Beszámolók


1.Január
31.December

Martin Lajosmizsén él mamájával és nővérével. Martin egy nagyképernyős okos TV-t kért Csodalámpától, hogy tudja nézni a kedvenc filmjeit és sorozatait, és hogy tudjon a nagy képernyőn játszani.
Jóllehet a TV Karácsony előtt egy héttel már megérkezett a családhoz, de mi csak december 23-án tudtuk meglátogatni a családot, hogy hivatalosan is átadhassuk az ajándékot.
(addig, csak decemberben, 35 különféle teljesített kívánsággal varázsolt mosolyt nagybeteg gyerekek arcára álmaik megvalósításával a Csodalámpa országos kívánságteljesítő hálózata!)

Martin már nagyon türelmetlenül várt minket. Egész héten szemezett a nagy dobozzal, és már nagyon szerette volna látni, hogy mi is van benne, így nagyon boldog volt, amikor végre megérkeztünk.
Martin már alaposan felkészülve várt minket, és szakértő módjára csomagolta ki a tv-t és állt neki beüzemelni. A TV-t a nappaliban helyezték el, hogy az egész család együtt tudja nézni kedvenc programjaikat.

Kívánunk Martinnak mielőbbi teljes gyógyulást, és reméljük, hogy az egész család nagyon fogja élvezni az új TV-t. Végezetül szeretnénk megköszönni a gyönyörű mézeskalács házat, amit Martin anyukája készített nekünk!

Martin nevében is köszönjük magán támogatóinknak, Richard Jacobs úrnak és barátainak a támogatását!


Lángh Zsófia és Molnár Andrea
kívánság koordinátorok
Lajosmizse, 2017.12.23.

22.December

A CSODALÁMPA Alapítvány egy újabb nagybeteg gyermek kívánságát teljesítette.

Máté egy nagy Hot Wheels garázs szettet kért a Csodalámpától.

Tamás és kisfia, Bence ajánlotta fel, hogy Máté kívánságát teljesítik. Bence a kis zsebpénzét
gyűjtögette, amit apukája egészített ki és megvásárolták az ajándékot.

Nagy volt az öröm mikor beállítottunk a hatalmas dobozzal. Máté a bátyával azonnal nekiállt kibontani a csomagot, de persze Bence is segített. A több emeletes garázs megépítésébe azért Máté édesapja is besegített a fiúknak. A rengeteg alkatrész rá kellett jönnünk, hogy ezzel bizony egy nap alatt nem fognak végezni...

/ 3



Egy nagyon boldog családtól köszöntünk el. Kár, hogy Önök nem láthatták, hogy csillogtak Máté szemei, ahogy megköszönte az ajándékozóknak a meglepetést.

Megint nagyon jó helyre került az adomány, és újból sikerült mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!

Köszönjük Tamásnak és kisfiának, Bencének, valamint más magántámogatóinknak, ekkora hogy örömet okozhattunk Máténak!

"Add tovább, hogy van tovább!"


Szabó László
kívánság-koordinátor
Kaposvár, 2017. 12. 18.


22.December



A Dzsinn karácsonyi ajándéka!

Megesik időnként, hogy nem csak a Dzsinn ad ajándékot, hanem ő maga is kap a gyerekektől. Az ő ajándéka egy mosoly, kitartás, és a gyógyulásba vetett hit.

Kristóf egy PlayStation-t kért ajándékba, hisz a gonosz kór mely megtámadta őt, hosszú ideig fekvésre, műtétre és lábadozásra ítélte. Ez az ajándék segít a gondolatait elterelni, a betegségét egy időre elfeledtetni. A harcos játékokban most Ő a főhős, a győztes, aki legyőzi az ellenfelet. Segít abban is, hogy el merje hinni, hogy az élete nagy csatájában igenis az övé lesz a győzelem.

Egy napfényes decemberi délután látogattuk meg az adományozó által felkért kedves hölggyel a 15 éves Kristófot. Kisöccse, a 3 éves Matyi a karácsonyi csomagolású doboz láttán megörült, de jószívű testvérként nem bánta, hogy bátyját illeti az ajándék. Kristóf előtt szülei titokban tartották érkezésünket, így igazi meglepetés, csoda volt, mikor a szobájába léptünk az ajándékkal. Mikor megtudta jövetelünk okát, és átadtuk az általa kért ajándékot, arcán felragyogott egy széles mosoly.

Nekünk is boldogság volt látni a "kis-nagy Mackót", amint bontogatja és csodálgatja ajándékát. Alig várta, hogy összeszerelje és kipróbálhassa. Az Ő öröme áthatott minket is, nem lehetett nem mosolyogni. Kristófnak biztatásul azt mondtam, hogy amikor bekapcsolja ezt a játékot, családja és barátai mellett a Csodalámpa csapata és az adományozók is ott vannak vele lélekben, és tudja, hogy soha nincs egyedül. Gondoljon ránk, és merítsen belőlünk is reményt, hadd vigyünk egy kis hitet a csüggedésébe, hadd segítsünk neki elhinni, hogy az élet nem teheti meg vele újra azt, ami a nővérével megtörtént. Neki meg kell gyógyulnia!

Nehéz küzdelem, de sikerrel végződő gyógyulásra született ez a komoly szemű fiúcska. Önmagáért, szüleiért, testvéreiért és azért a pici kisfiúért, akinek még nagyon sok mindent meg kell tanítania. A fényképek visszanézésekor az édesanyja szavai a mi szemünkbe is könnyet csaltak: "fél éve hogy nem láttunk így mosolyogni". Szívszorító érzés volt. Valami különös marasztaló érzés, szerettem volna ott maradni és beszélgetni vele, segíteni, enyhíteni a fájdalmat, de egyszer el kellett jönnünk.

Így történt hát, hogy karácsonyi ajándékot kapott a csodalámpa Dzsinnje és vele együtt mindenki, aki ott állt a szobában Kristóf mellett. Angyal repült át a szobán. Köszönjük neked, Kristóf és kívánunk neked békés, nyugalmas Ünnepeket és egészséges új évet!


/ 3





Köszönjük a Szabadics család felajánlását, és Kaszásné Németh Hajnalkának, hogy személyesen is részt az ajándékozáson!

Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Sármellék, 2017.12.16.

21.December



Krisztofernek súlyos betegsége miatt bizonyos időközönként be kell járnia a klinikára ellenőrzésre. Egy ilyen alkalommal teljesült a kívánsága.

Örömmel fogadta ajándékát, a laptopot, amely szinte karácsonyi meglepetésként érkezett. A nagyfiút főleg a zene érdekli, így azzal kapcsolatos dolgokra fogja használni új számítógépét, zenehallgatás, keverés.

Jó egészséget kívánunk neked, sok szeretettel!


Köszönjük az American International School of Budapest diákjaiak, szülői közösségének és tanárainak, hogy valóra váltották Krisztofer álmát!


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2017. december 20.

21.December



A dévaványai 10 éves Feri kívánsága még karácsony előtt teljesült, amikor megkapta a Csodalámpa ajándékát, a régóta óhajtott laptopot. Az ajándékozás a klinikán történt egy felülvizsgálat során!

Terveinkről Feri nem tudott, csak édesanyja, akivel titokban mindent előre megbeszéltünk. A meglepetés így jól sikerült, mert nagy volt a kisfiú öröme.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!


Nagy Andrea és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2017. december 12.

21.December



Ézsi, mint korosztályából oly sokan, rajong a számítógépes játékokért, így alapítványunktól egy laptopot kért. Az ajándékozásra otthonában került sor.

A kisfiú nagyon várta már az ajándékot, nevelői elmondása szerint minden reggel ezzel kelt:
- Ma megkapom?

Elérkezett a várva várt nap, arcán hihetetlen öröm tükröződött, már a doboz és a laptop látványa is boldogsággal töltötte el... A technika ugyan megviccelt bennünket, egy apróbb malőr után végül Ézsi birtokba vehette saját laptopját, és azóta is barátkozik vele. Wifin keresztül játszik, illetve azzal az 1-2 játékkal, amit rátelepítettünk.

Kívánom, hogy sok kellemes perced legyen új laptopod mellett!





Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Martonvásár, 2017.12.03.

20.December



Szabolcs rendszeresen sportol, a futball mellett kiváló futó, számos serleget elhozott már különféle sportversenyekről. A betegsége miatt azonban az aktív mozgást egy időre abba kellett hagynia, ősztől a budapesti Tűzoltó utcai klinikán kap folyamatosan kezeléseket.

A sok-sok kórházban eltöltött idő miatt egy darabig nem járhat iskolába, ezért egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy annak segítségével folyamatosan pótolhassa az elmulasztott tananyagot. Januárban egy komoly műtét vár rá, tehát a gyógyulásig még hosszú heteket kell eltöltenie otthon. A laptopon játszani is lehet, valamint sok-sok érdekes filmet nézni, melyek segítik a kikapcsolódást és elterelik a gondolatait a betegségről.

Szabolcsot és édesanyját dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója hívta meg a Belváros egyik programjára, méghozzá a Fashion Street télapó-ünnepségére, ahol a szórakoztató műsor mellett a csodalámpás nagyfiú Radics Gigivel közösen kapcsolhatta fel az ünnepi fényeket. Gigi műsora, a kisiskolások éneke, a télapó érkezése a háztetőről, valamint a kigyúló fények mind-mind izgalmas volt Szabolcs számára, de amikor dr. Balázs Lászlótól megkapta a laptopot, azt mondta: „...már nagyon vártam, amint visszaérünk a kórházba, szeretném kipróbálni”.

Kívánjuk, hogy mielőbb felgyógyulj, és újra sportolhass, addig pedig tudj meg minél több információt a laptopon keresztül kinyíló világból.


/ 3




Köszönjük az Immobilia Zrt. ismételt segítségét, hogy támogatásukkal valóra válhatott Szabolcs álma.


Felkai Márta
Budapest, 2017. december 5.

20.December



A hatéves Ramóna kerti játszóházat szeretett volna, olyat, amit most télen a szobájában is felállíthatnak, majd ha beköszönt a tavasz, kint a kertben is használni lehet.

A kislány nagyon örült az ajándékának, bár a klinikán csak dobozban láthatta áhított ajándékát, de szülei megígérték, hogy otthon azonnal össze is szerelik új játékát!

Jobbulást és sok-sok vidám játékot kívánunk neked, kedves Ramóna!


Köszönjük az American International School of Budapest diákjaiak, szülői közösségének és tanárainak az összefogását, melynek segítségével Ramóna álma is valóra válhatott!!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2017.12.06.

20.December


A Tabajdon élő csillogó szemű, csupa mosoly 9 éves kislány egy olyan digitális zongorát szeretett volna, amin otthon is tud zongorázni tanulni. Az egészsége most nem engedi meg, hogy az iskolában folytassa zenei tanulmányait, viszont imád zongorázni (egy kicsit gitározni is tud).

Molnár Andrea adományozóval az otthonukban kerestük fel a háromgyermekes családot (a 4. babát várják tavaszra). Meglepetésként érkeztünk. A hangszert az édesapa nagyon ügyesen és titokban előre összeállította, amíg Mira a szomszédban élő nagymamánál volt.

Óriási volt az öröm, amikor meglátott bennünket, (velem már összebarátkozott a kórházban). Andreával is azonnal megvolt a kapcsolat, egy kedves, jó hangulatú beszélgetés után Mira kipróbálta a csodás új hangszerét, mosolyogva bemutatta eddigi tudását.

Nagyszerű helyre került ez a szép ajándék, a zenélés öröme biztosan segíti a kicsi lányt a mielőbbi gyógyulásban.




Egy igazán kedves, szerető nagycsalád örömeit, nehézségeit megismerve csak hálásak lehetünk, hogy mindig vannak közöttünk olyanok, akik megosztják lehetőségeiket a rászorulókkal. Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Andreának és családjának ezt a nemes gesztust!

Köszönjük a a Mezzoforte Hangszeráruház támogatását!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Tabajd, 2017. december 10.

20.December


A Gyálon élő 9 éves Marci nagyon kedves, komoly kisfiú, a kórházban sikerült találkoznunk vele, hogy megvalósuljon az álma. Az adományozó CIB Bank képviseletében Kulcsár Zoltán úrral közösen jelentünk meg Marci szobájában.

Engem megismert, mint kívánságfelvevőt, de micsoda öröm volt, amikor Kulcsár úr betolta az áhított fekete BMX kerékpárt! Nem mindig könnyű a meghatottságot kifejezni egy ilyen helyzetben, szerencsére a háromgyermekes adományozó segített Marcinak feloldódni, még egy szelíd mosolyt is kaptunk.

A kisfiú azonnal felpattant új biciklijére, és boldogan tudatosult benne, hogy ez bizony az övé. Később a folyosón is tett egy kört (az infúziójával együtt). Őszintén reméljük, hogy mire kitavaszodik, sok időt tud majd eltölteni a kerékpárján, addig is mielőbbi felépülést, drága kicsi Marci!


Hálás köszönet a CIB Bank segítő közösségének, akik a december 1-jén megrendezett fergeteges ReCIBrock-partin gyűjtött adományból valósították meg Marci álmát!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. december 7.

20.December


Levente, mint korosztályából oly sokan, nagyon kedveli a mobiltelefonokat!

Így, amikor az Országos Kardiológiai Intézetben tudomást szerzett arról a lehetőségről, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítvány dzsinnjétől, azonnal a mobil jutott eszébe.

Egy iPhone 6-ra vágyott, és a Csodalámpa dzsinnje sietett, hogy mielőbb teljesüljön a nagyfiú álma.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk és sok örömet a telefonhoz!



Köszönjük az American International School of Budapest diákjaiak, szülői közösségének és tanárainak az összefogását, melynek segítségével Levente álma is valóra válhatott!!


Ratimorszky Beáta és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017.12.08.


20.December


Szomorkás, esős délelőtt érkeztem meg Fanniékhoz, ám a kislány mosolya napsütésként ragyogott, amikor meglátott engem a két nagy doboz LEGO-val a kezemben. Nagyon meglepődött, bár szüleitől megtudtuk, hogy nagyon várta már az ajándékát!

Büszkén mutatta nekem meglévő legóit, majd hosszasan nézegette, rakosgatta az újakat. Betegsége miatt bal kezével nehezen tud fogni, de ehhez a játékhoz mindkét kezére szükség van, ezért fejleszti is kezének mozgását ez az ajándék. Na és persze nagy örömet is jelent neki.

Kívánom Fanni, hogy még nagyon sok LEGO játékot rakjál össze, egyre gyorsabban és magabiztosabban! Jó egészséget kívánok neked, sok szeretettel!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. újabb támogatását, ismét nagy örömet szereztek!


Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Tápiószecső, 2017.12.15.

20.December



2017. november 29-én délelőtt egy mosolygós kisfiú lépett be édesanyjával Budai Gyermekkórház Mozgásrehabilitációs Osztályának tanulószobájába.

Attila 6 éves karcagi kisfiú, aki a mai napon kontrollra érkezett és nem is számított arra, hogy az orvosi vizsgálat után ekkora meglepetés várhatja. Amikor elé tettem a társasjátékokat, Attila azt sem tudta, hogy mit mondjon.

Édesanyja elmesélte, hogy Attila nagyon szereti a kreatív és fejlesztő társasjátékokat, és ezért kért ilyen játékokat a Csodalámpától.

Attila, remélem, hasznodra válik majd a sok szép játék!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/



Víz Krisztina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. november 29.

20.December


Anita ikertestvérével együtt évek óta súlyos betegséggel küzd, a családnak alig-alig volt ideje kicsit fellélegezni az utóbbi időben…

Most ismét baj van, így a kicsi lányt terveinkkel ellentétben nem tudtuk otthonában meglátogatni, hanem a Bókay utcai Gyerekklinikán találkoztunk.

Kedves támogatóink jelenlétében a kórházi szobában történt a kívánságteljesítés, Anita nagyon tartózkodóan viselkedett, de a szemében láttuk az örömöt.

Megígérte, amint hazamegy, beüzemelik ezt a szuper ajándék XBOX-ot!


Köszönjük Vargáné Takács Katalinnak, hogy a 14. K&H mozdulj! Balaton maraton- és félmaraton versenyen jótékony futó Csodabogárként indult, és magántámogatóinkkal, barátaival együtt összegyűjtött adományból Anita álma valóra válhatott.

Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.30.

18.December


Zsolti súlyos műtétre vár, de azt mi sem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan visszakerül a kórházunkba, és ott szinte azonnal az intenzívre… Gyorsan kellett cselekedünk, hogy a nagyfiút jókedvre derítsük, erőt adjunk neki.

A Csodalámpa ajándéka épp kapóra jött, bevittem hozzá.
- Huuu, ez zsír!- hangzott Zsolti szájából az örömteli felkiáltás, mikor kinyitotta a csomagot. Hosszú, hosszú ideje élvezi kórházunk vendégszeretetét és még egy darabig marad is.

- Azta, jó vékony! - mondta ismét és elmerült a tablet megismerésében.

Azóta is boldogan használja a masinát.




Köszönjük az American International School of Budapest támogatását!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.14.

18.December


Tamás egy Dell Inspiron laptopot kért a Csodalámpától, ami a tanulásban nagy segítség lenne a számára, tekintettel arra, hogy ebben az évben a heti többszöri kezelései miatt kénytelen volt elhalasztani egy évet az iskolában.

Gábriel Péter úr ismét a segítségünkre sietett: általa tudtuk megvásárolni a vágyott gépet Tominak.

Az átadás szervezése teljes titokban történt, Tomi, miközben kezelését kapta, csodálkozva nézett ránk, amikor megálltunk az ágya előtt. Ahogy meghallotta a hírt, hogy kívánsága teljesülhetett, láthatóan nagyon boldog lett.

Ezúton is köszönjük Gábriel úrnak a rengeteg segítséget, amivel folyamatosan hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy kívánságot teljesíthessünk.

Nagyon jó egészséget, örömet kívánunk Neked Tomi, az új géphez, és reméljük, hamarosan már csak emlékké válik a sok-sok kórházban eltöltött idő!


Köszönjük Gábriel Péter támogatását!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.29.

18.December


A Budapesten élő, 10 éves Miki egy laptopot szeretett volna kapni külső billentyűzettel. Miki számára meglepetés volt a Csodalámpa érkezése, a szüleinek sikerült az átadásig titokban tartani az ajándékozást!

Miki öröme határtalan volt! Perceken keresztül mondogatta, hogy „ez hihetetlen!”, „ezt nem gondoltam volna!”. Kibontotta, nézegette, simogatta a vágyott kincset – nagyon szép élmény volt látni az örömét, köszönöm, hogy részese lehettem!


Köszönjük a TOP3 Ingatlan képviseletében Bácsfalvi Tamás úrnak az adományt és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Miki álma is valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.02.

18.December


Ildikó Csévharaszton él, és egy saját (lány!) kiskutyára vágyott. Tamás Anikó jóvoltából meg is találtuk a tökéletes kutyust – egy shih-tzu, akit Ildikó Málnának nevezett el.

A nagylány nagyon örült, amikor átadtuk a hírt, hogy a kiskölyök készen áll találkozni új gazdijával. Egy szombati napot beszéltünk meg az átadásra.

Be se kellett csengetünk, amikor Ildikóékhoz értünk – már az ajtóban várt, miután az autónk formájáról megállapította az anyukája, hogy ilyen Opel nincs Csévharaszton, ez biztos a Csodalámpa lesz! Ildikó saját bevallása szerint alig bírta a várakozást, ami alatt Dunaújvárosból elhoztuk a kis Málnát, és már pórázt és nyakörvet is vett.

A képek mindent elmondanak – Ildikó nagyon boldog volt, de izgatottsága ellenére figyelmesen végighallgatott mindent, amit a kiskutya felneveléséről tudnia kellett.

Ildikó, sok örömöt kívánunk Neked és Málnának!


Köszönjük Tamás Anikó támogatását!


Andy Zhang
kívánság-koordinátor
Csévharaszt, 2017.11.25.

18.December


Eszter 17 éves, 11. évfolyamra jár egy középiskolába, évek óta a gyermekkórházunk rendszeres "vendége". Nagyon csendes, visszahúzódó, nehezen ismerkedő kamaszlány. Évek óta mosolyogni sem láttam. Már az előző évben beszéltünk arról, hogy van egy fantasztikus lehetőség, itt van egy „csupaszív” alapítvány, amely kívánságokat teljesít.

Eltelt egy év, de csak nem lett kívánsága Eszternek… Kéthavonta jár kezelésre, mindig megkérdeztem, de választ nem kaptam. Ez elmúlt hónapban megjelent nálam, és elmondta,
jól átgondolva egy XBOX játékkonzolt szeretne! Gondoltam, így karácsonyhoz közeledve igazán szuper ajándék lesz!

Ma Eszter a szokásos kezelésre érkezett, ugyanolyan szomorkásan, mint szokott… Nem említettük neki, hogy a mai nap más lesz, mint a többi, meglepetésnek szántuk! És milyen jól tettük! Egy másik Esztert ismerhettünk meg! Egy nagyon boldog, kedves, beszédes kamaszt, amilyennek még soha nem láttuk őt!

Szívet melengető volt az öröme, a boldogsága, ami ennek a játéknak köszönhető és nem utolsó sorban az ajándékot átadó két kedves hölgynek, akik a támogatókat képviselték. Mindketten nagyon bájosak voltak, igazán együtt örültek Eszterrel!




Nagyon köszönjük a BNP Paribas Magyarország segítségét, kollégáik aktív részvételét a sütivásáron, mert így együtt varázsoltak mosolyt Eszter arcára!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.12.12.

18.December


Bogihoz látogatott el a Csodalámpa! Bogi kívánsága egy laptop volt, amit a csodalámpa csapata és az adományozásra mindig kész FGSZ összefogva teljesített is.

Egy szomorú esős délutánon lopott napfényt az ajándék Bogi életébe. Ő egy vékonyka, nagyon-nagyon csendes kislány. Szavát alig lehetett hallani az ottlétünk alatt. Erre a találkozóra eljött velem Kustán Róbert az FGSZ Zrt. képviseletében.

A laptopnak Bogin és családján kívül egy kutyuska is nagyon örült, de lehet, hogy ő inkább annak, hogy valami történik körülötte, de az is lehet, hogy átérezte gazdája örömét. Bogi megilletődve vette át ajándékát, és Robi segítségével életre is keltették a laptopot. Gondolom, miután elmentünk, máris birtokba vette. Szeretnék ilyenkor dzsinn lenni és meglesni, hogy mi történt azon az estén…

Hazafelé Robival beszélgettünk a gyerekekről, betegségről, szülőkről, sorsról, hisz mindkettőnknek vannak gyermekei, akikért aggódhatunk.

Véleményem szerint egy-egy átadás után az emberek lelke jobban megnyílik és beszédessé válik. Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy mekkora kincs is az egészség!!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Körmend, 2017.11.16.

18.December



Biankával sokat beszélgettünk, míg végül bevallotta, hogy titkos álmai közül annak örülne a legjobban, ha egy laptopot tudna neki varázsolni a dzsinn, mert a kis "mini"tableten bizony nagyon sok időbe telik, míg a napi pletyusokat meg tudja osztani a barátnőkkel, de nehéz kikeresni azokat az érdekes weboldalakat is a mini képernyőn, amelyek egy ilyen kamaszlányt érdekelnek.

Persze az is fontos szempont volt a döntésnél, hogy a laptop használata nagyon megkönnyíti a tanulást is, és bizony a hosszú kórházi időszak miatt kiesett tananyagot sürgősen pótolni kell!

Bianka szerencsésen túl van az utolsó kórházi kezelésen és csak kontrollra jött a kórházba, mikor megleptük a laptoppal. Csillogó szemmel, boldog mosollyal nyitotta ki a dobozt, és azt hiszem akkor hitte el igazán, hogy álma megvalósult, mikor kézbe vette és finom kis ujjaival megsimogathatta az ajándékot.

A beüzemelésre már csak otthon kerülhetett sor, hiszen a kontroll eredmények szerencsére lehetővé tették, hogy Bianka a dzsinn ajándékát visszatéve a dobozba, azonnal indulhatott haza, hogy otthon aztán megkeresse a végleges helyét új "barátjának", az elegáns laptopnak.

Kedves Bianka, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked jó egészséget és nagyon sok örömöt a laptop használatában.


Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2017. december 06.

16.December

Zalán DJ, vagy zenei producer szeretne lenni, 12 évesen már zenéket szerez, rajong a zenéért.
Úgy rendezték az életünket a dzsinnek és az angyalok, hogy a nagy-nagy álom,
a DJ pult, amit kért, éppen a születésnapja előtti napon valóra vált.
A kisfiú kontrollra érkezett Budapestre a Tűzoltó utcai Klinikára.
A háttérben hatalmas szervezés kezdődött nagy-nagy titokban, extra meglepetésként
Bárány Attila DJ, akit Zalán nagyon szeret, sőt egyik példaképe, szintén eljött az ajándék átadására felesége kíséretében.

Amikor Zalán Attilát megpillantotta, kezében az FGSZ által támogatott óriási méretű DJ pulttal, elsírta magát örömében, és hosszú percekig a nagy kincsre borulva zokogott.
Meg persze mindenki a közelében...

Hatalmas boldogság volt látni örömét!

Attila és felesége sem érkezett üres kézzel, kosarukban gondosan összeválogatva mindenféle finomság lapult, Zalán boldogan válogatott a sok-sok csemege között, és felváltva futott nagy öleléssel hozzánk, láthatóan az egész világot akarta megölelni..!

Az FGSZ-t képviselő Fekete Márta így emlékezik:

„A kívánságteljesítést Bárány Attila jelenléte és közreműködése még örömtelibbé és felejthetetlenné tette, saját ajándékokkal is kedveskedett Zalánnak. Többek között egy saját pólót is kapott Attilától, aki azt több kollégájával is aláíratta. Illetve további találkozásokat is egyeztettek. Azt hiszem ez a nap tényleg életre szóló emlék lesz Zalánnak és mindenkinek, aki ott volt.
Zalán holnap lesz 13 éves és a hétvégi bulin már bevetésre kerül a pult.
Köszönet jár Attilának, hogy így egy ismeretlen felkérésre igent mondott, és eljött, aktív résztvevője is volt az eseménynek.”

/ 4





Hálásan öszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását, kollégájuk, Fekete Márta lelkes szervezését, személyes részvételét az álom megvalósításában!

Külön köszönet illeti Bárány Attilát és kedves feleségét, jelenlétük az átadás fényét különösen emelte!

Csodás délelőtt volt ez mindannyiunknak!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.13.

16.December

A 13 éves Nikolett egy laptopot szeretett volna a Csodalámpa dzsinnjétől. Állapota miatt egy fővárosi bentlakásos iskolában tanul, messze a családjától, csak hétvégére járhat haza. Ezért Nikolettet egy vasárnap délután látogattam meg otthonában, előtte csak édesanyjával egyeztettem.

Mivel a nagylány nem tudta, hogy érkezem, így hatalmas meglepetés volt számára, mikor beléptem az ajtón kezemben a nagy dobozzal. Eleinte el se akarta hinni, hogy valóban teljesül a kívánsága. Félve bontogatta ki az ajándékát. Egy kis segítség után azonnal birtokba is vette a gyönyörű, lányos színű laptopot.

Tanuláshoz, filmnézéshez, internetes játékokra, szeretné használni az "álom-masinát”. Kívánom, hogy nagyon sok örömed legyen e csodaszép fehér laptopban!


/ 2





Köszönjük az Anonymus Színház Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatását!


Landekné Mónika
kívánság-koordinátor
Babócsa, 2017.12.10.

16.December

A 3 éves Lóránt imád mindent, ami a tűzoltókkal kapcsolatos, ezért kívánsága a Playmobil tűzoltós sorozata volt.

Támogatónk, a BNP Paribas Magyarország segítsége által hatalmas csomaggal érkeztünk meg a kórházba, ahova a kisfiú kontrollra érkezett, súlyos betegsége miatt mindannyian csak maszkban adhattuk át az ajándékot.

Bár, első pillanatban nagyon megrémült tőlünk, de, amint előkerült az első tűzoltó autó, nagy boldogsággal vette át, és nézegette gondosan, minden apró részletet megfigyelve.
Lórántka kérésére nekiláttunk, hogy legalább egy autót összerakjunk az óriási dobozhalmazból, de sajnos, nem tudtuk befejezni, mert már hívták, és sietnie kellett a vizsgálóba.

Apukája megígérte, hogy amint hazaérnek, otthon azonnal összerakják a dobozok tartalmát - ez hatalmas vállalkozás, mert egy komplett tűzoltó állomás lapult a nagy szatyorban.

Jó munkát, kicsi Lóránt, és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

/ 2





Ezúton is köszönjük a BNP Paribas Magyarország segítségét és munkatársai aktív részvételét a sütivásáron, hiszen így közösen teljesíthették Lóránt kívánságát!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.14.

16.December

Bence 14 éves, csendes, zárkózott kamasz fiú. Gyermekkórházunk "vendége" volt, amikor értesült arról, hogy lehet egy kívánsága. Nagyon meglepődött, hogy ilyesmi létezik, gondolkozott, végül egy laptop mellett döntött. Informatikát tanul egy középiskolában így tanulmányihoz nagy hasznát veszi.

Amikor meglátta a gyönyörű gépet, végre mosolyogni is láttuk! Nagy szakértelemmel üzemelte be a szép laptopot, meg volt a nagy öröm! Csodálatos karácsonyi ajándékot kapott!

Hálásan köszönjük a csodalámpa munkatársainak és a kedves támogatónak ezt a szép karácsonyi meglepetést!


/ 3



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. 12.08.

15.December

December 3-án reggel felkerekedtünk a családommal, fogtuk az elektromos csavarhúzóinkat, és elindultunk egy nagyon kedves családhoz, hogy teljesítsük egy számomra nagyon fontos kislány kívánságát.

Az apukák szereltek, az anyukák ebédet főztek, a gyerekek játszottak. Dius egész nap arról csacsogott, hogy este ő már az új ágyában fog aludni. Délutánra el is készültünk az ágy összeszerelésével, és Dia ragyogó szemekkel vette birtokba a kanapéágyat.

Már meg is hívta Hannát - az én kisebbik lányomat - egy pizsipartira.
Köszönjük, hogy valóra válhatott egy újabb gyermek álma!

Köszönjük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Diana kívánsága.


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2017.12.13.

15.December


Ketrin egy mosolygós, örökmozgó, mindig csacsogó kicsi lány. Legjobban babázni szeret. Fürdeti, öltözteti, altatja babáit, és főz nekik minden nap ebédet, vacsorát. Keti amíg kórházban tartózkodott mindig nagyon jól érezte magát a kórház játszóházában, ott is leginkább a babakonyhában szeretett játszani.

Eljött végre az az idő, amikor a kislány hazamehet a kórházból, a legjobban azt sajnálta, hogy otthon nem lesz babakonyha, ahol főzőcskézhet. A Csodalámpától ezért kért egy babakonyhát, amit hazavihet.

Mielőtt Ketikét végleg hazaengedték volna a kórházból a Csodalámpa Dzsinnje elhozta számára a gyönyörű, piros babakonyhát. A kislány tágra nyílt szemekkel, hangos nevetéssel bontogatta a dobozt, amiben a 45 darabos babakonyha lapult. Örömében énekelt, és többször is körbetáncolta a hatalmas dobozt. Elmesélte, hogy otthon mindenkinek meg fogja mutatni milyen szép babakonyhát kapott, és aki elmegy hozzájuk vendégségbe, mindenkinek főz majd finom levest, meg húst, és persze teát a gyerekeknek, és kávét az anyukájuknak, meg apukájuknak.

Öröm volt látni, mennyire örült az a csöpp lány az ajándéknak.


Köszönjük az Európa2000 Középiskola diákjainak, hogy sütivásáruk segítségével valóra váltották Kéti álmát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.december 11.

15.December



Bence egy jókedvű, örökké csacsogó kicsi fiú. Nagyon szereti az autókat. Sokféle játékautója van, szinte mindig ezekkel játszik. Szeretett volna egy olyat is, amibe ő maga is beülhet, s vezetheti, és még a kistestvérét is elviheti kirándulni vele valahová.

Bence kívánsága teljesült! A kisfiú kezelésre jött a kórházba, mit sem sejtve, hogy milyen ajándék várja őt. Amíg Bence a gyerekosztályon megkapta a gyógyszerét, addig édesapjával összeszereltük a terepjáróját.

Amikor Bence megpillantotta a szép sárga-fekete terepjárót szeme-szája tátva maradt. A mindig csacsogó kisfiúnak hirtelen a szava is elállt. Percekig csak állt és nézte az autót. Nem akarta elhinni, hogy az övé, és ezt ő kapta attól a két nénitől, aki eljött, hogy személyesen adja át az ajándékot…

Mikor már elhitte, hogy haza is viheti a kisautót gyorsan belepattant, s boldogan száguldozott a kórház folyosóján.



Köszönjük Vargáné Takács Katalinnak, hogy a 14. K&H mozdulj! Balaton maraton- és félmaraton versenyen jótékony futó Csodabogárként indult, és magántámogatókkal összegyűjtött adományból Bence álma valóra válhatott.


Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. november 30.

15.December


Bence előtt az anyukája titokban tartotta, hogy teljesülni fog a kívánsága, a fiú csak annyit tudott, hogy vendégek jönnek hozzájuk. Nagy izgalommal fogadott minket, és óriási meglepetés volt számára az XBOX. Az "hivatalos" átadást követően a szemünkbe nézve közölte velünk, hogy nagyon meghatódott...

Bence egyébként kollégista, a betegsége ellenére egy végtelenül kiegyensúlyozott, önálló tinédzser, és nem utolsó sorban kitűnő tanulmányi eredményenek köszönhetően ösztöndíjas tanuló.




Bence nevében is köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását!!


Málnási Kinga és Solti Judit
kívánság-koordinátorok
Szákszend, 2017.11.12.

9.December

Zalán annak a bizonyos sítáborból hazaúton balesetet szenvedett "veronai" autóbusznak egyik túlélő utasa.
Szerencséje volt, csonttöréssel és azóta is jelentkező rémálmokkal megúszta a 17 halálos áldozatot követelő katasztrófát, de a teljes sífelszerelése hamuvá lett...
Zalán kemény srác, imád és tud síelni (szüleivel beszélgetve kiderült, ez családi "betegség" náluk), és hát azt mondják, ha az ember leesik a lóról, nyomban vissza kell mászni, különben sosem mer többet lovagolni az ember...

Így azután nem is lepődtünk meg olyan nagyon, hogy Zalán sífelszerelést kért a Csodalámpától.
Némi szervezkedés - és közben egy kisebb, sikeres operáció... - után Zalánnal és szüleivel egy délelőtt alatt minden szükséges - és nem utolsósorban Zalánnak tetsző - felszerelést megvásároltunk.

Jó egészséget, mielőbbi teljes testi és lelki gyógyulást, és napos, porhavas síeléseket kívánunk Zalánnak.


Zalán nevében is köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Patzauer Gábor
kívánság koordinátor
Budapest, 2017.11.18

6.December



A sarkadi, 10 éves Márknak a legjobbkor jött a SAMSUNG okostelefon.

Amikor megkerestem őt, élete első dialízise előtt állt, tele félelemmel, szorongással, de amikor meglátta a telefont, „felragyogott” az arca.

Egy rövid időre elfelejthette a betegségét, ettől kezdve majd könnyebben tartja a kapcsolatot családtagjaival és barátaival a hosszú kórházi kezelések ideje alatt.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, nagy örömöt szereztek!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2017. november 14.

6.December


Marianna 17 éves nagylány. Az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott. Utolsó éve az iskolában, tanulmányaihoz, kapcsolattartásra kérte a hordozható számítógépet. Édesanyjával titokban megbeszéltük, hogy úgy is be kell jönniük kontroll vizsgálatra, akkor majd átadjuk a laptopot. Megkértem az Anyukáját, hogy ne árulja el Mariannak a meglepetést.

Hétfőn fel is jöttek hozzám az osztályra, Marianna szomorúan és éhesen jött, mert az hitte vérvétele lesz. Fel is ült a kezelőasztalra és miközben vette le a pulcsiját, én a háta mögül, elővettem a becsomagolt ajándékot.

Nagy volt az öröm! Sosem láttam még ennyire boldognak. Könnyeivel küszködtek mind a ketten az Édesanyával, amíg tartott a számítógép beüzemelése.

Elmondta, nagyon szépen köszöni a laptopot, és kellemes ünnepeket kíván a Csodalámpa dolgozóinak és a kívánságteljesítő dzsinnek.


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.11.15.

6.December


Dóri nagycsoportos óvodás és nagyon szereti az állatokat, otthon is sokfélét tartanak. A kívánsága az volt, hogy találkozhasson egy pónilóval. Mikor megtudta, hogy nem csak találkozót szerveznek neki, hanem sok alkalomra szóló lovaglóbérletet is kap, ezt már alig akarta elhinni, hogy igaz.

Pufi pacival gyorsan megbarátkozott... Még kezdeti félelmét is hamar legyőzte, és pár perc múlva széles mosollyal az arcán kapaszkodott nyeregbe.

Azóta már az ügetést gyakorolják ők ketten, és Dóri mindig nagyon várja a következő találkozást.




Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel ezután sokszor csalhatunk mosolyt ennek a kicsi lánynak az arcára!


Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Attala, 2017.10.26.

6.December


Dórikát május óta kezelik a Tűzoltó utcában. Imádja a legókat, ezért kérése is egy ilyen játék volt.

Kezelésre érkeztek fel Budapestre, a dzsinn képviselője ide toppant be hozzá. A doktor bácsi épp az infúzióját kötötte be, amikor a kicsi lány meglátta a hatalmas csomagot a kezemben.

Anyukája karjaiba bújva, hősies bátorsággal várta a pillanatot, hogy végre már az infúziós állványon az ágyához gurulva leülhessen, és kibonthassa a csodát! Dóri ujjongott örömében:

- Majd kiugrok a bőrömből - ismételte folyamatosan.

Először a kórházas dobozt nyitotta ki nagy szakértelemmel, és lapozta át a játék leírását, oldalról, oldalra, alaposan megfigyelve mindent, és folyamatosan boldogan ismételgette:

- Majd kiugrok a bőrömből!

A másik, óriás dobozban egy igazi, „csajszis” lego ház lapult, azt a dobozt is rögvest kinyitotta, és épp oly gondosan, mint az előzőnél, oldalról oldalra végig tanulmányozta a leírást. Minden volt ebben a szuper házban még icipici porszívó is, muskátli az ablakokban, rózsaszín tűzhely, díszpárnák az ülőgarnitúrára!

A kislány óriási izgalommal várta, hogy este végre otthon apuval nekilássanak a játékok összeállításának! Megígérte, ha elkészülnek, küldenek fényképet a dzsinnek, hogy ő is láthassa, milyen csodálatos lett!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. újabb támogatását!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.14.

6.December



Barnabás egy tüneményes, mosolygós fiúcska. Mikor megtudta, hogy a dzsinn szeretné egy kívánságát teljesíteni, azonnal tudta, hogy mit is szeretne kérni..., ha igazából létezik a "varázsló", akkor egy mobiltelefont szeretne kapni ajándékba, vallotta be szinte suttogva.

Barnabást akkor leptük meg titkos álmával, mikor éppen kezelésen volt a Tűzoltó utcai Klinikán. A kórterembe belépve láttam, hogy a csöppség éppen az ebéddel küzd és bizony nem bánta, hogy megálltam az ágya előtt, gyönyörű szemeivel rám nézhetett a leveseskanál bűvölése helyett. Meghallván, hogy a dzsinn küldött, azonnal elmosolyodott és máris sejtette, hogy valami meglepetés vár rá.

Mikor a táskából előkerült a kis doboz és benne az elegáns telefon, a pici fiúcska felsóhajtott és boldogságtól csillogó szemekkel ennyit mondott: de szép, nagyon szépen köszönöm! Kézbe vette, simogatta, nézegette és azonnal megállapította, hogy ennek olyan nagy képernyője van, hogy ez még anyáénál is nagyobb.

Az izgatott kisfiú elárulta, hogy a készülék beüzemelése után először a kis barátaival fog cseverészni, mert bizony nagyon hiányoznak neki a kórházi kezelések alatt. Előtte azonban még várt egy nagy feladat a kis huncut telefon tulajdonosra, meg kellett birkóznia a félbe maradt ebéddel... hát ezt én már nem vártam meg, de gyanítom, hogy az izgalom és a hazai ízek hiánya miatt ez nem sikerült teljesen.

Drága kicsi Barnabás, kívánunk Neked sok örömöt és mielőbbi teljes gyógyulást!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. november 15.

6.December


Ákos egy kis műszaki zseni, aki rajong az internetes játékokért. Így aztán nem is volt kétséges, hogy a Csodalámpától is internetes játékot kér, mégpedig egy Nintendo Switch játékkonzolt. Az ajándékkal a kórházi kezelés ideje alatt leptük meg a kis kamaszfiút, aki már nagyon várta érkezésünket.

Támogatónk képviseletében Tóth Attila úr adta át az ajándékot az örömtől izgatott fiúnak, és a két "férfiember" azonnal hozzálátott a konzol összeszereléséhez. Külön meglepetésként 3 filmet is hozott a dzsinn, és Ákos nagy boldogan mutatta édesanyjának, hogy a kedvenc filmjeit kapta ajándékba.

Ákos mosolyogva mesélte el, hogy kis szobatársával, a szintén "csodalámpás" Andrissal elhatározták, a teljes beüzemelés után, már délután fergeteges partit fognak rendezni.

Jó szórakozást és gyors gyógyulást kívánva elbúcsúztunk Ákostól, hadd kezdődjön minél hamarabb a délutáni buli!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását, hiszen segítségükkel sikerült Ákos álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. november 15.

6.December


A 16 éves Ádám nagy álma teljesült a laptop átvételekor. Örömmel tervezgette és mondta, hogy mire fogja használni: étel receptek letöltésére - mivel szakácsnak tanul, a saját étkezése megtervezésére, amire betegsége miatt lesz szükség.

Mint kortársai közül oly sokan, Ő is nagy hozzáértéssel helyezte üzembe a gépet, a mosoly nem tűnt el az arcáról. Megtudtam tőle, természetesen játszani, filmet nézni és csetelni is fog a laptopján.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2017. november 14.

5.December


Zsanett nagy álma egy okostelefon volt, mindegy, melyik típusú, csak Samsung legyen! Kontrollra jöttek fel a Tűzoltó utcába, mamájával nagy titokban egyeztettük az időpontot, amikor sor kerülhet a nagy eseményre.

Csath András úr jóvoltából, akinek támogatását ezúton is hálásan köszönjük, végre valóra válhatott a gyönyörű kislány álma.
Láthatóan nagyon megilletődve vette át a telefont, és suttogva köszönte meg, édes mosollyal arcán. Alig várta, hogy hazaérjenek a kontrollról, és tanulmányozhassa a csodaszép telefont.

Kicsi Zsanett, sok örömöt hozzon Neked az ajándék!


Köszönjük Csath András Úrnak, kedves támogatónknak, hogy segítségével Zsanett álma is valóra válhatott!

Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.15.

5.December


Egy szép őszi délutánon egy szöszi 5 éves kislányhoz, Vandához érkeztem meg - váratlanul.
Nagy csodálkozással és izgalommal fogadott, hiszen nem tudta, hogy ki vagyok és miért látogattam meg.

Rövid beszélgetés és ismerkedés után, hamar összebarátkoztunk. Ezt követően a meglepetés következett, ami nem volt egyéb, mint egy tűzpiros, Mercedes elektromos kisautó. Amikor belépett a szobába a szeme felcsillant az örömtől, hogy a kívánsága teljesült.
Először körbejárta, megszemlélte új autóját, majd megsimogatta, végül beleült és ki sem szállt belőle.

Kívánom, hogy minél több önfeledt pillanatban legyen részed az autózás közben.




Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak sok éve tartó támogatását!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. november 09.

5.December


Martin álma az volt, hogy kedvenc csapatát, a Real Madridot a Bernabeu Stadionban élőben lássa focizni. Az utazásra a nagyfiú így emlékezik:

„Nagyon sok szép élménnyel gazdagodtunk a madridi kirándulás során. Péntek délután repültünk, az esti fények olyan magasból gyönyörűek voltak, megtudtuk, érkezésünk napján kapcsolták be a karácsonyi fényeket, elképesztő látványt nyújtott.

A szombat délelőtti városnézés után következett a várva várt Real Madrid meccs. Nagyon jó helyen ültünk, beláttuk az egész pályát és a játékosok is eszméletlenül közel jöttek hozzánk. Ráadásul egy izgalmas meccset is láthattunk 5 góllal, ahol 3-2-re nyert a Real Madrid. A hangulat fergeteges volt, amikor 70.000 ember egyszerre szurkolt kedvenc csapatának. Életre szóló élmény számomra.

A meccs utáni szombat esti főutcán való sétálgatást és nézelődést követte a vasárnap délelőtti stadionlátogatás, ahol a sajtószobától kezdve, az öltözőkön át, a cserepadokhoz és a trófeaterembe is eljutottunk, ezzel bepillantást nyerve a játékosok meccs előtti előkészületeibe is.

A stadionlátogatást újabb városfelfedezés követte, a lehető legtöbbet akartuk kihozni madridi látogatásunkból. Azt hiszem sikerült is, ugyanis számos nevezetességet sikerült megnéznünk, köztük az Prado-t, a királyi palotát, a rivális csapat stadionjait a Vicente Calderón-t és a Wanda Metropolitano-t is. Továbbá jártunk még az egyetemvárosban, a Real Madrid edzőközpontjánál Valdebebasban, a Nap Kapuja téren és még sok szép neves helyen is.

Sajnáltuk nagyon, hogy haza kell jönnünk, pár napot még szívesen eltöltöttünk volna Madrid utcáit járva. Soha nem felejtjük el ezt az utazást, ezer köszönet érte a Csodalámpa Alapítványnak, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg.

Üdvözlettel:…… Martin”





Köszönjük a Jet Travel Utazási Iroda ismételt támogatását!

Köszönjük, hogy az IRONMAN 70.3 Budapest futói segítették Martin álmának megvalósulását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Teschler Mónika
kívánság-koordinátor
2017.11.28.

4.December


Máténak mostanában nagyon sok időt kell a kórházban töltenie a kezelések miatt, melyeket hősiesen tűr. Édesanyja mindig vele van, a hosszú órákat pedig csakis játékkal lehet kitölteni, így az ágyon sorakoznak egymás mellett a kisautók. Csakhogy azokat az ágyból nem lehet a földön mozgatni, így Máté a Csodalámpától egy hatalmas távirányítós autót kért, melyen elférnek a kisebb kocsik és a szobában lehet ide-oda irányítani.

Máté már napokkal az átadás előtt izgatottan kérdezgette édesanyját, mikor jön a csodalámpás néni? Így, amikor beléptem az ajándékkal, láttam, nagyon örült, hogy végre eljött ez a pillanat.

Kicsomagoltuk az autót és azonnal elindult a játék: mi felnőttek felpakoltuk a kisautókat a szállítóra és indulhatott a szék- és asztallábak kerülgetése, falnak ütközés és előre tovább. Bár Máté az elején még megilletődve fogadott, a játék hevében már mesélgette, melyik autó, miért a kedvence és éppen hova szállítja őket a nagy kocsi. Még egy kicsit játszottunk közösen, de láttuk, Máté, ha lehetne, már egyedül merülne el az autók világába, így mielőbbi gyógyulást kívánva elbúcsúztunk.


Köszönjük a Fertő-tó futáson résztvevő, jótékony Csodabogárként regisztrált MIX TEAM tagjainak, hogy a sportolásuk kapcsán összegyűlt adományukból megvalósíthattuk Máté álmát.

Köszönjük a Nők Lapja szerkesztőjének és munkatársainak, hogy megörökítették a kívánságteljesítést:


[IMAGE:https://www.csodalampa.hu/Content/images/Nok_Lapja_20171031.PNG]

Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
Budapest, 2017. október 3.

4.December

Bianka kívánságát 300-an teljesítettük közösen, amikor meghívtuk édesanyjával és testvérével együtt az adománygyűjtő rendezvényünkre.

Bár még csak 7 éves, de egyáltalán nem jött zavarba a sok-sok ember láttán, sőt magabiztosan közlekedett a gyönyörűen megterített asztalok között.
Korábban édesanyja elmesélte, hogy az elmúlt 2 évben a kezelések miatt kórházban vagy otthon a lakásban töltötte a legtöbb időt. Leginkább építkezni szeret, így a LEGO lett a kedvenc játéka, ezért a Csodalámpától a sorozat kórházát kérte ajándékba.

Amikor megbeszéltük, hogy a rendezvényen adjuk át, kértük az édesanyát, kísérje fel Biankát a színpadra. Bianka azonban nem kért ebből, hiszen ő már nagy lány... Mikor elhangzott a kislány neve, már ott is termett előttünk.
Fülig érő mosollyal vette át és köszönte meg a két jókora dobozt... majd mosolygó támogatóinktól így búcsúzott: "Köszönöm a figyelmet!"

/ 3



Az asztalukhoz visszaérve azután gyorsan kicsomagolta a LEGO-t és gondolatban már kezdte is összeszerelni a kórházat.
Látva, hogy nem fél a szerepléstől, később a tombolahúzáshoz is Bianka közreműködését kértük.

Hosszú nap volt ez Biankának, de bizonyosak vagyunk abban, hogy a sok szeretet, amely aznap este körülvette, segíti őt a mielőbbi teljes gyógyulásban.


Köszönjük mindannak a 300 vendégünknek, aki megtisztelte az alapítványunkat és elfogadta a meghívásunkat a Hilton Budapest szállodában szervezett adománygyűjtő rendezvényünkre. Támogatásukból teljesülhetett Bianka álma, és jövő évben még jó néhány csodalámpás gyermek kívánsága is teljesülni fog.



Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/





Felkai Márta és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017. november 27.


4.December

Alexandra kislány kora óta tanul énekelni, már gimnazistaként a helyi musical társulat tagjaként szerepelt iskolai és városi rendezvényeken.

Komoly operációjából felépülve a Csodalámpától azt kérte, hogy szeretne híres énekesekkel együtt egy színpadon énekelni…

Éppen akkor kezdtük el szervezni az alapítvány több száz fős rendezvényét, úgy gondoltuk, Alexandra szívesen részt venne ezen az eseményen. Örömmel igent mondott, hogy ő legyen az esemény egyik „meglepetése” - már csak azt kellett kitalálni: több száz kilométeres távolságból hogyan lehet „egy híres énekessel” gyakorolni. Ez igazi kihívás volt a számára, mert a sok év végi dolgozat miatt az utazásra nem maradt ideje, így internetről tanulta meg a kijelölt dalokat és levelezett a művészekkel.

Elérkezett az a bizonyos hétfő, amikor Hajdúszoboszlóról megérkezett édesanyjával a Hilton Budapest szállodába. Egy rövid várbeli séta után végre találkozhatott a művészekkel, és elkezdődött a gyors egymásra hangolódás. Nem sok idő volt erre, Alexandrát gyakorlatilag „bedobtuk a mély vízbe”, de neki ezen nem is volt ideje gondolkodni, hiszen kezdődött az est.

A zsúfolt bálteremben majd 300 vendég várta kíváncsian a meglepetést. És ez igazán az lett: Zorán a zenésztársaival előadott dalok után felkérte Alexandrát, hogy énekeljenek együtt.
Fantasztikusan, szívből szólt a Mi kéne még című dal. Vastaps Budapesten a budavári Hiltonban… Ezután Alexandra egyedül is elénekelt egy dalt a vendégeknek.

/ 6



A program második felében Alexa Csondor Katával és a Soul Familyvel is énekelt közösen egy duettet, amit újabb nagy tapssal jutalmazott a közönség.
Megható kívánságteljesítés volt ez mindenkinek, hiszen "élőben" láthatták vendégeink, amint egy álom valóra válik.

Csak megjegyezzük, hogy Alexa másnap kontroll vizsgálatra ment a Bókay utcai klinikára… Reméljük, hogy a rendezvényen átélt öröm segíti őt a mielőbbi teljes gyógyulásban.

Köszönjük 300 vendégünknek, hogy megtisztelték alapítványunkat és elfogadták a meghívásunkat a Hilton Budapest szállodában szervezett adománygyűjtő rendezvényünkre. Az ő segítségükkel teljesülhetett Alexandra álma, és jövőre teljesülni fog még jó néhány más csodalámpás gyermek kívánsága is.

Köszönjük Zoránnak és zenésztársainak, Csondor Katának és a Soul Family-nek, továbbá a Hilton Budapest szállodának, hogy segítségükkel valóra válhatott Alexandra álma.

Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/





Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017. november 27.

Archívum



Belépés