Beszámolók


1.Január
26.Július



Zsanett 5 éves komoly „nagylány”, aki már megtanult biciklizni, igaz pótkerékkel. Sajnos a régi kerékpár tönkrement, így a Csodalámpa dzsinnje tudta, mivel szerezheti a legnagyobb örömet!!

Az ajándékozásra a Madarász utcai Kórházban került sor, a kislány szava elállt, amikor támogatóink begurították a kórterembe a gyönyörű, pink színű biciklit, rajta egy kis kosárral.

Zsanett nem tudta mihez nyúljon, nagyon tetszett neki új járműve, de azonnal megsimogatta a Mickey egeret is, ami a kosárban ült. Megbeszéltük, hogy a kezelés után a folyosón azonnal ki fogja próbálni az új járgányt.




Köszönjük az Irish-Sanitas Kft. támogatását!







Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.07.04.

26.Július

Henrietta (11 éves, Gyékényes)


Henrietta régóta küzd betegségével, ezért sokat van kórházban! Gyakran nővére kíséri el a befekvésekre így sokat beszélget a többi szülővel, akik említették a "Csodatévő" Alapítványt!

Nagyon tetszett neki és gondolta kistestvérén is tudnánk segíteni! Rögtön tollat ragadott, és írt nekünk Heniről és a betegségéről! A levelet elolvasva tudtuk, hogy egy újabb gyereknek szerezhetünk felhőtlen pillanatokat!

Egy családi látogatás során leptük meg Henit a laptoppal! Pajkos kis mosoly ült az arcán, és nem tudta abbahagyni, annyira boldog volt!




Köszönjük támogatóinknak, az Ernst and Young Tanácsadó Kft-nek, hogy újra mosolyt csalhattunk egy kisgyerek arcára!







Magasi Viktória
kívánság-koordinátor
Pécs, 2013.06.23.

26.Július



Erika a betegsége miatt nagyon sok időt tölt kórházban, közben egy műtéten is átesett, így nagyon hiányzott neki egy hordozható kis kütyü, melyen elolvashatja az emailjeit, beszélgethet a barátaival, és persze az iskolai tanulmányaiban is nagy segítségére lehet.

A budapesti Tűzoltó utcai kórházban látogattuk meg, s amint odaadtuk a becsomagolt dobozt, máris felragyogott az arca, hiszen azonnal tudta, a régen áhított fehér IPAD minit kapta meg.

Kívánjuk Erika, hogy minél előbb gyógyulj meg, és addig is legyen segítségedre a sok hasznos információ megszerzésében az ajándék, melyet az AbbVie Kft. támogatásával tudtunk megvenni. Köszönjük a bio gyógyszergyár felajánlását.








Felkai Márta
Budapest, 2013. június 28.

26.Július



Dávid már egy jó ideje folyamatosan dialízisre járt, ezért a Csodalámpától egy laptopot kért, melyen a hosszú kezelési idő alatt nézelődhet az interneten, vagy éppen lépést tarthat az osztálytársaival a tanulásban.

Már megszerveztük a találkozót, amikor az édesanya telefonált, vége a dialízisnek, Dávidot a kórházba vitték, mert egy új vesét kapott. Nagyon örültünk a hírnek, s pár nap múlva, még ugyan alig lábadozott, de a folyosón találkozhattunk és odaadhattuk neki a régen várt laptopot.




Köszönjük az AbbVie Kft. vezetőinek és munkatársainak, hogy támogatásukkal teljesülhetett Dávid álma.








Felkai Márta
Budapest, 2013. június 28.

25.Július



Petra kívánsága egy fekete színű iPad mini volt.

Kívánságára felfigyelt adományozóként a Budapesti Értéktőzsde Zrt., így június 7-én képviselőjükkel, Hegyi Szilviával átadhattuk a Tűzoltó u-i Klinikán a meglepett kislánynak az ajándékot. Remek alkalmat találtunk erre, tizenegyedik születésnapja előtt egy héttel.

A kislány elmesélte, hogy ő ért az iPad minihez, mindjárt be is mutatta tudományát a kütyün, elővarázsolta a kis gépen elérhető alkalmazásokat, boldog mosollyal köszönte meg az ajándékot.

Az adományozóval együtt kívántunk Petrának mielőbbi gyógyulást, és az életben még számtalan ehhez hasonló örömöt.




Szeretnénk megköszönni a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel

egy újabb gyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni.









dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 7.

25.Július



Panna négy és fél éves, túl van egy nehéz időszakon, amikor is a kórház volt a második otthona. Súlyos betegsége, műtéte miatt bizakodás, elkeseredés jellemezte ezt az időszakot, ami mára már a múlté.

Panna vidáman töltötte el az általa kért családi nyaralást az alsópáhoki Kolping Hotelben, Bobóországban!! Gondtalan ébredések, finom ételek, fürdés és sok-sok játék jellemezte az itt töltött időt.

A kislány kissé félénken mesélt magáról, amikor meglátogattuk, az anyukája beszélt helyette. Valószínűleg elnyertük a bizalmát, hiszen megmutatta a műtét hegeit, ami a borzalmakra emlékezteti. Készítettünk pár közös képet, és megajándékoztuk egy kis elefánttal is, majd hazajöttünk.

Az autóban éreztük, hogy vannak még csodák, csodás gyógyulások.

Örülök, hogy a Csodalámpa ismét részese volt egy csodának.




Köszönjük a Kolping Hotel Spa&Family Resort ismételt támogatását!!




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2013.06.07.

25.Július



Krisztofer régi álma volt, hogy eljuthasson Olaszországba, Velencébe, hogy a Sóhajok-hídját láthassa, és kívánságát elmondhassa.

Szállásunk a Lido di Venezia-n volt, így már megérkezésünk délutánján lemehettünk a tengerpartra. Krisztofer most látott először tengert és bár nem volt meleg, nem állhattuk meg, hogy legalább a lábunkat beletegyük. Néhány kagylót is gyűjtöttünk.

Másnap behajóztunk Velencébe. Kísérőnknek, Katalinnak köszönhetően, ki Velencében él, sok mindent megtudhattunk Velencéről. Helyismerete nagyon jól jött, hogy a sok lépcsőt kikerülhessük, így eljuthattunk néhány múzeumba, épületbe. A nagyfiút lenyűgözte a forgatag, a sikátorok, lagúnák kuszasága, a gyönyörű épületek. Muranóban egy üvegöntőt is megnézhettünk.

Nagy izgalommal vártuk, sikerül-e majd a gondolába Krisztofernek beülni, de ez nem jelentett problémát a gondolás legényeknek, mert könnyedén beemelték. Fantasztikus volt, ahogy a szűk lagúnákban egymás mellett hajóztak, anélkül, hogy összeütköztek volna. Az estét természetesen az eredeti olasz pizza megkóstolásával zártuk. Két nap után fájó szívvel, de élményekkel tele indultunk haza.

Külön köszönet Katalinnak, aki két napon keresztül kísért minket, számtalan érdekességet mesélve.




Köszönjük az AbbVie Kft. támogatását, mellyel hozzájárultak Krisztofer álmának a valóra váltásához.







/ 5






Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 24-26.

23.Július





Martin informatikusnak tanul, de a betegsége miatt nem tud iskolába járni, így elengedhetetlen számára a laptop, melyen a kórházi kezelések alatt is tudja folytatni a tanulmányait.

Ahhoz, hogy megvehessük neki a kért laptopot, több társaságnak kellett összefognia. A Szamos Marcipán felajánlotta, hogy 2 alkalommal a gourmet ház műhelyében tanulhatnak trüffelt készíteni az Ericsson munkatársai.

A jótékonysági csoki készítő tanfolyam nagyon vidám hangulatban telt, megtanultuk, hogyan lehet lehűteni a megfelelő hőmérsékletre a csokit, miként lehet megtölteni rumos, narancsos finomságokkal, sőt még a borzas formázást is elsajátítottuk.




Köszönjük az Ericsson Magyarország Kft. vezetőinek és a Szamos Marcipán tulajdonosainak, valamint

Törőcsik Áginak, a csoki iskola vezetőjének, hogy a két cég felajánlásával teljesülhetett Martin álma.







/ 2






Felkai Márta
Budapest, 2013. június 28.

16.Július

Zsuzsi nagyon felelősségteljesen gondolkodik a jövőről, tanulni szeretne, ezért laptopot kért alapítványunktól. Kitűnő eredménnyel végezte az idei tanévet is, pedig hónapok óta kórházban van...

Zsuzsi mosolya mindent elárult, amikor meglátta támogatóink kezében a laptop-táskát.

A gyors bemutatkozást követően előkerült a várva–várt masina, majd elkezdődött annak beüzemelése. Retkes Róbert és Retkes Gábor urak felajánlották, hogy játékokat telepítenek a gépre, és néhány óra múlva úgy viszik vissza a kórházba.

Mindannyiunknak erőt adott Zsuzsi kedvessége, jókedve, a gyógyulásba vetett rendületlen hite.

Drukkolunk Neked!!

Köszönjük a Campona Kalandpark Játszóház ismételt támogatását, a személyes közreműködést és az aktív „műszaki” segítségnyújtást!



A képen Zsuzsi, édesanyja, Retkes Róbert, Retkes Gábor a Campona Játszóház képviseletében

Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. 07.12.


15.Július

Már a repülőtéren érezhető volt az izgalom mindenki részéről, amikor előszőr találkoztunk Barnabással, illetve anyukájával, Edittel.
Arra felkészültünk, hogy a késői repülőjáratok mellett némi álmosság is kísér majd bennünket, de az izgalom mindent legyőzött.

Vasárnap reggel érkeztünk a parkba, ahol több csodálatos látvány fogadott.
Még mielőtt bementünk volna a Delfináriumba, közel egy tucat piros Ferrari kígyózott be a parkba. Aznap (szerencsénkre) Ferrari klubnap volt és a parkon belül körbekerítve lehetett csodájukra járni egyész nap. Több kép elkészítése után beültünk egy első műsorra, ahol műugrók fogadtak bámulatos előadásukkal. A végén már olyan magasról ugrott az egyik úr, hogy szinte alig láttuk a vízbe csobbanása előtt.

Maga a park felkészült kerekesszékben közlekedő vendégek fogadására, így könnyen tudtunk minden előadást megközelíteni.



Az műugrók után jött a madár-bemutató, ahol teljesen a szabadban több sassal, bagollyal és öreg tokás gólyához hasonló madárral kápráztattak el miközben a fejünk fölött röpködtek.
Ezt követően jöhettek a fókák, akik jókedvükkel nevetteték meg a nézőket.

Majd jött a meglepetés, ugyanis délután 16:30-ra voltunk bejelentve a delfinsimogatásra, de váratlanul hamarabb tudtak fogadni és így egyből bementünk a "magánelőadásra".

Itt csak velünk foglalkozott az oktató: elmondta hogyan képzik a delfineket majd átkísért a fotó-emelvényhez és lehetőség nyílt King névre hallgató delfint simogatni, ill. ezt megörökíteni. Barnának láthatóan tetszett, ahogy a delfin selymes bőrét megérintette. A fiú nagyokat kacagott miközben King a széles mosolyával rabul ejtett.
Az este elégedetten, de fáradtan estünk ágyba.

Hétfő reggel célba vettük a Colosseumot, ill. az "Igazság száját"... Tartalmas és emlékezetes két napot töltöttünk Rómában.
Ennél azonban nagyobb élményt jelentett számunkra Barnabással és anyukájával való találkozás, ők a mindennapi élet igazi hősei. Köszönjük!



Ezúton is köszönjük az Abbvie Kft. támogatását, mellyel hozzájárultak Barnabás álmának a valóra váltásához.







Benkő Nóri, Benkő Dávid, Benkő Vilmos
kívánság-koordinátorok
Róma, 2013.06.18.


11.Július





Tamás egyike azoknak a csodalámpás gyerekeknek, akik más kisbetegnek is segítenek, természetesen a szüleikkel közösen. Ez év márciusában Orsolyának ajándékoztak egy rózsaszín laptopot. Ezúton is köszönjük.

Tomi nagy Barátok közt-sorozat rajongó, ezért azt kérte a Csodalámpától, hadd nézzen bele egy forgatásba, láthassa, hogyan készülnek a jelenetek. Mivel ez már a harmadik barátok közt-kívánság, így mi már tudtuk, Tominak tetszik majd, amit lát. Böjte Piros fogadott bennünket, mint ahogy 2007-ben is már.

Sajnos sok mindent nem árulhatunk el a látogatás részleteiből, hiszen ez titok, de azért elmesélhetjük, hogy láttuk a lakásokat, ahol a jelenteket forgatják, találkoztunk néhány szereplővel, köztük négylábúakkal is. Végignézhettük, ahogy felvesznek egy jelenetet, s azt is elmesélhetjük, hogy mindez nagyon izgalmas volt. Akivel a forgatáson útközben találkoztunk, azzal készíthettünk közös képet, illetve megnézhettük azt a ruharaktárt is, ahonnan a szereplők nap mint nap felöltöznek, hogy a sorozatbeli embereket életre keltsék. A látogatás végén Tomi ajándékot is kapott, természetesen Barátok közt-sapkát, pólót, bögrét és legalább 20 szereplő aláírt fotóját.




Köszönjük a Barátok közt stábjának, a színészeknek és Böjte Pirosnak,

hogy közösen teljesítették Tomi kérését.



/ 3



Felkai Márta
Budapest, 2013. július 3.

11.Július



Rami a kezeléssorozata után ugyanolyan életteli, aktív kislány, mint betegsége előtt. Szülei elmondása szerint mindig is örökmozgó volt. Kívánsága egy trambulin lett, amin majd kedvére ugrálhat.

Ahogy megérkeztünk, kissé meglepetten fogadott minket a kicsi lány, de mikor megkérdeztük, mi is volt a kívánsága, azonnal rávágta a „helyes” választ! A szerelés megkezdésekor már közvetlen és bizalommal teli volt felénk.

Mivel a Morgen Stanley segítségével teljesült a kívánsága, a cégtől két fiatal munkatárs is lejött a kívánságteljesítésre, Hegedűs Ádám és Réti Rudolf segédkezett a trambulin összeszerelésében. Rami is aktívan részt vett az ajándéka körüli munkákban… Még nem épült fel teljesen az ugráló, de a kislány már rögtön birtokba is vette, bár én folyamatosan attól féltem, leesik. De nem! Felnőtteket zavarba hozó ügyességgel szökdécselt, mint a képeken is látszik.

Az idő kedvezett egy darabig, de utána nagy zivatar vette kezdetét. Az ugrálásban Rami elfáradt és mivel kimaradt a délutáni alvása, így lefeküdt. A zivatar után a hálót még köré építették a fiúk, és így mi próbáltuk ki, hogy elég biztonságos lesz-e a kicsi lánynak. Mindannyiunk számára emlékezetes, kellemes délutánt töltöttünk Kisteleken.




Köszönjük a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft.támogatását!




/ 4





Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Kistelek, 2013. 06.11.


11.Július





Csenge egy tünemény kislány, aki bár több súlyos betegségen is átesett, a napokat csakis játszva tudja elképzelni. Sürgölődik a fészerben az édesapja körül, segít az édesanyjának a konyhában, és nagyon szeretne minél többet hintázni, csúszdázni.

Mostantól ezt is megteheti, méghozzá a saját álomjátszóterén, melyet szakemberek segítségével a József Attila-díjas író Grecsó Krisztián és Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója, valamint marketinges kolléganői közösen szereltek össze. Csenge izgatottan várta már, mikor áll össze a játszótér, hogy minél előbb birtokba vehesse. Egy-két közös fotózás és mi felnőttek már csak kívülállók lehettünk, s nézhettük, ahogy a nádasdladányi kislány önfeledten csúszdázik.



Külön köszönet Bodnár Rékának, hogy rendezvényszervezésével a Csodalámpát támogatja.

2013 tavaszán az AEGON Művészeti Díjas író, Grecsó Krisztián 9 állomásos országjáró körútra indult Dés Andrással és Dés Lászlóval, ahol az író a Mellettem elférsz című könyvéből olvasott fel részleteket, amelyekre a zenészek improvizáltak. Az estek bevételéből a művészek és a fő támogató AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlottak fel adományt, melyből Csenge kívánságát teljesítették. Nagyon köszönjük a támogatásukat.





/ 2






Bakonyi Joli és Felkai Márta
Nádasdladány, 2013. május 31.

3.Július





Sanyi nagyon szereti a mulatós zenét, ezért azt kérte az alapítványtól, hogy Fásy Ádámmal találkozhasson és beszélgessen vele egy keveset. A tavalyi évben sajnos ez nem jöhetett létre, mivel a találkozó szervezése közben Sanyi új vesét kapott, így a műtét miatt el kellett halasztani a kívánságteljesítést. A lökösházi nagyfiú azóta már jól van, így ebben évben sikerült a nagy találkozás.

Izgatottan vártuk az estét, amikor is nagyon eláztunk a hatalmas esőtől, de a kedvünket ez sem rontotta el. Szeged mellett Szőregen a Rózsa fesztivál ünnepén adott koncertet a közönségnek Fásy Ádám, aki nagy örömmel fogadott bennünket.

A kedves beszélgetés és fogadtatás után Sanyi dedikált CD-t és egy kis szakácskönyvet vehetett át a művész úrtól és a leányától. A koncert elkezdődött, Sanyi és családja pedig az első sorból élvezték a zenés műsort.




Köszönjük Fásy Ádám úrnak és a műsor szervezőinek, hogy megvalósították Sanyi álmát.




/ 4







Felkai Márta és Lengyel Andrea
Szőreg, 2013. június 22.

3.Július



Lóri nagyon rövid időt tölthetett otthon két kezelés között. Szerencsére ebben a pár napban sikerült valóra váltani álmát, egy kétszemélyes kisautót kapott a Csodalámpa dzsinnjétől.

Az első percek megilletődöttsége után rögtön ki is próbálta járgányát, és boldogan fuvarozta utasát a kis utcában.




Köszönjük Nagy Ernő támogatónk felajánlását!!






Dobó Gábor
kívánság-koordinátor
Ecser, 2013.05.30.

3.Július



Dominik, akit a GYEK-ben kezelnek, nagyon szeret zenét hallgatni, filmeket nézegetni. A hosszú gyógykezelések alatt sokat kell a kórteremben, illetve az ágyában tartózkodnia. Ezért kérése egy hordozható DVD lejátszó volt, amin zenét hallgathat, filmeket tud nézni, mégpedig az ágyából.

Kérése a Provident Zrt. támogatásával teljesülhetett. A kisfiú el sem hitte, hogy csak az övé az a szép DVD lejátszó. Zavarában beszélni is elfelejtett, úgy kellett kihúzni belőle pár szót. De kívánságteljesítésének másnapján azonban már mindenkinek boldogan mesélte, hogy 3 bácsi is jött hozzá, Kaposvári József, Kis István, és Tábori Zoltán, akik elhozták neki a szíve vágyát.

Kis barátunk!
Jó szórakozást, tartalmas időtöltést kívánunk a kórházi tartózkodásod ideje alatt. A sok szép mesefilmmel, jó zenével, amit a DVD lejátszón megnézel, meghallgatsz, meglátod, repülnek majd a napok, s gyorsan meggyógyulsz és hamar haza is mehetsz.

Köszönjük a Provident Zrt. támogatását és munkatársai személyes jelenlétét!







Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2013.06.12.

2.Július

Robika 3 éves, aki betegségéből adódóan sokat van kórházban, és akkor is ágyban kell feküdnie. Nagyon szereti a meséket, így a kívánsága egy DVD lejátszó volt.

Amikor megérkeztünk és meglátott minket a becsomagolt ajándékokkal, azonnal nyújtotta a kis kezét, hogy ki akar szállni, de sajnos ezt nem engedték. A kiságyban rögtön nekilátott kibontani az ajándékokat, a DVD lejátszó mellé kapott kis autók azonnal lekötötték a figyelmét, melyekkel el is kezdett játszani.

Robika, leld sok örömödet a játékokban és a mesékben!


Köszönjük magántámogatóink, Emese és János segítségét!!!






Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2013. 06. 05.





2.Július





Edina türelmesen várt élete nagy találkozására. Több mint egy évet. Nemhiába, hiszen egy kellemes májusi délelőttön lehetőséget kaptunk arra, hogy a fiatal művészeket menedzselő irodában találkozhassunk Fluor Tamás énekessel .

Izgatottan vártuk, a percek pedig nagyon lassan teltek, amikor is messziről egy motor berregése hallatszott: megérkezett a rapper. Belépve az irodába, nagyon kedvesen üdvözölte Edinát és szüleit, akik Somogytúrról tették meg az utat, hogy kislányuk álma végre valóra válhasson.

A gyors ismerkedés után a fiatal rapper elkezdett mesélni a kezdetekről, így megtudtuk, hogy egy becézésből lett a neve Fluor, s a mozdonyvezetés is a pályaválasztása között volt. S azután már ment minden rendben, Edina énekelte a kedvenc dalokat, Tomi kiegészítette, s a hangulat máris nagyon kellemesen alakult. A beszélgetés végén az énekes körbevezette somogytúri rajongóját az irodában, s azt is megmutatta neki, mi a különbség a rapper és a hagyományos sapka között. S hogy Edina otthon, a barátainak is el tudja mondani a különbséget, kapott egyet ajándékba egy pólóval együtt.

Amíg mi összepakoltunk, elköszöntünk, a két fiatal – Edina és Tomi – már, mint régi barátok, úgy beszélgettek egymással a ház előtt… hogy miről, az maradjon az ő titkuk.




Köszönjük Kárpáti Alexandra menedzsernek, a Gold Record Music Kft.-nek a találkozó megszervezését és a

TV2 Napló stábjának, köztük Dorogi Gabriellának, hogy megörökítették, majd

levetítették a televízióban ezt a kívánságteljesítést.




/ 3






Felkai Márta
Budapest, 2013. május 28.

2.Július



A már majdnem 13 éves Dominik, akit Miskolcon, a GYEK-ben gyógyítanak sok mindenre vágyott. Végül is egy tablet lett a kérése. A csendes, szerény kamaszfiú sosem kérdezte, hogy mikor jön el a nagy nap, hanem nagyon türelmesen kivárta, míg a Csodalámpa Dzsinnje teljesítette kívánságát.

Domi feküdt az ágyban, éppen a kedvenc filmjét nézte, amikor bekopogtattam hozzá, kezemben a csomaggal, amiben a tablet volt.
-Hogy vagy?- kérdeztem

-Jól! - válaszolta gyorsan és röviden.

-Szerintem, még jobban leszel, ha oda adom Neked, amit a Csodalámpa küldött!- folytattam a beszélgetést.


S akkor Dominik arca hirtelen kipirosodott, szeme kikerekedett, szája mosolygott, szinte füléig ért a boldogságtól. Olyan jó volt látni, hogy örül!!!




Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!









Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. május 10.

Archívum



Belépés