Beszámolók


1.Január
29.Április

Telefonon vettem fel a kapcsolatot Szabinával. Így értesült arról, hogy a kívánsága teljesül és kap egy Laptopot.
Az őt kezelő kórházba beszéltük meg a találkozót, mert jönnie kellett kezelésre és vizsgálatokra.
Közben jelzést kaptam, hogy a támogatónk az ACCENTURE cég képviselői is részt vennének az átadáson. Egyeztettem velük is az időpontot és így együtt érkeztünk és találtuk meg Szabinát a kórházban, egy nővérke segítségével.
Elsőként az egészsége felöl érdeklődtünk hiszen ezen a napon is ez volt a középpontban, majd átadtam a Laptopot, amihez a támogatótól egy táskát kapott Szabina, valamint nyelvtanulást segítő dvd-ket, könyveket.
Szabina örömmel vette át a sok ajándékot, mint megtudtam, még sosem kapott semmi ilyet betegsége tíz éve alatt.
Érdeklődve segítséget is kért, hogyan használhatja a gépét. Támogatóink mutatták készséggel, ám ekkor félbeszakított minket egy váratlan esemény.
Szabinának sürgősen el kellett mennie egy vizsgálatra, jött ezzel a hírrel az orvosa. Így még néhány gyors közös fotó és elköszöntünk az ifjú lánytól és édesanyjától.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Szabina nevében is köszönjük!






Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest,2010.04.16.

29.Április

Krisztiánra hosszú, nehéz hetek várnak! A jövő héten megy be a steril boxba.
Minden álma az volt, hogy legyen egy saját laptopja. A szponzorok jóvoltából Makra Sándor által ez a kívánsága teljesülhetett, még az előtt, mielőtt a csontvelő átültetése megtörténne.
A kívánságteljesítésre a miskolci Ronald Házban kerülhetett sor.
Már mindenki- szülők,gyerekek, dolgozók- tudták, hogy a mai napon" Krisztiánnal csoda történik", csak ő maga nem sejtett semmit! Mindenki titokba tudta tartani, amit tudott. Nagy volt hát a meglepetés! A boldogságtól először még szóhoz sem tudott jutni Krisztián. Azután meg el sem lehetett mozdítani a laptopja mellől.
"Azzal is fogok aludni!"- mondta csillogó, boldog szemekkel!
Kedves Krisztián !
Kívánunk neked minden jót!!!!!!


Köszönjük a FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását, mellyel egy újabb gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Krisztián nevében is köszönjük!






Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc,2010.04.21.

29.Április

Jani nemrég került a DE OEC Gyermekgyógyászat Intézet Gyermekhaematológiai-Onkológiai Tanszékére. A diagnózis eléggé megviselte, és a kezdeti kezeléseket is rosszul viselte.

Gondolkoztam, hogy mivel tudnám jobb kedvre deríteni, ekkor jutott eszembe a Csodalámpa. Meséltem neki az Alapítványról, és nemsokára megszületett a kívánság is. Egy PS3!

Az ajándékot ma kapta kézhez, amelyet - mint előre sejtettük - kitörő örömmel fogadott.

Használd egészséggel Jani!


Nagyon köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!










Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen,2010.04.19.

29.Április

Georgina szeretett volna kapni egy laptopot, hogy az osztálytársaival, barátaival tartani tudja a kapcsolatot az alatt az idő alatt is, amíg kórházban kell tartózkodnia, illetve amíg nem mehet közösségbe. Nagyon fontos számára, hogy az osztálytársaival tudjon tovább tanulni. És az osztálytársak, barátok biztatják Őt, hogy visszavárják, és szurkolnak neki, hogy minél hamarabb meggyógyuljon.
Azzal, hogy ma megkapta a Csodalámpától a kívánságát kitárulhat előtte világ és tarthatja a kapcsolatot mindenkivel akit szeret. Ez most mindennél fontosabb számára!! A gyógyító team pedig tudja, hogyha egy kis beteg pszichésen és mentálisan is jól érzi magát, akkor a gyógyítás is jobban, gyorsabban, sikeresebben történik.
Meglepetés volt számára, nem is gondolta volna, hogy a mai napon Csoda történik vele! Arca, szeme, szája, egész lénye mosolygott!!
Jó volt látni örömét, mi is örültünk annak, hogy ennyire boldognak láttuk!
Kedves Georgina!
Reméljük, hogy a minél hamarabbi a gyógyulásodhoz kicsit hozzá tudtunk járulni azzal, hogy teljesítettük kívánságodat.


A laptop a adománya. Georgina nevében is köszönjük!






Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc,2010.04.25.

29.Április

Hosszas készülődés után végre teljesülhetett Balázs kívánsága, testvérével, Marcsival együtt, elindultunk Barcelonába, hogy a Barca meccsén részt vegyünk. Mivel repülőnk elég korán indult, ezért hajnali negyed négykor már élvezhettük egymás társaságát, és izgatottan szerveztük a következő napok programjait. Balu természetesen már akkor a meccsel volt elfoglalva. Miután repülőnk sikeresen megúszta a „vulkán porát”, megérkeztünk Barcelonába és elfoglaltuk a szállásunkat. Akkor már biztossá vált, hogy a meccs szombaton lesz, ezért a Stadiontúrát és a Barca Múzeumot tartottuk elsődlegesen fontos Programunknak. Fantasztikus élményt nyújtott a Stadiontúra. Felderítettük, hol fogunk másnap ülni, Balu alaposan szemügyre vette a gyepet, minden fűszál a helyén!!!! A serlegek és különböző relikviák után, megtekintettük a parkot és megpihentünk ebédelni. Már nagy volt az izgalom. Esti sétánkon már beszereztük a szükséges arcfestő eszközöket, dudákat, sálakat és a vacsora mellett megbeszéltük másnapi terveinket.


A nagy napon bőséges reggelink elfogyasztása után a Güell Park felé vettük az útirányt. Az élmény fantasztikus volt. A nap sütött és a kasztanyetták ritmusa mindenkire hatással volt. A Sagrada Familia, a La Pedrera, a Casa Batlo és a Casa Amattler megtekintése után, megebédeltünk és visszatértünk a szállodába felkészülni a nagy meccsre. Kis pihenés után magunkhoz vettük a trombitákat, Barca sálainkat és elindultunk! Egyszerűen fantasztikus volt. Az élmény leírhatatlan. Szinte mi voltunk az elsők akik megérkeztünk, kicsit meg is ijedtünk, hogy ilyen kevesen leszünk? Balu már nagyon izgatott volt, sorolta a játékosokat, kit kell figyelni, izgatottan várta vajon lesz-e induló. És elkezdődött, a stadion vibrált, és persze megtelt, mindenki énekelt, Balu izgatottan sorolta kire figyeljünk:


- Ibrahimovics nem lesz annyira jó, de Messi az igen.


Hihetetlen hamar eltelt a a két félidő. Az élmény leírhatatlan ezt át kell élni. Jól drukkoltunk a Barca nyert!!!! Marcsi vehemensen fújta a trombitáját a győzelemre.


- Huuuu szuper volt, és láttad azt a gólt? Ugye Messi milyen ügyes volt? – kérdezte


Balu izgatottan miközben próbáltunk keresni egy olyan metrómegállót, ahol egyáltalán lejutunk a metróhoz.


Kicsit már fáradtan, de lelkesen vágtunk neki a La Ramblanak, hogy a tengerparton végigsétálva megpihenjünk a Parc de la Citadella fái alatt. A Katedrális mellett elhaladva, lesétáltunk a tengerpartra ahol Balu megmártózott a jéghideg vízben és Marcsi is bátran besétált, térdig. Lassan hazatértünk, de kis pihenés után eldöntöttük, hogy a zenélő szökőkutat még megnézzük. Bár a zenélő szökőkút se nem zenélt, se nem „szökött”, és a Torre Agbar sem volt kivilágítva kedvünket ez sem szegte és boldogan és fáradtan tértünk vissza a hotelbe.


A hazaindulás már nagyon nehezen ment. Baluval és Marcsival az elmúlt napok emlékeit elevenítettük fel illetve próbáltunk ébren maradni. A gépünk késett, a kifutón várni kellett, mintha Barcelona sem akart volna egy ilyen lelkes kis csapatot elengedni. Jó volt látni az örömüket és hogy tényleg mekkora dolog volt ez Balunak. Meg persze nekünk is. A viszontlátás reményében búcsúztunk el egymástól, de lélekben még mindig ott vagyunk.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Balázs nevében is Köszönjük!






Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Barcelona,2010.04.23.-26.





/ 4




29.Április

Anna 2009 augusztusában kívánt egy kerti játszóteret. Azóta reggelenként gondolatban megdörzsölte a csodalámpát, remélve, hogy vágya mihamarabb teljesül. 2010. április 17-én a Dzsini végül ellátogatott otthonába, és amíg Anna anyukájával és kishúgával a piacot járta, édesapja segített összerakni a szállítóknak a fa játszóteret, így mire a lányok hazaértek, a kertben állt az ajándék. A kislány kezdetben félénken, de fülig érő szájjal lépett az udvarra és próbálta ki az új játékot, melynek persze testvére is nagyon örült. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hétágra sütött a nap ezen a szombaton, így a két kislány boldogan hintázott és csúszdázott a szabad levegőn, élvezték, hogy fotók készülnek róluk, és nagy örömmel meséltek nekünk családjukról és élményeikről.
Örülök, hogy részese lehettem Anna és egész családja örömének. Kívánok nekik jó egészséget és sok boldog pillanatot a kerti játszótéren!


Köszönjük Dr. Fehérvári Szilvia felajánlását!

Tóth Ágnes
Kívánság-koordinátor
Dunaharaszti,2010.04.17.

28.Április

Attila súlyos műtéten esett át, közösségbe még nem járhat, így különösen vágyott egy laptopra, aminek a segítségével kapcsolatot tarthat a barátaival, sőt tanulhat is.
Álma az Accenture GMBH Hungary segítségével valósulhatott meg.
Egy csütörtöki napra beszéltük meg a találkozót, Attila a szüleivel érkezett, a céget két hölgy képviselte.
Jó volt látni a nagyfiú mosolyát!
Ismét „ jó” helyre került ez az ajándék, nagy örömet szereztünk. Attila szerénysége mindannyiunkat meghatott, mivel megtudtuk, előző karácsonyra, amikor már tudta, hogy beteg, nem kért mást, csak SZERETETET…
És természetesen megkapta, a szeretet a legnagyobb erő ebben a családban. Köszönjük, hogy megismerhettük őket!


A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Attila nevében is köszönjük!

Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
Budapest,2010.04.08.

27.Április



Vivien nagyon meglepődött, amikor beléptünk a szobájába, mert nem tudott az érkezésünkről. Kívánsága egy LCD tv-vel egybeépített DVD lejátszó volt, mert betegségéből eredően nehezen mozog. Szórakozását a tv nézés jelenti, de a családnak csak egy kisméretű készüléke volt. Vivient egy hete felhívtuk és megbeszéltük vele, hogy külön LCD tv-t és DVD lejátszót kapna. Az eredetileg kért készülék nagyon kicsi és csak egy névtelen gyártó készíti. Megörült, mert így külön is tudja használni őket. Az LCD tv-én már a legújabb földi digitális (DVB-T) adást is tudja venni. A DVD lejátszó pedig minden DVD és CD lemezzel megbirkózik. Beüzemeltük és pont a kedvenc műsora ment az egyik adón, kiváló minőségben. Készítettünk pár fényképet és megmutattam a képeket. Vivien elővette a tavalyi ballagási fényképeket és kérte abból legyen egy kép a neten. A szebbnél szebb képek közül választottunk egyet. Vivien a mai naptól már azt néz a tv-jén, amit szeretne. Még egy meglepetést szereztünk a Csodalámpás pólóval, amit nagy örömmel fogadott.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Vivien nevében is köszönjük!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Harkány,2010.04.18.

27.Április





Patrik élénk, mosolygós kisgyerek, hosszas gondolkodás után jutott erre a kérésre. Még nem igazán nyaralt sehol édesanyjával, ezért izgalommal készülődtek az utazásra BOBO országba! Nagy-nagy összefogás kellett a kívánság teljesítéséhez.


A hódmezővásárhelyi Családsegítő Szolgálat segített a szállításban, köszönet érte.
Patrik és anyukája 3 felejthetetlen napot töltött ebben a gyerekparadicsomban, élményekkel gazdagodva távoztak.
Köszönjük a Kolping Hotel felajánlását a vendéglátásra, így immár segítségükkel másodszor teljesíthettük egy kisgyermek álmát.


A kívánságot a segítségével teljesítettük. Patrik nevében is köszönjük!






Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2010.04.21.

27.Április



A kis Kornél egy igazi művészlélek, nagyon szeret rajzolni, szereti a meséket, a zenét, így aztán igazán meglepett mikor beszélgetésünk során nem valami komoly rajzkészletet vagy mese CD-t kért a Csodalámpa dzsinnjétől, hanem egy komoly, felnőttes Thomas vasútállomást.

A mindig huncutul mosolygó kisfiú nagyon pontosan elmagyarázta, milyen is legyen az állomás, milyen nénik és bácsik várják a beérkező vonatot, no és mikor már elfáradt a szegény mozdony a sok utazásban, olyan helyen pihenhessen, ahol nem ázik meg, és jó nagyot aludhat.


A dzsinn elindult körülnézni, létezik-e ilyen igazi, komplett Thomas vasútállomás és pihenő. Hamar kiderült, hogy Kornélka nagyon szakszerű leírást adott a már régóta vágyott játékokról, így a mozdony és a pici vonat elindulhattak a játékboltból, útközben felvették az utasokat és a szerelvény hangos fütyüléssel érkezett meg a budapesti Tűzoltó utcai kórházba, ahova Kornélka, nagyon elegánsan felöltözve már reggel megérkezett az egynapos kezelésre.


Volt nagy meglepetés, mikor a csöpp fiúcska meglátta az ajándékot. Természetesen az összes utas üdvözölte az új kis állomásfőnököt, Thomas mozdony nagyot sípolt az új főnök tiszteletére ,majd az összerakott sínpáron már száguldhatott is tovább a szerelvény az utasokkal együtt a következő állomásra.



Egy idő után aztán a kis Kornél, mint az egész Vasúttársaság főnöke úgy döntött, Thomas elfáradt a sok zakatolásban, közölte hogy itt az ideje a pihenésnek, betolta Thomast a remizbe és jó éjszakát kívánt neki.


Lassan én is búcsúztam a kezelésben és a játékban kicsit elfáradt csöppségtől, de búcsúzóul még kértem tőle egy nagy, cuppanós puszit..., huncutul mosolyogva rám nézett és azt mondta: elfogyott, elvitte a cica ! Hát van ez így..., majd legközelebb repetázok.


Szeretnénk megköszönni a PannErgy Nyrt. támogatását, hiszen segítségükkel egy újabb kisgyermek kívánságát sikerült valóra váltanunk.


A kívánságot a támogatásával teljesítettük.




Kornél nevében is köszönjük!





Sipos Zsuzsanna
kívánság – koordinátor
Budapest, 2010.április 20.

21.Április

Dánielt és húgát már messziről észrevettük, ahogy kint álltak az úton és vártak bennünket. A nagykapu nyitva volt,és integettek, álljunk be. Mire megálltunk, már az egész család várt bennünket, és mosolyogtak, mert tudták,megérkezett Dániel kérése, a számítógép. A gyerekek segítettek bevinni a gépet. A régi, rossz, kis teljesítményű matuzsálem mellett szerelték össze az új gépet. Dániel örömében ujjongott a szép nagy LCD monitor láttán, és azonnal használni is kezdte. Mivel még nincs internet elérése Dániel kérte, írjam, meg nagyon szépen köszöni az adományozóknak a számítógépet. A szülök ígérték Dánielnek, hogy a közeljövőben, ha az utcájukban is elérhető lesz az internet, azonnal be lesz kötve a gépére.



Sikerült még egy meglepetést szereznünk a Csodalámpás pólóval. Azt mondta, ez lesz a kedvenc pólója, és majd ebben megy ellenőrzésre is. Ma különösen jó volt "Csodalámpásnak"lenni. Látni azt a nagy örömöt, hogy nem csak Dániel, hanem az egész család tiszta szívből, őszintén nagyon örült Dániel ajándékának. Nagyon jó helyre került az a PC , mert a család anyagi helyzete nem engedte volna meg egy számítógép vásárlását.


Köszönjük, az E.ON Hungária Zrt. támogatását!!




A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Dániel nevében is köszönjük!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Kaposújlak, 2010.04.18.

21.Április

2010. április 15-én Angéla kapott a Csodalámpától egy ragyogó telefont. Szó szerint úgy csillog a telefon, mint egy ékszer, illetve síelni is lehet vele – de ez csak később derült ki.


Amíg Tatár Ági kívánság-koordinátor és Angéla anyukája elintézték a telefonos üzletben a „papírokat”, Angéla salátát evett (persze nem túl sósat, a veseproblémák miatt) és teát ivott. Alig várta, hogy saját kezében tarthassa az ajándékot! Mesélt a cicájáról, aki olyan fehér, hogy nem látszik a hóban, és elárulta, hogy a telefonnal leginkább zenét hallgatni szeretne.


Az ’’ünnepelt’’ lenyűgözött bennünket: ő szólt az eladó hölgynek, hogyan kell feltenni a telefon borítását, átlátta az új mobil menüjét, fotózott, játszott.


Valahogyan úgy is sikerült átsétálnunk a közeli cukrászdába, hogy Angéla le sem vette a szemét az új rózsaszín telefon képernyőjéről! Ott kiderült, a telefonban síelős játék is van! Az édesanyjával együtt figyeltük az arcát, hogyan változik, amikor éppen ugrat a snowboard pályán, és a nevetését, amikor éppen nagyot esett a hóban. A legfelemelőbb pillanat pedig az volt, amikor Angéla az új mobillal boldogan felhívta az apukáját.


Reméljük, a hercegnőkhöz illő telefon meghozza a várt gyógyhatást!



Köszönjük Záveczné Mátics Ildikó önzetlen támogatását, melynek segítségével ismét egy gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt.






Kapás Lilla, Kapás Csilla és Tatár Ágnes
Kívánság-koordinátorok
Szeged,2010.04.15.

21.Április

Mikor Andreával először találkoztam a Tűzoltó utcai kórházban, hosszan beszélgettünk róla, vajon mit is szeretne kérni a Csodalámpa dzsinnjétől.

Őszintén elmondta, hogy neki nagyon sok vágya van, amiknek megvalósulásáról igazi kamaszlányos lelkesedéssel ábrándozik. Nagyon nehéz döntenie, mi is az a kívánság, aminek teljesítése a legnagyobb örömet jelentené számára.

Beszélgetésünk során "Álomország" számos helyére eljutottunk, képzeletben utazgattunk, lovagoltunk,voltunk színházban, koncerten, aztán egyszercsak felcsillant a gyönyörű kamaszlány szeme és megosztotta velem a nagy titkot: rajong a mobiltelefonokért és a legnagyobb boldogság az lenne számára, ha lenne egy "okos, mindentudó" telefonja. Hát olyan telefont nem ígérhettünk, amelyik Andrea helyett megírja a házifeladatokat és megtanulja helyette a nem éppen kevés tananyagot, de végül sikerült közösen olyan kompromisszumos megoldást találnunk, aminek úgy gondoltuk örülni fog a nagylány.

Ezek után nem maradt más feladata a dzsinnek, mint igaz, hogy kisebb kitérővel,de végül a palackból boldogan kiszabadulva megkeresse a megfelelő márkát. Andrea eközben szerencsére már túl jutott az összes kezelésen, csak kontrollra kellett bejönnie a kórházba. Édesanyjával titokban szövetkezve ezt az időpontot választottuk az ajándék átadására már csak azért is, mert ez a nap egybeesett Andrea születésnapjával.

"Véletlenül" bukkantam fel a kórház ambulanciáján és mikor találkoztunk, tényleg abban a hitben volt, hogy csak véletlenül éppen arra járok...,üdvözöltük egymást, beszéltünk pár szót és megemlítettem, miszerint tudomásomra jutott, hogy most van a szülinapja és szeretnék gratulálni. Gyönyörű szemei tágranyíltak a csodálkozástól és nem tudta mire vélni a dolgot...., én pedig nem voltam képes tovább leplezni a titkomat és elővettem a kis csomagot amiben az áhított mobiltelefon lapult. Őszintén meglepődött és az örömtől kipirult arcán látszott, nem számított rá, hogy egy kellemetlen vérvétel után ilyen kellemes meglepetésben lesz része.

Boldog Szülinapot, jó egészséget kívánunk Neked kedves Andrea és kívánjuk, hogy a mobiltelefon oly sok örömöt szerezzen Neked, mint amilyen örömmel a Csodalámpa a kívánságodat teljesítette.


A kívánságot a





támogatásával teljesítettük. Márk nevében is köszönjük!




Sipos Zsuzsanna
kívánság – koordinátor
Budapest, 2010.április 19.

16.Április

2010.március 31-én Pölöskei Gábor stratégiai igazgató ( Paradise Solution Kft.) adományozó részvételével - aki átadta Gyopárkának a kért hordozható DVD lejátszót – egy újabb kívánság teljesült.

A kicsi lány nagyon örült az adománynak. Idővel még néhány mesefilm is került a lejátszóhoz.


Köszönjük a Paradise Solution Kft. támogatását.

Dr.Jenei Tiborné
kívánságkoordinátor
Budapest,2010. 03.31.

15.Április

Roland sok pici álom közül, nehezen választotta ki azt az ajándékot, amit a Csodalámpától szeretne kapni. Sokat gondolkozott, hogy mi lenne számára a legelérhetetlenebb vágy, amit az Alapítvány segíthetne elérhetővé tenni.

Miután a Mozgásfejlesztőben, ahol Roland sok társával együtt hétfőtől-péntekig lakik, már egy pár társának ajándékozott laptopot a Csodalámpa, így Ő is meghozta felelősségteljes döntését,mert szerette volna ha egy laptop neki is a szobájába hozza a világot...

Amikor meglátta, hogy kezünkben dobozzal felé tartunk, mosolyogva kérdezte, hogy ma kinek tetszenek ajándékot vinni? Mi válaszul csak a kezébe nyomtuk a csomagot, és akkor Ő boldog mosollyal mondta, hogy holnap lesz a szülinapom, ez lesz a legszebb ajándék...

Amikor a szobájában beüzemeltük , akkor minden szobatársával és barátjával együtt élvezték az új ajándékot. Nekünk nagyon szép napot adott Roland, a felhőtlen örömével.



Köszönjük a Dun & Bradstreet Corporation támogatását!

Márk Judit, Tunyogi Orsolya
kívánság-koordinátorok
Budapest,2010.03.31.

15.Április




A mai napon elvittük Ricsinek a bicajt és a védőfelszerelést, nagyon örült neki. A biciklit a folyosón tolva hamarosan a szobához értünk, ahonnan a kisfiú csillogó szemekkel, csodálkozva bámult ki, ám amikor meglátta az ajándékot, rögtön tudta, hogy teljesült a kívánsága.


Habár az átadás a kórházban történt és Ricsi infúzióra volt kötve, ez sem gátolhatta meg abban, hogy ott helyben, a folyosón kipróbálja. Édesanyja, az infúzióval Ricsi után futva próbálta tartani az iramot a kis sportemberrel.


A bringa és a védőfelszerelés mellé néhány csekélység mellett egy képet is adtunk a Vodafone Magyarország – Systems csapatáról, akik az ajándékra való pénzt összedobták.


Köszönjük a lehetőséget és segítségüket az ajándék kiválasztásában és az átadás megszervezésében, reményeink szerint Ricsi boldog arca az első volt abban a sorban, amit munkahelyi közösségünk láthatott, azáltal, hogy kívánságot teljesített.






Köszönjük, hogy ennek a munkahelyi kollektívának a segítségével ismét egy gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt.

A Vodafone Magyarország – Systems kollektívája
Miskolc, 2010.04.14.

15.Április

Lillával együtt levittük a két nagy csomag puzzl-t és elrejtettük a székek alá, nehogy idő előtt meglássa Kira. Előtte felhívtam Kira anyukáját, mondta, hogy nemrég szálltak le a vonatról. Izgatottan várakoztunk, mert tudtuk, hogy az állomásról gyorsan a Klinikára lehet érni.
Hamarosan meg is érkeztek, és mindannyian bementünk a rendelőbe a mit sem sejtő Kirával. Lilla sorban mutatta a szebbnél szebb kirakókat a kislánynak Volt ott mesefigurás, készségfejlesztős, micimackós. Mindegyiket kitörő örömmel fogadta.
Korábban a klinikán fellelhető összes puzzle-t kirakta többször is egymás után. Ezek is hasonló sorsra fognak jutni, Kira hosszú órákon át fogja őket rakosgatni újra és újra.
Jó munkát kívánunk neki, és reméljük, hogy mindig ilyen kedves, mosolygós lány marad!


A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Kira nevében is köszönjük!

Tatár Ágnes és Kapás Lilla
Kívánságkoordinátorok
Szeged,2010.04.09.

13.Április


Merci 14 éves kislány, Szigethalmon lakik szüleivel. Sok betegségen, orvosi kezelésen ment már keresztül.

Amikor egészségi állapota megengedi, akkor nagyon szeret lovagolni. A közelükben egy barátjuknak van lova, akin Merci lovagolhat. A lovak körüli teendőket is megosztják egymás között, így Mercedesz szakértő lóápolásban, etetésben.

A kislány kívánsága különféle lovaglással és lóval kapcsolatos tárgyak, felszerelés volt, amit közösen elmentünk megvásárolni.

Sikerült kiválasztani néhány szakkönyvet, lóápolási felszerelést, lovagló nadrágot, csizmát, pólókat, sőt Merci mostantól kezdve olyan ágyneműben fog aludni , amin lovak találhatóak.

Sok szeretettel kívánjuk, hogy Merci sokat használja azokat a tárgyakat, felszereléseket, melyeket megkapott.!



Köszönjük a Dun & Bradstreet Corporation támogatását!



Lángh Zsófia
Kívánság koordinátor
Budapest, 2010. április 13.

13.Április

Április 9-én délután Klaudiáék lakásán volt a találkozónk a német tanárnővel. Előbb érkeztem oda, hogy találkozhassam Klaudiával és családjával. Klaudia nagyon készült, nagyon izgult a találkozó miatt, és figyelmességét mutatja, hogy saját készítésű édességgel várt bennünket. Klaudia kedvenc időtöltése ugyanis manapság a cukrászkodás.

A nagylánynak nagy tervei vannak a jövőre, de betegsége miatt mozgása egyelőre komolyan korlátozott. Ebben a helyzetben számára nagy segítséget jelent, hogy otthoni környezetében van lehetősége fejleszteni nyelvtudását.

Az első találkozó már az első nyelvórává alakult át, és a következő hónapokra kialakult a menetrend - szerdán és pénteken lesznek órái. A szülőktől a pénteki találkozás után kapott információ szerint a tanárnő nagyon elégedett volt Klaudia felkészültségével.

Ez a lendület és a buzdítás nagyon jót tesz Klaudiának.



A kívánságot az támogatásával teljesítettük.

Klaudia nevében is köszönjük!





Tomaj Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.04.09.

9.Április

Péter kívánsága egy laptop volt. Húsvét előtt megbeszéltük az édesapjával, hogy Debrecenben találkozunk és átadjuk az ajándékot Petinek.
Peti semmit nem sejtett arról, hogy miért is kellett Debrecenbe utaznia, azt hitte csak az édesapját kíséri el egy kórházi kezelésre.
Ezért volt nagy öröm, amikor megtudta, hogy az utazás célja az, hogy megkapja a várva-várt laptopot.


Kívánunk Neked nagyon jó egészséget és sok örömöt az új laptophoz.



Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!




dr.Kiss Tímea
kívánság-koordinátor
Debrecen,2010.április.02.

8.Április

Szilveszter egy kedves, hét éves kisfiú, aki rendszeresen kontroll vizsgálatokra jár a Sote I. sz. Gyermekklinika vese osztályára.

Szilveszter édesanyjával, Nórával és testvérével él Pilisvörösváron, naponta néhány órát óvodába jár és hamarosan iskolaköteles lesz. Anyuka kipuhatolta, hogy a kisfia a legjobban egy elektromos kisautónak örülne.

Sikerült egy olyan gyönyörű, sárga színű, akkumulátoros autót kiválasztani, amibe nem csak Ő, hanem a testvére is belefér, így ketten együtt tudnak vele autózni, játszani otthon az udvarban.
Szilveszter nagyon önzetlen, mindenben figyelmes és gondol a testvérére is.

Kívánjuk, hogy nagyon sok boldog percet töltsön a jármű kormánya mögött.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Pilisvörösvár, 2010. március 29.

A segítséget köszönjük a XIX. Vezérigazgató találkozó részvevőinek!




6.Április

Ricsi mit sem sejtve merült bele ma reggel is a matematika rejtelmeibe. Nem vette észre, hogy a körülötte lévő felnőttek milyen izgatottak. Egyszer csak az előtérben, általa nem ismert személyek kezdtek hozzá a beöltözési ceremóniához. Ricsi nem értette a dolgot. Matematika óra közepén, őt kik akarják meglátogatni????? Amikor beléptünk a fél-steril szobájába, s a támogatók bemutatkoztak, s átnyújtották a várva várt lap-topot, már fülig ért Ricsi szája. Gyorsan kibontotta és beüzemelte a készüléket, amely remekül működött. Ricsi a csontvelő-transzplantáció után, még hónapokig nem mehet közösségbe, így a lap-top segítségével kerülhetnek hozzá közelebb a barátok, családtagok. Kívánjuk, hogy Ricsi minél előbb otthon használhassa saját laptopját!

Köszönjük a Güntner - Tata Kft. támogatását!

Bíróné Pallag Erika
kívánság – koordinátor
Budapest, 2010. március 29.


6.Április

Az 5 éves Máté már nagyon izgatottan üldögélt a székében, mivel érezte, hogy valami készülődik. Hosszú kórházi tartózkodása során, már szemfülesen észrevette, "ha valami nem stimmel". Aztán megpillantotta a hatalmas dobozt, ami régóta vágyott legóvárosát rejtette rendőrökkel. Kicsit fáradtan felült a székében és anyával együtt keresték a képeken, mit is rejt a doboz.

- Máté, ha jól látom még egy rab is van benn- mondta anya.

A kisfiú elmerülve nézegette a képeket és székében hátradőlve fáradtan, mosolyogva köszönte meg a játékot, ami a hosszú kórházi tartózkodása napjait egy kicsit majd felvidítja.

Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!




Veres Erzsébet
Kívánság-koordinátor
Budapest,2010.04.02.

1.Április

Tímeával és édesanyjával a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán találkoztunk egy kontroll alkalmával. A mama nagyon titoktartó volt, mert a kislány nem sejtett semmit, tágra nyílt szemmel nézett rám, amikor hozzájuk léptem, nem értette mit szeretnék.
Amikor megkérdeztem, hogy emlékszik-e rá, hogy mit kért a Csodalámpától, rögtön rávágta, hogy számítógépet, és amikor mosolyogva elárultam, hogy most ezt a nagyon vágyott tárgyat el is hoztam neki, örömében felugrott és hangosan örült.
A környezetében mindenki mosolygott a hatalmas öröm láttán, és már hallgathattunk is, hogy milyen sok mindenre fogja használni, és hogy ez csak az övé lesz és senki másé.


Timi megígérte, hogy nem csak játékra, de tanulásra is használni fogja „új barátját”!


Kívánunk neked sok kellemes és hasznos percet a gép előtt!


Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!


Mocsonoky Andrea
Kívánságkoordinátor
Budapest, 2010. március 23.

1.Április

Peti nagy zenerajongó, kedvenc énekese Michael Jackson, így aztán nem sokáig gondolkodott, hogy mit is kérjen a Csodalámpától.


Mikor felkerestem a Tűzoltó utcai kórházban az éppen kezelésre érkezett kisfiút, legnagyobb csodálkozásomra nem találtam a kis beteget a kórteremben. Izgatottan kérdeztem meg a nővérkét, hogy vajon merre kószál Peti ? Természetesen kedvenc helyén, a Játszóházban akadtam rá, ahol Kati nénivel nagy beszélgetésben voltak, az ügyes kisfiú épp egy puzzle vonatot rakott össze millió kis darabból.
Amint beléptem a Játszóházba, Peti kíváncsi tekintettel nézett rám, majd mikor kiderült, hogy a Csodalámpától érkeztem, sokat sejtetve elmosolyodott, kicsit zárkózott természete ellenére hamar feloldódott és nagy beszélgetésbe kezdtünk. Így tudtam meg, hogy Peti barátjával együtt állandóan csak Michael Jackson számokat hallgatna, hiszen ennél nagyobb öröm nem is létezik a világon - osztotta meg velem titkát nagy komolyan a kis M.J. rajongó.


Ilyen lelkes kis zenerajongót természetesen nem lehet megfosztani a zenehallgatás örömétől, így megkértem Petit, dörzsöljük meg erősen a dzsinnt, hátha elővarázsol valami érdekeset a táskámból. Mikorra jó piros lett már a tenyerünk a sok dörzsöléstől, valami elkezdett "mozogni" a táskámban, belenéztünk és lám-lám, több kis csomag ágaskodott kifelé, majd egymás után előkerültek a CD-k, Michael Jackson szinte valamennyi felvételével, no meg ráadásként még egy M.Jackson DVD is előbukkant.
Peti arca hirtelen kipirult, elmosolyodott és izgalomtól picit remegő kézzel úgy szorította magához kedvenc énekese felvételeit, mintha csak magát Michael Jackson-t ölelte volna át. A kis rajongó azonnal megbeszélte anyával, hogy apát értesítsék hozza be a CD és DVD lejátszót, hiszen mihamarabb szeretné hallgatni "élőben" is kedvencét.


Kívánjuk Neked drága kis Peti, hogy ennek a valóban nagyszerű énekesnek a dalai mielőbb feledtessék el veled a szerencsére már nagyrészt mögötted álló nehéz időszakot, a zene varázsa varázsoljon el Téged is és szerezzen Neked sok-sok önfeledt, örömteli órát .


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dr. Tesics György úrnak, akinek áldozatkész segítsége, támogatása nélkül Petinek még sokáig kellett volna várnia arra, hogy kedvenc énekese hangját akkor hallgathassa, amikor csak akarja.



A kívánság Dr.Tesics György és azAAA Klinikák Dent Kft. támogatásával teljesült.Köszönjük!





Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest,2010.március 30.

1.Április

Krisztián másfél hónappal ezelőtt hallott a lehetőségről, hogy van egy Csodalámpa nevű alapítvány, mely segíthet neki abban, hogy elromlott tévéje helyett újat kaphasson. Húsvét előtti napokban kopogtattunk otthonuk ajtaján. Egy kedves, mosolygós anyuka és kisfia fogadott bennünket. Krisztián elmondta, hogy betegsége miatt nem járhat iskolába, közösségbe, ezért is fontos számára, hogy saját tévéje legyen. El sem hiszi, hogy ez ilyen hamar teljesült. Nagyon vágyott egy LCD tévére, melyen kedvenc filmjeit is jobb minőségben nézheti.
Boldogan és folyamatosan mosolyogva bontotta ki a dobozt, mely egész napra elfoglaltságot fog neki biztosítani. Kívánjuk Neked Krisztián, hogy használd egészséggel ezt a komoly tévét!
Örülünk annak, hogy részt vehettünk kívánsága teljesítésében és részesei lehettünk egy kisfiú örömének.
Egy erős kis embert ismertünk meg, gratulálunk neki!

A kívánságot az támogatásával teljesítettük.






Albelné Benkő Beatrix és Albel Ernő
Kívánságkoordinátorok
Martfű, 2010.03.31.

Archívum



Belépés