1% a Csodalámpának!Csodalámpa Alapítvány- Adó 1% a beteg gyerekekért

Adószámunk: 18248670-1-43


2003 óta teljesítjük életveszélyesen beteg gyerekek különleges kívánságait
Már 5061 álmot váltottunk valóra!
A segítségeddel tovább folytathatjuk a beteg gyerekek segítését

Felajánlási időszak:

19nap08óra53perc05másodperc

Neked pár kattintás...

Nekik életreszóló élmény!

A Csodalámpa Alapítvány küldetése

A Csodalámpa közhasznú alapítvány célja évente 230-300 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyerek egy-egy saját kívánságának teljesítése.

Örömet, boldogságot adunk országos kívánságteljesítő hálózatunk és támogatóink segítségével, és ezzel segítjük a gyógyító munkát és a rehabilitációt is, hiszen

  • Megtörjük a hosszú kezelések keserű rutinját, gyerekben, szülőben...
  • Ismét kitágítjuk a betegszobára beszűkült világot...
  • Reményt adunk a "képtelen, lehetetlen" kívánság megvalósulásának élményével...
... és 2019 óta már 12 nagy kórházban használják a Csodalámpa GyógyBűvészet rehabilitációs programunkat is.

Ki kívánhat?

Bármely 3-18 év közötti életveszélyesen beteg gyerek, ahol a család körülményei vagy a kívánság jellege nem teszik lehetővé a kívánság teljesítését. A daganatos, leukémiás, transzplantált, stb. hosszabb utókezelést vagy megfigyelést, utógondozást igénylő betegek a gyógyító kezelések lezárulását (ill. a sikeres transzplantációt) követő öt éven belül kívánhatnak az alapítványtól.

A betegség jellegét a gyermek kezelőorvosa igazolja, és az ő és a gondviselő hozzájárulása is szükséges a kívánság teljesítéséhez.

A Csodalámpa jogosult a kívánságtevő családja körülményeit megvizsgálni, arról adatokat kérni vagy akár a helyszínen is tájékozódni.
A kívánság befogadása során azt is vizsgáljuk, hogy a kívánság tartalma, tárgya a gyermek életkorának, képességeinek megfelel-e.

Miért a Csodalámpának?

  • 21. éve sikeresen teljesítjük nagybeteg gyerekek álmait: örömet, boldogságot adunk országos önkéntes kívánságteljesítő hálózatunk és támogatóink segítségével és ezzel segítjük az orvosok gyógyító munkáját is.
  • Átláthatóan működünk: a dokumentumok között évekre visszamenően elolvashatod auditált éves közhasznúsági és az 1% felhasználásról szóló jelentéseinket
  • 200 fős országos kívánságteljesítő hálózatot működtetünk az 1%-ból és más támogatásokból; az ő segítségükkel mostanáig már 5061 esetben segítettünk, örömöt csempészve a betegszobákba. A sok-sok teljesült kívánságól fényképes beszámolókat olvashatsz ide kattintva.
  • Kérjük, add meg az online vagy nyomtatott Rendelkező Nyilatkozaton az elérhetőségeidet is, hogy megköszönhessük Neked a támogatást!

Hogyan ajánlhatod fel az adód 1%-át


Csak kattints ide, és mindent megmutatunk!
  • Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat: (tovább...)
  • Ha egyéni vállalkozó vagy: (tovább...)
  • Ha magánszemélyként küldöd be a bevallást: (tovább...)

Jelenleg nincs időd?
Kérj e-mail emlékeztetőt!

Ne maradj le, ha jelenleg nincs időd, akkor add meg a neved és e-mail címed, és mi e-mailben emlékeztetünk:
Belépés