Beszámolók


Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

19.MárciusZdenkó egy nagyon halk szavú, mosolygós fiúcska, nagyon szereti a meséket... meg persze az izgalmas internetes játékokat. Elmesélte, hogy neki volt egy tabletje, de sajnos elromlott és apa ugyan elvitte megjavíttatni, de a bácsik már nem tudtak rajta segíteni.

Mikor elmeséltem, hogy a Csodalámpa dzsinnje esetleg tudna neki a régi tablet helyett egy újat varázsolni, gyönyörű, hatalmas szemekkel csodálkozva rám nézett és annyit mondott: hűűűű az nagyon jó lenne, annak nagyon örülnék.

A pici fiúcskának nem kellett sokat várnia, hogy a dzsinn teljesítse a kívánságát. Az ajándékkal a kórházban leptük meg Zdenkót, de amikor odaléptem az ágyához, nagyon meglepetten nézett rám. Gyönyörű mosolya most sem hagyta cserben, de ebben a mosolyban némi zavar is volt, aztán mikor a fülébe súgtam, hogy engem a dzsinn küldött, már sejtette, hogy valami nagy-nagy dolog fog történni.

A táskából előkerült a feketén csillogó, komoly, fiús Huawei tablet és én bizony nagy zavaromban azt sem tudtam, hol kell bekapcsolni... bezzeg Zdenkó! Apró kezébe fogta a készüléket és azonnal tudta melyik gombot kell megnyomni. Felhangzott a dallamos szignál és máris működésbe hoztuk a megálmodott csodát.

A teljes üzembehelyezés feltétele azonban az volt, hogy a kicsi fiúnak előbb meg kellett ennie az ebédet, hogy aztán legyen ereje a sok izgalmas játékban az "ellenség" teljes megsemmisítéséhez!

Drága kicsi Zdenkó, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt az ajándékban.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels ismételt támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.12.

19.Március


Csengével a kórházban találkoztunk, aki mit sem sejtett arról, hogy ma teljesül a kívánsága. Anyukája es apukája azt mondta neki, hogy csak egy gyors megbeszélés végett kell beugraniuk a klinikára.

A támogatót Kovács Ágota képviselte, aki így emlékezik a nagy napra:

„Csenge imádnivaló volt – nagy meglepetést szereztem neki, amikor megmondtam miért is vagyok itt. Amikor kibontotta a laptopot, azt mondta, dicsekedni fog a barátainak, hogy neki milyen gyönyörű FEHÉR laptopja van.

Megmutattam, hogyan lehet bekapcsolni a gépet, és megcsináltuk az alapbeállításokat. Lelkesedését es örömét tükrözte, hogy többször is “kipróbáltuk” a laptopot.

Csengét és szüleit elnézve, bizton állíthatom, hogy a legjobb kezekbe került a laptop!”Köszönjük a BlackRock Budapest ismételt támogatását!


Hargitai Gabriella
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.12.

14.Március

Sétapálca!
Ilyen kérésünk sem volt még az eddig teljesített majd 3600 között!

Dávid ugyanis egy oroszlánt mintázó fejű sétapálcát kért a Csodalámpától. Úgy gondolta, ha már betegsége és lábadozása alatt bottal kell járnia, akkor az a bot már legyen valami különleges.
Némi töprengés után sikerült megrendelni, majd pár hét várakozás után átvenni a kért különleges sétapálcát.

Támogatónk, a Hesse Trade Kft. képviseletében Markos-Gombos Anett-tel látogattuk Dávidot a kórházban az egyik kezelés után.

Éppen a térdét tornásztatták, mikor betoppantunk a hosszúkás csomaggal. Dávidnak nem volt nehéz dolga kitalálni, vajon mi lehet benne…
Széles mosollyal látott hozzá a kicsomagoláshoz, és ami csak még szélesebb lett, mikor meglátta a csillogó oroszlánt. „Igen, ez az, ilyet szerettem volna, nagyon szépen köszönöm” – mondta egy szuszra és máris próbálgatta, milyen a fogása.
De inkább beszéljenek a képek…

/ 4Kedves Dávid, mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Neked!


Hálásan köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását, és hogy együtt ekkora örömet okozhatunk Dávidnak!Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. március 13.

11.MárciusNehezen tudtuk megszervezni Péter kívánságteljesítését, mert ezek a februári fránya vírusok közbeléptek, az egész család lebetegedett. A kisfiú türelmesen várta az ajándékát, míg közben az influenzával küzdött.

A „harc” eredményes volt, ma találkozhattunk a Budapesti Értéktőzsde székházában, ahol nagy szeretettel vártak rá, hogy átadják számára a várva várt laptopját.

Az épületben Végh Richárd elnök-vezérigazgató és Óbert Ágnes fogadta, hogy egy elegáns tárgyalóban köszöntsék az új számítógép-tulajdonost. A laptop mellett a meglepetés csokoládé és a színes léggömbök sem maradhattak el. Közben Petinek lehetősége volt a tőzsde „harangjának” megszólaltatására, ami amúgy a kereskedés indítását illetve lezárását jelzi. A kijelzőn, ahol általában csak az árfolyamok szerepelnek, most Péternek kívántak további gyógyulást.

Óbert Ágnes így emlékezik a találkozásukra:

„Köszönjük szépen, hogy újból lehetőségünk volt részt venni egy kívánságteljesítésben, Peti igazán nagyon-nagyon kedves kisfiú, és le a kalappal előtte, hogy ilyen bátran viseli a megpróbáltatásokat.

Reméljük, hogy az öröm, amit a kívánság teljesítése okozott, segít neki a gyógyulásban és mihamarabb egészséges lesz.”


/ 3
Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde sokadik támogatását!


Nagymarosy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.03.05.


11.MárciusMárk nagyon szeret a barátaival játszani. Mint sok más hasonló korú fiú, ő is szereti a focit, bár Márk heti háromszor jár fociedzésre, otthon a barátaival a számítógépén is sok focis játékot játszanak.

Kívánsága is ehhez a hobbijához kapcsolódott, mivel már régi, lassú volt a számítógépe, ezért egy új asztali PC-t kért. Az új géppel már más, modernebb játékokat is ki tud majd próbálni.

Kedves Márk, kívánjuk, hogy sok örömöt szerezzen új géped.


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Zsira, 2019. 02.14.

11.Március


Emese egy családi hétvégére vágyott, amit Nyíregyházán tölthet el, szerette volna meglátogatni a méltán híres Nyíregyházi Állatparkot. Orvosaival egyeztetve megtaláltuk a minden szempontból megfelelő időpontot, nagyon gyorsan kellett szerveznünk mindent, de sikerült!!

A család így emlékezik a kívánságteljesítésre:

„ Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy kis családunk együtt tölthetett egy hosszú hétvégét Nyíregyházán. Kislányainknak nagyon tetszett minden: a város, a szálloda, az étterem és persze az állatkert!

Emese három és fél éve küzd a betegségével, testvére, Kinga ennek egy éves kora óta részese. Hálásak vagyunk, hogy "világot láthattak", élményeket gyűjthettek, s mi szülők figyelhettük az örömüket!

……Emese szülei”


/ 3
Köszönjük a Cisco Systems Hungary Ltd. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink, köztük Puskás Tamás úr segítségét!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
2019.03.03.

11.Március


Dezső a betegsége miatt magántanuló, így ritkán tud találkozni az osztálytársaival, barátaival. A laptop segít neki abban, hogy interneten kapcsolatban legyen barátaival, kortársaival, illetve filmeket tudjon nézni, zenét hallgathasson. Így a kívánsága a Csodalámpától egy laptop lett…

Kontroll vizsgálatra érkezett a klinikára, amikor megleptem az ajándékával. Nagyon-nagyon váratlanul érte a találkozás, nem gondolta, hogy ilyen gyorsan és valóban teljesül a kívánsága.

Leld sok-sok örömöd a laptopodban, Dezső!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.02.22.

9.Március

Abigail eredeti kívánsága a 21Pilots együttes tagjaival való találkozás volt. Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére nem sikerült a találkozót létrehozni, de a bécsi koncertlátogatást igen.

Abigail sok éve kedveli az együttes zenéjét, örömmel készült a koncertre. Azt nem tudtuk, hogy ki lesz az „előzenekar” a fellépés előtt, de reménykedtünk, hogy kellemes meglepetésben lesz része.

A nagylány sok kezelésen esett át, nagyon bíztunk benne, hogy a kívánságteljesítés kicsit feldobja, erőt ad az utolsó akadályok leküzdéséhez.
A koncert után örömmel láttuk, hogy mosolyog, szemmel láthatóan élvezte az estét, sőt meglepetésként a relikviák beszerzésén túl a Wiener Sporthalle egyik kedves munkatársának, Júliának a segítségével még egy koncertplakátra is szert tettünk. A meglepetés nagyon jól sikerült, a plakát biztosan méltó helyre kerül.

Kedves Abigail, mielőbbi teljes gyógyulást és sok hasonló koncertélményt kívánunk neked!


/ 6

Köszönjük a Mellow Mood Hotels vezetőinek és magántámogatóinknak,
hogy segítségükkel teljesülhetett Abigail álma.Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Bécs, 2019.02.17.

8.MárciusRéka súlyos betegséggel küzd, nagyon sok időt töltött kórházban, de már túl van a nehezén, iskolába is jár. Kedvenc időtöltése a zenehallgatás és olvasás, de természetesen mind korosztályából oly sokan, az internet világa sem áll tőle távol.

Kívánsága egy szürke színű laptop volt, az izgatottságtól már szinte az ajtóban állva várt bennünket ezen az estén…

Otthonukba Abonyi Andreával, a kívánságot támogató Schneider Electric képviselőjével érkeztem, hogy a várva várt laptoppal megajándékozzuk a nagylányt, aki örömmel bontotta ki a dobozt és készült a notebook beüzemelésére.

Láthatóan nagy örömet szereztünk!!


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását, Abonyi Andrea személyes látogatását!


Nagymarosy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.14.

8.Március


Rebeka már régen szeretett volna egy laptopot, aminek segítségével elsősorban tanulhat, és persze elfoglalhatja magát a kórházi napok ideje alatt. Nagyon izgatottan várta, mikor érkezik a laptopja, már napokkal, hetekkel korábban mindig érdeklődött, mikor teljesül majd a kívánsága…

Elérkezett a nagy nap, a támogatót képviselő Gáspár Kinga megérkezett a kórházi osztályunkra… Rebeka arca felragyogott!!

Közösen kibontották a laptopot, majd komolyan elbeszélgettek, hogy a nagylány mire is fogja használni a laptopját, szóba kerültek a jövőbeli tervek is, a továbbtanulás is.

Kinga így emlékezett erre a délelőttre:
Óriási öröm volt látni, hogy mennyire várta már ezt az ajándékot. Készítettünk néhány fotót is. Sajnos csak keveset tudtunk bent lenni nála, mert a kezelések miatt nagyon gyengének érezte magát. Az biztos, hogy igazi kis harcos a leányzó. Drukkolunk neki, hogy hamar meggyógyuljon!

Köszönjük Gáspár Kinga személyes részvételét a kívánságteljesítésen!


Köszönjük a Deutscher Wirtschafts Club ismételt támogatását!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.12.

8.Március


Kitti egy 15 éves nagylány, és nagyon szereti a számítógépes játékokat!

A Csodalámpa Alapítványtól egy PlayStation 4-et kért, a kívánságteljesítésre a kórházban került sor.

Nagy volt a meglepetés, amikor meglátta! Kérdésünkre elmondta, hogy már régóta vágyott erre a játékra, és boldog, hogy megkaphatta!

Kedves Kitti, reméljük, örömödet leled benne! Használd egészséggel!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Fekete Mónika és László Rita
kívánság-koordinátorok
Szombathely, 2019.02.13.


Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Szeretném megköszönni, hogy teljesítették egy kívánságomat. Nagyon örültem az ajándéknak. Remélem minél több betegtársamnak is sikerül hasonló örömet szerezni, mint nekem.

Köszönettel és üdvözlettel:…. Kitti, Szombathely


8.Március


Nem olyan régen a Csodalámpa Alapítvány ismét valóra váltotta egy kisgyermek álmát.
Danika legnagyobb kívánsága egy tablet volt, amin kedvenc meséit tudja nézni a kórházban tartózkodás ideje alatt.

A kisfiú először kissé nyűgösen fogadta az adományozókat képviselő Kiss Viktóriát, de ez egy kis háromévesnél megbocsájtható, hiszen éppen akkor ébredt fel.

Kis idő elteltével Dani feloldódott, beszédessé vált, és már azt mesélte, mit fog nézni a youtube csatornán. Gyorsan egymásra hangolódtak, együtt bontották ki az ajándékot.

A fiatalember komolyan kezébe vette, majd rövid idő múlva használni is kezdte tabletjét, nagy szakértelemmel nyomkodva a billentyűzetet. Mindannyiunk számára nagy öröm volt látni a boldogságát, felszabadult örömét!

Köszönjük Kiss Viktóriának, hogy személyesen részt vett az ajándékozáson!


Külön köszönetet szeretnénk mondani Kiss Vikinek és Méhes Krisztiánnak, a Mikulás Kocogás fő szervezőinek, és a

futás minden résztvevőjének, hogy segített Dani álmának megvalósításában.


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.18.

6.Március


Patrícia, mint korosztályából oly sokan, nagyon szereti a meséket!

A kórházi napokat elviselhetőbbé teszik számára a mesenézéssel töltött órák, így a Csodalámpa Alapítványtól mi mást is kérhetett volna, mint egy mesenézésre alkalmas tabletet.

Az ajándék átadása kicsit elhúzódott, de reméljük, annál nagyobb örömet szereztünk ezzel az eszközzel a kislány számára.

Kívánjuk, a mesék világa sok boldog percet adjon neki, el tudja feledni a mindennapok nehézségeit!


Köszönjük az UNHCR Global Service Centre támogatását!


László Rita
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2019.02.21.

25.FebruárAzonnal tudtuk, hogy a mosoly, amit Zsoltitól kaptunk a távirányítós LEGO vonattal a kezünkben, azt soha nem fogjuk elfelejteni.

Akkora ez a legós doboz, hogy sok idő mire körbenézzük és mindent megtudunk az összeszerelésről, peronról, szereplőkről, illetve a vonat meséjéről. Ha levesszük a sárga tetőt, odabent hot-dogot lehet venni, kávét lehet inni és a néni alszik egyet... Zsolti ezeket az online videóban már mind látta. Tudta, hogy akit én kalauznak néztem, ő a mozdonyvezető…
Zsoltiról „sütött”, hogy őszintén, tiszta szívből vágyott erre az ajándékra!

Hopsz, elemek nincsenek a dobozban, egyikünk gyorsan elszalad megvenni, addig gondosan ki lehetett pakolni a kórházi ágyra a vonat részeit. Találgatjuk, hány száz darabos, aztán abban maradunk, hogy rengeteg. Forgatja, azt mondja, ez újfajta távirányító, amiből nekem úgy tűnik, igazán menő dolgot hoztunk.

Ezer köszönet a kedves fogadtatásért, Zsolti! Reméljük, még sok-sok boldog órát töltesz új ajándékoddal!!
Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2019.01.31.


25.Február


A nagykőröcsi Máté a Szegedi Klinikán volt vizsgálaton, és bár nagyon rosszul érezte magát, mégis sikerült mosolyt csalni az arcára a Csodalámpa Alapítvány meglepetésével.

Nem is sejtette, hogy a napi megpróbáltatások után a dzsinn igazi csodaként érkezik a kormány- és pedálszettel. Azért is örült neki nagyon, mert másnap – előre nem látható ideig - be kellett feküdnie a klinikára és ott majd dolgozhat a konzol összeszerelésén és kipróbálásán.

Szeretettel kívántam neki, hogy nagyon-nagyon sokáig használja az ajándékát.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2019.01.17.

25.FebruárEvelinnel többször beszélgettünk, végül kicsit szégyenlősen, szemét lesütve végre elárulta, hogy nagyon régóta vágyik egy saját laptopra.

A mindig kedvesen mosolygós kamaszlánynak bizony sok időt kell kórházban töltenie, ezért a Csodalámpa dzsinnje igyekezett Evelin kérést mielőbb teljesíteni. Tudjuk, hogy a kórházban nagyon lassan múlik az idő, a kezeléseket talán könnyebb elviselni, ha közben meg lehet nézni egy-egy filmet, a laptop segítségével fel lehet keresni olyan izgalmas és érdekes internetes portálokat, amelyek segítségével kitárul a világ a gyerekek előtt.

Evelint akkor leptük meg egy gyönyörű, ezüst színű laptoppal, amikor több napos kezelésre érkezett a kórházba. Nagy volt a boldogság, amikor a dobozból előkerült a megvalósult álom. Azonnal elkezdtük a laptop feltöltését, majd mielőtt Evelin óvatosan megkezdte a beüzemelést, boldogságtól csillogó szemekkel rám nézett és azt mondta: nagyon boldog vagyok, mindenkinek nagyon szépen köszönöm az ajándékot.

Nagyon szívesen, kedves Evelin! Örömmel varázsoltunk mosolyt az arcodra és valamennyien azt kívánjuk, mielőbb gyógyulj meg és legyen nagyon sok örömöd a kapott ajándékban.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.19.

25.Február


A 4 éves, tündéri Balázs nemrég költözött be családjával az új otthonukba, ahol nagy lelkesedéssel vette birtokba a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, a gyönyörű szobabútort.

Balázs csodálatos, okos kisgyerek, azonnal telepakolta az autóival, legóival az új szekrényeket.

Azt kívántam neki, hogy a gyönyörű mosolya és kedvessége mindig megmaradjon, és sokáig használhassa a szép bútorát.
Támogatónknak, a Kühne+Nagel Kft.-nek a család és az alapítvány nevében ezúton is köszönjük az adományt!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2019.02.02.

15.Február


Petrának mostanában sok időt kell kórházban töltenie, ezért nagyon vágyott egy saját laptopra, hiszen ez nagyon megkönnyíti a közvetlen kapcsolattartást családjával, barátaival. Mikor megtudta, hogy régi vágya teljesülhet a Csodalámpa segítségével, hát bizony hitte is-meg nem is, hogy ilyen csodák még megtörténhetnek.

A mosolygós kamaszlánynak nem sokáig kellett várnia, hogy az álma valóra váljon. Az elegáns, ezüstszínű laptoppal a kórházban leptük meg Petrát, amikor éppen egy hosszabb kezelési időszakra érkezett édesanyjával.

Sajnos éppen egy kellemetlen és kicsit fájdalmasra sikerült lumbálás utáni időpontban érkeztem a kórterembe. Petrának még nem igazán mozoghatott, de mikor meglátta, hogy egy csomag van a kezemben, gyönyörű szemeivel rám nézett és sejtelmesen elmosolyodott... már tudta, hogy a lumbálás miatti kényszerpihenő után sok dolga lesz - be kell üzemelnie élete első laptopját! Addig is töltőre állítottuk a megálmodott csodát, hogy majd mielőbb feltárulhasson Petra előtt az internet megannyi érdekes oldala, amelyek egy kamaszlány figyelmét elterelik a kezelések sokszor bizony nehéz időszakai alatt, izgalmas filmekkel is lehet múlatni az egyébként sokszor ólomlábakon járó időt, és jókat lehet "titokban" levelezni nagyon fontos dolgokról a barátokkal is!

Kedves Petra, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.02.11.

15.Február


Az 16 éves Máté súlyos betegsége miatt hosszabb ideje fekszik a klinikán, szerettük volna kizökkenteni a nehéz mindennapjaiból.

Nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy mit kívánjon a Csodalámpától, mivel egy régi és összetört előlapú telefonja volt, ezért egy új Samsung mobiltelefont kért. Épp azt tervezgette, hogy a kívánt telefonhoz meg fogja rendelni a fóliát és a hátlapot, amikor beállítottunk hozzá, kezünkben a mobillal.

Nagyon boldog volt a kívánságának ilyen gyors teljesítése miatt, azonnal átállította angol nyelvre, mivel folyékonyan beszél angolul. Elmondta, hogy kedvenc hobbija a fényképezés és ezzel a prémium készülékkel remek képeket lehet majd készíteni.

Világosan látszott, hogy a telefonnal való ismerkedés az elkövetkező napjait be fogja tölteni, felvidítva a következő időszakot.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019.01.23.

5.Február


A 6 éves Máté és testvére, Ede szüleikkel Budapesten laknak egy szép családi házban. Mátét több éve ismerem, mert gyakori vendége mozgás Rehabilitációs Osztályunknak.

Máté idén 1. osztályos és nagyon szeret online játékokat játszani. Ehhez szeretett volna egy nagy képernyős televíziót kapni. Ez az álma 2018. december 15-én teljesülhetett, mert a Csodalámpa dzsinnje meglátogatta, és egy óriási Smart TV-vel ajándékozta meg a kisfiút.

Szerencsére kis segítséggel fel is tudtuk állítani a képernyőt, így Máté óriási örömére még a délelőtt folyamán ki is tudta próbálni játékait.

Máté, kívánok neked izgalmas órákat és jó egészséget!
A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint kollégájuknak, Hőbe Tímeának, hogy személyesen részt vett a kívánságteljesítésen!


Viz Krisztina
Budapest, 2018.12.15.


Belépés