Beszámolók


Adományozás bankkártyával vagy PayPal-lal

27.Május


Zoé szereti hallgatni a ValMar együttes dalait, és nagy álma volt, elmehessen egy koncertjükre és találkozhasson, beszélgethessen Marics Petivel és Valkusz Milánnal. Nagyon készült a találkozóra, ajándékot is készített a fiúknak és azt is előre kigondolta, milyen kérdéseket tesz majd fel nekik.

A koncert egy fesztivál keretein belül került megrendezésre. Zoéval a bejárat előtt találkoztunk, ahonnan bevittek minket abba az épületbe, ahol a fiúk készülődtek. Kis várakozás után felmehettünk az emeletre, a nagy találkozó helyszínére. Marics Peti fogadott minket, kedvesen és barátságosan.

Beszélgetni kezdett Zoéval, a kislány pedig átadta a neki szánt ajándékot, ami csoki és kézzel készített, gyöngyökből kirakott ajándék volt. Péter mondta is, hogy az egyik kedvenc csokiját hozta Zoé. Majd leült a kislány mellé, aki feltehette kérdéseit, amire ő készségesen válaszolt, sőt, mesélt a hetükről és Milánnal való barátságáról is.

Később Milán is megérkezett, akinek így személyesen tudta átadni a neki szánt ajándékát Zoé. Készültek közös fotók, de ezután a fiúknak el kellett kezdeniük készülni a koncertre, kedvesen elköszöntek tőlünk, majd Zoé és anyukája megkapták a karszalagokat, amikkel be tudtak menni a koncertre. Elkísértük őket a bejáratig és elköszöntünk egymástól.

Másnap hallottuk, hogy a koncert is nagyon jó hangulatban telt, végig táncolták és nagyon élvezték. Zoé anyukája az alábbi üzenetet küldte: "Nagyon szépen köszönjük, életre szóló élmény volt! Zoé nagyon boldog! Köszönjük szépen a ValMarnak és a Csodalámpának az élményt!".
Köszönjük magántámogatóinknak, hogy megvalósíthattuk Zoé álmát!


Ludvig Mátyás
kívánság-koordinátor
Pápa, 2024.05.11.

27.Május


Ritka manapság, amikor egy fiatal már nagyon korán pontosan tudja, mi szeretne lenni. Viki esetében ez másként van. 13 éves múlt még csak el és ő már kiválasztotta, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Nagyon érdekli és szereti is a kémiát, így elhatározta, hogy gyógyszerészként vagy gyógyszerkutatóként fog dolgozni.

A Csodalámpa Alapítványtól azt kérte, hogy ellátogathasson egy gyógyszerészeti laboratóriumba és ott megtudjon minél többet erről a nagyon érdekes tudományról. Kifejezett kérése volt, hogy tudjon kérdezni és beszélgetni is a témában hozzáértő emberekkel. Fiatal kora miatt sajnos nem juthatott be a laborokba, de a Richter Gedeon Nyrt. munkatársai segítségével megtekinthette a vállalat látogatóközpontját, ahol sok érdekességet látott és halott, majd „kerekasztal” beszélgetés keretein belül rengeteg inspiráló gondolatot, információt és érdekességet tudhatott meg az ott dolgozó kollégáktól a családjával odalátogató Viki.

Nagyon köszönjük a Richter Gedeon Nyrt. munkatársainak, elsősorban Beke Zsuzsának és Prof. Dr. Szántay Csabának, valamint három kedves tudományos munkatársuknak, hogy bepillantást engedtek Vikinek ebbe a csodálatos hivatásba és ellátták néhány jótanáccsal a fiatal lányt, melyet nem csak gyógyszerészként tud majd hasznosítani.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.21.

27.MájusRoland egy kedves, csendes, nagyon tisztelettudó kamasz, aki szeret focizni, és úgy tervezi, hogy autószerelőnek tanul majd tovább. Két éve küzd a betegségével, ami olykor fellángol, máskor pedig enyhébb stádiumban van. Sok időt tölt kórházban, olyankor telefonon tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, családtagjaival, ezért a Csodalámpától egy új készüléket kért, mivel az övé összetört.

Szolid mosollyal bontogatta a csomagolást, és örömmel vette kézbe az ajándékát, amit gyorsan be is kapcsolt.
Kedves Roland, kívánjuk, hogy teljen sok örömed az új telefonodban!


Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. segítségét, mellyel teljesíthettük Roland kívánságát.


Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Enying, 2024.05.17.

27.Május


Laura kívánsága a Csodalámpától az volt, hogy a családjával eltölthessen néhány napot fürdéssel és sok-sok játékkal. Megosztjuk Laura anyukájának köszönő sorait:

„Elsősorban szeretnénk megköszönni az alapítványnak a lehetőséget. Sajnos ez a kegyetlen betegség ott van a mindennapjainkban, ez a hosszú hétvége Visegrádon a Thermal Hotelben fantasztikus volt, segített picit kizökkenteni minket a hétköznapokból. Laura is nagyon jól érezte magát, amint az a mellékelt képekből is látszik.

Sokat medencéztünk, szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk. Bőséges reggeli és vacsora állt a rendelkezésünkre. Minden nap voltak különböző programok a szállodában, aminek a nagy többségén részt vettünk. Első nap csillámtetoválás volt a játszóházban, második nap ásványbemutató, harmadik nap állatbemutató volt. Laura nagyon bátor volt, a kígyó kivételével minden állatot a kezébe vett.

Még egyszer köszönjük a támogatást!
Üdvözlettel: Anita, Laura anyukája”

/ 6
Hálásan köszönjük a Fashion Street és üzemeltetője, az Immobilia Zrt. vezetésének és munkatársainak és a Thermal Hotel Visegrád-nak a támogatását, melynek köszönhetően ismét nagy örömet szerezhettünk újabb "csodalámpás" gyerekeknek.

. .

27.Május


Kende álma az volt, hogy elmehessen családjával a Rumour étterembe és ott végig kóstolják az aznapi ételkölteményeket. A vacsorára Pünkösd előtti pénteken került sor. A család a megérkezéskor találkozott Rácz Jenő Michelin-csillagos magyar séffel és étteremtulajdonossal is, aki üdvözölte Kendét, majd az asztalhoz kísérte őt és családját. Az est folyamán Kende végigette a teljes menüsort, ami nagyon ízlett neki, de az étterem hangulata, a látványkonyha és a program mind-mind felejthetetlenné tette az estjét.

Kende édesanyja így számolt be fia élményéről:
„Nagyon szépen köszönjük, hogy Kende egyik nagy vágya válhatott valóra azzal, hogy egy Michelin-csillagos séf éttermében vacsorázhatott.

A Csodalámpa Alapítvány megszervezte és lehetővé tette, hogy Rácz Jenő Michelin-csillagos séf egyik éttermében, a Rumour-ban fogyasszon el egy felejthetetlen vacsorát a családjával. Az élmény még teljesebb lett azzal, hogy az egyes fogásokat maga a séf szolgálta fel.

Köszönjük Erzsébet! Köszönjük Csodalámpa Alapítvány!” – Ágota, Kende édesanyja
Köszönjük a Hesse Trade Kft.-nek, valamint Rácz Jenőnek, hogy segítségükkel valóra válhatott Kende álma!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.17.


27.MájusDorottya szomorkodott, hogy nem tudja már használni régi biciklijét, pedig nagyon szeret bicajozni. De szeme felcsillant és öröm töltötte el, amikor meghallotta, hogy lehet egy kívánsága, amit teljesít a Csodalámpa Alapítvány. Mi mást is kérhetett volna, mint egy új kerékpárt!

A mai napon a nagylány boldogan vette át biciklijét, és már indult is vele egy próbaútra.


Köszönjük a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezetének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltanunk egy újabb beteg gyermek vágyát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.22.

27.Május


Bogi izgatottan készülődött a ValMar együttessel való találkozóra és az azt követő koncertre, ahova szülei kíséretében érkezett. A bejárat előtt találkoztunk, ahonnan bevittek minket abba az épületbe, ahol a fiúk készülődtek. Kis várakozás után felmehettünk az emeletre, a nagy találkozó helyszínére. Marics Peti fogadott minket, kedvesen és barátságosan, majd megérkezett Valkusz Milán is. A kislány nagyon élvezte a beszélgetést a fiúkkal, elmondta nekik, hogy melyik a kedvenc ValMar dala.

Készültek közös fotók is, de aztán a fiúknak el kellett kezdeniük készülni a koncertre, így kedvesen elköszöntek tőlünk, majd Bogi és szülei megkapták a karszalagokat, amikkel be tudtak menni a koncertre. Bogi anyukája másnap azt mondta nekünk, kislánya nagyon boldog volt, örömmel mesélte otthon a családnak, hogy milyen nagy élményben volt része előző nap a koncerten és a találkozón.
Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük Boglárka kívánságát!


Ludvig Mátyás
kívánság-koordinátor
Pápa, 2024.05.11.

25.Május
Bence vidám kisfiú, szereti az autókat, meséket. Öccsével együtt sokat játszanak. Bence nagyon kitartó kisfiú, rengeteget tornázik, erősíti magát.
Bence szeptembertől iskolába megy, így a Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, ami nagyon nagy segítség lesz neki a tanulásban is.

Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy segítségükkel teljesíthettük Bence kívánságát!
Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Mosonszentmiklós, 2024.05.20.

22.MájusTifani kívánsága egy okostévé volt, amelyen mozi-szerű élményt nyújt a filmnézés, e mellett internetezni is lehet rajta.

Jó szórakozást kívánunk, kedves Tifani!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük a kislány kívánságát.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Fülöp, 2024.05.11.

22.Május


Szilárd vágya egy VR szemüveg volt a Csodalámpától, de hogy ilyen hamar teljesül ez a kívánsága, bizony ezt nem gondolta.

Az ajándék átadásakor Szilárd arcán egyszerre látszott a meglepődöttség és az öröm. Nagy izgalommal bontotta ki a dobozt és rögtön a kezébe is vette, nézegette. Már nagyon várta, hogy hazaérjenek és játszhasson vele.

Jó szórakozást kívánunk Szilárd!


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását, segítségükkel teljesíthettük Szilárd kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2024.05.19.

22.Május


Sándor technikumba jár, szereti a gépeket, a járműveket. Szabadidejében sokat kertészkedik, segít a háziállatok gondozásában és szívesen focizik a barátaival. A Csodalámpa támogatását kérte ahhoz, hogy megszerezhesse a jogosítványát.

A jogosítvány több szempontból hasznos lesz számára, mivel rendszeresen kell járnia Budapestre kontrollvizsgálatokra, így már nem kell a szülei segítségét kérnie ehhez.

Sándor nagyon ügyesen vette az akadályt, elsőre letette a vizsgáját. Elmesélte, hogy következő lépésként traktorvezetéshez is megszerzi a jogosítványát.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását,
mellyel teljesíthettük Sándor kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.21.

22.Május


Gergő egy vasárnap beült apukája mellé az autójukba, viszont azt nem tudta, hogy miért és hova utaznak. Találkozásunkkor sem sejtette még, hogy ilyen hamar kezében tarthatja a Csodalámpától kért PlayStation5 ajándékát.

Amikor meglátta, alig akarta elhinni, hogy ez az álma ilyen hamar valóra vált, hogy ez a sajátja és nemsokára használhatja. Beszélgetésünkkor említette, hogy már nagyon sok videót nézett a PlayStation használatával kapcsolatban.

Jó szórakozást kívánunk Gergő!


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink segítségét,
mellyel teljesíthettük Gergő kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2024.05.19.

22.Május


Elina és a három testvére nagyon szeretnek olvasni, rengeteg mesekönyvük van, amiből esténként saját maguknak és egymásnak is olvasnak.

A Csodalámpától mégis egy Xbox volt a kívánsága, mivel betegsége miatt nagyon sokat kell mozognia, így az Xbox-ot is segítségül fogják venni ehhez. Olyan játékokat fognak majd játszani, ahol szükség van mozgásra (pl. tánc).

Jó szórakozást és örömteli testmozgást kívánunk Elinának!
Köszönjük a Rossmann Magyarország Kft. segítségét, mellyel teljesíthettük Elina kívánságát.


Hüse Ibolya és Kónya Ildikó
kívánság-koordinátorok
Hajdúszovát, 2024.05.16.

22.MájusDani - betegsége miatt - sokat hiányzott az iskolából, így neki évet is kellett halasztania, most érettségizik. A betegsége miatt nem tudott az osztálytársaival együtt lenni, tanulni. Kívánsága a Csodalámpától egy szép és jó mobiltelefon volt, amellyel az osztálytársaival és a barátaival tarthatja a kapcsolatot.

Dani ajándékát akkor tudtunk átadni, amikor az ambulanciára jöttek vizsgálatra. Nem tudta, hogy a kívánsága a mai napon fog teljesülni, ezért nagyon meglepődött, amikor megérkeztünk a mobiltelefonnal. Nagy örömmel bontotta ki és nézte meg az új telefonját.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy segítségükkel teljesíthettük Dani kívánságát!Dóczy Tamásné és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2024.05.13.

22.Május


Barni kedveli a „fiús dolgokat”, szeret bokszolni, vívni és persze az autókat is. Apukájával rendszeresen járnak roncsderbire. Mivel legózni is nagyon szeret, ezért a Csodalámpától egy hatalmas lego, a Szellemirtók autója volt a kívánsága.

Barni csillogó szemekkel vette át a kívánságát, és már nagyon várta, hogy hazaérve kibonthassa és hozzáláthasson a megépítéséhez.


Köszönjük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy segítségükkel teljesíthettük Barni kívánságát is!Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.22.

17.Május

Amikor egy álom nagyon hamar és váratlanul teljesül ez egy igazán nagy öröm. Dzsenifer kívánságát így sikerült teljesíteni.
A nagylány egy mobiltelefont kért a Csodalámpától, hogy bármikor beszélhessen a családtagjaival és a barátnőivel. El sem akarta hinni, hogy ilyen hamar kezébe veheti várva várt mobiltelefonját.
Használd örömmel készülékedet, jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Dzsenifer kívánságát!

Icsó Klári
kívánság-koordinátor
Pápasalamon, 2024.05.16.


15.MájusZoli nagy álma teljesült azáltal, hogy a Csodalámpa Alapítvány biztosította számára a gépkocsivezetői tanfolyam elvégzésének lehetőségét. Balesetmentes közlekedést kívánunk!


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Zoli kívánságát!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2024.05.05

15.MájusMilán vágya egy akkumulátorral működő, beülős kisautó volt, amit a mozgásában korlátozott kisfiú nem csak játékra fog használni, hanem közlekedni is tud majd a segítségével.

Ragyogó arccal, boldogan figyelte, ahogy a felnőttek összeszerelik szuper járművét, majd beleült, és már száguldott is.


Köszönjük az Infogroup csoport támogatását, mellyel teljesíthettük Milán kívánságát!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Fábiánháza, 2024.05.07

15.Május


Júlia egy ideig nem játszhat a barátaival, ezért a Csodalámpától egy saját játszótér volt a kívánsága.

Júlia öröme határtalan volt, amikor birtokba vehette „kis birodalmát”. Ezentúl testvérével együtt egész nap kint tudnak hintázni, csúszdázni a jó levegőn. Használjátok örömmel a saját játszótereteket!


Köszönjük az MVM Energetika Zrt. támogatását, mellyel örömet szerezhettünk Júliának.


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Piliscsév. 2024.05.10.

15.Május


Gina cukrásznak készül, nagy örömmel készíti el és kóstolja is a süteményeket. Szabadidejében filmeket néz és sétálgatni szeret az osztálytársaival.

A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy bármikor cseveghessen a barátnőivel.


Köszönjük az MVM Energetika Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Gina kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.05.08.

ArchívumBelépés