Beszámolók


1.Január
18.Május

Timi éppen kezelésen volt Pesten, amikor sikerült vele és édesanyjával találkozni a kórházban. Ennél jobbkor talán nem is érkezhetett volna a kerékpár… Így talán gyorsabban telik az idő a kezelés alatt, hiszen a szoba előtt már ott várja az új bicaj és a rengeteg élmény hazaérkezés után.

Dobó Gábor koordinátor
2007.05.09


18.Május

Norbi igaz meglepetést kapott. Már nagyon régóta szeretett volna egy új kerékpárt. Szombat reggel arra ébresztette az édesanyja, hogy a várva várt ajándék ott áll az ágya előtt.

Szerintem álmos gyerek ilyen gyorsan még nem ébredt fel, mint Norbi és nagyon nagy volt az öröme, amikor látta, hogy ez már nem álom.

Az első próbaútra sem kellett sokat várni: rögtön a szobában ki is próbálta az új kerékpárt, ami remélem sok örömet okoz majd Norbinak a jövőben is.

Dobó Gábor koordinátor
2007.05.12


10.Május

Niki Gyöngyös közelében él szüleivel és húgával. A kezelések miatt a hét legtöbb napján Budapesten van, így legjobb barátait csak ritkán láthatja. Igaz, barátai mindent megtesznek, hogy Niki kedvében járjanak és minél többet együtt tudjanak lenni. Niki kívánsága éppen ezért a barátaihoz kötődött, egy teljes napot szeretett volna együtt tölteni velük, méghozzá a Fővárosi Vidámparkban.

A nagy napon Niki barátai korán keltek, hogy délben már együtt lehessenek legjobb barátjukkal. A kórházhoz vezető út is már maga kalandos volt, hisz a Budapest Taxi nyitott buggy-jával tettük meg az utat Nikiért. A lányok nagyon élvezték a kocsiutat, hogy fújta a hajukat a szél és persze az irigy férfi tekinteteket is, akik még cserét is felajánlottak a kocsiért és persze a lányokért is. Utunk először egy McDonalds-ba vezetett, ahol a gyerekek - igaz óvatosan, mert előre gondoltak a Vidámpark „gyomorfelforgató” játékaira - megebédeltek. Közben nagy izgalommal latolgatták, hogy mire is fognak majd felülni, hisz mindegyikük nagyon rég volt már vidámparkban.

A kis járgánnyal pontban két órakor megérkeztünk a Vidámparkba, ahol Huszár Károly úr, a Vidámpark marketing-igazgatója már várt minket. Megkaptuk a karszalagokat és indulhatott a móka, zárásig. Niki, és húga, Alexandra valamint barátai, Enikő, Erika, és Peti együtt indultak neki a játékoknak. Kicsit félve még, elsőként a mesebarlangba mentünk, ahol a János vitézt hallgattuk meg. Később persze következtek a merészebb játékok is, ami persze néha egy kis szédüléssel is párosult, de a következő játék iránti kíváncsiság tovább hajtotta a csapatot.

Nikit szülei is elkísérték, ők szintén felmerészkedtek egy-két játékra, de dodzsem „csatára” nem álltak ki velünk. A játék fáradalmait a vattacukor és popcorn felejttette. Nikit a nap végén még egy meglepetés várta, kedvenc együttesének legújabb cd-je, aminek együtt örült barátaival. A Vidámpark kapui lassan bezárultak, a fiatalok élményekkel teli vágtak neki a hazaútnak, reméljük volt miről beszélni és nevetgélni hazaúton.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Huszár Károly úrnak és a Fővárosi Vidámpark munkatársainak, valamint Tihanyi Sándornak, a Budapest Taxi marketing igazgatójának, „sofőrünknek” és a hullámvasúton példásan helytállt kísérőnknek és önkéntesünknek közreműködésüket.

Szatmáry Eszter, Krekó Viktória
2007.04.27.


/ 4




10.Május

Balu idáig szomorúan nézegette szobatársa Play Station-ét, de most már neki is van! Bibi! Bár anyukája meg akarta viccelni, hogy nincs idejük engem megvárni, de Balázst valami féktelen erő a padhoz ragasztotta és nem volt hajlandó addig felkelni onnan, amíg meg nem jelentem a Haematológia pavilon előtt az ajándékával. Amint hazaért már ki is próbálta az összes játékot.

Játssz vele sokat Balázs!

Csinády Rita Veronika
2007.05.02


2.Május

Élő állatra szóló kívánságokat mindig félve teljesítünk, mert nagy felelőség gondozni tartani. Ennek ellenére, ha minden lehetőség adott, s látjuk a leendő gazdiban a kellő szeretetet, miért ne? Így kapott Levi tőlünk és Farkas Mártitól egy gyönyörű golden retriewer kölyköt, Jimkót, aki azóta Buksivá lett "előléptetve". Boldog közös perceket kívánunk Buksinak és Levinek!

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítségét szívből köszönjük Farkas Márti kutyatenyésztőnek!

Csinády Rita
2007.04.08



1.Május

Sanyi családjához is eljutott a Csodalámpa.

Sanyi egy új számítógépet szeretne vásárolni, egy olyat ami sokkal többet tud mint a meglévő, s amit fejleszteni is lehet. A Csodalámpa segítségét kérte az LCD monitor megszerzéséhez.

Szerencsére Sanyit otthonában tudtuk meglátogatni. Kicsit megvicceltük, mert azt mondtuk, hogy látogatóba jöttünk, egyeztetni a kívánságával kapcsolatban. Annál nagyobb volt öröme, mikor előkerült a monitor.

Igazán nagy meglepetés érte így őt! Megtudtuk róla, hogy nagyon sokoldalú, okos, szorgalmas emberke. Gitározni is tanul, tudományát nekünk is megmutatta. Szereti az angol nyelvet, nyelvvizsgára készül.

Kívánjuk, hogy használja ajándékát egészséggel! Örülünk, hogy megismerhettük Sanyit!

Albelné Benkő Beatrix és Albel Róbert
2007.04.22



1.Május

From: ***********@vipmail.hu]
Sent: Monday, April 23, 2007 5:46 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Köszönet!

Kedves Csodalámpa!
Miután Bence megkapta a gitárját, szinte le sem tette. Néhány napig. Azután a kezelések mellékhatásaként olyan erős szájüregi fájdalmai voltak, hogy vele voltunk elfoglalva, ezért csak most tudjuk kifejezni hálánkat az Alapítvány felé. Nagyon nagy örömet szereztek gyermekünknek, aki az alábbiakat üzeni:
"Ha meggyógyulok, azt a Csodalámpának is köszönhetem. :) Bence"

Nagyon sok erőt adjon az Isten munkájukhoz!
A mi köszönetünk azonban eltörpül amellett a mosoly mellett, amit a Csodalámpa varázsolt Bence arcára!

Tisztelettel és köszönettel: Bence szülei


Archívum



Belépés