Beszámolók


1.Január
29.Május


Két nagyfiunk vágyakozott arra, hogy élőben, a saját stadionjában láthassa kedvenc focicsapatának a meccsét!

Ezért elkezdtük a szervezést, megvásároltuk a meccsjegyeket a Santiago Bernabeu Stadionba április 29-re, a Real Madrid –Sevilla találkozóra. A két fiúnak az izgalma határtalan volt, mind a ketten nagyon nehéz, betegséggel töltött hónapokon voltak túl, hittük, ez a kikapcsolódás a gyógyulásukat segíti majd.

Az utazásra Zsoltiék így emlékeznek:

„Elsőként is szeretném megköszönni az alapítványnak ezt a csodálatos utazást, hogy egy ilyen probléma és nagy műtét után elmehettünk oda, ahová már régóta vágyakozott Zsolti. Késő éjszaka érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép és kényelmes volt. Az étkezés bőséges és változatos volt, igen ízlett minden.

Első nap a stadion múzeumi részét és a pályát nézhettük meg. Nagy élmény volt Zsoltinak, hisz mindent le kellett fényképezni és kamerázni. Már csak azért is, mert Ronaldo rajongó!!

Másnap a reggeli után hamarosan megnéztük a meccset, mivel délben kezdődött. Hát leírni alig lehet ezt az élményt, hisz 80000 emberrel együtt szurkolhattunk!

Teljesen a hatalmába kerített minket a boldogság, szinte leírhatatlan. Ráadásul, elég közel ülhettünk a pályához, és így elég jól lehetett látni mindent, még Ronaldot is, a kedvencet. A meccs volt az, ami igen sok minden jót kihozott Zsoltiból. Hiszen a műtét után probléma lett a rövid távú memóriájával, és nagyrészt mindent elfelejt. De a meccset nem felejtette el, sőt még a gólokat is tudja. Ez számomra egy remény, hisz van esélye, hogy újra olyan gyerek legyen, mint amilyen volt. A meccs után kirándulni mentünk városnéző busszal, hol le, hol felszálltunk, fényképezgettünk, kameráztunk, sétáltunk, egyszóval jól éreztük magunkat.

Harmadik nap elmentünk a Prado Múzeumba, nagyrészt Goya képeket néztünk. Szeretném megköszönni, hogy ide is bemehettünk, nagyon kedves volt velünk Mónika, az idegenvezető hölgy. A múzeumi látogatás után összepakoltunk és indultunk ki a reptérre.

Nagyon szépen köszönünk mindent Benyó doktornak is.
Számunkra egy élmény volt! Köszönjük szépen!




Zsolt és anyukája Andi”




Köszönjük Dr. Benyó Gábornak, hogy vállalta a csapat kísérését, így Csodalámpa önkéntesként ő is átélhette a gyerekek örömét!! A dokumentáció, a kiváló fotók is az ő munkáját dicsérik.

Köszönjük a Madridban élő önkéntesünknek, Teschler Mónikának, hogy a Prado Múzeumban vendégül látta a gyerekeket, és egy színes idegenvezetéssel örvendeztette meg őket.

Az „égieknek” nincs mit köszönni, az időjárás nem volt kegyes.




Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!







/ 5




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 05.07.

29.Május



Két nagyfiunk vágyakozott arra, hogy élőben, a saját stadionjában láthassa kedvenc focicsapatának a meccsét!

Ezért elkezdtük a szervezést, megvásároltuk a meccsjegyeket a Santiago Bernabeu Stadionba április 29-re, a Real Madrid –Sevilla találkozóra. A két fiúnak az izgalma határtalan volt, mind a ketten nagyon nehéz, betegséggel töltött hónapokon voltak túl, hittük, ez a kikapcsolódás a gyógyulásukat segíti majd.

Az utazásra Máté így emlékszik:



„Kedves Csodalámpa Alapítvány!


Szeretném megköszönni az alapítványnak és minden kedves segítőnek, hogy végre eljuthattam egy Real Madrid mérkőzésre.

A repülő út fantasztikus volt, az időjárás már kevésbé, mert Madridban esett az eső. A szálloda nagyon szép volt és a szobák kényelmesek.

A meccs napján már reggel gyülekeztek a szurkolók, akik nagyon jó hangulatot csináltak. Végül a meccs kezdetére 80000 ember szurkolt a Madrid csapatának, akik meghálálva ezt 3:0 arányban verték a piros-fehérben játszó Sevilla csapatát!!

A meccsen néha esett az eső, néha pedig kisütött a nap. Ilyen volt végig a 4 nap alatt az időjárás. A meccs napja után megnéztük a Prado Múzeumot, ahol Francisco José de Goya és Lucientes kiállítását tekinthettük meg, s ahol nagyon jól éreztük magunkat!!! Emellett bejártuk a várost, láttuk a királyi palotát, a Santiago Bernabeu Stadiont kívülről és belülről is megcsodálhattuk!!

Kívánunk Önöknek további munkájukhoz sok sikert, kitartást, az alapítvány összes dolgozójának jó egészséget, sok örömet!



Szeretettel: Máté”




Köszönjük Dr. Benyó Gábornak, hogy vállalta a csapat kísérését, így Csodalámpa önkénteseként ő is átélhette a gyerekek örömét!! A dokumentáció, a kiváló fotók is az ő munkáját dicsérik.

Köszönjük a Madridban élő önkéntesünknek, Teschler Mónikának, hogy a Prado Múzeumban vendégül látta a gyerekeket, és egy színes idegenvezetéssel örvendeztette meg őket.

Az „égieknek” nincs mit köszönni, az időjárás nem volt kegyes.




Köszönjük az E.ON Zrt. és az FGSZ Zrt. támogatását!









/ 6




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012. 05.07.

29.Május

Csilla 4 éves most és betegsége 2 éve kezdődött, mesélte édesanyja találkozásunkkor.

Sok időt töltött a kislány kórházban, de már túl van ezen az időszakon és otthon kereshettük fel őket a támogatónkkal együtt, aki Csillának az ajándékot megvásárolta és személyesen jött el átadni. Ez egy hordozható DVD lejátszó volt, mivel a kislány még sok időt tölt otthon, majd ősszel mehet óvodába gyerekek közé. Addig a mesefilm-nézés jó szórakozás lesz a számára.

Örömmel vette kézébe az élénk kislány a lejátszót és a hozzá kapott filmeket.

Az édesanyja és a nagymama is köszönték az ajándékot, mivel Csilla nem nagyon akart megszólalni.




Köszönjük magántámogatónk, Horváth Balázs úr támogatását!!





Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.05.18.

29.Május



Mikor először beszélgettem Barnabással és meséltem neki a csodalámpáról, a dzsinn varázserejéről, mosolyogva hallgatott végig, hisz ő már igazi "nagyfiú". Csillogóan beszédes szeme elárulta, hogy kétségei vannak a mese igazság tartalmát illetően és alig várta, hogy huncutul próbára tehessen, vajon tényleg tud-e varázsolni a dzsinn? Halkan és nagyon szerényen osztotta meg velem titkát, alig merte elárulni régi álmát - minden vágya egy igazi PSP, hisz a kórházban töltött idő bizony sokszor nagyon nehezen telik, a PSP-n viszont igazi fiús játékokkal múlathatja a sokszor nehéz órákat.

Barnabás hitte is meg nem is, igazán van-e a mesebeli dzsinnek akkora varázsereje, hogy az ő kívánsága is teljesülhet? Múltak a napok, néhány hét is eltelt, időközben többször is találkoztam a kamaszodó fiúcskával a Tűzoltó utcai Klinikán, beszélgettünk is néha, de a fegyelmezett kisfiú soha nem kérdezte, merre jár a dzsinn.

Aztán varázsütésszerűen"megcsörrent a dzsinn mobilja" és Barnabás anyukájával szövetkezve, nagy titokban sikerült becsempésznem a "csodát" a kórházba, ahol Barnabás szerencsére éppen a kezelés végeztével hazafelé készülődött.
A jókedvű, vidáman mosolygó fiút meglátva, gondoltam, kicsit megtréfálom, és bizony hagytam kétséget a felől, hogy most az ő rég megálmodott ajándékát rejtegetem a hátam mögött. Annál nagyobb volt az öröm, mikor kiderült a turpisság.

Barnabás, meglátva a még becsomagolt "álmot", kipirult arccal, kezét ökölbe szorítva, zavarában felkiáltott: szuper, hurrá, ez aztán a PSP !! Aztán megszűnt a boldog gyermek számára külvilág. Hiába beszéltünk hozzá, nem figyelt a környezetére, csak a legújabb kincs, az "áramvonalas," elegáns PSP létezett számára, amelyet pillanatokon belül beüzemelt, majd egy nagyobb, „profi műszaki”-s betegtársával együtt olyan mély szakmai beszélgetésbe merültek a PSP használatának rejtelmeiről, hogy azonnal éreztem, itt már nincs szükség a dzsinnre, hisz a legfőbb feladatát teljesítette, igazi boldogságot varázsolt egy kisfiú arcára. Ennél nagyobb boldogság pedig a Csodalámpa számára sem létezik!

Barnabás, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömteli órát a PSP használatával.




Szeretnénk köszönetet mondani az AAA Klinikák Dent Kft-nek, Dr. Tesics György úrnak,

hisz az ő segítsége is hozzájárult Barnabás álmának megvalósulásához.







Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.május 24.

25.Május



Szilveszter ajándékának átadására a Pécsi Nemzeti Színház által rendezett gyermeknapon került sor, ahová a Csodalámpa Alapítványt is meghívták.

A kisfiú előtt nem volt titok, hogy a kívánságát fogjuk teljesíteni, hiszen ezért utaztak be Nagydorogról a városba. Nagyon izgatott volt már a megérkezéskor is. Nem kellett sokat várnia, mert pillanatok múlva megkapta a várva várt laptopját.

A színház igazgatója pedig két színházjeggyel lepte meg az esti előadásra. Szilveszter ajándékával a kezében azonnal rohant volna haza, hogy végre kipróbálhassa új laptopját.

Reméljük, hogy sok öröme lesz ebben a masinában, segítségével kicsit közelebb kerül a nagyvilághoz.




Köszönjük a Pécsi Nemzeti Színház ismételt meghívását erre a rendezvényre!!






Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2012.05.20.

24.Május



Melinda nagylány ugyan, de nagyon szeret játszani!

Mivel sok időt tölt kórházban, úgy gondolta, egy hordozható NINTENDO-val könnyebben kitöltené a nehéz napokat. Már csak annyi volt a Csodalámpa feladata, hogy megkeresse a megfelelő készüléket, hiszen kék színű gépre vágyakozott Melinda.

Az ajándékozásra végül a kórházban került sor.

A képek magukért beszélnek, a kislány arca ragyogott az örömtől, önkénteseink ismét megtapasztalhatták, néha nagyobb öröm ADNI, mint kapni.




Köszönjük manovary felajánlását, a család köszönetét is tolmácsoljuk neki.




Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.05.23.





Kedves Csodalámpa!



Nagyon szépen köszönjük, amit értünk, ill. Melindáért tettek, köszönjük másoknak is, amiért segítettek és az adományozóknak is, hogy teljesítették Melinda vágyát!

Megpróbálok képeket küldeni, remélem, sikerül.


Szeretettel öleljük, további munkájukhoz jó erőt és egészséget kívánunk sok szeretettel:



Melinda és szülei


16.Május



Gergő túl van egy budapesti műtéten és a kezelések felén. Kívánsága egy X-Box volt, amit a Tchibo támogatásával, Tóth Zoltán munkatársuk jelenlétében, egy tavaszi napon meg is kapott.

Kis csapatunk a lakásukhoz ment átadni a várva várt játékot. Gergő szülei és ikertestvérei is jelen voltak az átadásnál. Nagyon izgatott volt a kívánságtulajdonos, és alig várta, hogy a játék működésbe lépjen. Az összeszereléshez össze kellett dugni a fejünket, és a beállítás sem volt egészen egyszerű, mert valamelyik tesó mindig ott sündörgött a kalibrálásnál. Végül minden sikerült és indulhatott a játék!!

Azóta mindennapi elfoglaltságává és edzésévé vált Gergőnek a játék. Miért edzés? Mert a Kinect játékgép aktív mozgást igényel a játékostól, hogy a képernyőn megjelenő pályán tovább tudjon haladni szintről szintre. Ez alkalommal nem mondhatjuk, hogy nem hasznos az elfoglaltság.




Köszönjük a Tchibo Budapest Kft. vezetőinek és munkatársainak,

hogy támogatásukkal megvalósulhatott Gergő álma.







/ 3




Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, április 18.

16.Május

Bence vágya egy igazi, saját laptop volt.
Kérdésünkre, mire is használná, tudna-e vele bánni, nagy szemekkel ránk nézett és magától értetődő természetességgel mondta, hogy persze.

A nagy napon kontroll-vizsgálatra érkezett a Bókay utcai gyermekklinikára, innen vezetett útja a Hilton Budapest szállodába.
Nemigen értette, miért is jönnek oda szüleivel és kis testvérével. A kezdeti elfogódottság után vidáman majszolta a süteményeket és igaz, hogy szűkszavúan beszélgetett is a vendéglátókkal.

Egyszer csak megtelt a terem és sok sok kedves arcú hölgy és úr vette körbe.

/ 3



Pali bácsi és Balázs átadtak neki egy nagy csomagot, benne a vágyott laptoppal.
Rutinosan bontotta ki a csomagot, indította a gépet. Meglepetésére nem kevés játékprogram is volt rajta, az egyikkel rögtön el is kezdett játszani.

Reméljük, hogy Bence teljes gyógyulását megkönnyíti ez a szép ajándék, kívánjuk, hogy mielőbb elfelejthesse a betegséget.

Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. munkatársainak és a Hilton Budapest Hotel vezetőinek, hogy támogatásukkal hozzájárultak e kívánság megvalósításához.

Patzauer Éva, Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012. május 11.









14.Május


Rami végzett a kezelésekkel és a sugárterápiával is, így otthonában tölti napjait. Kívánsága egy udvari fa játszótér volt, amihez kis ház is tartozik.

Már a kívánság közlésekor kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha átadáskor az óvónéni és én is jelen lennék. Korábban megérkeztünk, mint maga a játszóház, és nagyon nagy szeretettel vártak minket. Már nagyon várták Rami unokatestvérei is ezt a csodát.

Nagy üdvrivalgással fogadták Norbit, aki készíti, és házhoz hozza ezeket a játszótereket. A jelen lévő férfiak segítségével gyorsan leemelték és összeszerelték a tartozékokat. A kész építményt mindannyian körbeálltuk és örömmel néztük Rami és unokatestvérei boldog játékát.




Köszönjük a Microsoft Magyarország Kft és a Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge vezetőinek, hogy támogatásukkal hozzájárultak e kívánság megvalósításához.





/ 3




Lengyel Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Vésztő, 2012.április 27

14.Május



Máté nem sejtett semmit, még akkor sem, amikor reggel nem kellett iskolába mennie, és anya sem ment dolgozni. Úgy tudta, hogy majd Pécsre mennek kontrolra.

Amikor a TCHIBO munkatársaival, Kaszanics Ritával, Szabó Erikával és Rimavölgyi Istvánnal megérkeztünk, kíváncsian és meglepetten nézett. A kívánságáról kérdeztem, amire már mosolygósan válaszolt, miközben a csomagunkból előkerült az ajándék is, a laptop.

A kisfiú boldogan kicsomagolta és mi segítettünk összeszerelni, hogy minél előbb kipróbálhassa. Gyönyörű, ragyogó szemei elárulták boldogságát. A beüzemelésben aktívan részt vett mindenki, és mi együtt örültünk a kisfiúval.




Köszönjük a Tchibo Budapest Kft. vezetőinek és munkatársainak,

hogy támogatásukkal megvalósulhatott Máté álma.







/ 2




Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Bóly, 2012. 04.27.

14.Május



Levivel a mosdósi kórház gyermekosztályán találkoztunk. Barátságos, kedves kisfiú – mondta róla az orvosa, aki már jól ismeri őt, hiszen Levi ideje nagy részét a kórházban tölti. Amikor bementünk hozzá, épp egy Bakugan-nal játszott, az egyik kedvence. Elmondtuk, kik vagyunk, és hogy azért jöttünk, hogy teljesítsük egy kívánságát. Nagyon izgatott lett, azt mondta, valami olyasmit szeretne, amivel itt a kórházban is tud játszani. Több alkalommal is visszamentünk hozzá, mire megszületett a döntése, így volt lehetőségünk jobban megismerni őt. Kiderült, hogy nagyon jól ért a számítógépekhez, még a nővéreknek is segített felregisztrálni egy közösségi oldalra. A faliújságért is ő a felelős, amit nagy gonddal és odafigyeléssel rendezget. Végül meglett a kívánság: egy X Box játékgépet szeretett volna, és hozzá valami Shrek-es játékot, mert az a kedvenc meséje.

Az ajándékátadását meglepetésnek szántuk, csak az orvosa és a nővérek voltak beavatva. Ebéd után mindenki összegyűlt Levi szobájánál, aki először nem tudta mire vélni a dolgot, de amikor a hátunk mögül előkerült a nagy masnival átkötött csomag, felderült az arca, és azonnal hozzá is látott a kicsomagoláshoz. Mindenki ott volt a szobában, aki a mindennapokban, és most ebben a nagy örömben is osztozott Levivel. Az egész helyiséget valami nagyon meghitt érzés lengte át.

Miután Levivel közösen összeszereltük a játékot, már csak mi, felnőttek beszélgettünk egymással, Levi tekintete a monitorra tapadt. Shrek pedig csak szalad-szaladt Levi keze alatt mindenféle kalandokon keresztül, és hopp, már kész is volt az első pálya. A másik szobából is átjött egy kíváncsi kislány:

- Levi, majd én is játszhatok veled?


Itt már nem volt több dolgunk. Elköszöntünk Levitől, aki még mindig a játékba mélyedve, de nagyon kedvesen megköszönte az ajándékát.

Reméljük, még sok kalandnak néz elébe!




A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.







/ 3




Varga Ákos és Franciskovics Eszter
kívánság-koordinátorok
Mosdós, 2012.04.15.

13.Május



A 12 éves Luca, a 13 éves Dominika és a 11 éves Patrik nemcsak korban, de álmokban is közel állnak egymáshoz. Mindannyian Disneylandbe vágytak. Ez alkalommal is a Cheyenne Szállodában helyeztek el minket, a szálloda-csoport vadnyugati, kisvárosi stílusban épült fogadó épületében.

Miután belaktuk szobáinkat először a park Studio részét néztük meg. Itt bepillantást nyerhettünk a Disney figurák világába, az első előadáson Minnie születésnapját ünnepeltük a fő figurákkal, majd egy hihetetlenül izgalmas történeti filmet láttunk a mozi fejlődéséről a Cinematique vetítőteremben. Egyik „nézőtársunk” egyik pillanatról a másikra átkerült a mozi őskorába, a némafilmek világába. Innen kalandos úton jutott el napjainkig, a Volt egyszer egy vadnyugat c. filmtől a Star Wars-ig mindenütt járt és harcolt, útján elkísérte a némafilmből megismert szerelme is. Igaz ugyan, hogy mobil telefonjával több filmen keresztül senki nem tudott semmit kezdeni, csak csodálták és azt is, hogy a végén visszakerült közénk, de jó hollywoodi mintára a szerelem győzött. A filmnézés után jó néhány órát töltöttünk a parkban, természetesen nem hagytuk ki Aladdint és varázsszőnyegét sem, de az összes pörgő-forgó játékra is felültek a gyerekek.

Másnap kora reggel már Csipkerózsikával, Hófehérkével és a törpékkel, Pinokkióval randevúztunk, rengeteg képet készítettünk a kastélyról. Ezután a Szépség és a Szörnyeteg rajzfilmből ismert csészékben forogtunk, Dumbóval repültünk, Alice csodalabirintusában kerestük a kivezető utat, több rajzfilmhőstől kértünk autogramot. Hihetetlen kalandokat éltünk át, barlangban hajóztunk (Pirates of the Caribbean) és Tom Sawyer nyomdokán (Thunder Messa Riverboat), Pán Péterrel repültünk London felett, hullámvasutaztunk a Big Thunder Mountain-ben, és a Phantom Manor csontvázai ijesztgettek minket.

A nap fénypontja a Parádé volt, itt a híres, ismert Disney mesefigurák megelevenedve, énekelve, táncolva vonultak előttünk a Fő utcán. A nap olyan gyorsan szállt el, hogy szinte el is felejtkeztünk az ebédről, vacsoráról, szerencsére Patrik mindig emlékeztetett minket az evés fontosságára! A Pirates of Caribbean éttermében nagyon finom ebédet kaptunk.

Természetesen minden csodalámpás gyermekünk kapott emléktárgyat is. Pólókkal, sapkákkal, hűtő mágnesekkel felpakolva 8 körül már alig álltunk a lábunkon, de amint meghallottunk, hogy este 10-kor még tűzijáték és fényjáték is lesz a palota falán, nem volt kérdéses, hogy maradunk.

Ha lehet egy napot megkoronázni, hát sikerült. Fantasztikus élményben volt részünk, mert az összes Disney figura visszaköszönt, táncolt, énekelt a palota kapuján és tornyain.

Amint vége lett a show műsornak, Patrik ismét kitett magáért, mert első kérdése az volt, még mire ülünk fel. Dominikával és Lucával mondtuk, hogy a buszra.

Vasárnap kora reggel Párizs felé buszoztunk, ott még sétálhattunk egy nagyot, szajnai hajóúton vettünk részt, így a csoport tagjai kis ízelítőt kaptak Európa egyik legszebb városából is.

Látva a boldog gyermek és szülői arcokat, reméljük, hogy Luca, Dominika és Patrik mielőbb meggyógyul és most már azt is tudjuk, hogy nem csak Párizs, de Disneyland is megér egy misét.




A kívánságteljesítésében nyújtott segítséget köszönjük:




Eric Pires úrnak és a Eurodisney Park vezetésének



a Gyöngyösmézes cégnek, akik fantasztikus, a park 20. születésnapjára készült mézeseket készítettek








Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!







Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!







/ 7






Mocsonoky Andrea és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2012. április 29

13.Május



A 12 éves Luca, a 13 éves Dominika és a 11 éves Patrik nemcsak korban, de álmokban is közel állnak egymáshoz. Mindannyian Disneylandbe vágytak. Ez alkalommal is a Cheyenne Szállodában helyeztek el minket, a szálloda-csoport vadnyugati, kisvárosi stílusban épült fogadó épületében.

Miután belaktuk szobáinkat először a park Studio részét néztük meg. Itt bepillantást nyerhettünk a Disney figurák világába, az első előadáson Minnie születésnapját ünnepeltük a fő figurákkal, majd egy hihetetlenül izgalmas történeti filmet láttunk a mozi fejlődéséről a Cinematique vetítőteremben. Egyik „nézőtársunk” egyik pillanatról a másikra átkerült a mozi őskorába, a némafilmek világába. Innen kalandos úton jutott el napjainkig, a Volt egyszer egy vadnyugat c. filmtől a Star Wars-ig mindenütt járt és harcolt, útján elkísérte a némafilmből megismert szerelme is. Igaz ugyan, hogy mobil telefonjával több filmen keresztül senki nem tudott semmit kezdeni, csak csodálták és azt is, hogy a végén visszakerült közénk, de jó hollywoodi mintára a szerelem győzött. A filmnézés után jó néhány órát töltöttünk a parkban, természetesen nem hagytuk ki Aladdint és varázsszőnyegét sem, de az összes pörgő-forgó játékra is felültek a gyerekek.

Másnap kora reggel már Csipkerózsikával, Hófehérkével és a törpékkel, Pinokkióval randevúztunk, rengeteg képet készítettünk a kastélyról. Ezután a Szépség és a Szörnyeteg rajzfilmből ismert csészékben forogtunk, Dumbóval repültünk, Alice csodalabirintusában kerestük a kivezető utat, több rajzfilmhőstől kértünk autogramot. Hihetetlen kalandokat éltünk át, barlangban hajóztunk (Pirates of the Caribbean) és Tom Sawyer nyomdokán (Thunder Messa Riverboat), Pán Péterrel repültünk London felett, hullámvasutaztunk a Big Thunder Mountain-ben, és a Phantom Manor csontvázai ijesztgettek minket.

A nap fénypontja a Parádé volt, itt a híres, ismert Disney mesefigurák megelevenedve, énekelve, táncolva vonultak előttünk a Fő utcán. A nap olyan gyorsan szállt el, hogy szinte el is felejtkeztünk az ebédről, vacsoráról, szerencsére Patrik mindig emlékeztetett minket az evés fontosságára! A Pirates of Caribbean éttermében nagyon finom ebédet kaptunk.

Természetesen minden csodalámpás gyermekünk kapott emléktárgyat is. Pólókkal, sapkákkal, hűtő mágnesekkel felpakolva 8 körül már alig álltunk a lábunkon, de amint meghallottunk, hogy este 10-kor még tűzijáték és fényjáték is lesz a palota falán, nem volt kérdéses, hogy maradunk.

Ha lehet egy napot megkoronázni, hát sikerült. Fantasztikus élményben volt részünk, mert az összes Disney figura visszaköszönt, táncolt, énekelt a palota kapuján és tornyain.

Amint vége lett a show műsornak, Patrik ismét kitett magáért, mert első kérdése az volt, még mire ülünk fel. Dominikával és Lucával mondtuk, hogy a buszra.

Vasárnap kora reggel Párizs felé buszoztunk, ott még sétálhattunk egy nagyot, szajnai hajóúton vettünk részt, így a csoport tagjai kis ízelítőt kaptak Európa egyik legszebb városából is.

Látva a boldog gyermek és szülői arcokat, reméljük, hogy Luca, Dominika és Patrik mielőbb meggyógyul és most már azt is tudjuk, hogy nem csak Párizs, de Disneyland is megér egy misét.




A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük:




Eric Pires úrnak és a Eurodisney Park vezetésének



a Gyöngyösmézes cégnek, akik fantasztikus, a park 20. születésnapjára készült mézeseket készítettek








Köszönjük az E.ON Zrt. és az FGSZ Zrt.támogatását!









/ 7






Mocsonoky Andrea és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2012. április 29

13.Május



A 12 éves Luca, a 13 éves Dominika és a 11 éves Patrik nemcsak korban, de álmokban is közel állnak egymáshoz. Mindannyian Disneylandbe vágytak. Ez alkalommal is a Cheyenne Szállodában helyeztek el minket, a szálloda-csoport vadnyugati, kisvárosi stílusban épült fogadó épületében.

Miután belaktuk szobáinkat először a park Studio részét néztük meg. Itt bepillantást nyerhettünk a Disney figurák világába, az első előadáson Minnie születésnapját ünnepeltük a fő figurákkal, majd egy hihetetlenül izgalmas történeti filmet láttunk a mozi fejlődéséről a Cinematique vetítőteremben. Egyik „nézőtársunk” egyik pillanatról a másikra átkerült a mozi őskorába, a némafilmek világába. Innen kalandos úton jutott el napjainkig, a Volt egyszer egy vadnyugat c. filmtől a Star Wars-ig mindenütt járt és harcolt, útján elkísérte a némafilmből megismert szerelme is. Igaz ugyan, hogy mobil telefonjával több filmen keresztül senki nem tudott semmit kezdeni, csak csodálták és azt is, hogy a végén visszakerült közénk, de jó hollywoodi mintára a szerelem győzött. A filmnézés után jó néhány órát töltöttünk a parkban, természetesen nem hagytuk ki Aladdint és varázsszőnyegét sem, de az összes pörgő-forgó játékra is felültek a gyerekek.

Másnap kora reggel már Csipkerózsikával, Hófehérkével és a törpékkel, Pinokkióval randevúztunk, rengeteg képet készítettünk a kastélyról. Ezután a Szépség és a Szörnyeteg rajzfilmből ismert csészékben forogtunk, Dumbóval repültünk, Alice csodalabirintusában kerestük a kivezető utat, több rajzfilmhőstől kértünk autogramot. Hihetetlen kalandokat éltünk át, barlangban hajóztunk (Pirates of the Caribbean) és Tom Sawyer nyomdokán (Thunder Messa Riverboat), Pán Péterrel repültünk London felett, hullámvasutaztunk a Big Thunder Mountain-ben, és a Phantom Manor csontvázai ijesztgettek minket.

A nap fénypontja a Parádé volt, itt a híres, ismert Disney mesefigurák megelevenedve, énekelve, táncolva vonultak előttünk a Fő utcán. A nap olyan gyorsan szállt el, hogy szinte el is felejtkeztünk az ebédről, vacsoráról, szerencsére Patrik mindig emlékeztetett minket az evés fontosságára! A Pirates of Caribbean éttermében nagyon finom ebédet kaptunk.

Természetesen minden csodalámpás gyermekünk kapott emléktárgyat is. Pólókkal, sapkákkal, hűtő mágnesekkel felpakolva 8 körül már alig álltunk a lábunkon, de amint meghallottunk, hogy este 10-kor még tűzijáték és fényjáték is lesz a palota falán, nem volt kérdéses, hogy maradunk.

Ha lehet egy napot megkoronázni, hát sikerült. Fantasztikus élményben volt részünk, mert az összes Disney figura visszaköszönt, táncolt, énekelt a palota kapuján és tornyain.

Amint vége lett a show műsornak, Patrik ismét kitett magáért, mert első kérdése az volt, még mire ülünk fel. Dominikával és Lucával mondtuk, hogy a buszra.

Vasárnap kora reggel Párizs felé buszoztunk, ott még sétálhattunk egy nagyot, szajnai hajóúton vettünk részt, így a csoport tagjai kis ízelítőt kaptak Európa egyik legszebb városából is.

Látva a boldog gyermek és szülői arcokat, reméljük, hogy Luca, Dominika és Patrik mielőbb meggyógyul és most már azt is tudjuk, hogy nem csak Párizs, de Disneyland is megér egy misét.




A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük:




Eric Pires úrnak és a Eurodisney Park vezetésének



a Gyöngyösmézes cégnek, akik fantasztikus, a park 20. születésnapjára készült mézeseket készítettek








Köszönjük az E.ON Zrt. és az FGSZ Zrt. támogatását!







/ 7






Mocsonoky Andrea és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Párizs, 2012. április 29

11.Május



A kisfiúnak egy BMX kerékpár volt a vágya, védőfelszereléssel együtt. Bencének nagyon-nagyon nehéz napja volt, amikor megérkezett a Csodalámpa ajándéka! Éppen egy beavatkozás ellen tiltakozott, de sajnos nem volt más lehetősége az orvosoknak. Ezekben a nehéz percekben érkezett meg az ajándék.

Támogatónknak, aki személyesen hozta a meglepetést, kicsit várnia kellett, hogy egyáltalán át tudjuk adni a biciklit.

Megkérdeztem a síró gyermeket, hogy mit gondol arról, hogy érkezett hozzá egy bácsi a Csodalámpától… Bence azonnal abbahagyta a sírást, mintha elvágták volna, izgatottan nézett az ajtó felé.

Az ajtóban először a kerékpár jelent meg, utána a támogatónk!! Bence szeme kikerekedett és még mosolyogni is megpróbált. Éppen ilyen biciklire vágyott! Még a szondáról is megfeledkezett egy kis időre. Az ajándékát az ablak elé tettük a teraszra, amíg nem mehet haza, hogy mindig láthassa és erőt adjon neki a gyógyuláshoz.

Bence pár nap múlva erősödni kezdett a táplálás hatására, így már a klinika udvarán ki is próbálhatta ajándékát. Talán rövidesen haza is mehet, és otthon száguldozhat majd a szuper járgányával.




Köszönjük magántámogatónk, Lotz Péter felajánlását és személyes részvételét!!







Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs,2012. 04.25.

11.Május



Adél már az udvaron várt és nagyon örült, amikor meglátta a KIKA autóját. Anyukájának nem sikerült sokáig titokban tartani, hogy érkezni fogunk. Miután telefonon beszéltünk, Adél rögtön rájött, hogy miről lehet szó.

Így amikorra odaértünk, már sikerült az új bútor helyét kiüríteni. Aztán izgatottan néztük, hogy a két markos férfiú behordta a csomagokat, majd kezdték összeszerelni a hatalmas gardróbszekrényt.

Adél boldog volt és nagyon tetszett neki, amit látott. Mikor az óriás tükör is a helyére került, az volt az igazi öröm.

Mindig is ez volt a vágya. Ez nem is csoda, mert ő egy gyönyörű nagylány, aki szeret csinosan öltözködni. Reméljük, hogy most már minden ruhája elfér egy helyen.

A tükörben pedig mindig azt látja majd, amit szeretne.




Köszönjük a KIKA áruháznak a támogatást!









Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Kapospula,2012. 03.27.




From: ****@citromail.hu
Sent: Sunday, April 01, 2012 4:35 PM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: Köszönet!
Importance: High



Kedves Alapítvány!


Szeretném megköszönni ezt a remek ajándékot, amit adtak nekem! Régóta vágytam egy ilyen szekrényre, ami tolóajtós és tükrös. Amikor kész lett a szekrény és összerakva láttam, nagyon megörültem, addig nem is nagyon hittem el, hogy ez az enyém. Végre van egy nagy tükröm, amiben aztán tényleg mindent láthatok :)

Sokáig nem tudtam, mit is kérhetnék... aztán megláttam ezt, a mesebeli szekrényt, és azonnal tudtam én ezt kérem :) Nagyon szépen köszönöm, mindenkinek, aki ennek a megvalósításában részt vett, mert nagyon nagy örömet szereztek nekem!!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!


Adél


10.Május


Zolikát, a kedves, huncut kisfiút a nagymamája és dédmamája neveli nagy szeretetben. Sajnos a kisfiú betegsége miatt nem mehet gyermekközösségbe, így ideje nagy részét a lakásban tölti.

Zolika nagyon szereti a meséket, ezért egy LCD televíziót kért a dzsinntől. Megdörzsöltük a lámpást, és ismét megtörtént a csoda. Amikor kicsomagoltuk a készüléket, Zolika megragadta a távirányítót és többet el sem akarta engedni. Odafészkelte magát a kanapéra, és már Tom és Jerry kalandjait figyelte izgatottan.

Gyors gyógyulást és minden jót kívánunk Neked Zolika!




Köszönjük Baksa Zsuzsanna magántámogatónk segítségét, nagy örömet szereztek!!




Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012. 05. 04.

10.Május



Egy kicsi lánynak is vannak nagy álmai. Ahhoz, hogy ezek kiderüljenek, néha egy kis ügyességre van szükség.

Ebben az esetben Sípos Zsuzsanna volt az, aki megfejtette, hogy az ötéves Maja mindennél jobban egy pillangós Barbie babára vágyik. És mivel a Csodalámpa nem ismer lehetetlent, ezért ez a kívánság is teljesült, egy csodálatos Barbie-házzal együtt, hogy a pillangós babának legyen hol laknia.

Maja az ajándékot egy tavaszi délutánon vehette át otthonában, és testvéreivel együtt azonnal el is kezdtek játszani megfeledkezve a környezetükről.




Köszönjük a Videoton Dolgozókért Alapítványnak és a Videotonnak a támogatást!






Szabó-Jilek Zsolt
kívánság-koordinátor
Baracs, 2012.04.19.

9.Május


Péter egy igen komoly és megfontolt fiatalember, aki pontosan tudta, hogy mit is szeretne kapni a Csodalámpától. Egy DVD lejátszót és az Oroszlánkirály rajzfilmet hozzá. Igaz, hogy a film már megvolt neki, de mint kedvenc rajzfilmből – mint tudjuk – egy soha nem elég.

Egy kicsit ezért megtréfáltuk a kisfiút, mert amikor a támogatók képviselőjével elmentünk átadni az ajándékot, mindenféle filmet vittünk csak ezt nem. Viszont Franklinnek igen nagy sikere volt, mert rögtön ez került „adásba”, és már mehetett is a mozizás.

Természetesen megígértük, hogy Pumbáékat még beszerezzük és Szilaj sem maradhat el, erről a támogató csapat vezetője kezeskedett.

Reméljük, hogy nagyon sok rajzfilm kedvenc fogja szórakoztatni Petit, és szerez neki néhány gondtalan és vidám órát!




Köszönjük a Havervagy! közösségi portálnak, hogy ismét

hozzájárultak egy gyermek kívánságának megvalósulásához.









Varga Brigitta és Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
Budapest, 2012.04.18.

9.Május

Danival és édesapjával egy debreceni kerékpárüzletbe beszéltünk meg találkozót. A helyszín nem volt véletlen, hiszen Dani egy Hauser márkájú biciklit kért az alapítványtól.

A találkozóra egy kontrollvizsgálatról érkezett, ahol szerencsére mindent rendben találtak. A kedves, szerény nagyfiúnak a bicajozás a kedvenc sportja. Amikor megpillantotta a járgányt, felcsillant a szeme és ezután már csak a biciklinek szentelte a figyelmét.

Egyelőre még édesapja karikázott haza a szép új bicajjal a néhány kilométerre lévő lakásukig, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan Dani is meggyógyul, megerősödik, és hosszú túrákat fog tenni a csodaszép biciklijével!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2012.05.04.

Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. munkatársainak és a Hilton Budapest Hotel vezetőinek, hogy támogatásukkal hozzájárultak e kívánság megvalósításához.







8.Május



Laura kívánságát csak második nekifutásra tudtuk teljesíteni, mert tavaly ősszel nem érezte magát elég erősnek az úthoz. Álma egy párizsi utazás volt, szerette volna látni a Louvre-t és a piramist, találkozni Mona Lisával, hajózni a Szajnán, az öreg hölgy (Eiffel torony) szoknyájának a szélét húzogatni, a Montparnasse tornyából körbenézni, az utcákat járni és hallgatni a franciák csevegését vagy a metrón a zenészek és az énekesek fellépését élvezni, és érezni a város lüktetését.

Ahogy láttam, mindez sikerült neki és édesanyjának is, igaz, hogy csak röpke 3 nap alatt. Szombat délutántól keddig Laura kivirult, mindig mosolygott.

Regényeket olvasva, filmeket nézve hallottuk, elképzeltük milyen is lehet egy-egy felemelő pillanat. Egy ilyet átélni sokunknak sosem adatik meg vagy csak egyszer az életben. Nekem kétszer is sikerült, ajándék volt az a pillanat és mosoly, amit Laura édesanyjától kaptam a St. Chapelle kápolnában és az a mondat is, amikor megsúgta, hogyha bármi gondja lesz a jövőben, csak lehunyja a szemét és maga elé képzeli a templomot és Laurát a Notre-Dame-ban. A félhomályban gyertyát gyújtva szinte megállt az idő, amikor a híres rózsaablak alatt ültünk és élveztük a csendet, békét, hallgattuk a gyönyörű éneket. Itt sikerült elfelejtenünk a betegséget és fájdalmat, mindez a múltba veszett és tudtuk, hogy hamarosan az egésznek vége lesz és minden visszatér a rendes kerékvágásba. Remélem, hogy ez a pár együtt töltött nap sok erőt és örömet ad Laurának és családjának, és azt is, hogy hamarosan teljesen meggyógyul.




A kívánság teljesítésében nyújtott támogatást köszönjük az Art’Otel vezetőségének,

akiknek a jóvoltából Laura a párizsi repülőutat megelőző napot, illetve az azt követőt náluk tölthette,

és a FGSZ Földgázszállító Zrt. vezetőségének, hogy valóra válhatott a kívánsága.











/ 15




Patzauer Éva
kívánság koordinátor
Párizs, 2012. május 1.

8.Május

Aközelmúltban a Fundamenta munkatársait láttuk vendégül a Kívánságkonyhán a Corinthia Budapest Hotelben. Az este folyamán bemutattuk a Csodalámpa tevékenységét és többek között meséltünk Hanka kívánságáról, aki egy "kuckószerű ágyra" vágyott.

A Fundamentás csapatnak megtetszett a kérés és nyomban vállalták, maguk állítják majd össze a bútort a kislány szobájában.

Volt aki a szállításban segédkezett, míg mások szerszámokkal a kezükben, a lakáson várták a lapraszerelt ágyat.

Az a délután mindenki számára különleges lett, a Fundamenta munkatársai így emlékeznek:

Hanka szülei nagyon kedvesen és segítőkészen fogadtak minket, idegeneket.
Mi, a szerelő "brigád" tagjai, olyan gyorsan és profin szereltük össze az ágyat, mintha mindennap kuckóágyakat szerelnénk össze. Ez természetesen köszönhető a kiváló szervezésünknek.
A szorgos munka eredménye pedig egy boldog kislány, aki egyből be is fészkelte magát az új helyére.
Szavakkal leírhatatlan, hogy milyen volt Hanka arca és reakciója, amikor valóra vált a kívánsága.

Putnoki Erika és Bartha Zsóka
Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Budapest, 2012.04.21.

Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. munkatársainak és a Corinthia Hotel Budapest vezetőinek, hogy támogatásukkal hozzájárultak e kívánság megvalósításához.


Archívum



Belépés