Beszámolók


1.Január
20.Április

Vivien nagyon szeretett játszótérre járni, márpedig azért, mert kedvenc időtöltése a csúszdázás. Mit is kérhetett volna tőlünk, ha nem azt, hogy otthon, a saját kis kertjében is legyen csúszdája, hogy bármikor használhassa.

Külön öröm volt számunkra, hogy kívánságát akkor teljesíthettük, amikor Viven 3. születésnapját ünnepelte családja körében!

Ezúton is kívánunk neki sok-sok boldogságot és jó egészséget!

Csiszár Gabriella, Lusztig Noémi, Krekó Viktória
Kívánság koordinátorok
teljesítve 2007 ápr.14-én

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Viven nevében is köszönjük!


18.Április

/ 11



A Csodalámpa mindent felülmúló kívánságteljesítése Nizzaban

Szombat délután (04.14.) indult a gépünk a csodálatos francia városkába, Nice-be. A lányok eleinte tartottak a repüléstől, de félelmük nagyon hamar feloldódott. Sőt egyenesen élvezték a repülést. A röpke négy órás utazás után elfoglaltuk a szállást, és sétáltunk egyet a tengerparton.

A lányok már izgatottan várták a másnap reggelt… Lagon úr (Phoenix és Lizzie delfinek gondozója) szeretetteljesen várt minket. A lányokat beöltöztették pampalinis nadrágba (aki még emlékszik erre a mesére), és egy kézmosás után már mehettek is a vízbe. Megsimogathatták a delfineket, és ők vezethették le a reggeli edzésüket.

Bár a vélemények eltérőek a delfin bőréről, az érzés mégis nagyon felemelő minden a két leányzó számára.

- „Ez életem legszebb három napja!” – ismételte meg Trixi többször is a hétvége folyamán.

A delfinsimogatás után, megnézhettünk még egy delfinshowt, madárshowt, kardszárnyú delfin (orca) showt, fókashowt. Marineland területén sétálgatva megnéztük az akváriumokat, a cápákat, pingvineket, pelikánokat, simogattunk ráját… Lenyűgöző volt ez a kis tengeri oázis. A hatalmas telepen rengeteg állatot látttunk, és nagyon sok emléket gyűjtöttünk. Másnap még volt egy kis időnk sétálni a tengerparton és megnézni Nizzát.

Élményeink örökidőkre szólnak…

Tünde beszámolója

„Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, …jó volt!!!!! Most ültem először repülőn, először jártam külföldön és először láttam a tengert, hoztam is anyukáméknak egy fél liter tengervizet, hogy ők is megszagolhassák milyen. A repüléstől az elején tartottam egy kicsit, de nagyon tetszett végül is, kellemes volt a start és a landolás is. Nagyon tetszett, hogy a német pilóták mindig elmondták nekünk az út alatt a legfontosabb tudnivalókat, be és elköszöntek, udvariasak voltak.

Imádom a delfineket gyerekkorom óta, mindig az volt a vágyam, hogy egyszer élőben is láthassam. Mi mutattuk nekik a feladatot, hogy mit csináljanak, játszottunk velük, s meg is simogathattuk őket. Vezényeltünk és ők énekeltek, egy kézjelünkre kiugrottak a vízből. Én Lagon úrral voltam és Phoenixnek adtam az utasításokat. Közel fél órát voltunk mellettük, de tíz percnek tűnt. Egész nap tudtuk volna őket simizni, mert olyan kis selymes volt a bőrük.

Nagyon tetszett Marinelandon minden, de leginkább a simogatás után a delfin show ragadott meg, ahogy szaltóztak, labdáztak, vagy kiemelték a vízből az idomárukat.”

Trixi beszámolója

„Én is először ültem repülőn, amitől az elején nagyon féltem, de utána nagyon élveztem, olyan jó volt. Gondoltam is rá, hogy stewardess leszek. Először láttam a tengert is, olyan végtelen és nagyon kék, és nagyon sós. Szép volt, ahogy a hullámok kicsaptak a partra, és rengeteg kavicsot gyűjtöttem, és tengervizet is hoztam haza. A tengerparton ülve csak azt tudtam mondani, hogy biztos vagyok benne, hogy ez lesz életem legszebb három napja! És ez így is lett.

Nekem kicsit érdes volt tapintásra Lizzie, viszont a hasánál selymes volt a bőre. Annyira jó volt velük! Lizziet egész nap el tudtam volna simogatni. Selymes és kicsit érdes volt a bőre, a hasán pedig fehér és selymes. Nagyon aranyos és szófogadó volt. Bár mindig akkor kapott valami feladatot és úszott el, amikor én még simogatni szerettem volna. Benéztem a szájába is: kicsi fehér fogai voltak és valami nyelvszerű is volt ott. Annyira tetszett, hogy a kézjelünkre kiugrott a vízből, meg hogy a farkuszonyával tolva magát „pitizett”. Amúgy a műsorok közül is a palackorrú delfinshow tetszett a legjobban, főleg amikor átugrottak a karikán, és labdáztak a közönséggel. A madárshownál az tetszett, hogy közvetlenül a fejünk felett repültek el a különféle ragadozó madarak. A kardszárnyú delfin (orca) shownál pedig áttetsző volt a medence oldala, és láttuk, ahogy úszik az a hatalmas (6-7m) állat, és nyelvet nyújtott az idomárjára:) Meg kicsúszott a partra és a farkával integetett. Meg hason végig csúszott a medence szélén. És a show végén öt delfin ugrott ki egyszerre a vízből. Simogattam ráját is – csúszós volt mint egy hal, szerintem a delfin bőre simább volt.

Nice-ben nagyon tetszett, hogy mindenhol pálmafák voltak: a körforgalmaknál és a tengerparti sétányon is végestelen végig. Olyan jó volt minden.”

A lányok beszámolóit hazafelé a repülőn rögzítettem, szóval a legfrissebb élményeket olvashatták.

A lányok életének legszebb három napját köszönhetjük a Lufthansa légitársaságnak, a Hotel Pilotelnek, a nizzai Marineland dolgozóinak, és a cégnek, akik finanszírozták a kívánság teljesítését.

Csinády Rita Veronika
kívánságkoordinátor

18.Április

Tóth Norbiék kedves családjához is eljutott a Csodalámpa! Norbi már régóta vágyott egy saját számitógépre... Jól esett látni, hogy nagy örömöt okoztunk neki kivánsága teljesitésével!

Minden jót kivánunk az egész családnak:

Márkus Mónika és a Csodalámpa
2007.03.30

A Kívánságot a United Way Erőforrás Alapítvány segítségvel teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük!



18.Április

Gina egy színpadon énekelhetett Gáspár Lacival

A 17 éves Gina Körmenden él, fodrásznak készül, de sajnos a betegsége miatt a tanulmányait átmenetileg abba kellett hagynia. Mivel nagyon szeret énekelni, a másik nagy vágya volt, hogy Gáspár Lacival találkozhasson, és a művésszel együtt énekelhessen egy dalt. Gina hosszú kezelések és egy nagy műtét előtt áll, nem volt biztos, hogy egy koncertre el tud még előtte menni. Szerettünk volna meglepetést szerezni, ezért megkértük Gáspár Laci menedzserét, segítsen nekünk abban, hogy kedvelt énekesét bevihessük Ginához a kórházba.

Gáspár Laci és a menedzsere, Bukovácz Andrea nagyon segítőkészek voltak és szinte napokon belül meglátogatták a Ginát a kórházban. Az öröm leírhatatlan volt, a találkozón természetesen zenéről beszélgettek egymással, és miután Gina megmutatta azt a felvételt is, amin ő énekel, a művész megígérte neki, ha jobban lesz, találkozhatnak az egyik koncertjén. Álmodni sem mertük volna, hogy ez milyen hamar bekövetkezik... a látogatás olyan jó hatással volt Ginára, hogy az orvosai elengedték a néhány nappal későbbi koncertre.

Az igazi öröm csak ott kezdődött: március 31-én Újpesten együtt, színpadon énekelhette Gina a Kikötők című dalt Gáspár Lacival. A siker sem maradt el, a közönség visszatapsolta őket, s ráadásképpen még vagy három számot énekeltek közösen.

Bízunk benne, hogy a koncertfellépés élménye erőt ad Ginának betegsége leküzdéséhez.

Köszönjük Gáspár Lacinak, Bukovácz Andrea menedzsernek és a Gabol üzletnek, hogy ajándékaikkal és a koncertfellépéssel nagyon nagy örömet szereztek a körmendi nagylánynak.

Felkai Márta, Huszár Katalin és Pallag Erika
kívánságkoordinátorok
Budapest, 2007. március 31.




13.Április

Krisztián egyik pillanatról a másikra esett le a lábáról. Az új helyzetet nagyon nehezen tudta feldolgozni. Emiatt nehezen lehetett hozzá közel kerülni.

November óta folyamatosan a klinikán tarózkodik és már látja "az út végét"!

Most újra megtanulja, a kezeivel hogyan kell fogni és újra kell tanulnia járni is. Kívánsága gyorsan teljesült, aminek nagyon örült, de egyben nagyon meg is illetődött.

Elárulta, hogy a számítógépet testvére is fogja használni, akinek megkönnyíti így az iskolai munkáját. Ő az, aki, amikor csak tehette, suli után rögötön Krisztián mellett volt.

Lengyel Andrea, Monostori Dóra és Illencsik Mária
Szeged,2007. március 21.

A Kívánságot a United Way Erőforrás Alapítvány segítségvel teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük!


13.Április

Húsvét nagy-péntekén valósult meg Gellért álma. A csodaszép kék bicikli egy kismadárral a csomagtartóján gurult be a kórterembe.

Az utolsó infúzió csöpögött ép a karjába, ezért először kicsit rosszkedvűen fogadott minket,de később teljesen feloldódott.

Mindenki, aki arra járt benézett a szobába, megcsodálta a biciklit és ellátta jó tanácsokkal a kisfiút. Bár nehezen vettük rá, hogy kipróbálja, hamarosan kicsinek tűnt a szoba és rövidnek az infúziós cső.

Alig várta, hogy végére érjenek a kezelésnek és indulhassanak, hogy a gyönyörű időben a szabadban is kipróbálhassa a gépet.

A másik meglepetés, hogy az átadáson jelen volt a helyi napilap, a Délmagyarország, amely már a következő számban le is hozta a Gellért kívánságának teljesítéséről szóló cikket!

Reméljük,hogy sokat bicikliztek a testvéreivel az ünnepen és sokáig fogja élvezni a kerekezés örömeit.

Jó egészséget kivánunk Neki hozzá!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szegedi Szecolor Kerékpár és Csapágybolt Vezetőjének, munkatársainak valamint a Délmagyarországnak segítségükért!

Felkai Márta,Zámbori Andrea
és Illencsik Mária
Budapest,Szeged,2007. április 6.

A kívánság teljesítését a Fundamenta Oktatási Osztály adománya tette lehetővé, Tar Zoltán úr koordinálásával. Gellért nevében is hálásan Köszönjük!



13.Április

Bernadett egy digitális fényképezőgépet szeretett volna kapni.

Betegsége miatt nagyon korlátozott a mozgása, hogy többet lásson a világból, képeket szeretne nézegetni a számítógépén. Így mindig ott lehetnek a barátai, rokonai, a szép táj, egy-egy virág, az állatok.

Váratlanul érkeztünk Bettiék otthonába, de mégsem egészen, mert anyukájával beszéltünk előtte. Valahogy a kislány is sejtett valamit és nagyon örült amikor megérkeztünk. Boldogan mosolygott és csak azt mondogatta örömében, hogy: "ilyen hamar", és hogy nagyon örül :-) ! Közben megékeztek barátai is, akiknek büszkén mutatta ajándékát. Gyorsan ki is próbálta és egy csomó képet készített.

Remélem sok öröme lesz a fényképezőgépben és a fotókban amit vele készít. Kívánjuk, hogy gyógyulj és tudj minél messzebbre eljutni és érdekes képeket készíteni!

Bezdánné Végh Tünde
Teljesítve: 2007.03.14.




6.Április

Chrisitannal egyeztettünk, mielőtt útnak indultunk volna a telefon fellelésére. Az igény: fényképezni tudjon és Bluetooth is legyen benne.

Az egyik bevásárlóközpontban találkoztunk, és a család által megjelölt szolgáltató üzletében csemegéztünk a kínálatból. Az eladó hölgy több típust is megjelölt a kínálati listán, ami a feltételeket képes teljesíteni. Végül Christian rábökött az egyikre: ezt szeretném..! Nagyon szép a készülék (viccesen bíztattuk Christiant, nem akarja-e rózsaszínben, mert még színválaszték is volt..., de ő a fekete-ezüst készüléket választotta).

A másik vágya egy kábel volt, amivel a számítógépről letölthet zenéket, ezt a készülék szakboltjában tudtuk megvásárolni, addigra Christian is nagyon felszabadult, boldog volt kincseivel - még mosolyogni is hajlandó volt egy fénykép erejéig, és természetesen mi is nagyon boldogok voltunk, hogy egy újabb vágy teljesülhetett a Csodalámpa segítségével.

Flandera Tünde, Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2007.03.30.



5.Április

From: ********@freemail.hu>
Sent: Monday, April 02, 2007 4:33 PM
Subject: Hello!

Kedves Csodalámpa!
Nagyon jól éreztem magam az Irigyhónaljmirigy koncerten és nagyon örülök, hogy találkozhattam velük. Szerintem a tesóm is nagyon jól érezte magát attól függetlenül, hogy ő csak elkisért.

Nagyon nagy élmény volt ez számomra mit talán sosem felejtek el.
Már magában a koncertre is jó volt elmenni nem, hogy találkozhattam velük.

Remélem örültek annak, amit rajzoltam nekik és emlékezni fognak rám.

Külön köszönöm ezt az élményt a budapest taxi marketing elnökének
Tihanyi Sándornak aki nagyon kedvesen teljesítette a
kivánságaimat.
Ezt az élményt soha nem felejtem el. Köszönöm csodalámpa!

Köszönettel: ***** Korinna Odett

Köszönjük a kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget az Irigy Hónaljmirigy tagjainak, menedzserüknek, Pitének és a Budapest Taxi munkatársainak.

2007.03.17.


3.Április

Kinga Szombathelyen lakik és 3 fiú testvére van.
Mikor először találkoztam vele, még kezeléseket kapott. Beszélgetésünk közben sokféle kívánság jutott eszébe… Az év elejétől már otthonról jár be a kórházba a kezelésekre.

Kinga betegsége előtt már síelt, és testvérei most is rendszeresen síelnek, így sífelszerelést kért tőlünk.

Tudtam, hogy a nagyobbik fiam tanárnője rendszeresen jár síelni, így hozzá fordultam segítségért, hogy tudna-e ajánlani valakit, aki a közelben sífelszerelésekkel foglalkozik.

Az ő révén kerültem kapcsolatba Söjtöry Imre úrral, aki Szombathelyen egy sportbolt tulajdonosa. Söjtöry úr ajándéka volt a vadonatúj síléc és a sícipő, a síruhát pedig egy magánszemély adományozta Kingának.

Köszönjük Söjtöry Imre úrnak az önzetlen segítséget.

Huszár Béláné
Kívánság koordinátor
Szombathely, 2007.03.22.


3.Április

Adolf telefont kért, feltöltőkártyával. Egy kedves hölgy, Sipos Zsuzsa segített minket az álom megvalósításában. Az Ortopédiai Intézetben, műtét után látogattuk meg Zsuzsával Adolfot, aki mivel tudta, hogy csak munka után tudunk jönni, már reggel óta izgatott volt.

Boldogan vette kézbe a készüléket, a SIM kártya is azonnal a helyére került, és már hívtuk is a számot, hogy működik-e a készülék...

Egy újabb boldog estét szerezhettünk, ezúton is köszönjük Sipos Zsuzsa segítségét.

Flandera Tünde
kiv. koordinátor
2007.03.29

Archívum



Belépés