Beszámolók


1.Január
27.Január

Január 19-én reggel, éppen a névnapján találkoztam Sárával a kórházi folyosón, aki éppen kontroll vizsgálatra várakozott édesapjával és nagynénjével.

Sikerült meglepetést szereznünk Sárának, mert nem tudott az ajándékának érkezéséről. Érintőképernyős mobiltelefon volt a kívánsága, amivel szeretne játszani is. Megilletődve vette át, de ettől kezdve le sem tette a kezéből.

Kicsit beszélgetve vele megtudtam, hogy a két nővérének már korábban teljesítette a Csodalámpa egy-egy kívánságát.

Úgy láttam, hogy Sárának is sikerült örömet szereznünk, jól kezdődött az idei névnapja, és családtagjai biztosították őt, hogy az ünneplést otthon folytatják tortával is.



Köszönjük magántámogatónk, dr. Tesics György felajánlását!







Halmos Judit
kívánság-koordinátor
2012.01.19.

27.Január


Két fiatal hölgy, Sümeghy Klaudia és Gerencsér Violetta elhatározta, hogy közös születésnapi bulijukon egyik csodalámpás kisgyerek kívánságához kérnek hozzájárulást, ezzel lemondva saját ajándékukról.

Egy „csodaládát” készítettek, így barátaik segítségével összegyűjtötték az X BOX árát, és elhatározták, a 6 éves Márkot fogják megajándékozni.

A kívánságteljesítés január 20-án történt!
Márk boldog mosollyal kezdte összeszerelni az új masinát, rövid idő alatt kiderült, Ő műszakilag a legtájékozottabb a jelenlévők között.
Ajándékozóink búcsúzóul még egy aláírt piros szívet is átadtak a kisfiúnak, hogy emlékezzen mindenkire, aki ezt az ajándékot küldte neki.

Ezen a napon a fiataloké volt a főszerep, mi önkéntesek csak szemléltük az eseményeket, és meghatódva tapasztaltuk, hogy a fiatal generáció is ilyen segítőkész.

Ott, akkor mindannyian sokat kaptunk, nem csak Márk!!




Köszönjük magántámogatóink felajánlását!!




/ 2






Dr. Jenei Tiborné és Beöthy Ákosné
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.01.20.

26.Január



A 3 éves Sanyikát Miskolcon a GYEK-ben kezelik.
Amióta látta, hogy egyik kis barátja kapott egy piros autót a Csodalámpától, azóta az Ő szíve vágya is egy olyan autó lett. S a Csodalámpa dzsinnje ismét csodát tett!

Sanyikáékhoz megérkezett a várva-várt autó, aminek az egész család nagyon örült. Azt hiszem, a képek magukért beszélnek!!

Kedves Sanyika!
Kívánjuk, hogy gyógyulj meg minél hamarabb, hogy sokat tudj játszani a szép piros autóddal.




Köszönjük a Videoton Dolgozókért Alapítványnak és a Videotonnak a támogatást!









Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Kazincbarcika, 2012. január 14.

26.Január


Edinának azon a szerda reggelen korán kellett kelnie, mert reggel 8 órakor már megint kontrollvizsgálata volt a klinikán. Ezúttal azonban kicsit másként folytatódott a nap, mint szokott. A vizsgálat után nem hazafelé igyekezett a család, hanem egy nagy bevásárlóközpontba mentek, ahol már vártuk őket a megbeszélt helyen.

Együtt mentünk be az üzletbe megvásárolni azt a bizonyos csodatelefont, egy Samsung Galaxy Ace-t, amire annyira vágyott Edina. Igaz, kicsit meg volt illetődve ez a kedves, félénk nagylány, nem akart megszólalni, csak szépen mosolygott, de később azért sikerült feloldódnia. Kiválasztotta a készülék színét, több lehetséges telefonszám közül a neki legjobban tetszőt, majd immár boldog telefontulajdonosként simogatta féltőn az új készüléket.

Ezután már nem is beszélt másról, csak a telefonról. A családdal még eltöltöttünk egy kellemes félórát, beszéltek a nehézségekről, de arról is, hogy ez a törékeny 12 éves kislány mennyire felnőttként kezeli betegségét, és sikeresen veszi egymás után az akadályokat.

Kívánjuk Neked Edina, hogy maradj mindig ilyen mosolygós és bátor ember!




Köszönjük a Videoton Dolgozókért Alapítványnak és a Videotonnak a támogatást!







Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
2012.01.11.

24.Január


Robi kívánsága egy laptop volt, melyet támogatónk segítségével sikerült teljesíteni.

A kisfiú épp az I. sz. SOTE Gyermekklinikán kezelésen volt, amikor teljesült a vágya.

Határtalan örömmel és boldogsággal fogadta az ajándékát.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen benne!




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. felajánlását







Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.01.12.

24.Január



Ha elmúlik karácsony…

Az év utolsó napjaiban egy különleges kívánságot teljesítettünk. Tudom, hogy mindig ezt írom, de ha végiggondoljuk, akkor nincs két egyforma kívánság, nincs két egyforma gyermek, és nincs két egyforma esemény a mi életünkben. Ezért mind különleges a maga nemében.

Benjámin kívánsága egy elektromos kisautó volt, amit kézzel is lehet működtetni. Amikor megérkeztünk, kissé megilletődve fogadott bennünket, aztán szép lassan oldódott a hangulat. Jómagam is ismerem a jelbeszéd alapjait, amire szükségünk is volt, hiszen ebben érintettek voltak a szülők, és a gyermek is. Mindezek mellett velünk tartott ezen a délutánon Szabados Ibolya jeltolmács, aki nagyon sokat segített.

Most azonban szót kell ejtenünk a délután másik főszereplőjéről, Fett Gábor úrról, aki az Földgázszállító Ztr. -t képviselte. Hiszen ők vették szárnyuk alá ennek a kívánságnak a teljesítését. Mint minden kívánságteljesítésnél, most is adódtak megoldandó feladatok. Ilyen volt ebben az esetben az autó összeszerelése, ami feladta a leckét mindannyiunk számára. Miután az óriási doboz megérkezett a szobába, Benjinek felcsillant a szeme. Kibontottuk, szépen lassan felkerültek az autóra a nélkülözhetetlen tartozékok, a lámpák, a napfénytető, és a multifunkcionális kormány. A végtelen számú alkatrész és csavar okozta káoszban segített nekünk eligazodni Fett Gábor úr. Aki túl azon, hogy képviselte cégét ezen a délutánon, aktívan kivette a részét az összeszerelési munkálatokból. Hiszen a legfontosabb volt, hogy Benjámin elfoglalhassa helyét a kormány mögött.

Egy dolog biztos: szavakkal nehéz lenne leírni, ami tükröződött az arcokon. Azonban itt még nem volt vége, hiszen Fett úr is kapott ajándékot, méghozzá egy saját készítésű rajzot. Abban megegyezett a véleményünk, hogy ez bárminél többet ér. Amikor a rajz átadásra került, nehéz lett volna nem észrevenni azt az érzelmi vihart, ami a szobában eluralkodott mindenkin.

Elbúcsúztam, és elindultam… Közben eszembe jutott egy dal. Melyre már a címben is utaltam. A folytatás így szól: „a szeretet lángja halványabban ég”.

Erre a kedves családra ez biztosan nem igaz.
De nem azért, mert még sosem hallották ezt a dalt.
Számukra teljesen mindegy, hogy milyen nap van. Minden nap ugyanúgy szeretik egymást, ugyanúgy küzdenek Benjiért, és bármit megtesznek, ha a családról van szó.

Amikor karácsony előtt két nappal azon tűnődtem, kinek milyen drága ajándékot vegyek, egy nagyon fontos üzenet hullott az ölembe megint. Talán furcsán hangzik, de megint én kaptam ajándékot.

Íme: a szeretet nem hall… a szeretet nem beszél… de ott van mindenhol…




Köszönjük Szabados Ilona és Fett Gábor aktív közreműködését, segítségét!




Köszönjük a Földgázszállító Ztr. Támogatását!









Tarr Zoltán
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2011.12.22.

19.Január


Linda kis hölgy lévén, a szobáját szerette volna csinosítani, így a Csodalámpától egy baldachinos ágyat szeretett volna.

Amikor jelentkezett egyik kedves támogatónk, azonnal megkezdődtek az egyeztetések a bútorral kapcsolatban.

Végül sikerült egy csodaszép ágyat találni, a vásárlás után konspirálva a szülőkkel megszerveztük, hogy Lindát teljes meglepetésként érje az ajándékozás.

A kiszállítás olyan napon történt, amikor a kislány kontrolon volt, így a papa titokban összeszerelte a bútort, és este Linda nagy szemekkel, csodálkozva nézte a szobájában történt változásokat, rávetette magát új fekhelyére, ami egyben szobájának dísze is lett.




Köszönjük kedves visszatérő támogatónk, Tuboly Brigitta segítségét!!






Biczó Péter
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.12.21.



Ezúton szeretnénk köszönetet mondani annak a kedves támogatónak és a Csodalámpa Alapítványnak, akik valóra váltották Linda álmát.

Felhőtlen volt a boldogság, sikerült a meglepetés!!

Kezelés után jöttünk haza, Linda semmit nem sejtett. Mikor meglátta a gyönyörű baldachinos ágyat, azt mondta: ez jó lesz!

Majd kipróbálta és elég sokáig játszott az ágyon. Azóta minden este boldogan fekszik és kel.



Köszönettel: Linda és szülei


18.Január


Tamás egy BOBY interaktív kiskutyát kért ajándékba az édesanyjától karácsonyra. Nem is sejtette, hogy ő a Csodalámpához fordul, hogy beteg gyermeke kívánsága teljesüljön.

Mikor értesültünk a kívánságról, tudtuk, hogy ez a feladat ránk vár, és hozzá is láttunk a teljesítéséhez. Mint már több alkalommal, most is az internetet hívtam segítségül, és rákeresve az ajándékra, meg is rendeltem azt, hogy még karácsony előtt átadhassuk neki.

Az édesanyával egyeztetve, a mai napon sikerült is meglátogatnunk a kis Tamást, aki mit sem sejtett az érkezésünkről. Az első pillanatokban még volt egy kis visszahúzódás a részéről, de az ajándék átadása után egyre jobban belemelegedett az ismerkedésbe, és ez által egyre jobban kinyílt.
Nagy örömmel vette kézbe, és kereste a lehetőségeket, hogy rájöjjön, hogyan működik a kiskutya. Ahogy megszólalt, és mozogni kezdett a játék ő hangos nevetéssel és mosollyal hálálta meg nekünk, hogy teljesítettük a kívánságát. A búcsúzkodáskor szeretettel ölelt át bennünket, és nagy puszival engedett bennünket útra.

Tamás, kívánjuk, hogy minél előbb gyógyulj meg, és élhesd az egészséges gyermekek életét.




Köszönjük Bodacz Zsolt baráti társaságának az ajándékot!




/ 2






Bodacz Zsolt
kívánság- koordinátor
Jászberény, 2011-12-19

18.Január


Matyi 2003-ban született, nagyobb fiútestvérével és szüleivel él együtt.

A betegsége miatt sajnos egy ideje nem járhat közösségbe, iskolába sem, így otthon a szülei segítségével tanul.

Nagyon szeret mozogni, sportolni, régen sokat focizott. Szereti az állatokat. Két kutyájuk és egy pici fekete cicájuk van. Az összes állatot menhelyről, ill. az utcáról fogadták be.

Matyi nagyon szomorú volt, amikor egy cicájuk életét vesztette, így a most meglévő kiscicát miután megtalálták, befogadták és Mázlinak keresztelték el. A név nagyon találó, hiszen a kis állatnak nagy szerencséje van, hogy ilyen családba került.

Matyi kívánsága egy net-book volt, amit támogatónk segítségével elég rövid időn belül sikerült teljesítenünk. Matyi ennek segítségével tartani tudja majd a kapcsolatot az iskolával és a barátaival is.

Reméljük, hogy a kis számítógép, amellyel nagy örömet szereztünk, segíteni fog a kapcsolattartásban, tanulásban és a gyógyulásban is.




Köszönjük T. Attila magántámogatónk felajánlását!!




Lángh Zsófia
kívánság koordinátor
Budapest, 2011.12.28.

18.Január



Diana 12 éves, Tereskén lakik, és sok időt tölt az I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika veseosztályán.

A kívánsága egy laptop volt, melyet használni tud az idő alatt, amíg a kezelések tartanak a kórházban, valamint az utazások ideje alatt is, ami sokszor további több órát vesz igénybe.

A kívánság teljesítésében a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola volt a segítségünkre, támogatásukkal tudtuk Diana vágyát teljesíteni.

A laptopot november 25-én adtuk át a nagylánynak, az ajándékkal nagy meglepetést és boldogságot szereztünk az iskola tanárának és két kedves diákjának a segítségével.




Köszönjük az Amerikai Nemzetközi Iskola támogatását!




Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest,2011.11.25.

17.Január


Roland egy kis zalai faluban él, szüleivel és testvérével. Mivel nagyon szereti a zenét és nagyon szeret zenélni is, a Csodalámpától egy szintetizátort kért.

Édesanyjával titokban megbeszéltünk egy időpontot a kívánság teljesítésére. Roland kicsit csodálkozva fogadott, amikor megérkeztem, de amikor elmondtam, hogy a Csodalámpától jöttem, elmosolyodott.

Izgatottan kezdte kicsomagolni az ajándékát, egy pillanat alatt beállított rajta ezt-azt, és már szólt is muzsika.

Öröm volt hallgatni, hogy milyen szépen játszott az új hangszerén a halkszavú, kedves fiú.

Mielőbbi gyógyulást és jó egészséget kívánunk Neked, Roland!




Külön köszönet a bagodi Syncopa Hangszerboltnak a technikai segítségért, és Hegyi Zitának a díszcsomagolásért!




Roland kívánságát a Földgázszállító Zrt. támogatásával sikerült teljesíteni.

Roland nevében is köszönjük!






Veress Ágota
kívánság-koordinátor
Murakeresztúr, 2011.12.17.

17.Január


Máté egy netbookot kért az alapítványtól, amit rég szeretett volna, hogy a kórházban benn töltött idő alatt ne unatkozzon, le tudja foglalni magát. Apukájával telefonon egyeztettünk, mikor érkezünk, hogy átadjuk a várva várt ajándékot!

Megérkeztünk, de a kisfiú nagyon nehezen akarta elvenni tőlünk az ajándékot, mert nagyon szégyenlős volt. Tartózkodása végül feloldódott, kibontotta a csomagot és nagyon örült a masinának!

Reméljük, sok örömöt lesz benne nagyfiú!

Légy erős és bátor a betegségben, hisz Te vagy az erősebb!


Köszönjük visszatérő támogatónk, Berente László, adományát!!





Bobkó Stella és Bohács Krisztina
kívánság-koordinátorok
Tiszabezdéd, 2011.12.18.

13.Január


Viktor nehezen nyílik meg idegenek előtt, nem beszél csak az apukájával. Kívánságát is nehéz volt tőle megtudni. Néha beszélt velem, de leginkább csak az apukája mobil telefonját mutogatta, ha kérdeztem, amin egy kis AUDI autó volt. Ki kellett találnom, hogy ő bizony egy olyat szeretne, mármint egy játékautót. Amikor mondtam, hogy továbbítom kívánságát a Csodalámpa Alapítvány felé, boldogan mosolygott és még néhány szót is hajlandó volt velem beszélni.

Egyszer csak szóltak az AUDI autószalonból, hogy megérkezett a beülős kis játékautó, és szeretnék Viktornak a kívánságát a szalonban teljesíteni. Ez bizony komoly szervezést igényelt, mivel Viktor és családja átmenetileg éppen beköltöztek a Dóri Házba. A kisfiú a betegsége miatt nem használhat tömegközlekedési eszközt és autójuk pedig nincs.
Ekkor segített nekünk a Szemem Fénye Alapítvány, és megoldották, hogy mentő szállítsa az átadásra a kisfiút.

Korán érkeztem a szalonhoz, és meghatottan néztem már a kirakaton keresztül is, hogy a sok nagy AUDI mellett a kis piros járgány ugyanúgy ragyog. Belépve az üzletbe, egy magasztos érzés kerített hatalmába, mert láttam, ahogy az ott dolgozók készültek és izgultak, hogy minden rendben legyen. Azon tanakodtak, hogy vajon hol lenne a legjobb helyen az autó, aztán egy asztalt is megterítettek, ahol különböző finomságokkal készültek a kis vendégnek. Megérkezett közben a mentő és vele Viktor! Közben egy jókora masni is került az autójára.

Az újdonsült kis autótulajdonos nagyon meglepett volt, de nem kérette magát, rögtön bele is pattant a kocsiba, és már indult volna is vele. A távirányító viszont már az apánál volt, így csak ő irányíthatott. Viktor azonban nagyon hamar rájött, hogy az apát hol lehet lekapcsolni. Már száguldozott is a szalonban a hatalmas autók között. Nagyon boldog volt, és ki sem szállt a saját Audijából. Megszűnt körülötte a világ, sem enni, sem inni nem kért, csak az ajándékát nézegette.

Sajnáltam a vendéglátókat, hogy oly nagy körültekintéssel és szeretettel készültek étellel és itallal, de Viktort ez nem érdekelte. Azonban ők is láthatták, hogy a kívánságot maximálisan teljesítették, mert a kisfiú már az autóján kívül mást nem is látott. Természetesen azzal ment ki a mentőig is, ahol közölte velünk, hogy ezzel szeretne hazamenni. Győzködnünk kellett, hogy azt most nem lehet, de betesszük a mentőbe a „csodaautót” és együtt utaznak. Az addig szinte néma gyermek egész úton, amíg együtt utaztunk, megállás nélkül beszélt és örült.




Nagyon köszönjük ezt a nagyszerű felajánlást az AUDI-nak és az AutóCity Kft-nek!!







/ 3






A kívánság utóélete: Mivel Viktor az otthonától távol kellett, hogy töltse az ünnepeket, ezért ez a csodálatos ajándék hatalmas boldogságot nyújtott neki. Amióta megkapta az autóját, az a hír járja, szinte ki sem száll belőle!!!



Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs, 2011.12.20.

13.Január


Tamás egy quadot kért a Csodalámpa Alapítványtól, amit már régóta szeretett volna. Telefonon anyukájával egyeztettünk, hogy mikor érkezünk, hogy meglepjük Tamást, aki nem is sejtett, hogy eljött a nap a pillanat, amikor ki próbálhatja a quadját.

Megérkeztünk, de nem mert kijönni a szobájából, mert szégyenlős volt, végül csak rászánta magát és kijött hozzánk. Kérdeztem tőle, szerinted miért vagyunk itt nálad? Azt válaszolta, biztosan hoztuk neki azt, amit kért az alapítványtól.

Mondtuk is neki, hát ez a Te napod, mert valóban meghoztuk neked, amit szerettél volna! A kisfiú nagyon örült, meg sem tudott szólalni. Apukája segített neki összeszerelni az autót, hogy minél gyorsabban kipróbálhassa a járgányt. Tamás egyre jobban kibontakozott, és csak csacsogott és csacsogott. Nagy volt az öröm, ki is próbálta a quadot, száguldozott vele. A kolléganőm Kriszti, aki elkísért engem, felültette Tamást a háta mögé és együtt kocsikáztak a lakásban.

Természetesen a fényképezéssel minden pillanatot meg kellett örökíteni, mert szerette, ha fényképezik.

Reméljük, sok örömöd lesz benne Tamás!




Köszönjük visszatérő magántámogatónk, Frankl Endre adományát!!






Bobkó Stella és Bohács Krisztina
kívánság-koordinátorok
Nyírlövő, 2011.12.18.

13.Január


A hétvégén Kisteleken jártunk, hogy meglátogassunk egy fiatalembert, Pistit. Az ő álma és kérése az volt, hogy legyen egy saját asztali számítógépe.

December 3-án hát a Csodalámpa két télanyója meglátogatta otthonában, és egy nagy dobozból elő is csomagolta a „csodát”. Igen ám, de itt jött a meglepetés! Hogy a saját szavaival éljek, Pisti köpni, nyelni sem tudott, amikor meglátta, hogy a dobozból egyre másra kerülnek elő a géphez szükséges további eszközök: egy monitor, egy billentyűzet, hangfalak!

Természetesen a számítógép egyből üzembe lett állítva, és nagy meglepetésemre Pist első dolga az volt, hogy szemügyre vegye a gép teljesítményét és leformattálja a winchestert, mint egy igazi programozó.

Így lettünk igazán biztosak abban, hogy ez az ajándék ismételten a legmegfelelőbb emberhez került!






Lengyel Andrea & Lengyel Lilla
kívánság-koordinátorok
Kistelek, 2011.12.03.

6.Január



A Tiszavasváriban élő 8 éves Viktória kívánságteljesítésének előkészületei igen nagy titokban zajlottak.

Délután egy óra volt, mire Viki mit sem sejtve hazaért az iskolából. Addigra az asztalos beállította, összeszerelte a HÓFEHÉR SZOBABÚTOR-T.

A kívánság a Tchibo támogatásával jött létre, így annak két képviselőjével, Szijjártó Ágnessel, és Baricska Csabával valamint Viki édesanyjával együtt vártuk a kislány érkezését.

Bizony, szem nem maradt szárazon, úgy hatása alá kerültünk a kedves, okos kislány örömkitörésének. Miután felocsúdott a csodálatos látványtól, kaptunk ölelést, köszönő szavakat, és egy részletet is abból a meséből, melyet egy iskolai versenyen mondott el.

Ha az örömnek gyógyító ereje van, akkor Viki nagyon jó úton jár a gyógyuláshoz vezető úton, hisz minden képessége megvan az öröm befogadására!




Köszönjük a Tchibo Budapest Kereskedelmi Kft. munkatársainak,

hogy lehetővé tették ennek az álomnak a teljesítését!!







Köszönjük Kórik László asztalosmester támogatását a szállításban és az összeszerelésben.







Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Tiszavasvári, 2011.12.19.

6.Január



Réka Édesapjával érkezett hozzám be a kórházba. Nagyon meg volt lepődve, mert nem tudta, hogy miért jönnek ide: apának sikerült eltitkolnia!

Mikor meglátta a laptopot, felkiáltott: - Ilyen névnapi ajándékra nem is számítottam! Ugyanis a következő napon volt Réka nap.

Remélem Réka, ki fogod használni a gépet azokra a dolgokra, amiket elmeséltél!!




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását







Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2011.11.04.

6.Január




Elizabet sok-sok kezelésen van túl. Már szerencsére több időt tölt otthon a szobájában, ahol nagyon szeret játszani. Szeret pakolni, rendezkedni, de nem volt a szobájában szekrény.

Ezért a Csodalámpától ezt kért, méghozzá egy kislányos szekrényt.

Sikerült az elképzelések szerint egy igazi lányos darabot elkészíttetni, amit azonnal birtokba vett. A polcra felpakolt minden játékot, könyvet, a ruhái pedig elfértek a nagy álló szekrényben.

Elizabet, kívánjuk, hogy még hosszú-hosszú évekig tudd használni a szekrényt.

Köszönjük a söjtöri Deák Diák Kft. segítségét, akik nem csak elkészítették

a bútort, hanem a szállítást és az összeállítást is elvégezték.





Huszárné Török Katalin és Lampért Dénes
kívánság- koordinátorok
Gérce, 2011. 12.16.

6.Január

Cintia 14 éves nagylány, és természetesen korosztályának megfelelő ajándékra vágyott, egy laptopra.

Álma, támogatónk jóvoltából, nagyon gyorsan teljesülhetett. Karácsony előtt mit sem sejtve érkezett a klinikára a szokásos kontrollra, csak a szüleit avattuk be a szervezkedésbe.

Az aulában váratlan dolog történt vele, hiszen egy csomagot kapott tőlem. A meglepetés nagyon jól sikerült, a gyermek öröme határtalan volt.

Azonnal kibontotta és megcsodálta a gyönyörű masinát, ami ettől kezdve már az övé volt. A laptopon kívül egy egyéves ingyen mobilinternet-használatot is ajándékozott az Ericsson cég a számára!



Köszönjük az Ericsson Magyarország Kft. támogatását!






Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
2011.12.20.

6.Január

Karácsony táján jó, ha nyitott szemmel és füllel jár az ember. Különben elszalaszthat egy olyan tündéri kisfiút, mint Bence, akinek a szíve vágya egy X-Box játékkonzol volt.

December közepén, egy szürke, szerda délután indultunk utunkra, Jánossomorjára, hogy ezt a kívánságát teljesítsük. Kis útbaigazítás után megtaláltuk a családi házat, ahol Bence nyitott nekünk ajtót, és kíváncsian szemlélte az ajándékát rejtő nagy dobozt. Nem tudta, hogy miért jöttünk, de aztán nagyon megörült, amikor kiderült, hogy az álma valóra válik.

Pont a születésnapján érkeztünk, így még nagyobb volt az öröm. Bence csillogó szemekkel bontogatta a nagy dobozt, majd az abban található több kisebbet, amik a játékkonzol különböző elemeit tartalmazták.

Az autóban odafelé kicsit aggódtunk, hogy vajon mi lányok helyt állunk-e majd egy elektronikai eszköz beüzemelésénél és reménykedtünk, hogy talán lesz férfi a családban, aki a segítségünkre siet. Aggodalmunk azonban feleslegesnek bizonyult: Bence felnőtt férfiakat megszégyenítő biztossággal dugdosta össze a kábeleket, és pár perc múlva már az X-Box érzékelője előtt ugrándozott.

Közvetlen és kedves természetével pillanatok alatt a szívünkbe lopta magát a kislegény, és hamarosan azt is megtudtuk, hogy a törékeny test igazi sportembert takar: Bence pingpongozik, úszik, és emellett karatézik is. Tudományát be is mutatta nekünk, hiszen játék közben különböző harci mozdulatokkal találta el a célpontokat a virtuális pályán.

Kis szülinaposunk annyira élvezte a játékot, hogy alig akarta abbahagyni. Mikor megkérdeztük, hogy holnap ugye azért elmegy iskolába, csak ennyit kérdezett: „Anya, muszáj?” Ebből is látszott, hogy mennyire örült ajándékának, hogy ott és akkor egy kisebb csoda vált valóra.

Elárulta nekünk, hogy a szombati szülinapi buliján ezzel a játékkal várja a barátait is. Elköszönéskor gyors puszit nyomott az arcunkra, de egy pillanatra sem vette le a szemét a képernyőről. Már a kapuban búcsúzkodtunk az édesanyjától, amikor hirtelen felbukkant szőke buksija. Váratlanul még egy puszival és öleléssel ajándékozott meg minket, majd a járdán szaladva kísérte autónkat a sarokig.

Bence, köszönjük Neked, hogy örömöddel ünnepi díszbe öltöztetted a mi szívünket is!




Külön köszönettel tartozunk Baán Miklós és Baán Tibor testvérpárnak,

akik hozzájárultak a kívánság megvalósulásához!





Potyondi Zsuzsanna és Erdős Réka
kívánság-koordinátorok
Jánossomorja, 2011. december 14.

6.Január





Balázs szívesen tölti szabadidejét modellezéssel, most éppen egy vasúti terepasztalt épít. A vasúti sínek egy része már a helyén van, az épületek is készülőben, de a vonat még hiányzott.

Balázs nem is sejtette, hogy miért mentem hozzájuk, így igazán meglepődött, mikor előkerült a vasútmodell készlet. Szakértő magabiztosságával mutatta meg, hogy mi mindent tud a mozdony.

Reméljük, a terepasztal gyorsan elkészül, hogy a mozdony és szerelvényei végre birtokba vehessék.




Köszönjük magántámogatónk felajánlását!



Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.12.09.

5.Január




Gyula nagyon szeretett volna egy laptopot. Bár otthon van számítógépük, sokat tartózkodik kórházban, ezért tudta, nagy segítsége lenne a kapcsolattartásban. Magántanuló, így a kórházban töltött idő alatt is tudná az ismereteit bővíteni. Kedvenc tantárgya a történelem, szívesen búvárkodik ezzel kapcsolatban a világhálón.

Az ujjaiban van a számítógép-kezelés minden csínja-bínja. Belefeledkezve pillanatok alatt üzembe helyezte a gépet. Vidám hangulat kerekedett, s ha rövid időre is, de megfeledkezett az állapotáról.

Búcsúzóul megmutatta nekünk, hogy a betegsége ellenére van valami, amiben nagyon profi. Mivel az orvosai a kerékpározástól eltiltották, a motorjára pattant és büszkén tartott egy kis bemutatót. Búcsúzóul elkísért egy darabig, és még egyszer, őszinte boldogsággal köszönte meg az ajándékot. >




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását







Buda Katalin és Kárpi Ilona
kívánság-koordinátorok
Tapolca, 2011. 12.03.

3.Január





Erika egy komoly nagylány! Vele együtt választottuk ki a szobabútort és az ágyat, amit nagyon szeretett volna!

Kicsit sokáig tartott mire legyártották, de annál nagyobb örömmel és büszkeséggel vette birtokába a gyönyörű új szobája tárgyait!

Nagyon köszöni a Csodalámpa Alapítványnak ezeket a bútorokat!!





Törökné Zita, Kónyáné Timi
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2011.11.18.

Archívum



Belépés