Beszámolók


13.Január


Viktor nehezen nyílik meg idegenek előtt, nem beszél csak az apukájával. Kívánságát is nehéz volt tőle megtudni. Néha beszélt velem, de leginkább csak az apukája mobil telefonját mutogatta, ha kérdeztem, amin egy kis AUDI autó volt. Ki kellett találnom, hogy ő bizony egy olyat szeretne, mármint egy játékautót. Amikor mondtam, hogy továbbítom kívánságát a Csodalámpa Alapítvány felé, boldogan mosolygott és még néhány szót is hajlandó volt velem beszélni.

Egyszer csak szóltak az AUDI autószalonból, hogy megérkezett a beülős kis játékautó, és szeretnék Viktornak a kívánságát a szalonban teljesíteni. Ez bizony komoly szervezést igényelt, mivel Viktor és családja átmenetileg éppen beköltöztek a Dóri Házba. A kisfiú a betegsége miatt nem használhat tömegközlekedési eszközt és autójuk pedig nincs.
Ekkor segített nekünk a Szemem Fénye Alapítvány, és megoldották, hogy mentő szállítsa az átadásra a kisfiút.

Korán érkeztem a szalonhoz, és meghatottan néztem már a kirakaton keresztül is, hogy a sok nagy AUDI mellett a kis piros járgány ugyanúgy ragyog. Belépve az üzletbe, egy magasztos érzés kerített hatalmába, mert láttam, ahogy az ott dolgozók készültek és izgultak, hogy minden rendben legyen. Azon tanakodtak, hogy vajon hol lenne a legjobb helyen az autó, aztán egy asztalt is megterítettek, ahol különböző finomságokkal készültek a kis vendégnek. Megérkezett közben a mentő és vele Viktor! Közben egy jókora masni is került az autójára.

Az újdonsült kis autótulajdonos nagyon meglepett volt, de nem kérette magát, rögtön bele is pattant a kocsiba, és már indult volna is vele. A távirányító viszont már az apánál volt, így csak ő irányíthatott. Viktor azonban nagyon hamar rájött, hogy az apát hol lehet lekapcsolni. Már száguldozott is a szalonban a hatalmas autók között. Nagyon boldog volt, és ki sem szállt a saját Audijából. Megszűnt körülötte a világ, sem enni, sem inni nem kért, csak az ajándékát nézegette.

Sajnáltam a vendéglátókat, hogy oly nagy körültekintéssel és szeretettel készültek étellel és itallal, de Viktort ez nem érdekelte. Azonban ők is láthatták, hogy a kívánságot maximálisan teljesítették, mert a kisfiú már az autóján kívül mást nem is látott. Természetesen azzal ment ki a mentőig is, ahol közölte velünk, hogy ezzel szeretne hazamenni. Győzködnünk kellett, hogy azt most nem lehet, de betesszük a mentőbe a „csodaautót” és együtt utaznak. Az addig szinte néma gyermek egész úton, amíg együtt utaztunk, megállás nélkül beszélt és örült.




Nagyon köszönjük ezt a nagyszerű felajánlást az AUDI-nak és az AutóCity Kft-nek!!







/ 3






A kívánság utóélete: Mivel Viktor az otthonától távol kellett, hogy töltse az ünnepeket, ezért ez a csodálatos ajándék hatalmas boldogságot nyújtott neki. Amióta megkapta az autóját, az a hír járja, szinte ki sem száll belőle!!!



Bezdánné Végh Tünde
kívánság-koordinátor
Pécs, 2011.12.20.

Archívum



Belépés