Beszámolók


1.Január
31.Január

Benjámin (12) nagyon nagy vágya volt, hogy egyszer egy igazi csillagásszal találkozzon és beszélgessen a csillagászatról.
Ez az álma egy januári estén vált valósággá. Szerencsénkre gyönyörű tiszta volt az égbolt és sok csillagot meg tudtunk vizsgálni.
Horváth Márk, a Magyar Csillagász Egyesület csillagvizsgálójában fogadta Benjámint, és együtt vizsgálták egy hatalmas távcsövön keresztül az égboltot.
A 2 óra nagyon gyorsan elszállt, Benjámin folyamatosan bombázta kérdéseivel a csillagászt.

Az este végén Benjámin rengeteg megválaszolt kérdéssel, érdekes tapasztalattal, és egy igazi, csillagászok által dedikált, ismeretterjesztő anyaggal lett gazdagabb.

Dudás Péter

2007.01.15.



29.Január

Éva már nagyon régóta szeretett volna egy számítógépet internet-hozzáféréssel.
Sokáig csak álom volt mindez számára....
....ám az Alapítvány Dzsinje gyorsan teljesítette Éva kérését. Így könnyebben tarthatja a kapcsolatot kis barátaival.
Az édesanyával leszerveztük a 'találkozót' a klinikán, amiről természetesen Éva, sőt még testvérei sem tudtak.
Az anyuka utólagos elmondása szerint Éva nagyon szomorú lett, amikor megtudta, hogy újra be kell mennie a kórházba.Testvérei pedig sírni kezdtek, mert nem akarták, hogy Éva ismét hosszú, fájdalmas napokat töltsön az intézményben.
A klinikára elkísérte testvére is.
Mikor belépett a szobába az arcán furcsa mosoly rajzolódott ki. Nem értette,hogy miért kell neki a játszószobába menni, ha ellenőrzésre jöttek.
Miután meglátta a hatalmas dobozt, amelyben a számítógép lapult széles mosollyal rohant a géphez és boldogan kérdezte,hogy: "az enyém?".
Azonnal ki csomagolta, körbenézte az újdonsült ajándékot és már izgatottan várta, hogy otthon összeszerelje valaki.
Az öröm még azzal fokozódott, hogy mindez karácsony előtt történt, így egyben ez egy karácsonyi kívánság is volt.
Reméljük sokáig örömét leli a számítógépben és az inetrnetben.

Tatár Ágnes és Illencsik Mária
Szeged,
2006.12.21.

Akik segítettek a kívánság teljesítésében:





Köszönjük!


29.Január

Móni még csak második osztályos, de már most nagyon jó tanuló, de nem csak szépen ír és olvas, hanem imád tanulni és iskolába járni is! Minden vágya egy jó számítógép volt, hogy ez is segítse tanulmányaiban.

Bízom benne, hogy még szebbé tudtuk tenni a Karácsonyt azzal, hogy a számítógép is a karácsonyfa alatt lehetett és szerencsésnek érzem magam, mert nemcsak átadhattam a számítógépet Móninak, hanem köszönetképpen még egy nagyon szép rajzot is kaptam tőle.

Krekó Viktória
kívánságkoordinátor
2006.12.19.



29.Január

Edina számítástechnikát tanul, de eddig a könyvtárba kellett járnia, hogyha iskolán kívül is gyakorolni szeretett volna. Ezentúl azonban ki sem kell lépnie a szobájából, hogy a tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhassa.

Külön öröm volt számomra, hogy ezt a kívánságot én teljesíthettem, hiszen nagy megleptésemre, régi ismerőseimmel találkozhattam Edina és anyukája személyében. Azt gondolom, a számítógéppel mi okoztunk nagy-nagy örömet, a találkozással pedig én kaptam egy kis karácsonyi ajándékot, amit ezúton is köszönök.

Edina, használd egészséggel és ilyen töretlen jókedvvel, optimizmussal az új számítógépedet!

Krekó Viktória
kívánságkoordinátor
2006.12.21.



23.Január

Dani (12) éppen aludt amikor a Csodalámpa ajándékával megérkeztünk a klinikára.
Édesanyja is meglepődőtt, mert ő sem tudta, hogy aznap teljesül kisfia régi vágya. Az ebédlőben beszélgettünk, ahová egyszer csak belépett Dani. Csodálkozva nézett rám, amikor mondtam, hogy őt keresem, mert szeretnék neki átadni valamit, és az asztalon fekvő csomagra mutattam.
Dani arca kipirult, szemei csillogtak miközben bontogatta a csomagot.

Amikor meglátta a PSP-t az örömtől szinte megszólalni sem tudott.
Gyorsan összerakta és a ajándék cd-vel, amiről kiderült, hogy pontosan ilyet szerett volna már régen, el is merült a játékban.

Kívánunk Daninak mielőbbi gyógyulást és sok örömet.

Kőszegi Judit
koordinátor
2006.11.13.






21.Január

Renáta nem is akárhogyan, hanem szórakoztató műsoruk felvétele közben, a kulisszák mögött-között akart találkozni kedvenceivel, az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjaival.

Az együttes korábban már teljesített Csodalámpás kívánságot, és menedzserük, Pite most is nyomban rendelkezésünkre állt.

Persze egy-egy forgatás körül sok bizonytalanság lehet a pontos időpontot és a helyszínt illetően, és a menedzser inkább azt ajánlotta, hogy a decemberi, Szilveszterre szánt műsor egyik forgatására vigyük el Renátát.

Renáta hétfőtől- péntekig a Budakeszin, az Országos Rehabilitációs Intézetben tanul, édesanyja (és az együttest szintén látni kívánó testvérei) Tatabányán laknak, így óriási segítséget jelentett Dobó Gábor úr felajánlása. Dobó úr nemcsak a tolókocsis Renátát szállította oda-vissza, hanem édesanyját és testvéreit is hazavitte az estébe nyúló forgatás után.

A "nagy találkozás" a TV2 stúdiójában jött létre.
Az együttes tagjai tudtak Renáta érkezéséről, és a feszes munka ellenére is bőven szántak időt a közös fotózásra és arra, hogy elbeszélgessenek Renátáékkal.

Renáta kérésére a dedikált képekből pedig jutott bőven intézetbeli társaknak és a nővéreknek is, bizonyítékul az Irigy Hónaljmiriggyel történt találkozásáról.

Köszönjük az Irigy Hónaljmirigy tagjainak, menedzserüknek, Pitének és Dobó úrnak, hogy segítségükkel teljesíthettük Renáta kívánságát.

Veress Kata
kívánságkoordinátor
2006.11.28.



21.Január

A 15 éves Judit nagyon vágyott rá, hogy találkozhasson kedvenc együttesével, az Irigy Hónaljmiriggyel.
Az együttes a kívánság beérkezése utáni hetekben forgatta a szilveszteri műsorát.
Menedzserük - Pite - és a gyártásvezető végtelenül segítőkészek voltak, így a találkozás napja és időpontja adott volt: találkozó a forgatáson.

Nagyobb gondot okozott, hogy hogyan jut el Judit testvérével és édesanyjával vasárnap este 8 órára Budapestre, s vissza otthonukba, Mezőcsokonyára.

Ebben az SAP Kft. sietett a Csodalámpa - pontosabban Judit - segítségére. Felajánlották, hogy egyik munkatársuk, Vida Tamás úr gondoskodik a szállításról és oda-vissza kétszer is megteszi (az összesen közel 10 órás) utat, hogy Judit (éppen neve napján) találkozhasson kedvenceivel.

Judit szemmel láthatólag nagyon izgult, amikor a forgatás helyszínére, a TV2 épületéhez érkezett.

Ám a kezdeti zavar hamar odalett, mert az együttes tagjai (miközben felváltva készülődtek az újabb és újabb forgatási jelenetekre) olyan közvetlen természetességgel mentek oda Judithoz és beszélgettek vele, amely egy idő után elapasztotta a kislány zavarát.

Bár az egyes jeleneteket többször kellett felvenni, és sok ismétlést néztünk végig, Judit annyit kacagott, s olyan remekül szórakozott, hogy az eredetileg csak egy órásra tervezett látogatásból több órás ottlét lett.

Köszönet az Irigy Hónaljmirigy tagjainak, Pitének, hogy a fárasztó forgatás ellenére is tudtak törődni Judittal! A kívánságteljesítés pedig az SAP és munkatársuk, Vida Tamás úr segítsége nélkül nem sikerülhetett volna.

Veress Kata
kívánságkoordinátor
2006.12.10.



21.Január

"Hosszan mentünk egyenesen Nagyaron, majd balra egy kis házikónál leparkoltunk" - pontosan, ahogy egy helybéli bácsika útbaigazított bennünket.
Dávid vasárnapi játszóházban volt, de hazatért, hogy átvegye ajándékát, egy gyermek kerti pancsolót.

Ezúton is szeretnénk megköszönni magánfelajánlónknak a segítséget!

Csinády Rita Veronika
régióvezető, Debrecen
2006.11.15.



21.Január

Képriport

/ 5




Csaba és nagypapája társaságában november 18-án töltöttünk egy gyönyörű napot Sárváron, a termálfürdőben, ahol élményfürdő, sodrófolyosó, és sok-sok különlegesség várt ránk.
Csaba nagyon megszerette az ottani játszóházat is.
Reggel indultunk Kaposvárról, a hosszú utazást is kihasználtuk, hogy útközben megnézzük, ami Csabit érdekelte.
Láttuk a Balatont, ahol ő még csak egyszer járt korábban, felmentünk a zalaszentgróti Béke Sztúpa buddhista szentélybe, Keszthelyen a Festetics kastélyban a Kocsimúzeumot néztük meg, hazafelé pedig még vacsoráztunk is (meg autót is szereltünk, egy elromlott a fényszóró miatt, de ezzel együtt volt igazán kalandos a nap).

Köszönjük a sárvári fürdőnek, hogy felajánlották Csabának ezt a napot és nagy szeretettel fogadtak bennünket.
Csabi kívánságainak egy része még nem teljesült, hiszen egy nap kevés lett volna hozzá, remélem hasonlóan szép lesz tavasszal a folytatás is.

Varga Ákos
koordinátor
2006.11.18.





21.Január

Szandi még épp iskolában volt, mikor megérkeztünk házuk elé Nyírcsaholyba.
Így összeállítva, betettük szobájába a hőn áhított számítógépet, hogy igazán nagy legyen a meglepetés, mikor hazaérkezik egy fárasztó hét péntek estéjén.

Csinády Rita Veronika
régióvezető, Debrecen
2006.11.15.



17.Január

Képriport

/ 5




Éva nem mindennapi kívánsággal fordult Alapítványunkhoz.
Magyarország egyik legnépszerűbb tv-sorozata, a "Jóban, rosszban" forgatásán szeretett volna részt venni, és kérte, hogy a Pongrácz Barbarát alakító fiatal színésznővel, Mészáros Kittyvel beszélgethessen is egy kicsit.

A nagy találkozást november 30-ára szerveztük meg Budapesten.
Évi nagy izgalommal várta a forgatást. A stúdióban először a díszletekhez invitáltak minket, ahol elmagyarázták, hogyan zajlik egy-egy jelenet forgatása. Éva hamar bele kóstolhatott a színészek világába, ugyanis egy forgatás kellős közepébe csöppent, ahol kedvenc színésznője játszott.

Miután sikeresen felvették a jelenetet 'Barbara' egyből szárnyai alá vette Évát.
Rengeteget beszélgettek, megmutatta, hol is dolgozik, melyik a sminkszoba, hol az öltöző.

Ezután egy kellemes ebéd mellett beszélgettek, mintha már régóta ismerték volna egymást, talán azért, mert Éva és 'Barabara' is közvetlen, nyílt emberek.

Miután a két lány egyidős, volt közös témájuk bőven a divatról, a nyelvtanulásról és sok másról. Éva meglepetésére egy másik fiatal színésszel is kezet foghatott (Nemes Dávid, azaz Előd Álmos) és beszélgethetett.

Megszerveztük, hogy a média is jelen lehessen, így a Színes Bulvár Lap egyik munkatársa riportot készített velük, a cikk - Éva nagy örömére!- a másnapi számban már meg is jelent. (a cikk a sajtószobában olvasható)

A kellemes beszélgetést meg kellett szakítani, mert 'Barbarát' elszólította a kötelesség.
Éva és 'Barbara' telefonszámot cseréltek, és megbeszélték, hogy tartják majd a kapcsolatot.
Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett...

Egy újabb jelenethez invitált vendéglátónk, amely a sorozat "kávézójában" zajlott. Itt sok fiatal statiszta ült, akik közé Évát és az anyukáját is behívták, hogy szerepeljenek a jelenetben
Éva csak úgy sugárzott, szemmel láthatóan jól érezte magát.

Úton hazafelé egymás szavába vágva beszéltünk az élményekről.

Köszönet a "Jóban rosszban" sorozat sajtómunkatársának és a szereplőknek, hogy egy életre szóló élményt szereztek Évinek.

Felkai Márta, Illencsik Mária és Tatár Ágnes
Budapest, Szeged
2006.11.30.


A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

17.Január

Dani 5 éves, és kívánsága egy elektromos kismotor volt.

Az Alapítvány Dzsinnje nem tételenkedett sokáig, hamar meghozta a várva várt ajándékot.

Mikor beléptünk a kórterembe, a kisfiú szaladt felénk és azonnal bírtokba vette a hatalmas dobozt. Nem várt sokáig, rögtön bontogatni kezdte.

"Jaj,de jó!", csak úgy sugárzott a boldogságtól. Az anyukája és a mi közös erővel elkezdtük összerakni a motort, de Dani meg sem várta,hogy rákerüljön a kormány, már rá is ült, mint a nagyok.

Ennél jobb dolgot nem kívánhat az ember magának, mint amikor látja az örömöt, az elégedettséget egy-egy kívánság teljesítése során! Kívánjuk,hogy használja egészséggel!

Seffer Zsuzsanna és Illencsik Mária
Szeged,
2006.12.11.


A kívánság teljesítéséghez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

14.Január

Valika, mikor délután megérkezett a Művelődési Házba, még nem sejtette, hogy az aznapi zenekari próba más lesz, mint máskor. Titokban már napok óta izgatottan készülődött mindenki, szerencsére Valika még a próbaterembe lépve sem sejtett semmit, annak ellenére, hogy számára ismeretlen arcokat is látott.

Talán még akkor sem sejtette, mit is keresünk itt, mikor bemutattuk Szepesi János klarinétművészt, aki egyébként korábban már koncertezett Madarason.

Nem csoda, hogy Valentina a meglepetéstől elsírta magát, mikor megkapta a régóta vágyott B klarinétot. A zenekar együtt örült Valikával és felszabadultan folytatta a próbát, Szepesi művész úr aktív közreműködésével.

Habár a Forma-1-es pilóta Alonsot sajnos nem tudtuk Valentinához elvinni /ez volt az eredeti kívánsága /, remélhetőleg a klarinét ugyan olyan nagy boldogságot jelent neki.

Hálásan köszönjük Szepesi János művész úrnak, hogy első szóra rendelkezésünkre állt e kívánság teljesítéséhez.
A kívánság teljesítésénél segítségünkre volt még a Rosé Hangszerüzlet (1065 Bp. Hajós u. 9) http://www.rose.hu


Ujfalusi Ildikó

2006.12.04.



14.Január

Képriport

/ 7




Sok fényképet készítettünk erről a délutánról, mert Csongor, aki egy lego vonatot kért a Csodalámpától, annyira boldog volt, hogy öröme minket is magával ragadott...
A Tűzoltó utcai kórházban teljesítettünk, a hatalmas, piros papírba csomagolt doboz láttán Csongor azonnal kibökte: "LEGO vonat van benne, elemes!"
Elképesztő gyorsasággal kibontotta, és hangosan sikongatni és ugrálni kezdett örömében (közben a kemoterápia piros zacsija csöpögött...) Elfeledkezve mindenről szinte röpdösött boldogságában, anyukája segítségével már rakta is össze a sineket - egy hatalmas pálya alakult ki, szuper villanymozdonnyal, vezetővel, alagút, daru, konténerek, még egy benzintöltőállomás is előkerült
- felsorolni sem lehet, mennyi kincset rejtett az óriás doboz...

Csongor örömét meghallva sorban jöttek be a doktornénik megcsodálni a kisvonatot, ami egyfolytában járt körbe, Csongor csak arra a pillanatra állította meg, amíg változtatott a szerelvényen.
Fergeteges öröm, kacagás lepte el a termet, olyan kiáradóan boldog volt Csongor, hogy aznap délután mindenki mosolygott a kórházban.
Köszönjük felajánlónknak, Norbinak, hogy egy 4 éves kisfiú most végtelenül boldog...

Flandera Tünde, Koósz Ágnes
kívánságkoordinátorok
2006.12.12.



14.Január

Bianka nagyon vágyott egy hordozható DVD-re. Advent második hetének pénteki napja ugyanúgy kezdődött a klinikán, mint a többi, amelyek kezeléssel telnek. De délutánra sikerült mosolyt varázsolnunk kicsi arcocskájára. A kezdeti zavar után boldogan csomagolta ki kincsét és tanulta meg a használatát Viki segítségével - akinek már teljesült a kívánsága nyáron -. Még nagyobb volt az öröm, amikor meglátta a két meselemezt is.

Gyógyulj meg mielőbb Bianka!

Sulija Anikó
Piacsek István
2006.12.08.


A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

14.Január

Alexandra középiskolás, ahol gépírást is tanul.

December elején nagy meglepetés érte, amikor a kontroll vizsgálat után még nem hazafelé vezetett az útjuk, hanem várta a meglepetés számítógép. Most már otthon is tud gyakorolni, és bízik abban , hogy hamarosan internet hozzáférésük is lesz.

Jó gyakorlást, jó egészséget Szandi!

Giákné B. Judit
2006.12.07.


Archívum



Belépés