Beszámolók


1.Január
26.Február


Amikor Zsolttal először találkoztam az Ilka utcai Rehabilitáción, bizony nagyon nehéz időszak állt mögötte.

A mozgás még nehezen indult a magas fiatalembernek, de édesanyjával együtt olyan derűs, szeretettel teli, vidám hangulat volt körülöttük, ami nagyban hozzájárult ehhez a különleges gyógyuláshoz.

Most végre eljött a nagy nap, amikor ismét találkoztunk, Zsolti a folyosón sétált a járókerettel, és egy nagy mosollyal bemutatta nekünk, hogy már állni is tud újra, támasz nélkül. De azt a mosolyt és örömet nehéz leírni, ahogy átvette a „nagy álmot” egy laptop formájában.
Boldogan mesélt arról, hogy milyen nagy segítség lesz neki a tanulásban ez a computer, majd őszinte hálával köszönte meg a Csodalámpa-felnőtteknek, hogy így összefogtak az érdekében.

Zsolti is egy nagyszerű példa sokunknak, hogy a család és a segítő szakemberek támogatása, szeretete és az ő erős gyógyulási vágya közösen milyen nagy erőt képvisel a bajban.

Csak így tovább, Nagyfiú, mutasd meg, hogy sikerül a következő és a következő célodat is elérni…




/ 2









A laptop a adománya.



Zsolt nevében is köszönjük!





Benkóczy Márta, Magai Margit, Németh Eszter
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010. február 4.

26.Február


Zoltánt az otthonukban tudtam felkeresni, Édesanyja izgatottan várt, hiszen fiának is meglepetés volt a látogatásom. A fiatalember kedvesen, kicsit zárkózottan fogadott, (nem egyszerű élet az övé), de rövid beszélgetés után már oldódott a hangulat.

És amikor jött a meglepetés, az igazi, saját laptop a Csodalámpától!!! Hát azt a gyönyörű, őszinte mosolyt, míg élek, nem fogom elfelejteni.
„Ez jó. Nagyon jó.” - csak ezt hajtogatta, és mosolygott. Egyszerűen nem akarta elhinni, hogy ez tényleg csak az övé.

Az állandó kerekes-székhez, ágyhoz kötött életében (amit nagy türelemmel és fegyelemmel visel) bizony nagy változatosságot tud hozni egy ilyen eszköz, amit Zoltán ügyesen, sokféleképpen tud használni. Édesanyja szerint már régen látta a fiát ilyen boldognak, ez az érzés talán a szülőknek is további erőt ad a helytállásban.

Nagyon szép percek voltak, Zoli arcáról sütött az öröm. Édesapja is csatlakozott hozzánk, és arról beszélgettünk, hogy a mai világban mennyire sokat számít az egymásra figyelés, egy segítő kéz.

A Csodalámpa-dzsinn ismét jó helyszínt talált…




/ 2









A laptop a adománya.



Zoli nevében is köszönjük!




Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010. február 4.

26.Február

Veronika saját kezével írta le nekünk, hogy miért is szeretne laptopot, illetve mire is fogja használni.

Álmát sikerült valóra váltanunk, anyukájával szövetkezve hatalmas meglepetést szereztünk a kislánynak.

Nem tudta, miért is kell eljönniük egy számára ismeretlen helyre, de a titokra hamarosan fény derült, Veronika arca ragyogott az örömtől!

Izgatottan bontogatta ajándékát, egyfolytában dicsérgette a masinát, okos kérdésekkel bombázott bennünket.

Kedves Veronika, használd egészséggel a laptopod!


Lengyel Lilla és Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010.02.18.






Köszönjük a Ringier Kiadó és a Népszabadság támogatását!











26.Február

Lilike édes, mozgékony kislány, szeret biciklizni is.
Rollerre vágyott!

Édesanyjával konspirálva meglepetésként érkeztünk a ”csodajárgánnyal” a Tűzoltó utcai Klinikára. Lilike nagyon megilletődve fogadta az ajándékot, szorosan hozzábújt anyukájához.

Azért a többi gyerek között akadt, aki kipróbálta, megnyomkodta a csilingelő gombokat…, na erre már Lilike is érdeklődve odafordult.

Távozásunk után visszanézve láttuk, hogy örömteli arccal nézegette újdonsült játékát, minden elfogódottsága elmúlt, mint a mellékelt képek is mutatják.

Kívánjuk, legyen sok örömöd a használatában!


Felkai Márta és Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010. 02. 17.






Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!




18.Február


Vikit meglepte a hír, hogy ma ajándékot kap a Csodalámpától, sikeresen konspiráltunk az anyukájával!

Bár, amikor megérkezett Anikó néni, a transzplantációs koordinátor, Viki előtt nem maradt titok, hogy miért szerettünk volna találkozni vele a Transzplantációs Klinikán. Gyorsan elővettük a csomag mélyén lapuló ajándékot, Viki vágyát, a Wii játékgépet.

A nagylány gyorsan kibontotta a dobozt, és tájékozottan vette számba a gép tartozékait. Megtudtuk, hogy apuka is siet majd haza a munkából, segít beüzemelni a masinát!

Kívánjuk, hogy sok örömet szerezzen majd ez a játék az egész családnak, az együtt játszás, az együttlét örömét.



Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!



Maléth Anikó, Sarnyai Eszter és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2010. 012.26.

18.Február


Szilvesztert egy hideg, havas vasárnap este látogattuk meg otthonában, Szőke faluban Pécstől nem messze. Nagymamájától érdeklődtünk telefonon, melyik úton tudunk biztonságosan eljutni hozzájuk a frissen leesett hó miatt.

Nagyon meglepődött, amikor meglátott bennünket. Nem sejtette, hogy a nagy hóban elmegyünk hozzájuk és megkapja a várva-várt PS 2-t. A géphez még egy plusz joystickot is vittünk, mert ez is a kívánságához tartozott.

Boldogan csomagolta ki az ajándékokat. Örült minden egyes darabnak és a géphez kapott játéknak is. Elmondta, hogy azért kért ilyet, mert van az egyik unokatestvérének is, és együtt szoktak játszani. Ezután nem kell a gépet magukkal vinni, és tudnak játékokat is cserélni.

Reméljük sok-sok felejthetetlen órát játszol majd a PS 2-vel, ami kicsit feledteti a betegségedet!



Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!




/ 2



Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2009. 02. 07.

18.Február


Pistike kívánsága egy Sony-Ericsson kamerás mobiltelefon volt.

Sok időt tölt betegsége miatt a kórházban, és a távolban élő testvéreivel, szüleivel csak telefonon tudja tartani a kapcsolatot. Eddig egy kölcsön kapott készüléke volt. Édesanyja csak ritkán tud vele maradni a klinikán, mert több kistestvére is van otthon, és nagyon nagy a távolság.

Újabb hosszú kórházi kezelésen van, ezért a klinikán adtuk át a telefont, amire nagyon vágyott. Őszinte örömmel bontotta ki a csomagot, majd komoly szakértelemmel szerelte össze, és rakta bele a SIM kártyáját. Külön boldogságot okozott a bőr telefontartó, mert így a pizsamájára tudja akasztani a telefont.

Édesanyja is vele volt, vele azonnal felhívták az otthoniakat és elújságolták, hogy megkapta az ajándékot. A telefonnal mindjárt képeket készített, zenét hallgatott és minden kipróbált a készüléken.

Legyen benne nagyon sok örömöd, Pisti!




Köszönjük magántámogatónk segítségét!




Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2009. 02. 08.

17.Február


Zsolt már alváshoz készülődött, amikor megérkeztünk a klinikára. Éppen aznap kezdődött a kezelése.

Felcsillant a szeme, amikor rájött, hogy miért is vagyunk ott. Nagyon örült a laptopnak és rögtön ki is próbálta. Meg volt elégedve a tökéletesen működő számítógéppel. Elmondta, hogy hamarosan lesz majd internet hozzáférése is. Könnyebb lesz a kapcsolattartás a barátaival és a családdal, különösen, amikor a kórházban kell lennie.

Reméljük a laptop adta lehetőségekkel sikerül könnyebben elviselni a kezeléseket és a hosszú kórházi napok talán rövidebbek lesznek, ha a kapcsolatot tudja tartani a távolabbi szeretteivel, barátaival.

A laptop a adománya.



Zsolt nevében is köszönjük!




Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2009. 02. 01.

17.Február


Szép napsütéses időben érkeztünk Tatabányára támogatóinkkal együtt Kiráékhoz. A pici lány kívánsága egy szép műanyag játszóház volt, olyan, amiben a Tűzoltó utcai Klinikán szokott bujkálni.

Megérkezésünk nagy meglepetést okozott Kirának, mert nem tudta, miért mentünk, anyukája titokban tartotta az ajándékozást. Amikor a hatalmas dobozt kibontottuk, akkor volt csak igazán meglepődve Kira. Addig alig beszélt hozzánk, de amikor meglátta a csomag tartalmát, elámult…

Még a szerelésben és a díszmatricák elhelyezésében is segítségükre volt. Mikor kész lett a ház, örömében azt sem tudta, melyik ablakon másszon be, és melyiken jöjjön ki. Kedvenc játékai és széke is helyet kapott a házikóban.

Köszönjük a Vodafone-t képviselő két fiatalembernek segítőkészségét, a szerelésben végzett munkáját, reméljük a közös játék kárpótolta fáradozásukat.

Nagyon nagy élmény volt látni nekünk, felnőtteknek a kislány örömét.




/ 2








Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatását, melynek segítségével

ismét egy gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!







Danics Istvánné
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2010. 02.10.

16.Február


Pétert és Patrikot a GYEK-ben kezelik.

Amikor beszélgettünk arról, hogy mi is az a Csodalámpa Alapítvány, azonnal a laptop jutott mindkét fiúnak az eszébe. Nem lehetett eltéríteni őket a kívánságuktól. Mindkettőjük kedvenc elfoglaltsága a netezés. Ez nem is csoda, mert még sokáig be lesznek zárva kórházi szobájukba, és otthon sem lehet fogadniuk a barátokat.

De a neten keresztül kitágul a világ, s mindenki elérhető.

Nagy nap volt a két fiú életében a mai. Péter bent fekszik a kórházban, Patrikot édesanyja hozta be otthonról, mert most a kezelések között egy hetet otthon tölthet.
Egyikőjük sem tudta, hogy ma teljesül a kívánsága, pedig már nagyon várták, s minden nap kérdezgették, tudok e valamit a kívánságukról.

A meglepetés jól sikerült!

A két fiú boldogságtól kipirult arccal, s csillogó szemekkel vette át a laptopot. Mi is nagyon boldogok voltunk.



Kedves Péter és Patrik!
Kívánjuk nektek, hogy sok örömet leljetek abban, hogy a barátaitokkal tartjátok a kapcsolatot a neten keresztül a laptopok segítségével, s ezáltal a gyógyulásotok is könnyebbé válhat!

A laptop a adománya.



Péter nevében is köszönjük!





Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2010. január.29

16.Február


Patrikot és Pétert a GYEK-ben kezelik.

Amikor beszélgettünk arról, hogy mi is az a Csodalámpa Alapítvány, azonnal a laptop jutott mindkét fiúnak az eszébe. Nem lehetett eltéríteni őket a kívánságuktól. Mindkettőjük kedvenc elfoglaltsága a netezés. Ez nem is csoda, mert még sokáig be lesznek zárva kórházi szobájukba, és otthon sem lehet fogadniuk a barátokat.

De a neten keresztül kitágul a világ, s mindenki elérhető.

Nagy nap volt a két fiú életében a mai. Péter bent fekszik a kórházban, Patrikot édesanyja hozta be otthonról, mert most a kezelések között egy hetet otthon tölthet.
Egyikőjük sem tudta, hogy ma teljesül a kívánsága, pedig már nagyon várták, s minden nap kérdezgették, tudok e valamit a kívánságukról.

A meglepetés jól sikerült!

A két fiú boldogságtól kipirult arccal, s csillogó szemekkel vette át a laptopot. Mi is nagyon boldogok voltunk.



Kedves Péter és Patrik!
Kívánjuk nektek, hogy sok örömet leljetek abban, hogy a barátaitokkal tartjátok a kapcsolatot a neten keresztül a laptopok segítségével, s ezáltal a gyógyulásotok is könnyebbé válhat!

A laptop a adománya.



Patrik nevében is köszönjük!





Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2010. január.29

16.Február


Dalma 5 éves kislány már hat hónapot töltött a miskolci kórházban, és ott arról álmodott, mennyire szeretne egy igazi babaházat berendezéssel és babákkal.

Egy kedves hölgy, Tuboly Brigitta olvasta az interneten a kívánságot és rögtön megvette a kért ajándékot.

Mivel Dalma most a Heim Pál Kórházban fekszik, itt került sor a kívánság teljesítésére. A kislány immunrendszere igen gyenge, ezért szájmaszkban és rövid ideig tartózkodhattunk csak nála.

Először elmondtam neki, hogy a Csodalámpától kért kívánságát egy jótündér teljesítette, és mindjárt meg is jelenik itt, nála. Nagy volt a boldogság, amikor az anyukájával együtt kibontották a dobozt, s abban egy Baba-villa volt, berendezéssel és babacsaláddal együtt. A hölgy még egy Dalma nevet viselő macit is ajándékozott Dalmának és megígérte, hogy a későbbiekben további kiegészítő bútorokat is fog hozni. Öröm volt látni a kislány boldog arcát, hogy ezentúl ez már az ő kis birodalma.

Elköszöntünk, mert jött a nővérke, s kanül csere következett, ami most már talán elviselhetőbb lesz, mert utána lehet önfeledten babázni.

/ 4








Köszönjük magántámogatónk, Tuboly Brigitta felajánlását,

így egy újabb gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!




László Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.02.05.

15.Február




Az örökké vidám hangulatban csacsogó 4 éves kis Marci elmesélte, hogy ő nagyon szeret jego-val játszani, otthon egymás mellett sorakoznak a tűzoltó autó, a daru, a kombájn, de ő arra kéri a Csodalámpa dzsinnjét, hogy "varázsoljon" neki egy igazi nagy-nagy Jego Farmot, mert abban minden benne van, amivel ő játszani szeretne. Mikor nagy komolyan megkértem mesélje el mi is az a jego, mert én nem ismerem, gyönyörű barna szemeit tágra nyitotta, kezecskéjét széttárta és azt mondta: hát te nem tudod, mi az a jego? Az olyan, amit apával és anyával együtt építünk és nagyon szép lesz a végén. Ja, akkor már tudom, válaszoltam, de tudod, Marci, azt úgy mondják: Lego Farm - hát jó, akkor azt szeretnék kérni, mondta Marci nevetve.

Tudtam, hogy Marcira nehéz nap, altatásos kezelés vár ma a Tűzoltó utcai kórházban. Szponzorunkkal, az AAA Klinikák Dent Kft. képviseletében érkező Dr.Tesics György úrral megbeszéltük, hogy mire a kis Marci felébred az altatásból, valóra váltjuk titkos kis álmát és meglepjük a Lego Farm-al.

Én egy picit előbb érkeztem, mint kedves támogatónk, odaléptem Marci ágyához és a még félálomban lévő csöppségnek a fülébe súgtam, hogy erre jár a Csodalámpa dzsinnje, és ha kinyitja szemecskéjét s elkezdi piciny tenyerét dörzsölgetni, akkor hamarosan valami szép dolog fog történni.
Azonnal felült az ágyban, kicsit csodálkozva, talán kétkedve nézett rám, majd tekintetét édesanyjára szegezve csak annyit mondott: éhes vagyok anya…, míg a finom kiflit majszolta, megérkezett egy kedves bácsi, kezében egy hatalmas csomaggal és Marci máris sejtette, hogy a csomagban az ő jego-ja van.

Nagy volt a boldogság, Tesics úrral együtt bontották ki a csomagot, tele lett az ágy szebbnél szebb kis zacskókkal, minden egyes zacskóban ott lapult a kisfiú egy-egy álma…, de akkor kezdődött csak a nagy gond Marci számára: ki fogja mindezt összerakni?

A kis huncut fiúcska azonnal feltalálta magát, Tesics úr kezébe nyomta a prospektust és azt mondta: ugye segítesz nekem? Ez persze azt jelentette, hogy szponzorunk nagy szakértelemmel nekilátott és a "főnök" által kiválasztott kedvenc figurát, a fűnyíró gépet összerakta - no meg ráültette a gépre a "munkást" is, aki az újdonsült farmon majd gyönyörűen lenyírja a füvet.

Miközben Tesics úr "dolgozott" , elbeszélgetett Marcival-mint férfi a férfival, természetesen csupa komoly dologról, Marci azt is elmesélte, hogy van egy igazi barátnője, a kis Virág, aki ha jól viselkedik, majd játszhat az új játékával.

Mikor elkészült a fűnyíró, mi elköszöntünk és magára hagytuk örömével a boldog kisfiút.

Kívánjuk neked pici Marci, hogy mielőbb épüljön fel a teljes, csodálatos Lego Farm és sok-sok örömöd legyen az önfeledt játékban.




/ 4








Szeretnénk megköszönni Dr. Tesics György úrnak áldozatkész támogatását, hiszen a kis Marci kívánsága az ő segítsége nélkül

még talán sokáig csak beteljesületlen álom maradt volna.








Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010. 02.08.

15.Február

Fruzsinát a GYEK-ben kezelik

Betegsége miatt döntött úgy, hogy egy laptopot szeretne kérni a Csodalámpa Alapítványtól, hogy a rátelepített speciális program segítségével könnyebben tudja megoldani iskolai feladatait.

Kedves Fruzsina!
Mindnyájan azt kívánjuk, hogy örömmel használd a laptopot, amit a Csodalámpa ajándékozott neked.


A laptop a adománya.



Fruzsina nevében is köszönjük!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2010. február 02.

12.Február


Nagy örömmel jött Gábor a kötözésre a Madarász utcai kórházba, hisz régi álma is teljesült azon a napon!

A Csodalámpa Alapítványtól kapott laptopot rögtön használatba is vette.

Gáborka! Kívánjuk, okozzon sok örömöt neked a most már saját laptopod!

Köszönjük az adományozónak, a Provident Zrt-nek,

hogy ismét boldognak láthattunk egy gyermeket!






Szandtner Györgyi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010. 01.26.

11.Február

Támogatóink kérésére a Vodafone képviselője személyesen szeretette volna átadni Zsófinak az ajándékát, a régen óhajtott laptopot.

Pénteken a család szívesen utazott fel Budapestre, így a Vodafone székházában jött létre a találkozó. Kértük, hogy az édesanya ne árulja el lányának, miért is kell Budapestre utazniuk. Kicsit nehezen találták meg az épületet, mi izgatottan vártuk őket.

Megérkezve, Zsófi csodálkozva várta, mi fog történni…
Az ajándékozás után is megilletődve bontogatta a csomagolást, és nézegette új laptopját. Csendes, komoly lány benyomását keltette bennem. Kérdéseinkre az iskoláról, testvéreiről, betegségéről szűkszavúan válaszolt.

Elmondtam neki, mit kell tennie elsőként a gépével, hogyan kell kezelni a gyönyörű masinát. Minden tanácsot komolyan vett és figyelt az elhangzottakra.

Sok-sok kiegészítő kisebb ajándékot is kapott a Vodafone-t képviselő hölgytől, így felszerelkezve még eredményesebben tanulhat a jövőben az eddig is szorgalmas lány, hiszen bár évek óta sokat hiányzik az iskolából, mégis mindig jól elvégzi a tanévet.


Jó tanulást és gyógyulást kívánunk, kedves Zsófi!


Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatását, melynek segítségével

ismét egy gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt!







Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.02.05.

4.Február


Jánossal, egy komoly, 14 éves fiatalemberrel az I-es számú Gyermekklinikán találkoztunk, éppen a dialízisét fejezte be érkezésemkor. Édesanyja elmesélte, hogy ezt a műveletet négyóránként kell ismételni az alvásidőt leszámítva, emiatt János eddig is magántanuló volt.

Betegsége és annak szövődményei miatt fizikai megterhelés nem érheti, nem sportolhat, közösségbe nem járhat, ezért szoros baráti kapcsolatok még nem köttettek élete során.

A játékkonzol, amit kért, azért fontos eszköz, mert ezzel sokkal könnyebben elröpül egyedül is az idő.

Abban a reményben adtam át, hogy a műtét után gyorsan meggyógyulsz, és kívánom, hogy majd egyszer a sok izgalmas programod miatt kevés időd legyen vele játszani.

Addig is jó szórakozást és sikeres műtétet kívánunk!


Köszönjük a The British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!



Németh Eszter
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.02.02.

4.Február

Ivót a GYEK-ben kezelik. Nagyon szeret kerékpározni, de saját kerékpárja még nem volt soha.

Meglepetés volt számára, amikor betoltam az ezüstszínű kerékpárt a gyerekosztályra. A kis betegek körbe álltak, csak pont Ivó nem jött oda, csupán messziről szemlélte az eseményeket.

Amikor megtudta, hogy ez a csodaszép kerékpár az övé, meg sem tudott szólalni zavarában.
Csak a földet nézte, s a szeme könnyes lett a boldogságtól.

Kicsi Ivó!
Kívánjuk Neked, hogy mire tavasszal megjön a jó idő, addigra már meggyógyulj, otthon légy, és nagyokat bringázhass ezzel a gyönyörű kerékpárral.




Köszönjük a British International School tanulóinak, hogy ismét örömet okoztak!





Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2010. január 21.




Archívum



Belépés