Beszámolók


1.Január
27.Január


Nándi 8 éves kisfiú, aki a kártyajátékok és a tesókkal való játék mellett nagyon kedveli a számítógépes játékokat is. A kisfiú kórházi kezelés alatt áll, és az idő ilyenkor lassan telik, ezért a Csodalámpától egy notebookot kért, amin játszani is tud. Egy hétfői napon érkezett kontrollra és kezelésre a kórházba, amikor megleptem az ajándékával. Nagyon örült a kis transzformer laptopnak, nem gondolta, hogy ilyen gyorsan meg fogja kapni. Annak pedig különösen örült, nagyon tetszett neki, hogy az ajándéka tabletként és notebookként is funkcionál.


Köszönjük Kávássy Péternek, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Nándi álma valóra válhatott!

Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2017. 01. 23.


27.Január


Mirella egy nagyon kedves, csendes, jó humorú kamaszlány. Miskolcon a GYEK-ben gyógyítják. Rendkívül kreatív. Kórházi tartózkodása alatt is mindig van kedve alkotni, készíteni valamit. Egyik kedvenc elfoglaltsága a legózás, elmondása szerint két testvérével otthon napokig képes ezzel tölteni idejét.
Sokat gondolkodott azon, hogy mit is szeretne kérni a Csodalámpától. Választása egy robot legóra esett.


Egy ködös januári napon, amikor Mirella megkapta a hírt, hogy végre hazaengedik eltávozásra a kórházból, nyitottunk be Szigetvári Eszterrel a kórházi szobájába, kezünkben a régen várt legóval.
A két örömhír szinte egyszerre érte Mirellát. Hazamehet, s ráadásul megkapta azt, amire oly régen vágyott. Boldog mosollyal az arcán ölelte magához a legós dobozt, úgy, mint aki soha többé nem akarja elengedni.

Kedves Mirella!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban!

Köszönjük Szigetvári Eszternek, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Mirella álma valóra válhatott!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. január 18.


27.Január


Liliána betegsége miatt sok időt tölt tévénézéssel, így kívánsága egy nagyképernyős TV lett.
Egy kedves támogató jóvoltából hamar teljesült is a kívánság, megérkezett a csodaszép készülék.
Nem volt könnyű megszervezni a találkozót – mert időközben Lilikének megszületett a kistestvére, így apukájával és nagymamájával szerveztük meg a meglepetés találkozót otthonukba, hogy a 6. születésnapjára megkapja a várva várt készüléket.

Lilike éppen alvásból ébredt fel, amikor megérkeztünk hozzájuk.Meglepődve, csodálkozva s nagy szeretettel fogadott bennünket, öröme óriási volt.
Támogatónkkal Cseh Attilával, az Apukával és a nagytestvérével, Bálinttal azonnal beüzemelték a TV-t, amit a helyére is tettek, és a kislány nagy örömmel vett birtokba.

A család köszönetét fejezte ki a támogatónak, Cseh Attilának, a Csodalámpa Alapítványnak, hogy beteg gyermeküknek ilyen csodában lehetett része.

Köszönjük Cseh Attilának, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Liliána álma valóra válhatott!



Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Múcsony, 2017. január 19.


27.Január



Bálint 13 éves nagyfiú, aki szeret kint lenni a szabadban, horgászni, oda van az extrém sportokért, de sajnos egy súlyos betegség most megakadályozza, hogy ezekben a tevékenységekben részt tudjon venni. Sokat van kórházban, így leginkább az internet, a számítógépes játékok, filmek kötik le. Ezért is kért a Csodalámpától laptopot, hogy a kórházban jobban és gyorsabban teljen az idő.

Egy pénteki napon kontroll vizsgálatra érkezett Bálint. A szakrendelőben várakoztunk Sándor Erikával, a kívánság teljesítőjével, amikor a szakrendelő ajtaján kilépve a nagyfiút megleptük. Bálint két mankóval tud közlekedni és gyorsan kérte, had üljön le, mert nem bír állni. Így az osztályon valósult meg az ajándék átadása. Miközben Bálint Erikával beszélgetett, lázasan bontotta ki a laptopot. Alig várta, hogy mehessen haza és beüzemelhesse.

Használd egészséggel a laptopod Bálint, és leld benne sok örömöd!

Köszönjük Sándor Erikának, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Bálint álma valóra válhatott!



Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2017.01.13.


23.Január


A 12 éves Zsanett, aki Mezőtúron él, tudta, hogy hamarosan másik házba költöznek, így új szobájába kért egy emelt ágyat. Szerette volna a rendelkezésre álló helyet a legpraktikusabban kihasználni, ezért esett a választása erre a bútordarabra.

A költözés után a kislány édesanyjával együtt szerelte össze az ágyat, maga is kivette a részét a munkálatokból.


Köszönjük magántámogatóink és a Havervagy! baráti társaság segítségét!

Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2016.12.11.


23.Január



A súlyos betegségben szenvedő Viktorka Kinect szenzorral felszerelt Xbox One játékkonzolt kért az alapítványtól.

Korához és betegségéhez képest élénk, bőbeszédű kisfiú fogadott az anyukájával. Rögtön kitalálta, miért jöttem, és mit hoztam neki. Izgatottan bontotta ki a nagy dobozt, sajnos tőlem és anyukájától is távol állt a szerkentyű beüzemelése… Ez a feladat a nagybácsira várt.

Remélem, azóta sikerült üzembe helyezni a gépet, és a játék elkezdődhetett. Minden jót kívánva köszöntem el tőlük!


Köszönjük a UniCreditbank Hungary Zrt. támogatását!

Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Hódmezővásárhely, 2017.01.20.

20.Január



Egy nagyon kedves családnál teljesítettem Marcell kívánságát, akinek egy nagyon ritka betegsége van, Magyarországon ő az egyetlen ilyen beteg.

Miközben a gyors és kiváló gépet összeraktam, Marcell édesanyja mellől nagy figyelemmel kísérte a folyamatot. Később már összebarátkoztunk és az ölemből nézegette a saját laptopját.

Marcell szülei nagy odaadással, fáradhatatlan kitartással segítik a kisfiút, és reméljük, ez a laptop is jó hatással lesz arra, hogy fejlődést érjenek el.




Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Bátaszék, 2017.01.14.

20.Január


Demjénnek, akit Miskolcon a GYEK-ben gyógyítanak, még sosem volt saját telefonja. Így érthető, hogy a legnagyobb vágya egy fiús, fekete színű okostelefon lett.

Nem is kellett sokáig várnia, hogy a Csodalámpa Dzsinnje elhozza számára a csillogó, fekete telefont. Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor előkerült a fehér kis doboz tartalma.

A kisfiúnak szinte elakadt a szava az örömtől. Szeme csillogott a boldogságtól. Szinte fel sem tudta fogni, hogy az övé ez a szuper telefon.

Kedves Demjén! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban.


Köszönjük az ISVH Műszaki Szolgáltató Zrt. támogatását!!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. január 16

19.Január


Zsófika kicsi szobájába egy emeletes ágyat kért, az ajándék még Karácsony előtt megérkezett, sikerült összeszerelni. Az édesanya így emlékezik:


Zsófit 2016 februárjában transzplantálták, a Csodalámpa Alapítvánnyal így találkoztunk. Zsófi egy szép emelt ágyat szeretett volna, mivel kicsi a szobája és helytakarékosság miatt is, illetve azért is, mert én vele alszom. Ha a barátnői eljönnek a szobába, nem igazán van lehetőség arra, hogy játszanak.

Most karácsonyi ajándékként megkapta a kívánt bútort, ami nagyon szép, szekrény és íróasztal is van hozzá. Nagyon tetszik neki és imádja, hogy mindez csak az övé.
Köszönjük, és nagyon hálásak vagyunk ezért a csodaszép ajándékért.

Üdvözlettel: ...........Kati



Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel egy újabb gyermek álma válhatott valóra!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2016.12.16.

15.Január

József a Csodalámpától egy kisebb laptopot kért, amin tud játszani, netezni, filmet nézni.

Egy péntek délután leptem meg őt a géppel. A nagyfiú nagyon örült, amikor meglátta a kezemben a dobozt, izgatottan bontotta ki, majd rögtön neki is állt beüzemelni a gépet.

Sok örömet és egészséget kívánunk a laptop használatához!

Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!




Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.01.13.

10.Január

A tízéves Robi kicsi korától kezdve nagyon szeretett legózni, és ez a vonzalma máig megmaradt, sőt fokozódott!

A Csodalámpa Alapítványtól egy olyan komoly LEGO-t kért, ami egy robot, olyan szerkezet, amit összeszerelés után maga irányíthat , sőt kisebb feladatokat is el tud végezni, pl. egy ceruzát felvenni a földről. Ez a kisfiúnak betegsége miatt nagy segítség lesz…

Az ajándékozásra a nagyszülőknél, családi körben került sor, Robinak testvére segített az ajándék kicsomagolásában, ketten azonnal hozzá is kezdtek a szerelésnek. A támogató egy okostelefonnal is megörvendeztette a kisfiút, mert ezzel könnyebben tudja majd irányítani a robotját, természetesen a megfelelő applikáció feltöltése után.

Éreztem, a gyerekeket teljesen leköti az új játék, távoztam.

Köszönjük névtelenséget kérő magántámogatónk ismételt segítségét!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2016. 12.22.


9.Január

A 13 éves Veronika sokat gondolkozott, mi legyen a kívánsága, kedvenc énekeseivel is szívesen találkozott volna, de végül úgy döntött, sokat segítene a mindennapi kapcsolattartásaiban egy telefon…

Így a kívánsága még karácsony előtt teljesülhetett, egy okostelefon boldog tulajdonosa lett.
Nagyon örült az új készüléknek, arcára széles mosolyt ült.


Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak összefogását, aminek segítségével teljesülhetett Veronika álma is!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!!



Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Sárkeresztúr, 2016. 12.21.


9.Január

A 15 éves Erik, mint kortársaihoz hasonlóan oly sokan, laptopra vágyott…
Az ő álmát is sikerült megvalósítanunk, egy új laptop boldog tulajdonosa lett.

Reméljük, sok örömöd lesz ebben a masinában!


Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Lábod, 2016.12.23.


9.Január



Andris mindent szeret, ami mozog. Egy éve vízilabdázik, szeret biciklizni, görkorcsolyázni. Így érthető, hogy a kívánsága egy RollerBoard volt.

Andris vágya még karácsony előtt teljesült. Leírhatatlan az az öröm, ami az arcára ült, az az izgalom, ahogy édesapja segítségével kicsomagolta ajándékát. Először szülei támogatásával állt fel a járműre, aztán profikat megszégyenítő ügyességgel hasított végig a lakáson.

"Ezzel fogok aludni." - mondta kamaszos mosollyal az arcán.

Köszönjük a MAHART-Szabadkikötő Zrt. támogatását!





Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.12.15.


6.Január


Csodalámpa Karácsonya!

Nem véletlen, a neve is jelzi Csodalámpa. Valóban csodákra képes. Mosolyt csal a szomorú arcokra, reményt visz a reményt vesztetteknek, hitet ad, hogy lesz szép jövő. De csodát tud tenni, hogy a kért ajándék, amely egyik nap még nem tudni, hogy kerül a fa alá, a másik nap meg már ott rejtőzik a fa alatt…épp Szenteste napján. Mi ez, ha nem csoda?

Egy 17 éves fiú, Tamás kérése volt a Go-Pro kamera. Az ő hobbija (nem veszélytelen) a terepbiciklizés. Egy videót mutattak nekem a fiúk, ahol gyönyörű erdei környezetben, különböző akadályokon "átugratva", "átszállva" időnként bicikliztek is. Nagy rutin, figyelem, bátorság kell hozzá. Azt a pályát, amit ők maguk építettek, meg is kellett hódítaniuk. Tamás ezeket a száguldásokat szeretné megörökíteni a Go-Proval.

Nagyon helyes fiú, tetszett a határozott beszéde, elképzelése. Szavából a lázadó kamaszság hangját hallottam ki (ráismerve belőle a saját gyerekeimre). A kapott ajándéknak nagyon örült, arra a kérdésemre, hogy mikor próbálja ki, azt válaszolta: ma, de nem a biciklipályán.

Tamás még kezelésekre jár Pécsre, a gyógyulás útját járja. De biztos vagyok benne, hogy olyan bátorsággal teszi ezt, mint amilyen bátran nekivág a veszélyes pályáknak.

Nagyon jó lett volna egy kis világító csodalámpát akasztani a fára, hogy a fénye beragyogja a Megváltó születésétének ünnepét!

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását!




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2016.12.24.


6.Január



A kilencéves Marcián szeret tévézni, filmeket nézni…
Így a TV készüléke mellé kiegészítésként házimozi rendszerre vágyott.

Az álmát egy kedves magántámogatónk segítségével még karácsony előtt sikerült megvalósítanunk
a kisfiú nagy örömére. Hosszas egyeztetések után maga az adományozó vitte el Marciánék otthonába az ajándékot .


Megtudtuk, hamarosan sikerült beüzemelni a szerkezetet és nagy örömére szolgált az ünnepek alatt az egész családnak!!

Köszönjük magántámogatónk segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2016.12.21.


6.Január

A hároméves Ádámka kortársaihoz hasonlóan nagyon szeret játszótéren játszani, de betegsége miatt nem mehet közösségbe, így a Csodalámpa Alapítványtól kerti játszóteret kért, amit saját kertjükbe lehet felállítani.
A játék telepítése nagy örömet jelentett a kisfiú számára, azóta ha csak az időjárás és persze anyukája engedi, csúszdázik és hintázik.


Köszönjük a Bunge Zrt. támogatását!



Vicai Zsolt
kívánság-koordinátor
Mélykút, 2016. 12.06.

5.Január

Patrik Sopronkövesden él, de Budapestre jár kezelésre, sok időt töltött az elmúlt hetekben kórházban. Kérése egy laptop volt, ami nemcsak a tanulásban segíti, hanem a barátokkal, osztálytársakkal is kapcsolatot teremt.

Kérését egy munkahelyi kollektíva teljesítette, nagy körültekintéssel szerezték be a laptopot, a nagyfiúval egyeztetve, játékprogramokat is telepítettek rá.

Számukra így volt teljes a Karácsony, hogy szebbé varázsolhatták egy család ünnepét…




"Csak az lesz Tied, amit odaadtál,
Csak az, mi minden kincsnél többet ér:
A tett, a szó, mit szeretetből adtál,
Veled marad, s örökre elkísér..."
(Túróczy Zoltán)

Köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár Szakértői üzletág, Demeterné Holló Ilona régiója és Vezetői Karrier üzletág, Zsidó Attila csapatai összefogását, hogy karácsonyra sikerült a kívánságot teljesíteni! Külön köszönet illeti Szabó Lajosnét, Ettingshausen Miklósnét, Németh Gábor Gergelyt, akik személyesen is részt vettek az ajándékozáson!




Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Sopronkövesd, 2016.12.22.


5.Január

Egy tablet átadása miatt keltünk útra Nagyvarsányba, Eszterhez. Édesanyjának sikerült titokban tartani érkezésünket. Mikor átadtuk az ajándékot, láttuk, hogy Eszter titkokban remélte, hogy még karácsony előtt használhatja a tabletet.

Nagyon nagy örömmel bontotta ki, és kicsit türelmetlenül várta míg a gép felmelegszik és be tudjuk kapcsolni. A bekapcsolásnál szinte segíteni sem kellett, olyan ügyesen kezelte a szerkezetet. A tabletre a tanulmányai miatt van szüksége, hisz még mindig nagyon sok időt tölt a kórházban.
Beszélgetés közben kiderült, hogy nem csak okos, kedves, de nagyon tehetséges is, hisz gyönyörűen rajzol. A nagylány engedélyével az édesanyja megmutatta a rajzait, amikre méltán nagyon büszke. Hamar elszaladt az idő, így elbúcsúztunk, hogy minél hamarabb birtokba vehesse ajándékát.

Eszternek jó egészséget, gyógyulást kívánunk, és bízunk benne, hogy álmai eléréséhez hozzájárulhattunk mi is!


Köszönjük a Cisco Systems Hungary Ltd. támogatását!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátor
Nagyvarsány, 2016. 12.16.


5.Január


Ha azt mondanánk, hogy a gyerekek nagyon várják a Csodalámpa meglepetését, akkor most azt kell mondanunk, Csenge nagyon-nagyon-nagyon várta már az ajándékát. A szegedi klinikán megszokta az ottani laptopot, szeretett volna egy sajátot, pirosat. Folyamatosan figyelte a nevét, az ő sorát a honlapunkon, mi, önkéntesek pedig vártuk, hogy mehessünk.


2016. december 28-at írunk, az út végre nem jeges, csúszós…
Elszállítjuk a ránk bízott dobozt Mezőhegyesre. Csengéék városa ezeréves, ménesbirtokairól híres hely, az út szélén lovarda és boltíves-tornácos épület, felettünk diadalív... Hideg szél fúj, jó bemenni a kis lakásba a karácsonyfa mellé és átadni az ajándékot. Megkérdezzük, segítsünk-e még valamiben, de a piros laptop már a wifihez is kapcsolódott, Csenge lovas fotókat nézeget. A legszebb látvány a kislány maga, az öröm az arcán, hogy a kívánsága teljesült.

Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Kapás Csilla és dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Mezőhegyes, 2016. 12.28.


3.Január

Szilveszter édesanyjával, testvéreivel lakik a nagypapájával, és sajnos tolókocsit kell használnia. Nagy álma egy laptopot volt, komoly szervezés után sikerült még karácsony előtt megkapnia az ajándékát.

Édesanyjával előre megbeszéltük, hogy várható a kívánság teljesítése, de meg kellett várni, míg a futár megérkezik a laptoppal, és utána rögtön indultam Lábodra. A családban nagy volt az öröm, Szilveszter hamar megsejtette, hogy ki vagyok, és miért jöttem. Nagy boldogan nyitotta ki a csomagot, majd rögtön be is kapcsoltuk a gépet, csatlakoztunk az internetre és mindenki biztos volt abban, hogy Szilveszter mit fog csinálni a következő pár órában.

Távozás előtt boldog karácsonyt kívántunk, Szilveszternek idén korábban kezdődött az ünnep!

Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Lábod, 2016.12.22.


3.Január

Olivér várva várt karácsonyi kívánsága egy Xbox volt, amit végül a Haller utcai Kardiológiai Intézetben sikerült átadnunk az új év második napján. Olivér nagyon szeretné már minél előbb kipróbálni álmai ajándékát, az is könnyen lehet, hogy szív-transzplantációja után 15 nappal már a hétvégét otthon töltheti, és végre játszhat!

Kedves Olivér, további gyógyulást, egyre több energiát és minél előbbi "iskolába járást" kívánunk neked!

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Copy General Zrt. munkahelyi kollektívájának, hogy segített Olivér kívánságát teljesíteni!



Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.01.02.


3.Január

Laura régóta klinikánk "vendége".
A hosszú ideje tartó kezelés alatt úgy gondolta, hogy egy okostelefon, amivel tud netezni és fotózni, sokat segítene hangulatának javításában.

A mai napon kívánsága teljesült, könnyekig meghatódva borult a nyakamba, amikor a támogató képviselőjével együtt átadtuk neki a Samsung okostelefont. Nagyon gyorsan sikerült beüzemelnie, öröme határtalan volt, mosolya végig kísérte napjait.

Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2016. 12. 21.


3.Január



Kristóf édesapja így emlékszik utazásukra:


Kristóf 11 éves focirajongó, kedvenc csapata a Bayern München. Nagy vágya volt, hogy egyszer élőben is láthassa a csapat játékosait játszani!
A Csodalámpa Alapítvány szervezésében 2016 december 20-án jött létre az utazás. Külön öröm, volt, hogy a szezon egyik legnagyobb rangadóját sikerült kifogni.
A Bayern München, a tabella második helyén álló, Bundesliga újonc Lipcsét fogadta. A vendég csapat kapuját Gulácsi Péter védte. A meccs Kristófnak hozott szerencsét, hisz a Bayern nagyszerű játékkal 3:0-ra verte a Lipcsét, a meccsel így óriási szerencsénk volt. Kiváló ülőhelyünknek köszönhetően mind a 3 gólt jól láthatta és a -2 fokos hideg ellenére is kiválóan szórakozott.
A kirándulás a focimeccsen kívül is tartogatott élményeket Kristóf számára, a szállás minden képzeletünket felül múlt, lehetősége nyílt a páratlan hangulatú müncheni karácsonyi vásáron is nézelődni. Rengeteg új élménnyel és néhány Bayern München relikviával érkeztünk haza karácsony előtt 2 nappal.

......Szabolcs


Köszönjük a budapesti Kempinski Hotel Corvinus vezetőinek és munkatársainak a segítségét, minek eredményeként a Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski szálloda Münchenben vendégül látta Kristófot és édesapját, nagy szeretettel fogadva őket!

Köszönjük a kiváló helyre szóló meccsjegyeket Szövérfi Jánosnak és Barthos Zoltánnak!

Köszönjük Kohári György és további magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorbr> 2016. 12.20-21.




3.Január


Fenyőfadíszítés közben érkeztem Kristófékhoz, december 24-én délután. Világítós autós ágyat kért a Csodalámpától, amit a KIKA dolgozói kiszállítottak és össze is szereltek. Együtt mentünk fel a szobájába és megcsodáltuk az új ágyát.

Nagy volt az öröm, pár képet sikerült készítenem. Kristófnak így már délután meg volt az egyik ajándéka, ami nem a fa alá, hanem a szobájába került.

Köszönjük a PannErgy Nyrt. és a KIKA Áruház támogatását!



Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2016. 12. 24.


3.Január


Gergő nagyon várta már a laptopot, amit kért a Csodalámpa Alapítványtól…, nem is remélte, hogy az ünnep előtt kezébe veheti az ajándékát!

De sikerült, december 21-én két hölgy jelent meg a veseosztályon, kezükben egy dobozzal…
A kisfiú nagyon meglepődött, azonnal hozzá kezdett a kicsomagolásnak.
Mi messziről csodáltuk az örömét, nagy boldogság volt látni a meglepődöttségét, az izgalmát.

Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Boriné Kati
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. 12.21.


3.Január


A 11 éves Emese Egerben él, nem is gondolt arra, hogy karácsony előtt ilyen meglepetés éri őt…

Decemben 21-én egy fiatalember kopogtatott be hozzájuk, és a meglepett kislánynak átadta a hőn áhított laptopját. Emese régen vágyott erre a gépre, tanulmányaihoz is szüksége van rá, és bízik abban is, hogy kicsit kitágul számára a világ, ha elkezd szörfözni laptopján.

A segítség nagyon jó helyre és nagyon jókor érkezett!!

Köszönjük névtelenséget kérő támogatónk ismételt segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2016. 12.21.


3.Január

Bence mindig nagyon szeretett legózni, több LEGO-bajnokságot megnyert a felnőtt kategóriában is. Türelmes, precíz fiú, aki a betegségét méltósággal viseli. Most már középiskolásként új hobbyja lett, maga is létrehoz, átalakít, fest, miniatűr LEGO figurákat, amikről egyszerű fényképezőképpel nem tudott jó minőségű fotókat készíteni.

A Csodalámpa dzsinnje által valóra vált az álma: egy speciális Nikon fényképezőgép,amivel kis legóit is jól tudja majd fotózni.

Amikor megtudtam, hogy biztosan megvan az ajándék, beszaladtam Bencéhez, akit már épp a műtétjére készítettek elő a nővérkék. Nagyon megörült a jó hírnek és mondta, így már örömmel fekszik a kés alá és alig várja, hogy két nap múlva a kezébe is vehesse a fényképezőgépet.

A fotón már a csodamasinával, amit már a betegágyán szakszerűen összerakott és tanulmányozott, és boldog mosollyal láthatjuk!

Köszönjük Kékuti Laura segítségét, mivel a fiatal hölgy a 25. születésnapján azt kérte családjától és barátaitól, hogy ne neki vegyenek ajándékot, hanem összefogással Bence álmát váltsák valóra!

Köszönjük ezt a sikeres kezdeményezést, a támogatást!

Köszönjük egyéb magántámogatóink segítségét is!


László Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.12.14.


2.Január

A 15 éves Martin már hetek óta a kórházunk lakója, túl egy nehéz műtéten, sok procedúrán.
Amióta megtudta, hogy a CSL dzsinnje teljesítheti a kívánságát, szinte szárnyakat kapott, még a matekpéldákból is dupla adagot kért.

Elérkezett a várva várt nap, december 21-e, szerda... Ez kettős örömünnep lett a nagy fiú számára, mert egyrészt az orvosa közölte, hogy a Karácsonyt már otthon töltheti, másrészt Gábriel Péter úr adományozó jóvoltából megérkezett az áhított laptop, amit ő személyesen adott át. Martin szobájában valóságos villámcsődület támadt, az orvosok, nővérkék is együtt örültek vele.

Megígérte, hogy józan mértékkel használja és nem csak játékra, hanem a tanulmányaihoz is sokszor hívja majd segítségül.

Köszönjük Gábriel Péter úr ismételt segítségét, még Karácsony előtt is nagy örömet szerzett!!



László Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016. 12.22.

Archívum



Belépés