Beszámolók


1.Január
9.OktóberA tízéves Zoli nagyon szereti a számítógépes játékokat, így alapítványunktól egy laptopot kért…

A kívánságteljesítésre egy budapesti kontrollvizsgálat után került sor. Jó volt látni a kisfiú örömét. Először szégyenlősen nem akarta, hogy fényképezzük őt, de végül feloldódott.

Reméljük, sok-sok boldog órát töltesz majd az új géped társaságában!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Filler Gabriella és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.szeptember 19.

9.OktóberZita az utóbbi években sokszor volt kórházban újra és újra. Talán ez is volt az oka, hogy a kívánságára rátalálni hosszú időt vett igénybe. Egyszer csak nagy örömmel közölte velem, mit is szeretne.

Azt tudnunk kell, hogy őt befolyásolni, sürgetni nem lehetett, és ennek ő hangot is adott.

Egyik csütörtöki napon, amikor Zitának kezelésre kellett jönnie, a szülőket behívta magához a Főorvosnő, és elújságolta, milyen nagy örömben lesz része a mai a nagylánynak. Ez a klassz „csajos” laptop segítségére lesz a tanulásban, no és a játék a kikapcsolódás sem maradhat majd el.

A köszönő levele és a fotó róla tükrözi a boldogságát.

Köszönjük, hogy újra osztozhattunk egy kívánságteljesítés örömében!
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Dr. Horváth Ágnes főorvos és
Icsó Klára kívánság-koordinátor
Veszprém, 2019.szeptember 26.

9.OktóberA 8 éves Norbit az otthonában kerestük fel Pál Katával, az adományozó képviselőjével. Egy nagyon kedves kisfiút találtunk a kertben kisöccsével együtt hintázva. Súlyos műtéten esett át a közelmúltban, az első osztályt is csak magántanulóként tudta elvégezni. És még sok kezelés vár rá, kis barátait is nélkülöznie kell.

Van viszont egy remek kisöccse, megható volt látni, ahogy ő is viseli a maszkot. Norbi álma egy gyerek-quad volt, mivel pici kora óta nagyon érdeklik a motorok, járművek.

Kicsit szégyenlősen, de annál nagyobb örömmel vette át az indítókulcsot a gyönyörű kék
quadjához.

Azonnal ki is próbálta, és nagy boldogan elvitte egy körre a testvérét is.

Mennyi erőt adhat egy kisfiúnak a gyógyuláshoz egy ilyen ajándék! Kívánunk sok türelmet a további kezelésekhez, és mielőbbi felépülést Norbinak!
Köszönet a Nu Skin Eastern Europe Kft. kollektívájának a kívánság teljesítéséért, Pál Kata alelnöknek pedig az ajándékozáson való részvételért!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Tárnok, 2019. szeptember 27.

9.OktóberMáté sok mindenen van már túl, és sok minden vár még rá.

Mindig feszülten érkezik a kontrollra, de a mai izgalom más volt, mint a megszokott. Tudta, hogy a Csodalámpa Alapítvány dzsinnje érkezik hozzá, megkapja a várva várt laptopot.

Nagy örömmel vette át ajándékát, a gépet főleg a tanuláshoz használja majd, és filmeket néz rajta.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, melynek segítségével Máté álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019. szept. 2.

9.Október


Gábor csendes, udvarias nagyfiú, aki a kezelések utáni kontroll vizsgálatokra jár az osztályra. A Csodalámpa Alapítványtól laptopot kért, amit elsősorban tanulásra, iskolai feladatok, projektek elkészítésére használna.

A mai kontroll vizsgálatra érkezve, nem is sejtette, hogy teljesül a kívánsága. Amikor megjelentem kezemben a nagy dobozzal, még akkor sem gondolta, hogy ez a csomag az övé.

Hatalmas volt az öröme, amikor megtudta, hogy most kapja meg a várva várt laptopját. Köszönjük Csodalámpa, hogy ma is boldogabbá varázsoltad egy gyermek napját!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2019. szeptember 23.

9.OktóberKlinikánkon régebb óta kezelés alatt álló kislány kívánsága egy televízió volt. Közösségbe nem mehet, rehabilitációja, kezelése még tart, ezért kedvenc időtöltése jelenleg a tévézés.

Akkor is a klinikán tartózkodott még Fanni, mikor megleptük őt, és hazautazás előtt teljesítettük kívánságát.

Utólag megtudtam, otthon sikeresen beüzemelték az új készüléket. A kislány boldogan mesélte, miket nézett otthon a „szabadság” alatt.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2019. szeptember 13.

9.OktóberDorka legnagyobb vágya az volt, hogy egy Ragdoll kiscicát kaphasson a Csodalámpától. Szerencsére kezelőorvosa még azt is megengedte, hogy a cica a kórházban a kislány külön szobájában vele lehessen.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy közösen örömet tudtunk szerezni Dorkának!


Sorompó Anett
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.09.27.

9.Október


A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Dóra nagyon meglepődött, mikor meglátott. Szülei nem szóltak, hogy már napok óta a garázsban van az ajándéka, egy nagyon komoly túrakerékpár. Közösen bontotta ki a szüleivel a dobozból a gyönyörű kerékpárt.

Dóra csak mosolygott és csodálta a gyönyörű biciklit. Természetesen mindjárt ment is egy kört az udvaron. Elégedetten mondta, hogy kiváló kerékpárt kapott. Ezzel fog kijárni a tanyára a lovaihoz. Még sokat beszélgettünk.

Megint nagyon jó helyre került az ajándék, reméljük sokáig nagy öröme lesz benne.
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Sióagárd, 2019.09.10.

9.OktóberÁdám 16 éves fiú, akinek mindene a számítástechnika és a programozás.

Ahhoz, hogy a programozásban tudjon tovább fejlődni és tanulni, szüksége volt egy laptopra. A Csodalámpa Alapítvány örömmel teljesítette ezt a kívánságát, az ajándékát a mai napon vehetett át.

A fényképen is látható, milyen nagy örömet szereztünk!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.09.17.

8.Október


Zsófi egy szép, új, lányos szobáról álmodott!

Betegsége miatt szükség is volt egy steril szobára, amit családi összefogással meg is valósítottak, a Csodalámpa dzsinnje pedig szállította az ágyat és a szekrényt.

Nagy örömet szereztünk a kislánynak, de az igazi boldogsága majd az lesz, ha sok időt tölthet otthon, nem a kórházban telnek a napok.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank ismételt támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.08.02.

8.Október


A 15 éves Zoltán igen nehéz időszakon van túl. Betegsége kapcsán sajnos sok fájdalmas kezelést kellett elszenvednie, így szinte el sem hitte, amikor önkéntesünk megkérdezte, mi is lenne az, ami örömet szerezne neki. Vágya egy igazi fiús telefon volt, azaz egy Iphone 7.

Mint mindig, belevetettük magunkat a szervezésbe, nagy örömünkre, hamar találtunk támogatót is a kívánságteljesítéshez.

Zoli nem is gondolta ezen a szép napon, hogy nem csak a szokásos kontrollvizsgálatok várnak rá, hanem kedves támogatónk, Ildi is.

Sajnos a nagyfiú még be is lázasodott, így mindenre számított, csak arra nem, hogy amint kilép a vizsgáló ajtaján, egy kedves hölgy megszólítja, és át is adja a várva várt ajándékot.

Reméljük, hogy a telefon megkönnyíti a további kezelések elviselését, azt viszont tudjuk, hisszük, hogy jó helyre került ez az ajándék is.


A kívánságteljesítéshez nyújtott támogatást hálásan köszönjük Banga Ildikónak.


Sorompó Anett
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.szeptember 19.

8.Október


Sanyikát otthonukban látogattam meg, ahol az udvaron már ott állt összeszerelve az a kerti játszótér, amit a Csodalámpától kért. Jobb helyre nem is kerülhetett volna az ajándék, hiszen van egy kisebb testvére, akivel minden idejüket, ameddig jó az idő, itt töltenek kint a szabadban.

Boldogan mutatták be a hintát, a csúszdát, a mászófalat és a tornyot használat közben.

Öröm volt látni, hogy az elején zárkózott kisfiú, a bemutató végére milyen büszke volt az ő saját játszóterére.
Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank ismételt támogatását!


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Maklár, 2019.szeptember 4.

8.Október


Barnabás sportos fiú, a legjobban biciklizni szeret!

Nem is gondolkozott túl sokat azon, hogy mi legyen a kívánsága, hobbijához kért egy komoly biciklit. A járgány beszerzése elég kalandosan ment, de végül a fiatalember átvehette a kiszemelt kerékpárt.

Összességében sokat kellett várnia, de végül is még időben érkezett az ajándék, mivel azon a héten szombaton lakóhelyén, Hódmezővásárhelyen, komoly kerékpárversenyt tartottak, ahol Barnabás már az új biciklijével indulhatott, sőt szép eredményt is elért!

Gratulálunk a megszerzett II. helyezéshez!
Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.szeptember 11.

1.Október


Kitti elképesztő bátorsággal és életszeretettel küzd és ez körülötte mindenki életét bearanyozza.

Németh Csabáné, a csodálatos és legendás szombathelyi zongoratanárnő emlékére tanítványai adtak jótékonysági koncertet Szombathelyen, amelynek bevételéből Kitti álma megvalósulhatott.

A tündéri, hatéves kislány vágya egy kényelmes kanapéágy volt, amit a szobájába kért, mivel szereti, ha éjjelente apa vagy anya a közelében van…

Az elmúlt napok is izgalommal teltek, mivel az édesapa, ahogy ideje engedte, folyamatosan szerelgette az ágyat, így szombatra elkészült a várva várt bútordarab, összeszerelve, a megfelelő helyre elhelyezve várta a gazdáját.

Támogatónkkal, Jádi-Németh Andreával együtt látogattuk meg Kittit, hogy határtalan örömében osztozhassunk! A képek jól tükrözik a kislány boldogságát!
Köszönjük Jádi-Németh Andreának, hogy az Édesanyja emlékére rendezett jótékonysági koncert bevételét ajánlotta Kitti kívánságteljesítésére!!!


Ligetvári Márti
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2019.09.28.

ArchívumBelépés