Beszámolók


1.Január
24.Június


Nórika transzplantáció előtt áll. Június 6-án Kontrollra érkezett, amikor sikerült a Csodalámpának meglepnie. Előzetesen anyukával megbeszéltük, hogy a kislány tudta nélkül hoznak magukkal néhány kedvenc dvd-t is.

Teljes volt a meglepetés, mert Nóri nem is számított ránk. Amikor a nagy csomagot megkapta kíváncsisággal teli örömmel bontogatta. Izgalma egyre fokozódott, mosolygott, de már engedte, hogy segítsünk neki.

Felhőtlen volt az öröme amikor végre előkerült a meglepetés. Aztán a kedvenc dvd-k...

Pillanatok alatt megtanulta a szerkezet kezelését és már cserélgette is a meséket. Hosszú ideig se nem látott, se nem hallott. Amikor aztán kicsit elfáradt és visszatért a valós világba, akkor kereste az édesapját, hogy vele is megossza örömét. Ott állt pedig a közelében, de Nóri nem is vette észre, mert akkor épp egy másik világban járt.

Így apuka újra átélthette kislánya boldogságát és persze mi is többiek, akik ott voltunk. A kislány, korát meghazudtoló ügyességgel kezelte újonnan szerzett ajándékát.

Reméljük, hogy majd a nehezebb időszakokban is így elfeledteti a szenvedést, fájdalmat, félelmet és elrepíti a mesék vagy a zene világába ezt a kis tündért!

Sok-sok ilyen örömteli napot kívánunk Neked kicsi Nórika!

Bezdánné Végh Tünde
koordinátor

A kívánságot Tóth Béla úr támogatásának köszönhetően teljesítettük. Mónika nevében is köszönjük!


24.Június

Mónikának június 6-án nagy örömöt szerzett a Csodalámpa amikor a kívánságát teljesítette.

Olyan telefont kapott amiben beépített rádió, kamera van és összecsukható.
Minden vágya ez volt... Nagyon gyorsan ki is csomagolta és már próbálta is bekapcsolni. Sajnos használat előtt még fel kellett tölteni az akkumlátort. Így szinte csak másnap reggel tudta igazán használni. De amíg a töltőn volt addig is nézegette, simogatta és látszott, hogy nagyon elégedett vele.

Következő nap reggel amikor megérkeztem hajnali hat órakor már be is kapcsolta a telefont, aludni sem bírt tovább.

Kipróbálta a fényképező funkciót. Gyorsan akit csak lehetett és kedves volt neki lefotózta.

Aztán zenét hallgatott, nem kis hangerővel, amiért kicsit figyelmeztetnünk is kellett, hogy a többiek még aludnának.

Határtalan volt a boldogsága.

Felhívta otthon lévő apukáját is és örömmel számolt be ajándékáról. Nagyon hamar és ügyesen megtanulta kezelni a kis okos szerkezetet. Mutatta mindenkinek, de a kezéből nem szívesen adta ki.

Reméljük sokáig örömét leli benne és így bármikor kapcsolatba kerülhet az otthoniakkal is.

Bezdánné Végh Tünde
koordinátor

A kívánságot Tóth Béla úr támogatásának köszönhetően teljesítettük. Mónika nevében is köszönjük!


24.Június

Balázs június 4-én kontroll vizsgálatra érkezett. Már nem is kérdezte tőlem, hogy mikor lesz meg a várva várt ajándéka. Várt türelmesen.

Egyszer csak, amikor már a mentőre várt, megjelentünk előtte egy csomaggal .

Elmosolyodott, sejtette, hogy mit takarhat a csomagolás. Kíváncsian, örömmel kezdte bontogatni.

Aztán szinte alig jutott szóhoz amikor az áhított videókamera előkerült.

Nézegette, forgatta figyelmesen. Boldog volt. Itt nem tudtuk kipróbálni, de mondta, hogy otthon lesz aki segít neki, megtanítja kezelni a bonyolult szerkezetet. Az arca csak úgy ragyogott ahogy nézegette az jándékát.

Reméljük nagyon sok öröme lesz benne és sikerül sok érdekes, fontos eseményt megörökítenie.

Bezdánné Végh Tünde


24.Június

Ádám már rettenetesen várta, hogy teljesüljön a kívánsága, mert a barátai közül már soknak volt PSP-je, amit néha kölcsön adtak neki. Vágyott már egy sajátra!

Amikor a szabadnapomon civil ruhában bementem hozzá, csak úgy ragyogott: - Na végre! - mondta. Pedig akkor még nem is volt nálam az ajándéka.

Amikor aztán végre megkapta a várva várt játékot, kibontotta és szüntelenül mesélt, hogy hogyan kell használni és hogy hol lehet játékokat venni hozzá.

Sajnos nem tudott rögtön játszani vele, mert előbb még fel kellett még tölteni az akkumlátorát. Később viszont szinte le sem tette. Információt és játékokat cserélt a többi gyerekkel. Azóta hűséges társa a gyógyulásban.

További jó játékot Ádám :-)!

Bezdánné Végh Tünde


22.Június

Amikor odaértünk, Tibi és édesapja volt csak otthon. Boldogan várt minket. A fiú végig ott ült a gépnél, amikor Csongor összeszerelte, még őt sem nagyon engedte oda, Csongor a gép melletti ágyról telepítette a játékprogramot is.

Akkor jött a mama és Tibor egészséges testvére. Mindkét gyerek jólnevelt, okos, csillogó szemű, igazi kiegyensúlyozott gyerek. (Tibi is az, már amennyire az lehet. Nagyon nehéz transzplantáció vár rá, ha minden összejön...).

Tibor kezdett el játszani a gépen, a testvére mellette, együtt nagy egyetértésben nevetgéltek, játszottak. Abban a pillanatban mindenről megfeledkeztek.

Nagyon jó helyre került ez a gép, a gyerekek öröme leírhatatlan volt.

Tóth Timea és Hajna Csongor

A számítógép a adománya. Köszönjük!


22.Június

Kedves Csodalampa Alapitvany ! Ezennel megszeretnem koszonni onoknek azt, hogy teljesitettek a kivansagomat. Nagyon boldog vagyok es orulok a szamitogepnek amit onoktol kaptam. Ez a kivansag teljesulese nagy segitseget jelent az egesz csalad szamara, megkimelve szuleimet egy plusz kiadastol. Nekem viszont nagy segitseget jelent a tanulasomban. Kuldok nehany kepet az onoktol kapot szamitogeprol es jomagamrol. Az alapitvany osszes munkatarsanak jo egeszseget sikert az aldozatos munkajukban, hogy meg sok hasonlo gyereken segithessenek.

Kuldom udvozletemet a messzi tavolbol ERDELYBOL, Kezdivasarhelyrol. ****** Reka Johanna

A számítógép a adománya. Köszönjük!


22.Június

Évekkel ezelőtt történt, hogy Zsóka részese volt egy fergeteges Crystal koncertnek a Balaton partján. A 17 éves lány azóta dédelgetett álma, hogy találkozhasson az együttes tagjaival: Lajtai Katalinnal és a Kasza fivérekkel.

A vágyott randevúra több mint fél évet kellett várnia a nagyigmándi lánynak, de ezen a júniusi szombaton neki szólt a győrszentiváni szabadtéri koncert.

Zsókát szülei és a bátyja is elkísérte a nagy napra, akiknél - be kell, hogy valljuk, - nemigen találkoztunk jobb kedélyű, életszeretőbb emberekkel. A szervezők ötletes megoldásának köszönhetően Zsóka, a színpaddal szemben, a vezérlőpult mellett emelt alkalmi "páholyból" nézhette végig a majd két órás lemezbemutató koncertet.

A show után a VIP sátorban várakozott a család, amíg az együttes tagjai végtelen türelemmel és mosollyal eleget tettek az ilyenkor szokásos autogram-rohamnak.

Aztán eljött a pillanat, amikor rákerültek az aláírások arra a Crystal CD-re is, amelyet a csapat hozott ajándékba Zsókának. De természetesen dedikálták polót és fényképet is, azaz mindent, ami egy ilyen élményt felejthetetlenné tesz.

Ezúton is köszönjük a Crystal kedvességét és segítségét, hogy egy újabb Csodalámpás kívánság teljesülhetett iylen szuper körülméynek között!

Zsókának jó egészséget, családjának pedig változatlan derűt, jókedvet kívánunk!

Győr, 2007. június 16.
Erdős Réka, Csiszárné Gabi, Zajovicsné Betti
kívánságkoordinátorok


21.Június

Gyönyörű kislány, intelligens tekintetével azonnal a szívembe zártam. Kedvesség és határozottság sugárzik belőle, látszik, hogy várta már a találkozást és a régóta vágyott eszközt a külvilág felé.

Őszintén remélem, hogy annyi örömet szerez neki a számítógép, mint nekünk az, hogy ismét segíthettünk egy álom megvalósításában.

Kovács Nikoletta és Oszterman Natália
kívánság-koordinátorok
2007.06.18.

A számítógép a adománya. Köszönjük!


21.Június

Lacika mosolygósan nézett szét a szobában, amikor megérkeztek a szüleivel. Izgatottan kezdte el vizsgálni a számítógépet, kérdezett és válaszolt, megérintette, körbejárta.

Az öröm, ami sugárzott az arcáról és minden mozdulatáról megerősített minket, hogy szükség van ránk és a Csodalámpára.

Kovács Nikolettaés Oszterman Natália
kívánság-koordinátorok


A számítógép a adománya. Köszönjük!


21.Június

Csendes kisfiú nagy szemekkel. Illedelmes és kedves. Halvány mosoly dereng az ajkán, amikor meglátja a számítógépet. Félve ül le a székre. Nem szól semmit, csak néz a nagy szemeivel, melyből süt a hála és tudom, hogy örül. Ezért dolgoztunk...



Kovács Nikoletta és Oszterman Natália
kívánság-koordinátorok
2007.06.18.

A számítógép a adománya. Köszönjük!


21.Június


Meglepett a fegyelem, ahogy tudomásul vette, hogy egy számítógép tulajdonosa lett. Csöndesen beszélt és keveset. Fényképezésnél alig akart mosolyogni. Már majdnem el is hittem, hogy nem jelent neki semmit az ajándék.

És akkor egy pillanatra megláttam a szemében valamit, hirtelen megértettem, hogy mit érez. Nem hitte el, hogy az övé. Nem mert örülni, hiszen olyan régen vágyott rá, és most ott volt előtte. Megértettem, hogy megkapta azt, amire mindig is vágyott.

Osztermann Natália


A számítógép a adománya. Köszönjük!


19.Június

Ákos 16 éves Kecskeméten élő fiú édesanyja azzal kereste meg a Csodalámpa Alapítványt, hogy Ákos izomsorvadásban szenved, és csak szülei segítségével tudja elhagyni a lakásukat. Nagyon szeretne egy laptopot, melynek segítségével kapcsolatot tarthatna a külvilággal, és amely elfoglaltságot jelenthetne számára, információszerzést és lehetőséget a kommunikációra. Kérését 2007. június 18-án sikerült teljesíteni.

/ 5



Ákos hihetetlen módon örült az ajándéknak, türelmetlenül várta, hogy édesapja kibontsa végre. (Ő sajnos nem igazán tud fogni)
Érezni lehetett, alig várja, hogy végre összeszereljék, beüzemeljék már a számítógépet.

Számunkra is felejthetetlen élmény volt átélni, hogy e 16 éves kamasznak micsoda boldogságot hoztunk...


Kecskemét, 2007. Június 18.

Zsombori Erzsébet és Kakóné Gál Andrea

Hálásan köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, és a GE HUNGARY Ipari és Kereskedelmi ZRt-nek, hogy segítettek nekünk egy újabb "csoda" megvalósításában.


13.Június

Hunor Csíkszeredáról költözött a dunaújvárosi rokonaihoz, hogy Budapesten gyógyíthassák.

Nagyon szeret és tud is gitározni, régen áhított vágya volt, hogy saját elektromos gitárja és erősítője legyen. Kedvence az Omega együttes, minden számukat kívülről ismeri és néhány éve az együttes csíkszeredai koncertjén barátaival együtt vett részt.

Azt gondoltuk, nagyon örülne, ha az Omega gitárosával, Molnár Györggyel, régi becenevén Elefánttal együtt látogatnánk meg a kórházban.

A meglepetés pompásan sikerült. Hunor azonnal kicsomagolta a gitárt és az erősítőt, de leginkább annak örült, hogy Molnár György személyesen adta át neki az ajándékot.

A majdnem 1 órás találkozó alatt sokat beszélgettek a régi számok születéséről, a koncertek hangulatáról. Molnár György, miután látta, hogy Hunor lelkes rajongó, eljátszott az új gitáron néhány régi Omega-slágert is. Hunor izgatottan készül arra, ha meggyógyul, együttesével mihamarabb a most kapott, saját gitárján játszhasson.

Köszönjük a BaSys Magyarországi Kft-nek, hogy árengedménnyel támogatta e kívánság teljesítését.

Molnár Györgynek pedig külön köszönjük, hogy meglátogatta Hunort a kórházban.

Budapest, 2007.május 24.

Felkai Márta
kívánságkoordinátor


A kívánság teljesítését a tette lehetővé. Köszönjük!


12.Június

== Erik ==

A 16 éves, izomsorvadásban szenvedő Erik vágya egy igazi laptop volt. A laptoppal egyrészt tanulmányait szerette volna megkönnyíteni, másrészt általa nyitottabb lesz számára a világ, hiszen könnyen tud internetezni vele.

Erik kívánságát is az Amerikai Nemzetközi Iskola (Nagykovácsi) jóvoltából tudtuk teljesíteni. Sajnos Ivett , Erik testvére is beteg. Ivett vágya egy londoni városnézés volt, amiz alig pár héttel korábban tudtunk teljesíteni. Az utazás után kicsit tartottunk tőle, hogy Erik szomorú lesz és aggódik, hogy talán őt el is felejtettük...

Június 4-én az AISB évzáróján szüleivel és testvéreivel együtt Erik is velünk volt. Némi manőverezéssel a színpad előtt sikerült "leparkolnia" tolókocsijával. Csillogó szemmel onnét nézte a diákok táncát, hallgatta zenélésüket.

Egyszercsak a Csodalámpáról kezdtek el beszélni. A színpadon szaladt sok-sok gyermek, akik kezdettől fogva azon dolgoztak velünk, hogy segítsenek teljesíteni ezt a kívánságot. Majd a nézőtér nagy része is felállva csatlakozott, ők akik szintén "Sétáltak értünk" és így gyűjtöttek anyagi fedezetet a laptopra.

Erik egyszer csak saját nevét hallotta és két felsős diáklány kezéből egy nagy doboz került az ölébe. Szóhoz sem tudott jutni a meglepetéstől...

Reméljük, hogy a diákok jóvoltából sok, sok boldog órát szereztünk Eriknek és családjának.

Köszönjük az Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, hogy segítettek nekünk egy újabb "csoda" megvalósításában.

Szathmáry Eszter
Patzauer Éva
Marc Lavoie



11.Június

Szabolcs kontrollra jött a Madarász Kórházba.
A vizsgálatok után a Játszóházban várta a meglepetés...

Egy nagy doboz,és benne egy csuszda, olyan mint az oviban! és olyan, amit nyáron a kertben is lehet használni!

Köszönjük,hogy erre járt a "csodalámpa"

Szandtner Györgyi
2007.02.12


11.Június

Anna Dorina (3 éves, Győrszentiván)

Ritkán látni olyan, az örömtől csillogó kék szempárt, mint ezen a szombat reggelen, Annáék házában.

A 3. születésnapját pont aznap ünneplő győri kislánynak a kertjében "landolt" a kívánság. A kerti favázas dupla hintát már hajnalban elkezdték felállítani a Győrkert Kft. munkatársai, hogy az ünnep reggelén, a kislány ébredésekor már minden a helyén álljon.

Anna vágyai között egy kiskutyus is szerepelt, - így nagy volt az öröm, amikor a hintában csücsülve egy plüss bernipásztor várt a kislányra. A délután kezdődő szülinapi zsúron így aztán már felváltva lehetett hintázni, csimpaszkodni, vagy éppen kutyázni. A kerti játékhoz sok örömöt, Annának pedig nagyon jó egészséget kívánunk!

Csiszárné Gabi és Erdős Réka
2007. június 9.


8.Június

Marcsi régi álmát sikerült a napokban valóra váltania a Csodalámpának.

A kislány már régóta szeretett volna egy laptopot, hogy a kórházban töltött nehéz és hosszú napok kellemesebben teljenek. Nagy szerencse, hogy kívánságára rátalált honlapunkon a szintén nagykállói Ladányi Anikó, aki nagy szeretettel ajánlotta fel régi laptopját Marcsinak. A kislány rögtön profin kezelte a rajzprogramot és az addig ismeretlen "egér-gombot" is.

Reméljük, hogy a játékok örömteli perceket nyújtanak Marcsinak és kívánjuk mielőbbi gyógyulását!

Köszönjük a segítséget Ladányi Anikónak és Kramár Péternek!

Török Tímea

8.Június


Anita nagy vágya volt, hogy egy laptophoz jusson, ami megkönnyíti számára a kapcsolattartást barátjaival és kinyítja előtte a világot. A Csodalámpa Alapítvány segítségével és közreműködésével ez a kívánsága 2007. május 30-án teljesült. Anita a kórházban kapta meg a laptopot, a megható eseményen jelent volt édesanyja is. Anita alig tudta elhinni, hogy kívánsága teljesül. Elérzékenyülten vette át az ajándékot és szinte nem talált szavakat örömében, hogy megköszönje az Alapítványnak és támogatóinak kedvességüket. Anita boldogságánál talán csak édesanyja meghatódottsága volt nagyobb. Anita azonnal hozzákezdett alaposabban is megismerkedni a laptoppal és néhány perc múlva már önfeledten elmélyült használatában.

Kívánjuk, hogy sok örömet leljen laptopjában.

Tomaj Ildikó önkéntes


7.Június

Betegtársaihoz hasonlóan Bálint is sok időt kénytelen a kórházban tölteni. A kezelések hosszú napjait, reméljük színesebbé teszi számára az alapítványtól kapott Play Station 2, amihez egy igazi férfias játék, a Fifa 07 dukált.

Bálint látható izgalommal várta a hazautat, hogy mielőbb győzelmet arathasson focicsapatával. Reméljük sok diadalt és örömet hoz neki az új játék!

Szatmáry Eszter
koordinátor
2007.06.05


6.Június

Evelin, társaihoz hasonlóan hosszú időt kénytelen kórházban tölteni. A kezelések hosszú napjait, reméljük, színesebbé teszi számára az alapítványtól kapott DVD lejátszó. Nagyon örült a két filmnek is, de különösen a Micimackó című rajzfilm ragadta meg.

Tatárné Csonka Zsuzsa
2007.05.22


6.Június


A tolókocsihoz kötött Erik vágya egy igazi laptop volt. A laptoppal egyrészt tanulmányait szerette volna megkönnyíteni, másrészt általa nyitottabb lesz számára a világ, hiszen könnyen tud internetezni vele.

Erik kívánságát a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola jóvoltából tudtuk teljesíteni. Sajnos Ivett, Erik testvére is beteg. Ivett vágya egy londoni városnézés volt, amit alig pár héttel korábban sikerült teljesíteni.

Az utazás után kicsit tartottunk tőle, hogy Erik szomorú lesz és aggódik, hogy talán őt el is felejtettük...

Június 4-én az AISB idei utolsó "general assembly"-jére szüleivel és testvéreivel együtt Erik is hivatalos volt. Némi manőverezéssel a színpad előtt sikerült "leparkolnia" tolókocsijával. Onnét nézte csillogó szemmel a diákok táncát, hallgatta zenélésüket.

Egyszercsak a Csodalámpáról kezdtek el beszélni. Hirtelen a színpadra szaladt sok-sok gyermek, akik kezdettől fogva azon dolgoztak velünk, és tanáraikkal, hogy segítsenek teljesíteni ezt a kívánságot. Azután a nézőtér nagy része is felállva csatlakozott, mindeki, aki szintén "Sétáltak a Csodalámpáért" és gyűjtöttek anyagi fedezetet - nemcsak - a laptopra.

Erik egyszer csak saját nevét hallotta és némi manőverezés után két felsős diáklány kezéből jókora nagy doboz került az ölébe. Szóhoz sem tudott jutni a meglepetéstől...

Reméljük, hogy a diákok jóvoltából sok-sok boldog órát szereztünk Eriknek és családjának.

Hálásan köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, hogy segítettek nekünk egy újabb "csoda" megvalósításában.

Szatmáry Eszter
Patzauer Éva
Marc Lavoie és az AISB sok-sok tanulója


From: ***** mailto :****@freemail.hu Sent: 2007. július 6. 13:38 To: info@csodalampa.hu Subject:

Kedves Évi!Köszönetett szeretnék mondani az összes segítönek akik nélkül nem jöhetet volna létre ez a gyönyörű kívánságok.Boldogság tölt el ha vissza gondolunk az elmúlt napokra. Nagyon nagy örömet okoztatok az egész családomnak a gyerekeim kívánságuk teljesítésével.Eriknek nagyon tetszik a notebook azóta is rajta log .Ezuton szeretnénk köszönetet mondani az Amerikai iskola diákjainak a segitségükért,és persze nem utolsosorban a pedagogusoknak,szülöknek is .Ivett is csak a Londoni utazásról mesél egy folytában.Csodálatos élményben volt részünk amit soha sem feledünk!!!!!!Puszi mindenkinek!!!Kívánjuk sok kis gyermeknek mosolyt tudjatok arcukra varázsolni!Üdv ***** család Baja!!!!!


6.Június



Csongor már régóta vágyott egy kutyus után. Szülei sokszor mondták, hogyha meggyógyul és Imre doktor engedi, majd lesz kutyus, ne aggódjon. Csongor azonban nem adta fel, sokszor emlegette, hogy mikor is jön el a várva vár nap. A nagy készülődésben már ki is választotta, hogy milyen kutya legyen. Golden Retriever mellett döntött, sőt nevet is adott neki: Dömének fogja hívni, mondta.

Kívánságát februárban kaptuk meg, hamarosan beszéltünk orvosaival, szüleivel, mi is legyen.

Időközben a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulói megkértek bennünket, engedjük, hogy ezt az álmot ők válthassák valóra. Óriási készülődés közepette kiválasztottuk Dömét, akiért Eszter Győrig autózott...

Csongor persze fáradhatatlanul böngészte az alapítvány honlapját és szomorúan kérdezgette édesanyját, mikor is kapja meg a kutyust. Majd elérkezett a nagy nap, június 4-e, amikor nagy titkolózás közepette Csongor eljött az Amerikai Iskolába, hogy részt vegyen az évzáró ünnepségen. Csak annyit tudott, hogy az itt tanuló gyerekek nagy része azon dolgozott, hogy valóra váltsa az ő álmát. Fiúk, lányok, nagyok és kicsit táncoltak, zenéltek a színpadon, javában folyt az évzáró ünnepély, ez nagyon tetszett neki.

Az ünnepség második felében hirtelen a Csodalámpáról kezdtek beszélni a tanárok. Meséltek Csongorról és Erikről, akiknek a kívánságát most szeretnék megvalósítani. Majd megérkezett egy izgő-mozgó, tappancs-nyomokkal és piros masnival dísztett doboz, benne Dömével. Persze az iskolások sem tudták pontosan mi is lapul a csomagban, amikor kibújt a 2 hónapos kutyus, csak egy jókora AAH-t hallottunk a színházteremben a meglepetéstől.

Reméljük, hogy a mellékelt képek önmagukért beszélnek.

Köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulóinak, hogy segítettek boldoggá tenni Csongort. Külön köszönet illeti Nagy Lóránt urat, aki Dömét egészen az átadás napjáig ilyen jómodorú kutyának nevelte.

Szathmári Eszter és Patzauer Éva
Marc Lavoie és az AISB sok-sok tanulója
2007.06.04



Nekünk írták az IWIW-en:

Címzett(ek): Patzauer Éva [Paci] ;
Téma:
Feladás dátuma: június 4., 22:15

Kedves Éva!

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! Egyszer talán meg tudjuk Nektek hálálni! Csongor talán soha se volt még ilyen boldog!

Csók! Andi


5.Június

Szabolcs kontrollra jött a Madarász Kórházba. A vizsgálatok után a Játszóházban várta a meglepetés... Egy nagy doboz,és benne egy csuszda, olyan mint az oviban! és olyan, amit nyáron a kertben is lehet használni!

Köszönjük,hogy erre járt a "csodalámpa"

Szandtner Györgyi

2007.02.12


5.Június

Rekord-kívánságteljesítés Debrecenben!

Mintha csak a tavaszi Mikulás kelt volna útra, három fiatalember kívánsága is teljesült egy pár óra leforgása alatt. André ps2-t kért, akárcsak Józsi, Roli inkább vadmotorosként száguldozik a Gyermekhematolológia játékszobájában. Kicsik és nagyok egyaránt boldogan töltötték a délutánt...

Csinády Rita
régióvezető, Debrecen
2007.05.15.


5.Június

Rekord-kívánságteljesítés Debrecenben!

Mintha csak a tavaszi Mikulás kelt volna útra, három fiatalember kívánsága is teljesült egy pár óra leforgása alatt. André ps2-t kért, akárcsak Józsi, Roli inkább vadmotorosként száguldozik a Gyermekhematolológia játékszobájában. Kicsik és nagyok egyaránt boldogan töltötték a délutánt...

Csinády Rita
régióvezető, Debrecen
2007.05.15.


5.Június

/ 5



From: **********@freemail.hu
Sent: Sunday, May 20, 2007 11:09 AM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Beszámoló

Az én kívánságom egy Londoni város látogatás volt. Ami nagyon hamar valóra vált. Izgatottan vártuk a repülő utat mivel még nem utaztunk repülőn, édesanyámmal . Érdekes volt számunkra a fel és a leszállás. A Londoni repülőtéren kalandos élményben volt részünk. A négy nap alatt nagyon sok szép csodálatos, gyönyőrű látnivaló akadt. Ezt az élményt leírni nem lehett ezt látni kell, és érezni.

Ezuton köszönetett szeretnénk mondani a Csodalámpa alapítvány segítőinek,a támogatoknak akik nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Üdvözlettel: ******** Ivett , és édesanyja.

Köszönjük a MALÉVnek, a londoni Magyar Kulturális Intézet és a londoni Magyar Nagykövetség munkatársainak, a Budapest Taxinak és a British Toursnak, a Londoni Magyarok cég vezetésének, hogy lehetővé tették Ivett kívánságának teljesítését.

Külön köszönet illeti magántámogatóinkat, akik idejüket és fáradságukat nem kímélve szállást adtak itthon és Londonban Ivettnek és édesanyjának, szállították őket, sőt még külön emléktárgyról is gondoskodtak, így pl. a Gyöngyös Mézes cég vezetőinek.

2007.05.14


5.Június

A Csodalámpa Alapítvány május 16-án újabb kisgyermeknek okozott kellemes meglepetést. Ezúttal egy hét esztendős kislány – Evelin – kívánsága teljesült, aki számítógépet szeretett volna otthonra.

Evelin Levél településen él szüleivel, és már régóta szeretett volna egy számítógépet, mert szereti a játékprogramokat és ügyesen használja is azokat. A kívánságot szerencsére hamar sikerült teljesíteni.

A komplett konfigurációt a SZÜV és a Kodolányi János Szakközépiskola Szombathelyi tagozatának igazgatója, Prácser László úr ajánlotta fel.

Mivel a kislány állapota nem tette lehetővé, hogy a városba utazzon, az átadásra a Markusovszky kórházban került sor Evelin szüleinek és Masáth doktor úrnak jelenlétében.

Evelin örömtől csillogó szemeit és meghatottságát látva, ismét nyugtázhattuk magunkban, hogy egy ilyen tekintet minden anyagi elismerésnél többet ér, és ez erőt ad munkánk további folytatásához.

Köszönjük Prácser László igazgató úr önzetlen segítségét, és reméljük, hogy az ajándék segít majd a gyógyulásban.

Magyarósi Miklós
2007.05.16

5.Június

From: ****** Csaba <*****@wla.hu>
Sent: Tuesday, May 22, 2007 8:08 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: 2007. Londoni élmények

Kedves Csodalámpa!

Évi, Gábor

Először is nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, és megvalósítást, hogy kisbeteg gyermekünk kívánsága, óhaja teljesült.

Csabika kívánsága az volt, hogy londoni nevezettségeket láthassa, Big-Ben-t, London Óriás kereket, Temzét, Természeti Múzeumot, és azon belül a dinókat, ráadásképpen a Malév repülőn a kapitányi vezető fülkét is szerette volna megnézni.

Mondhatjuk hogy a kívánsága teljesült, és egy örök emlék maradt számára, amit mindenkor, és mindenkinek elmesél!!

Az édesanyának, és testvérének a megérkezésünkkor (éjjel 11.00-kor) több órán át csak mesélte az élményeit, és csak azért hagyta abba mert már nagyon késő volt!

Londoni programunk a következőképpen alakult:

Megérkeztünk a londoni repülőtérre és elvittek minket a szállásunkra, ahol a gyermekek kipihenték a repülés izgalmait (Csabika a Malév repülőgép pilótafülkéjébe is bemehetett és bemutatták neki a működést, repülés közben) Nagyon tetszett neki,szinte szóhoz sem tudott jutni,és percekig csak állt...és teljesen meg illetődött az élménytől.

A rövid hétfői pihenő után a csapat (három beteg kisgyermek és kísérők) elindult a londoni Croydon városrész megtekintésére. A városrész csupa érdekesség volt a londoni piros busz-tol kezdve az emberekig, és ugye a beszédük miatt is nagyon érdekes volt... megnéztük az áruházakat,és természetesen vásároltunk esernyőket mivel állandóan esett az eső.

Első közös vacsoránk után a szállásunkra igazi angol taxival mentünk,és az este beszélgetéssel végződött.

A kővetkező napon követtük a British-Tours-sal londoni nevezetteségeket tekintettünk meg, természetesen idegenvezetővel és egy nagyon kedves buszvezetővel akik egyfolytában mutatták a nevezetességeket, alig tudtuk követni a bemutatott épületeket, hol jobbra, hol balra kellett tekintenünk, szinte már ebben bele lehetett fáradni. Mivel london belvárosa igen zsúfolt, gyalog mentünk a British Múzeumba, ami csodálatos és hatalmas, és ugye az egyik kivánság ez volt (Dávidé).

A múzeumlátogatás után a kedves idegenvezető hölgy (Susan) elkalauzolt bennünket egy angol Pizzas-ba ahol az éhes kis csapat jóllakott pizzákkal. Visszatértünk a szállásunkra a Bedford Hotelba, ahol az egész napos élményeinket pihentük ki.

Azért később megint útra keltünk egy kis városi csavargásra, egy nagyon kedves étteremben az angol specilalitást, a fish and chips-t is megkostolta a "csapat". Sajnos eltelt megint egy nap, és este nem kellett senkit sem ringatni...

A következő nap még több látnivalót igért,a Magyar Kulturális Intézet és a Magyar Nagykövetség segítségével megtekintettük Natural History and Science Múzeumot a london Eye-t, majd hajókáztunk a Temze folyón, ahol kalauzolt minket Anikó és Ildikó akik londoni emlékkel, egy-egy beöltözött oroszlánnala gyerekeknek kedveskedtek.

Az utolsó napra hagytuk a Madame Tussauds panoptikumát, ami Ivett kivánsága volt. Sajnos a lift nem volt használható és ezért nem tudtunk bemenni a múzeumba. Cserében a kislányt és a többi gyerekünket elvarázsoltuk a londoni legnagyobb játék áruházba, a Hamleys-be. A gyerekekek és mi csak ámultunk és bámultunk a csodálatos áruház választékán és nagyságán.

Az időnk sajnos gyorsan letelt, pedig a gyermekek hangoztattak, hogy úgy maradnának még!

Azután ki a repülőtérre és fel a Malév gépre, ahol ismét nagyon kedvesek voltak velünk és beendgedtek minket vissza felé is a pilota fülkébe, ami Csabika számára óriási élmény volt.

Szeretném megköszönni minden kedves embernek akik a csodáért nagyon sokat tettek de legfőképpen Nektek Évi és Gábor!!!

Hirdetni fogom, hogy ebben a világban vannak még olyan emberek akik megvalósítják a gyermekek álmait!

Köszönettel,Tisztelettel: ***** Csaba és családja

Köszönjük a a DDB Budapest-nek, a MALÉVnek, a Magyar Kulturális Intézet és a Londoni Magyar Nagykövetség munkatársainak, a Budapest Taxinak és a British Toursnak, a Londoni Magyarok vezetésének, hogy lehetővé tették Csaba kívánságának teljesítését.

Külön köszönet illeti a MALÉV pilótáit, akik megismertették Csabát a pilótafülkével, megvalósítva ezzel régi vágyát és a Gyöngyös Mézes cég vezetőinek az apró emléktárgyért.

Patzauer Éva
2007.05.14



5.Június

Rekordkívánságteljesítés Debrecenben! Mintha csak a tavaszi Mikulás kelt volna útra, három fiatalember kívánsága is teljesült egy pár óra leforgása alatt. Andre ps2-t kért, akárcsak Józsi, Roli inkább vadmotorként száguldozik a Gyermekhematolológia játékszobájában. Kicsik és nagyok egyaránt boldogan töltötték a délutánt...

Csinády Rita
régióvezető, Debrecen
2007.05.15.


2.Június

From: ***** Dávid *****@radnoti-szeged.sulinet.hu
Sent: Sunday, May 27, 2007 8:12 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Londonról

Tisztelt magyarországi és londoni szervezők!! Nagyon szépen köszönöm ezt a feledhetetlen kirándulást és elnézést kérek, hogy ilyen későn írok. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy teljesül a kívánságom: kijuthatok Londonba.

London, illetve Anglia már azelőtt is megigézett, amikor élőben láthattam mindent, nagyon megtetszett a város: a London Eye, a British Múzeum, a Science és Natural History Múzeum, a londoni körút a Britishtours-sal -igaz az angol nyelvet kissé nehézkes volt megérteni, de a lényeget és a poénok többségét sikerült megértenem. A British Múzeumban megismerhettem az igazi angol büszkeséget a műkincseikkel szemben. A város gyönyörű az emberek udvariasak és kedvesek. A legmegmosolyogtatóbb helyzetek azok voltak, amikor itt-ott, ahol egyáltalán nem számítottunk rá, találkoztunk egy-egy magyarral. Mégegyszer köszönöm a szervezést és ezt a feledhetetlen élményt az összes felajánlónak és szervezőnek.

Köszönettel:
***** Dávid


Hálásan köszönjük a MALÉV-nek, a londoni Magyar Kulturális Központ és a londoni Magyar Nagykövetség munkatársainak, az Első Magyar Inner Wheel Klubnak, a British Toursnak és a Budapest Taxinak, hogy lehetővé tették Dávid kívánságának teljesítését.

Külön köszönet illeti magántámogatóinkat, akik idejüket és fáradságukat nem kímélve szállást adtak itthon és Londonban Dávidnak és testvérének, szállították őket, sőt még külön ajándék emléktárgyról is gondoskodtak, így pl. a Gyöngyös Mézes cég vezetőinek.

Patzauer Éva


Archívum



Belépés