Beszámolók


1.Január
31.Október

A Tiszaburán élő 9 éves Zsuzsika Debrecenbe a Klinikára jár vissza gondozásra. Egyéni tanterv szerint tanul, ezért a tanuláshoz kért a Csodalámpától egy laptopot.
Zsuzsikát otthonában látogattuk meg és vittük el számára a Csodalámpa ajándékát.
A kislány gyönyörű fehér ruhába öltözve, az ablakon kukucskálva várt bennünket.
Boldogan bontogatta ki a nagy dobozt, amiben az ezüstszínű laptop lapult.
Testvérei segítségével azonnal be is üzemelték az új ajándékot. Játékokat, filmeket mentettek le az internetről, és felhívták Zsuzsi egyik kis barátnőjét Messengeren, hogy elmondják neki, milyen nagy öröm érte Zsuzsikát, mert megkapta a laptopot, amire már olyan régen vágyott.


Köszönjük magántámogatóinknak, valamint az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Tiszabura 2021. október 23.

28.Október


Zakariás imádja a természetet, a társasjátékokat és a hangoskönyveket. Zaki nagyon szeret kirándulni és horgászni. Amikor rossz az idő, akkor legózni szokott. Hatalmas lego készlete van, amiből már csak egy-két darab hiányzik. Épp ezért a Csodalámpa Dzsinnjétől egy igen komoly Lombház legot kért.
Az egyik kórházi kontrollon tudtuk átadni Zakinak a hatalmas nagy dobozt. A maszk miatt nem látszik - de mi tudjuk -, hogy óriási mosollyal vette át ajándékát.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szabolcsi Lajos úrnak és kedves barátainak, hogy támogatásukkal megvalósulhatott Zakariás kívánsága.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.27.


26.Október


Mit is kívánhatna egy 17 éves lány a csodalámpától, ami különleges és örök élményt nyújt neki…? Viki -aki a vágó szakmával kacérkodik -, gondolt egyet és egy filmforgatáson szerette volna találni magát. Az álma egyszer csak valóra is vált. Egy egész délutánt egy magyar TV sorozat forgatásán töltöttük, ahol már nagyon várták őt. Megnézhette az összes díszletet, odaképzelhette magát a történet eseményeihez. Kulisszatitkokba pillanthatott be, ami nagyon érdekes élmény volt számára. Az egyik rendező, Budavári Balázs még a rendezői székét is odaadta és fejhallgatóval a fején asszisztálta végig az aznapi sok-sok felvett jelenetet. A rendezői feladatok nagyon imponáltak neki, így az sem kizárt, hogy ilyen irányt vesz majd az élete. Találkozott színészekkel és a filmet forgató stáb sok-sok tagjával. Végül meglepetés ajándékkal, örömmel és boldogan hagytuk el a stúdiót a nap végén!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy Viki álma valóra válhatott!

Külön köszönet Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának, valamint Kapitány-Diószegi Judit vezető producernek, és Hatházi Fanni kreatív szupervizornak a kívánság teljesítésében nyújtott segítségükért!

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.18.


Viki írt nekünk egy csodálatosan kedves verset:

upload:Beszamolok/4486_Viki_levele0001.jpg

upload:Beszamolok/4486_Viki_levele20001.jpg

26.Október

Krisztián reggel megtudta, hogy aznap hazamehet. Örült, hisz napok óta a kórházban volt. Izgultam, hogy a megbeszéltek szerint megérkezzen az ajándéka -amiről ő természetesen nem tudott, - hogy még a hazamenetel előtt átadhassam neki.
Még délelőtt átvettem a csomagot, és bementem a szobájába. Nehéz leírni a pillanatot, az örömöt, amit Krisztián mutatott a doboz láttán. "Nem is gondoltam, hogy ez ilyen szép! Köszönöm, köszönöm!"
Aznap az osztály összes dolgozójának elújságolta, hogy megkapta a Csodalámpától a telefonját.


Köszönjük magántámogatóinknak, a Vigaszágrólszakadtak futócsapat tagjainak, hogy segítettek Krisztián kívánságát megvalósítani.


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.10.18.

22.Október

Sebi év eleje óta nem járhat iskolába. Sokszor kell Budapestre jönnie kórházi kezelésre.

A Csodalámpa Dzsinnjétől egy PlayStationt kért, hozzá tartozó játékokkal, hogy szabadidejében játszhasson rajta.

Az egyik kontroll alkalmával találkoztunk Sebivel, aki alig várta, hogy hazaérkezzen és kipróbálhassa a játékokat.

Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.07.

22.Október


Menyhért betegsége okán ritkán tud bejárni az iskolájába, ezért egy laptopot kért a Csodalámpa Dzsinnjétől, hogy online is bekapcsolódhasson az órákba. Anyukájával megbeszélve, az utolsó pillanatig sikerült titokban tartani az átadás időpontját. Így valóban meglepetést tudtunk neki szerezni, amiről mosolya is árulkodik.

Részlet Menyhért anyukájának leveléből:

Kedves Csodalámpa!

A kisfiam nagyon örült az ajándéknak. Köszönettel tartozunk ezért Dr. Karolini Anna és Dr. Mejhelbach Krisztina főorvos nőknek, Önöknek, a Csodalámpa Alapítványnak és a szponzoroknak, akik lehetővé tették az álom megvalósulását. Köszönjük áldozatos munkájukat!


Szívből köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását,
amellyel Menyhért kívánságát teljesíthettük!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.12.

22.Október


Csodalámpa ismét valóra váltotta egy fiatal álmát.

Márk egy vagány és vicces kamasz fiú, aki nagyon otthonosan mozog az elektronikai kütyük világában.

Bár több ideig eltartott mire kigondolta, mit is kérne szívesen, egy vezeték nélküli fülesre esett a választás. Számára külön meglepetés volt a JBL hangszóró, aminek nagyon örült.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel valóra válthattuk Márk kívánságát!


Áchim Boglárka Flóra
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.13.

22.Október



Laura több hónapot töltött kórházban, a kezelések alatt nem járhatott közösségbe, se sportolni, se iskolába. A Csodalámpától épp ezért egy laptopot kért, amin online folytathatja a tanulmányait és szabadidejében filmeket is nézhet rajta. Az egyik kontrollon találkoztunk Laurával, aki boldogan vette át a piros szatyorban lévő laptopot.

Mielőbbi gyógyulást és jó tanulmányi eredményeket kívánunk Laurának!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Laura kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.12.

22.Október



Csenge egy kedves, mosolygós fiatal lány, aki imád rajzolni. A kórházi bentlétek során gyakran tölti az idejét rajzolással, színezéssel.

Amikor meg tudta, hogy lehetősége van kérni a Csodalámpától, egy tabletet szeretett volna érintős ceruzával, hogy a letöltött applikáción keresztül alkothasson.

Óriási öröm volt, mikor megkapta a várva várt ajándékot. A kívánság átadásakor a Főorvos Úr is jelen volt.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Zsuzsának a támogatást,
melynek köszönhetően válthattuk valóra Csenge kívánságát!


Áchim Boglárka Flóra
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.13.

22.Október


Ábris - betegsége miatt - ezen az őszön nem kezdhette el az iskola első osztályát. Nagyon szeret festeni, zenélni, énekelni. A Csodalámpától egy profi dobfelszerelés volt a kívánsága.

Ábris, mióta megkapta a dobokat, lelkesen gyakorol, amikor épp nem a kórházban van.

Meghívást kaptunk tőle az első koncertjére is, reméljük, hogy az első sorokból hallgathatjuk őt… :-)





Köszönjük a támogatást a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, valamint azon felhasználóiknak, akik most váltottak elektronikus vízdíjszámlára – segítségükkel teljesíthettük Ábris kívánságát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.06.

18.Október


Zsaklin egy saját játszóteret álmodott az udvarukra: hintát, mászókát, csúszdát.
- A legjobb az lenne, ha két hinta lehetne, mert akkor együtt hintázhatnék a kistestvéremmel - osztotta meg velünk vágyát a 7 éves kislány.
Zsaklin végtelenül boldog volt, hogy álma pillanatok alatt teljesült, és immár kistestvéreivel együtt élvezheti ezt a szuper játszóteret!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt.-nek és a Fa-Bi-Ke Kerti Játékok és Kiegészítők- nek a támogatást,
segítségükkel válthattuk valóra Zsaklin kívánságát!



Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Sárrétudvari, 2021.10.10.


18.Október


Tomi már régóta vágyott egy Xiaomi mobiltelefonra és elkezdett gyűjteni rá. Mikor kiderült, hogy a Csodalámpa Alapítvány segítségével hamarabb is teljesülhet kívánsága, nagyon boldog volt.
A sok-sok kórházban töltött napon kiváló eszköz lesz számára a játékra, zenehallgatásra.
A sok nehézség és a műtétre való újbóli várakozás mellett sikerült örömöt csempészni Tamás életébe ezzel az ajándékkal.


Köszönjük a támogatást a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, mellyel valóra válthattuk Tamás kívánságát.


Bernhardtné Kati
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.09.01.

18.Október

Gábor szokatlan kéréssel kereste meg alapítványunkat. Azt mondta, tudja, hogy a gyerekek másfajta ajándékokat szoktak kérni, de ő családjával nagyon szegény vidéken él, és annak örülne igazán, ha megajándékoznánk őt egy zuhanykabinnal, ahol kényelmesen tudna tisztálkodni. A Csodalámpa Alapítvány ezt a kissé különös kívánságot is teljesítette, ezzel is örömet szerezve egy nehéz helyzetben lévő, beteg gyereknek.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Gulács, 2021. 09.17.

18.Október

Cintia vágya egy okostelefon volt, mely mindenhol nála lehet, akár otthon, akár a kórházban, ahova kezelésekre jár. Igaz, hogy ez egy sokoldalúan felhasználható, praktikus ajándék, de egyáltalán nem mindegy a kinézete, a márkája sem. A nagylány egy konkrét típust és színt nézett ki magának, és nagyon örült, amikor a dobozból pont az a készülék került elő.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Cintia kívánsága!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.10.11

15.Október


Hanna nagyon szereti a mozgást, régóta sportol, sokféle sportot kipróbált már. Focizott, atlétikázott és a társastáncba is belekóstolt. 6 éve versenyszerűen taekwondozik. Hosszas gondolkodás után egy kerékpárt kért a Csodalámpától, amivel el tud kerekezni a suliba, ahol csecsemőgondozást tanul, majd onnan az edzéseire.
Sok sikert kívánunk Hannának a sportban és a tanulásban!


Köszönjük a Decathlon támogatását, mellyel valóra válthattuk Hanna kívánságát!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Csömör, 2021.10.10

14.Október


Laci komolyan veszi a tanulást, és kórházi kezelései alatt sem szeretne lemaradni a tananyagban, ezért is gondolt arra, egy laptopot kér a Csodalámpától. És amikor a tanulással végez, jöhet rajta a chatelés a barátokkal, egy kis internetes játék, vagy egy jó film.
Laci, élvezd a laptopot, és gyógyulj meg hamar!


Köszönjük magántámogatóinknak Laci kívánságteljesítésében nyújtott segítségüket!

Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.10.12.

13.Október

Réka kívánsága egy laptop volt, hogy a gyakori kórházi kezelések alatt is tudjon tanulni, ne maradjon le a többiektől, valamint ezen keresztül tarthassa a kapcsolatot osztálytársaival, barátaival. Persze a tanuláson túl szórakozásra is fogja használni, hiszen játszani, filmet nézni, zenét hallgatni is szuper lesz rajta.

Köszönet az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
akiknek összefogásával teljesülhetett Réka kívánsága!



Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. 10.12.


13.Október


Ramóna büszkén ölelte magához a Csodalámpa Alapítványtól kapott tabletet. A kislány öröme határtalan, hiszen most már neki is lesz egy saját készüléke, amelyen bármikor nézhet meséket. Sőt, még a kórházba is magával viheti, így ott is vele lesznek kedvenc mesehősei.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük Sitkei Máriának a támogatást, segítségükkel ismét mosolyt varázsolhattunk egy beteg kisgyerek arcára!

Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.10.09.

13.Október

Gyuri szereti a történelmet, egy hagyományőrző egyesület tagja. Ebben az egyesületben versenyszerűen vív is.
A középiskolában honvédelmi ágazaton tanul, lövész vagy felderítő szeretne lenni.
A Csodalámpától egy Samsung Galaxy mobiltelefont kért, amivel tarthatja a kapcsolatot a barátaival és osztálytársaival, mivel még több hónapig nem mehet közösségbe.
Mielőbbi gyors gyógyulást kívánunk Gyurinak!


A támogatást köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. -nek, mellyel valóra válthattuk Gyuri kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.13.

13.Október


Bálint egy kedves, kamasz fiú. Jó eszű, és szeret tanulni. Ahogy bekerült a kórházba, és orvosai tudatták vele, hogy egy jó ideig nem járhat majd közösségbe, az egyik legnagyobb problémája az volt, hogy hogyan fog tanulni most, hogy kórházban kell töltenie legalább a fél tanévet.
Saját laptopja még nincs, de jó volna egy, s akkor tudna tanulni, filmet nézni, játszani és beszélgetni a barátokkal.
Ezek után nem is volt kérdés, hogy mit szeretne kérni Bálint a Csodalámpától. Persze, hogy egy laptopot!
Nagy volt a meglepetés, amikor odaadtam Bálintnak a csomagot, amiben a laptop lapult.
A kamasz fiú először nem is gondolta, hogy az ő ajándéka van a dobozban. De ahogy bontogatta a csomagot, szemei csillogni kezdtek, arca kipirult a boldogságtól.
„Pont ilyet szerettem volna”- suttogta halkan, ahogy megpillantotta az ezüstszínű laptopot.
„Most már fogok tudni tanulni és chetelni! Mondta vidáman édesanyjának.
Kedves Bálint!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban és gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Huba álma is valóra válhatott!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021.10.07.

13.Október


Amina egy bájos, okos, értelmes, örökké csacsogó és mosolygó kislány!
Mert hosszú kórházi kezelés vár rá, azért minden vágya, hogy legyen egy saját laptopja.
Tanulni, mesefilmeket nézni, játszani, beszélgetni szeretne osztálytársaival, és kis barátnőivel. „Hát ezekre kéne a laptop” mondta mosolyogva Amina.
És amit szeretett volna, azt a Csodalámpa Dzsinnje el is hozta Aminának.
Kerekre nyílt szemekkel, fülig érő mosolygós szájjal fogadta a csomagot, amiben az ajándéka lapult.
Szerintem bárminek örült volna, de hogy laptop volt a dobozban, annak kimondhatatlanul.
Örömében meg se tudott szólalni, ami nála nem igen megszokott, mert mindig vidáman csacsog.
Édesanyjának örömkönnyek csillogtak szemeiben. Nagyon örült, hogy kislányát ezekben a nem minden napi nehéz időkben is boldognak látta.
Jó volt látni, hogy anya és gyermeke mennyire boldogok!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását,
amellyel Amina kívánságát teljesíthettük!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021.10.06.

12.Október

Márk imád motorozni, csakhogy kinőtte az akkumulátoros gyerekmotorját...

Ráadásul nemrég olyan erdő közeli, dimbes-dombos helyre költöztek, ahol az eddig használt kismotor nem tud megbirkózni a tereppel és a szilárd útburkolat hiányával. Márpedig Márk és családja szeretnek biciklizni, a barátja a közelben egy dombon lakik, szóval kellene valami motoros jármű, amivel az operációk és kezelések kisebb egyensúlyzavarai ellenére is lépést tud tartani a családdal.

Na de mi lehet ilyen jármű, ha a két kerék kevés és ráadásul a terepet is bírnia kell? Végül is a 2*2 győzött: egy a játékkategóriánál jóval komolyabb, méretben is megfelelő elektromos kvad-ra esett a választás.

Márk édesapjával egyeztettük a részleteket és küldtünk két lehetőséget. Hamarosan visszahívtak a válasszal, amit Márk örömtől csilingelő hangon adott meg:
- „A pirosat választom, nagyon szépen köszönöm!”

Márk édesanyjával épp vidéken volt néhány napig, amikor a megérkezett hozzájuk a „jármű”. Édesapja helyet csinált, összerakta amit kellett, feltöltötte az akkut és vártuk a vasárnapot, amikorra a „hivatalos átadást” megbeszéltük Márk kívánságának támogatójával, a Rohan6’s futócsapat vezetőjével, Bernadette-tel.

Márk édesapjával varázsoltuk elő a jó 50 kg-os kvadot – bocsánat a kifejezésért, de talán a „dögös” szó illik rá: szép, piros, erős és terepre termett jármű!

Márk becsukott szemmel jött ki az ajtón, talán hogy késleltesse a meglepetés pillanatát. Nyitott szemmel nyomban fülig érő mosolyra váltott majd nyeregbe pattant.

/ 6





Balszerencsénkre esett az eső, az utca enyhén szólva sáros volt, így csak az udvarban tudta Márk kipróbálni a kvad-ot.

Őszintén megmondom, hittem is, nem is abban, amit édesapja mondott, hogy Márk rutinosan tud vezetni… Na, ezek a kételyeim pillanatok alatt elszálltak, mert előremenet, hátramenet, Y fordulót bemutatva szuperül vezette a kvad-ot a szűk helyen, majd - kivételesen - a füvön is.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Márknak és sok örömteli utazást a kvadon -a csodalámpások és a Rohan6's tagok nevében is!


Márk nevében is hálásan köszönjük a Rohan6’s csapat „Csodabogarainak”, Bernadette-nek és futótársainak a támogatást, hiszen ők már nem először segítenek örömet szerezni egy csodalámpás gyereknek.
És gratulálunk, mert nem mellékesen csapatként teljesítették az Ultrabalaton 216 km-es távját és sportteljesítményükkel, illetve a baráti körükben indított gyűjtés eredményével támogatták Márk kívánságának teljesítését.


Ivády Éva és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Pilisborosjenő, 2021. október 10.

11.Október

Reggel, mire Leticia felébredt, a Csodalámpa Dzsinnje odavarázsolt ágyára egy szép, új tabletet.
A kórházban bizony sokszor lassan telik az idő, nem könnyú a gyerekeket lefoglalni, gondolataikat kicsit elterelni a betegségről. Ebben lesz segítségére Leticiának a tablet, melyen jókat játszhat, és bármikor megnézheti kedvenc meséit.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. ismételt támogatását!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.10.09.

11.Október

Betegsége miatt Klaudia sajnos mostanában sokat tartózkodik kórházban. A kislány kívánsága egy tablet volt, melyen mesét nézhet és játszhat, hiszen így sokkal gyorsabban és kellemesebben telnek a kezelések közti időszakok.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük Klaudia kívánságát!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. 10.09.

10.Október

/ 4




Csenge minden vágya az volt, hogy legyen egy csúszdája és hintája a kertjükben.
Ezért a Csodalámpa teljesítette Csenge kívánságát.
Amikor a kislány hosszú kórházi tartózkodás után végre hazaérkezett, a kertben várta Őt egy kicsi házikó ahová lépcsők vezetnek fel, s a végén egy rózsaszínű csúszda, amin le lehet csúszni, meg két hinta, és egy szép színes mászó fal.
"Pont ilyenre vágytam! " suttogta a pici lány, ahogy megpillantotta a játékokat.
És pillanatok alatt már fent is volt a csúszda tetején, s boldogan csúszott le a csúszdán.
Aztán kipróbálta a hintát és a mászó falat is!
Jó volt látni, mennyire boldog, felszabadult lett a hosszú kórházi kezelések után!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel válhatott valóra Csenge álma!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Alsógagy, 2021. 09.25.

10.Október


Boglárka óvodába járt, addig míg betegsége miatt kórházba nem került.
Nagyon hiányoztak neki a testvérei, apukája, és az óvodai kis barátai. Ezért azt kérte a Csodalámpától, hogy valahogy hozza be a kórházba mindazokat, akit Ő nagyon szeret.
Ezt aztán úgy oldotta meg a Csodalámpa Dzsinnje, hogy megajándékozta Bogikát egy Tablettel, aminek segítségével a kislány fel tudta venni a kapcsolatot az otthon maradt szeretteivel.
Megható volt látni az örömöt Bogika arcán, amikor megpillantotta a tesókat és az édesapját, aztán meg az óvónéniket és óvodás társait a tablet képernyőjén.
A kis barátnők elmondták, hogy nagyon várják vissza Őt az óvodába, és gyógyulást kívánnak neki!
Kedves Bogika!
Minél hamarabbi gyógyulást kívánunk, s azt hogy sok örömöd legyen az ajándékban.


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021. október 4.

8.Október


A 6 éves Tibike már az udvaron várta, hogy megérkezzek. Eleinte félénk volt, de adtam neki egy pacsit és akkor elmosolyodott, majd feloldódott. A vágyott játszótér megérkezésemkor már az udvaron állt összeszerelve és Tibike örömmel mutatta nekem, hogy milyen ügyesen mászik fel rá! Az édesanya elmondásából úgy tűnt számomra, hogy a játszótér szakszerű összeszerelése alatt is igen nagy volt Tibike öröme és izgatottsága! Nekem is nagyon jó érzés volt látnom Tibike örömét, akit három testvére féltőn óvott az összekacagások közepette is.

A család nagyon hálás a Csodalámpa Alapítványnak és a támogatónak is, hogy ebben az örömben lehet részük a kívánságteljesítés révén, amely önerőből a család számára anyagilag elérhetetlen lett volna, ottlétem alatt többször meg is köszönték. Én is hálás vagyok, hogy láthattam Tibike és a család örömét!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak,
a támogatást, akiknek összefogásával Tibor álma is valóra válhatott!


Pap Ferenc
kívánság-koordinátor
Jánoshida, 2021.09.27.

8.Október


Rudi sportos, szereti a kihívásokat. 10 éve karatézik, már barna öves és e mellett rendszeresen részt vesz az országúti kerékpáros edzéseken is. A matek is jól megy Rudinak, a jövőben belsőépítészként szeretne dolgozni. Ehhez a céljához kért segítséget a Csodalámpától, mert egy olyan laptopot kért, amin terveket lehet készíteni.

Mielőbbi gyors gyógyulást és sikereket kívánunk Rudinak a sportban és a tanulásban!


Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.06.

8.Október


Lili egy életvidám kislány, aki odavan az unikornisokért. Így nem meglepő, hogy a kívánsága a Csodalámpától egy „hatalmas”, beszélő plüss unikornis volt.

Persze sok más meglepetés is volt a csomagban: unikornisról szóló mesekönyv, nyomda és kreatív játékok. Mivel Lili nemsokára beül az iskolapadba, megajándékoztuk őt még egy unikornisos ébresztő órával és tolltartóval.

Lili lelkesen és elcsodálkozva bontogatta ki egymás után az ajándékokat. Többször is megkérdezte közben, hogy „ez tényleg mind az enyém?”

A plüss unikornist persze csakis ő vihette haza, nem engedte át másnak…:-)


Köszönjük magántámogatóinknak, az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.10.05.

7.Október


Barnabás kívánsága egy asztali számítógép volt, amely segítségére lesz a tanulásban, de szabadidejében is sűrűn használja majd, hiszen a nagyfiú szívesen foglalkozik számítástechnikával és szereti a számítógépes játékokat.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Barnabás vágya!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2021. 09.17.

6.Október


Lóránd arra vágyott, hogy családjával együtt tölthessen pár napot egy elegáns wellness szállodában. Választása a zánkai Zen Garden Resort -ra esett, ahol valóban kikapcsolódhatott, feledve az elmúlt időszak hosszas kezeléseit. Lórándot elvarázsolta a szálloda és környezete: a kis arborétum, a medencék, az étterem finomabbnál finomabb kínálata.
A vakáció után egy kedves levelet kaptunk a nagyfiútól:
"Keves Csodalàmpa!
Örömmel fogadtam a felajànlàsukat! A szàllàst èn valasztottam ki és nagyon jól döntöttem. A szemèlyzet kedves ès segìtőkèsz volt. Sok ùj helyet nèzztünk meg. Köszönöm ezt a szèp időtöltèst.Nagyon jò emlèk marad. Lóránd"


Köszönjük a Zen Garden Resort támogatását,
segítségükkel válthattuk valóra Lóránd álmát!

upload:Beszamolok/letoltes_1_.png

Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Zánka, 2021.09.12.

6.Október

Mózesnek nehezen telnek a hétköznapjai a kórházban. Közös csoportos foglalkozásra invitáltuk, de nem volt hangulata. Rosszkedvűen feküdt az ágyában, lassan sírdogált.
Amikor beléptem hozzá, édesanyja mondta: Most nem alkalmas , nincs jókedve Mózesnek.
Tudom, válaszoltam, épp azért jöttem, mert szeretném felvidítani valamivel. Ekkor már kíváncsibbnak tűnt. Előhúztam a zsebemből a Csodalámpa Alapítványtól kért telefonját, és hirtelen el is felejtette, hogy rosszkedvű.
Köszönjük Csodalámpa, hogy hihetetlen jó időzítéssel, sikerült ismét megszépíteni egy beteg gyermek napját a klinikán!


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását,
amellyel Mózes kívánságát teljesíthettük!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.10.05.

Archívum



Belépés