Beszámolók


12.Október

Márk imád motorozni, csakhogy kinőtte az akkumulátoros gyerekmotorját...

Ráadásul nemrég olyan erdő közeli, dimbes-dombos helyre költöztek, ahol az eddig használt kismotor nem tud megbirkózni a tereppel és a szilárd útburkolat hiányával. Márpedig Márk és családja szeretnek biciklizni, a barátja a közelben egy dombon lakik, szóval kellene valami motoros jármű, amivel az operációk és kezelések kisebb egyensúlyzavarai ellenére is lépést tud tartani a családdal.

Na de mi lehet ilyen jármű, ha a két kerék kevés és ráadásul a terepet is bírnia kell? Végül is a 2*2 győzött: egy a játékkategóriánál jóval komolyabb, méretben is megfelelő elektromos kvad-ra esett a választás.

Márk édesapjával egyeztettük a részleteket és küldtünk két lehetőséget. Hamarosan visszahívtak a válasszal, amit Márk örömtől csilingelő hangon adott meg:
- „A pirosat választom, nagyon szépen köszönöm!”

Márk édesanyjával épp vidéken volt néhány napig, amikor a megérkezett hozzájuk a „jármű”. Édesapja helyet csinált, összerakta amit kellett, feltöltötte az akkut és vártuk a vasárnapot, amikorra a „hivatalos átadást” megbeszéltük Márk kívánságának támogatójával, a Rohan6’s futócsapat vezetőjével, Bernadette-tel.

Márk édesapjával varázsoltuk elő a jó 50 kg-os kvadot – bocsánat a kifejezésért, de talán a „dögös” szó illik rá: szép, piros, erős és terepre termett jármű!

Márk becsukott szemmel jött ki az ajtón, talán hogy késleltesse a meglepetés pillanatát. Nyitott szemmel nyomban fülig érő mosolyra váltott majd nyeregbe pattant.

/ 6





Balszerencsénkre esett az eső, az utca enyhén szólva sáros volt, így csak az udvarban tudta Márk kipróbálni a kvad-ot.

Őszintén megmondom, hittem is, nem is abban, amit édesapja mondott, hogy Márk rutinosan tud vezetni… Na, ezek a kételyeim pillanatok alatt elszálltak, mert előremenet, hátramenet, Y fordulót bemutatva szuperül vezette a kvad-ot a szűk helyen, majd - kivételesen - a füvön is.

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Márknak és sok örömteli utazást a kvadon -a csodalámpások és a Rohan6's tagok nevében is!


Márk nevében is hálásan köszönjük a Rohan6’s csapat „Csodabogarainak”, Bernadette-nek és futótársainak a támogatást, hiszen ők már nem először segítenek örömet szerezni egy csodalámpás gyereknek.
És gratulálunk, mert nem mellékesen csapatként teljesítették az Ultrabalaton 216 km-es távját és sportteljesítményükkel, illetve a baráti körükben indított gyűjtés eredményével támogatták Márk kívánságának teljesítését.


Ivády Éva és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Pilisborosjenő, 2021. október 10.

Archívum



Belépés