Beszámolók


1.Január
30.Március

Dzseni szerencsére és végre már túl van a kezeléseken.

A mindig mosolygós kislánynak kikerekedett a szeme, mikor édesanyjával feljöttek a szobánkba és meglátta a rá váró számítógépet. Csak mosolygott és mosolygott, míg átadtuk neki az ajándékot. Hihetetlennek tűnt számára, hogy ilyen gyorsan teljesült kívánsága. Azt mondta, hogy most már egy kicsit gyorsabban fognak otthon is telni a napja, mert kitanulja a számítógép kezelés csínját-bínját és elkezdheti a betűket is tanulni rajta.

Lengyel Andrea
2007.03.28.

A Kívánságot a United Way Erőforrás Alapítvány segítségvel teljesítettük. Norbi nevében is köszönjük!


25.Március

Alexandra hosszú, kellemetlen kezelésen van túl. Sokszor volt rosszkedvű, és néha semmihez sem volt kedve. Talán a legjobbkor lépett akcióba a Csodalámpa. Egy laptopot szeretett volna kapni. Fontos eszköz ez a számára, hiszen ezen kereszül tartja a kapcsolatot osztálytársaival, és kapja meg a házi feladatokat. A kívánsága 2007. március 13-án, egy szép napsütéses napon teljesült. Így könnyebben lépést tarthat a többiekkel a tanulásban, és talán sikerült egy kicsit jobb kedvre derítenünk. Sok sikert Alexandra, és gyógyulj meg mielőbb!

Köszönjük a COMPOFFICE-R KFT vezetőségének, hogy segítettek Alexandra kívánságát valóra váltani.

Gollob Anikó
2007.03.13.

Fénykép sajnos nem készülhetett, a szülők nem járultak hozzá.

23.Március

Thomas, a gőzmozdony megtalálása nagy fejtörést okozott nekünk.. aztán, a szokásos csodák sorozata akkor indult meg, amikor Zsoltival találkoztunk a kórházban, és bevallottuk, hogy sajnos, még nem találtuk meg a gőzmozdonyt, amit szeretne, és ő, kicsit bánatosan, de nagy bölcsességgel csak ennyit válaszolt: Nem baj, idén is lesz karácsony..!

Ez a mondat már el is indította a folyamatot, néhány nappal később megérkezett a játékboltba Thomas, és még sok-sok kiegészítő játék hozzá.
A kívánságlistát nézve válogattuk össze a kincseket, és néhány nap elteltével, a mamával egyeztetve, vittük a kórházba a csomagokat.

Zsolti épp kezelést kapott és keservesen sírt, mert nagyon fájt a feje, fájdalomcsillapítóért ment el a nővérke. A csomagot meglátva már mosolyra húzódott a szája, és ahogy egyenként vettük ki a csomagokat a nagy táskából, a fájdalom egy csapásra megszűnt, Zsolti izgatottan rakta össze a síneket a mama segítségével. Megcsodálta a vonatokat, a fűtőházat, a hidat, és a váltóőrt, aki le tudja állítani a forgalmat egy gombnyomással... semmiféle fájdalomcsillapító nem kellett már, kacagás töltötte be a kórtermet, és persze az összes gyerek ott guggolt a vasút körül, mindenkinek volt javaslata, mit, hogyan kellene csinálni, és minden arcon mosoly volt azon az estén!

Köszönet Németh Norbert Józsefnek a szép játékért.

Flandera Tünde és Titkos Rita
kiv. koordinátorok
2007.03.07.


23.Március

Én azt kívántam a Csodalámpától, hogy találkozhassak Lukács Lászlóval, a Tankcsapda énekesével. Már amikor megtudtam, hogy milyen hamar intézkedtek, roppant izgatott voltam.
Ekkor egyből egy barátnőm jutott az eszembe, akivel a tréning táborban nap, mint nap Tankcsapda számokat hallgattunk.

A meglepetés a dologban az volt, hogy a koncertjükön is részt vehetünk.
Ez így egyben fantasztikus élmény volt! Már 6 órakor ott voltunk. Az is jó érzéssel töltött el bennünket, amikor a biztonsági őröknek szólt a menedzser, hogy nekünk nem kell jegyet vennünk, mert az együttes vendégei vagyunk. Az Annával izgatottan vártunk a nagy találkozóra. De ezt a feszültséget Lukács Laci könnyedsége gyorsan feloldotta. Ő maga ajánlotta fel a közös fotó készítését, és bár mi elképzeltük, hogy miket fogunk kérdezni, annyira meg voltunk illetődve, hogy Laci kérdezgetett bennünket.
Mire észbe kaptunk már az első sorban találtuk magunkat, ahogy pogózunk a Tankcsapda számokra. (Már amennyire ez az első sorban lehetséges.) :)
Laci rögtön az elején kiszúrt minket, és igyekezett minden tárgyi ajándékot felénk célozni, de nem mi vagyunk az egyetlen rajongói, így gyorsan kikapkodtak mindent a kezünkből.
A koncertnek majdnem éjfélkor lett vége, és fáradtan de tele élménnyel utaztunk haza Tatabányára.

Szeretném megköszönni a Csodalámpa Alapítványnak, és külön Kissné Horváth Anitának, hogy megszervezte nekünk ezt a fantasztikus találkozót!

Köszönettel ***** Dorottya
Tatabánya, 2007. március 20.


23.Március

From: ***** Bernadett [mailto:*****betty@citromail.hu]
Sent: Wednesday, March 21, 2007 5:40 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Köszönöm

Tisztelt Alapítványi Dolgozók!

Ez úton szeretném önöknek megköszönni, hogy teljesítették kisfiam, ***** András kívánságát, és kapott önöktől egy fantasztikus LCD monitort.
Már a mosoly a kis arcán is boldogsággal töltött el. Miután megkapta össze is szereltem neki. Azota azon gondolkodom, hogy hogyan is csaljam majd el a géptől ha vacsorázni kell.

De nem baj. Még egyszer köszönjük szépen magam és kisfiam nevében ezt a csodás ajándékot.

Köszönettel: ***** Bernadett

Teljesítve: 2007.03.21

20.Március

From: Zsófi [mailto:****zsofi@freemail.hu]
Sent: Sunday, March 18, 2007 3:37 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: Köszönet

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenért, amit a csodalámpától kaptam!
Kívánságom egy Bayern München meccsjegy volt, amit meg is kaptam. Nagyon jól éreztem magam, annak ellenére, hogy az utazási iroda nem tartotta magát a szerződésben foglaltakhoz!
Szeretném, ha tudnák, nem önök a hibásak, mindent megtettek és minden nehézség ellenére sikerült jegyet szerezniük a Bayern-Real meccsre és számomra így is hatalmas élmény volt!
Azt hiszem bármilyenek is voltak a körülmények, hatalmas élménnyel lettem gazdagabb és azért nem mindenki mondhatja el magáról, hogy résztvett egy ilyen nagy meccsen:D!

Képeket is mellékeltem, bár sajnos a távolság miatt nem sok vehető ki belőlük..
Arra hívnám fel a figyelmüket, hogyha egy sorstársam kér hasonlót Önöktől, akkor nagyon vigyázzanak ezzel az utazási irodával, hisz voltak akik elutaztak Németországba és a szállodában kellett végignézniük a meccset...

Mégegyszer nagyon köszönöm, nagyon sokat jelentett nekem, hogy ott lehettem!!!!!!
További jó munkát kívánok és ha bármiben segítségükre lehetünk, keressenek meg minket e-mailben vagy telefonon!!!!

Üdvözlettel: ***** Zsófia és családja

Teljesítve 2007.03.07



15.Március

Ádám nagyon szereti az állatokat, de főleg a szép, szines halak a kedvencei, ezért mi mást is kívánhatott volna, minthogy szeretné megismerni szüleivel és testvéreivel a Tropicarium csodálatos világát.

Természetesen a tarka-barka, meseszép halak akváriumai előtt időztünk a legtöbbet, ahol boldogan fedezett fel egy-egy számára ismerős fajtát, ámulva és boldogan szaladgált testvérével, újabb és újabb érdekességeket keresni.

Nagyon jó volt látni ahogy önfeledten rohangásztakés nevetgéltek, ahogy mindent meg kellett figyelniük, fel kellett fedezniük.

Úgy érzem sok szép emlékkel indulhattak haza, de bevallom, a velük töltött néhány óra számomra is felejthetetlen lett.

Krekó Viki
Teljesítve 2006. nov.11.


15.Március

Ramóna, mint kortársainak többsége, nagyon szeretett volna egy számítógépet. Kis betegtársától hallott a Csodalámpa Alapítványról, ezért bizakodva fordult hozzánk ő is segítségért. Nagyon örült, amikor kívánsága teljesült.

Édesanyjával együtt köszönték meg nekünk és támogatóinknak a segítségét.

Giákné B.Judit
2007.03.04

15.Március

Megérkezett Enikő várva-várt chu-chu babája a Szt. László Kórházba. Enikő azonban előző nap a steril-box "lakója" lett, így a babát csak édesanyja vette át nagy örömmel. Sajnos a boxba nem vihette be kislányához, mivel a baba nem sterilizálható.

Anyukával megbeszéltük, mikor kislánya a steril-boxból kikerül, és megkapja a babát, fényképezőgéppel is megörökítem az örömteli pillanatot.

Bíróné Pallag Erika
kórházpedagógus


15.Március

Csaba már hosszú hónapok óta várt arra, hogy családjával ellátogasson a budapesti Állatkertbe. Végre az egészségi állapota is megengedte és találkozhattunk.

Sajnos az idő nem nekünk kedvezett, de ez sem szeghette a fiúk jókedvét, térképpel a kezükben boldogan és kiváncsian fedeztek fel minden állatot. Meglepetésként, egy évre Csaba lett a Jonas nevü zsiráf tiszteletbeli nevelőszülője.

És bár haza nem vihette kedvenc állatát, oklevele mellé kapott fényképek pótolják nevelt "fiát".

Krekó Viktória és Láng Zsófia
2007.03.10.


Csaba testvéreivel


12.Március

Bence bizony régóta várt arra, hogy az ő csodalámpás kívánsága is teljesüljön. Nagy volt az öröme, amikor a kórházban karácsony előtt kopogtatott be hozzá az alapítvány "angyalkája", aki meghozta a várva várt fényképezőgépet.

Örömében betegtársait, sőt még a nővérkéket is lefényképezte.

Reméljük, mielőbb otthon kattogtathatja gépét, a legjobb egészségben!

Giákné B.Judit
Tatárné Cs. Zsuzsa

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!


10.Március

Kedves Csodalámpa!

Március 7.-én megkaptam a csodalámpától kért ajándékomat, (Apple iPOD-ot). Nagyon örültem neki.
Köszönöm Szépen:

***** Edina

A kívánságot egy kedves magán-támogatónk segítsége révén sikerült teljesítenünk. Köszönjük!

Patzauer Éva

9.Március

Vivien a klinikán tartózkodott már hosszú ideje, szűnni nem akaró lázai maitt. Már nagyon elege volt az egészből. Egyik reggel, amikor épp nem volt valami jó kedvében, rajzolgatott és nyafogott anyukájának, kinyitottuk szobája ajtaját és betoltunk egy kerékpárt.

Elcsendesedett és gyanúsan méricskélt a tekintetével mindenkit, de főleg a biciklit. Látszott a tekintetén, hogy örül nagyon, de nem tudja mire vélni a dolgot. Mikor aztán tudatosodott benne, hogy ez az ő ajándéka, alaposabban szemügyre vette és onnan kezdve folyamatosan csacsogott.

Elmondta, hogy ő majd ezzel a kerékpárral fog oviba járni és, hogy mit fog a rajta lévő kiskosárkába vásárolni a boltban. Hamarosan fel is ült rá, először csak óvatosan tekerte, aztán délután már a folyosón száguldozott. Kicsit elgondolkodott azon, hogy majd hogyan viszik haza, de kitalálta, hogy majd beteszik az apa autójának a csomagtartójába. Pár napig még – míg teljesen láztalan lett – nálunk, a kórházban használta a csodaszép járgányt, azután ahogyan eltervezte, hazavitték a bicajt. Remélem, Vivien hamarosan óvodába is járhat vele.

Bezdánné Végh Tünde
Teljesítés: 2007.01.31.


9.Március

Viola - nagykanizsai kislány - kívánságának teljesítésére 2007. 03. 01-én került sor. Szerencsére Viola egészségi állapota lehetővé tette, hogy otthonában adjuk át az általa kért laptopot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos első kívánságát - a Csacska angyallal való találkozást - minden próbálkozásunk ellenére sem sikerült teljesíteni, de így a második kívánságot annál nagyobb örömmel váltottuk valóra.

A szuper Fujitsu-Siemens laptop remélhetőleg nagy segítségére lesz a tanulmányaiban, és egy kis kikapcsolódást és örömet nyújt a betegsége elviseléséhez.

Ezúton kívánjuk, hogy sok örömét lelje a szívből jövő ajándékban.

Auer Nóra
kívánság-koordinátor
Nagykanizsa


A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!


9.Március

Valentin éppen vizsgálaton volt a klinikán amikor átadtuk neki a kért DUPLO kalózhajót.

Először nagyon visszahúzódó volt, szinte meg sem szólalt, de amint meglátta mit rejt a csomag felcsillant a szeme és boldogan mesélte, hogy otthon apával fogja összerakni és le is fogja rajzolni.

Kívánunk Valentinnak sok örömet és jó játékot.

2007.02.26.
Kőszegi Judit


A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!


9.Március

Márió és egész családja nagyon meglepődőtt amikor egy vasárnap délután megérkeztünk a várva várt számítógéppel.

Már régóta elő volt készítve a helye Márió szobájában. Gyorsan üzembe helyeztük, hogy minél előbb ki tudja próbálni a barátaival.

Nagymamája elmondta, hogy már nagyon jól tudja kezelni a gépet és nagyszerű, hogy ezentúl nem kell a szomszédba mennie ha gyakorolni vagy játszani szeretne.

Kívánunk Máriónak mielőbbi gyógyulást és jó játékot, tanulást az új számítógéppel.

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget a Magyar Külkereskedelmi Banknak nagyon köszönjük.

Kőszegi Judit
koordinátor
Péterhida 2007.03.04.

9.Március

Istvánnak nagyon hosszú utat kell megtennie Erdélyből, mikor kontrollra kell jönnie Budapestre. Ezúttal sokkal gyorsabban teltek az utazás órái, mert tudta, hogy a kórházban meglepetés várja és sok hónapnyi várakozás után átveheti a várva várt laptopot!

Szakértőként bontotta ki a dobozt és nézett meg minden csatlakozót, tartozékot... Felcsillant a szeme, hogy milyen jó és modern gépet kapott! Pont olyat, amiről álmodott!

Krekó Viktória
koordinátor
2007.03.06.


A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

9.Március

Gábor nagyon megörült amikor kicsomagolta a kamerát.

– Pont ilyet szerettem volna –, mondta nagyon boldogan.

Azután elmesélte, hogy eddig a barátja kamerájával készített kisfilmeket, a kórházban, a téren, az iskolában és milyen nagyszerű, hogy ezentúl nem kell kölcsönkérnie senkitől, hogy meg tudja valósítani elképzeléseit.

Kívánunk Gábornak minden jót és sok sikeres alkotást.

Köszegi Judit
koordinátor
2007.03.02



A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük az Erőforrás Alapítványnak ill. a Budapest Banknak.


9.Március


Bencének betegsége miatt fontos a sok mozgás, ezért szobabiciklit kért az alapítványtól. Nagyon örült, mikor meglátta a nagy dobozt, és hatalmas igyekezettel segített az összeszerelésben is. Biztos, hogy meg volt elégedve az eredménnyel is, mert nagy örömmel vette birtokba a "járgányt".

Jó biciklizést Bence!

Jakabfiné A Gabi
koordinátor
2007.03.06

A kívánságot az Első Budapesti Inner Wheel Klub támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


9.Március

Babett izgatottan várta már a karácsonyt, de nem gondolta volna, hogy két nappal előtte is meglepetés érheti. A kórház játszószobájában megajándékoztuk a régen várt fényképezős mobillal. Kívánom, hogy sok örömteli beszélgetés történjen ennek a telefonnak a segítségével!

Szabó-Jilek Nóra
2006.12.22.

4.Március

Szabi kívánsága egy digitális fényképezőgép volt, mivel nagyon szeret fotózni. Egy szerda délután sikerült őt meglepnünk otthon, miután az édesanyjával megbeszéltük a találkozót. Szabi nagyon boldogan vette át a fényképezőgépet, ami nemcsak, hogy álló- és mozgóképet rögzít, hanem már hangokat is képes felvenni. Igyekezett is Szabi gyorsan kipróbálni minden funkcióját a gépnek.
Kívánjuk, hogy sok boldog, örömteli pillanatot sikerüljön megörökíteni ajándékunkkal!

Kiss Tímea, Palásti Ildikó
kívánságkoordinátorok
2007.01.31.

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!




2.Március

Vivike nagyon boldog volt hogy valóra vált az álma.
A bolgogságtól nem igazán talált szavakat.Nagyon meghatódott, a szülők is nagyon köszönik az új "családtagot".

Merci is nagyon boldog volt hogy rajta kersztül teljesült a kivánság.

L-né Vera
2007.03.01


A kívánság gyors teljesítéséhez ezúttal is egy olyan család nyújtott segítséget, akik - sajnos? szerencsére? - már közelről ismerik a Csodalámpa tevékenységét.

Köszönjük Mercédesznek és szüleinek, hogy segítségünkre siettek.

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget a Magyar Külkereskedelmi Banknak nagyon köszönjük.

Patzauer Éva

2.Március

Tamás (11) egy laptop-ot kért a Csodalámpától tanuláshoz és persze játszani.

Sajnos betegsége nemrégiben kiújult, így a számítógép átadására – minden szándékunk ellenére - csak a Szent László Kórházban kerülhetett sor.

A találkozó egyeztetésekor kértem édesanyját, hogy próbálja titokban tartani, mi jön lesz később délután, de Tamás gyanút fogott, mert miért is hívná mamáját egy idegen… Egy szó mint száz, édesanyjának nem volt szíve tovább titkolódzni.

Sajnos Tomi immunrendszere most olyan gyenge, hogy a jókora dobozt először csak a külső folyosói ablakon keresztül tudtuk megmutatni és még csak kezet sem foghattam vele… (Aki már járt a Szent László Kórházban, tudja, miről beszélek.)

A dobozt így is széles mosollyal üdvözölte Tomi.

Más megoldás nem lévén, édesanyja vitte be a gépet a steril részlegbe, és a képeket is ő készítette el honlapunk részére.

Mielőbbi jobbulást és sok-sok vidám percet kívánunk Tominak a pompás Fujitsu-Siemens gép társaságában.

Patzauer Gábor és Pallag Erika

Levelünk érkezett Tamástól!

Kedves Csodalámpa!

Nagyon nagy meglepetés ért pár nappal ezelőtt.Megkaptam Tőletek a várva várt lap-topot. Sajnos újból visszakerültem a félsteril szobába s így ez az egyetlen lehetőségem hogy barátaimmal tarthassam a kapcsolatot.Igennagy segítségemre van a tanulásban is. Köszönöm szépen a segítségeteket.

Üdvözlettel: ****** Tomi


2.Március

Beszámoló gyanánt álljon itt Flóra mamájának levele:


2.Március

Karina álma egy elektromos kismotor volt. Ők vidékről járnak kezelésekre Szegedre.

Azon a napon Karina az átlagosnál is rosszabbul türte a vérvételt,vizsgálatokat,igy amikor az ambulancián találkoztunk, rögtön az édesanyja mögé bújt.

Bezzeg, amikor meglátta az ajándékot,azonnal mosolyra görbült a szája és beszélgetni kezdett.
Már alig várta,hogy kipróbálhassa az újdonsült ajándékot,de erre várnia kellett addig,míg haza nem értek.

Mindig rácsodálkozom ezekre a gyerekekre, hogy mennyi mindent kibírnak és milyen kevés elég ahhoz, hogy mindezt elfelejtsék és önfeledten tudjanak örülni.

Reméljük,hogy ahányszor ránéz vagy ráül a kismotorjára, olyan boldog lesz,mint amilyennek mi láttuk azon a délelőttön.

Kívánunk Neki jó egészséget!

Zámbori Andrea és Seffer Zsuzsanna
Szeged,2007. február 28.

2.Március

Dominika "Pöttyös Panka" lett, ugyanis sajnos testvéreivel együtt elkapta a bárányhimlőt. Így csak ahogy a szakrendelésre igyekeztek kontrollra, úgy álltak meg egy pillanatra a kvadért, amit a Domi áhított. Jobbulást és jó kvadozást!

Csinády Rita
2007.02.21


2.Március

Dominik már régóta szeretett volna kedvencével, Győzikével találkozni. A kisfiú a Tv képernyőjén kísérte figyelemmel Győzi mindennapjait és kíváncsi lett volna a sztárra élőben is. Ehhez már csak egy Csodalámpára volt szüksége és máris eljött az a borongósan induló csütörtöki nap, melyen lehetőség nyílt a találkozásra. Győzikére aznap igen sokan vártak a nyíregyházi főtéren egy televíziós műsor készítése miatt. Ahogy ott álldogáltunk lassan kisütött a nap és megérkezett Győzi két ajándékkönyvvel Domi számára. Máris kézen fogta a kisfiút és elindultak a népes rajongótábor felé. Bár a tv-műsor forgatása hosszabb ideig tartott a vártnál, Győzike elintézte, hogy tudjon még Domival beszélgetni, ugyanis nagyon megkedvelte a kisfiút.

2007.02.08
Török Tímea


2.Március

A 16 éves Csabi Mp3 lejátszót kért, hogy a kórházban töltött idő alatt is hallgathassa kedvenc együtteseit. Sajnos a kezelések miatt többször el kellett halasztani az ajándékozást, de megérte a hosszú várakozás; múlt héten végre sor kerülhetett a kívánság teljesítésére, amivel határtalan örömet szereztünk a miskolci fiúnak. Csabi elmondta, hogy nagyon szeret a szabadban a barátaival játszani, de a hideg és a tél beköszöntével erre egyre kevesebb lehetőség adódik. Ezért is örül, hogy ha már a szobában kell maradni, akkor legalább kedvenc zenéjét a punk-rockot hallgathatja éjjel-nappal. Hiszen az 1 GB-os lejátszóra akár több száz dalt is feltölthet, így gyorsabban telik a kórházban töltött idő is.

Kellemes zenehallgatást és mielőbbi gyógyulást kívánunk Csabinak!

Ruskó Márta és Pelsőczi Dominika
önkéntesek
2006.11.24.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

2.Március

Napfényes péntek délutánon sikerült Annamarit meglepnünk a várva-várt számítógéppel. Előző nap telefonon hívtuk az Édesanyját, hogy tájékoztassuk érkezésünkről. Annamari ezt megtudva, pénteken a szokottnál korábban ébredt, izgatottan várva érkezésünket. Eleinte nem akarta kibontani a hatalmas dobozba rejtett, rózsaszínbe öltözött ajándékot. Végül sikerült meggyőznünk az ajándék kicsomagolásáról úgy, hogy ígéretet tettünk arra, hogy csomagolás után be is üzemeljük a számítógépet. Ezután gyorsan megtörtént az ajándék kibontása és beüzemelése, amin meg is hallgathattuk Annamari kedvenc zenéjét, sőt azt is elárulta nekünk, hogy a számítógéppel naplót szeretne majd írni.

Kívánjuk Neked, hogy naplód nagyon-nagyon hosszú legyen, ami a kórházi beszámolókon túl sok-sok boldog nap emlékét tartalmazza.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget a Magyar Külkereskedelmi Banknak nagyon köszönjük.

Kiss Tímea, Molnár Eszter
kívánságkoordinátorok
2007.02.16.


Archívum



Belépés