Beszámolók


1.Január
23.November



Emili, mint egy igazi kis kukta nagyon szeret a konyhában sürögni-forogni, segíteni a nagymaminak és a maminak gyúrni a tésztát, díszíteni a süteményeket.

Ezért jó ötletnek tűnt, hogy a Csodalámpa Dzsinnje felé olyan kérés kerüljön, hogy Emilinek legyen egy saját kis babakonyhája, ahol kedve szerint készítheti a babáinak a különféle finom ételeket, süteményeket a családnak, kávét, teát.

A kérés meghallgatásra talált, s a babakonyha megérkezett a kislány otthonába. Emili és kistestvére nagyon megilletődtek, amikor meglátták a hatalmas dobozt, amiben a ott lapult az összerakható babakonyha.

A két kicsi lány izgalommal és nagy örömmel segédkezett az alkatrészek kicsomagolásában, és összerakásában.


Köszönjük az Aranypont Bt. támogatását!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2017. november 10.

13.November



Zalán Miskolcon él szüleivel és két testvérével. Régi álma volt, hogy a család együtt megismerje Budapest nevezetességét, de a gondos szervezés ellenére betegségének újbóli fellángolása nem tette ezt lehetővé. Talán egyszer ez a kívánsága is teljesül.

Végül átgondolta a kérését, és a behatárolt egészségi állapotára tekintettel egy Play Station 4 játékkonzolt kért az alapítványtól játékprogramokkal. Így együtt tudnak játszani a testvéreivel, ami nagy élmény lesz mind a hármuknak.

A kisfiú éppen vizsgálatra érkezett a kórházba, meglepődött, és nagyon örült az ajándékának. Lefotózta, és már küldte is ismerőseinek a jó hírt. Indulhat a közös játék!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bodnár Jánosné
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. 11.07.

13.November


Tibi, mint korosztályából oly sokan, rajong a számítógépekért, így alapítványunktól egy laptopot kért, amin szeretne barátaival beszélgetni, illetve játszani.

Az ajándékozásra kedves támogatónk irodájában került sor, a szülőktől megtudtuk, a kisfiú nagy izgalommal készült az eseményre…

A képeken is látszik, milyen nagy örömet szereztünk!


Köszönjük Gábriel Péter ismételt támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.09.25.

13.November


Regina súlyos műtéten esett át, már szerencsére jól van… saját szobájában alszik, mint egy igazi nagylány. Így alapítványunktól egy új ágyat kért, mivel szereti a meséket, hercegnős ágyat.

Izgalommal nézte végig a bútordarab összeszerelését, nagyon „elégedett” volt a végeredménnyel. Mikor támogatóink képviselői megérkeztek otthonába, nagy örömmel büszkélkedett új ágyával.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.10.25.

13.November

A négyéves Patrícia lány létére nagyon szereti az autókat, egy igazán lányos színűt kért!

Szerencsére rózsaszínű kisautót is árulnak, így sikerült örömet szerezni a kislánynak.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.10.02.


13.November


Panka egy laptopot szeretett volna, amin játszhat, zenét hallgathat nemcsak otthon, hanem a hosszú, egyhangú kezelések alatt bent a kórházban is.
A dzsinn, amint tudomást szerzett tündéri Panka kéréséről, már varázsolt is...

Ahhoz, hogy a gyönyörű HP laptop csajszissá alakuljon, Panka csillogó öntapadós rózsaszín-lila-piros szívecskéket is kapott, amit azonnal rendezgetni kezdett, és alig várta, hogy otthon kialakítsa a saját, egyedi, Pankás gépét.

Sok örömet, és mihamarabbi gyógyulást kívánunk, tündérlány!


Köszönjük Gábriel Péter úrnak, hogy valóra váltotta Panka álmát is!


Flandera Tünde
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.09.

13.November



Matyi egy nagyon érdeklődő, sokoldalú kisfiú, aki rajong a komoly számítógépes játékokért, nagyon szeret bringázni és kedvenc játékai közé tartoznak az elektromos helikopterek, a "lopakodó" drónok.
Hosszú gondolkodás után elárulta, ha valóban kérhet valamit a dzsinntől, akkor nagyon örülne egy quad-copternek.

Az ajándékkal a kórházban leptük meg a kis kamaszfiút, aki már nagyon várta az ajándékot. Édesanyjával telefonon egyeztettünk az érkezésről és Matyi megérezte, hogy ez a kezelési időszak valami nagy meglepetést tartogat számára.
Amikor megérkeztem a hatalmas dobozzal, örömtől csillogó szemekkel azonnal megjegyezte: éreztem, hogy jönni fogsz, mert anya nagyon titokzatos volt, és gondoltam, csak a Csodalámpa meglepetése miatt nem árulja el, hogy kivel is beszélt telefonon.

Azonnal kibontottuk a csomagot és Matyi profi módon kezdett hozzá a drón összeszereléséhez. Szinte teljesen megszűnt számára a külvilág, de amikor megkérdeztem,
ad-e valami nevet ennek az elegáns áramvonalas gépnek, rám nézett és a legnagyobb természetességgel válaszolt: igen, Thrown - drón lesz a neve. Hogy miiért? Elárulta nekem, de ez legyen a mi titkunk!

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Matyinak és nagyon sok örömteli időtöltést a „csodadrón” társaságában!


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, szüleiknek, tanáraiknak az immár évtizedes támogatást!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.november 7.

13.November


Gergő Róma nevezetességeit szerette volna látni, betegsége miatt hosszú időt kellett várnia az utazásra, amire így emlékezik:


"Rómába mindig is szerettem volna elmenni. Látni akartam a saját szemeimmel mindazokat, amikről már lassan 8 éve tanulok. Látni, hogy a történelem nagyjai miket hagytak az utókorra. Az utamon elkísért a hasonló érzésekkel csurig töltött személy, a bátyám.

Két héttel az indulás előtt fogtam fel, hogy amire kisiskolás korom óta vágyok, az megvalósulni látszik. Onnantól kezdve minden egyes pillanatát vártam az útnak. Az első repülésemtől kezdve, Olaszország ételeit, az emberek öltözködését, szokásaikat és persze az ország nevezetességeit.

Láthattam végre azokat a dolgokat, amiket eddig csak a képeken nézhettem csillogó szemekkel. Olyan tárgyaknak örültem, hogy láthatom élőben, amiről addig nem tudtam, hogy szeretném. Egyetlen egy részt sem tudnék mondani a túrából, ami nem tetszett volna.

Azonban, a kirándulásunk csúcspontja a Colosseum volt. Hihetetlen látványt nyújtott az egész építmény. Amint beléptem, azt mondtam magamban; „Ez kipipálva!”. Akkor éreztem, hogy ez egy tétel volt a bakancslistámon. Az egész hely elvarázsolt. Napokat tudtam volna ott eltölteni.

Örök élményeket szereztem, amiket soha nem fogok elfeledni. Hála a Csodalámpa Alapítványnak! Köszönöm nekik ezt a lehetőséget! "


/ 5





Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.09.26.

13.November


Dorina, már éppen lépett volna ki a kórház kapuján, hogy hazamenjen a súlyos szívműtétje után, amikor kiderült, hogy sajnos egy ideig még az intenzív osztály „vendégszeretetét kell élveznie”.
Már előtte is türelmetlenül várta a dzsinn érkezését, de most éreztük, hogy azonnali lelki segítség kell!

Kedves támogatóink megértve a helyzet súlyosságát, lemondtak arról, hogy személyesen jelen legyenek a kívánságteljesítésen /az intenzív osztályra be sem lehetne menni!/, így ma azonnal átadtam a kislánynak az ajándékot.

Hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadta a nagy csomag érkezését és buzgón esett neki a doboznak. Édesanyja segítségével gyorsan ki is csomagolta és örömmel vette tudomásul, hogy kamera és cd-olvasó is tartozéka az ő saját laptopjának.


Köszönjük az American International School of Budapest támogatását!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.11.09.

5.November

Csaba nagy focikedvelő (és betegségéig „fociművelő” is volt), így aligha csoda, hogy Dzsudzsák Balázzsal, példaképével szeretett volna találkozni. Csak hát Balázs külföldön focizik…

A Magyar Labdarúgó Szövetség sietett segítségünkre és szerveztük meg a nagy találkozást a magyar-izlandi válogatott meccs előestéjén.

Csabával és szüleivel a Csodalámpa irodájában találkoztunk, ahol átadtuk Csabának a Nissan Magyarország ajándékát, egy „igazi” profi futball labdát – hátha Balázs lesz olyan szíves és aláírja a labdát…

Utána együtt átsétáltunk a közeli Ritz-Carlton szálloda halljába, ahová hamarosan megérkezett Dzsudzsák Balázs is.

Balázs kedvességének köszönhetően Csaba pillanatok alatt feloldódott (az ember mégsem találkozik minden nap a példaképével…) és kiderült, Csaba „titkos” kérdésekkel készült a találkozóra – még szüleinek sem árulta el, hogy mi mindenre kíváncsi.

Pillanatok alatt egy „interjú szituáció” kellős közepén találta magát Balázs, pattogtak a kérdések, és egyebek mellett megtudtuk, hogy kedvenc játékosa Messi, hogy neki és családjának mennyi erőfeszítésébe került, hogy Nyírlugosról első osztályú külföldi csapatok és a magyar válogatott kulcsjátékosává váljon…

/ 8





A barátságos beszélgetés után Balázs elővarázsolta a magyar válogatott 7. számú mezét, dedikálta Csabának és természetesen a labdát is aláírta. (így legalább a kétkedő osztálytársak is elhiszik, tényleg találkoztak…). És hogy még teljesebb legyen Csaba öröme, a másnapi válogatott meccsre az MLSZ ajándékaként kapott a család három belépőjegyet is!

Hálásan köszönjük Csaba nevében is Dzsudzsák Balázs és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatását és ajándékait, Szabó Gergő és Tömő Attila uraknak a találkozó megszervezéséhez nyújtott segítségét.

Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/



Patzauer Gábor és Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017.10.09.

Archívum



Belépés