Beszámolók


1.Január
29.Augusztus

Viktória és testvérei nagyon örültek a kapott Playstationnek, melyet Dr. Szegedi István segítségével juttattunk le hozzájuk. Reméljük sok örömük telik benne

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok, 2005. Július 02.


29.Augusztus

Levente testvére, Csaba volt az első gyermek, akinek a Csodalámpa Alapítvány megalakulása után teljesítette a kívánságát. Csaba akkor egy kisautót kapott, ami azonban egy idő után kevésnek bizonyult a két örökmozgó fiúcskának. Így amikor sajnos Levente is megbetegedett és kívánhatott az Alapítványtól, nem volt kérdés, hogy ő is egy autót kér majd, méghozzá elektromosat. Amikor megérkeztünk a fiúk azonnal birtokukba vették a meglepetés ajándékot, és szüleik legnagyobb büszkeségére, úgy kezdtek el manőverezni a szobában, mintha mindig ezt gyakorolták volna! Sok örömet, jó játékot, és mielőbbi gyógyulást kívánunk a testvéreknek!

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 12.


29.Augusztus

János Márk nagyon örült az ajándékba kapott Playstation 2-nek, melyet Dr. Szegedi István adott át neki a Debreceni Klinikán. Azóta már reméljük megtanulta kezelni a játékot, és a hosszú téli estéken is nagyon jókat játszik majd vele.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok, 2005. Július 02.


29.Augusztus

Bár a kívánságteljesítések gyakorlatában alapelv, hogy igyekszünk a gyerekeknek minél nagyobb meglepetést okozni, Balázsnak mégis előre szóltunk, hogy ezt az estét nem otthon, hanem a hatvani Rock Expon fogja tölteni, ahol többek között a Tankcsapda együttes is fellép majd. Azt azonban már csak az autóban – ahol természetesen egész úton Tankcsapda szólt – árultuk el neki, hogy a zenekar frontembere Lukács már tud az érkezésünkről, és szeretettel várja őt. Hatvanban igazi koncerthangulatba csöppentünk, már messziről hallottuk a fellépő zenekart, sőt, ahogy közelebb értünk a nagy hangerő miatt egymást is alig hallottuk. Miután sikerült kapcsolatba lépnünk az együttessel, és kedves kísérőnkkel beléptünk a színpad mögötti zenekari sátrak közé, a közös fényképeszkedés után Lukács és Balázs rögtön elmélyült beszélgetésbe kezdtek, de hogy miről esett szó, az az ő titkuk maradt, ugyanis annak ellenére, hogy igencsak ki kellett ereszteni a hangjukat, mi már egy szót sem hallottunk a diskurzusból. A jó hangulatú találkozás végén Balázs aláíratta a melegítő felsőjét, majd még egy darabig a koncerten maradtunk, és természetesen megvártuk, hogy a Tankcsapda vegye birtokba a színpadot. Meglehetősen későn indultunk haza, de megérte maradni, mert Balázs és barátja, és mi kívánságkoordinátorok is egy szép találkozás és egy jó buli emlékével gazdagodtunk.

Köszönjük a kívánság megszervezéséhez nyújtott segítségét Lukács Lászlónak és a Tankcsapda zenekar egész csapatának

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. augusztus 19.


28.Augusztus

Niki meglehetősen zárkózott kislány, eleinte csak anyukája közvetítésével tudtunk beszélgetni, de harmadik látogatásomkor már lelkendezett, hogy mennyire szeret babázni. Egy játék babakocsira vágyott benne egy öltöztethető babával.

2005.08.08-án tudtuk teljesíteni a kívánságát. Nem is sejtette, hogy megyünk hozzá, így nagyon jól sikerült a meglepetés. Amikor odaértünk a klinikára Niki éppen kicsit szomorkodott, de meglátta a dobozokat és már mosolygott is. Együtt bontottuk ki és raktuk össze a babakocsit, belekerüt a baba is, persze rögtön kipróbálta.

Nagyon jó érzés volt látni, hogy Niki mennyire örült az ajándékoknak.

Nagy Bettina kívánságkoordinátor,Szeged 2005. augusztus 09.


28.Augusztus

Katika (10) két kezelés közötti kontrollra jött vissza a klinikára, amikor a Csodalámpa teljesítette kívánságát. A Barbie ház és a gyögyörű királylány Barbie láttán arcocskája azonnal felderült.Külön örült annak,hogy a baba még másik ruhát is kapott, így mindjárt át is lehetett öltöztetni. Édesanyja mesélte később, hogy amint hazaértek Kati azonnal beköltöztette a babaát a Barbie házba és mindenkinek boldogan mutatta ajándékát. Kívánunk Katikának mielőbbi gyógyulást és nagyon sok örömet.

Kőszegi Judit kívánságkoordinátor, 2005. augusztus 11.


28.Augusztus

Bálint nagyon szeret jelmezben lenni és Superman a kedvence.Mit is kívánhatott mást, mint egy Superman ruhát. Bálint nagyon-nagyon örült a ruhának, de a nagy izgalomban csak vonakodva vette fel. Természetesen utánna már nem volt hajlandó megválni tőle és boldogan szaladgált az udvaron, azt figyelve hogyan lobog utánna Superman pelerinje.

Krekó Viktória kívánságkoordinátor

2005. augusztus 18.


22.Augusztus

Laci minden vágya az volt, hogy eljusson a Forma-1 Magyar Nagydíjra. Kívánsága nemcsak ennyi volt: ha már ott van, szeretett volna Kimi Räikönnen-nel is találkozni. Laci kívánsága a 20. Magyar Nagydíjon teljesült, ha sajnos nem is teljesen. De ezt mondja el ő maga:

A találkozó Kimi-vel, Laci ideáljával a versenyző sűrű programja miatt sajnos most nem jött létre. Kárpótlásul azonban a McLaren egyenesen Londonból, expressz csomagban küldött Lacinak egy, mindhárom (!) világhírű pilóta, Räikönnen, Montoya és Wurz autogramjával ellátott sapkát, és a pilóták fényképeit. Talán megérezték, hogy Laci minden vágya Kimi sapkája...

Patzauer Éva és Dudás Péter
koordinátorok
2005-8-9


22.Augusztus

Bendi nagyon szeret hintázni, de eddig csak a szobai kis hintát tudta használni.Ezért szeretett volna egy nagy kerti hintát is hogy a jó levegőn, a testvéreivel együtt is játszhasson. Mostantól nem kell egymásra várniuk, a három személyes hintát a testvérek együtt is használhatják.

Krekó Viktória kívánságkoordinátor
2005. augusztus 18.


Nagyon szépen köszöni a *** család, de legfőképpen a három gyermek a hintát, melyen Bálintka már a második napon megtanulta hajtani magát egyedül (eddig félt a hintázástól), pláne a szuper szuperman ruhájában. Bendegúz is nagyon élvezi mostmár ő sem fél rajta, a Ferike pedig mindenféle trükköket alkalmaz rajta, úgyhogy nálunk teljességgel kivan használva akárhányszór kinnt vagyunk az udvaron.

Köszönettel *** Ferencné


17.Augusztus

Laci nagy motor rajongó és állandó nézője a Totálkár című műsornak, így jött az ötlet, hogy szivesen megismerkedne és motorozna Winkler Róberttel, a műsor vezetőjével. A találkozás augusztus 4-én létrejött, bár az időjárás nem kedvezett a programnak, az eső elmosta a motorozást.De úgy láttam mégsem utazott Lackó hiába, hiszen a jó hangulatú, kötetlen beszélgetés során jobban megismerte kedvenc műsorvezetőjét és néhány érdekes, dedikált könyvvel is gazdagabb lett.

Krekó Viktória
koordinátor
2005-8-4


17.Augusztus

Benedek imádja az állatokat, szinte minden héten megfordul az állatkertben. Nagy bánata, hogy kedvenceit, a delfineket eddig csak a TV-ben látta. De jó lenne, ha közelről is...

Nos, szerencsére nem is olyan messze, Münsterben, Németországban van olyan állatkert, ahol delfint is lehet látni. Német testvérszervezetünk, az 1992 óta működő, Herzenswünsche Egyesület sietett segítségünkre a helyi szervezéssel.

Benedek egy egész napot töltött el az állatkertben, nem akármilyen programokkal: delfinshow, elefántsimogatás, papagályetetés... Nem csoda, hogy a felejthetetlen nap után Bendek haza sem akart jönni.

Újfalusi Ildikó
koordinátor
Münster, 2005-8-8

Benedek nevében is köszönjük a Herzenswünsche e.V-nek szívességüket és kiemelkedő támogatásukat.

Benedek ( 5 Jahre alt) mag Tiere sehr, fast jede Woche geht er in den Zoo. Sein grösster Kummer war, dass er seine Lieblingstiere, die Delphine, nur in den Filmen im Fernseher sehen konnte. Wie gut wäre es, wenn einmal von der Nähe...

Zum Glück gibt es nicht sehr weit, in Münster/Deutschland ein Zoo, wo man auch Delphine sehen kann.

Unser deutsches Bruderinstitut, der seit 1992 taetige Herzenswünsche Verein hat uns bei der von Ort Organisation geholfen, so konnte Benedek einen ganzen Tag in dem Münster Zoo verbringen. Die Programe waren super: Delphinshow, Elefantengestreichel, Fütterung der Papagaien.... Kein Wunder, dass Benedek nach diesem unvergässlichen Tag nicht nach Budapest zurückkehren wollte.

Ildikó Újfalusi
Wunschkoordinator
Münster, 2005-8-8

In Benedek's Namen möchte wir uns dem Herzenswünsche e.V. für Ihre Herzlichkeit und freundliche Unterstützung in der Verwirklichung Benedek's Traum recht herzlich bedanken.


12.Augusztus

Tündinek éppen előző nap volt a névnapja, így külön öröm volt számára, hogy másnap megkapta a várva várt Barbie hercegnőt, a zenélő, világító hintóval. Biztos vagyok benne, hogy így gyorsabban teltek a kórházban töltött napok és otthon boldogan osztotta meg ajándékát az ikertestvérével.

Krekó Viktória
június 2.


12.Augusztus

Szabolcsnaknak fülig ért szája, amikor a kórházban megkapta az utolsó pillanatig titkolt pedálos zöld traktort, utánfutóval. Naná, hogy rögtön rápattant, le sem akart szállni róla. A meglepetés sikerült, az öröm óriási volt, és még én is kaptam két óriási puszit érte!

Krekó Viktória
június 6.


12.Augusztus

Délután négykor értem oda Ferikéék házához, feltelefonáltam és Ferike izgatottan, barátai gyűrűjében jelent meg az ajtóban. Nagyon megörült a fekete-ezüst színű, új marokváltós mountainbike-jának, miután beállítottuk az ülést azonnal fel is pattant és tett néhány kört a házuk előtti parkolóban. Mintha mindig is ezen a kerékpáron ült volna! Ezzel a kerékpárral Ferikének egy régi nagy álma vált valóra.

Dudás Péter
koordinátor
2005-8-2


12.Augusztus

Bálint egészen addig nem tudta, hogy mi készül, míg nem volt 20 méterre Michael Flatleytől. Akkor döbbent csak rá, hogy nem akármilyen okból tartózkodik a Puskás Ferenc Stadionban. A művész úr a legnagyobb szeretettel ölelte magához Bálintot és kérdezte tőle, hogy szeretne-e valamikor az együttesben táncolni vele a színpadon, amire Bálint enyhén megilletődve nemmel válaszolt.

Másnap az előadáson folytatódott az izgalom, amikor Bálint életében először látta Michael Flatleyt élőben táncolni. Remekül sikerült a hétvége, Bálint részére hatalmas élményt sikerült szerezni.

Benkő Vilmos
koordinátor
2005-7-9


11.Augusztus

From: ***@chello.hu
To: info@csodalampa.hu
Subject: Kivánság teljesítés
Date: 2005-8-1

Kedves Éva!

Nagyon örültünk neki,hogy sikerült elintézni Bálintka kívánságát. Nagyon nagy élmény volt élőben látni  a versenyt. Élőben teljesen másképp érzékeli az ember a verseny hangulatát. Fülsiketítő volt az autók zaja, de még ez sem számított, hiszen sikerült nagyon jó helyre ülnünk, talán tíz méterre az autóktól. Éppen előttünk volt egy kisebb baleset, még fokozva az izgalmakat. Szemben egy nagy kivetítőn láttuk a pálya többi szakaszát is. Sajnos Bálintka kedvence M. Schumacher csak második lett, de nem volt elkeseredve. Készítettünk pár képet is. Sajnos a hőség szinte elviselhetetlen volt, azzal küzdöttünk a verseny egész ideje alatt, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Még egyszer köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk a 20. Magyar Nagydíjon!

Bálint és szülei

Patzauer Éva


11.Augusztus

Alexandra régi vágy teljesült, amikor július 30-án, az idei év legforróbb napján , megérkeztünk hozzá a várva várt nagyképernyős televízióval. Szandra öröme ezzel lett teljes, pár napja költöztek ugyanis olyan lakásba, ahol már saját, külön szobája lehet. Felcsillant a szeme, amikor a tévé képernyőjén feltűnt kedvenc csatornája. Boldogan mesélt azokról a műsorokról, amelyeket szívesen néz és nagyon örült annak, hogy ezentúl kedvére válogathat a különböző programok közül. Kívánunk Szandrának mielőbbi gyógyulást és nagyon sok örömet az új televízióval.

A kívánság teljesítéséhez köszönjük a Vodafone segítségét!

Kőszegi Judit és Vicai Zsolt kívánságkoordinátorok


10.Augusztus

Zsanett eredeti kívánsága az volt, hogy Avril Lavigne magyarországi koncertjére szeretett volna eljutni, de sajnos a koncert idején egészségi állapota ezt nem tette lehetővé, így késöbb biciklire változtatta a kívánságát.

A Tüzoltó utcai kórházban augusztus ötödikén, pénteken kerestük fel Zsanettet, és egészen a kórteremig vittük a kért bordó színu, elöl kosárral is rendelkező járgányt. Sikerült nagy meglepetést és örömet okoznunk, hiszen Zsani nem is sejtette, hogy teljesül a kívánsága, ráadásul aznap délután ment haza édesanyjával, így azóta már biztosan kipróbálta a biciklit! Mielobbi gyógyulást, és balesetmentes biciklizést kívánunk Zsanettnek!

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 5.


10.Augusztus

Viki kívánsága egy Playstation 2. Játék volt, melyet Mitja Rietbrock fotóriporter jóvoltából - aki korábban már Budapesti kiállításának teljes bevételét is felajánlotta a Csodalámpa javára - augusztus 6-án adhattunk át neki. Viki és testvérei nagyon örültek az ajándéknak, kívánjuk, hogy sok örömük teljék benne!

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


10.Augusztus

Szabolcs és testvérei érkezésünk napján egyedül voltak otthon, így nagyon meglepődve jöttek elénk a kapuba, de nagyon megörültek, amikor meglátták, hogy mit hoztunk Szabolcsnak. Hamarosan a szülők is megérkeztek, és örömmel látták, ahogy Szabolcs új robogójával rója a köröket! Reméljük szeptemberben már az iskolába is ezzel a járgánnyal járhat Szabolcs, és addig is sok öröme telik majd benne!

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítségét ezúton is köszönjük a Malibu kft.-nek.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


10.Augusztus

Máté nem nagyon értette, hogy miért kell szombat reggel egy ismerős családdal és a nagymamájával beautóznia a Debreceni Klinikára, de mivel a mamája azt mondta neki, hogy egy néni és egy bácsi szeretne ott találkozni vele, nem ellenkezett. Amikor azonban meglátta autónk csomagtartójában a számítógépet, nagyon belelkesedett, és innentől kezdve be nem állt a szája! Igen udvariasan - mindannyiunknak külön! - bemutatkozott, majd kérdést kérdésre halmozva érdeklődött a számítógép tulajdonságai iránt. Alig tudta kivárni a fényképezkedést, és már ült is be a kocsiba, hogy minél előbb kipróbálhassa az ajándékot.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


10.Augusztus

Mátyás szüleivel szombat délelőtt érkezett a Debreceni Klinikára, és nem is sejtette, hogy milyen nagy meglepetésben lesz része! Alig jutott szóhoz, amikor az autó csomagtartójából előkerült a számítógép különböző tartozékaival együtt. Boldogan nézegette szüleivel, és Mátéval - akinek szintén ekkor teljesült a kívánsága - együtt a számítógépeket. Miután a fiúknak sikerült választaniuk a két egér, monitor, billentyuzet közül, siettek is haza, mert már Matyi is szerette volna az asztalon összerakva látni az ajándékát.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


10.Augusztus

Gergő kívánsága igen fiatal kora ellenére egy számítógép volt, melyen sokat lehet játszani. Nemcsak ő, hanem testvérei és édesanyja is nagyon örültek, amikor megérkeztünk a géppel, sőt az utcájuk többi lakója is kíváncsian nézett ki az ablakon és jött ki az utcára, megnézni, vajon mit hoztak Gergőékhez? Reméljük, hogy a játékon kívül a számítógép Gergő nővérének - és később Gergőnek - a tanulásban is segítségére lehet majd.

Kissné Horváth Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok

2005. augusztus 6.


Archívum



Belépés