Beszámolók


1.Január
30.Március

Viki - már a nyárra gondolva - egy kerti medencét kért a Csodalámpa Alapítványtól, amelyben családjával együtt pihenhet, kikapcsolódhat majd a kánikulai napokon. A kislány éppen kontroll vizsgálaton járt a kórházban, amikor megérkezett ajándéka, így hatalmas meglepetés érte, amint hazaért. Viki izgatottan várja a jó időt, hogy felállíthassák és mielőbb használatba vehessék a medencét.

Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Cegléd, 2021. március 25.

30.Március



Viktor egy új biciklit szeretett volna, mert a régi javíthatatlanul tönkrement és bizony ki is nőtte.

Hatalmas örömmel vette át a bringát és büszkén feszített mellette a képen.

Testvérei és a környékbeli gyerekek is megcsodálták a vadonatúj kék biciklit.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Dány, 2021. március 23.

30.Március



Roland csendes, szerény kamaszfiú. Régi álma egy NINTENDO, amit ahol csak jár, magával tudna vinni. Van két kedvenc játéka is, amit a Nintendóval együtt kért a Csodalámpától. Ezek a Mario Kart, és a Super Smash Bros.

A Csodalámpa Roland kérését meghallva hamarosan elküldte a várva várt ajándékot.

Roland kívánságának teljesítése otthonában, váratlanul történt. Nem is remélte, hogy kívánsága ilyen hamar teljesül, ezért meglepetésében meg sem tudott szólalni. Aztán amikor meglátta a dobozban lapuló ajándékokat, boldogan rakta össze a várva várt Nintendót. A játékba belefeledkezve mondtunk búcsút Rolandnak és családjának.

Kedves Roland!
Kívánjuk, hogy gyógyulj meg minél hamarabb és sok örömöd teljék a Csodalámpa ajándékában!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2021. március 16

30.Március


Norbi cserfes, érdeklődő kisfiú, szeret kártyázni, játszani. A kórházi játék-és kézműves foglalkozásokra nyitott, aktívan részt vesz rajtuk.

A mai napon is szerettük volna egy vidám, játékos délelőtti foglalkozásra invitálni Norbikát, de nem volt kedve, szomorúan üldögélt az ágyában. De szerencsére megérkezett a Csodalámpa Alapítványtól a kért játék, az áhított Playstation. Amikor a szobába léptem a hatalmas dobozzal, Norbi szeme kikerekedett.

Kinek hoztam ajándékot? - kérdeztem, és erre már mosolyogva válaszolt: NEKEM!


Köszönjük a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. támogatását, segítségükkel ismét sikerült mosolyt csalni egy beteg kisgyermek arcára!

Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.03.11

30.Március


Lilla negyedik osztályos, jó képességű, széles érdeklődésű tanuló. Nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy teljesült a kívánsága.

Boldogan mondta, hogy végre nem kell édesanyja okos telefonját elkérve csatlakozni az online oktatásba. Ez a laptop az idegen nyelvi oktatáshoz is nagyon nagy segítség. Lilla két nyelvet: angolt és franciát tanul.

Öröm volt látni Lilla arcán szétterülő mosolyt.


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021.03.20.

30.Március



Egy újabb fiatal álmát váltotta valóra a Csodalámpa. Lili legfőbb vágya egy új mobiltelefon volt.

A várva várt kívánság a legjobbkor érkezett, ugyanis Lili az utóbbi heteket a kórházban töltötte. A telefon óriási meglepetést okozott Lili számára, "leesett az álla az örömtől". Az ajándék átadásban a főorvos úr is segített.

Kívánunk a csúcsszuper új telefon használatához jó egészséget!


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását, melynek segítségével Lili álma is valóra válhatott!


Áchim Boglárka
kívánság- koordinátor
Budapest, 2021. március 18.

30.Március


A kedves, mosolygós kislánynak bizony minden egyes séta nagy erőfeszítésébe kerül, betegségéből adódóan nem is tud hosszabb utat megtenni. Régóta dédelgetett vágya volt egy elektromos kisautó, amellyel könnyedén közlekedhet, és a távolságok megtétele nemhogy fárasztó, de kifejezetten élvezetes, szórakoztató lenne. És a Csodalámpa Dzsinnje akcióba lépett, hogy Fanni kívánsága teljesülhessen!

Anyukája csak annyit árult el kislányának, hogy Budapestre mennek, de most nem kezelésre, hanem meglepetés vár rájuk. Volt is nagy öröm, amikor Fanni és szülei betértek a budai ház udvarába, ahol egy csodaszép kisautó várta őket. Igaz, már ült benne egy utas, de „ő” csak egy hatalmas plüss mackó volt, hogy vidám útitársa legyen Fanninak.

A kislány megilletődve próbálta ki új járművét, és el sem akarta hinni, hogy ez tényleg az övé. Csak akkor nyugodott meg, amikor a terjedelmes ajándékot nagy nehezen betették saját kocsijukba és elindultak vele hazafelé.




Köszönjük magántámogatóink, Kovács Judit és Dósa Diána felajánlását, segítségükkel válthattuk valóra Fanni álmát.


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, március 12.

30.Március



Adrián álma volt egy új laptop, nagy örömmel bontotta ki és nézegette az ajándékot.

A családjában ő a “számítástechnikai szakértő”, ő segít testvéreinek is, hogy bekapcsolódhassanak az online oktatásba.

Adrián már tudja kezelni a laptopot, de szeretne még többet tanulni a számítógép használatáról.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!


Horvai András
kívánság- koordinátorok
Dány, 2021. március 23.

27.Március

Ezúttal egy komoly nagyfiúnak szerezhettünk örömet kívánságának teljesítésével.
Gyuri kedves köszönő szavai magukért beszélnek:

“Nagyon köszönöm az adományozónak a szuper okos tv-t. Mivel a távollátáshoz szemüveget kell viselnem, nagyon megkönnyíti ez a nagyképernyős tv az internetezést, tévézést számomra. Eltökélt szándékom, hogy gyógyulásom után én is adományozó legyek, hogy viszonozhassam a nekem okozott örömöt valakinek...”


Köszönjük az MVM Zrt. ismételt támogatását.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Diósd, 2021. február 15.

26.Március


Terikének befejeződtek a kezelési és már csak kontrollokon találkozunk vele a klinikán. Kívánsága egy mobiltelefon volt, amit hétvégén otthonában adtunk át neki.

A meglepetés jól sikerült, alig tudott szóhoz jutni, mikor kiderült mi járatban érkeztünk. Nagyon örült, mivel azt gondolta, majd valamelyik klinikai látogatáskor fogja megkapni ajándékát.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Nagy Andrea és Nagy Zoltán
kívánság-koordinátorok
Mindszent, 2021. március 6.

26.Március


Melissza kívánsága egy babaház volt, amelyben testvéreivel együtt jókat tud majd játszani. Kissé körülményes úton jutott el hozzájuk a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, de végül megérkezett.

Hosszú klinikai kezelés után, mire hazamehetett Melissza, addigra a felállított babaház csak arra várt, hogy birtokba vegye tulajdonosa, és örömteli játékok színhelyévé váljon.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Kiskunhalas, 2021. január 5.

26.Március


Igazi ünnepi hétvége köszöntött Matyira szombaton. A mit sem sejtő nagyfiú azzal ébredt, milyen jó, hogy 3 napot pihenhet, játszhat a hosszú hétvégén. A Csodalámpa dzsinnje úgy gondolta, nem is lehetne ennél jobb alkalom, hogy meglepje őt az ajándékkal, amire annyira vágyott.

Amikor megérkeztünk, kíváncsian nézte, kik vagyunk, miért jöttünk hozzájuk. Majd meglátta a csodalámpás szatyrot a színes csomaggal. Rögtön sejtette, mi is lapul benne. Gyorsan kibontotta a csomagolásból a szuper laptopot. Nagyon örült neki, mondta, elsősorban az otthoni tanulásnál fogja jó hasznát venni, de persze játszani is fog rajta.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását, melynek segítségével Matyi álma is valóra válhatott!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság- koordinátorok
Mór, 2021. március 13.

26.Március



Csobánkán történt a következő Csodalámpás kívánságteljesítés. Egy fiatalembert sikerült meglepünk egy szerda estén, ugyanis nem számított a Csodalámpa érkezésére. A meglepetés tovább nőtt, amikor kiderült, hogy milyen telefont is rejt az ajándékcsomag!

Kedves Kevin, gyors felépülést, kitartást és türelmet kívánunk neked, testvéreidnek és az egész családnak!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Kevin álma!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 5.

26.Március



Dani eredetileg Barca meccsre szeretett volna menni. Hónapok óta várt a lehetőségre, de mivel a pandémiás helyzet miatt ez a vágya sajnos egyhamar nem teljesülhet, így új kívánság után nézett.

Végül egy olyan asztali számítógépre esett a választása, amely komolyabb programok futtatásához is megfelelő, így a nagyfiú a tanulás és játszás mellett kiélheti informatikai ambícióit is.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Kőszeg, 2021.03.09.

26.Március



Áron - mint minden kamasz - szereti a sportot. Sajnos most nincs lehetősége, hogy a szabadban sportoljon, ezért arra gondolt, hogy ne maradjon mozgás nélkül, egy kondigépet kér, amelyen erősítő gyakorlatokat tud végezni.

Már birtokba is vette, kipróbálta, nagyon örül, hogy kívánságát rövid időn belül teljesítettük.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Gór, 2021.03.09.

18.Március

A nagylány kívánsága egy mobil telefon volt, melyen keresztül könnyedén tarthatja a kapcsolatot a külvilággal, mely a kórházban is nála lehet, játszhat rajta, zenét hallgathat, filmet nézhet.
Margit éppen kezelésen járt a klinikán, ekkor kapta meg áhított telefonját, melynek kimondhatatlanul örült. Először csak nézegette, gyönyörködött benne, majd gyorsan beüzemelte, hogy mihamarabb használatba vehesse.

Köszönjük a MAHART-Szabadkikötő Zrt. támogatását!





Farkas Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.26.


9.Március


Renáta szeretettel nevelgeti teknőseit, így azok szépen fejlődnek, már ki is nőtték régi helyüket. A nagylány kívánsága egy új, jóval nagyobb akvaterrárium volt, különféle felszerelésekkel.
Renáta örömmel vette át ajándékát, és elégedetten nyugtázta, hogy kis kedvencei jól fogják magukat érezni új lakhelyükön, amely egyúttal szemet gyönyörködtető és nyugtató látvány, így minden bizonnyal jó hatással lesz Renáta mielőbbi teljes felépüléséhez is.

Köszönjük magántámogatónk segítségét, vele együtt nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak.


Moldoványi Balázs
kívánság-koordinátor
Rákóczifalva, 2021. 03.02.

9.Március



Kirill egy nagyon súlyos műtét után lábadozik a klinikán. Azt írta nekünk, hogy az otthoni felépülés és erősödés ideje alatt szívesen játszana Playstation-on, főleg a focis játékokat szereti.

A Csodalámpa szívesen teljesítette Kirill kívánságát.

Még a klinikán sikerült meglepetést és örömet szereznünk neki. Reméljük, hogy hamarosan kis is próbálhatja az új játékkonzolt az otthonában.


Köszönjük a Konzol Stúdió támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 09.

9.Március



Gergely már rehabilitációra jár csak vissza időnként a kórházba. A gyógytorna és a kórházpedagógussal való tanulás közötti szünetben tudtunk egy rövid időre találkozni.

Kiegyensúlyozott, jó tanuló fiú, aki egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy ne maradjon le a tanulmányaiban. Elárulta nekem, hogy a bátyja segíteni fog neki a laptop beüzemelésében és a programok telepítésében.

Sikerült meglepetést szereznünk neki, nagy örömmel vette át tőlünk a kívánságát.


Köszönjük az MVM Zrt. támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 02.

9.Március

Donát egy vidám középiskolás fiú, aki nemrég kezdte el a kezelését a klinikán. Betegsége miatt még fontosabbá vált egy megfelelő eszköz az online tanuláshoz.

A Csodalámpától ezért egy laptopot kért, hogy tanulmányaiban ne maradjon le. Persze játékok is kerülnek majd a gépre, mint a Fortnite, hiszen játszani is szeret szabadidejében.

Nagy örömmel és hálával vette át a vágyott laptopot, mielőtt befeküdt a kórházba az újabb kezelésre.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. március 05.

9.Március



Andrást pici kora óta kórházban kezelik. Amikor otthon van, szívesen épít mindenfélét, szereti a fémépítő játékokat is.

Egy nagy piros LEGO daru volt a kívánsága, amivel testvéreivel együtt tud majd játszani. Használjátok együtt, egészséggel!


Köszönjük a Schneider Electric támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. február 25.

5.Március


Mózes nagyon pörgős, folyamatosan elemében lévő fiatal kis srác, pont olyan, aki két percre se tud lelassulni.

Az is kiderült, hogy régi titkos vágya egy elektromos roller, és lássuk be, ki ne szeretne egy ilyen kitűnő ajándékot kapni. A Csodalámpa boldogan tett eleget Mózes kívánságának. Így mikor vissza kellett jönniük a kórházba a következő kontroll vizsgálatra, nem csak Ő volt izgatott. Kíváncsiak voltunk, hogy sikerült-e megtalálnunk az ízlésének megfelelő járgányt. Bátran mondhatom, nagy sikere volt az elektromos rollernek, most volt csak igazán elemében a kiskamasz.

Biztosak vagyunk benne, hogy a sporteszköz nem sok időt tölt majd parkoló pályán, és a testvérek egymás kezébe fogják adogatni, hogy egy-egy kört mehessenek a nagyon menő elektromos rollerrel.


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!


Nagyné Évi és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2021. február 15.

5.Március



Liza kezelésre érkezett a klinikára a hétfői napon, és ez egyúttal jó időpont volt arra is, hogy kívánsága teljesüljön.

Nagyon meglepődött, amikor elmondtam mi járatban keresem, és a hátam mögül elővettem a táskát, amiben a vágyott új telefonja lapult.

Liza nagyon örült az ajándéknak. Középiskolásként már vannak elképzelései a továbbtanulásban. Főleg olyan foglalkozást szeretne, ahol kreativitását tudná kamatoztatni.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, mellyel egy ambiciózus nagylány álmát válthattuk valóra.


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021. február 8.

5.Március


Anna vidám cserfes kishölgy. Nagyon szeret a kertben játszani. Mászókázni, bujkálni, sátrazni.

Csodalámpától olyan játékokat kért, amit a kertben is lehet használni. Igazi kedvence a két színes sátor, amelyek folyosóval vannak összekötve, és telis-tele lehet pakolni kicsi labdákkal. Persze a medence a nagy melegben elengedhetetlen, pont úgy, mint a homokfagyi.

Anna szeret a nagyobbakkal lenni, így aztán a társasjáték se maradhatott ki a kívánságok listájáról. A rengeteg meglepetés játékok között talált egy furulyát is. Amit Anna azóta mindig magával visz, és amikor csak lehet, fúja.

A kislány vidámsága, ahogy egymás után bontogatta a játékokat, ránk is ránk ragadt. Azt, hogy még várni kell a nyár hangulatára Annát igazán nem érdekelte, lefoglalta a rengeteg játék, színes kavalkádja.




Köszönjük a PannErgy Nyrt. segítségét, hogy támogatták Anna kívánságát!


Nagyné Évi és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2021. február 12.

Archívum



Belépés