Beszámolók


1.Január
27.Szeptember



Glória igen hosszú idő után végre "csak" ambuláns vizsgálatra érkezett hozzánk. Nagyon izgatott volt, mert már tudta, hogy hosszú egyeztetés után megkapja hőn vágyott okostelefonját.

Még egy szuper menő szilikon tokot is hozott magával, nehogy bármi érje új szerzeményét. Testvérével izgatottan bontogatták a csomagot, látszott, ismét nagyon nagy örömet szereztünk egy beteg gyermeknek.

Nagyon aranyos volt, még egy kedves képeslapot is kaptam tőle egy rajz kíséretében. Én a Csodalámpa önkéntese is köszönöm, hogy átélhetek néha ilyen pillanatokat!!!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 218.09.18.

25.Szeptember


Zsófi így emlékezik kívánságának a teljesülésére:

„A kívánságom a Csodalámpától egy XBOX volt, mivel szerettem volna játékkal kicsit elfelejteni a mindennapi nehézségeket.

Az egész nyaramat kórházban töltöttem, súlyos kezeléseket éltem át, így próbáltam a szabadidőmet hasznosan tölteni. Naplót írtam, olvastam, sokat beszélgettem az otthoni barátaimmal. Eközben gyakran arra gondoltam, milyen jó lenne, már az XBOX-ommal játszani...

Már a tanítás is elkezdődött a kórházban, amikor a tanár néni megjelent az ambulancián, ahol épp vizsgálatra vártam. Meglepődve láttam, hogy számomra ismeretlen emberek is vannak vele.

Hamarosan kiderült, hogy ők a kedves támogatóim, akik eljöttek hozzám, hogy teljesítsék a kívánságom. Nagyon, nagyon örültem!!! Sokáig beszélgettem a mosolygós nénikkel, és bácsival, akik folyamatosan azzal biztattak, hogy hamarosan meggyógyulok.

Mindenkinek hálásan köszönöm, aki hozzájárult ahhoz, hogy az én kívánságom is teljesüljön!

..….Zsófi”





Köszönjük a PHOENIX Pharma Zrt. és a BENU Gyógyszertárak munkatársainak, hogy a 25. K&H mozdulj! futóversenyen való részvételükkel és jótékonysági gyűjtésükkel megvalósították Zsófi álmát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.09.10.

25.Szeptember



Szebasztián egy sokoldalú fiúcska, egyik kedvence a foci, de a sporton kívül még sok egyéb dolog is érdekli, így aztán sokáig gondolkodott, hogy mit is szeretne kérni a dzsinntől.

Sajnos mostanában hosszabb időszakokat kell kórházban töltenie, ezért egy olyan okostelefont szeretett volna, aminek elég nagy tárhelye van ahhoz, hogy folyamatosan megkaphassa az iskolai leckéket, mert bizony nem szeretne lemaradni a tanulásban... persze azért sok izgalmas játék is van, amiket szeretne letölteni és kipróbálni.

Mikor beléptem a kórházi szobába, a nővérke éppen befejezte a rövid és fájdalommentes beavatkozást a kisfiú ágyánál, majd mikor távozott, csak azt láttam, hogy Szebasztián kezébe veszi az iskolai füzetet és szorgalmasan tanulni kezd. Amikor odaléptem hozzá, csillogó szemekkel rám nézett és már gyanította, hogy valami nagy meglepetésben lesz része.

Izgalomtól remegő kézzel nyitotta ki az ajándékot rejtő dobozt és mikor meglátta a gyönyörű, ezüstös kék színű "óriás" kijelzőjű telefont a kincset jelentő tartozékokkal együtt,"csak" annyit mondott: azt a mindenit, hűha de klassz, anya te is látod ? Néhány perc múlva pedig felhívta édesapját telefonon és neki is azonnal elújságolta, hogy megkapta "álmai telefonját".

Még egy darabig nézegette, simogatta a telefont, majd magam is meglepődtem, amikor óvatosan maga mellé tette az ajándékot, kinyitotta az iskolai füzetet és komolyan rám nézve azt mondta, meg kell tanulnom a leckét, aztán jöhet a beüzemelés... amihez - azt hiszem - apa segítségét is várta titokban.

Szebasztián, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a telefon használatában!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, hiszen segítségükkel válthattuk valóra Szebasztián álmát is!!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.szeptember 17.


25.Szeptember



Egyesületünk tagjai Szomóra látogattak, ahol Olivér kívánságának teljesítésében segítettünk. Olivér egy zöld színű John Deere utánfutós traktort szeretett volna, mert nagyon érdeklik ezek a járművek.

Megérkezésünk után a „Kimlei Sárkányok” bizony szereltek, fúrtak és faragtak, ezzel is hozzájárultak a kis harcos álmának teljesítéséhez.

Egyesületünk képviseletében Baán Tibor elnökségi tag, valamint Jakab Mihály elnök vett részt a kívánságteljesítésben.

Használd egészséggel az új traktorod, Olivér!


Nagyon köszönjük az V. Greiner Szigetközi Sárkányhajó Sport- és Gyermekfesztivál adományozóinak, hogy felajánlásukkal lehetővé tették Olivér kívánságának megvalósítását!


Jakab Mihály
kívánság-koordinátor
Szomód, 2018.06.09.

25.Szeptember


Kitti kívánsága az volt, hogy édesanyjával és testvérével Hajdúszoboszlón nyaraljon néhány napot. Mivel az én lakóhelyemhez közel pihentek, így én találkozhattam vele és családjával. Elvittem őket ebédelni, hogy tudjunk beszélgetni, ismerkedni. Az étterem épülete kívülről és belülről is olyan, mintha hajó lenne!

Azonnal megtetszett Kittinek és gyorsan feloldódott! Mesélte a kezeléseket és azt, hogy mik történtek vele az utóbbi időben. Mint a többi gyermek, ő is egy igazi nagy harcos!

Azonnal megtaláltuk a közös hangot és több órát is együtt töltöttünk! Szeretni való családja van, jó látni, ahogy anyukája, de az öcsikéje is védelmezi, szeretgeti Őt!

Mesélt az élményeiről, amit Hajdúszoboszlón élt át, kiderült, nagyon jól érzi magát. Nagyon örülök, hogy megismerkedtünk és bízom benne lesz még alkalom találkozni velük.




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank és a Corinthia Hotel Budapest támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!



Nagy Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.08.25.


Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, hogy végre eljuthattam Hajdúszoboszlóra, ez már nagyon régi vágyam volt. Az elmúlt időszak sok- sok szenvedése után, igazi felüdülés volt anyukámmal és az öcsikémmel nyaralni.

Nagyon jól éreztük magunkat, a szálloda, amiben laktunk nagyon szép volt és az ott dolgozó nénik és bácsik is nagyon kedvesek voltak. A fürdő nagyon klassz volt, a strandon és az Aqua Palace-en is nagyon sok medence volt , majdnem mindet kipróbáltunk, csúszdázhattunk is. Sok új dolgot is csináltunk minigolfoztunk, elektromos rollereztünk.

Egyik nap Debrecenbe is ellátogattunk, ahol megnéztük az Állatkertben a csodálatos állatokat, és a vidámparkban is játszottunk a játékokkal.

Nagyon sok szép élménnyel lettem gazdagabb. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!

…….Kitti Zsuzsanna


25.Szeptember



Írisz 4 éves, de már most nagyon szereti a csajos dolgokat. A Csodalámpától egy rózsaszín beülős autót kért. Az autót az apa szerelte össze titokban.

A támogatóval együtt érkeztünk Szombathelyre, hogy teljesítsük Írisz kívánságát. Írisz nagyon örült a rózsaszín, „Minnie” autójának, rögtön bele is ült, hogy kiprobálja.

Írisz már kevesebb időt tölt a kórházban, így lesz bőven ideje, hogy otthon, az udvaron autózzon.


Köszönjük a Greiner Bio-One Hungary Kft. támogatását, Balogh László ügyvezető igazgató úr személyes részvételét a kívánság teljesítésekor.


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2018. szeptember 07.

25.Szeptember


Csilla igazi kis művészlélek, a rajzolás a hobbija.

A kis tinilánynak titkos álma volt egy olyan Rajz -Tablet, amelynek segítségével képzeletét teljesen szabadon engedve végezhet kreatív feladatokat, olyan rajzokat készíthet, amelyek komoly segítséget jelenthetnek tehetsége kibontakozásához.

Az álom akkor válhatott valósággá, mikor Csilla egy hosszabb ideig tartó kezelésen tartózkodott a kórházban. Nagy volt a meglepetés, amikor a kórházi szobába belépve a Corinthia Hotel Budapest képviseletében Drakopoulos Judit elővarázsolta a ks kamaszlány ajándékát - a mindentudó Rajz-Tabletet... és aztán még további hasznos és értékes apró "ráadás" meglepetések kerültek elő Judit táskájából.

Csilla olyan izgatott volt,hogy először hozzá sem mert nyúlni az ajándékhoz,majd buzdításunkra kicsit remegő kézzel ugyan, de boldog mosollyal bontotta ki és szorította magához a tabletet. Gyönyörű szemei elárulták, hogy gondolatai már messze járnak, egy igazi kis remekmű megvalósításán gondolkodik.

Látva az ifjú művésznő izgatottságát lassan elbúcsúztunk, éreztük, hogy nem szabad útját állni egy ifjú tehetség fantáziadús alkotókedvének.


A Corinthia Hotel Budapest és a Csodalámpa teljes csapata nevében kívánunk mielőbbi teljes gyógyulást, kitartást és sok sikert álmaid megvalósításában!

Külön köszönjük Drakopoulosné Pécsi Judithnak, a szálloda marketing- és kommunikációs igazgató asszonyának, hogy személyesen részt vett a kívánság teljesítésében.


Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését!


Felkai Márta és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2018.szeptember 12.

14.Szeptember


Tamásnak komoly tervei vannak a jövőt illetően, rendőr szeretne lenni. Mit is kezdene egy rendőrautó nélkül?

Ehhez viszont jogosítvány kell, így a nagyfiú, amint erre életkora lehetőséget adott, azonnal elkezdte a tanfolyamot, szépen halad, már a gyakorlati oktatáson vesz részt.

Sok sikert kívánunk a forgalmi vizsgához!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel Tamás álma is valóra válhat majd!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.06.07.

14.Szeptember


Norbi családjával szeretett volna egy hosszú hétvégére elutazni, hogy kicsit feledni tudják a betegségéből adódó nehéz heteket, hónapokat és erőt gyűjtsenek…

Az édesanya így emlékezik, minden szava hálás köszönet:

„Első nap a megérkezésünket követően gyors bejelentkezés és ebéd után elfoglaltuk a csodás családi lakosztályt, itt feltérképeztek mindent a gyerekek, kipakoltak és pillanatok alatt belakták az egészet.

Ezután jött a java, pancsi, játszóház, sőt, a nem túl jó idő ellenére még volt alkalmuk kipróbálni a drótkötélpályát és a gokartot is! A többi három nap kb. ezek kombinálása volt, más-és más sorrendben.

Azt sosem felejtem el: első nap vacsora közben az asztalnál Norbi pár percre elgondolkodott... vártam, hogy mit fog mondani! Egyszer csak megszólalt:

- Anyu! Most csak álmodom?

Még most is bekönnyezek rajta! Nagyon köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak és a Kolping Hotelnek ezt a csodálatos és tökéletes 4 napot!

Nagyon nagy örömet szereztek az egész családnak!

Köszönettel: ….. Andrea (Norbi anyukája)”



/ 6





Köszönjük több éve visszatérő támogatónk, a Kolping Hotel Spa & Family Resort ismételt segítségét, és azt, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták a kisfiút!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2018.08.29.

14.Szeptember


Amikor megérkeztünk Gyömrőre Nerináékhoz Szekeres Klaudiával és Pintér Szilviával, az adományozó cég képviselőivel, egy kicsit megilletődve, de bátran hívott be minket a 3 éves kicsi lány.

Komoly kezeléseken esett át, így a hangulata változékony volt, de hamar feloldódott. Tündéri mosollyal, büszkén mutatta meg nekünk az új PEPPA MALAC kiságyát, amit imád.

Remélhetőleg egyre nyugodtabb és boldogabb álmai lesznek benne. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk kicsi Nerina!

Megtapasztaltuk a helyszínen, mekkora érzelmi segítséget tud adni az igen komoly kihívásokkal küzdő gyermek és családja számára egy ilyen adomány.




Hálás köszönet az adományozó Bástya Millenium Zrt. vezetésének és a segítőkész kollektívának a támogatásért!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Gyömrő, 2018. augusztus 29.

14.Szeptember

Két tiszabői testvér álma vált valóra 2018. július 31-én, megajándékoztuk őket egy-egy laptoppal.

Ezen a szép nyári napon, a szünet kellős közepén nagyon meleg volt, hétágra sütött a nap és a szél sem lengedezett. Egy betegszállító autó állt meg a kórház udvarán, kontrollra érkeztek a fiúk a Budai Gyermekkórház Mozgás rehabilitációs Osztályára.

A vizsgálat után nagy meglepetésben volt részük, átadhattam nekik egy-egy laptopot, amit remélhetőleg jól tudnak majd használni iskolai tanulmányaik során.

István és Gábor, legyen sok örömötök a számítógépekben!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Víz Krisztina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.07.31.

14.Szeptember



2018. július 31-én két tiszabői testvér álma vált valóra, megajándékoztuk őket egy-egy laptoppal.

Ezen a szép nyári napon, a szünet kellős közepén nagyon meleg volt, hétágra sütött a nap és a szél sem lengedezett. Egy betegszállító autó állt meg a kórház udvarán, kontrollra érkeztek a fiúk a Budai Gyermekkórház Mozgás rehabilitációs Osztályára.

A vizsgálat után nagy meglepetésben volt részük, átadhattam nekik egy-egy laptopot, amit remélhetőleg jól tudnak majd használni iskolai tanulmányaik során.

Gábor és István, legyen sok örömötök a számítógépekben!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Víz Krisztina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.07.31.

12.Szeptember

Az ötéves Miskolci Soma egy örökmozgó kisfiú. Kívánsága egy kerti fa játszótér volt, amit meg is kapott egy verőfényes nyári délután.

Soma végig segédkezett a játszótér összeszerelésénél. Jó bungalót talált a csúszda előtt kialakított kis házikó területén, és alig várta, hogy ki is próbálhassa a csodaszép, kék színű csúszdát, s a színes mászófalat.

Minden egyes csúszás alkalmával hangosan nevetett, visongott örömében! Jó volt látni, önfeledt játékát, s hogy mennyire boldog!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. augusztus 16.

12.Szeptember


Leventével és szüleivel hosszú hónapokon keresztül egyeztettünk a megfelelő időpont és helyszín miatt, hogy egyszer végre élőben láthassa azt a területet, ahol a versenyautókat felkészítik a futamra, megmérik a legfontosabb alkatrészek paramétereit - fék, abroncs, aerodinamika….-, az utolsó igazítást is elvégzik rajta, vagyis a boxutcában és a paddockban megnézni a szerelés csínját-bínját.

Erre a kívánságteljesítésre nagyszerű alkalom volt Michelisz Norbert csapatának, a MIRÁ-nak nyári itthoni versenye, amire meghívást kaptunk mindannyian. A fogadtatás sem volt akármilyen, Norbi egy quaddal érkezett és vitte be Leventét oda, ahol a csapat aznap dolgozott, a kisfiú körbe nézhetett, kérdezhetett az ott szorgoskodó szerelőktől, mit miért és hogyan csinálnak.

Újságírók, szakemberek sürögtek-forogtak, volt egy kis sajtótájékoztató is, közös fotózás, majd következett a verseny első része, amit teljesen testközelből nézhettünk. Közvetlen közelről láthattuk ugyanis, ahogy beérkeztek az autók néhány perces kiállásra a boxutcába, kerekeket ellenőriztek, s már indultak is tovább az autók. A futam két része között csapatmegbeszélésre hívták a MIRA tagjait, és persze Levente is lehetőséget kapott, hogy a szigorúan titkos szakmai egyeztetésen ő is ott lehessen. Levi kérdésekkel is készült, így a verseny folytatása előtt még arra is volt idő, hogy Michelisz Norbit kifaggathassa. Azt ő sem gondolta korábban, hogy Norbinak is lesznek kérdései, így a két fiú leült egy asztalhoz és a hangzavar ellenére jót beszélgettek a kedvenc Forma1-es autókról, a példakép versenyzőkről és hogy egyáltalán hogyan lett egy kisfiúból világhírű versenyző.

A futam második részét már kicsit fáradtan nézte meg Levi, hiszen hosszú volt, de valójában nagyon izgalmas ez a nap.


/ 3





Köszönjük Michelisz Norbertnek és a MIRA csapatának, hogy segítettek Levente álmát valóra váltani.


Felkai Márta
Mogyoród, Hungaroring
2018. július 7.

12.Szeptember


Ravand régi álma volt, hogy eljusson a tengerhez…

Gyönyörű napos időben, 5-6 órás autózás után érkeztünk Senjbe, a horvát tengerpart egyik „közeli” kisvárosába. Már útközben megcsodáltuk a tengert, de az apartman elfoglalása után első sétánk természetesen a partra vezetett. A sziklák által övezett kavicsos kis öböl tökéletes hely volt a fürdőzésre, így a következő napot is ott töltöttük: Ravand sokat úszott, ami a betegségének is jót tett, az újonnan vásárolt búvárszemüvegben és pipában nézte a tenger élővilágát. Nagy élményt jelentett számára a sok-sok kicsi hal, ami alattunk úszkált.

Nem maradt el a kirándulás sem a szemközti Krk- szigeten lévő Silo városba, ahová motorcsónak vitte át az érdeklődőket.

Sajnos egy viharos nap, nagy eső hatalmas erejű széllel, pihenésre késztetett bennünket, de azért még így is maradt idő arra, hogy a búvárbázisról a Galathea Búvárközpont vezetője, Brankovics István egy gyors motorcsónaktúrára vigye őt, komolyan kellett kapaszkodnunk, mert úgy éreztük, elvisz a szél, de közben megismertük a Senj közeli partokat, és még inkább beleszerettünk Horvátországba.

Ravandék az utolsó napjukat is a víznél töltötték, remélik, hogy lesz még alkalmuk eljutni ide vagy máshová a tengerhez.


/ 4




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank és a Cisco Systems Hungary támogatását, melynek köszönhetően teljesíthettük Ravand álmát.

Köszönjük a GALATHEA Búvárközpont-nak, hogy Ravand újabb élményekhez jutott!

Köszönjük továbbá magántámogatóink segítségét!




Bakonyi –Kiss László
kívánság-koordinátor
2018.08.29.

12.Szeptember


A 12 éves abaújkéri Alexet Miskolcon a GYEK-ben gyógyítják. Csendes, kedves, türelmes fiú. Sok időt tölt, s még fog is eltölteni kórházi szobájában, úgy hogy még a folyosóra sem mehet ki. Próbálunk számára nap, mint nap olyan elfoglaltságot találni, amit az ágyban is meg tud csinálni. De délután, s hétvégén azért sokat unatkozik. Ezért azt találta ki, hogy szeretne kérni a Csodalámpa Dzsinnjétől egy PS 4 játékkonzolt, autós játékokkal, mert azok a kedvencei.

Alex kívánsága akkor teljesült, amikor épp egy otthoni tartózkodás után jött vissza újabb, több napos kezelésre. Mikor meglátta a nagy dobozt, felcsillant a szeme, s szája szinte fülig ért a boldogságtól, mert látta a képen, hogy mi van a dobozban.

Hamar kicsomagoltuk a doboz tartalmát, összeszereltük, s feltelepítettük a játékokat. Hát nem volt egyszerű művelet, de sokan segítettek azért, mert látták, hogy Alex milyen izgatottan várja, hogy már elkezdhessen játszani.

Valóban jó elfoglaltság lesz Alex számára ez a játék, mert így biztos nem fog többé unatkozni a kórházi kezelések alatt.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. augusztus 01.

9.Szeptember

Anna (a képen bal oldalon) régi vágya volt, hogy eljusson a tengerhez…

Anna szereti a biológiát, így nem csak a fürdőzés és a tenger látványa vonzotta, hanem a tenger élővilága is. Nagyon örült, amikor felhívtam és elmeséltem neki, hogy Dél-Spanyolországba készülünk más kívánságtévő gyermekkel és arra gondoltam, hogy mivel betegtársai, Alexandra is a tengerhez vágyik, és Ádám kívánságát is ott tudjuk teljesíteni , csatlakozzon hozzánk. Anna azonnal igent mondott. Alexandrához és Ádámhoz hasonlóan izgatottan várta az utazást, igaz, hogy kicsit nehezen indultunk, mivel a repülőgép majd 4 órás késéssel szállt fel.

Így azután késő éjjel érkeztünk meg a szállodába, és semmit nem láthatott a tengerből. Annál nagyobb volt az öröme másnap reggel, amikor az erkélyre kilépve az általa korábban csak filmekből ismert gyönyörű kék vizet meglátta. Már a reggelihez is mosolygó arccal érkezett, innentől kezdve az egész út alatt kagylókat gyűjtött – hajnalban kezdte -, úszott, ellátogatott a torremolinosi Sealife akváriumba is. Ez a tengerparti kisváros csodaszép, hosszú, homokos tengerpartján órákig lehet sétálni, a botanikus kertekben szebbnél-szebb fákat és virágokat láthatunk, arról nem is beszélve, hogy a közelben egy igazi „csemege” vonzza az élővilág iránt érdeklődőket. Ez pedig egy krokodilfarm!

Hogy őszinte legyek, igen csak örültünk, hogy a számtalan krokodil és köztünk kőkorlátok vannak, ez azonban nem akadályozott meg minket abban, hogy alaposan megnézzük őket. Hát nem igazán barátságosak, az a szokásuk is új volt számunkra, hogy többen a napon sütkérezve tátott szájjal feküdtek. A gondozók mondták, hogy sokszor így alszanak el, órákig tátva marad a szájuk… hát lehet, bár nekem inkább az volt az érzésem, hogy látva minket, a mosolygó, csinos, vidám, nap barnított csapatot, nekik inkább az uzsonna járt az eszükben!

Annát Alexandrához hasonlóan nagyon érdekelte a spanyol kultúra is, ezért ellátogattunk Rondába. Itt helyi önkéntesünk és támogatónk, Juan segítségével megismertük a kisvárost, láttuk a régi arénát is, bikát szerencsére csak szoborként. Sokat sétáltunk, természetesen nem maradhattak ki a csodaszép parkok, kertek, a virágok kavalkádjában szinte elvesztünk. Anna soha nem fáradt el, sok-sok fényképet készített a növényekről, sőt velem együtt mintegy 300 lépcsőfokot lesétálva (inkább mászva) megcsodálta az ősi város folyóját, a Guadiaro mélyen a sziklák között kanyarog. Nem is tudtuk felfogni, elképzelni, hogyan tudták napjában sokszor megtenni ezt az utat a vízhordók, akik innen a mélyből hozták fel fáradhatatlanul a vizet az arab királyoknak és a városlakóknak.

/ 15



Ahogy láttam, Anna hihetetlenül sok erőt merített az útból, hazaérkezésünk után beszéltem édesanyjával, Katival, aki mondta, hogy az út és élmény még inkább megerősítette Anna elhatározását, hogy biológia szakos tanár legyen. Otthon édesapjának, amikor az útról mesélt, hozzátette, hogy akkor most gőzerővel készül az érettségire, hogy majd tanárként elhozhassa erre a csodaszép helyre leendő diákjait is.

Hiszem, hogy ennél szebb köszönet nem is kell nekünk és kívánom, hogy Anna minden álmod valóra váljon.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Torremolinos, 2018. szeptember 4.

...és hogy Anna hogyan érezte magát? Olvassák az ő szavaival:

Kedves Csodalámpa!
Ezúton szeretném megköszönni a csodálatos ajándékot, amit önöktől kaptam. Fantasztikus élményt jelentett számomra az utazás mind az öt napja és olyan élményekkel gazdagodtam, melyek egy életen át el fogak kísérni.
Remekül éreztem magamat a tengerparton strandolás-, és Malagában városnézés közben. Nagyszerű volt úszni a tengerben és napozni a homokos parton. A vízi élővilág képviselőit is megcsodálhattam a szép medúzák képviseletében és sok kagylót gyűjthettem a part mentén. Nagyon örülök annak is, hogy elvittek a környékbeli városba, Rondába is, ami (a neve ellenére) a leggyönyörűbb hely, amit valaha láttam.
Még egyszer hálásan köszönöm a lehetőséget és kívánom, hogy még sok hozzám hasonló gyereknek adjanak erőt és örömöt.

Anna


Nagyon köszönjük támogatóinknak, a Prime Rate Kft. és az amerikai Enersys vezetőségének, valamint magántámogatóinknak a kívánságteljesítéséhez nyújtott segítséget, mely nélkül Anna vágya nem teljesülhetett volna.



9.Szeptember

Alexandra régi álma egy tengerparti utazás volt.
Kérdésemre, mit is szeretne látni, csinálni, szerényen csak annyit mondott, hogy a tengert látni, nagyokat fürödni, a tenger élővilágát megismerni, és ha lehet, egy kicsit a környéken kirándulni.
Amikor telefonon felhívtam és elmeséltem Alexandrának és édesanyjának, Tündének, hogy Torremolinosba készülünk, mert egyik betegtársuk, Ádám kívánsága, a Bud Spencer filmek forgatási helyszínén történő terep lovaglás ott valósítható meg és Annát is visszük, aki szintén tengerpartra vágyik, örömmel válaszolta, hogy ide szívesen jönne ő is.

Nagy izgalommal készültünk az útra, bár kicsit nehezen indultunk, mert szombaton a repülőgép kb. 4 órás késéssel indult. Így amikor fáradtan, éjjel megérkeztünk a szállodához, Alexa nem láthatta a tengert. Annál nagyobb volt másnap reggel az öröme, amikor kilépve a szoba erkélyére a ragyogó napsütésben meglátta a végtelen kékséget. Mosolyogva érkezett a reggelihez és ez a mosoly soha nem tűnt el az arcáról az utazás alatt, sőt egyre szélesebb lett. A kirándulás alatt Alexa hol a tengerben fürdött, hol kagylókat és köveket gyűjtött a hazaútra, de persze a szállodai medencéket is kipróbálta. Mondanom sem kell, hogy a két medence közül, a tetőteraszon lévő tetszett neki jobban, mert innen látta a tengert is, bár elmondása szerint, ez utóbbit semmi nem kárpótolhatta, így minden nap több órát a parton voltunk.

/ 14



Fantasztikus érzés volt látni, mennyire jól érzik magukat a csodalámpás gyerekek, Anna, Alexa és Ádám életre szóló barátságot kötöttek. Bár minden nap igen csak fáradtan érkeztek a vacsorához, de ez nem akadályozta meg őket, így Alexát sem, hogy több kört téve a svéd asztalok között, kipróbálják a helyi specialitásokat is.
Annához hasonlóan, Alexát is vonzotta a helyi élővilág és kultúra. Örömmel jött velünk sétálni a parkokba, sőt a helyi specialitást is megnézte velünk, ez pedig a krokodilfarm volt. Ő még bátran egy kis (?) krokodilt is a karjába vett, a krokodil 2 éves volt, hát én hozzá nem nyúltam volna!

Az utazás másik fénypontja a rondai kirándulás volt, ahol a kisváros történelmi helyszíneit látogattuk végig. Gyönyörű parkokban sétáltunk, kedvesebbnél kedvesebb emberekkel találkoztunk, megnéztük az ország egyik legrégebbi arénáját is, szerencsére bikák nélkül! Végezetül pihenésképpen leültünk a volt arab uralkodó, a Palacio del Rey MORO meseszép kertjében is.
Késő éjszakai érkezésünk után Alexa és édesanyja az art'otel támogatásaként Budapesten ebben a szép szállodában tölthetett egy éjszakát.

Alig telt el pár nap, Alexa kedves levelet küldött:

Szeretném megköszönni a Csodalámpa alapítványnak, hogy valóra vált az álmom, kijuthattam Spanyolországba a tengerpartra. Sok érdekes dolgot tudtunk megnézni, köztük volt Ronda meglátogatása, Malaga városában való sétálás.
De nem csak a kirándulás volt szuper, hanem szert tehettem több barátra, akik hihetetlen jó fejek, lehet velük nevetgélni, vagy akár komolyan beszélgetni.
Nem tudom eléggé megköszönni Éva néninek azt, hogy általa megtudtam milyen a spanyol kultúra, hogy viselkednek ott az emberek. És persze nem utolsó sorban, a velünk tartó személyeknek is szeretném megköszönni az élményt, nélkülük nem lett volna az igazi!
|

Hiszem, hogy ennél szebb köszönet nem is kell nekünk!



Nagyon köszönjük támogatóinknak, a Schneider Electric és az amerikai Enersys Company vezetésének, valamint magántámogatóinknak a kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget, mely nélkül nem válhatott volna valóra Alexa vágya. Köszönjük az art'otel vezetőségének, hogy nagylelkű segítségükkel hozzájárultak Alexandra öröméhez.





Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Torremolinos, 2018. szeptember 4.


8.Szeptember

Ádám egyik kedvenc időtöltése a lovaglás, több éve tanult meg lovagolni. Az ő „korában” hihetetlen, hogy ez a hobby vezette el a Bud Spencer és Terence Hill filmekhez, ezeknél különös módon főleg a lovas részek, bár a verekedős részek is tetszenek neki.

Hosszas gondolkodás után azt kérte a Csodalámpától, hogyha lehetséges vigyük el azokra a helyszínekre lovagolni, ahol a filmeket felvették. Súgott is nekünk, hogy megkönnyítse a szervezést, és elmesélte, hogy Dél-Spanyolországban készültek a filmek.

Kedves önkéntesünk és támogatónk, Mónika sok éve Madridban él, idegenvezető, így tőle kérünk segítséget, hova is menjünk.

Malagához közel találtuk meg azokat a helyeket, melyekre Ádám vágyott, mert egyrészt a hegyek között is szeretett volna lovagolni, másrészt a tengerparton is.

Az első lovaglás óriási élményt jelentett számára, több órán keresztül járták a hegyeket a helyi vezetőnkkel, aki látva Ádám lovagolási tudását, még a vágtázást is megengedte neki. Egy csodaszép reggel indult ez a kirándulás, elmondása szerint lenyűgöző tájakon jártak. Ádám késő délután tért vissza hozzánk, kicsit fáradt volt, de a szállodai vacsorakínálat igen csak feldobta a kedvét.

/ 8






Következő nap a tengerparti kirándulásra került sor, itt Anthony vezetésével szállt lóra és nyargalt a tengerparton. Mivel a filmekhez hasonlóan a naplementét idéző film képeit szerettük volna megjeleníteni neki, késő délután szállt nyeregbe és csak sötétedés után jött vissza a lovasokkal.
Elmondta nekünk, hogy lova derékig gázolt a tengerben és azt is, hogy fantasztikusan szép volt a naplementét látni a víz felöl. Természetesen a vacsorát félretettettük részére, így ismét jóízűen falatozhatott a finomabbnál finomabb spanyol ételekből.

Az utazás végén kérdésemre, mi is tetszett neki a legjobban, két gyors válasz érkezett:
„ A hegyi vágta” és a szálloda. Megjegyzésén, hogy „életében nem ettem ennyit!” jót mosolyogtunk, nem is tudjuk, ki örült jobban a kívánság teljesítésének. Hihetetlen nagy öröm volt látni, ahogy vidáman, kicserélve, nap barnítva szállt fel a repülőre.
Biztos vagyok abban, hogy a friss élmények és kívánságának teljesülése segít Ádámnak, hogy minél gyorsabban gyógyuljon és erősödjön.

Ádám e kedves sorokkal köszönte meg a csodás utazást:
From: Ádám B***** mailto : b.....@gmail.com
Sent: Saturday, September 8, 2018 11:40 PM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: köszönet
Kedves Csodalámpa!!!!
Szeretném ezúton is megköszönni hogy valóra válhatott az álmom. Nagyon jól éreztem magam, és valószínűleg soha nem felejtem el ezt a hihetetlen élményt.
Csodálatos volt maga a lovaglás is, a tengerről nem is beszélve. Nagyon jó volt a társaság, végig nevettük ezt a nyaralást. Gyönyörű volt a második tengerparti lovaglás is - szerintem egy ideig nem felejtjük el Herkulest!
Nagyon élveztem a szállodát! Gyönyörű volt a kilátás a teraszról és nagyon finom volt a konyha!
Még egyszer köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos élményt!!!

Szeretettel: B****** Ádám


Nagyon köszönjük támogatóinknak, a Magyar Nemzeti Banknak és E-ON Hungária Zrt.-nek és több magántámogatónknak, hogy lehetővé tették ennek a fantasztikus kívánságnak a megvalósítását.



Patzauer Laura
kívánság-kordinátor
Torremolinos, 2018. szeptember 4.

4.Szeptember


A Miskolcon élő 17 éves Ildikó már több mint egy éve várt arra, hogy tengerparton tölthessen pár napot.

Augusztus utolsó hetében Ildikó álma valóra vált. 5 napot nyaralhatott az őt kísérő felnőtt testvérével a montenegrói Herceg Noviban, az Adriai-tenger partján álló Hunguest Sun Resort Hotelben csodálatos körülmények között.

A nagylány így emlékezik az utazásra:

„Szeretném megköszönni mindenkinek, akik segítettek, hogy eljuthassak az Adriai tengerhez nyaralni.

Indulásunk előtt már nagyon izgatott voltam, s alig vártam, hogy a Csodalámpa Alapítvány fantasztikus önkéntesével megkezdjük utunkat Montenegróba, az Adriai-tengerhez. Mert az volt az én nagy álmom, hogy lássam a tengert!

Az autóút nagyon hosszú, volt, de megszálltunk Zágrábban a Lagúna Hotelben, s még a várost is megnéztük. A szép hotelben kipihentük fáradalmainkat, és a finom, bőséges reggeli után indultunk tovább, hogy elérjük úticélunkat, s végre megláthassam a tengert.

Utunk a Dinári-hegység szerpentines útjain vezetett keresztül, amíg a késő esti órákban elértük Montenegrót. S megtaláltuk az utat Herceg Novi városba, s ott a Hunguest Sun Resort Szállodába. Ekkor a hotelt, a várost és a tengert csak esti fényükben láttuk, de így is csodálatos, s egyben titokzatos volt. Nappal pedig lélegzetelállítóan gyönyörű volt minden!
Az Adriai-tenger panorámája fogadott, amikor reggel kiléptünk szobánk erkélyére.
Hát az megint valami csoda volt! Nem bírtam betelni a látvánnyal. Ha egész nap csak az erkélyen lehetett volna lenni azt sem bántam volna, olyan csodaszép volt onnan a kilátás.
A hotel egy park közepén áll, ahol rengeteg egzotikus növény, pálmafák, amik szinte az égig értek, bokrok, virágok pompáztak. Valami csoda volt az egész! Olyan volt minden, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. Annyira boldog voltam, hogy ezt láthattam!

Fürödtünk a selymesen simogató Adriai-tenger hűs hullámai között, kipróbáltuk a hotel összes wellness szolgáltatását, s megkóstoltuk az összes ételt, amit a svédasztalos reggeli, ebéd, és vacsora nyújtott. Valami pazar ellátásban volt részünk! Minden étel, desszert és gyümölcs nagyon nagyon finom volt! A kitűnő ellátásért örökké hálás leszek a hotel vezetésének, Lukács Ritának és Petromarkov Tamarának.

A hotel összes személyzete, kezdve a recepciósokkal, a felszolgálókkal s a takarító személyzettel bezárva mindenki segítőkész, udvarias és kedves volt!
Sétáltunk az esti fényeiben pompázó Herceg Novi sikátoros utcácskái között, hallgattuk a helyi muzsikát, élveztük a városka varázslatos hangulatát. És ahogy szokták mondani, a hab a tortán a hajókirándulások voltak!

Boldog vagyok, hogy megfürödhettem a Kék Barlang vizében, s láthattam a csodálatos Kotori öblöt. A kirándulásokért hálás vagyok Zsuzsi néninek, aki anyai gondoskodással és szeretettel foglalkozott velem és nővéremmel az egész utunk során.

Még egyszer szeretném mindenkinek megköszönni a magam és a nővérem nevében ezt a csodálatos nyaralást!

Az élményt, amiben részem volt, soha nem fogom elfelejteni!!
Köszönöm!! Köszönöm!! Köszönöm!!

Miskolc, 2018. augusztus 28.
………..Ildikó”


Reméljük, hogy az Adriai tengeren eltöltött napokra egész életedben emlékezni fogsz és segített további gyógyulásodban is!


/ 4





Köszönjük támogatóinknak a Domestore Kft-nek, továbbá a Hunguest Hotel Sun Resort szállodának, hogy megvalósították Ildikó álmát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Montenegró, 2018. augusztus 26.

4.Szeptember


A Kecskeméten élő 10 éves Fióna álma is valóra vált, tengerparti nyaralásra indulhatott a csodálatos Adriai-tenger partján lévő montenegrói Herceg Noviba, a Hunguest Sun Resort Hotelbe. Nem is sejtették, milyen csodálatos környezet vár rájuk…

Fióna így emlékezik:

„Három és fél csodálatos napot tölthettünk Montenegróban, Herceg Noviban.

Külön köszönettel tartozunk Lukács Ritának és Petromarkov Tamarának, a Hugest Hotel Sun Resort vezetőinek, akik nagy szeretettel fogadtak, és vendégül látak minket. Gyönyörű szállodájában tengerre néző, erkélyes szobát kaptunk, a svédasztalos étkezések pedig a nemzetközi konyha finomságaival kényeztettek.

Délelőtt a közeli tengerparton fürödtünk, délután a hotel medencéjében hűsölhettünk. Rövid hajókirándulást is tettünk a közeli Kék barlangba, rálátásunk nyílt a táj szépségeire.

Életre szóló élményekkel gazdagodva 2018.08. 25-én érkeztünk haza Kecskemétre. Hálás szívvel köszönjük a sok fáradságot, szervezést és gondoskodást!

Tisztelettel: …… Fióna Szofi”


A nagylány nagyon élvezte az egész nyaralást. Mindennek örültek, és boldogok voltak, hogy a betegség okozta nehéz hónapok után szebb napok következtek számukra.


/ 4





Köszönjük támogatóinknak, a Domestore Kft-nek, továbbá a Hunguest Hotel Sun Resort szállodának, hogy megvalósították Fióna álmát!

Köszönjük a Jet Travel támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Adorján László
kívánság-koordinátor
Herceg Hovi, 2018. augusztus 25.

3.Szeptember

A 16 éves Virág egy nagyméretű tabletet kért a Csodalámpától, mivel kortársaihoz hasonlóan ő is sokat internetezik.
Virág anyukájával meglátogatott bennünket az irodánkban, és itt teljesült a kívánsága, kezébe vehette a várva-várt tabletet.
Óvatosan emelte ki a dobozából, arcán látszott, már el is tervezte, milyen filmet fog elsőként megnézni rajta.

Kedves Virág, reméljük nagyon sok örömöd lesz az új tabletedben.

Köszönjük a Mellow Mood Hotelsnek és magántámogatóinknak, hogy segítettek Virág kívánságának teljesítésében.



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.08.13.


3.Szeptember



Regő nagyon kedves, illemtudó fiatalember. Hamar a szívembe lopta magát! Betegsége előtt versenyszerűen kajakozott, sok-sok érmet nyert és mivel a Tisza mellett lakik, így érthető, hogy a vízi sportok vonzzák. E mellett, mint minden kamasz, ő is szereti a számítógépes játékokat. Élénken érdeklődik a számítástechnika iránt, sőt informatikus szeretne lenni.

Mivel egy jó ideig nem mehet ki a szabadba, így nagy vágya volt egy XBOX, hiszen azon a barátaival együtt is tudnak játszani, ez pedig a kórházi kezelések alatt is segít neki, hogy jobb kedve legyen.

A játékokat is hamarabb ki tudja így próbálni, hiszen a számítógépes verziók később jelennek meg.
Sőt, ezen a gépen még kajakozhat is a kórteremben.

Köszönöm, hogy én lehettem, aki átadta és láthattam az örömöt az arcán. További jó egészséget kívánok neked kedves Regő itt is :)


Köszönjük a Budapest Park vezetőinek és munkatársainak a segítséget, hogy összefogásukkal, valamint a médiában megjelent felhívásuk hatására a park látogatóival, valamint a Pöttömkert családi rendezvény résztvevőivel közösen összegyűjtött adományokból sikerült Regő álmát valóra váltani.



Nagyné Szabó Éva
kívánságkoordinátor
Debrecen, 2018. augusztus 6.

3.Szeptember

Márk elmesélte, hogy nagypapája prímás volt, és négyéves korában tőle kapott egy kicsi szintetizátort,amin egyedül tanult meg játszani!
Szereti nagyon a zenét, így persze nem is volt nehéz döntenie, hogy a jelenleginél nagyobb tudású szintetizátort szeretne, hogy fejlődni tudjon, tovább tudjon lépni!
A Csodalámpa nehezen, de végül be tudta szerezni az általa kiválasztott hangszert a nagyfiú nagy örömére.
Nagyon örülök,hogy én adhattam át számára az ajándékát, láttam rajta, nagy örömet szereztünk.

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Nagyné Szabó Éva Mária
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018.07.20.

3.Szeptember

Kevinék 1 éve költöztek családi házba, aminek a felújítása még zajlik. Az ajándék átadásakor még nem tudták felállítani a medencét, mert előtte rendezni kell a talajt.
Reméljük, azóta megoldódott ez a probléma, az idei hosszú kánikulában a nagyfiú élvezni tudta a „saját”, egyelőre a dobozban lapuló medencéjét.

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását, nagy örömet szereztek!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Esztergom, 2018.07.11.

3.Szeptember

A 16 éves Gyuri egy laptopot szeretett volna, mert sokat van kórházban, és a laptop segítségével kapcsolatban tud maradni a barátaival és iskolatársaival.
Reméljük, azért egy kis játékra is lesz majd alkalom és idő.
A támogató képviselőjével Erdélyi Annával, a kórházban látogattunk meg őt.
Gyuri nagyon boldog volt, mikor Anna átadta neki a klassz új laptopját és segített beüzemelni. Gyuri nagyon szereti az autós játékokat, és már meg is kérte anyukáját, hogy szerezzen be egyet neki.
Kedves Gyuri, mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Köszönjük a BlackRock Budapest támogatását, Erdélyi Anna szakszerű segítségét!



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.07.11.

3.Szeptember

Ervin egy laptopot kért a Csodalámpától. Ervin már középiskolás, pincérnek tanul.
Sajnos betegsége miatt sok időt tölt a kórházban, és a laptop hasznos lesz számára a tanulásban. Ervin nagyon örült, mikor átadtuk neki az ajándékát.

Megkérdeztük, hogy mi mindenre szeretné használni a gépet. Mosolyogva elárulta, hogy nagyon szereti ám a számítógépes játékokat , és szeretne sokat játszani a klassz új laptopján.
Természetesen, csak ha a házi feladat már elkészült.

Kedves Ervin, reméljük nagyon sok örömöd fog telni az új laptopodban!

Szeretnénk köszönetet mondani a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nek, és a cég képviseletében jelen levő Sarkadi Olgának, hogy hozzájárultak Ervin kívánságának teljesítéséhez.



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.08.14.


3.Szeptember

A kicsi Bence nagyon szeret udvarukon játszani, így alapítványunktól egy „saját” játszóteret kért. Nagyon meglepődött, amikor begördült az udvarukba egy nagy autó, s a bácsik nekikezdtek a játszótér telepítésének. A munkálatok után örömmel vette birtokba az ajándékot, azóta is sokat hintázik, csúszdázik és mászókázik.

/ 3




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank segítségét!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Zalakomár, 2018. 07.12.

1.Szeptember

A 7 éves Máté egy beülős elektromos kisautót kért a Csodalámpától. Máté imádja az autókat, és nagyon szeret mindenfélét szerelni és barkácsolni. Máté jelenleg kórházban van, így ott látogattuk meg. Az autót rejtő doboz már előttünk megérkezett, nem is vesztegettük az időt és Máté asszisztálásával gyorsan ki is bontottuk. Máté először kicsit szégyenlős volt, de ez nem tartott sokáig, és hamarosan már vidáman száguldozott fel-alá a folyosón.

Szeretnénk külön köszönetet mondani a Magyar Nemzeti Banknak, és a céget képviselő Fazakas Ágnesnek, hogy hozzájárultak Máté kívánságának teljesítéséhez.</b >



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.08.02.


1.Szeptember

A 13 éves Emma egy fehér laptopot szeretett volna. Sokat jár a kórházba kezelésre, és a laptop hasznos lesz neki a tanulásban, főleg az angol nyelv gyakorlásában.

Emma kedvenc tárgya az angol, és nagyon szeret filmeket nézni angolul. Próbáltuk titokban tartani az érkezésünket, de Emma előtt nincs titok:)

Mikor beléptünk az ajtón a dobozzal, tudta, hogy miért jöttünk. Boldogan bontotta ki a laptopot, és gyorsan be is kapcsolta. Közben elmesélte nekünk, hogy Johnny Depp a kedvenc színésze, és megbeszéltük, hogy kinek mi a kedvenc Johnny Depp filmje.

Szeretnénk köszönetet mondani a BlackRock Budapestnek, és a cég képviseletében jelen levő Simonyi Balázsnak, hogy hozzájárultak Emma kívánságának teljesítéséhez.



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest,2018.08.17.

Archívum



Belépés