Beszámolók


1.Január
30.December

Azt hiszem, még egy fiatalember örömét sem tudja senki hitelesebben tolmácsolni, mint az Édesanya. Ez történt ebben az esetben is. Az alábbi kedves sorokat Máté anyukájának köszönjük.


„Kedves Csodalámpa!

Megérkezett karácsonyra a csodaszép kerékpár és kiegészítői, melyekkel Máténak egy nagy vágya teljesült. Nagyon örül az ajándéknak és bízom benne, hogy hamarosan sok-sok boldogan és egészségesen letekert kilométert fog vele megtenni.

/ 2






Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, valamint Nagyné Szabó Évának a DEKK Gyermek hematológiai osztályán dolgozó kedves nővérkének, a Csodalámpa Alapítvány kuratóriumi tagjainak és annak a nagylelkű támogatónak, akinek segítségével ez az álom megvalósulhatott.
További jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel: Kissné Szalai Erzsébet”


Köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. segítségét.
Támogatásával óriási örömet okozhattunk Máténak!





Nagyné Éva
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Bucsa, 2020. december 23.

28.December

Zoé még csak hat éves, de olyan nagy türelemmel, felnőttes komolysággal igyekszik megtenni mindent, hogy minél előbb meggyógyuljon.
Nagyon szeret babázni társasjátékokkal játszani, amihez mindig talál játszótársat, a négy tesó közül. Mégis a kis Zoé igazi vágya, egy saját Tab volt, amivel le tudja kötni az idejét a kezelések hosszú, és nehéz időszakában.

/ 2




Csaba kereste meg az Alapítványt, hogy Rékával együtt ők szeretnék teljesíteni a kislány kívánságát. Így aztán nem is csoda, hogy rekord gyorsasággal érkezett meg a kívánt ajándék, ráadásul egy komoly barát kíséretében. A nagy szatyrot egy Husky plüss kutya őrizte. Kislány szégyenlős mosollyal fogta kezében a nagy ajándékcsomagot, amiből kikandikált egy kedves kutyafej.

Sikerült a meglepetés és nagyon nagy volt az öröm, mert a kis Zoé a kedvenc meséit mostantól már a saját Tabján bármikor megnézheti, újdonsült barátja társaságában.


Zoé nevében is köszönjük magántámogatóink,Réka és Csaba segítségét!



Alagi Enikő
Alagi János
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Nyírbogdány, 2020. december 18.

28.December

Sámuel szívátültetésen átesett nagyfiú. Négy testvérével és szüleivel él együtt. Kedvenc elfoglaltsága az építés. Nagyon-nagyon szeret legózni. Samu a kórházban, Dzsinnek írt levelében nem is merte, csak második opciónak megemlíteni, hogy óriási nagy vágya, a LEGO Star Wars Lázadó harci fregatt. Valójában ez az, aminek igazán nagyon tudna örülni.

/ 2



Nem csoda, hogy mikor kontrollra visszajöttek az osztályra, és kiderült megérkezett az ajándéka, alig akarta elhinni, hogy pont azt kapta meg, amire a legjobban vágyott.
Fantasztikus érzés volt látni a nagyfiú boldogságát. Mi itt a kórházban a gyerekek mellett dolgozók, látjuk az örömüket, és biztosak vagyunk abban, hogy ezek az önfeledt boldog pillanatok pirulakánt hatnak az egészségükre.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Sámuel nagy álma.





Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. december 22.

27.December

Noel kívánságával valóban akadt némi gondja a Csodalámpa dzsinnjének, de ha egy dzsinn és sok jó ember összefog...
Olvassák inkább az ő sorait:


"From: ***** mailto : a****7@gmail.com
Sent: Sunday, December 27, 2020 6:48 AM
To: csodalampa@t-online.hu
Subject: Köszönet!

Kedves Csodalámpa!

Amikor megtudtam, hogy beteg vagyok nem csak én, de szüleim is nagyon kiborultak. Aztán jött egy lehetőség, hogy olyan dolgot kérhetek a Csodalámpától, ami talán segít, hogy meggyógyuljak. Sokat gondolkodtam rajta, hiszen el sem tudtam képzelni, hogy mi lehetne számomra az, ami a gyógyulás felé vezetne. Aztán láttam a tv-ben, hogy hamarosan megjelenik a Ps5 játékgép, ami számomra hatalmas ajándék lenne! Mivel mondták, hogy ezt elég nehéz lesz beszerezni és valószínűleg sokat is kell várni rá, mert az országban még nincs, de beszerzik, én arra gondoltam, hogy nem választok mást, hanem talán amire meggyógyulok, addigra megkapom.

Teltek a napok véget ért a kezelésem, szent este volt és a szobám előtt két nagyon kedves ember állt, kezükben egy hatalmas dobozzal. Nem tudtam, hogy kik Ők és mi van náluk, aztán hatalmas meglepetésemre elmondták, hogy a Csodalámpa Alapítványtól jöttek és szeretnének átadni egy csomagot és Boldog Karácsonyt Kívánni!

Én csak annyit tudtam kérdezni, hogy "ez az?".

Nagyon boldog voltam, hiszen nemcsak hogy véget ért a kezelésem, de az év legszebb ünnepén, olyan dolgot kaptam a Csodalámpától, amit álmodni sem mertem volna!

Köszönöm azoknak az embereknek, akik segítettek abban, hogy ez a kívánságom teljesüljön és mindent megtettek érte!
Köszönöm Csodalámpa, most már elhiszem, hogy vannak csodák, amik teljesülnek és vannak csodálatos emberek, akik ezeket a csodákat teljesítik!
Minden kis betegnek azt kívánom, hogy nekik is előbújjon a csodalámpából a kis Jin-jük és teljesítse a kívánságuk, hogy mielőbb meggyógyuljanak!

Köszönettel: ***** Noel"




Köszönjük támogatóinknak, Ildinek és Csongornak, hogy ekkora örömet okoztak Noelnek 2020. karácsonyán!


Simon Viktória és Sahel Al-Zoubi
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2020. december 24.

23.December

Levente olyan játékot szeretett volna, amely a kezelések és a gyógyulás hosszú ideje alatt kellemes időtöltést, jó szórakozást nyújt. Így esett választása egy Xbox-ra. Az ajándékot csillogó szemmel, boldogan vette át a kórház előtt.
Külön meglepetés volt számára, hogy az áhított készüléken kívül kedvenc játékait is megkapta hozzá, így ahogy hazaért, megkezdődhettek a nagy játék csaták.


Köszönjük a Laurel Kft. támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermek kívánságát teljesíthettük.


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.12.22.


22.December


A nagylány kívánsága egy laptop volt, melyet nagy izgalommal vártak Tordason. Zoé egy kedves, ugyanakkor erős lány. Most értek véget a kezelések megpróbáltatásai, édesanyja elmondása alapján az orvosok is elismerően nyilatkoztak a lelki erejéről és kitartásáról, és én magam sem láttam a csüggedés vagy elkeseredettség szikráját sem a tekintetében.
Mivel eddig apukájával kellett a családi laptopon osztozkodnia, így mostantól az ajándéknak köszönhetően a tanulás is könnyebben és gördülékenyebben megy majd, és remélhetőleg ezek a mindennapos kis boldogság impulzusok a gyógyulásban is segítséget fognak jelenteni.

Zoé, használd egészséggel és örömmel szép, új laptopodat!


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását, mellyel nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak!


Moldoványi Balázs
kívánság-koordinátor
Tordas, 2020.12.17.

22.December

A Csodalámpa ismét teljesítette egy fiatal álmát!
Szabina vágya egy okostelefon volt, amivel a kórházi tartózkodás alatt is könnyedén tarthatja a kapcsolatot a külvilággal. Nagyon izgatott volt, amikor meglátta a Csodalámpás piros táskát, hiszen nem számított rá hogy ilyen hamar teljesül kívánsága. Nagyon tetszett neki a telefon, boldogan nézegette, és alig várta, hogy beüzemelhesse és használatba vehesse.


Köszönjük magántámogatónk segítségét, vele együtt
nagy örömet szerezhettünk Szabinának!



Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 12.21.


22.December


Attila már régóta szeretett volna egy "komoly" Legót, mert a LEGO-k világát mindig is nagyon érdekesnek és kreatívnak találta.

Némi töprengés után egy LEGO Technic - Liebherr R 9800 Exkavátorra esett a választása - nagy élmény és kaland lesz számára ezt a bonyolult szerkezetet megépíteni, majd az elektronika segítségével életre kelteni ezt az életben hatalmas munkagépet.

Csillogó szemmel köszönte meg a gyönyörű ajándékot , hiszen nem is gondolta, hogy óhaja karácsonyra teljesülni fog....

Azt azonban ő sem és mi sem sejtettük előre, hogy az ő kívánsága számunkra is nagyon különleges lesz: ez lett a 4000. valóra vált álom a Csodalámpa 17 éves történetében!


Attila nevében is hálásan köszönjük magántámogatónk segítségét!



Nagy Andrea és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2020. 12.22.


20.December


Lilient otthonában látogattam meg, ott adtam át neki az áhított laptopot. A kislány kedvenc időtöltése a zenehallgatás, filmnézés, melyhez mostantól saját gépe is lesz.
A szép, új laptop mellett megleptük őt kedvenc előadójának CD válogatásával is. Lilien igazán örült az ajándéknak, és izgatottan várta, hogy kipróbálhassa, milyen rajta zenét hallgatni, filmet nézni.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Dr. Gönczi András úrnak, hogy segítségükkel
egy újabb beteg gyermek álmát válthattuk valóra.


Horvai András
kívánság-koordinátor
Dunavarsány, 2020. 12.14.


19.December

Zsadány, csillogó szemekkel és kíváncsisággal teli hét éves kislegény, aki elválaszthatatlan a testvéreitől.
Kívánsága a Csodalámpától egy tablet, amin együtt néznek majd mesét, mert hát a mese, az fontos része az életüknek.


/ 3




Mikor megérkezett az ajándék a családhoz, az öröm és izgatottság érzése hamar betöltötte a lakást. Zsadány boldogságát fokozta, mikor meglátta a tablet tokját. Nagyon szereti az állatokat, a kutyák a kedvencei. Természetes, hogy ehhez a szép táblagéphez egy kutyás tok is dukál.

Zsadány nem csak az örömében osztozik testvéreivel, hanem jó tesó módjára, a tablet használatában is. Jó szórakozást fiúk!


Köszönjük az MVÜK Zrt. vezetőségének és tagjainak segítségét,
akiknek támogatásával válhatott valóra ez a kívánság is!


Varga Ákos
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Kalocsa, 2020. december 13.

19.December

Tamás még az ambuláns kontroll előtt az ajtómban állt és várakozott. Ő már sejtett valamit, de megbeszéltük, hogy ha mindennel végeznek, akkor megkeres.
Kontroll után a jó híreket megkoronázva átvette hőn áhított játék-konzolját, a hozzá tartozó játékokkal.

/ 2



Alig várta, hogy hazaérjenek és összeszerelés után használatba vegye és felavassa a kedvenc autós játékával.



Köszönjük a Batschka Stiftung támogatását,
melynek segítségével valóra válhatott egy újabb kívánság!



upload:Beszamolok/Lurdy.png


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. december 14.

19.December

Endre már nagyfiú, akinek a betegsége miatt sajátos világa van. Nem beszél, de, hogy mire van szüksége, ki tudhatná jobban, mint az, aki vele foglalkozik nap, mint nap.
Anyukája szeretne megadni minden lehetőséget Endre számára, amitől csak remélni lehet, hogy fia jobban létét segíti. A hintázás nagyon jó móka, és hogy fejlesztésre is lehet használni az maga a tökéletes megoldás. Egy otthoni játszótér felállítását kérte a Csodalámpától Endre, anyukája által.


/ 3




Nagyon hamar érkezett a segítség, magántámogatónk révén, így rekord gyorsasággal felépülhetett az otthoni játszótér, Endre és testvérei számára.
Azt az önfeledt örömöt nem is lehet szavakkal leírni, amikor a testvérek birtokba vették a játékteret, ami kifejezettem három hintával lett tervezve.


Endre nevében is köszönjük magántámogatónk segítségét,
aki nélkül ez a kívánság sem valósulhatott volna meg.


Tar Zoltán
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Kisbér, 2020. december 16.

17.December

Zsolt Izrael 9 éves nagyfiú. Már most tudatosan szervezi az élet dolgait.

Nevelőanyukája azzal a kéréssel kereste meg a Csodalámpa Alapítványt, hogy nevelt fia kívánságát szeretné felénk tolmácsolni. Ami úgy hangzott, „Izrael vagyok, és nagyon szeretnék egy Tabot. Azt kérem még, hogy az ajándékot 2020.12.12-én 2 órakor kaphassam meg.” Mindezt olyan kedves határozottsággal, üzente, hogy eszünkbe se jutott kételkedni ennek fontosságában.

Mint kiderült, Zsolt születésnapjára készült a család. Meglepetés így ugyan nem volt, és az iskola miatt is vasárnapra kellett áttenni a találkozót, de ez akkor már nem volt probléma, amikor megérkezett az ajándék. Zsolt elegánsan, szépen, ünneplőbe öltözve nyitott ajtót, és szégyenlős mosollyal fogta kezében az ajándék tabletet, amihez még tokot is kapott.

Izrael nagyon szeret mesét nézni, ezt mostantól már a saját tabján bármikor megteheti.


Zsolt Izrael nevében is köszönjük magántámogatónk segítségét,
aki nélkül ez a kívánság sem valósulhatott volna meg ilyen gyorsan.


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyíregyháza, 2020. december 13.

17.December

Sára 9 éves, mindig mosolygós, sokat csacsogó, törékeny alkatú, de egy igazi HŐS pici lány. Nagyon szereti a természetet, az állatokat.

Legkedvesebb hobbyja a lovaglás. Ha nem tartózkodhat kint a szabadban, akkor mesefilmeket nézeget, és játszik a telefonján. Sára magántanuló. A tanuláshoz, no meg a mesefilmek nézéséhez, és netes játékok játszásához is kérte a Csodalámpa segítségét. Sára kérése egy laptop! Nem is kellett sokat várni, hogy megérkezzen Sárához a Csodalámpa ajándéka. A kislány izgatottan bontogatta a nagy dobozt, amiben a laptop lapult. Jó volt látni, milyen nagyon boldog, mennyire örül, hogy megkapta élete nagy álmát, egy saját, csajos, fehér laptopot.




Drága kicsi Sára!
Kívánjuk, hogy gyógyulj meg minél hamarabb, és sok - sok szép mesefilmet nézz meg ezen a tényleg gyönyörű laptopon.


Köszönjük a Groupama Biztosító és dolgozói támogatását!
Segítségükkel vált valóra Sára álma.



upload:Beszamolok/Groupama.jpg


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. december 10.

17.December


Rikárdó a legkisebb a testvérek között, ezért a nagy tesókkal már kevésbé tud játszani.
Nagyon érdeklik a mesék, főleg ami utazással kapcsolatos. A nagyfiú szeretett volna olyan ajándékot kapni, ami segít a kórházban töltött időt vidámabbá tenni. Ezért esett a választás egy Tab-ra. Ami igazán jó dolog, mert így nem kell könyveket cipelni, és annyi mesét nézhetek, amennyit csak akarok, állapította meg nagy lelkesen Rikádó, amikor már túl volt a nagy meglepettségen.
Már nem fogok unatkozni, mosolygott szégyenlősen, és látszott nagyon örül.
Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását,
segítségükkel vált valóra Rikárdó álma.


Solti Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 12 15.

17.December


Ma egy nagyon komoly, határozott fiatalembert ismertem meg Patrik személyében. Kerekesszékben tölti mindennapjait, de elkötelezte magát, hogy fel fog állni. "Csak a Győzelmet fogadom el" ez van az ágya mellett kitűzve. Családjával együtt nagyon pozitívan haladnak a felépülés felé.
Patrik Microsoft Office programot és egy külső 1 TB-os HDD-t kért a Csodalámpától. Igazán értő, jó kezekbe került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka.
Patrik nevében is köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását,
amellyel újból sikerült nagy örömet szerezni egy fiatalembernek!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. 12. 13.

17.December

Cintia egy kedves, csendes, 14 éves lány. Komoly tervei vannak a továbbtanulás terén.

Elmondása szerint gimnáziumba szeretne tovább tanulni, ahhoz meg nagy szüksége lenne egy laptopra. Ezért is írt a Csodalámpának, hogy ha lehetséges, akkor teljesítsék az ő nagy álmát, hogy saját laptopja legyen, ami segíti őt a tanulásban. Cintia vágya hamar teljesült, s így boldog tulajdonosa lett egy gyönyörű mélykék Lenovo laptopnak.


Kedves Cintia!
Kívánunk neked jó egészséget, sikeres felvételt a gimnáziumba, s hogy sok örömöd legyen ajándékodba!


Köszönjük, hogy az adományozó Földgázszállító Zrt,
segített nekünk valóra váltani Cintia álmát!!



upload:Beszamolok/FGSZ.png


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. december 12.

16.December


Olivért a Tűzoltó u-i Klinikán kezelik, itt vette át várva-várt ajándékát. A kisfiú nagyon örült és egyben nagyon büszke, mert egyedül pályázta meg az ajándékot.
Igazi sikerélmény a számára, hogy sikerült megkapnia a tabletet. Kemény kezeléseken van túl, és még ebben az évben jön a következő kezelés, de remény van a teljes gyógyulására. Igazi kis hős!

Köszönjük a Marcus Security támogatását. Segítségükkel nagy-nagy örömet szerezhettünk Olivérnek!

upload:Beszamolok/logo.png


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 12. 15.

15.December


A kislány álma egy szép, új TV volt, melyen élvezettel nézheti kedvenc meséit. Már nagyon várta ajándékát, és izgatottan segített a doboz kibontásában, hogy minél előbb láthassa saját TV-jét működni.
Boldogan ült le a készülék elé megnézni rajta az első mesét.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását,
segítségükkel válhatott valóra egy újabb beteg kislány álma!


Pocsaji Csilla
kívánság-koordinátor
Doboz, 2020. 12.02.

14.December


Koppány 6. osztályos, kitűnő tanuló, komoly fiú, akit betegségéből adódóan most a Tűzoltó utcai Klinikán kezelnek. Nintendo Switchet kért a Csodalámpa Alapítványtól, hogy az izgalmas játékokkal gyorsabban teljen a kórházban töltött idő. Örömmel vette át ajándékát, majd édesanyjától az alábbi levelet kaptuk:

„Nagyon-nagyon köszönöm, hogy teljesítették Koppány kívánságát és megkapta az óhajtott játékot.
Csatolva küldök egy fotót, ami az ajándék átvételekor készült. A fotón az arca nem látszik, de biztosítom Önöket, hogy csillogó szemmel és fülig érő mosollyal vette át a Nintendo Switchet.
Áldott, békés karácsonyt és jó egészséget kívánok!”


Köszönjük a Batschka Stiftung támogatását,
melynek segítségével valóra válhatott egy újabb beteg gyermek álma!



Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.12.01.

11.December

Olívia nagyon mosolygós vidám kislány, aki már óvodába jár.

Több kedvenc elfoglaltsága is van. Szívesen játszik babával, gyurmával. Hosszú időket tölt rajzolással. Mikor megkérdeztük, hogy mit szeretne kapni ajándékba, mert a Csodalámpa boldogan teljesítené a kívánságát, akkor nagyon komolyan elgondolkodott. Persze hamar kiderült, hogy a tévézés és a mesenézés, az igazán csak izgalmas dolog számára. Mivel a TV a nagyszobában van, és bizony Apa is szeretne időnként mást is nézni, mint mesét, ezért a választás egy gyerekszobai saját TV-re esett. Olyan okos tévére, amin a You Tube is fogható, mert ott igazán szép mesék vannak, mondta Olívia.




Már sejtjük, hogy mostanában miért tartózkodik szívesen a szobájában Olívia. Nagy a valószínűsége, hogy nem okoz számára problémát az okos TV kezelése.


Köszönjük a Schneider Electric, ismételt támogatását!
Segítségükkel tudtunk Olíviának örömet okozni.



upload:Beszamolok/Schneider.png


Miholecz Judit
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Eger, 2020. december 07.

11.December

Emma kívánsága nem volt éppen rendhagyónak mondható, de ezen egy cseppet sem csodálkoztam, miután egy kicsit beszélgettem a fiatal hölggyel. 3 éves kora óta sportol, többféle sportágat kipróbált, és végül a triatlon mellett döntött.

Mikor önkéntesünk a kórházban megkérdezte mi lenne a kívánsága, először neki is egy laptop, esetleg egy tablet jutott eszébe. Azonban a véletlen, hazafelé az útjukba sodort egy pólónyomással foglalkozó boltot, és akkor ott megszületett a döntés a kívánságot illetően. Szeretne egy általa megtervezett mezben versenyezni!

/ 3



Az „ifjú tervező” egy olyan 5 részből álló sportruházatot alkotott, amely gyönyörű színeivel és forma világával bármelyik márkás sportruházattal felveszi a versenyt. Ezek után a Csodalámpa dzsinnek csak annyi dolga volt, hogy jó minőségben legyártassa a ruhákat, és átadja tulajdonosának.

A nagy örömöt jól mutatják a képek még akkor is, ha a szájmaszk alatt csak sejteni lehet. Emma, kívánunk sok győzelmet a fantasztikus és egyedi mezekben!


Köszönjük 575 Factory, hogy Emma különleges kívánságában Partnerünk és Támogatónk volt.
Velük teljesülhetett Emma vágya!






Azt, hogy mit jelent adni, a Támogatótól kapott sorok mondják el.

Kedves Kriszta és a teljes Csodalámpa csapata,

Hiszik vagy sem, kellemes érzés, hogy egy ilyen aprósággal, a már-már alap munkánkat ilyen szinten értékelik, elismerik.

Libabőrös is lettem egy pillanatra, miért ha nem az ilyenekért érdemes lelkiismeretesen dolgozni? Köszönjük a kiemelt megemlítést! Sok sikert Emmának és a munkájukhoz, sok gyereknek segítenek nap mint nap. Hajrá, Emma és Csodalámpa!!! Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet!


Felkai Márta
Mocsonoky Andrea
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. december 09.

10.December



Virág a Mozgásjavító Iskola 8. osztályos tanulója. Kedvenc időtöltése a filmnézés, olvasás, kirándulás. Nagyon komolyan veszi a tanulást, jelenleg gimnáziumi felvételire készül. Amikor megtudta, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól, gondolkodás nélkül rávágta, hogy egy laptopot szeretne, mivel már hetek óta azon aggódott, hogyan fog tanulni, ha a vírusveszély miatt online oktatásra állnak át az iskolák.

És hogy ajándékunk milyen boldogságot jelent a nagylány számára, azt a családtól kapott kedves sorok fejezik ki legjobban:

„A laptop megérkezett. Hatalmas öröm és megnyugvás érte Virágot. Az aggodalmai elszálltak. Akkora feladattudata van, hogy félt attól, ha bezárnak az iskolák, nem fog tudni tanulni.

Nagyon szereti az informatikát, kiválóan teljesít az iskolában. Most már itthon is a SAJÁT LAPTOPJÁN dolgozhat.

Nagyon-nagyon köszönjük!

Virág és szülei”


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak az ismételt támogatást!


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 20.


10.December



Gréta legfőbb vágya egy laptop volt, amin keresztül az online tanulás is könnyebben és jobb minőségben zajlik.

A várva várt ajándék érkezése óriási meglepetés volt Gréta számára. A csomag kibontása után gépét azonnal használatba is vette. Az ajándék átadásban kezelőorvosa is segített.


Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak az ismételt támogatást!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 12.

9.December


Virág egy kistelepülésről ingázik naponta Sopronba. Műlábbal vonaton és a helyi autóbuszon utazva ér az iskolájáig, ahol művészeti grafikusnak tanul. Leendő szakmájához nagy segítséget jelent a Csodalámpa ajándéka, a laptop.

Az ajándék megérkezése meglepetésként érte Virágot. Gyógytornásza kihívta a tornaterembe tornázni, amit nem is értett, mivel most protéziscsere miatt van a rehabilitációs osztályon, gyógytornára már nincs szüksége. Így nagy volt a meglepetése, amikor két gyakorlat után kiderült, most teljesül a kívánsága. A tornateremben leállt az élet, az osztályos team tagjai és az éppen tornázó betegek együtt osztoztak Virág örömében.



Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Virág álma is valóra válhatott!


Mészáros Gabriella és Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020.12.01.


9.December

Thomas egy 7 éves kisfiú, aki imád legózni

/ 2




A kórházi benntartózkodás során gyakran került elő a lego-s doboza. Így kívánsága nem váratott sokáig, csak az volt a kérdés, hogy mit szeretne megépíteni. A katalógus közös átlapozása után megszületett a döntés. Thomas egy lego vonatot kért.

Meglepetésként érte, amikor megérkezett a várva várt ajándék. Boldogsága határtalan volt. Az ajándék átadásban és kibontásában kezelőorvosa is segített.


Köszönjük az Éhenhalok Csapatának a támogatását!
Segítségükkel vált valóra Thomas álma!



upload:Beszamolok/Screenshot_2020_12_11_at_14.03.49.png


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. október 29.

9.December


Emília nagyon szeret a szabadban lenni s a játszótéren játszani. Ezért adott volt, hogy egy kerti játszóteret kér a Dzsinntől. Rövid szervezés után meg is érkezett a játszótér, melyet a kisöccsével el is foglaltak. Azóta minden nap órákat töltenek a kertben, rengeteget nevetnek, s a szüleikkel játszanak.
Mili vágya teljesült, nagyon örülünk, hogy ekkora boldogságot tudtunk okozni!

Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak ismételt támogatását!



Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.29.

9.December



Domonkos egy kedves mosolygós, kisfiú, és nem mellesleg kitűnő tanuló. A Csodalámpa Alapítványtól egy laptopot kért, melyen a tanulás mellett jókat játszhat is. Kedvenc játékai a Minecraft és Among Us.

Domonkos nagyon örült az ajándéknak, és büszkén mesélte, bár németül tanul az iskolában, már sok angol szót megért a számítógépes játékokból.


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ismételt támogatását!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020,11.20.

9.December



A Csodalámpa Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Dávid egy Playstation 4 PRO-t és hozzá két játékot kért a Csodalámpától. Szóltam, hogy mikor érkezem, ennek ellenére nagyon izgatottan várt. Meglátta a kezemben a nagy dobozt és egyből mosolygott. Segített bevinni a szobába. Nagyon örült a géphez kapott két játéknak. Az örömtől egyfolytában mosolygott és többször is megköszönte.

Megint nagyon jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, reméljük Dávidnak sokáig öröme lesz benne. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük magánadományozóinknak, Szemkeő Zsófiának és családjának a támogatást!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. 11.19.

6.December

A 3 éves, Monokon élő Rolandka beülős, elektromos kisautóra vágyott. Kívánságának teljesítésére az adományozó Metrószervíz Kft. képviselőjével közösen, nem sokkal Mikulás napja előtt került sor Monokon, a házuk előtt.

/ 3




A kisfiú az édesanyja kezét fogva izgatottan állt a kapuban, még nem tudta, miért érkeztünk. Nagyon barátságos volt, és minden neszre felfigyelt. “Kamion!” “Motor!” “Autó!” “Versenyautó!” - és mutatott a kis ujjaival a hangok irányába. El lehet képzelni, mekkora volt az öröme, amikor meglátta az adományozó autójának csomagterében a karácsonyi mintás papírba csomagolt óriási dobozt! Amikor elkezdte letépni a csomagolást és megpillantotta a dobozon a piros Mercedes AMG cabrio fényképét, Rolandka örömét látva a mi szívünket is még nagyobb öröm töltötte el! Aztán simogatta a dobozt a kis kezével, boldogan ugrált.. :) És akkor felgyorsultak az események: kicsomagoltuk, beleült, megmutattuk, vezette előre, tolatott, távirányítottá, “szerelte”, tükröket ki-be hajtogatta..
Már kipirosodott az orra, amikor mi felnőttek szóltunk, hogy az autót jobb lenne bevinni az otthonukba. Beleegyezett és bent örült tovább.

Hálásan köszönjük a Támogatóknak és a Csodacsapatnak is, hogy a teljesítés létrejöhetett! Örülünk és köszönjük, hogy önkéntesekként a Párommal együtt, Pap Ferenccel mi vehettünk részt a teljesítésen.


Köszönjük a Metroszervíz Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Rolandka álma.



upload:Beszamolok/Metroszerviz.png


Dr. Kiss Edit
Pap Ferenc
kívánság-koordinátorok
Monok, 2020. december 04.

6.December

Kitti nagyon szép, hosszú hajú kislány. Szülei szemefénye.

Idén ősszel kezdte volna az óvodát, de a koronavírus miatt ez a kezdés sajnos elmaradt. Szeret zenét hallgatni és táncolni, de a betegsége miatt a mozgás, nehezen megy. Kedvenc Disney mesefigurája a Minnie Mouse. Mikor kérdeztük Kittit, hogy mi lenne a kívánsága, hogy minek tudna nagyon örülni, azonnal rávágta, mindent szeretek, amin a Minnie van. Oké, de úgy igazán, hát…egy ágynak nagyon örülnék, mert az enyém már rövid, és azt akkor oda tudnánk adni egy másik gyereknek, aki még kicsike. Így, ebbe maradtunk, huncutul mosolygott, és megkezdődött a várakozás. Ami kiderült nem is volt olyan hosszú, mert egyszer csak megállt egy autó a ház előtt, ami tele volt csomaggal.

/ 4




Volt vele dolog bőven, de nagy öröm és boldogság is, mert estére beköltözött Kittihez a Minnie Mouse. Így mostantól már nem kell egyedül aludnia, kedvenc figurája ott van vele.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Kitti álma.





Miholecz Judit
Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mérk, 2020. november 27.

1.December


Márk vágya egy videokártya volt, mely lehetővé teszi számára a komolyabb játékok elérését, s a már meglévő programok gyorsabb használatát.
A nagyfiú még hetente több alkalommal visszajár az ambulanciára, itt leptem meg őt. Hatalmas öröm volt számára, hogy ilyen hamar teljesült a vágya.
Mivel Márk még egy jó ideig nem járhat iskolába, így ez az ajándék az otthoni tanulásban is segítségére lesz.

Köszönjük szépen a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11. 25.

Archívum



Belépés