Beszámolók


1.Január
29.Szeptember



Evelin egyik kedvenc tantárgya az iskolában a földrajz. Képzelete nem ismer határokat, nagyon szereti azokat a társasjátékokat, amelyek valamilyen formában összefüggnek az ismeretlen világ felfedezésével és a logikai készséget is fejlesztik, mert Evelin korát meghazudtoló logikai készséggel rendelkezik.
Ezt a képességét már sokszor bebizonyította ikertesójának és szüleinek is, hiszen rajong a logikai játékokért - és a családi „összecsapásokban” természetesen mindig ő nyer!

Mikor a huncutul mosolygó kislány mindezeket elmesélte, szinte természetes volt, hogy milyen varázslatra is kéri meg a dzsinnt, a dzsinn pedig boldogan kereste meg azokat a társasjátékokat, amelyek a kórházban is feledtetni tudják vele a kezelések hosszú, nehéz időszakát.

Az érdekes, izgalmas kártyajátékok komoly logikai kihívást jelentenek, a kedvelt Monopoly társasjáték segítségével pedig igazi világutazóvá válhat és közben még „komoly bankár” is válhat belőle.

A kórházi időszakban elsősorban édesanyja próbálja legyőzni Evelint a játékokban - valószínűleg nem sok sikerrel -, de amikor szünetel a kórházi kezelés, otthon közösen játszik majd az egész család.

Drága kis Evelin, kívánunk neked mielőbbi gyógyulást és sok örömöt a játékban!


Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.09.22.

29.Szeptember



Dorina fehér laptopot kért a Csodalámpától, amit kedves támogatóink segítségével tudtunk teljesíteni, ők így emlékeznek a kívánságteljesítésre:


„Adni jobb, mint kapni.” Ez jut eszembe, mikor visszagondolok arra a hétfő délutáni alkalomra, mikor teljesíthettük egy rendkívüli kislány kívánságát. Egy ilyen alkalom nem mindennapi, mivel egyszerre tele vagy kellemetlen érzéssel, hisz látsz egy beteg gyermeket, és mellette elképesztően feltölt, látva az ő pozitivizmusát, élni akarását.

Dorina nagyon aranyos és kedves kislány. Mikor találkoztunk, megszeppenve várt, a számára láthatóan idegen környezetben, a Fundamenta Lakáskassza Központ kávézójában. Az első pillanatban megdöbbentem, mikor megláttam, hogy kesztyűben lévő kezét nyújtja felém és a maszkja alól köszön csókólomot. Kijózanító érzés volt. Beszélgetésbe elegyedtünk, mialatt kiderült, hogy kérése, hogy saját laptopja legyen, csakis egy cél miatt fontos, hogy tanulhasson és tarthassa a lépést társaival az iskolában. Jelenleg sajnos sem közösségbe nem mehet, sem nagyobb társaságban nem tartózkodhat, de még az utcára is elővigyázatosan mehet csak le. Hallva, hogy a gyógyulása érdekében minden héten több száz kilométert utazik orvosához, több vizsgálat alá veti magát, rendkívüli erejéről tanúskodik. Arról mesélt, hogy gondolatai csakis azon járnak, hogy februárra meggyógyuljon, és újra társaival lehessen.

Mikor kezébe adtuk az általa kívánt fehér laptopot, szinte ki sem akarta bontani. Először azt gondoltam, biztos megszeppent, de mikor elmondta, hogy azért nem szeretné kibontani, mivel ezt az élményt testvérével szeretné megosztani, elakadta a szavam is. Szerencsére egy extra kedvességgel is készültünk, ami csakis az övé lehetett, amit csillogó szemekkel köszönt meg és bontott ki. Azóta is többször eszembe jut, hogy lehet épp ebben a pillanatban is használja az ajándékát, ami megkönnyíti a mindennapjait.

Le a kalappal Dorina előtt! Hálás vagyok, hogy megismerhettem őt.

Tóth Csaba Barnabás



Anyaként az ember semmit sem szeretne jobban, mint azt, hogy megadhasson mindent a gyermekének. És amikor ez megvalósul, akkor az ember nagyon hálás. De a legnagyobb kincs, mégis azt gondolom mindaz, amit egyébként természetesnek hiszünk: az, hogy egészségesek vagyunk, és az hogy szeretnek bennünket és mi is szerethetünk másokat.

Adni jó. A legjobb érzés a világon.

Dorina pedig végtelenül boldog volt, attól, hogy megkaphatta azt a gépet, amivel lehetősége nyílik arra, hogy a kórházi ápolása miatt kimaradt iskolai hónapok anyagait bepótolja. Alázattal, kedvesen, hálás tekintettel nézett fel ránk a kis maszk felett, és akkor azt éreztem: köszönöm, hogy tudok adni és köszönöm, hogy ez a csodálatosan bátor Kislány le merte írni a kívánságát és nem tartotta magában. Mert így lehetőségünk nyílt adni, örömet szerezni és tanulni.

Tanulni Dorinától kitartást és önfegyelmet.

Köszönöm a csodás Kollégáknak, hogy összefogtunk!

És köszönöm Dorina, hogy megismerhettelek. Gyógyulj meg mihamarabb!

Csiszár-Szlamek Márta
Budapest, 2017.09.04.



Köszönjük a Fundamenta Lakáskassza Szakértői Üzletág észak- és dél-dunántúli kollégáinak a támogatását!


29.Szeptember



Csodalámpa Dzsinn és egy Valódi Dzsinn

Nehéz szívvel ültem le megírni a mostani ajándékátadás történetét, akadoztak a mondatok, a gondolatok is csendben maradtak. Tudjuk, hogy vannak helyzetek, amikor az emberben elakad a szó, hang nem jön ki a torkán. Közhelyet nem akar mondani, okosat, segítőt nem tud. Inkább csak hallgat és fohászkodik magában. Ez egy ilyen helyzet volt. Szóljon ez a történet egy kicsit a valódi Dzsinnekről, hisz mi Csodalámpások tapasztaltuk, hogy ők itt vannak köztünk a gyermekeik mellett.

Egy súlyosan beteg kisfiú mindennapjaiba lopott egy kis örömet a Csodalámpa Dzsinnje. Botond betegsége 1 éves korában derült ki, és sajnos ekkor maradt magára is. Testvéreivel együtt a nagymamához került, aki szintén csak magára számíthatott. Botond most 7 éves, egy fiú és leány testvére van, akik nagyon szeretik és babusgatják őt. De még ők is gyerekek! Képeikkel kirakva a szoba, Botond ágya tele van plüssállatokkal. Itt él a kis saját világában, ahova számunkra betekintés nem létezik. Reakcióit a nagymama ismeri legjobban, tudja, hogy a kisfiú minek örül, az ajándék tévé ilyen dolog.

Úgy gondolom, hogy ebben a történetben a valódi Dzsinn a nagymama. Ő tesz csodát szinte erőn felül nap mint nap. Ápolja, gondozza Botondot, és közben neveli a két nagyobb gyermeket is. Egy személyben lett anya, nagymama. Sok ilyen Dzsinnel találkoztam az önkénteskedésem évei alatt.

Ők, akik éjjel - nappal ott vannak beteg gyermekeik mellett. Mindent és mindenkit, főleg saját magukat háttérbe szorítva. Ők, akik nem lehetnek betegek, fáradtak. Ők csak adnak és csak adnak… Magukból, amennyit csak lehet. A kis betegeinknek szerzett öröm, melyet a Csodalámpa segítségével nyújtunk, nekik is öröm. Egy parányi megállás, remény, mosoly a reménytelenségben.

Az én mesebeli Dzsinnem most is elvégezte a feladatát, csodát vitt egy kisfiú mindennapjaiba. De ha megkérdeznénk tőle, hogy méltó-e a csodatévő Dzsinn titulusra ez a nagymama, válasza az lenne biztosan: IGEN.




Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank támogatását!


Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Magyarlak, 2017.08.23.

28.Szeptember


Szeptember 1-jén egy komoly fiatalember lépett be az irodánkba, hogy teljesíthessük a kívánságát. Roland udvariasan elbeszélgetett velünk, de fél szemmel az ajándékát figyelte.

A csomag egy komoly, új laptopot rejtett, ami tanulmányaihoz szeretne hasznosítani, mivel a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumba jár informatika tagozatra. A tanulást komolyan veszi, szoftverfejlesztő lesz. Kívánjuk, hogy ez az álma is teljesüljön!

Láttuk, hogy szeretné mihamarabb otthon beüzemelni az ajándékát, így elbúcsúztunk. 1-2 nappal később laptopjának képernyőjén küldött köszönetet.




Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, nagy örömet szereztek!


Bakonyi Joli és Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017. 09.01.

28.Szeptember



Ricsi, mint a legtöbb kortársa, szereti a számítógépek és az internet világát, így alapítványunktól egy asztali PC-t és hozzá tartozó monitort kért.

Egy kórházi kontrollvizsgálat alkalmával leptük meg őt. A hatalmas dobozt elég nehéz lett volna elrejteni, így a nagyfiú azonnal tudta, miért került sor erre a találkozásra.

Arcára boldog mosoly ült, nagy örömet szereztünk ismét.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.08.15.

28.Szeptember


Noémi vágya az volt, hogy négytagú családjával nyaralhasson Hajdúszoboszlón. Az utazást szeptember első felére terveztük, megtudtam, a kislány már nagyon várta, szinte számolta a napokat.

Végül eljött az idő, felkerekedett a család, és meg sem állt a hajdúszoboszlói Rudolf Hotelig, ahol nagyon kedvesen fogadták őket. Még az időjárás is kegyes volt hozzájuk, kirándulni és fürödni is tudtak.

Jártak a debreceni állatkertben, utaztak kisvasúttal, Noémi most először gokartozott egy speciális autón. A képek is mutatják, mekkora élményben volt része a kislánynak.




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bobkó Stella és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
2017.09.15.


Noémi szülei levélben mondtak köszönetet:

Kedves Csodalámpa!

Családunk nagyon szépen köszöni ezt szuper nyaralást. Biztos vagyok benne hogy, örök emlék marad. Kislányunk, Noémi már tűkön ülve várta.

Igaziból levélben le se tudom írni, mennyire hálásak vagyunk. Csavargós és élményekben gazdag volt a hét.

Még egyszer annyira nagyon-nagyon köszönjük szépen!!!!!!!!!!!!

Noémi anyukája és apukája


28.Szeptember


Liliána régi vágya volt, hogy eljusson a bécsi állatkertbe, és megnézze kedvenc állatait, a pandákat…
A nagylány így emlékezik a kirándulásra:


"Mikor meghallottam, hogy megjöttek Balázsék, rögtön elkezdtem izgulni, tudtam végre itt van az a pillanat, amire már nagyon régóta vártam.

Hosszú kocsikázás után megérkeztünk egy gyönyörű szállodába. Ez azért is nagy dolog számomra, mert most először voltam kint külföldön és most először voltam/aludtam egy szállodában. Bécs belvárosa gyönyörű, az idő viszont nagyon meleg volt.

A városnézés után jött a második és egyben legfontosabb nap. Reggel korán keltünk, hogy időben tudjunk reggelizni és elindulni az állatkertbe.

Egyszerűen elmondhatatlan érzés volt számomra, mikor beléptünk az állatkert kapuján. Gyönyörű, tiszta, csodálatos hely. Mindvégig nagyon jól éreztem magam. Hogy őszinte legyek, soha nem gondoltam volna, hogy bármikor is láthatok élőben pandákat.

Szerintem bátran kijelenthetem, hogy ez volt eddigi életem legeslegjobb napja!!

Nagyon szépen köszönök mindent Balázséknak és az Alapítványnak is!"





Köszönjük a kívánság támogatójának, Hehl Balázsnak, hogy személyesen szervezte meg ezt a kirándulást és maga utaztatta a nagylányt!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2017.08.27.

28.Szeptember



Az orosházi 15 éves Lacinak a születésnapján teljesült nagy álma, megleptük egy laptoppal. Nagyon hosszú ideje fekszik már benn a kórházban, szüksége volt ezekre a pozitív élményekre.

Sikerült emlékezetessé tenni számára ezt a napot, a kisfiú szinte repült a boldogságtól. Nagy öleléssel köszönte mindenkinek, akik segítették kívánságának teljesítését.


Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Dóczi Tamásné és Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2017.09.15.

28.Szeptember


Ádám súlyos betegség miatt került kórházba, mikor a Csodalámpa Alapítvány önkéntese meglátogatta őt, és megkérdezte, mit szeretne a legjobban, azt mondta: a tengerre szeretnék menni!

Az utazás szervezése, illetve a várakozás és tervezgetés lelkileg sokat segített Ádámnak, hiszen közben folytak a kezelések…

A kívánságát sikerült teljesíteni, 2017 szeptemberében Olaszország tengerpartján, Bibionéban tölthetett egy felejthetetlen hetet. Nagyon jól érezte magát, azt mondta: anya ez egy örök élmény lesz, ugye?

Igen, örök emlék lesz, reméljük, hozzájárultunk a gyógyulásodhoz!



Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
2017. szeptember 10.

25.Szeptember


Sárit csodalámpás lufierdő, rengeteg budapesti középiskolás és jókora meglepetés várta a Margitszigeten.
Pontosabban nem is egy meglepetés, hanem kettő: a "Séta a beteg gyerekekért" rendezvény, vagyis a budapesti Eötvös József Gimnázium által szervezett "Walk-the-Wish" kedvéért néhány órás kimenőt kapott a kórházból!

2017-ben immár 8. alkalommal a budapesti Eötvös József Gimnázium és a Csodalámpa Alapítvány szervezésében közel 400 budapesti középiskolás sétált a Margitszigeten, kifejezve szolidaritásukat a nagybeteg gyerekek iránt.
Szokás szerint más középiskolákat is meghívtak, és az Európa 2000 középiskola, a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium sok tanulója mellett más középiskolákból is jöttek diákok a sétára.

A rendezvényt a vendéglátó Szabó László úr, a Bringóhintó kkt. tulajdonosa és a Csodalámpa részéről Patzauer Gábor nyitották meg.

Még a séta előtt Sári kívánsága a diákok tapsa közepette teljesült. Ezt, akárcsak korábbi 17 "sétás" kívánságot a résztvevő budapesti középiskolások gyűjtéséből, adományaiból teljesítettük.
Sári egy különleges "vidámparkos" LEGO-t kapott, működő hullámvasúttal...

A rövid beszédek és az ajándék átadása után megmozdult a piros lufierdő és a diákság tanáraikkal megkerülte a felújított Margitszigetet. Mivel sejtettük, hogy ettől jól megéheznek, az esemény támogatóinak hála finom szalámis szendvicsek, víz és finom alma várta a vidám diáksereget.

Ezúton is köszönjük a „Séta a beteg gyermekekért” - Walk-the-Wish rendezvény támogatását Bringóhintó Kkt-nek., a FirstMed-FMC Kft-nek, a Ludwig és Mentessy Kft-nek, a Pick Szeged Zrt-nek, a Siófoki Gyümölcstermesztési Zrt-nek- ők mindannyian nagyban hozzájárultak támogatásukkal a vidám hangulathoz.

És hogy valóban vidám volt hangulat? Nézzék meg Varga József kisfilmjét: "Walk the Wish"


Patzauer Gábor és Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest 2017.09.22-

20.Szeptember

upload:Beszamolok/3554_Mate_1.jpg

Máté nagyon szeret focizni, de a betegsége miatt egy jó ideje kezelésekre kell járnia, s amikor hazamehet, akkor is a lakásban kell tartózkodnia. Bár szívesen sakkozik és szereti az informatikát, mégis egy TV-t kért a szobájába, hogy filmeket, ismeretterjesztő műsorokat nézhessen a gyógyulásig tartó hosszú idő alatt.
A kívánságát fiatalokból álló futócsapat szerette volna teljesíteni, így a nyári verseny kapcsán összegyűjtött adományból egy igazi nagy tévét vettünk közösen.

Egy szeptember eleji napon Máté és édesanyja az éppen aktuális kezelés után a Csodalámpa irodájába érkezett, ahol négyen a csapatból már izgatottan várták őket, hogy átadhassák az ajándékot. Persze nem lehetett tudni, ki izgult jobban, mert Máté, bár nagyon udvariasan megköszönte az ajándékot, csillogó szemeivel a dobozt fürkészte, mikor nézheti meg már közelebbről a tévét?

Még készült egy két közös kép, meg persze selfie, majd elköszöntünk a családtól.

Máté édesanyja még este felhívott, hogy amikor otthon kibontották a tévét: „…volt sikítás, meg ugrálás, meg hatalmas öröm”- mesélte a könnyeivel küszködve.

Köszönjük a PHOENIX Pharma Zrt. és a BENU Gyógyszertárak futócsapatainak, hogy a 24. K&H mozdulj! maraton-és-felmaratonváltó versenyen jótékony Csodabogárként indulva közösen teljesítették Máté kívánságát.

Felkai Márta
Budapest, 2017. szeptember 11.

upload:Beszamolok/3554_Mate_3.jpg


20.Szeptember

Adrienn valószínűleg álmában sem gondolta volna, hogy kívánságát egy egy 1300 fős, a Pireneusoknál fekvő kis dél-franciaországi település, Pexiora (Aude) kisiskolásai és az ott működő "Escapades Hongroises" francia-magyar társaság lelkes tagjai fogják teljesíteni...
A társaság, vagy inkább baráti kör célja, hogy megismertesse a franciákkal a magyar történelmet, kultúrát és hagyományokat és egyben segítsen a magyaroknak is felfedezni Franciaországot.

Még áprilisban, egy régi, belga támogatóinkra hivatkozva (nekik, Anick-nak és Alexis-nek köszönhetjük a webshopunkban kapható gyönyörű karácsonyi lapokat!) kapott a Csodalámpa egy kedves e-mailt, hogy az Escapades Hongroises francia-magyar társaság szeretné támogatni a Csodalámpát, vagyis szeretnének egy kívánságot teljesíteni. A 2017-es programjuk legizgalmasabb eleme ugyanis egy magyarországi utazás és ennek keretében adnák át adományukat.

/ 9





Júniusban, immár Budapesten találkoztam Cécile Jozsa-Dutrech-hel, az Escapades Hongroises vezetőjével és a társaság aranyos tagjaival, akik adományuk mellé a pexiora-i kisiskolások rajzait és jókívánságait is átadták. A pexiora-i gyerekek ugyanis a rajzaikkal kívánnak mielőbbi gyógyulást a "csodalámpás" gyerekeknek.

Adrienn bizonyára alaposan meglepődött, amikor szeptember elején egyszer csak megérkezett egy jókora doboz, tele mindenféle rúddal és más alkatrésszel és hozzá a sok-sok színes rajz... Azért ilyen soká, mert orvosai csak augusztus végére ítélték őt elég erősnek ahhoz, hogy alaposan kihasználhassa a trambulint...

A felnőttek segítségével azután hamar összerakták a jókora gumiasztalt: az egyik képen látszik is, amint utolsó feszítő rugót Adrienn maga akasztja be... majd nyomban ki is próbálta a játékot.

Kedves Adrienn, ezúton is szeretném neked tolmácsolni a az Escapades Hongroises és a pexiora-i iskolások jókívánságait. Az ő nevükben is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked!

Adrienn édesanyja kedves levelet írt nekünk és támogatóinknak:


Kedves Csodalámpa!

Adri már nagyon várta hogy eljöjjön az ősz amikoris megérkezhet a Dzsinntől várva várt trambulin. Imád ugrálni és a lábainak is szüksége van az erősítésre. Izgatottan segédkezett nagypapájának az összeszerelésbe, adogatta a könnyű alkatrészeket és folyton kérdezte hogy mindjárt kész? Nagyon várta hogy birokba vehesse. Sajnos az idő közbeszólt eleredt az eső de türelmesen kivárta amíg újra nekiállhattunk az összeszerelésnek. Még aznap elkészült a trambulin és hatalmas örömmel ki is próbálta.
A rajzokat egytől egyig imádta nagyon sokáig nézte őket kérdezgette ki rajzolta őket mik vannak rajta.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek aki hozzájárult hogy miénk lehessen ez a hatalmas ajándék. Nagyon meghatódtunk mikor megtudtuk kiktől is érkezett az adomány és hogy ilyen messziről és ráadásul gyerekek gyűjtötték össze a pénzt. Sosem felejtjük el hálásak vagyunk érte!
F****sz Adrienn


Patzauer Gábor és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Vadasfa, 2017.09.09

15.Szeptember




Mirella kontroll vizsgálatra érkezett, mit sem sejtve arról, hogy ma megkapja, amit kívánt a Csodalámpa dzsinnjétől.


Amikor bejött az osztályra, átadtuk neki a játszóházikót, bár egyelőre csak dobozba csomagolva. De így is nagyon boldog volt, nézegette a képét, mondta is anyukájának, hogy azonnal rakják össze. Természetesen, erre csak otthon kerülhetett sor, így a kicsi lány izgatottan várta, mikor indulhatnak végre haza.


Reméljük, Miri sok örömöd lesz benne, jó szórakozást kívánunk!



Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását! Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2017. 08.16





14.Szeptember



Szabolcs egy asztali számítógépet kért a Csodalámpától. Nagyon megörült, mikor meglátott minket. Még kicsomagoltam és összeraktam a gépet, megkérdeztem, miért ez volt a kívánsága.
- A nagy monitoron minden jobban látszik, ezért kértem laptop helyett
- mondta és elégedetten mosolygott.

Kis gond akadt a beüzemelés közben, de közösen megoldottuk. Nővére a mobilnetjét rákapcsolta a számítógépre, és így már minden tökéletesen működött, Szabolcs mindjárt használatba is vette…

Nagyon köszönte a támogatónak, hogy egy komoly gépet és tökéletes monitort kapott. Nagyon jó helyre került az adomány és újból sikerült vidámságot varázsolni egy beteg gyermek arcára!


Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank támogatását!


Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Csokonyavisonta, 2017.08.25.

14.Szeptember


Roli sokáig volt kórházban, ma már csak kontrollra jár vissza a kórházba. Míg a kezeléseket kapta, a család egy másik házba költözött, így a kisfiú szeretett volna egy új ágyat a szobájába.

A kisfiúnak nagyon tetszett az elefántmintás ágy, amit a támogatót képviselő Molnár Tamás úrral adtunk át neki.

Bár azt egyelőre még nem tudta, hogy a szobában pontosan hová is tegyük az ágyát, megbeszéltük, majd apával később eldöntik.

Álmodj szépeket az új ágyadon, kedves Roli!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2017. szeptember 1.

14.Szeptember


Mátét meghívtuk egy rendkívüli kontroll vizsgálatra, izgatottan érkezett, mivel a nyári élmények közt volt néhány, amiről azt hihette, hogy megterhelte magát… Közös örömünkre szó sem volt erről, nem ezért kellett bejönnie a kórházba.

Kiderült, hogy a kisfiú hisz még a csodákban, így a birtokunkban lévő csodalámpát megdörzsölte és kívánsága kis idő elteltével teljesült, vagyis ma. Máté boldogan bontotta a csomagot, ami az ajándékát rejtette, vagyis egy komoly laptopot.

Ismét részesei lehettünk egy gyermek örömének, használd egészséggel, legyen segítségedre az ajándékod!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Ligetváriné Márti
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2017.08.30.

14.Szeptember



A kis Gabriella szeret olvasni, nagyon ügyesen rajzol, fest, kézimunkázik, de nagy zenerajongó is. Egy ilyen sokoldalú kislány természetesen nehezen tud dönteni, mivel is lephetné meg a dzsinn, ha egyszer éppen arra járna.

Sokat beszélgettünk és végül a mindig mosolygó, jókedvű kislány elárulta, hogy nagyon szeretné kipróbálni, milyen is lehet mikrofonba beszélni-énekelni-huncutkodni, és mindezt egy "komoly" zenei eszköz segítségével rögzíteni, megörökíteni. A gyerekek kedvence, a Karaoke rendszer mindezt tudja, ezért a kis hercegnő azt kérte, ha lehet, a dzsinn varázsoljon neki egy igazi Karaoke gépet.

Pont akkor érkeztem a kórházba a hatalmas csomaggal, amikor Gabi ebédelt, így aztán egy kicsit várnia kellett, amíg a csodagépezet előbújhatott a dobozból. Bizony nagy volt a meglepetés, mert a kicsi lány nem is sejtette, hogy egy komoly, mindenfajta felvételre és lejátszásra alkalmas Karaoke gépet hoz neki a dzsinn, ráadásul a gép két oldalán lévő szökőkutak a lejátszott zene ritmusára reagálva vizet pumpálnak - mindezt színes megvilágításban. A két mikrofon pedig arra jó, hogy a tesóval együtt lehessen versenyben énekelni, szavalni, mesét mondani, huncutkodni.

Gabi, igazi kis műszaki zseniként pillanatok alatt helyére varázsolta a különböző színű csatlakozókat, a gép máris világított, de a végleges összerakásra estig várni kellett, amikor a kezelés után hazaérve apa segítségével a Karaoke teljesen beüzemelésre kerülhet.

Drága kicsi Gabi, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi gyógyulást és nagyon sok örömteli órát a Karaoke gép használatában.


Köszönjük magántámogatóink támogatását ill. a felajánlást a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület által szervezett IV. Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztivál részvevőinek, akik tombola- és zsákbamacska-vásárlásukkal segítették e kívánság teljesülését!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.09.11.

14.Szeptember


Kellemes, nyárvégi napsütésben érkeztem meg Borókához és a szüleihez a meseszép környezetben álló erdőszéli házikóhoz, az udvaron már nagyban szorgoskodtak a kerti játszóteret szállító cég munkatársai. Amíg helyükre kerültek az elemek, nekünk volt módunk megismerkedni, beszélgetni és sokat játszani a zsiráfokkal, elefántokkal és egyéb állatkákkal, akik - mint megtudtam - mind nagyon szeretik a fagyit.

Ahogy elbúcsúztunk a szerelő bácsiktól, Boró barátkozni kezdett az új játékokkal, először az állatsereglet próbálta ki a rózsaszín csúszdát és a színes, tigrises hintát, majd a kis gazdájuk is kedvet kapott a mókázáshoz, és felváltva csúszkáltak. Boróka boldogan éljenzett és tapsolt, amikor a birkának sikerült talpon maradva földet érnie, de akkor is nagy volt az öröm, amikor a dömper száguldott végig a pályán, platóján az állatokkal. Jókedve, kacagása és szűnni nem akaró lelkesedése mosollyal töltötte meg a kertet és a szívünket.

Kedves Virág és Zsolt! Köszönöm, hogy ilyen szeretettel fogadtatok és a részese lehettem az örömötöknek.

Drága Boróka! Neked pedig még nagyon sok hasonlóan boldog és vidám délelőttöt és délutánt kívánok a szép új játszótereden.




Köszönjük támogatónk, az FGSZ Földgázszállító Zrt. segítségét!


Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Gyugy, 2017. augusztus 23.

14.Szeptember



Attila számára egy televíziót vittem. A kisfiú fejlesztéséhez szükséges, mondta az anyukája, sok-sok játékos feladatot fognak az okos Tv segítségével megoldani.

Attila nagy izgalommal bontotta ki a csomagolásból a készüléket. Örült a tv-nek és várta, hogy bekapcsolják neki.

Ez a feladat majd a családra vár, én elbúcsúztam, Attila kedvesen kikísért a kapujukig édesanyjával.


Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank támogatását!


Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.09.05.

14.Szeptember


Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf


A gyerekek sokszor a mese és a fantázia világában élnek. Így van ez Márkkal is, aki magántanulóként az otthon töltött időben sokat nézi a tévét, így kívülről fújja a Csillagok háborúja minden epizódját. Imádja a sorozatot, ezért nem meglepő, hogy a Csodalámpától egy fénykardot kért. Kedvencei közé tartoznak a stand-up comedysek is, hiszen nagy Dumaszínház-rajongó. Ezért arra gondoltunk, biztos örülne, ha Kovács András Péter humorista – aki nem mellesleg szintén nagy jedi-rajongó - adná át az ajándékot. S ez így is lett, Márknak szinte elállt a szava, amikor a Dumaszínház előtt KAP fogadta őt. Persze egy perc sem telt el és feloldódva mesélt magáról, a kórházról és hogy mennyire kedveli a humoristát és a poénjait.

Kovács András Péter beinvitált minket a színházba, hogy megmutassa, mi is történik a kulisszák mögött. A túravezetés közben folyamatosan sziporkáztak a levegőben a tréfák, benézhettünk a mosdóba, ahol trükkös képeket lehet készíteni, megnézhettük a fellépők ruháit, természetesen a zuhanyzót sem csak arra használják, amire való, majd előkerült Aranyosi Péter „csilivili” cipője is.

Azután jött a színpad és a történet arról, hogyan is lett jogi diplomával a zsebében a nézők kedvenc humoristája. Márk is mesélt a hétköznapjairól, majd megállt és ezt mondta: …”nem hittem volna, hogy valaha itt fogok állni.” Látszott a szemén a boldogság, de annak még inkább örült, amikor átadtuk neki a jól becsomagolt fénykardot. KAP ezt sem állta meg humoros megjegyzés nélkül: „látom magam előtt, ahogy Obi Wan kicsomagolja az első fénykardját!”

Márk ezzel is gyorsan megküzdött, beüzemelte a fegyvert, majd a humorista eltűnt néhány percre és egy partvissal érkezett vissza. Akkor már mindenki dőlt a nevetéstől, s a két jedi-lovag nekiállt kardozni, ki fénnyel, ki partvissal. Még egy kis selfizés következett, hogy a barátok is értesülhessenek a találkozóról, majd egy közös fénykép a színház előtt, ami felidézheti majd ennek a délelőttnek az emlékét.



/ 2





Köszönjük Kovács András Péternek és a Dumaszínháznak, hogy segítségükkel Márknak egy életre szóló, igazi élményben lehetett része.


Felkai Márta
Budapest, 2017. szeptember 5.

13.Szeptember


Mikor Nárcisz megtudta, hogy kívánhat egyet a Csodalámpától, először kételkedett benne, hogy ilyen valóban létezhet…

De gyorsan rá is vágta, bizony ő egy rózsaszín laptopra vágyik, ami nagy segítség lenne neki a tanuláshoz. És mint minden gyerek és szeret facebookozni és egyéb internetes játékokkal játszani. Mivel Nárcisz betegsége jórészt ágyhoz köti őt, így én se lepődtem mega kérésén.

A „csodamasina” hamar meg is érkezett. Egy péntek délután leptem meg Nárciszékat. Mikor meglátott a dobozzal, le se vette a szemét róla. Csak mosolygott, szóhoz se jutott, alig várta, hogy kibontsuk a csomagot.

Nagyon boldog volt. Kívánom, hogy nagyon sokáig tudja még használni ezt a csodaszép gépet!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde támogatását!


Landek Balázsné
kívánság-koordinátor
Nagybajom, 2017.08.18.

13.Szeptember



Krisztina egy álmodozó, csupa mosoly kislány, szereti a meséket, az érdekes-fantáziadús játékokat, és ha a doktor néni engedélyezi neki, sokat mozog szabad levegőn.

Hosszú ideig törte okos kis buksiját, nehezen tudott dönteni mit is kérjen a dzsinntől. Végül huncutul mosolyogva megsúgta, hogy nagyon szeretne kapni egy lányosan vagányos rollert, mert azzal aztán nagyokat száguldozhat, ha nem kell a kórházban a csúnya szurikkal küzdenie.

A nőiesen elegáns rollerrel és a könyök-és térdvédő kiegészítőkkel akkor leptük meg Krisztit, mikor éppen egynapos kezelésre érkeztek édesanyjával a klinikára.

A jótékony dzsinn szerepét kedves támogatónk, az FGSZ Zrt. képviseletében Tóth Attila úr vállalta magára, és amikor Attila átadta az elegáns dobozban megbújó megvalósult álmot, Krisztike boldog mosollyal csak annyit tudott mondani:
„Hűűűhaaaa, de gyönyörű, pont ilyet szerettem volna!”

Hát mi is így gondoltuk, kicsi lány!
Kívánjuk, hogy sok-sok boldog órát tölts a szabad levegőn ezzel a szép rollerrel!


Köszönjük az FGSZ Zrt.-nek, hogy ismét segítettek egy beteg gyermek álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.augusztus 29.

12.Szeptember


Csaba aktívan futballozik, de betegsége miatt egy ideig sajnos nem játszhat, ezért is óriási élmény volt számára, hogy élőben nézhette meg a magyar válogatott portugálok elleni VB-selejtező meccsét.

Mivel a mérkőzésre a jegyek pillanatok alatt elfogytak, így támogatóink segítségét kérve Csaba kísérőjével a General Electric VIP- lelátóiról élvezhette a küzdelmet.
„ Ilyet még nem láttam! – mesélte nekünk másnap – szerintem a legtökéletesebb helyen ültünk, mindent követni tudtunk. Azon is meglepődtünk, amikor a kedves vendéglátóink étellel, itallal kínáltak, a szünetben pedig az ott elhelyezett monitorokon vissza is nézhettük a legizgalmasabb pillanatokat. Mindenki nagyon kedves volt velünk, barátságosan fogadtak.”

Csaba elmesélte, hogy nagyon tetszett neki a magyar csapat játéka, különösen az összefogott védelem, csodálta a küzdelmüket. Figyelte a taktikai elemeket, melyekből elmondása szerint ő is tanult. Bevallotta, tartott tőle, hogy nagyon kikap a magyar csapat, de a küzdelmüket látva ez az eredmény teljesen elfogadható. (Ezt majd átadjuk a csapat tagjainak.)

Csaba bár tavaly ősz óta nem járhat iskolába, sikeresen letette a 10. osztályos vizsgáit, így nem kell ismételnie. Reméljük, hogy ez az élmény hozzájárul majd ahhoz, hogy novembertől újra az osztálytársaival együtt tanulhasson, s a közeljövőben ismét focizzon a csapatában.




Köszönjük Bársony Farkas és Gábor Zoltán segítségét, hogy megkeresésünkre azonnal felajánlották a két VIP-jegyet, valamint Juhász Zsófiának, aki a helyszínen elkalauzolta Csabáékat.

Köszönjük a Nissan Sales CEE Kft. futball-labda felajánlását.




Felkai Márta és Patzauer Éva
Budapest, 2017. szeptember 3.

8.Szeptember

Olvassák szeretettel Zsanett saját szavait várva-várt londoni utazásáról:

Szerdán reggel eljött a várva várt nap, amikor elindultunk a budapesti repülőtérről Londonba, ahol már Annamari várt minket és elkísért a szállodába.

A London Marriott Marble Arch Hotelben Ross Patton úr, a hotel igazgatója nagyon kedvesen fogadott minket, ő és munkatársai kedves meglepetésekkel - pl. a szobában a képen látható finomsággal - vártak bennünket. Mivel késő volt, így aznap már nem mentünk sehova, pihenéssel töltöttük az estét.

Reggel Annamari eljött értünk és már kezdődött is a városnézés.
A Buckingham Palace-szel kezdtük. Megnéztük a Királynő festménygyűjteményét. Gyönyörű hintókat láttunk, majd beengedtek minket a palota látogatható termeibe. Egyik terem szebb volt, mint a másik, órákig el lehet nézelődni, mert nagyon szép minden. A palota után elsétáltunk megnézni a Big Ben-t, Westminster Abbey-t, közben megálltunk végig nézni az őrségváltást.

Láttuk a London Eye-t, majd kipróbáltuk a metrót és elmentünk a Tate Modern-be. Közben pihenésként Temze partján sétáltunk. Sajnos gyorsan teltek az órák, így már esteledett és be kellett fejezni a kirándulásunkat, emeletes busszal utaztunk vissza a szállásunkig.
Másnap ott folytattuk, ahol előző nap végeztünk, így a pénteki napon a The Shard volt az első, a szédítő magasságból mindent jó lehetett látni. Egyszer este is meg lehetne nézni, mert biztosan gyönyörű a kivilágított város a magasból. A 72. emeletről láttuk a Towert és a Tower Bridge-t is. Innen busszal jutottunk el a British Museum-ig. Mire kijöttünk a múzeumból már ismét este volt, így menni kellett a szállásra. Útközben sétáltunk egy kicsit az Oxford street-en. Nézelődtünk a hatalmas tömegben.

/ 14





Utolsó napomra a Madame Tussaud panomtikumát hagytam, amely fantasztikus volt. Ez tetszett legjobban. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A panoptikum látványosságait végignézve jutottunk el a moziba, amely számomra felejthetetlen volt. Egy rövid 4D filmet vetítettek, amelytől egy kicsit tartottam (angolul nézek egy filmet?), de végig élveztem minden percét. Sajnos egyszer minden jónak vége van, így a panoptikumnak is, Annamari elvitt minket ebédelni egy pub-ba, ahol kipróbáltam egy igazi angol ételt, mégpedig a fish and chips-et. Igazán finom volt és nagyon sajnáltam, hogy véget ért a kirándulás, ugyanis ebéd után egy kis séta és mentünk a repülőtérre.

Sajnos mindenből csak ízelítőt kaptam, mert sok minden szerettem volna látni, így az egy-egy nevezetességnél töltött időt rövidre kellett szabni.

Remélem lesz még lehetőségem idővel megismételnem ezt a kirándulást, vagy talán egy kis időre kiköltöznöm Londonba akár tanulni, vagy dolgozni, hogy jobban megismerjem ezt a csodálatos várost. Köszönöm a lehetőséget, hogy elmehettem.

Zsanett


Hálásan köszönjük a London Marriott Marble Arch Hotel igazgatójának és munkatársainak, a magántámogatóinknak, köztük Rick Engers úrnak és a DWC biciklis csapatának, a ZHERO IT cégnek, valamint a Daalarna szalonnak, hogy támogatásukkal hozzájárultak Zsanett kívánságának teljesítéséhez. Köszönjük továbbá Őexcellenciája Mr. Iain Lyndsey nagykövet úrnak, hogy a nagyköveti rezidencián fogadta és egy csodaszép könyvvel ajándékozta meg Zsanettet.


Annamaria Oosthuizen
kívánság-koordinátor
London 2017.08.31.


Archívum



Belépés