Beszámolók


1.Január
28.Július



Milánnak sajnos sok időt kell kórházban töltenie és régi vágya volt, hogy saját laptopján tarthassa a kapcsolatot tanáraival és a haverokkal. Azt is megsúgta a dzsinnek, hogy nagyon szereti az internetes játékokat és bizony hamarabb telne az idő a sok szuri és kezelés között, ha elmerülhetne az izgalmas internetes játékok világában.

A kamaszfiú titkos álmának megvalósításában nagyon kedves magánszemélyek, a Koszmáli család volt a segítségünkre.

Milán éppen túl volt a napi kezelésen, mikor a támogató család két bájos hölgytagjának kíséretében megleptük a fiatalembert egy elegáns laptoppal - természetesen komoly fiatalemberhez illő fekete színben.

Miután kedves támogatóink átadták a megvalósult álmot, valamennyiünk meglepetésére a hölgyek további ajándékokat varázsoltak Milán ölébe, egy komoly hátizsákkal és benne egy laptop tartó állvánnyal lepték még meg a nagyfiút.

Milánnak a kezelés miatt átmenetileg takarékoskodnia kell a beszéddel, de a gyönyörű barna szemek bebizonyították, hogy a szemek igenis tudnak "beszélni" - hálás köszönet tükröződött a boldogságtól ragyogó, mosolygó szempárban.

Drága Mián, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a laptop használatában.


Köszönjük a Koszmáli család támogatását, hiszen segítségükkel sikerült Milán titkos álmát megvalósítani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.július 18.

28.Július



A négyéves Rederik korának megfelelően játékos kisfiú, aki mi mást kérhetett volna, mint beülős autót… Az ajándékának nagyon örült, mosolyogva feszített a BMW-jében.

Nagy család veszi körül, 7 testvére van, így azt gondolom, mindig lesz dolga az autónak, mindig lesz, aki vezetni akarja, és Rederik jószívűen néha át is engedi játékát a kistestvéreinek.


Köszönjük magántámogatóink, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule tanárainak és diákjainak ismételt támogatását, nagy örömet szereztek.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Hajdúsámson, 2017. 06.20.

28.Július


Fruzsina szeret otthon lenni, szereti a szobáját, ahol az utóbbi időben betegsége miatt elég sok időt tölt, ott fogadja barátait is…

Ezért alapítványunktól egy kényelmes kanapét kért, amin kedvére cseveghet a látogatóival.

A nagylány az ajándéknak nagyon örült, mosolya mindent elárul!!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Hévízgyörk, 2017.06.26.

28.Július


Csanád súlyos műtétei után már jól van, azonban még nem mehet közösségbe, de nagyon szeret csúszdázni és hintázni, ezért egy saját játszóteret kért a Csodalámpa dzsinnjétől.

Édesanyja szerint a kisfiú türelmetlenül várta érkezésünket. Nagy szemekkel és mosolyogva nézte végig, ahogy felépítették a játszóteret.

A kék csúszda volt, amit először kipróbált . A játszótérkészítő Virág úr és az édesanya instrukcióival a létrán való felmászást gyorsan megtanulta. Boldogan integetett a csúszda tetejéről.

Csanádot nem sikerült ugyan szóra bírni, míg ott voltunk, de a mosolyában és a búcsúzáskor kapott nagy ölelésben minden öröme és köszönete benne volt.

Nagyon sok mosolygós lecsúszást kívánunk, Csanád!!


Újabb mosolyt csaltunk egy kisgyermek arcára, köszönet érte támogatónknak, a Budapesti Értéktőzsde Zrt-nek!!


Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Hajdúhadház, 2017.06.23.

27.Július



Miklóskára hosszú kezeléssorozatok várnak még, a kórházban egyágyas szobában, a többi gyerektől elszeparáltan fekszik, így gyakran unatkozik. A Csodalámpától ezért egy laptopot kért, hogy játszhasson, internetezhessen rajta, ősztől pedig a tanulásra is tudja majd használni.

A kisfiút pár napra hazaengedték, így az ünnepélyes átadásra a támogató, Gábriel Péter úr irodájában kerülhetett sor. Miklóska izgatottan várta a meglepetést, de amikor a kezébe adták a hatalmas dobozt, kicsit megszeppent. Persze azért rögtön ki kellett próbálni a gyönyörű laptopot.

Kívánjuk Miklóska, hogy a laptop segítségével gyorsabban teljen az idő a kórházban!

Köszönjük Gábriel Péter ismételt támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.07.24.

27.Július


Lacika így emlékezik a kint töltött néhány napra:

„Nagyon vártam már a londoni utazást. A város rengeteg látnivalót rejt. Számtalan nevezetességét néztük meg. A Tower Bridge nemcsak kívülről nyújt szép látványt, a belsejében lévő kiállítás is nagyon érdekes. Az üvegpadló és a fölötte elhelyezett tükör furcsán sokszorozza a tükörképünket. A híd tetejéről nézhettük a lábunk alatt elhaladó gyalogosokat, autókat és hajókat. A Shard 72. emeletéről néztük végig a Tower Bridge felnyitását és az így áthaladó nagy hajót. London legmagasabb épületéről gyönyörű kilátás nyílt a városra, ahonnan távcső segítségével más évszakban, éjszakai kivilágításban is láthattuk a körülöttünk elterülő várost.

Séta közben kísérőink rengeteget meséltek a nevezetességekről, helyi szokásokról, sőt még a különleges kis udvarokról is. Az őrségváltás, a játékbolt, a parkokon keresztüli séták, az emeletes busszal történő utazás, Madame Tussaud panoptikuma, a British Múzeum mind-mind felejthetetlen marad számomra. A Greenwichi obszervatóriumban és teaszállító múzeumhajóban tett látogatással is új ismereteket szereztem.

A Londonban töltött idő alatt életre szóló élményekkel lettem gazdagabb, bepillantást nyerhettem a londoni élet mindennapjaiba.”

De ezek a napok önkénteseink számára is élményt jelentettek, ők így emlékeznek:

„Szeretnénk megköszönni a szép hétvégét, amit együtt tölthettünk Londonban. Mi nagyon jól éreztük magunkat, örültünk, hogy körbe vezethettük Lackót és édesanyját az otthonunknak választott városban.

Hadd mondjuk el, hogy Lackó mennyire csodálatos fiú - olyan jól viselkedett végig, szófogadó volt és kedves, és nagyon érdeklődő: kimeríthetetlen energiával jártuk körbe a múzeumokat és a várost. Marika, László: igazán büszkék lehettek a fiatokra.

Lackó, reméljük, te pedig mindig ilyen kedves és nyitott maradsz! További kalandokban gazdag szünidőt kívánunk, a szeptemberi iskolakezdéskor pedig reméljük, eszedbe jut majd a British Múzeum és a Királyi Obszervatórium, és az itt szerzett élmények és tudás segíteni fog a történelmi és a természettudományi tanulmányaidban.

Laura és Péter"


Laciéktól kaptunk egy köszönőlevelet hazaérkezésük után:

Kedves Csodalámpa!

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen módon segítséget nyújtott a londoni utazás létrejöttéhez. A Londonban élő három önkéntesnek külön szeretnénk megköszönni, hogy az ott eltöltött idő alatt időt és energiát nem kímélve kísértek bennünk egész nap, hogy minél több látnivalót tudjunk megtekinteni.

Üdvözlettel: …… Lackó és családja



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank, az E.ON Zrt., Simon Ágnes és magántámogatóink segítségét!


Kékuti Laura, Beregi Györgyi, Takács Péter
kívánság-koordinátorok
London, 2017. július 2.

25.Július

Gergő vágya egy "komoly" laptop volt - egyrészt, mert informatikusnak készül, másrészt mert a régi, amit egy országos matematika versenyen 6 éve elért első helyezésért kapott, sajnos elromlott.

Támogatóink jóvoltából csodaszép környezetben, a Budapest Marriott Hotelben teljesült Gergő kívánsága.

Rick Engers úr (Budapest Marriott Hotel) , Nicolas Kipper úr (Ritz-Carlton Budapest) és Hendrik Beye úr (Courtyard by Marriott Budapest City Center) , a magyarországi Marriott szállodalánc három hoteljének vezérigazgatói adták át az ajándékot a támogatók, a lánc munkatársai képviseletében.

/ 5



A nagyfiú csillogó szemmel bontogatta a csomagot, melyből egy elegáns, fehér színű laptop került elő. Mindannyian örömmel fogadnánk egy ilyet!
A beszélgetés során, mikor Engers úr megtudta, hogy Gergő számítástechnikát szeretne tanulni, Engers úr meghívta Gergőt egy pár napos "tanulmányútra" a szálloda számítóközpontjába. Ez az extra ajándék óriási örömet jelentett Gergőnek, alig akarta elhinni...

A kívánság teljesítését egy különlegességekben bővelkedő fantasztikus ebéd koronázta meg a szálloda Peppers Mediterrán Grill Éttermében, ahol azt is megtudtuk, hogy a kezelések már befejeződtek, és hogy Gergő aktívan műveli a kajakpólót - ami nagyjából vízilabda, csak kajakból...

Gergőnek jó egészséget kívánunk, sok örömet és sok sikert az életben.


Hálásan köszönjük a támogatást mindhárom szálloda vezetőinek és munkatársaiknak, magántámogatóinknak, akik jótékony futóként vettek részt a 24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyén, "Csodabogárként" támogatva Gergő kívánságának teljesítését.



Patzauer Éva és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2017. július 24.


20.Július

A 18 éves Józsi vágya az volt, hogy eljusson Loch Nessbe , megnézze a tavat. Betegsége miatt sokat kellett várnia az utazásra, de sikerült!

A nagyfiú így emlékezik:

Elsősorban nagyon köszönöm a Csodalámpa Alapítványnak az elképesztő lehetőséget, hogy apukám és én eljuthattunk egy ilyen csodás helyre Skóciába. Este érkeztünk a szállásunkra Edinburgba, ahonnan másnap egy kis városnézésre indultunk. A fővárosban a közlekedést nagyon hamar megszoktuk, könnyen bejártuk az egész várost. Július 15-én várt minket a túrabusz, ami elvitt egy Loch Ness körüli túrára, ahol elképesztő élményben lehetett részünk. Gyönyörű tájakat láttunk már utazás közben is, a hatalmas hegyek már a felhők alját karcolták…Sok csodaszép tavat is látunk, míg megérkeztünk uticélunkhoz, Loch Nessbe. Csodálatos volt!!!

Hazaindulás előtti napon megcsodáltuk az edinburgh-i várat, ahonnan a kilátás elmondhatatlanul gyönyörű volt. Ezek után egy ötszintes Britannia nevű hajóra tettünk látogatást, ami az angol királyi családé volt. Felülmúlhatatlan élmény volt az a tudat, hogy ott sétálgathattunk a fedélzeten, ahol korábban több híresség és maga a királyi család tagjai is jártak.

Köszönöm szépen a támogatóknak, hogy ezt az 5 napot itt tölthettük apummal!

……..József

Orosháza, 2017.07.17.

/ 7





Köszönjük a a Magyar Nemzeti Bank, a Budapesti Értéktőzsde, valamint magántámogatóink segítségét Józsi álmának valóra váltásában!

Nagyon köszönjük Iain Lindsay exelenciás úrnak, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetének és kedves feleségének, hogy Józsefet még utazása előtt megajándékozta egy Skóciáról szóló könyvvel.




19.Július


Nem volt egyszerű találkozni Zsülikével - a kis fürtökben göndörödő hajú angyalkával - , hiszen az elmúlt napokban többször is meg kellett járniuk a debreceni klinikát!

De amikor végre sikerült a kicsi lány lencsevégre kapni, hát profiként pózolt az elektromos kisautóban, kedvesen maga mellé engedve kishúgát is.

Reméljük sok boldog perced lesz, miközben „száguldozol” ezzel a csodaszép lányos színű járgánnyal!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. ismételt támogatását!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2017.06.23.

19.Július



Olivér már túl van a kezeléseken, kezdi elfelejteni azt a nehéz időszakot. Most, hogy már nagyfiú lett, kívánsága egy bicikli lett, mivel a régit kinőtte.

Kisebb korában is elbűvölt a csacsogásával és az évek során szerencsére semmiben nem változott. Csodálkozva nézte, mikor megérkeztünk, hogy mi kik vagyunk. Talán el is felejtett már minket, pedig egy időben a klinikán sokat találkoztunk. De a kívánságáról nem feledkezett el!

Mikor meg tudta, miért jöttünk és előkerült a bicikli, öröme határtalan volt, és csak beszélt, beszélt boldogságában. Azonnal átnézte a bicajt, megszemlélte a sebességváltókat és már fel is pattant rá, és le s föl biciklizett az úton.

További sportos, biciklizős szép napokat kívánunk Neked!


Köszönjük Forrai Péter magántámogatónk segítségét!


Nagy Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Kalocsa, 2017. július. 5.


Olivér családjának levele:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton szeretném Olivér nevében is megköszönni azok segítségét, akik bármilyen formában is hozzájárultak ahhoz, hogy Olivérnek teljesüljön egy kívánsága. Hatalmas öröm volt részére is, hogy a megálmodott bringát megkaphatta, és jó érzés volt látni őt, ahogy a bicikli láttán a boldogság ül ki arcára.

Imád bringázni és ezzel az új bringával még száguldozni is tud, még sebesebb, mint valaha, amit kifejezetten szeret is, és nagyon tetszik neki, hogy váltója is van, de szinte mindig a legnagyobb sebességben van.

Annyira örült, hogy pár hét múlva még egy saját kézzel írt levelet is küldtünk köszönetképpen, bízom benne hogy megérkezett az alapítványhoz.

Köszönjük a támogatást!
Szép napot!

Olivér és családja, Kalocsa


19.Július


Liliána, mikor megtudta, hogy lehet egy kívánsága a Csodalámpától, nehezen tudott dönteni, de végül egy udvari trambulinra esett a választása.

Régi kedves támogatónk, a FGSZ Zrt. Gellénházi Üzemének képviseletében Dala Zoltán és Bohár Balázs társaságában érkeztünk Liliékhez. Lili izgatottan, de nagyon boldogan várt minket. Zoltán és Balázs felajánlotta, hogy összeszerelik Lilinek a trambulint, gyorsan neki is álltak a munkának.

Amíg készült a trambulin, Lili és Anyukája elmesélték történetüket. Liliána betegsége miatt sokáig magántanuló volt, kis ideje járhat újra iskolába, amit nagyon szeret, de azért már ő is várta a nyarat, mint minden iskolás.

Szeret kerékpározni, görkorcsolyázni, nagyon szeret strandolni, együtt lenni a családdal. Nagyon örült, hogy lett neki egy saját trambulinja, mikor elkészült a szerkezet, Lili azonnal birtokba is vette, de hogy ne csak egyedül ugráljon, beinvitálta maga mellé Zoltánt és Balázst, akik szívesen társultak egy közös játékra.

Kívánom, hogy sok boldog, vidám percet szerezzen Lili számára ez a trambulin.




Köszönjük Liliána nevében is az FGSZ Zrt. támogatását, Dala Zoltán és Bohár Balázs személyes részvételét az ajándékozáson, önzetlen segítségüket a szerelésben.


Landekné Mónika
kívánság-koordinátor
Zákányfalu, 2017. 06.30.


19.Július


Levi nagyon szereti a LEGO játékot. Mostanában minden jeles alkalomra LEGO-t kér a szüleitől és a család többi tagjától. Élénk fantáziával építkezik, mindig újabb és újabb építmények, szerkezetek születnek. Ilyenkor szinte megszűnik a világ körülötte, annyira elmerül a játékban.

Nagy vágya volt, hogy a budaörsi LEGO kiállításra eljusson. Július elsején ez a kívánsága teljesült. Szülei nem árulták el, hova indulnak reggel az autóval, így nagy volt Levi meglepetése, amikor megérkeztek Budaörse. Kiderült, hogy a nagy hangárban a LEGO kiállítás van, ahova rögtön be is mehettek.

Itt aztán a csoda várta a kisfiút. Minden LEGO kockákból épült fel, a várak, a városok, a figurák. Volt vonat, repülő, rakéta. Minden mozgott, az egész kiállítás tele volt élettel. Megelevenedett a Star Wars világa és láthattuk a Titanicot 500 ezer darab kockából kirakva.

Amikor Levi kicsit elfáradt a rengeteg látnivalótól, felkerestük a LEGO játszóházat, ahol a gyerekek maguk építkezhettek, képeket rakhattak ki LEGO-ból, illetve a készített kisautókat kipróbálhatták az autópályán. A játék után még Levi visszakívánkozott a kiállításra, ahol újra megnézte a szellemkastélyt és még néhány különleges építményt.

Levi a kiállítás végén egy nagy dobozú játék kis tulajdonosaként, telve élményekkel, kicsit kifáradva ugyan, de nagyon boldogan távozott a szüleivel. Ezt a napot biztosan még sokáig nem felejti el.


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Solti Judit
kívánság-koordinátor
Budaörs, 2017. július 1.


19.Július


Fruzsi Párizsba szeretett volna eljutni az Eiffel toronyhoz. Kívánsága még az érkezésünk napján teljesült, és az Eiffel torony tetejéről csodálhatta meg a várost. A maradék napokban folytattuk a városnézést, ellátogattunk a Bastille térre, megnéztük a Notre Dame-ot, bementünk a Louvre múzeumba és hajókáztunk a Szajnán.

Igyekeztünk minden percet kihasználni! Egyik délután Disneyland-be is kimentünk, ami óriási élmény volt, leginkább az esti fény- és tűzijátékot élvezte.

Fruzsi az óriási hőség ellenére rengeteg élménnyel térhetett haza és boldogan emlékszik vissza a párizsi kalandokra.




Köszönjük a Firstmed-FMC Kft.és a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét is!


Málnási Kinga
kívánság-koordinátor
2017. június 20.

19.Július


A Fundamenta Személyi Bankár munkatársai rendezvényeiken, és hétköznapjaikban mindig kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra. Így történt akkor is, amikor a közelmúltban az Észak-Dunántúli régió munkatársai egy regionális rendezvényen gyűjtésbe kezdtek. A cél egyértelműen az volt, hogy egy kisgyermek kívánságát teljesíteni tudják. Az összefogásnak köszönhetően ezt a célt bőven túlszárnyalták. A „csodalámpát” megdörzsölő kislegény minden szempontból egy igazi hős. Egyelőre csak a hétvégéit tudja otthon tölteni, de ezek mostantól valóban az önfeledtségről, és a játékról szólnak.

Ramiro kívánsága túl azon, hogy ugyanolyan életet szeretne élni, mint egészséges kis társai, egy Mercedes-Benz kabrió volt. Nagy álmok születnek a kis szívekben. Az egyik ma teljesült. Abban is biztos vagyok, hogy az ő hozzáállásával a másik álmára sem kell sokat várni.

Ramiro! Amikor nagy leszel, és ezeket a sorokat olvasod, azt kívánom, hogy minden kívánságod így teljesüljön az életben!


Köszönjük a Fundamenta SZEB Észak-Dunántúli munkatársainak a támogatását, aktív részvételét az ajándékozásban!!


Tar Zoltán
támogató és kívánság-koordinátor
Szabadbatyán, 2017. 07.02.

18.Július



Roland egy igazi huncut fiúcska, csapongó gondolatokkal, tele tervekkel és álmokkal. Sokszor beszélgettünk a kórházban, mindig volt valami "igazi" ötlete, hogy mit is szeretne kérni a dzsinntől, aztán mégse... majd az egyik találkozás alkalmával, leült velem szemben és azt mondta: most komolyan szeretnék beszélni veled, mert már igazán tudom,mit is szeretnék kérni a varázslótól. Izgatottan mesélte, hogy rajong az autókért, de az igazi kedvence a Ferrari és nagyon szeretne egyszer szép Ferrari autókat látni - kívülről-belülről!

Azonnal a telefonomhoz kaptam és felhívtam a dzsinnt, hogy elkezdjük a nagy találkozó szervezését. A telefonbeszélgetés olyan hitelesre sikerült, hogy Roli hatalmas szemekkel rám nézett és csak ennyit tudott kérdezni: te személyesen ismered a dzsinnt, igazán vele beszéltél?? Igen, kicsi Roli, sok kis dzsinn létezik, akik egymással szoros kapcsolatban, nagy örömmel szervezkednek, hogy mielőbb valóra válthassák a beteg gyerekek, az igazi kis hősök álmát.

A kezelések miatt sajnos egy ideig várni kellett a csodára, de aztán végre eljött a nap, mikor Roli a kocsiból kiszállva meglátta a Budapesti Ferrari Képviselet és Szerviz feliratot és már tudta, hogy valami nagy meglepetés vár rá.

A Szerviz bejáratánál Kiss Zsuzsa asszony és Alessandro Lippi, a Ferrari Budapest hivatalos képviselői nagy szeretettel fogadták az izgatott kisfiút, aki a küszöbön átlépve azt sem tudta merre fordítsa kis buksiját. Egy igazi álomvilágba csöppent, mindenhol Ferrari autók vették körül, egyik szebb volt, mint a másik, a piros sokféle árnyalata, a fehér, fekete színű álomautók hívogatták a folyamatosan csacsogó kis huncutkát, hogy próbálja ki őket.

Roli először valamennyit nagy szakértelemmel körbejárta, megsimogatta, majd mikor megtudta, hogy beülhet és kormányozni is szabad, azonnal felcsillant a szeme és teljesen izgalomba jött a lehetőségtől... ki is próbálta szinte valamennyit, hogy megtudja, milyen érzés lehet felnőttként vezetni ezeket az áramvonalas szépségeket.

Aztán Zsuzsi és Alessandro egy letakart autóhoz vezette Rolit és miután együtt kitakarták az elegáns, hófehér csodát, egy olyan Ferrari tárult elénk, amelyből az egész világon csak 200 darab (igen, kettőszáz!) létezik! Te jó ég... mondta halkan Roli és mikor magához tért, kitárult a kocsi ajtaja, a kisfiú már el is tűnt mögötte, besüppedt a vezetőülésbe, még egy utolsó mosolyt küldött felénk és már "vezette" is az autót...., nem győzött betelni vele! Mikor kiszállt a világ "nyolcadik csodájából", boldogságtól csillogó szemekkel halkan a fülembe súgta: de jó, hogy ezt kértem a dzsinntől, ez itt mind-mind egy külön csoda!

Akkor még nem tudta Roli, hogy az igazi csoda csak ezután következik. A szerviz munkatársa megkérte Rolit, hogy segítsen beindítani a gyönyörű pirosan csillogó Ferrari Lusso-t, a kis profi készségesen bepattant az ülésre, megnyomott egy gombot és már fel is búgott a motor ( ezen Roli lepődött meg a legjobban), majd a kisfiú átcsúszott a "másodpilóta" helyére, és mire mi felnőttek magunkhoz tértünk, már ki is lőtt a Ferrari, a két utassal eltűnt a szemünk elől és hatalmas iramban vetette bele magát a budapesti forgalomba. Mi meg csak vártunk - vártunk, mikor érkezik meg Roli a világkörüli útról! Jó sokáig kellett várnunk mire ismét felbukkant a csillogó-villogó piros Ferrari, a kis pilóta pedig boldog mosollyal integetett az őt váró "közönségnek", majd mikor kipattant az autóból, igazi férfias kézfogással köszönte meg, hogy részese lehetett a száguldás fantasztikus élményének.

A boldogság leírhatatlan volt, de még mindig nem volt vége a meglepetéseknek. Zsuzsi kézen fogta a kisfiút, ismét bementek a szervízbe és miközben Roli a gyönyörű Ferrari kupákat nézegette, Zsuzsi egy csomagot varázsolt elő a háta mögül, amelyben egy ajándék úszó/sportnadrág lapult - természetesen az elegáns Ferrari embléma díszítéssel.

Azt hiszem, Roland sokáig nem fogja elfelejteni azt a sok kedvességet, őszinte szeretetet, amivel a Ferrari Budapest képviselői, munkatársai körülvették a kis Ferrari rajongót.
Roli a sok élménytől teljesen felpörögve, hálás köszönettel, cuppanós puszival és hosszú integetéssel búcsúzott új barátaitól.

Drága kicsi Roland, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és kívánjuk, hogy majd felnőttként egy saját Ferrari kocsiban száguldva emlékezz vissza a gyermekkori "varázslatra".


/ 6





Hálásan köszönjük a Ferrari Budapest képviselőinek, Alessandro Lippi úrnak és Kiss Zsuzsa asszonynak a segítségét, hiszen nélkülük nem sikerült volna a kis Roli álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.június 14.

18.Július



Fantasztikus 4 napot tölthetett el a Csodalámpa kis csapata Máltán június végén. Már az indulás hozott egy kis izgalmat, de végül Fanniéknak is sikerült elérni a gépet!

Csodálatos országgal és emberekkel ismerkedhettünk meg. Feri és Zsuzsa vártak minket a reptéren, szállásunk két kint élő magyar családnál volt. Már az első nap fürödtünk a tengerben! Másnap reggel a delfináriumban kezdtünk, ahol Levi és Gyuri együtt úsztak a delfinekkel, Fanni pedig megsimogatta ezeket az aranyos állatokat.

Volt papagájetetés is, és Eszter segítségével külön delfinshow-t is láthattunk! További programok vártak még ránk: vitorláztunk és úsztunk a barlangok közelében, VIP helyről néztünk rock koncertet, grilleztünk, egy hatalmas teraszról gyönyörködtünk a városban és búcsúztunk el Máltától és egy rendkívüli közösségtől, a kinti lelkes és nagylelkű magyar csapattól!

Kedves Feri, Zsuzsa, Móni, Viti, Szergej, Adrienn, Eva, Janó, Eszter, Laci! Nélkületek nem valósulhatott volna meg ez a csodálatos, felemelő négy nap! Köszönjük szépen!


/ 10





A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, köztük az Ovalcrowd közösségi kampányában adományozóknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint a Máltán dolgozó magyar baráti körnek, akik a helyszínen tevékenyen hozzájárultak, hogy a gyerekek öröme feledhetetlen legyen.

Köszönjük a Malta Marine Park segítségét Levente álmának valóra váltásában!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Málta, 2017.06.29.

18.Július


Fantasztikus 4 napot tölthetett el a Csodalámpa kis csapata Máltán június végén. Már az indulás hozott egy kis izgalmat, de végül Fanniéknak is sikerült elérni a gépet!

Csodálatos országgal és emberekkel ismerkedhettünk meg. Feri és Zsuzsa vártak minket a reptéren, szállásunk két kint élő magyar családnál volt. Már az első nap fürödtünk a tengerben! Másnap reggel a delfináriumban kezdtünk, ahol Levi és Gyuri együtt úsztak a delfinekkel, Fanni pedig megsimogatta ezeket az aranyos állatokat.

Volt papagájetetés is, és Eszter segítségével külön delfinshow-t is láthattunk! További programok vártak még ránk: vitorláztunk és úsztunk a barlangok közelében, VIP helyről néztünk rock koncertet, grilleztünk, egy hatalmas teraszról gyönyörködtünk a városban és búcsúztunk el Máltától és egy rendkívüli közösségtől, a kinti lelkes és nagylelkű magyar csapattól!

Kedves Feri, Zsuzsa, Móni, Viti, Szergej, Adrienn, Eva, Janó, Eszter, Laci! Nélkületek nem valósulhatott volna meg ez a csodálatos, felemelő négy nap! Köszönjük szépen!


/ 9





Gyuri levélben mondott köszönetet az utazásért:




A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, köztük az Ovalcrowd közösségi kampányában adományozóknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint a Máltán dolgozó magyar baráti körnek, akik a helyszínen tevékenyen hozzájárultak, hogy a gyerekek öröme feledhetetlen legyen.

Köszönjük a Malta Marine Park segítségét György álmának valóra váltásában!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Málta, 2017.06.29.

18.Július


Fantasztikus 4 napot tölthetett el a Csodalámpa kis csapata Máltán június végén. Már az indulás hozott egy kis izgalmat, de végül Fanniéknak is sikerült elérni a gépet!

Csodálatos országgal és emberekkel ismerkedhettünk meg. Feri és Zsuzsa vártak minket a reptéren, szállásunk két kint élő magyar családnál volt. Már az első nap fürödtünk a tengerben! Másnap reggel a delfináriumban kezdtünk, ahol Levi és Gyuri együtt úsztak a delfinekkel, Fanni pedig megsimogatta ezeket az aranyos állatokat.

Volt papagájetetés is, és Eszter segítségével külön delfinshow-t is láthattunk! További programok vártak még ránk: vitorláztunk és úsztunk a barlangok közelében, VIP helyről néztünk rock koncertet, grilleztünk, egy hatalmas teraszról gyönyörködtünk a városban és búcsúztunk el Máltától és egy rendkívüli közösségtől, a kinti lelkes és nagylelkű magyar csapattól!

Kedves Feri, Zsuzsa, Móni, Viti, Szergej, Adrienn, Eva, Janó, Eszter, Laci! Nélkületek nem valósulhatott volna meg ez a csodálatos, felemelő négy nap! Köszönjük szépen!


/ 9





Fanni levélben mondott köszönetet az utazásért:





A kívánságteljesítést köszönjük hazai magántámogatóinknak, akik már többször segítettek nekünk életre szóló örömet szerezni, valamint a Máltán dolgozó magyar baráti körnek, akik a helyszínen tevékenyen hozzájárultak, hogy a gyerekek öröme feledhetetlen legyen.

Hálásak vagyunk az Ernst & Young Magyarország vezetőinek és munkatársainak, valamint az általuk szervezett verseny egyetemista résztvevőinek, hogy támogatásukkal hozzájárultak Fanni kívánságának megvalósulásához, aki a delfinek kedvéért még úszni is megtanult...

Köszönjük a Malta Marine Park segítségét Fanni álmának valóra váltásában!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Málta, 2017.06.29.

3.Július



Viktor nem is sejtette, hogy nem egy egyszerű kontrollvizsgálatra kellett ma jönnie, hanem a kívánságát is teljesíteni fogjuk!!

Amikor behívtam a kezelőbe, meglepődött a csomag láttán, nem tudhatta, hogy az ajándéktasak alján egy kis fekete doboz lapul, amiben ott van az általa rég áhított Samsung Galaxy okostelefon. Végre kezébe vette a dobozkát, Viktor szemei tágra nyíltak, arca kipirult, s az örömtől fülig ért a szája. Nagyon-nagyon boldog volt!


Köszönjük a Cisco Systems Hungary Ltd. támogatását!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.05.11.

3.Július



A 13 éves Máté kívánsága egy olyan asztali PC volt, melyen komoly számítógépes játékokkal tud játszani.

Régi kedves támogatónk, Gábriel Péter úr jelentkezett ismét, hogy a kívánságot teljesíti. Izgatott szervezések után az eseményre saját irodájában került sor, kislánya jelenlétében.

Máté széles mosollyal és egy kis “indián” tánccal köszönte meg az ajándékot, öröme határtalan volt!! Alig várta már, hogy hazavihesse és beüzemelje ezt a csodálatos gépet!

Mi pedig további gyógyulást kívántunk a nagyfiúnak.


Köszönjük Gábriel Péter segítségét!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2017.június 15.

3.Július



Luca nagyon szereti az állatokat. Mivel már nem kell kezelésekre járni, sőt óvodába jár, szeretett volna egy kiskutyát.

Egy bernáthegyi kutyust választott, a kiskutya Lucával együtt nő fel. Úgy hallottam, hogy nagyon jó dolga van a kutyusnak, Luca és testvére imádják, egész nap csak a kutyussal játszanának.


Köszönjük magántámogatóink, köztük a British International School diákjainak és tanáraikak támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Celldömölk, 2017. június 8.


3.Július



Az ötéves Gergő kicsi kora óta beteg. Sok hosszú napot töltött már kórházban, ahol mindenki számára nehezen telik az idő. Alapítványunktól olyan DVD lejátszót kért, amin tud meséket nézni és zenét hallgatni.

Egyik kórházi tartózkodása alatt teljesült a vágya. A kisfiú nagyon örült az ajándékának!


Köszönjük az FGSZ Zrt. támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017. 06.22.

3.Július


Ernőke egy pici törékeny kisfiú, aki mindjárt 5 éves lesz. Sokat beszélgettünk, játszottunk, amikor bent feküdt nálunk a kórházban. Így könnyebben ment a beszélgetés a Csodalámpáról, igyekeztem kipuhatolni, minek örülne. Már az első mondatok után tudta, hogy mit szeretne kérni, nagyon könnyű volt a dolgom.

Kis idő múlva egy nagyon szép nyári nap délutánján meg is érkeztünk a lakásukra, és átadtuk a kért AUTÓT, csupa nagybetűvel. A kisfiú, amikor meglátott, nagy-nagy mosollyal fogadott, aztán amikor előgurult a gyönyörű autója, a szavai is elakadtak, csak nevetett, nevetett!

Nagyon hamar megtanulta a használatát, anyukája mondta is, hogy bizony, lehet majd utána szaladni!

Köszönetet mondott az Édesanyja a támogatónak és a Csodalámpa Alapítvány dolgozóinak, hogy Ernőke kívánsága teljesülhetett.


Köszönjük magántámogatónknak, Horváh Andrásnak és családjának a segítségét!


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Arló, 2017. 06.02.

3.Július


A Budapesten élő, 9 éves Emma egy bot nélküli mini segwayt szeretett volna kapni. Az esti órákban érkeztünk, Emma már egész nap nagyon várt minket! Egy nagyon kedves család fogadott bennünket, és Emma a megilletődöttsége után rögtön kibontotta és birtokba vette a vágyott piros segwayt!

Amíg az édesanyával beszélgettünk, Emma az édesapja segítségéve gyakorolt, a támogató házaspár férfi tagjának rendszeres biztatása mellett! Mire befejeztük a beszélgetést, Emma már önállóan meg tudott fordulni a segway-jel!

Köszönöm, hogy e szép, harmonikus élmény részese lehettem!


Köszönjük Judik Juditnak és Judik Bélának, kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottó úrnak, hogy Emma álma is valóra válhatott!

Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.06.06.

Archívum



Belépés