Beszámolók


18.Július



Roland egy igazi huncut fiúcska, csapongó gondolatokkal, tele tervekkel és álmokkal. Sokszor beszélgettünk a kórházban, mindig volt valami "igazi" ötlete, hogy mit is szeretne kérni a dzsinntől, aztán mégse... majd az egyik találkozás alkalmával, leült velem szemben és azt mondta: most komolyan szeretnék beszélni veled, mert már igazán tudom,mit is szeretnék kérni a varázslótól. Izgatottan mesélte, hogy rajong az autókért, de az igazi kedvence a Ferrari és nagyon szeretne egyszer szép Ferrari autókat látni - kívülről-belülről!

Azonnal a telefonomhoz kaptam és felhívtam a dzsinnt, hogy elkezdjük a nagy találkozó szervezését. A telefonbeszélgetés olyan hitelesre sikerült, hogy Roli hatalmas szemekkel rám nézett és csak ennyit tudott kérdezni: te személyesen ismered a dzsinnt, igazán vele beszéltél?? Igen, kicsi Roli, sok kis dzsinn létezik, akik egymással szoros kapcsolatban, nagy örömmel szervezkednek, hogy mielőbb valóra válthassák a beteg gyerekek, az igazi kis hősök álmát.

A kezelések miatt sajnos egy ideig várni kellett a csodára, de aztán végre eljött a nap, mikor Roli a kocsiból kiszállva meglátta a Budapesti Ferrari Képviselet és Szerviz feliratot és már tudta, hogy valami nagy meglepetés vár rá.

A Szerviz bejáratánál Kiss Zsuzsa asszony és Alessandro Lippi, a Ferrari Budapest hivatalos képviselői nagy szeretettel fogadták az izgatott kisfiút, aki a küszöbön átlépve azt sem tudta merre fordítsa kis buksiját. Egy igazi álomvilágba csöppent, mindenhol Ferrari autók vették körül, egyik szebb volt, mint a másik, a piros sokféle árnyalata, a fehér, fekete színű álomautók hívogatták a folyamatosan csacsogó kis huncutkát, hogy próbálja ki őket.

Roli először valamennyit nagy szakértelemmel körbejárta, megsimogatta, majd mikor megtudta, hogy beülhet és kormányozni is szabad, azonnal felcsillant a szeme és teljesen izgalomba jött a lehetőségtől... ki is próbálta szinte valamennyit, hogy megtudja, milyen érzés lehet felnőttként vezetni ezeket az áramvonalas szépségeket.

Aztán Zsuzsi és Alessandro egy letakart autóhoz vezette Rolit és miután együtt kitakarták az elegáns, hófehér csodát, egy olyan Ferrari tárult elénk, amelyből az egész világon csak 200 darab (igen, kettőszáz!) létezik! Te jó ég... mondta halkan Roli és mikor magához tért, kitárult a kocsi ajtaja, a kisfiú már el is tűnt mögötte, besüppedt a vezetőülésbe, még egy utolsó mosolyt küldött felénk és már "vezette" is az autót...., nem győzött betelni vele! Mikor kiszállt a világ "nyolcadik csodájából", boldogságtól csillogó szemekkel halkan a fülembe súgta: de jó, hogy ezt kértem a dzsinntől, ez itt mind-mind egy külön csoda!

Akkor még nem tudta Roli, hogy az igazi csoda csak ezután következik. A szerviz munkatársa megkérte Rolit, hogy segítsen beindítani a gyönyörű pirosan csillogó Ferrari Lusso-t, a kis profi készségesen bepattant az ülésre, megnyomott egy gombot és már fel is búgott a motor ( ezen Roli lepődött meg a legjobban), majd a kisfiú átcsúszott a "másodpilóta" helyére, és mire mi felnőttek magunkhoz tértünk, már ki is lőtt a Ferrari, a két utassal eltűnt a szemünk elől és hatalmas iramban vetette bele magát a budapesti forgalomba. Mi meg csak vártunk - vártunk, mikor érkezik meg Roli a világkörüli útról! Jó sokáig kellett várnunk mire ismét felbukkant a csillogó-villogó piros Ferrari, a kis pilóta pedig boldog mosollyal integetett az őt váró "közönségnek", majd mikor kipattant az autóból, igazi férfias kézfogással köszönte meg, hogy részese lehetett a száguldás fantasztikus élményének.

A boldogság leírhatatlan volt, de még mindig nem volt vége a meglepetéseknek. Zsuzsi kézen fogta a kisfiút, ismét bementek a szervízbe és miközben Roli a gyönyörű Ferrari kupákat nézegette, Zsuzsi egy csomagot varázsolt elő a háta mögül, amelyben egy ajándék úszó/sportnadrág lapult - természetesen az elegáns Ferrari embléma díszítéssel.

Azt hiszem, Roland sokáig nem fogja elfelejteni azt a sok kedvességet, őszinte szeretetet, amivel a Ferrari Budapest képviselői, munkatársai körülvették a kis Ferrari rajongót.
Roli a sok élménytől teljesen felpörögve, hálás köszönettel, cuppanós puszival és hosszú integetéssel búcsúzott új barátaitól.

Drága kicsi Roland, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és kívánjuk, hogy majd felnőttként egy saját Ferrari kocsiban száguldva emlékezz vissza a gyermekkori "varázslatra".


/ 6





Hálásan köszönjük a Ferrari Budapest képviselőinek, Alessandro Lippi úrnak és Kiss Zsuzsa asszonynak a segítségét, hiszen nélkülük nem sikerült volna a kis Roli álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.június 14.

Archívum



Belépés