Beszámolók


1.Január
25.Június


Thomas krónikus veseelégtelenségben szenved, ezért ellenőrzésre gyakran megjelenik a klinikán. Kívánsága egy színes nyomtató volt.

Kívánságának teljesítése a www.szegedpont.hu internetes oldal segítségével nagyon gyorsan sikerült és még a véletlen szerencse is közrejátszott az átadásnál. Aznap kaptam a hírt, mikor vizsgálaton voltak, hogy mehetek a nyomtatóért, mert egy adományozó meghozta az irodába.

Mint a képeken is látszik, Thomasz a testvéreivel együtt örülhetett és vehette át az ajándékát.

Használatához kívánunk jó egészséget!


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2008.06.18.

25.Június

Az igazi csoda!

Szabina kívánsága az volt, hogy egy wellness hétvégét tölthessen el a családjával közösen egy szállodában... A kívánság június közepén teljesült is a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel jóvoltából.

Milyen érdekes is az, amit mi csinálunk. Az elsődleges kimondott, vagy kimondatlan célunk az, hogy a gyerekek megfeledkezzenek a betegségről. Így történt ez most is...

Szombaton délben kimentem a szállodába. Egy nagyon mosolygós kisleánnyal ismerkedtem meg, aki szégyenlősség nélkül azonnal megkezdte élménybeszámolóját - és csak mondta, mondta.

Szabina mindig fel volt mentve testnevelésből, most mégis kerékpározott, és fallabdázott... Szemmel láthatóan nem volt beteg. Nem sokat voltam vele, de láttam, hogy rendkívül boldog, és hagytam, tegye, amihez kedve van. Elbúcsúztunk. Indultak sétálni, én pedig néztem utánuk...

Megint az a jó érzés volt bennem, mint amikor teljesül egy álom, és mosoly marad a nyomában.


Én pedig úgy estem vissza a hétköznapokba, és kezdtem szervezni az új kívánságot, mintha nem lett volna nekem is akkora öröm, mint Szabinának... Teltek a napok, és pénteken megcsörrent a telefonom.
Szabina Anyukája volt.
Nagyon sírt, alig értettem a szavát. Nem tudom elmondani mit éreztem, mint mikor nem tudod eldönteni, hogy álom, vagy ébrenlét alatt történik veled minden...
Azután kezdtem kibogozni. Az első, amit megértettem, ez volt:

- Az intenzív osztályon vagyunk.

- Mi történt? - Kérdeztem elcsukló hangon.

- Kedden felhívtak bennünket, hogy be kell jönni a kórházba - folytatta az anyuka

- És???

- Szabinát megműtötték, találtak donort!

- De hiszen ez nagyszerű! Hogy van?

- Már ébren van, rendben van minden, az orvosokkal is beszéltünk, ezt ők mondták!


Beszélgettünk még, és azt is megbeszéltük, hogy ezt majd megünnepeljük, és így is lesz. Az eszem már mégsem ott járt. Szabinára gondoltam, és az őszinte kis mosolyára. Ami mostantól mindig őszinte lesz, mert másfajta csillogás lesz a szemében.
Mostantól nem kell másmilyennek éreznie magát, és senkinek sem kell aggódnia miatta, csak a természetes módon. Hihetetlen érzés volt. Ordítani tudtam volna, mindenkinek el akartam mesélni. Mert az jutott eszembe, hogy igazi csoda történt... Apró, mégis oly fontos, igen, egy nagyon fontos... megvan!


Ez az: "Picióriás-Csoda"!


Hihetetlen érzés volt, és még most is az. Pontosan tudom, hogy ezt már mindig érezni fogom...



Köszönöm Mindenkinek!

Tar Zoltán





Kívánság-koordinátorok:
Szalók Adrienn és Tar Zoltán


Köszönjük a szilvásváradi Szalajka Liget Hotelnek, hogy teljesítette Szabina kívánságát!


25.Június


Meleg, igazi nyári nap, pedig még csak májust írunk. Marci mit sem sejtve ballag el szüleivel a margitszigeti játszótérről. Egyszer csak egy 4 fogatú bringóhintó érkezik meg érte és repíti őt és szüleit a Bringó főhadiszállására, ahol már minden készen áll a kis Marci fogadására. Marci arcán széles, de kissé zavart mosoly: "Mit fogunk csinálni?".

Marci terepszemlére indul: kis bringó-nagy bringó, elektromos kisautó, kedvenc csoki torta kedvenc Thomas mozdony figurával, vanília fagyi, és sok meghatódott felnőtt.

Talán ha csak ennyi meglepetésnél maradunk, akkor is sikerült volna feldobni Marci délutánját, de hátra volt az esemény fénypontja, a kívánság tárgya: egy dupla teleszkópos 16''-os bicikli csoda, természetesen megfelelő védőfelszereléssel...

Elővezettük a bringát... Marci szájtátva, de csibészes mosollyal felkiáltott:

"EZ AZ!!!"

ÉS mi is reméljük, hogy EZ volt AZ a pillanat, ami Marci számára örökre emlékezetes marad, amiből táplálkozik az esetleges nehéz pillanatokban. Marci, hajtás kis pajtás! Senki és semmi nem körözhet le téged!




Lusztig Noémi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.05.27

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


19.Június

Dávid laptop-ot kért a Csodalámpa Alapítványtól, mert sok időt kell kórházba töltenie és unaloműzőként ilyenkor is kedvére szörfözhet a neten.
A kívánsága nagyon gyorsan teljesült, remélem az életben is ilyen gyorsan fog teljesülni minden, amit csak szeretne.

Mondta, hogy amikor a klinikára jöttek, még csak halvány sejtése volt, hogy mi fog történni, de amikor meglátott bennünket, már tudta, hogy megkapja, amit annyira szeretett volna.

Elkészültek a képek, és siettek is haza, hogy minél előbb kipróbálhassa.


Tatár Ágnes és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged. 2008. június. 17.

From: *****@pedia.szote.u-szeged.hu
Sent: Thursday, June 19, 2008 9:55 AM
To: bakonyijoli@csodalampa.hu
Subject: laptop



Kedves Csodalámpa!

Végre kezemben tarthatom a várva várt laptopot. De jó, alig várom, hogy kipróbáljam!
Köszönöm a Csodalámpa Alapítványnak, hogy ilyen gyorsan teljesült a vágyam.

Szeged, 2008.06.18.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Dávid nevében is köszönjük!

16.Június


Adriennt nagy meglepetés várta a Madarász utcai Kórházban. Bár kontrollra jött az anyukájával, a szokásos kórházi kezelések helyett egy kedves család várta, akik azért érkeztek, hogy teljesítsék a kívánságát.

Eddig csak álom volt egy berendezett Barbie ház, de ez az álom most megvalósult! Adrienn édesanyja segítségét igénybe véve is alig győzte kicsomagolni az ajándékot: egy hatalmas palotát bútorokkal együtt és sok-sok Barbie babát...

Reméljük, sokáig felejthetetlen lesz a kislány számára a mai nap élménye. Köszönjük a segítséget egy kedves magán támogatónknak!




Szandtner Györgyi
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008. 06. 10.

12.Június


Hosszú utat kellett megtennünk, míg sikerült elérnünk Dávidhoz a számítógéppel. Dávid már nagyon izgatott volt, hogy mikor kapja meg a régóta várt ajándékot. Bár kicsit meg volt szeppenve, mikor megérkeztünk, de azért boldogan mosolygott az átadáskor. Sürgette is apukáját, hogy gyorsan szereljék össze a gépet, hiszen ő máris játszani akar vele.

Bízunk benne, hogy azóta sikeresen megtörtént az összeszerelés és sok játékot sikerült már játszani a géppel. Reméljük, hogy ez a jövőben is így lesz és kívánjuk, hogy okozzon még sok kis örömet Neked ez a számítógép!



Kiss Tímea
kívánság-koordinátor
Tunyogmatolcs, 2007. június 10.

'A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Dávid nevében is köszönjük!''


10.Június


Zsolt már túl van egy csontvelő transzplantáción. Sajnos a fiatalok bulizós életét nem nagyon élvezhette, mivel újból visszaesett betegségében. Állapota nem nagyon akar javulni, ezért a hangulata is egyre rosszabb. Szavaival élve, már a tartalékok tartalékait éli fel és csak a barátnője nyújt neki némi reményt.

Nemrégiben elárulta kívánságát és nyomban intézkedtünk is, hogy mihamarabb teljesülhessen, hogy még több reményt adjunk neki a gyógyuláshoz.

Nagyon meglepődött, hogy ilyen gyorsan teljesült egyik álma. Nagy örömmel bontotta ki és kezdte el a telepítést a szuper laptopján.


Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Zsolt nevében is köszönjük!


10.Június


A kisfiú éppen kezelésen volt a Madarász utcai Gyermekkórházban és kissé megviselte őt a beavatkozás. Szülei elmondták, hogy lehangolódott a gyermekük, ezért jól fog jönni az ajándék.

Amikor találkoztunk, éppen a labor eredményekre várakoztak. Lacika kíváncsian bontogatta a gép azon kisebb elemeinek csomagolását, amelyeket be tudtam vinni a szobájába. Magához szorította, hogy ez most már az övé, eközben felélénkült a korábban kissé csendes kislegény.

A mosolyát is láthattam és kedves lelkesedésében máris haza akart menni, hogy játszhassa kedvenc játékát az új gépén, amire sor is kerítenek a mai nap folyamán.


Halmos Judit
kívánság-koordinátor
2008.06.05.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


10.Június

Kristóf Vas megye de talán az ország egyik legszebb vidékén él, az Őrségben.
Kezelésekre Szombathelyre járnak, így távol van ezekben a hetekben, napokban a családjától, barátaitól, iskolatársaktól.

Kérése ezzel volt kapcsolatos, azért szeretett volna egy telefont hogy ezeken a napokon is tudjon beszélni az otthon maradottakkal.

2008.06.04-én délelőtt a kórházban adtuk át a telefont. melyet már nagyon várt.

Mikor megtudta, hogy a kívánsága teljesítésében a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskolai diákjai segédkeztek nagyon megilletődött...

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak segítségét, hogy örömet szereztek egy beteg kisfiúnak.

Huszár Béláné
kívánság-koordinátor
2008.06.04.


10.Június

Telefonos egyeztetés során megtudtam, hogy Evelin otthon van Cegléden, és nagyon várja kívánsága beteljesüléseként a számítógépet.

Érkezésemkor csodálatos mosollyal fogadott a kislány és nagy érdeklődéssel figyelte, ahogy édesapja segítségével összeillesztettük a gép elemeit és bekapcsoltuk neki.

Őt most a játékok érdeklik elsősorban, de szülei elmondták, hogy a jövőben a kislány tanulásához is segítségnek szeretnék ezt a gépet.

Nagyon örült az egész család az ajándéknak, hálásak voltak a segítségért a Csodalámpa Alapítványnak.


Halmos Judit
kívánság-koordinátor
2008.05.18.

/ 3



'A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!''


6.Június


Sanyi kívánsága egy fából készült kisház volt csúszdával egybeépítve. A nagy napra, az ajándék átadására április közepén került sor.

Mielőtt a csúszdát a család kertjébe elhelyezték volna, a szülők átvitték a gyerekeket a szomszédba. Így nem derült fény túl hamar a meglepetésre.

Ezután feldíszítettük lufikkal a csúszdát, majd mi is türelmetlenül vártuk, hogy Sanyi és testvérei megérkezzenek. Amikor meglátta a Csodalámpától kapott ajándékát, csak annyit tudott mondani (nagy mosollyal az arcán), hogy "ez mi"? Természetesen egyből szaladt és boldogan vette birtokába az újdonsült játékot.

Ott tartózkodásunk alatt felfedezték a játékban rejlő lehetőségeket. Meg is beszélte a szüleivel, hogy ha jó idő lesz, akkor kint fog aludni a testvéreivel a csúszda ház részében.



Lengyel Andrea és Illencsik Mária
Szeged
Szeged, 2008. április 30.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Sándor nevében is köszönjük!


5.Június

Magdika kedves, szerény, kevésbé beszédes kislány. A klinikán a játszószobában kicsik, nagyok azért várják, mert a számítógépen "sokat tud".

Türelmesen tanítgatja a gyerekeket a számítógépes játékok csínjára-bínjára.

Eddig nem volt saját gépe, a rokonoknál gyakorolt.

Május 9-én került sor a kívánságának teljesítésére, a számítógép átadására. Nagy öröm volt, nagyon boldogságot sikerült okoznunk neki.



Túri Edit és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok

4.Június

/ 4



From: ***** zoltán mailto : cz*****@freemail.hu
Sent: Wednesday, June 04, 2008 7:22 AM
To: bakonyijoli@csodalampa.hu
Subject:

Kedves Csodalámpa !

Kedvenc csapatom a Real Madrid ezért azzal a kéréssel fordultam a Csodalámpa alapitványhoz , hogy elszeretnék menni egy Real Madrid focimeccsre.
Jó volt repülővel utazni.
Nagyon jó volt mert bejártuk a várost és láttunk nagyon sok híres építményt.
A meccs is nagyon jó volt. Nagyon élveztem. A Real Madrid is nyert szerencsére és megnyerték a bajnokságot.......

Nagyon nagy élmény volt számomra mert teljesült a régóta várt kívánságom. Nagyon jól éreztem magam......

Köszönöm szépen a Csodalámpának és Mónika Teschlernek !!!!!!!!

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Zoltán nevében is köszönjük!


4.Június

Tibi régóta szeretett volna egy számítógépet.

Így aztán alig várta, hogy végre kijöhessen a kórházból és birtokba vegye ajándékát.

Remélem, egy kicsit mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy ismét otthon van.


Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
2008 április 1.

4.Június

Janó betegsége miatt nagyon gyenge és nehezen tud járni. Nagy nehézséget okoz neki a tömött iskolatáskával a gyaloglás. Ezért a kívánsága egy elektromos kerékpár lett.

Gyönyörű tavaszi napon indultunk kívánságát teljesíteni, ami nagy előkészületeket igényelt, mivel a kerékpárt Szegedről kellett Kecskemétre szállítanunk. Segítők összefogásával végül egyik önkéntesünk 80 év fölötti apukája szállította saját autójával az elektromos kerékpárt.

Megérkezésünkkor a család minden tagja lesietett és Janónak ott hamarjában be is teljesült kívánsága. Nagy érdeklődéssel hallgatta, amint önkéntesünk átadta a fontos információkat, tudnivalókat a járműről.


Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Kapás Ferenc úrnak a szállításért!

Dr.Kapás Ferenc és Lengyel Andrea
Kívánság-koordinátorok

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. János nevében is köszönjük!


4.Június

Ibolya már régen vágyott egy számítógépre. 14 éves nagylányként biztosan ki tudja majd használni annak minden előnyét, lehetőségét.

Egy kórházi kontroll alkalmával érkezett a Csodalámpától a meglepetés, nagy örömet okozva Ibolyának.

Kívánjuk, sok-sok boldog órát tölts vele!


Kiss Viktor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.02.04.

4.Június

András talán már sejtett valamit apukája rejtélyes telefonbeszelgetéseiből, melyeket a kivánság teljesülését megelőző napokban folytatott, mégis megilletődött, amikor egy napfényes vasárnap délután becsöngettünk tapolcai otthonába.

Boldogan vette at a hőn áhított Sony kamerát, és bár eredeti kívánsága, a súlytalanság érzésének kipróbálása kezelőorvosának javaslatára nem teljesülhetett, valóban nagy örömet sikerültszereznünk neki.
Azonnal bekapcsolta, és kipróbálta a készüléket, profikat meghazudtoló ügyességgel készített vele próbafelvételeket, míg mi szüleivel beszélgettünk, fényképeket nézegettünk. További jó egészséget, sok örömet kívánunk Andrásnak!

/ 3



Horváth Anita és Ecsedi Péter
kívánság-koordinátorok
Tapolca, 2008.04.13.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!

From: Riskaaa mailto : ***@freestart.hu
Sent: Thursday, June 05, 2008 1:30 AM
To: Horváth Anita
Subject:

Kedves Csodalámpa!

Szeretnénk köszönetet mondani a fiam kivánságának teljesítéséért.
Andris 1 éve betegedett meg. Egy apró kis csomót vett észre a nyakán, ami sehogy sem akart elmúlni.Néhány vizsgálat után kiderült, Hodgkin lymphoma a betegsége, és hamarosan elkezdődőtt a kemoterápia is a pécsi klinikán.
Nagy öröm a gyerekeknek, amikor megkapják a várva várt ajándékot, és bizonyára nagy öröm az ajándék átadása is, a gyerekek boldogságának látványa.De az önök munkája akkor is nagyon fontos, amikor éppen nem láthatják az eredményét.

Amikor egy gyerek bekerül a kórházba, hírtelen rázúdul a betegség tudata, a szúrkálások, a műtétek, stb.
Mérhetetlenül megrémül, és eleinte a szülő szemében is csak a riadalmat látja.És akkor jön egy nővér, vagy pszichológus, aki elkezd mesélni a Csodalámpáról. A gyerek pedig már nem is a betegségére figyel, hanem örül a lehetőségnek és azon gondolkozik, hogy mit is kérjen.

Amikor megkapta, akkor pedig a játék tereli el a figyelmét a rossz gondolatokról. Már nem is fájnak annyira a szúrások, kicsit jobb a közérzete is, és azon sem ér rá gondolkodni, hogy otthon a haverok mit csinálhatnak.
Mikor Andris bekerült a klinikára, több kisgyerek is játszott PSP-vel, ami neki is megtetszett. Kiderült, a Csodalámpától kapták ajándékba. Andris elhatározta, hogy ő is ilyet fog kérni, de mire összeszedte volna a bátorságát, hogy szóljon Tündének, a Csodalámpás-nővérnek, az egyik rokonunk meglepte őt egy PSP-vel.

Utána sokáig gondolkozott, hogy mi mást kérjen, mire kitalálta, hogy a súlytalanság állapotát szeretné kipróbálni. Ezt viszont az orvosa nem javasolta.

Akkoriban romlott el a régi kameránk, ami Andrissal egyidős, már pici kora óta készítettem róla felvételeket. Aztán ahogy nagyobb lett, ő is elkezdte használni. De mivel elromlott, és ehhez a típushoz már alkatrészt sem gyártanak,éppen a betegség időszaka maradt ki a dokumentumok sorából. Így jött az ötlet, hogy kamerét kérjen.

Közben telt az idő, lejárt a fél éves kemoterápia, így Andris már nem a klinikán, hanem itthon kapta meg az ajándékát. Egy nagyon kedves fiatal pár hozta el ilyen messzire, igazi meglepetést okozva a fiunknak. Nagyon büszke rá, hogy saját kamerája van. A kezelését is pillanatok alatt megtanulta és úgy látom, jó érzéke van a fényképezéshez és a felvételekhez is.Lehet, hogy a jövőjét, a pályaválasztását is befolyásolni fogja ez az ajándék.

Nagyon köszönjük, és munkájukhoz sok sikert, erőt, kitartást és együttérző támogatókat kívánunk!

Sz*** család

Tapolca 2008.06.04.


3.Június

Johanna azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy szeretne egy trombitát (!) kapni.
Kiderült, hogy immár egy éve szorgalmasan tanul Norbi bácsitól zenélni.

Mi sem volt természetesebb, mint valóra váltani ezt az igen érdekes kérést. Miután megtudtuk, pontosan milyen trombitát is szeretne Johanna, szerencsénkre néhány segítő kézre is találtunk a szervezésben, az Amerikai Iskola tanulói szerették volna Johannát meglepni ezzel a klassz hangszerrel.

Nem is akárhogyan. Június 2-án évzáró ünnepségük keretében kis koncertet adtak Johanna tiszteletére.

Ő a megilletődéstől először szólni sem tudott. Hát még akkor, amikor egy malomkeréknyi virágcsokrot is kapott a hangszerhez.

/ 4



Csendesen megköszönte és leült. Ahogy véget ért az ünnepség, izgatottan kicsomagolta, kézbe vette és örömünkre "trombitára zendített". Nagyon jól játszott.

Mikor megkérdeztük, hogy jövőre ellátogat-e ismét velünk az Amerikai Iskolába, hogy zenéljen egy kicsit, rögtön bólintott.

Reméljük, hogy 2009-ben valóban sikerül a találkozó!

Köszönjük a Budapest Amerikai Nemzetközi Iskola hallgatóinak, tanárainak hogy ismét varázsoltak velünk, nekünk.

Patzauer Éva
kívánságkoordinátor
Budapest, 2008.06.02.


3.Június


Janó él-hal a rappért, tánciskolába jár, DJ-nek készül, persze konkrét szakmán is gondolkodik és hát ki mással is szeretett volna találkozni, mint LL Juniorral. A kezelések miatt csak minden második héten lehetett volna a kívánságát valóra váltani, de a művész úr honlapját hiába is böngésztük, Nyáránd és környéke kimaradt a fellépési listából.

Németh Nedda műsorszerkesztő azonban segített nekünk megszervezni, hogy János LL Juniorral nem máshol, mint az RTL Klub Reggeli élő adásában találkozhasson. A család Nyárándról hajnali 5-kor indult, nehogy lekésse az adást. Izgult a papa is nagyon, aki egyedül neveli a kamasz fiút, és szeretne neki mindenben segíteni, hogy betegsége ellenére sikerüljenek a tervei.

A stúdióba érve a sok sztár csak jött-jött és adta át egymásnak a helyet, s közben kezet fogtak és üdvözölték Janót is. Azután mi következtünk: az addig csacsogó fiú lélegzete is elállt, amikor megérkezett LL Junior is. Beszélgettek, majd az adást követően is maradt még a nyárándi fiúnak lehetősége, hogy példaképét kifaggassa, tanácsokat kérjen tőle.

A nap még nem zárult le, mert a televízió szerkesztősége két Tropicarium belépőt ajándékozott Jánosnak és édesapjának, ők pedig szívesen vetették bele magukat a tengeri birodalomba.





Köszönjük az RTL KLUB Reggeli műsorának, hogy megszervezte az élő műsoros találkozót és természetesen LL Juniornak, aki már nem először teljesíti csodalámpás gyerek kérését, és jó ismerősként mondja: persze, megyek, találkozzunk.



Felkai Márta és Huszár Katalin
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2008. május 16.

3.Június

Barbarával és családjával egy szombati napon találkoztunk. A kapuban vártak minket.
Barbi jókedvű, barátságos, mosolygós kislány, aki nem is sejtette, hogy a mai napon ajándékot fog kapni.

Boldogan invitált szobájába, mutogatta babáit, játékait. Elmesélte, hogy nagyon szereti a meséket, többek között Micimackó is a kedvence.

Beszélgetés közben le sem vette szemét a kis csomagról, melyet aztán izgatottan bontott ki.
Mindenkit meghívott "mozizni" egy mesefilm erejéig.

/ 7



Megnyugtatott minket, hogy magával fogja vinni Pestre a doktorbácsihoz, mert meg kell neki is mutatni. Anyuka hozzátette, hogy ezzel is fog aludni, ahogy őt ismeri.

Kedves Barbi! ívánjuk neked, hogy inkább otthon, használd a DVD lejátszót, mint a kórházban.
Jó érzéssel indultunk haza, hiszen boldog napot tudtunk szerezni egy egész családnak!

Köszönjük Tedd Tündének és családjának, hogy támogatták a kívánság teljesítését.

Albelné Benkő Beatrix és Albel Róbert
Kívánság-koordinátor
Békéscsaba, 2008.05.10.

2.Június


Mire megérkeztünk, már állt a játszóház, a kert dísze lett. Színes lufikkal feldíszítettük, és vártuk Katát, hogy átadhassuk az ajándékot. Megilletődötten állt a kapuban:

-Köszönöm ..nagyon köszönöm -mondta el többször,és csak állt megszeppenve.

-Kata szaladj, próbáld ki- mondtuk neki.

Szégyenlősen ment oda, csúszott egyet, még egyet, aztán már szaladt, csúszott önfeledten, és boldogan. Pózolt, mosolygott a fényképezőgépeknek. Telefonált kis barátnőjének, hogy jöjjön, nézze ő is meg, milyen szuper ajándékot kapott.



Búcsúzóul mi is kaptunk egy kedves kis rajzot Katától, sok-sok puszi kíséretében.





Zámbori Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


2.Június

Klaudia izgatottan várja a júniusi ballagását, és ezt a nevezetes napot egy videokamera segítségével szeretné megörökíteni az egész családnak.

Az ajándékot átadtuk, kívánjuk, legyen még az életben sok szép pillanatod, emléked, amit érdemes lesz ezzel a masinával felvenni.

Lángh Zsófia és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.05.20.

A kívánságteljesítésről nem készült fénykép.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!


1.Június

Mario sosem gondolta volna, hogy egyik legnagyobb vágya, azaz, hogy legyen egy saját laptopja, ilyen hamar valóra válik.

Alig egy hónapot kellett várnia arra, hogy megérkezzen a laptop ill. azok a gyerekek, akik csak neki szerettek volna örömet szerezni.

A gyermeksereggel nem csak a laptop jött, hanem sok, sok számítógépes játék, film.
Igaz, hogy eleinte nehezen ment a gép kezelése, de a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulói kedvesen mosolyogva tanították, magyaráztak.

Pillanatok alatt elszállt az az idő, amit Marioval tölthettünk. A "tanítás" végén a gyerekek e-mail címet, telefonszámot cseréltek. Ígérték, hogy a jövőben is tartani fogják a kapcsolatot egymással.

/ 6




Öröm volt nézni, ahogy ők, mindannyian elfelejtették a betegséget, különbséget kórház és a "normál élet", otthon és iskola között, számukra és számunkra ez volt és marad a természetes.

Reméljük, hogy az ajándék és a sok, sok email, telefon megkönnyíti és gyorsítja Mario gyógyulását.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulóinak, hogy ismét velünk voltak és Csodát tettek.


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.május 19.

1.Június

Andris pici korától gyermekotthonban él, jelenleg az evangélikus SAREPTA Szeretettotthonban gondozzák. Mivel tolókocsihoz kötött, ideje nagy részét tévé előtt tölti, kedvence az RTL Klub adása. Szinte minden műsort ismer, a riporterek nevét kívülről tudja. Azt kérte, szeretné egyszer belülről megnézni, hogyan készül egy adás.

Az ott töltött másfél óra alatt 10 négyzetméteren belül legalább 30 sztár megfordult, forgattuk őt a kocsijával együtt, hogy mindenkit jól lásson. A szerkesztők és a sztárok is nagyon kedvesek voltak, egymás után mutatkoztak be Andrisnak: Gönczi Gábor, Lilu, Szujó Zoltán, Sütő Enikő... és egyszer csak LL.Junior is megérkezett.

/ 5



Már a sztáráradat sem volt mindennapi, s akkor jött a csúcs, élő adásban beszélgettek Andrissal. Ezután benéztünk még a vezérlőbe, a sok-sok monitor közé, majd a Reggeli műsor csapata 2 Tropicarium-belépőt ajándékozott Andrisnak, így a sztártalálkozó után még egy igazi szórakozás következett a tengeri szépségek között.

Köszönjük az RTL KLUB Reggeli műsorának, elsősorban Németh Nedda szerkesztőnek, hogy segített megszervezni a látogatást, a SAPERTA szeretetotthonnak, hogy rendelkezésünkre bocsátottak egy speciális buszt a szállításhoz és Pocsalmy Zsuzsa főiskolai hallgatónak, aki vállalta Andris szakszerű kíséretét.

Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008. május 16.

Archívum



Belépés