Beszámolók


1.Január
30.Április

Ma jártunk a Madarász utcai gyermekkórházban, ahol Bernátnak átadhattuk a laptopot, amelyre már nagyon régóta vágyott.

A Bunge Zrt. karácsonyi rendezvényén a cég munkatársai gyűjtést rendeztek, az összegűlt összegből a Csodalámpa alapítvány több beteg gyermek kívánságát is teljesítheti. Bernát volt az első, a többi ajándékozásról is beszámolunk majd.

Bernát 16 éves, válogatott ökölvívó és leukémiával küzd február óta. Szerencsére állapota javul, már csak a kezelések idejére kell befeküdnie a kórházba.

Bernát nagyon örült az ajándéknak, mint elmondta nyelvtanulásra és családfakutatásra fogja először is használni a gépet.


Bernát nevében is köszönjük a Bunge munkatársainak támogatását!

Kővágó Szonja
kívánság-koordinátor
Budapest 2012.04.10.


25.Április

Sok időnek kellett eltelnie odáig, hogy végre találkozhattunk Viktorral és teljesülhetett a kívánsága. A fiatalembernek nem kis fejtörést okozott, hogy mit is szeretne, aminek igazán örülni tudna, de hamarosan megszületett a döntés: X-box Kinect játékot!

Egy kórházi vizsgálatnak „köszönhetően” a családnak Budapestre kellett feljönnie, így az irodában tudtuk átadni a játékot. Nem telt bele 10 percbe és már halomba álltak az asztalon a dobozok és zacskók, hiszen alaposan ellenőrizni kellett, hogy minden megvan-e és még mi egyéb, és ez mi... és az ....?

Természetesen a „leltár” tökéletes volt, csak arra várt a szerkezet, hogy végre gyermek játsszon vele.

Viktor, kívánjuk, hogy nagyon sok kellemes órát szerezzen neked a játék!




A kívánság az AXA csoport Magyarország Közhasznú Támogatási Programja keretéből teljesült.







Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor,
Budapest, 2012.

25.Április



Péntek este találkoztam Tomival és édesapjával a budapesti repülőtéren, nekik ez volt az első repülésük, bár Tomi apukája helikopteren ült már. Késő este értünk a manchesteri Hotel Marriott Airportba.

A Budapest Marriott Hotel közbenjárására ez a szálloda támogatásként fogadta Tomit és kísérőit, a recepción nagyon készségesek és kedvesek voltak velünk. Másnap a tipikus “angol reggeli” után az Angliában élő édesapám, Barabás Tamás, elvitt bennünket Chesterbe, az állatkertbe.

Nagyon különleges állatokat láttunk, ami Tominak is felkeltette az érdeklődését, hiszen nagyon szereti az állatokat. Szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, mivel csak délután kezdett el esni az eső. Az állatkerti kiruccanás utána megnéztük Chester- város nevezetességeit, majd elfogyasztottunk egy tradicionális “fish and chipset”, amelyet azonban Tomiék egy kissé zsírosnak találtak.

Vasárnap jöhetett a várva várt nagy nap, a mérkőzés napja. Mindannyian nagyon izgatottak voltunk, és jobban nem is sikerülhetett volna a meccs, hiszen a Manchester United csapata 4-0-ra győzedelmeskedett az Aston Villa csapata felett az Old Trafordban

A leírhatatlan élményt Tamás így fogalmazta meg:
A stadionba érve nagyon meglepődtem a stadion nagyságán, mert tévében sokkal másképpen látszik. A stadion megtelt és a hangulat nagyon jó volt, sok olyan dolgot láttam, amit a mérkőzésen nem mutatnak a tévében a közvetítés során. Észre sem vettem, úgy eltelt a 90 perc. Na és persze a meccs az nagyon szuper volt, és nyert a Manchester 4-0-ra.

Hétfőn az Old Trafford Múzeumot is megtekintettünk, valamint egy igazán különleges stadiontúrán is részt vettünk. Erről is Tamás szavai a leghitelesebbek:

A harmadik napon a stadionba látogattunk el. Megnéztük a kiállított kupákat, bementünk az öltözőbe, beleülhettünk az edzői székbe és ott is ebédeltünk. A negyedik napon délelőtt kipihentük az előző napok fáradalmait és délután hazautaztunk

Örömömre szolgált, hogy részt vehettem Tomiékkal ezen az utazáson, és remélem másnak is segíthetek majd álmának valóra váltásában.




Köszönjük a budapesti Marriott Hotel hathatós segítségét!







Köszönjük a manchesteri Hotel Marriott Airport vendéglátását!







Köszönjük a meccsjegyeket a WORLD FOOTBALL Tickets-nek!






Köszönjük az ismételt támogatását!!




/ 4






Barabás Bence és Barabás Tamás
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.04.22




Kedves Csodalámpa!



Először is szeretném megköszönni, hogy teljesítették a kívánságomat, és lehetővé tették számomra azt, hogy kiutazzak Manchesterbe és láthassam a kedvenc csapatomat.

A repülőtéren találkoztunk a csodalámpa önkéntesével, Barabás Bencével, akiről kiderül, egyformán szeretjük a Manchester csapatott. Első repülésem volt de, egy kicsit sem féltem. Késő este értünk a Hotel Marriott szállodába, ami egy nagyon szép és elegáns hotel.

Első napon egy angol kisvárosba, Chesterbe utaztunk. Bence apukája is csatlakozott hozzánk, így orvos is vigyázott rám. Elmentünk egy állatkertbe, majd. utána városnézéssel telt el a nap. Második napon egy történelmi múzeumot néztünk, meg aminek a neve IWM Word. Délután lett, és elérkezett a nagy álom!!!

Szeretnék köszönetet mondani még egyszer az Alapítványnak, Bencének és az apukájának, Barabás Tamásnak!!!



...... Tamás


25.Április




Laci már nagyon várta a kért ajándékot, amelyet egy szép napos áprilisi délután sikerült eljuttatni a családi otthonba.

A támogató cég nevében az ügyvezető igazgatóval együtt adtuk át a várva várt televíziót. Laci már előre eldöntötte, hogy nem engedi a szülőket a tv közelébe, hiszen ez már csak az övé, hiszen ő kérte az alapítványunktól.

Nagy összefogással kikerült a dobozból az új készülék, és a sok felnőtt segítségével rövid időn belül beüzemelésre is került. A távirányító hamar megmelegedett a nagyfiú kezében, amikor elkezdett ismerkedni a tv használatával.

Kívánjuk, hogy nagyon sok kellemes és szórakoztató órát szerezzen neked!




Köszönjük a MICRO-TOP Kft.-nek hogy ismét hozzájárultak

egy gyermek álmának valóra váltásához!


Király István
kívánság koordinátor
Tiszatenyő, 2012.04.03.

24.Április





Márk még csak 12 éves, de már átélt egy súlyos vese-transzplantációt, s most éppen májdonorra vár. Nem tartja magát különlegesnek vagy éppen hősnek, az iskolában is megtesz mindent, hogy a többiekkel együtt haladhasson a tanulásban. Ránézésre egy virgonc fiú. A sok kezelés azonban nemcsak a barátokkal tölthető időből vesz el, hanem a fiúkat leginkább ebben a korban érdeklő számítógépes világból is. Ezért a Csodalámpától egy laptopot kért, hogy amikor hosszú időt kell eltöltenie a kórházi ágyban, akkor legyen, ami eltereli a figyelmét és a kikapcsolódását segíti. Márkot otthon kerestük fel a Tchibo képviselőivel, Szijjártó Ágival és Mészáros Zsolttal, akik a cég ajándékaként segítettek e kívánság teljesítésében.

Márk izgatottan bontotta ki a csomagot, majd amíg mi felnőttek azon tanakodtunk, vajon hogyan indítható el a program, addig Márk már az ikonok között válogatott. Szuper ez a gép, mondta nekünk és már el is merült a technika világában. Mi pedig csak álltunk körülötte és láttuk, ismét sikerült örömet szereznünk, amikor egy kisgyerek kérését teljesítettük.

Kívánjuk neked Márk, hogy találjanak neked megfelelő donort és sikerüljön a második műtét is, a társaid között lehess minél előbb!




Köszönjük a Tchibo támogatását, Szijjártó Ágnes kommunikációs menedzsernek és

Mészáros Zsolt marketingigazgatónak pedig, hogy személyesen is részt vettek a kívánságteljesítésben.







/ 2






Felkai Márta
Budapest, 2012.április 11.

24.Április



Az idei névnapja kicsit másként alakult, mint eddig a „mi” kis Emmánknak, hiszen pár nappal utána adtuk át a Csodalámpától kért ajándékát. Emma ajándékozása olyan volt nekünk, mint az adventi időszak. A mindennapokban ott volt a készülődés, a szervezés örömteli varázsa, az izgatott várakozás…

Majd eljött a nagy nap! Reggel korán megébredtem, hiszen tele voltam izgalommal vajon tetszeni fog-e Emmának az ajándék, s reméltem, hogy minden jól alakul. Kicsit korábban érkeztünk meg a lakásukhoz. Pontosan az emelet számát nem is tudtuk, így nem is bántuk, gondoltuk legalább lesz időnk tájékozódni. Azonban akkora már tudtuk, hogy hova kell mennünk, mert az ablakból apró szempárok figyelték érkezésünket. Mikor a lakásba értünk, két nagyon csinos kis hölgy várt minket az anyukájukkal. Félénken bemutatkoztak nekünk, s a nappaliba kísértek. Úgy véltük, kicsit beszélgetünk, mielőtt átadjuk az ajándékot.

Azonban Emma már akkor az előszobában hagyott ajándékot kerülgette, míg mi bent beszélgettünk. Majd amikor láttuk, hogy tovább már nem kellene halogatni, akkor végre átadtuk neki a babzsákfotelt. Testvére Dóri segített neki kibontani a csomagolást, mert Emmán, ha látszódott is a kíváncsiság és a vágy, akkor is még mindig kicsit félénk volt. Végül, amikor feloldódott és megbarátkozott velünk, akkor önfeledten játszott Dórival: ugrándoztak, belefúrták magukat a babzsákba, majd egymás mellé feküdtek, és úgy hancúroztak a fotelen.

Mi meg csak ott ültünk és magunkba szívtuk az arcukról sugárzó örömet, a mosolyt, a pillantásukat, hogy „szűk” napokon majd elővehessük. Egy megpróbáltatással teli időszak után hatalmas erőt adott nekünk ezeknek a kislányoknak a mosolya, öröme és az egymás iránt érzett szeretete. ÉS IGEN!!! Ez az, amiért érdemes ezt csinálni!

S azt hiszem, ez olyan, mint a „kábítószer”. Aki egyszer megérzi az ajándékozás adta öröm ízét, az utána nem fog tudni leszokni róla!!!
További jó egészséget, és jó pihenést kívánunk a babzsákfotelben a „mi” kis Emmánknak és az egész családjának!




Külön köszönet KATÓ IMRÉNEK a fotel hazaszállításában való segítségéért!




/ 3






Geleta Péter és Takács Anikó
kívánságkoordinátor
Komárom,2012. április 21.

24.Április



Dzsenifer még 2011-ben, novemberben került kórházba. A karácsonyi ünnepeket otthon tölthette, de 2012. január 12-től folyamatosan kórházban van. A legfeljebb néhány hétre tervezett kórházi tartózkodás hónapokra nyúlt. A családot, a két kisebb testvért - akiknek napi ellátásából Dzseni szinte pótanyukaként vette ki részét - nélkülöznie kellett, és a barátoktól is elszakadt.

Az összekötő kapocs az internet, a Facebook lett. Ezért kérte Dzseni a Csodalámpától a telefont, amire olyan régóta vágyott, és amiről korábban nem hitte, hogy valaha is az övé lehet.

A Mikuláskocogás résztvevői, akik - minden évben más - idén a Csodalámpa Alapítványt támogatták, három gyerek egyikeként valóra váltották Dzsenifer álmát is. Nagy volt az öröm, amikor a "Főmikulás" személyesen adta át a csapat ajándékát.




Köszönjük a Mikuláskocogás résztvevőinek, hogy hozzájárultak Dzsenifer öröméhez!








Orosházi Katalin
kívánság-koordinátor
2012.04.18.

18.Április



A 4 éves Juditka ajándékozása szó szerint varázslatos volt, mert mi varázsoltunk. Az ajándék doboza, már hamarabb odaért a tulajdonosához, mint mi. De úgy tudta, üres.

A kapuban vártak, hárman is, mert nem csak Judit volt izgatott, de az anyukája is, és a kis öccse is. Így mikor odaértünk, és bementünk az üres dobozba belevarázsoltuk azt a babaházat, amit már annyira vártak! Ezután indulhatott a hajrááááááá! A dobozt ki lehetett bontani!

Sajnos nem volt egyszerű, mert hárman is alig boldogultak, így becsatlakoztunk, és ötünknek már sikerült a nagy feladat! Jaaaaj de megérte a fáradtságot, mert gyönyörű dolgokat találtak benne, mely sok-sok mosolyt, és örömet rajzolt a kívánságkérő kis arcára!

A fényképezőgép elől folyamatosan el akart bújni az új babaház tulajdonos, majd mikor haza- ért a két nővére, a kicsinek is megjött a kedve a fotózkodáshoz! Így sikerült megörökítenünk a boldog pillanatokat, illetve azt is, milyen nagy munka várt a családra az után, hogy eljöttünk…

Kívánjuk, hogy sok-sok ilyen boldog pillanatod legyen Neked, és családodnak!




Köszönjük Baross Gábor magántámogatónknak,

hogy Judit arcára mosolyt varázsolhattunk!!




/ 5






Illencsik Mária és Mátó Tünde
kívánság-koordinátorok
Békés, 2012.03.21.

18.Április



Gergőben nagyszerű embert ismertem meg. Csendes, de nyitott és barátságos természete azonnal megmutatkozott. Szeméből az elhivatott emberek átszellemültsége sugárzott. Tubaművész szeretne lenni. A hangszert már akkor kinézte magának, amikor még el se bírta volna. Megértette, hogy várnia kell, de felkészült, és amint elég nagyra nőtt, elkezdte a tanulást. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába jár. Több európai országban megfordult már a zenekarokkal, amelyekben játszik. Nemcsak a hangszert tanulja, de szenvedélyes tudásvágy hajtja a közismereti tárgyak tanulásában is. A matematikát is öröm volt tanulni vele.

A betegség veszélyeztetni látszott az eddig szépen ívelő muzsikusi pályát. Gergő azonban nem hagyta el magát. Igaz, erős családi támogatással, de bizakodva, fegyelmezetten csinálta végig a gyötrő kezeléseket. Amikor csak lehetett, két kezelés között is gyakorolt.

Még Pécsett döntötte el, hogy a Csodalámpától második szenvedélyéhez, a horgászathoz kér felszerelést. Nagyon várta a tavaszt, hogy vágya valóra váljon. Végül egy kedves támogató segítségével a Csodalámpa teljesítette a kívánságát.

2012. április 3-án, amikor utoljára jött kontrollra a Szent László Kórházba, kezébe foghatta az áhított horgászbotot és felszerelést. Nagyon örült neki. A támogatóval sajnos nem sikerült találkoznia, de elhatározta, hogy amint hazaér, levelet ír neki és a Csodalámpának.




Köszönjük visszatérő magántámogatónk, Révész István segítségét!!




/ 3






Orosházi Katalin és Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.04.03.

18.Április



Emma a vége felé jár a kezelésnek és nagy meglepetés volt számára kívánságának teljesítése! Több szempontból is nagy öröm volt számára az időpont választása. Először is a hétvégére mentek haza, másodszor jöttek a húsvéti ünnepek, és végül a születésnapját a hó végén fogja ünnepelni.

Nagy kerek szemekkel fogadott bennünket és Lakatos Edinát, a Földgázszállító képviselőjét. Együtt toltuk be a dobozt, amiben a kért Playmobil játék volt.

A kislány a jelenlévők segítségével kibontotta az ajándékát, és apró részletekig minden jól megnézett. A játék tartalmazott minden fontos, pontos és apró részletet, ami egy komoly babaház tartozéka.

A kellemes meglepetés után egy kis beszélgetés következett.



Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!







/ 3






Lengyel Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2010. április 4.

18.Április



A tél folyamán kaptuk a kívánság-bejelentést, hogy Ákoska tavasszal a családjával a budapesti Vidámparkba szeretne elmenni. Szerencsénkre egy kedves felajánló pár által ez a kérés tavasszal meg is valósult.

Egy borús, esős szombati napon nekivágtunk az egész napos mókának. Szinte minden játékot kipróbáltunk, de a fiúk tetszését a dodzsem, hullámvasút és a dzsungeles rész nyerte el. Ákos fáradhatatlanul kergette a galambokat és rengeteget kacagott, igaz nem csak ő, hanem az egész csapat. Majd 6 óra játék után kifáradtan indultunk haza, eseményekkel teli napot hagyva magunk mögött.

Reméljük, hogy feledhetetlen élményt nyújtottunk Ákosnak!
Sok egészséget és szerencsét kívánunk számukra!




Külön köszönet támogatóinknak: Birta Emőkének és Gallai Dávidnak,

akik azon túl, hogy vendégül látták a családot, együtt örültek Ákoskával!




/ 5






Beregi Georgina és Vaski Nikolett
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2012.04.14.

18.Április



Ádám legkedvesebb játéka a meséből jól ismert Thomas, a mozdony. Nagyon örülök, hogy én adhattam át az ajándékot, mivel egy fantasztikus órát tölthettünk Ádámmal és édesanyjával. A találkozóra az Art’Otel-ben került sor, kényelmünkről a szálloda összes dolgozója gondoskodott. Manuelával nagyon vártuk a kisfiút.

Az mozdonyoknak kimondhatatlanul örült és azonnal elkezdett velük játszani. A finom ebéd után jött a másik meglepetés a szálloda által, mely egy Thomas-os torta volt. Ádám ennek is örült, nagyon tetszett neki a színes mozdony. A sok ajándékot hazavitte, hogy a testvéreivel is megoszthassa.

Reméljük, hogy nagy örömét leli a játékokban!



Köszönjük a MAVIR támogatását!!




Külön köszönet az Art’Otelnek, hogy még emlékezetesebbé

varázsolták ezt a napot Ádám számára.








Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.04.10.

17.Április





Virginiát Debrecenben műtötték, utókezelése Miskolcon a gyermekkórházban folytatódik.

Nagyon szeret zenét hallgatni és mesefilmeket nézegetni, ezek teljesen lekötik a figyelmét. Szeretett volna egy olyan DVD lejátszót, amit az ágyban is és a kis kocsijában - amelyben szinte egész nap ül -, az ölébe fogva is tud használni.

Nem is kellett sokáig várnia, hogy teljesüljön a kívánsága. Egy szép napos délelőtt megérkezett a várva várt ajándék, melyet Cseresznye Dénes, a Tchibo képviselője adott át nagy szeretettel.

Igazi volt az öröm! Jó volt látni, hogy nemcsak Virginia, hanem az egész gyerekosztály osztozott a kislány örömében.

Kedves Virginia! Kívánjuk, hogy sok szép mesét tudj megnézi a DVD lejátszón.




Köszönjük a Tchibo Budapest Kft. vezetőinek és munkatársainak,

hogy támogatásukkal megvalósulhatott Virginia álma.






Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. április 05.

17.Április



Roland a miskolci kórházban van kezelés alatt, anyukájával telefonon egyeztetve tudomásomra jutott, hogy kiengedték a Ronald Házba. Nagyon jó alkalom volt arra, hogy meglepjem a laptoppal Rolandot.

Megérkezésemkor nagyon meglepődött, nem hitt a szemének, hogy ott vagyok. Átadtam neki az ajándékot, szóhoz sem tudott jutni, nem győzte megköszönni a masinát, rögtön ki is bontotta.

Megkapta az egyéves internet előfizetést is, amit a laptoppal együtt az Ericsson cég ajánlott fel neki, na, ekkor már nagyon zavarba volt, hogy még ezt is átvehette meglepetésként. Szeme felcsillant, boldogság töltötte el.

Remélem, sok örömöt lelsz benne a kórházban töltött nehéz napokban. Kitartást Neked, hisz Te erősebb vagy mindenkinél!




Köszönjük a laptopot, az Ericsson Magyarország Kft. támogatását,

mellyel még több gyermek álmát tudjuk valóra váltani!!








Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
2012.03.23.

17.Április



T. Attila támogató barátunk felfigyelt az alapítvány oldalán Dzsesszika kívánságára, és úgy döntött, hogy teljesíti a kislány álmát.

Dzsesszika egy kerti játszóházat kért a Csodalámpa Alapítványtól. A gondolatokat tett követte, és megrendelte a pici számára a kért ajándékot, megbízott bennünket az ajándék átadásával. Már csak a jó időt vártuk!!

A mai napon, 2012. április 6-án, a húsvéti ünnepek előtt meg is történt az ajándékozás. Az édesapával egyeztetve, a gyermek tudta nélkül, egy kedves barátommal megérkeztünk a házukhoz. A találkozás első pillanataiban még eléggé meg volt szeppenve a kicsi lány, de miután megtudta, hogy teljesült a kérése, és éppen az ünnepekre, ez nagy mosolyt csalt az arcára.

Mikor meglátta a kerti kisházat, nagy szeretettel megköszönte, és a támogatása mellett összeszereltük neki. Míg a matricákkal csinosítgattuk, addigra ő már birtokba is vette a nővérével a házikót, majd kijelentette, hogy az éjszakát már abban fogja tölteni, és el is kezdte berendezni párnákkal és takaróval.

Nagy öröm volt látni az arcán a boldogságot, melyet szereztünk neki. Tudom, hogy az ajándék segít neki abban, hogy a betegségéből még gyorsabban felgyógyuljon.




Köszönjük magántámogatónk felajánlását!





Bodacz Zsolt és Sós József
kívánság- koordinátorok
Nyírábrány, 2012-04-06

17.Április

Az élet néha furcsa kanyarokat tartogat. Balázzsal pár hónapja a cégünk által rendezett Mikulás ünnepségen találkoztam először, most pedig a Csodalámpa kapcsán kerültünk újra kapcsolatba.

A jövő héten 8. születésnapját ünneplő győri kisfiú kívánsága egy érintőképernyős telefon volt. Nem kellett sokáig várni, hisz a Csodalámpa dzsinnje Balázshoz is ellátogatott egy szép tavaszi napon. A csillogó szemű kisfiú kezdetben megilletődve kerülgetett minket, de hamarosan fény derült látogatásunk okára, és onnantól kezdve már jutott bőven a mosolyokból is.

Ahogy ez nálunk lány önkénteseknél lenni szokott, kicsit szorongva nyújtottuk át a technikai ajándékot, de nem volt okunk aggodalomra. Balázs férfias lendülettel kaparta a kódot, helyezte el a kártyát, kapcsolta be a készüléket és nyomogatta a gombokat.

Reméljük, Balázsnak sok öröme telik majd a mobil csodában, az okozott öröm pedig gyorsítja a gyógyulását!




Erdős Réka és Potyondi Zsuzsa
kívánság-koordinátorok
Győr, 2012.03.31.

17.Április

Arnold betegsége miatt az idő nagy részében otthon tartózkodik.

Azért szeretett volna egy laptopot, hogy a barátaival tudja tartani a kapcsolatot, a tanulásban is segítségére lehessen, a világhálón a sportot nyomon tudja követni, mivel Arnold nagy focirajongó.

Kívánságát rövid időn belül tudtuk teljesíteni, külön öröm volt Arnold számára, hogy két héttel a születésnapja előtt megkapta a laptopot, így olyan volt, mintha a születésnapját ünnepeltük volna.



Köszönjük a Földgázszállító Zrt. Támogatását!






Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Pusztacsalád, 2012. március 16.

11.Április


Dániel saját beszámolójával önkéntesünk tolla nem vetekedhet:


BUGATTI élménybeszámoló

(készült A. Dániel Csodalámpás álomutazásáról 2012. március 29-31-én)

Kedves Andrea, Éva, Vili és minden Csodalámpás Tündér!

2012. március 29-én 13 órakor érkeztünk ki édesanyámmal a reptérre. Izgatottan vártuk a találkozást Benkő Vilivel, akivel azelőtt csak telefonon beszéltünk és kisfiával, Dáviddal. Jobb útitársakat nem is kívánhattunk volna… A repülés élménye, a leszállás közbeni izgalmakkal is felejthetetlen volt.

Zürichből egy hatalmas bérelt autóval indultunk Molsheimbe, Franciaországba.
Az autóút kb. 2 órája alatt jó sokat nevettünk, ismerkedtünk egymással. Az út végén a Bugatti-gyár mellett, egy csodaszép szállodába érkeztünk. A szobánk teljesen akadálymentes, gyönyörű szép volt. Nagyon jól esett mindenkinek a gyors gyorséttermi vacsora.

És eljött a másnap… A reggeli során már mindannyian nagyon izgatottak voltunk. Reggeli után elindultunk A GYÁRba. A sorompónál elkérték az útleveleinket, és cserébe kaptunk egy-egy látogatókártyát. Az udvaron lassan begurulva az izgalom már a tetőfokára hágott. Egy kastély parkjában voltunk, gyönyörű épületek között. A bemutató teremnél már vártak minket! A szalonba lépve 2 csoda várt ránk: egy Bugatti Veyron 16.4 és egy Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Vaoooooo!
Egymást megcsípve rájöttünk, hogy nem álmodunk!!!

Miután felszedtük állunkat a földről, elindultunk a gyártó műhelybe.
Itt magyar(!) vezetéssel részletesen megtudhattunk nagyon sok dolgot és néhány titkot a gyártás, szerelés folyamatáról.
Néhány adat a Veyronról: 4 turbófeltöltős, 16 hengeres 8000 (!) cm3-es, 2,6 mp alatt gyorsul 0-100-ra és a végsebessége 407 (!) km/h. Ha valaki szeretne egy ilyen autót, csak előlegnek, néhány alap alkatrészhez ki kell fizetnie 400.000 Eurót. A gyártás több hónapig is eltarthat az extráktól függően. Pl. láttunk egy kínai rendelésű Grand Sport-ot, amibe a megrendelő egyedi porcelán sárkányt kért a két ülés közé. Aki a Bugattiját szeretné 400 km/h sebességgel vezetni, egy németországi tesztpályán 40 ezer Euróért(!) ezt megteheti! Ha 300 km/h sebességgel akar vezetni, ehhez külön tanfolyamot kell végeznie és kap egy plusz kulcsot a Bugattijához!

A műhelyből az irodáknak otthont adó kastélyba mentünk át.
A terembe lépve a mennyezet is BUGATTI logó alakú volt. Itt a kastély és az egész „gyár” területének felújításáról láttunk képeket kiállítva.
Egy kisebb épületbe mentünk át, ahol a szervizben 2 AUTÓ is volt. Itt hallhattunk először duruzsoló BUGATTI motorokat. A kezünkbe vehettünk igazi BUGATTI indítókulcsot is. Nagyon jó érzés volt…
A bemutató teremmel szemben található az un. Orangerie, ami egy csodálatos illatú citrus pálmaház, amit szintén Ettore Bugatti alapított.

Ezután következett a nap, az év, egész eddigi életem csúcspontja: beülhettem a meseszép Bugatti Veyron 16.4 Super Sport-ba!!! Nemcsak ülhettem benne, de el is vittek egy 20 perces álomútra!!!

Erről nem is lehet szavakban mesélni! Ez az ÉRZÉS felülmúlhatatlan volt számomra. A gyorsulás, a sebesség és a fékezés élménye örökké velem marad! 230 km/h-val száguldottunk!!! Nem tudtam (nem akartam!) kiszállni a BUGATTIból…

Mindezeken túl még királyi módon vendégül is láttak minket. A világ legfinomabb szendvicseit és kézműves cukrászcsodáit kóstolhattuk meg! Mindenki végtelenül kedves volt velünk.

Induláskor még ajándékot is kaptam. EGY IGAZI BUGATTI BASEBALL SAPKÁT és gyönyörű katalógusokat. Kaptam még egy PS3 játékot is, ami autóversenyes és természetesen van benne Bugatti is. Vili is átadta vendéglátóinknak az itthonról hozott kézműves mézeskalács Bugatti logós süteménycsomagot és a finom magyar borokat. Nagyon örültek az ötletes ajándéknak. Élményekkel tele, szomorú szívvel búcsúztunk…

A kijáratnál visszapillantva a parkban még elköszöntünk a Bugatti-gyár 9 saját őzikéjétől. A parkban rengeteg varjú volt, így ha varjút hallok, mindig a BUGATTI-s álomutazás fog az eszembe jutni.

A Bugatti-gyárban vendéglátóink még adtak nekünk egy belépőt is a National Automobile Museum of France-ba, Mulhouse-ba. Ez a múzeum útba is esett visszafelé. Itt több száz(!) európai autót láthattunk a favázas kezdetektől a Formula 1-es modellekig. Külön kiállítórészben forgott egy gyönyörű BUGATTI VEYRON 16.4 izgalmas reklámfilmmel, melyben a tesztpályán suhan 407 km/h-val. A kiállított Bugatti előtt állva a Bugattis basebol sapkánkban büszkén meséltünk egymásnak Dáviddal, hogy milyen élmény volt ülni és száguldani ebben az autócsodában!!! Úgyse hitte volna el senki… A kijárati shop-nál Vili felajánlotta, hogy válasszak valami ajándékot magamnak. Egy BUGATTI parfümöt választottam after shave-el, azért, hogy az illat is mindig erre az álomutazásra emlékeztessen!

/ 8



Visszatérve Zürichbe utunk a Crown Plazába vezetett. Hatalmas, gyönyörű szálloda, csodaszép luxus, akadálymentes szobával… és ez a miénk volt egy egész napig! Kis pihenés után elindultunk sétálni és vacsorázni. Egy hangulatos vendéglőben kötöttünk ki, ami tele volt zsibongó vendégekkel. Akkora bécsi szeletet rendeltünk, hogy lelógott a tányérunkról! Az élmények újbóli felidézése és a vidám beszélgetés során gyorsan telt az este. Sajnos ennek a napnak is vége lett.

Másnap a reggelink fejedelmi mennyiségű és minőségű volt. Délelőttre Vili kitalálta, hogy a zürichi tavon sétahajókázzunk. A kikötőbe villamossal (de milyen villamossal!!!) utaztunk. Kerekes székemmel Pesten nem nagyon tudok BKV-val utazni, de ez itt Zürichben NEM volt gond. Majdnem minden villamos akadálymentes és gyönyörű! Csodálatos érzés volt ezzel a villamossal utazni! A kikötőbe érve szomorúan tapasztaltuk, hogy hajó csak 1 óra múlva indul! Vili ezt az időt is kitöltötte nekünk, úgy, hogy elmentünk ajándékcsokikat venni. (Ezt is Vili fizette nekünk!) Mire visszasétáltunk a Bahnhof utcán (ez olyan, mint Pesten az Andrássy út) a kikötőbe, már lassan gyülekeztek az utasok. A hajónk hatalmas volt! Gond nélkül tudtunk felszállni kerekesszékkel is. Csodálatos másfél órás kört tettünk meg a hajóval a zürichi tavon. Az idő is csodálatosan szép volt. Ilyen luxus környezetben ebédeltünk a hajó fedélzetén. A visszavillamosozás már percre ki volt számolva! Vili ebben is profi! Sajnos már csak a reptérre vezetett utunk. A repülőn újra felidéztük közös élményeinket és tulajdonképpen szomorúak voltunk, hogy vége…

A reptéren már várt minket apukám, és csak kérdezett, kérdezett... Nem hitte el, hogy ilyen dolgok történtek velem!
Megismertem Vili családját is. Végtelenül szimpatikus és kedves emberek, akik „kölcsönadták” nekem Vilit és Dávidot 3 napra. Csak néhány felnőtt barátom van, remélem megtisztel Vili a lehetőséggel, hogy ezek után Őt is közéjük sorolhatom! Köszönöm, hogy megismerhettem, hogy fáradtság nélkül csak azon volt, hogy nekem felejthetetlen élményeket szerezzen! Még a kezdő, gyenge angol tudásomat is volt kedve és türelme csiszolgatni!

Hála és köszönet a Csodalámpának, Patzauer Évának, Mocsonoki Andreának, Benkő Vilinek és az összes Tündérnek aki segített abban, hogy valóra váljon az álmom. Kerekesszékben élve az életem a gyors autók szeretete és ismerete a mindenem! A világon kevés ember van aki elmondhatja, hogy látott, megérintett, beleült, sőt utazott is BUGATTIban!!! Mostantól kicsit más lett a világ! Ma már tudom értékelni, hogy ismeretlen emberek önzetlenül, pénzt, fáradtságot nem kímélve, kapcsolataikat felhasználva jót cselekedjenek. Ezentúl, ha szomorú lennék, vagy fájna valami, csak becsukom a szemem és újra száguldok a világ leggyorsabb autójával, a BUGATTIval… Köszönöm az élményt, ez már mindörökké az enyém… csak az enyém…

Mégegyszer köszönöm, örök hálával tartozom a Csodalámpának!!!

Budapest, 2012. április 02.

A... Dániel (16 éves)




Benkő Vilmos és Benkő Dávid
kívánság-koordinátorok
Budapest-Zürich, 2012. március 30.

Dániel nevében is hálásan köszönjük Schaffer János (AUDI Győr) és Szamos Péter (Bugatti) uraknak, Mme Anne Beynat-nak és Mme Isabell Wabnitz-nak továbbá alábbi támogatóinknak, hogy lehetővé tették e rendkívüli kívánság teljesítését.





From: A*** Dániel daniel @ ***.hu
Date: 2012/4/4
Subject: BUGATTI

Kedves Vili,

Anyukám megadta az email címedet,így Neked is elküldöm a Csodalámpának írt élménybeszámolómat!
Soha nem fogom elfelejteni ezt a 3 napot...Örökké hálás leszek érte!!!
Köszönöm, hogy megismerhettelek és álmom megvalósulásában segítettél!
A Bugatti "gyár" élménye, a repülés, a sétahajózás, a villamosozás, az ajándékok, a klassz beszélgetések és a 230(!) már csak az enyém, örök élményem marad...

KÖSZÖNÖM a jóságodat és a tanításodat megfogadom: önzetlenül adni jó!

Üdvözlettel,
Dani 230


6.Április



Mátét aznap látogattuk meg, mikor már készülődött haza a kórházból, a hosszú kezelés után. Így aztán különösen jókedvű volt.

A kisfiú nagyon szereti a vonatokat, a TV-ben is szívesen nézi a Thomas és barátai sorozatot. Érthető tehát, hogy egy ilyen ajándéknak nagyon örült.

Darabonként húztuk ki a mozdonyokat a táskából. Természetesen mindegyiknek tudta a nevét kívülről. A harmadik mozdony láttán sikongatva kérdezte, hogy ez tényleg mind az övé-e. Az utolsó darabnál, már nem is tudta, hogy melyiket vegye a kezébe.

Nehezen, de azért sikerült rábeszélni, hogy ne bontsa ki mindet, hanem majd csak otthon az apukájával, aki hamarosan megérkezik, hogy végre hazavigye.




Köszönjük magántámogatóink felajánlását!




/ 2






Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.03.28.

6.Április





Kevin kontroll vizsgálatokra jött szüleivel az I.sz. Gyerekklinika ambulanciájára, amikor meglepetésként ajándékát megkapta.

A támogató cég képviselője, Tóth István úr hozta el neki és adta át az új Nokia N8-as mobiltelefont, amire vágyott. Nem tudott a találkozóról, így meglepetten nézett ránk, megszólalni is alig tudott, de azután érdeklődve bontotta ki a csomagot. A támogatónk felajánlotta segítségét, ha bármi kérdése lenne a telefonnal kapcsolatban, megadta elérhetőség is.

Kevinnel beszélgetve megtudtam, most a műtétje után nem járhat iskolába és egy darabig nem is látogathatják a rokonok és barátok, így biztosan jól jön a kapcsolattartáshoz ez az új mobil- készülék.

Nagyon köszönték az ajándékot a szülők és Kevin is.




Köszönjük a Nokia Siemens Networks Kft. támogatását!!








Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest,2012.03.29.

5.Április



Zsoltit otthon látogattuk meg. Kistestvére kíváncsian kukucskált ki a másik szobából, mikor meghallotta, hogy kik vagyunk. Mindketten izgatottan nézegettek a csomag felé, amit vittünk.

A csomag kibontása után boldogan kiáltott fel Zsolti, mikor megpillantotta a vadonatúj laptopot. Hozzáértő módon kapcsolta be, és nézte végig, hogy milyen programok vannak a gépen.

Reméljük, egy kicsit mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Zsolti minél gyorsabban meggyógyuljon.




Köszönjük magántámogatóink felajánlását!




/ 3




Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.03.28.

5.Április





Marci először egy kék biciklit kívánt, de később beleszeretett egy fekete/sárga bringába egy sportáruházban. Amint beköszöntött a tavasz, megbeszéltük a találkozót Marci édesanyjával.

A sportáruház parkolójában találkoztunk Marcival, anyukájával és bátyjával. Itt Marci rögtön ki tudta próbálni a biciklit, amihez kapott egy bukósisakot és egy zárat is.

Marci bátyja is ment egy kört mielőtt felpakoltuk a bringát a család autójának tetőcsomagtartójára.

Használd egészséggel az új bringádat, Marci!




Köszönjük a Morgan Stanley-nek és dolgozóinak támogatását!




Halacsy Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.03.22.

5.Április



Flóra súlyos betegsége miatt sok időt töltött kórházban, szerencsésen sikerültek a műtétei, így már többet lehetett otthon is. Kívánsága egy laptop volt, amely pár hónap múlva meg is érkezett.

Flóra úgy tudta, vérvételre jönnek a klinikára, de mikor már a harmadik emeletre értek, mint mondta: " sejteni kezdett valamit˝. Sejtése beigazolódott, amikor meglátott bennünket az ajándékkal a kezünkben.

Széles mosollyal fordult felénk, és azonnal kipróbálta a gépet. Megígérte, hogy nagyon fog rá vigyázni, és mindig csak a lecke után fog netezni.

Kívánjuk, hogy a huncut mosolyod mindig megmaradjon, és ilyen kedves, kiegyensúlyozott lány maradj!




Köszönjük a Földgázszállító Zrt. támogatását!










Tatár Ágnes és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2012.03.21.

5.Április



Dzseni 13 éves nagylány, Miskolcon a GYEK.-ben kezelik. Kezelése hosszú ideig eltart még, ezért szeretett volna kapni egy laptopot, hogy a kezelések ideje alatt a rokonaival, barátnőivel, osztálytársaival ne kelljen megszakítania a kapcsolatot, hanem a neten keresztül tudjanak "beszélgetni"

Nem kérdezősködött naponta, hogy mikor jön el a Csodalámpa, de szeméből nap, mint nap azt kérdést olvastam ki:
- Még nem?

Ilyenkor egy simogatás volt a válaszom, a ki nem mondott kérdésre. De végre eljött a várva várt nap, amikor is a Csodalámpa ismét teljesíthette egy gyermek kívánságát!

Reggel, amikor beléptem Dzseni kórtermében, Ő még szunyókált, de fél szemmel rám nézett, s meglátva kezemben a táskát, azt hittem egyből a nyakamba ugrik, s örömében ezt kiállotta:
- A laptop!!!!!

Olyan igazi öröm és mosoly volt Dzseni arcán, amilyet mostanában nem igen láttam. Jó volt vele együtt örülni! A képek mindent elárulnak - azt gondolom.




Köszönjük a Dianetika csoportnak a támogatást!




Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2012. április. 02.

5.Április



Balázs a kezeléseken már túl van, és kívánsága egy nagy síkképernyős televízió volt. A szüleivel összebeszélve az ő tudta nélkül leptük meg egyik alkalommal, mikor ellenőrzésre érkezett a klinikánkra.

Nagy volt a meglepetése, amikor az óvónénivel a liftnél a nagy csomaggal vártuk. Hirtelen megszólalni sem tudott, de utána annál nagyobb volt az öröm.

Felvetette, hogy vajon hogyan tudják majd Bajára hazavinni a TV-t. Apukája megnyugtatta, hogy menni fog. Ez sikerült is, és Balázs azóta a saját szobájában az általa kiválasztott műsort kedvére nézheti!




Köszönjük a Marko Dental Fogászat támogatását!!!




Lengyel Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátor
Szeged, 2012.03.21.

2.Április





Gergő egy nagyon vagány, csacsogó, mindig mosolygó, vidám kisfiú. Sokat beszélgettünk, tudtam, hogy szereti a meséket, hisz szívesen vesz részt a mesedélutánokon is, így aztán természetesen ismeri az Aladdin és a csodalámpa meséjét is.

Csillogó szemekkel mesélte, hogy neki rengeteg autója van. Pici karjait teljesen kifeszítve megmutatta, hogy akkora terepjárója is van, ami igazán csuda nagy, és távirányítóval nagyon messzire elmegy. Aztán halkan hozzátette, az igazán csudijó az lenne, ha a dzsinn hozna neki egy olyan terepjáró autót, amibe beülhetne, és igazi nagyfiúként vezethetné azt árkon-bokron át.

Megígértem Gergőnek, hogy beszélek a dzsinnel és megkérem, nézzen utána, hogy is lehetne egy ilyen komoly, nagyfiús álmot valóra váltani. Ettől kezdve, ahányszor találkoztunk a kórházban, mindig bekukkantott a hátam mögé és megkérdezte: elhoztad nekem az autót? Mindig nagyot nevettünk a huncutságán, hiszen okos kis buksijával nagyon jól tudta, hogy egy komoly terepjárót nem is tudnék elrejteni a hátam mögé. Gergőnek nem kellett sokat várnia, hogy vezethesse álmai autóját, mert a budapesti Lukács Cukrászda felajánlotta, hogy a dzsinn bőrébe bújva teljesíti a kisfiú kívánságát.

A nagy meglepetés otthon érte Gergőt. Bármily nehezére esett a családnak és nekünk is, az előre megszervezett "akció" az utolsó pillanatig titokban maradt a huncut kisfiú előtt. Természetesen a Lukács Cukrászda képviselői is jelen voltak az ajándék átadásánál, sőt még finom Macaron sütikkel is kedveskedtek Gergőnek. Határtalan volt Gergő öröme, hitte is-meg nem is, hogy egy igazi terepjárót kapott, aztán gyorsan magához tért, bepattant a kocsiba és azonnal úgy ragadta meg a kormányt, mint egy igazi profi vezető. Néhány perc múlva pici tesója is beülhetett a kocsiba és a két csöppség önfeledt" száguldásba" kezdhetett. Gergő néha kiszállt megnézni, hogy elég üzemanyag van-e a tankban, aztán visszapattant az igazi Szafari autóba és tepertek tovább. Azt hiszem, a Gergőt körülvevő és vele együtt örülő kis csapat nagyon sajnálta, hogy nem nagyobb a terepjáró, mert különben Gergő biztosan elvitt volna minket is egy igazi Szafari túrára. Talán majd legközelebb!

Kívánjuk Neked kicsit Gergő, hogy jó egészségben vezessél még sok-sok kilométert a szuper terepjáróddal, és ha majd felnőttként igazi autót vezetsz, gondolj néha arra: egyszer volt egy pici autód, amelyet nagy-nagy szeretettel ajándékozott neked a mesebeli dzsinn.




Köszönjük a Lukács Cukrászdának, hogy a Macaron napi rendezvény bevételével támogatta Gergő kívánságát!







/ 3






Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2012.március 30.

2.Április



A törékeny nagylánnyal egy kontroll vizsgálat után sikerült találkoznunk, egy budapesti bevásárlóközpont étkezőszintjén.

Még decemberben zajlott egy rendezvény, melynek részvételi díját ajánlották fel a résztvevők jótékonysági célra, és most ebből teljesült ez a kívánság.

Meglepetést szerettünk volna szerezni, azonban az édesapa nem nagyon tudta megmagyarázni a kíváncsi Sárinak, hogy miért mennek bevásárolni egy áruházba éppen egy fárasztó kórházi látogatás után, így kénytelen volt elmondani az igazi okot.. Azért amikor a támogatókat képviselő hölgy átadta a laptopot és nagy üggyel-bajjal kicsomagolásra is került, az öröm csak felcsillant a kislány szemeiben.

Neki öröm, nekünk egy kis meghatottság is (az édesapát sem kivéve), nem lehetett könnyek nélkül nézni ezt az igazi örömöt. Sok idő azonban nem maradt a nézegetésre, mert azonnal „kezelésbe is vette” új kis gazdája a gépet, és megindult a telepítések sorozata.

Jelszavak keresése, kódok megadása és minden szépséges tevékenység, ami egy ilyen szerkezet beüzemeléséhez kell, nagy összefogással hamarosan sikerült is.

Kívánjuk, hogy nagyon sok hasznos tudást és egyben örömet és szórakozást is nyújtson Sárinak a laptop.




Köszönjük a Mikuláskocogás résztvevőinek, hogy hozzájárultak Sári öröméhez!








Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
Budapest, 2012.03.12.

Archívum



Belépés