Beszámolók


1.Január
31.Augusztus

Marcell kívánsága egy laptop volt, melyet sokrétűen használhat: filmeket nézhet rajta, zenét hallgathat, játszhat, szörfözhet a neten.
A nagyfiú boldogan vette át ajándékát, és alig várta, hogy beüzemelhesse az áhított készüléket.


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. támogatását, mellyel valóra válthattuk Marcell kívánságát!


Peltekianné Cseke Otília
kívánság-koordinátor
Hosszúpályi, 2023.08.16.

30.Augusztus


Erik sok időt tölt kórházban és a Csodalámpától az volt a kívánsága, hogy a Balatonnál tölthessen el néhány napot a szüleivel, ahol lehet pancsolni és sokat játszani.

A Danubius Hotel Annabella***Superior a legjobb választás volt Erik számára, hiszen közel volt a Balaton part és a szálloda saját medencéjéből sem lehetett Eriket kikönyörögni.

Az időjárás is kegyes volt Erikhez, a nyár utolsó forró napjait tölthette Balatonfüreden.


Köszönjük az Danubius Hotels Group támogatását, mellyel teljesíthettük Erik kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Balatonfüred, 2023.08.26.

30.Augusztus


Dávid most kezdi a 2. osztályt. Érdeklődő, kedves kisfiú, aki szabadidejében sokat legózik. Vágya az volt, hogy családjával együtt ellátogathasson a nyíregyházi LEGO Gyárba.

Nagyon szeret különböző LEGO játékokkal játszani és bármit szívesen épít belőlük. Kíváncsi volt a gyártás minden apró részletére. Lelkesen járta végig a gyár látogatható részeit és figyelemmel kísérte a gyártási folyamatokat.

A túra végén újabb meglepetés érte a kisfiút, aki örömmel fogadta a LEGO ajándékát.


/ 5




Köszönjük a Magyar Export-Import Bank Zrt.-nek és a LEGO Manufacturing Kft.-nek, hogy valóra válthattuk Dávid kívánságát!


Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.08.25.

30.Augusztus


Anna egy cserfes kislány, aki nagyon szereti az állatokat. Lakóhelyén már volt lehetősége többféle háziállatot megismerni és megsimogatni őket. A Csodalámpától az volt a kívánsága, hogy eltölthessen pár napot a Nyíregyházi Állatparkban, hogy vad- és exotikus állatokat is megismerhessen.

Néhány sort közlünk Anna anyukájának köszönő leveléből:

Nagyon szépen köszönjük a nyaralást Nyíregyházán. Csodálatos volt minden, az állatkert, a szállás, az ételek. Anna nagyon jól érezte magát a hőség ellenére. A hotelben volt egy játszószoba is, és kinti játszótér, Anna mindent felfedezett és kipróbált… és hatalmas örömünkre Anna az állatkertben lévő cumi fára felakasztotta a cumiját és azóta nem cumizik. A kórházi kezelések alatt sajnos nagyon sokat cumizott, az nyugtatta meg és most sikerült tőle megválni. 😀

Minden nap megnéztük a fóka showt is, hatalmas élmény volt.

Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent!




Köszönjük magántámogatónk, Ildikó segítségét, mellyel valóra válthattuk Anna kívánságát.


Kanyári Liza
kívánság-koordinátor
Nyíregyháza, 2023.08.26.

28.Augusztus




upload:Beszamolok/5276_Zsanett1.webp
Zsanett kívánsága a Csodalámpától egy okostelefon volt, ami nagyon nagy segítség számára, mert Budapestre jár iskolába. Ezzel a Xiaomi készülékkel most már a távolból is tudja tartani a kapcsolatot a családjával és a bartánőivel is.

Zsanett nagyon örült a fehér, lányos színű mobiltelefonjának, amelyen ezentúl a kedvenc zenéit is bárhol meghallgathatja.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását,
mellyel teljesíthettük Zsanett kívánságát!


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Szentes, 2023.08.04.

28.Augusztus


Lívia szeret aktívan élni, többféle sportot űz: rendszeresen úszik és biciklizik.
Sokat olvas, főleg állatokkal kapcsolatos gyerekkönyveket. Neki is van egy kutyusa, szabadidejében spánieljével, Harryvel is játszik.
Sajnos betegsége miatt szüksége volt egy speciális, kézzel hajtható triciklire, hogy továbbra is kerekezhessen a családjával együtt.
A Csodalámpától egy ilyen tricikli volt a kívánsága, melyet már nagyon várt és mióta megkapta, minden nap közlekedik vele.

Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Lívia kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.28.

28.Augusztus



Lilla nagyon szeret énekelni, szívesen szerepel is, így egy különleges kívánsággal fordult a Csodalámpához. Azt kérte, hogy a Unique együttes profi zenészeivel közösen készítsenek egy saját dalt neki, amit persze fel is énekelne egy stúdióban az együttes énekesnőjével, Völgyesi Gabival. Gabi rögtön igent mondott a felkérésre, és még Lilla 6. születésnapja előtt sort kerítettünk erre az egyedi kívánságteljesítésre.

Gabi, Eszter és Ádám már előre dolgoztak, így érkezésünkkor a dalszöveg és a zenei alap is nagyjából készen volt. Mielőtt belevágtak volna a „munkába”, Lilla bemutatta, hogy nem csak a zenében tehetséges, hanem ügyesen tud bukfencezni, spárgázni és hídba lemenni, majd egy kicsit zongorázott és a dobot sem hagyhatta ki. Elmesélte, hogy zeneiskolában fog szeptembertől tanulni. Ezek után elkezdték a hangszálakat bemelegíteni, és Gabi elénekelte Lillának, nagyjából hogy fog hangzani a dal. Miközben a szöveget finomították, az örökmozgó kislány pörgött, forgott, majd egyszer csak elkezdte sorolni, hogy melyik sorban mit kellene módosítani a dalszövegen.

Amikor véglegesítették a szöveget, dallamot, ritmust, Lilla, mint egy profi énekes, kiküldött minket a szüleivel, testvérével a stúdióból, hogy teljes csendben készülhessen a felvétel. Pár perc alatt felénekelte Lilla a saját részét, már csak az utómunkák voltak hátra. Amint az a kisfilmben is hallható, egy igazi sláger készült ezen a délelőttön.






Köszönjük a Danubius Hotels Group-nak, hogy a Danubius Hotel Arena szállodában 2 éjszakára szállást és reggelit biztosítottak Lillának és családjának, valamint a Henkel Magyarország Kft.-nek, hogy segítségükkel teljesülhetett Lilla nagy álma!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023. 08.10.


Köszönő emailt kaptunk Lilláéktól:

Kedves Éva és Bea!

Ezúton is nagyon szeretném megköszönni Lilla és az egész családom nevében azt a sok kedvességet, és segítséget, amit kaptunk, hogy Lilla kívánsága teljesüljön, igazán nagyon hálásak vagyunk mindenért. Lilla már nagyon várta, hogy mehessen találkozni Gabival és énekelhessen, mindennap emlegette, szerintem mindenkinek elújságolta, akivel találkozott, és számolgatta, hogy hány napot kell még aludnia addig, amíg Gabival találkozhat. Már előre is nagyon büszke volt rá, hogy lesz egy saját dala.

A szállásunk is nagyon szuper volt, köszönjük szépen a segítséget ebben is, illetve a Danubius Hotelnek is, hogy lehetővé tették, hogy ezt a pár napot ott tölthessük. Szuper szobáink voltak, finomakat ettünk, a gyerekek nem is nagyon akartak kiköltözni, még simán maradtak volna, annyira jól érezték magukat. És szuper volt így, hogy összenyitható szobákban voltunk, külön a gyerekek és mi, azt kifejezetten élvezték, hogy ott is ilyen önállóan lehettek.

A találkozás a Unique együttessel meg egyenesen fantasztikus volt, Gabi, Ádám és Eszter is nagyon kedves és türelmes volt, és valamennyien végtelenül profik. Lillának nagyon tetszett az egész stúdiózás, nagyon megszerette Gabiékat. Igaz, az éneklésnél nem a teljes dalt Lilla énekelte fel, mivel ott a helyszínen annyi sok élmény érte hirtelen, hogy mindent meg kellett vizslatnia, és tornabemutatón át hangszer-próbálásokon keresztül minden is volt, így tulajdonképp a dal jó részét Gabi énekelte, Lilla pedig a refrént, de nagyon szuperül sikerült így is. Természetesen mire kijöttünk a stúdióból, már magától énekelte a dalocskát. Maga a dallam és a szöveg is profi és nagyon tetszik mindannyiunknak, igazán fantasztikus munkát végeztek Gabiék és Eszter, amellett, hogy végig tüneményesek voltak Lillával.



A Budapesten eltöltött napok többi része is egyébként fantasztikusan sikerült, igyekeztünk ezt a néhány napot tartalmasan olyan programokkal eltölteni, amik Lilla számára izgalmasak és érdekesek, így beutaztuk a várost, metróztunk, siklóztunk, sétáltunk a várnegyedben, és természetesen játszóházba is el kellett menjünk.

Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent.

Köszönettel és üdvözlettel: G………. Éva

28.Augusztus


Lacival és kedves családjával a Danubius Hotel Bük szálloda aulájában találkoztunk a reggeli után, hogy aztán kezdődhessen számukra a nap.

Megtudtuk, hogy Laci szeptembertől 3. osztályba megy. Az eleinte izguló kisfiú hamar feloldódott, és boldogan mesélte, hogy szereti a várakat. Idén már jártak Egerben, itt Vas vármegyében pedig a kőszegi várat látogatták meg. Maga Kőszeg város is nagyon tetszett a családnak. Kérdésünkre a szülők elmondták, hogy a csütörtöki napra meglepetést tartogatnak a gyerekeknek, így nem is firtattuk tovább, nehogy lelepleződjön a meglepi.

Megtudtuk, hogy Laci a vízi játékok közül nem kedveli a csúszdát, de nagyon jól érzik magukat Bükön. A reggeli is nagyon finom volt, sok finomság közül választhattak a gyerekek. A szálloda előtti fényképek már igazán oldott hangulatban készültek.


Köszönjük az Danubius Hotels Group támogatását, mellyel valóra válthattuk Laci kívánságát!


Ludvigné Serfőző Csilla
kívánság-koordinátor
Bük, 2023.08.17.

28.Augusztus



János nagy és eddig elérhetetlen vágya volt, hogy PlayStation gépen játszhasson.

A Csodalámpától egy PS5 volt a kívánsága, melyet az otthonukban adhattuk át Jánosnak, aki nagyon nagy örömmel bontogatta ki a csomagolásból a játékát.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink
segítségét, mellyel teljesíthettük János kívánságát.


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Békés, 2023.08.03.

28.Augusztus



Gergő nagy álma volt, hogy közelről láthassa az augusztus 20-i tűzijátékot. Álma a Csodalámpa Alapítvány és a Budapest Marriott Hotel segítségével valóra vált.

Este 7 órára érkezett meg a szüleivel és a kishúgával a Marriott szálló előcsarnokába, ahol már várták és azonnal bevezették a családot a szálloda éttermébe. A fantasztikus panorámás, Dunára néző ablaknál kaptak helyet.

A szálloda vezetősége egy svédasztalos vacsorára is meghívta a családot, hogy minél kellemesebben teljen a várakozás. A menüben szerepelt minden, mi szem szájnak ingere, így ezt a lehetőséget ki is használták, mert igyekeztek minden finomságot megkóstolni. Egy fiatal pincér leste a kívánságokat, rendszeresen megjelent az asztalnál, hogy mit kérnek, mit hozzon, mivel „kényeztetheti” a családot. Aztán amikor már szinte semmi sem fért a gyerekekbe, egyszer csak lekapcsolták a villanyokat és megkezdődött a várva várt tűzijáték.

Gergő ámulva nézte a színes fényeket, a gyönyörű formákat kiadó robbanásokat, a fényfestést, a lézershowt. Hangos volt a petárdák durranása, de ez őt egy cseppet sem zavarta, csak nézte, nézte a fényes robbanásokat.
Teljesült az álma és boldogan feledkezett bele a színes formákba. Lesz mit mesélni az iskolában majd szeptember elején...

Köszönjük a Budapest Marriott Szálloda vezetőségének, Arne Klehn úrnak és kollegáinak Budapest Marriott Hotel nagylelkű támogatását, mellyel való válthattuk Gergő álmát.




Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.20.

28.Augusztus



Dorinával való találkozásomkor nem csak az izgatottsága, az öröme és a hálája (jó párszor megköszönte az ajándékot) ragadott meg, hanem az az erős lélek, aki benne lakik.

Dorina nagyon szeretne nem magántanulóként iskolába járni, hanem úgy, mint a többi gyermek. A Csodalámpa Dzsinnje által teljesített tablet Dorina kikapcsolódását is szolgálja majd, valamint segítségére lesz az iskolai felkészülésben is, ami láthatóan fontos volt Dorina számára. Amíg beszélgettünk, nem a tablet beállításaival foglalkoztunk, és meglepő volt számomra Dorina türelme és fegyelmezettsége. Ugye, hogy érthető lett volna, ha az izgatottságának és kíváncsiságának teret enged? Azóta már biztosan megtörtént ez is.

Kívánunk Dorinának teljes és gyors gyógyulást, sok szép élményt és örömöt az életében.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Dorina kívánsága!


Papné dr. Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Mezőtárkány, 2023.08.19.

28.Augusztus


Bálint nagy zenerajongó, kedvenc csapata a Valmar duó. A Csodalámpától az volt a kívánsága, hogy találkozhasson a fiúkkal. Erre a találkozásra az egyik koncertjük előtt került sor.

Bálint anyukájának köszönő leveléből idézünk:

Nagyon szépen köszönjük, nagyon jól sikerült a tegnap este! ❤️

Bálint nagy izgalommal várta a koncertet és a fiúkkal való találkozás lehetőségét, nagyon izgult már az előtte való órákban 😊😊😊

A koncertet végig tombolta, utána pár perc erejéig találkozhatott az együttes egyik tagjával, Petivel, akivel pár szót váltottunk, Bálint átadta a nekik szánt ajándékát, amire nagyon készült! 😊😊😊
A koncert után is teljesen be volt még zsongva, feltöltődött. 😊😊😊

Bízunk benne, hogy egy kis erőt adott a mindennapokhoz, továbbra is töretlen fog küzdeni a tornákon, fejlesztéseken! :)
A történet elvileg nem állt meg, talán találkozhatunk még a közeljövőben a fiúkkal. ❤️

Végül Bálint gondolatai:

"Köszönöm a lehetőséget, életre szóló élmény volt a koncert és a Valmarral való találkozás is, nagyon élveztem, a szálloda is nagyon tetszett. 😊 Jól éreztük magunkat! 😊😊😊 Továbbra is olyan kitartó leszek, mint eddig a tornákon, fejlesztéseken! 💪💪💪"




Köszönjük a Groupama Biztosító ZRt. ismételt támogatását, mellyel teljesíthettük Bálint kívánságát.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Keszthely, 2023.08.12.

27.Augusztus



Gergő túl van már egy hosszú kezelésen, aminek legnagyobb részét kórházban töltötte. Az evés nagyon nehezen ment neki, étvágytalan volt nagyon sokáig, így abból "táplálkozott", hogy nézte a konyhafőnök című TV műsort, ez volt a minden napi programja a kórház falain belül, ez hozta meg az étvágyát és adott erőt, kedvet, hogy minél előbb megerősödjön.

A műsorban a kedvence Rácz Jenő volt, így amikor a Csodalámpa önkéntes megkereste őt a kórházban, egyértelmű kívánsága az volt, hogy a híres séffel találkozhasson a Rumour étteremben.

Az étterem tulajdonosa örömmel tett eleget a kérésnek, így a találkozó nagyon gyorsan össze is jött. Rácz Jenő fogadta a fiút, beszélgetett vele, megmutatta az étterem minden részét, beszéltek arról, hogy hogyan mennek az előkészületek az estékre, milyen a vendégvárás és hogyan zajlik egy ilyen különleges vacsora. Gergő sokat kérdezett, érdeklődő volt és még közös fotó is készülhetett róluk.


Köszönjük Rácz Jenőnek, hogy megvalósította Gergő álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.08.

24.Augusztus


Marcell mindig is szerette az autókat. Jogosítványa még nem lehet, de pár éve elkezdett szimulátoron játszani és most már nemzetközi online versenyeken is részt vesz.
Így nem volt meglepő, hogy a Csodalámpától kormányszettet kért.
Az átadásra az ajándék szelleméhez híven támogatónk, a Ferrari Budapest bemutatótermében került sor. Itt Marcell beülhetett egy igazi sportautóba is. Nagyra értékelte az ülés kényelmét - és természetesen az igazi motor hangját.

Köszönjük a Warm Up Járműkereskedelmi Kft támogatását, mellyel teljesíthettük Marcell kívánságát.



upload:Beszamolok/Ferrari_Budapest.png


Kis Zsuzsanna és Alessandro Lippi
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2023.08.23.

15.Augusztus


Zalánnak a betegsége miatt sok időt kell a kórházban töltenie, ezért szeretett volna egy Nintendot játékkal, hogy gyorsabban teljen az idő. A Csodalámpától dzsinnje rögtön neki is látott a kívánság megvalósításához.

Az átadásra különleges helyszínen, alapítványunk jótékonysági estjén a Corinthia Hotel Budapestben került sor. Zalán kicsit félénken ment fel a színpadra, és vette át az ajándékot. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, ami hatalmas élmény volt neki.


Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

15.Augusztus


Norbi egy igazán aktív kisfiú, nagyon szeret focizni, pingpongozni, rollerezni, úszni és horgászni. Tacskójával, Mazsival is sokat játszik.


A Csodalámpától egy Nintendo Switch volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött idő a játékkal hamarabb elteljen. Norbi elárulta, hogy focis játék mindenképpen lesz a Nintendóján.




Köszönjük magántámogatónk segítségét, mellyel mosolyt varázsolhattunk Norbi arcára.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.11.

15.Augusztus


József szeret rollerezni és biciklizni, de leginkább az informatika köti le. Tanulmányait is ezen a területen végzi, szoftverfejlesztő és tesztelő szeretne lenni.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, ami nagy segítség lesz a tanulmányaihoz.


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását, amellyel teljesíthettük József kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.08.11.

15.Augusztus


Dávid imádja a LEGO-kat, így a Csodalámpától is egy hatalmas LEGO készletet kért. Az átadásra különleges helyszínen, alapítványunk jótékonysági estjén a Corinthia Hotel Budapestben került sor.

Dávid izgatottan ment fel a színpadra, és vette át a több doboznyi ajándékot. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, ami hatalmas élmény volt neki.

/ 3





Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, a jótékonysági estünk támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

15.Augusztus



Bánk nagyon szeret biciklizni, nagy vágya volt egy MTB kerékpár. Az ajándék átadására különleges helyszínen, idén 20 éves alapítványunk jótékonysági estjén, a Corinthia Hotel Budapestben került sor.

Bánk nagy örömmel vette át a hatalmas bicajt a színpadon. Külön meglepetésként az esten kiállított Ferrari Roma csodaautóba is beülhetett, amiről kiderült, hogy az egyik kedvenc autója.


Köszönjük Garami Gábornak és a Corinthia Hotel Budapest-nek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak, kedves vendégeinknek és magántámogatóinknak, hogy örömet szerezhettünk Dávidnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2023.06.03.

4.Augusztus

A 15 éves Csanád álma az volt, hogy családjával együtt elmehessen a Formula 1 magyarországi futamára.
A fiú régóta nagy kedvelője a száguldó cirkusznak, mindent tud, ami a versenyzőkkel és a versenyautókkal kapcsolatos. Szombati versenynapra tudtuk őt és családját elvinni. Reggeltől késő délutánig voltak programok a Hungaroringen, így nem csak az edzést, de más kategóriák versenyeit is láthatták. Az előző nap esője már a múlté volt aznap, szokás szerint nagyon meleg volt, de ez nem vette kedvét Csanádnak, nagyon jól érezte magát. Az ajándékba kapott kedvenc versenyzős baseball sapka talán segített elviselni a hőséget.
Mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Köszönjük a Red Bull Hungária Kft. vezetőségének és magántámogatóinknak, hogy valóra válthattuk Csanád álmát!



Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2023. július 22.

1.Augusztus



Attila a nagy nap alkalmából, hogy megérkezik hozzá a Csodalámpa ajándéka, nem ment el a Lépegető Fejlesztő Iskolába, ahol még nyáron is várják a gyermekeket.

Az iskolában is mindenki kíváncsi volt, milyen fejlesztő ajándékokat fog kapni az alapítványtól. Bizony senki sem csalódott, mert az ajándék akkora hatalmas dobozban érkezett, hogy Attila ki sem látszott mögüle. Kibontani sem tudta egyedül, Nagyapa segített felbontani a csomagot és egyesével tette Attila elé a gyurmát, a kézügyességet fejlesztő kirakóst, a faépítőket.

Attila azt sem tudta, melyik színes dobozhoz nyúljon. Legjobban mégis az állatos mesekönyv nyerte el a tetszését, hosszasan nézegette a háziállatok képeit.

Mivel Attilát a nagyszülei nagy szeretetben, de igen szerény körülmények között nevelik, számukra szintén örömet szerzett a Csodalámpa ajándéka, hiszen nemcsak játszani tudnak majd az eszközökkel, hanem célzottan lehet fejleszteni a kisfiú képességeit.


Hálásan köszönjük támogatónknak, Dr. Miklós Csabának, hogy segítségével ekkora örömet okozhattunk Attilának.


Mészáros Gabriella
kívánság-koordinátor
Vésztő, 2023.07.19.

Archívum



Belépés