Beszámolók


1.Január
29.Október

Izabella a Csodalámpa Dzsinnjétől tabletet kért, hogy a kórházi bennfekvés könnyebbé váljék általa. Feltétlenül hitte, hogy a Dzsinn meghallgatja a kérését.

Ismét az egyik nagyon lelkes támogatónk segítségével válhatott valóra Iza kívánsága.
A Gellénházi Földgázszállító Üzem képviselője, Gáspár Adrienn is elkísért Zalaszentmihályra, hogy részese legyen a kívánság teljesülésének, a kislány örömének. Iza pár nap "szabadságot" kapott a budapesti kórházban, így családjával lehetett otthon.

Az ajándéknak nagyon örült, azonnal birtokba vette de faggatott, hogy én a "csodanéni" hogyan tudtam meg a Dzsinntől, hogy ő mit kívánt. Kis mesémet elhitte, nem faggatott tovább. Milyen jó is a gyermeki hit! De kár, hogy felnőttként "kinövünk" belőle.

Édesapja segítségével hamarosan már használható is volt az ajándék. Az apuka egyik térdén Iza, a másikon a bátyja ült, és mindent feledve nézték a képernyőt. Nagyon elragadó látvány volt. Békét, biztonságot, nyugalmat sugárzott. Mi megrendülten néztük őket. Az ilyen pillanatokért érdemes élni.

/ 4



Közben az anyuka sírva-nevetve mesélte el az elmúlt 4 hónap küzdelmét. Mesélt Iza kitartásáról, jókedvéről, a beavatkozások elfogadásáról, közben a kislány a katicáknak énekelt.
Mesélt sok fantasztikus ORVOS EMBERRŐL és NŐVÉRRŐL, akiknek Iza gyorsan a szívébe lopta magát. És hallottunk egy kis betegtárs fiúról is, mint Iza szerelméről, aki csak az arcára kapott puszit. A hit, az erő, a bizalom volt érezhető az édesanya szavaiból.

Lassan elköszöntünk, és az anyukával együtt elindultunk. Ő a legkisebb gyermekért ment az oviba, így hamarosan együtt lesz az egész család.

Együtt a betegséggel, a gyógyulásba vetett hittel, a Csodalámpa Csodával.

Mielőbbi gyógyulást Iza!

Iza nevében is köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!



Varga Andrea
kívánság koordinátor és "csodanéni"
Zalaszentmihály, 2014.10.06.



29.Október

Ivett kivànsàga egy érintöképernyős laptop volt.

Az ajándékozás idöpontjának a megbeszélése a lehetö legnagyobb titoktartàs közepette zajlott. Érkezésünket az édesanyàval közösen titokba tartottuk...

Mikor megérkeztünk, Ivett nem tudta mire vélni a dolgot, hogy mit is szeretne töle hàrom, szàmàra ismeretlen hölgy. Mikor elmondtuk neki, hogy kik vagyunk és miért jöttünk, mit hoztunk, el sem akarta hinni. Teljesen meg volt illetődve, meghatva, hogy az oly' régen vàgyott kívànsàga teljesül.

Azonnal ki is bontotta és beüzemelte a masinát. Jò volt làtni, hogy valòban mennyire örül az ajàndéknak.

Kívánjuk, hogy nagyon sok örömöd legyen benne, gyògyulj meg mihamarabb!

/ 3




Ivett nevében is köszönjük a HollisWealth munkatársainak támogatását!



Herczeg Aranka, Dr.Márkusné Dr.Nász Julianna és Illencsik Mària
kívánság-koordinátorok
Hódmezővásárhely, 2014.09.12.


29.Október

A 8 éves Gáborra és a 13 éves Istvánra nagy meglepetés várt!

Mindkettőjüket Miskolcon, a GYEK-ben kezelik, és egy kórteremben is fekszenek. Ráadásul mind a ketten ugyanazon a napon kapták meg a Csodalámpától kért laptopot, amit, egyébként a két fiú már nagyon várt!
Eddig kölcsönkért laptopon játszottak, és kommunikáltak az otthon maradott barátokkal, osztálytársakkal.

Mondanom sem kell, mekkora volt az öröm és a meglepetés, amikor megjelentem a szobájukban a két laptoppal a kezemben.

Nem is lehetett eldönteni melyik gyerkőc örült jobban, a Gabi, vagy a Pisti, vagy a gyerekek szülei?! De az biztos, hogy a kórteremben mindenki megilletődött!!

A fiúk nevében is köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc. 2014. október 07.


29.Október


A 8 éves Gáborra és a 13 éves Istvánra nagy meglepetés várt!

Mindkettőjüket Miskolcon, a GYEK-ben kezelik, és egy kórteremben is fekszenek. Ráadásul mind a ketten ugyanazon a napon kapták meg a Csodalámpától kért laptopot, amit, egyébként a két fiú már nagyon várt!
Eddig kölcsönkért laptopon játszottak, és kommunikáltak az otthon maradott barátokkal, osztálytársakkal.

Mondanom sem kell, mekkora volt az öröm és a meglepetés, amikor megjelentem a szobájukban a két laptoppal a kezemben.

Nem is lehetett eldönteni melyik gyerkőc örült jobban, a Gabi, vagy a Pisti, vagy a gyerekek szülei?! De az biztos, hogy a kórteremben mindenki megilletődött!!

A fiúk nevében is köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc. 2014. október 07.


29.Október

A támogatók egy kis csapata egy gyönyörű őszi délelőtt érkezett meg a ráckevei ház elé, ahol már nagyon várták őket.

A csöpp kisfiú az édesanyja és nagymamája között már türelmetlenül toporgott és kíváncsian nézte azt a nagy dobozt, ami a ház falának támaszkodott.
Amikor kikerült belőle a piros autó, új tulajdonosa izgatott futkosásba kezdett, de hamar tevékeny részese lett az autó beüzemelésének. Előkerült a leírás, két karton matrica, és már kezdődhetett is az autó díszítése. Ide egy név, oda egy villám, és hamarosan teljes pompájában láthattuk Villám McQueen-t és vehette birtokába Ferike.

Egy gyors autóvezetői tanfolyam után már indult is a gyakorlás az udvari folyosón. Kívánjuk, hogy nagyon sok boldog órát játssz az autóval Ferike, és gyógyulj meg hamarosan!

/ 3




Köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár Jencski Attila vezette csapatának, hogy valóra váltották Ferike álmát!


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Ráckeve, 2014. 10.09.


29.Október

Dani kívánságának teljesítésére nagyon sok fiatal fogott össze.

Az idén is megrendezésre került a "Séta a beteg gyerekek álmaiért" rendezvény a budapesti Eötvös József Gimnázium szervezésében. Amikor a nagyfiú édesanyjával megbeszéltem a találkozót, Dani nem is sejthette, hogy egy egész díszteremnyi fiatal előtt fogja megkapni a várt telefonját. Kicsit zavarban is volt amikor a színpadon átadták neki az ajándékot, de utána már felszabadultabban jött velünk ő is, és együtt tettünk meg egy rövid sétát a budapesti belvárosban, miközben magunkban gyógyulást kívántunk midnen beteg gyereknek...

Dani, kívánjuk hogy sokáig vedd hasznát az új telefonodnak!

Köszönjük a budapesti Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak, hogy összefogásukkal valóra válhatott Dani álma.


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.09.12.


22.Október


Egy érdekes péntek délutánt tölthettek el közösen azok a fiatalok, akik egy csodalámpás beteg gyermek álmát teljesítették, miközben finom ételeket készítettek.

A különleges jótékonysági főzőestnek a Symbol Budapest rendezvényház adott helyet, ahol a Fundamenta Lakáskassza csapata az igazi pizza sütésének fortélyaival ismerkedhetett meg.
A jótékonysági programban résztvevők összefogásával egy budapesti csodalámpás gyermek, a 17 éves Petra vágya teljesülhetett, aki egy okos telefont kért az alapítványtól, hogy a családtagjaival és a barátaival tudja tartani a kapcsolatot.

A főzőprogram résztvevőit Horváth Andrea, a Symbol értékesítési vezetője, a Csodalámpa képviseletében pedig Felkai Márta köszöntötték, majd közösen átadták Petrának az ajándékot, aki nagyon izgatottan nyitotta ki a csomagot, s látszott az arcán: hűha, ez nagyon klassz telefon! Majd amikor bekapcsolta a készüléket, egyre szélesebb mosoly jelent meg az arcán: milyen könnyű és mennyi minden funkciót tud? - értékelte nekünk az ajándékot. Ezután kezdődhetett az izgalmas sütés, melybe Petra édesanyjával együtt aktívan bekapcsolódott.

A résztvevők a Symbol séfjeinek vezetésével különféle praktikákat tanulhattak, például, hogy a pizzát 3 féle lisztből a legjobb elkészíteni. Az így összeállított tésztát mindenki maga díszíthette fel az előre kikészített finomságokkal. Amint megsültek a pizzák, az alkotók kreativitását egy szakmai zsűri díjazta. A fő díjat a Petra elnevezésű pizza kapta, melyet névadójának

A nagyon kellemes hangulatú est befejezéseként mindenki elfogyasztotta a maga által készített pizzát. Petra is büszkén mutatta a saját kreációját.


Köszönjük a Fundamenta Lakáskassza és a Symbol Budapest Rendezvényház támogatását!



/ 2




Felkai Márta
Budapest, 2014.szeptember 26.

22.Október


Gergő egy laptopot kért a Csodalámpa Alapítványtól, mert betegsége miatt sok időt tölt el a kórházban. A gép segítségével tarthatja majd a kapcsolatot családjával és a barátaival, és a kezelések alatt gyorsabban telik az idő, ha tud böngészni és beszélgetni az interneten, filmet nézni és játszani.

Éppen egy ismételt kontrollvizsgálatra érkezett édesanyjával. Mivel Gergely semmit nem sejtett, nagy meglepetést szereztem neki, amikor beléptem a főorvosnő szobájába. Szeme felcsillant és a mosoly az arcáról nem tűnt el.

Tudjuk, hogy értő kezekbe került ez a „gépezet”, és kívánjuk Gergőnek, sok-sok öröme teljen az új laptopban.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014.09.25.

21.Október

Bálint kívánsága igazán egyedi volt: Zorro-ként szeretett volna saját lován lovagolni.
Amióta iskolába jár, erről álmodozik, mert túl messze van a suli, lóval sokkal gyorsabban el lehet érni, arról nem is beszélve, milyen parádésan lehetne beügetni az iskolaudvarra...

Igen nagy szervezésbe kezdtünk, mert nem is akármilyen lóra vágyott Bálint, egy igazi szép színű hucul lóra.

Kedves támogatóink, Dr. Magyar Zsombor és felesége, Orsolya Tahitótfalun tenyésztenek ilyen lovakat. Többször is meglátogattuk őket, és Bálint szüleivel is egyeztettünk, melyik lovacska lenne a megfelelő.
Amíg mi egyeztettünk, kerestünk, Bálint már lovas leckéket is vett, őt Rónai Attila tanítgatta: hogyan kell ápolni a lovat, hogyan kell megülni... Attila nem is gondolta, hogy a kezdeti feladatok napról-napra bővülnek, mert íjászkodni, kardozni és még sok-sok mindent szeretne elsajátítani a kisfiú. Ő Zorro nevéhez és főleg tudásához hűen, mindent tudni akar.

Egy szép őszi napon Bálint felvehette a Zorro ruháját, de még mindig nem tudta, milyen meglepetés vár rá. Édesanyja, Edit és papája, Zsolt csak annyit mondtak, hogy a csodalámpások találkozni szeretnénk vele, megnézni a zorro ruhát és megbeszélni azt a bizonyos lovacska kérést.

Amikor megérkeztünk, Bálint igazi banditaként érkezett, talpig feketében, aranyszínű övvel... de szerencsére nem volt időnk megijedni, mert elénk futott és barátságosan fogadott testvérével, Nimróddal.
Miután átadtuk neki a Zorro-kalapot, amit egy másik csodalámpás gyerek, Efraim küldött neki, sétálni indultunk a legelőn és nézegettük a lovakat. Mi mindannyian tudtuk, hogy kicsit odébb, még láthatatlanul Mandula várja türelmetlenül kisgazdáját.

Ahogy közelítettünk, épp azt mesélte, milyen lovakon gyakorolja a lovaglást. Amint meglátta Mandulát, hirtelen elakadt a szava, és azt mondta, tudod, ilyen színű kellene nekem!

A már felnyergelt Mandula mellett ott állt Zsombor és javasolta Bálintnak, üljön fel, ha van kedve, menjünk pár kört a lovaspályán. Bálint nagyon izgatott lett, majd kis segítséggel a nyeregbe pattant és legényesen lovagolt néhány kört, persze Zsombor vezetésével.

Megkérdeztük Bálintot, ha lehetne megtartaná Mandulát? Erre nagy mosolygással válaszolta, hogy "igen".
No, itt árultuk el, hogy ez az aranyos paci bizony az övé lesz mostantól. Persze tudtuk, bár igent mondott az imént, még fel sem tudja fogni, hogy az övé...

... és e pillanatban szülei is felsóhajthattak, nem kell már titkot tartaniuk, sem mindenféle indokot kitalálni, hogy miért pont a kertjük közepén építenek "kocsibeállót", valójában persze a Mandula helyét...

/ 8



A „kipróbálás” után Bálint ideiglenes helyére vezette Mandulát, hogy az kipihenhesse a szállítás izgalmait. Cserében rögtön felajánlotta Mandula vendéglátójának és lovastanárának, Attilának, hogy ő is lovagolhat majd rajta.

Nem is tudjuk, ki volt izgatottabb, Mandula, Bálint, a szülei vagy mi…

Kívánjuk, hogy Mandula végérvényesen gyógyítsa meg Bálintot és azt is, hogy sok-sok évig jó barátok legyenek.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a budapesti Morgan Stanley és a kanadai HollisWealth cégek vezetőinek és munkatársainak, akik komoly anyagi segítséggel járultak hozzá Bálint álmának megvalósításához.



Patzauer Éva és Gábor
kívánság-koordinátorok
Rózsaszentmárton, 2014. október 19.


15.Október


Mikor a kis Zsoltival először találkoztam a Tűzoltó utcai Klinikán és elkezdtünk beszélgetni kedvenc játékairól, az ágyban ülve teljes átéléssel mutatta meg, hogy vezetné kedvenc autóját - no meg a második kedvencét is, hisz nem tudta eldönteni a kettő közül, melyikért is rajong jobban.

A kis pantomim művész elegáns és egyben bravúros vezetési stílusából ugyan nem tudtam azonnal rájönni, hogy melyik autókról is van szó, de azt azonnal kikövetkeztettem, hogy ilyen "sebességgel" csak versenyautók száguldanak.
Hamarosan kiderült, hogy nagy boldogsággal vezetné álmai autóját, egy "igazi" Mercedest, no meg szívesen versenyeztetné a saját "Forma 1" pályáján a Mercedest másik kedvencével, egy elegáns Ajudival - igen Ajudival, hisz így sokkal egyszerűbb kimondani , legalábbis a csöppség számára biztosan. Ha pedig létezik a dzsinn - mondta Zsolti pici ujjacskáját felemelve-, akkor jó lenne, ha ide tudná nekem varázsolni a világ két legszebb autóját.

A dzsinn, Dr. Tesics György, nagy örömmel száguldott el a legelegánsabb autószalonba és kiválasztotta a vagány kisfiúhoz stílusban leginkább illő, távirányítós sport Mercedest és a leges-legszebb Ajudit - gázt adott és máris ott termett Zsolti ágya előtt a kórházban.
A mindig huncutul mosolygó fiúcska az ágyban fekve, hatalmas szemekkel nézett a bácsira, aki egy nagy csomaggal érkezett hozzá. Nem tudta mire vélni a látogatást, de amikor meghallotta, hogy maga a" dzsinn" érkezett meg Zsolti kívánságát teljesíteni, a kisfiú felpattant az ágyban és pici kezeit erősen ökölbe szorítva várta , hogy a csomagból előkerüljön a megvalósult álom. Mikor meglátta az autócsodákat, csak annyit tudott mondani: hűha!

Az első ámulatból magához térve, izgatottan segített a "dzsinnek" a dobozok kicsomagolásában. Én közben csak álltam és elgondolkodtam, vajon Zsolti vagy a hozott ajándékot nagy szeretettel bontogató dzsinn várja jobban, hogy ezek az áramvonalas csodák végre száguldozni kezdjenek a kórteremben.
Hamarosan megkezdődött a" gyakorlatozás", hisz Zsoltinak még meg kellett tanulnia, hogy kell a pisztollyal - ő így nevezte el a távirányítót - a Mercedest vezetni. Nagyon gyorsan rájött a kis huncut, hogy ezzel az autóval nem csak "finoman" gurulni", hanem száguldani is lehet.
A kisfiú nagyokat nevetett, mikor az autó véletlen nekiütközött az ágy lábának, vagy majdnem "elütötte" a körülötte ámulva álldogáló felnőtteket.

A dzsinn még arra is megtanította a lelkes kis versenyzőt, hogy tud nyolcas körökben száguldani egy ilyen versenyautó a terpesztett lábacskái között. Hát ez volt aztán az igazán mókás, a kisfiú mindenről és mindenkiről megfeledkezve, hangosan kacagva gyakorolta a nagy mutatványt.
Természetesen az Ajudi is beüzemelésre került, de a simogatóan meleg őszi napsütésben azért még jobban esik egy nyitott sport Merciben "feszíteni"-ugye kicsi Zsolti?

Kívánunk Neked mielőbbi gyógyulást és örömteli száguldozást a szuper autókkal!


Köszönjük az AAA KLINIKÁK DENT Kft. ismételt támogatását, Dr. Tesics György úrnak az személyes jelenlétet, hisz segítségével sikerült feledhetetlenül boldog mosolyt varázsolnunk Zsolti arcára.



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.szeptember 29.

15.Október


Zsófi fiútestvéreivel együtt imád legózni, általában valami fiús játékot játszanak. De a kislány most hosszas gondolkodás után „Hamupipőke kastélyát” kérte, igazi lányos dolgot.

Az ajándékozásra a kórházban került sor, Zsófi nagyon örült, amikor megpillantotta a dobozt. Megtudtam, ahogy kiléptem a kórteremből, azonnal hozzá is kezdett a kastély összeállításához, az önfeledt játékban pedig szobatársai is részt vettek.


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft.-nek, hogy

ismét mosolyt varázsolt egyik gyermekünk arcára.



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. 09.03.

15.Október


A kis Milán eddig csak sóvárogva nézte a sok gyereket a játszótéren, hisz ő a betegsége miatt nem mehet közösségbe. A játékos, örökmozgó csöppség számára a csúszdán történő lecsúszás öröme, a hintázás vagy a mászóka fokainak "legyőzése" sokáig csak a megvalósulatlan álmok közé tartoztak.

Amikor a Csodalámpa dzsinnje megtudta, hogy a kis Milán mennyire vágyik egy saját kis játszótérre, huncutul elkezdett mosolyogni és úgy gondolta: nem hagyhatjuk, hogy ez a mindig jól viselkedő, álmodozó fiúcska ne okozzon "bosszúságot" szüleinek egy rojtosra csúszdázott nadrággal! Nem is hagytuk!

Míg a gyanútlan kisfiú a délelőtti igazak álmát aludta, a szorgos dzsinn a barátságos kis hátsó kertbe egy gyönyörű, masszív játszóteret varázsolt, csak és kizárólag a kicsi Milán részére - na jól van, azért majd a tesók is használhatják, persze csak a "főnök" engedélyével!

Mire Milán felébredt a délelőtti szunyókálásból, a játszótér teljes pompájában várta kis gazdáját. A kisfiú gyönyörű szemeivel rám nézett és nem igazán értette mit is keresek én anya és apa közelében. Kimentünk az udvarra és a gyerekébredés utáni különös csillogásban ragyogó, hatalmas szemei megakadtak ugyan az új "építményen", de talán maga sem hitte, hogy jól lát, ezért megfordult és magához kapta kedvenc tűzoltó autóját - majd lassan ismét visszafordult és szüleire tekintve megindult a játszótér felé. Csodálkozó tekintete elárulta, most már kezdi hinni, hogy az álmok valóra is válhatnak!

A mászóka és a csúszda azonnal megnyerték a tetszését és a szülők számára ezzel megkezdődött a napi komoly testedzés, hisz a fiatalember újból és újból élvezni akarta a "száguldás" örömét, majd annyira belelkesedett, hogy rövid gyakorlatozás után már a csúszda aljától igyekezett fölfelé mászni. Hát ennek az aktív gyakorlatozásnak hamarosan valóban lyukas nadrág lesz a vége, de azt hiszem, ezt senki nem fogja bánni!

Drága kicsi Milán, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi jobbulást és nagyon sok örömteli időtöltést a saját kis játszótereden!


Köszönjük a Prime Rate Kft. támogatását, segítségükkel sikerült a kicsi Milán részére egy igazi, saját játékbirodalmat varázsolni.



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.09.26.

15.Október


Dórát a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán leptük meg, ahol éppen kezelték. Édesanya ugyan próbálta titokba tartani látogatásunkat, de édesapa elszólta magát, ezért a kicsi lány már sejtett valamit.

Az Arany János Gimnázium 12/c. osztálya egy jótékonysági süti vásár keretében befolyt összegből teljesítette Dóri nagy vágyát, egy Filly Poni Jégpályát. Bónuszként még egy apró pónis játékkal is meglepték a nagylányok a kicsit.

A 13 év korkülönbség ellenére hamar elkezdődött a három lány közös „játéka”. Felépült a jégpálya, előkerültek a kicsi pónik, a szánkó és már indulhatott is a csúszkálás.

Kívánjuk Dóri, hogy gyógyulj meg minél hamarabb, és nagyon sok boldog órát tölts az új játékoddal!


Köszönjük a budapesti Arany János Gimnázium diákjainak a segítséget!


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.09.09.

15.Október

A hétéves Attila nagyon vágyott egy utazásra, de olyan helyre szeretett volna elmenni, ahol az egész család jól érzi magát. A választás tökéletesre sikerült, az alsópáhoki Kolping Hotelben töltött néhány nap felejthetetlen maradt a kisfiú számára, a következő kórházi kontroll alkalmával lelkesen mesélt Bobóországról, tele élménnyel.

Szívesen fotózkodott a nagyméretű mesefigura előtt, és még azóta sem feledte. Örömmel sorolta a nővérkéknek, mi mindent csinált a hotelban: fürdött, játszott, sétált, evett...


Köszönjük a Kolping Hotel Spa&Family Resortnak, hogy ismét ilyen felejthetetlen

napokat tudtak szerezni egyik „csodalámpás” gyermekünknek!!


/ 3




Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2014. 09.25.


Szeretnénk megköszönni Önnek és az alapítványnak azt a csodálatos pár napot, amit eltölthettünk a Kolping Szállodában. A gyerekek és mi is minden percét élveztük.

Attila a mai napig emlegeti Bobót és hogy milyen jó, hogy ezt kívánta.

Még egyszer hálás köszönet.

Üdvözlettel: Attila családja


14.Október

Kézműves tanfolyam résztvevői teljesítették Dávid kívánságát

Igazán kreatív lakásdíszek és ékszerek születtek a hétvégi Csodalámpa-Meska kézműves tanfolyamon, ahol a résztvevők összefogásával teljesülhetett a 10 éves Dávid kívánsága. A péntek délutáni és a szombat délelőtti foglalkozásokon természetes, valamint újrahasznosított anyagokból lehetett karácsonyi díszeket, mozaik képeket, valamint ékszereket készíteni a Design Hét keretében a Meska kézműves csapat támogatásával.

A nemrégiben csontvelő transzplantáción átesett Dávid egy laptopot kért az alapítványtól, hogy a kórházban töltött idő alatt is tudjon a barátaival levelezni és a tanulást folytatni.

Porst Rékával a Meska tulajdonosával vittük be a Szent László kórházba Dávidnak a laptopot, aki nagyon örült az ajándéknak, hiszen a betegsége miatt még nagyon sokáig nem járhat iskolába, nem találkozhat a barátaival.

Köszönjük a rendezvényt támogatóknak, a résztvevőknek, valamint a Meska kézműves csapatnak – a foglalkozásokért Hídvégi Borbálának és Porst Rékának, a helyiségért pedig Klenovszki Miminek -, hogy összefogásukkal teljesülhetett Dávid álma.

[IMAGE:http://www.csodalampa.hu/Content/images/meska/meska_240_www.jpg]

Pallag Erika, Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. október 3-4.


9.Október

Sára 5 éves kislány, Debrecenben gyógyítják. Bár még csak jövőre lesz iskolás, már ír és olvas, és mindene a rajzolás. De nem volt íróasztala, ahol írogathatna és rajzolgathatna, ezért kért egyet a Csodalámpától.

Ezen kívül a halakat is nagyon szereti, ezért a szülei megígérték, ha hazakerül a kórházból, meglepik egy akváriummal. Csak hát a halacskáknak nem volt helye Sára szobájában, ezért a kívánságot kiegészítette a kicsi lány egy szekrénykével, aminek a tetején elfér majd az akvárium.

És eljött a várva várt nap, és a Csodalámpa Dzsinnje elvitte számára a kívánt bútorokat. S hogy Sára mennyire örült az ajándéknak, azt leginkább mosolya árulta el.

Kedves Sára!
Remélem, minél hamarabb készen lesz az akváriumod is! Kívánom, hogy legyen sok örömöd a bútorok használata során, és ha iskolás leszel már, hozz sok jó jegyet szüleid örömére.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Felsőtárkány, 2014. 08. 21.

9.Október


A Csodalámpa Alapítvány egy újabb gyermek kívánságát teljesítette. Péter a saját külön szobájába szekrénysort és ágyat kért a Csodalámpától.

Hosszas szervezés és egyeztetés után sikerült kiválasztani a szekrénysort, amiben már tanuló asztal is van. Az ágy pedig egy alul fiókos, ágyneműtartós lett.

A szállítók meghozták a bútorokat és Péter irányította, az autó hogyan tolasson be az udvarba. Két napja már nagyon készült, várta, hogy mikor hozzák az ajándékát. A szobájába betett bútorokat azonnal birtokba vette és bújócskát kellett játszani, még nekem is az íróasztal alá kellett bújnom.

A Csodalámpának újból sikerült egy gyermek és családjának örömet szerezni. Nagyon vidám, örömteli nap volt a mai.


Köszönjük a FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!


Végh Tünde, Szabó László
kívánság-koordinátorok
Komló, 2014. 09. 15.

9.Október


A 11 éves Gergelyt nem a legkellemesebb időpontban látogattuk meg, mivel éppen kezelést kapott. Nagyon le volt gyengülve és talán fájdalmai is voltak. Úgy tűnt, nem számított arra, hogy ezen a napon megkapja a kért ajándékot, hiszen mi apukával titokban egyeztetve szerveztük a találkozót, így sikerült igazi meglepetést szereznünk.

Így érthető, hogy megjelenésünkkor nem volt igazán beszédes a kisfiú. Az első halvány mosoly, a hála jeleként, csak akkor jelent meg arcán, amikor meglátta a készüléket kibontva.

Reméljük, sok dologra fogja használni a számítógépét. Megígértettük vele, hogy gyógyulása után erről a gépről írjon nekünk levelet, közölve a jó hírt.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását és Vankó Győző úr személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!!



Petri Sándor
kívánság- koordinátor
Budapest, 2014.09.18.

9.Október

Dani igazi kisfiú, rollerezik, imádja a focit, és nagyon szereti az X-boxot is. Ehhez kérte a Csodalámpa segítségét: szeretett volna egy kiegészítőt, hogy még izgalmasabb legyen a játék.

A kívánságát egy család teljesítette, akik egy kis csokit és egy kedves levelet is becsempésztek az ajándék mellé – a mosoly láttán pedig biztos voltam benne, hogy sikerült örömet szerezni ennek az édes kisfiúnak. Anyukája a következő látogatásomkor megsúgta, hogy már rendesen felavatták a játékot, és bizony Dani testvére is betársult a dologba...


Köszönjük a Szoták család ajándékát és kedvességét!!


Keskeny Zsuzsa
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. 09.19.

9.Október


Brenda sokat gondolkodott, mit is kérjen alapítványunktól! Végül kilencéves „hölgyként” egy hercegnős ágy mellett döntött, amihez kért egy baldachint is. Igazi lányos választás volt…

A képek is mutatják, nagy-nagy örömet szereztünk ennek a kislánynak, ajándéka szobája dísze lett!! Megtudtuk tőle azt is, milyen kényelmes az új ágya, jókat alszik azóta!!


Köszönjük a Britannica International School támogatását!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2014. 09.02.

8.Október

Norbi és családja mindent megtesznek azért, hogy egy évben egyszer kikapcsolódjanak, pihenjenek. Jártak már a Gyulai Welness Hotelben, megtetszett nekik a város, ezért Norbi kívánsága a gyulai üdülés „ismétlése”volt.

A „viszontagságos” utazás után, a család megnyugodva, együtt tölthetett egy hetet, a szeptember ellenére napsütéses időben, Gyula városában, élvezve a hotel, a fürdő szolgáltatásait. Jólesett a pihenés, a kényeztetés a hosszú kórházi tartózkodások, kezelések után.

Örülök, hogy találkozhattunk Norbi és kívánok neked Jó egészséget és mielőbbi gyógyulást!!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Albelné Benkő Beatrix
kívánság-koordinátor
Gyula, 2014.09.20.

8.Október

Kristóf, mint sok vele egykorú fiú nagyon szeret biciklizni. Ezért kívánsága is ehhez kapcsolódott. Egy KTM Ultra One biciklit kért. A bicaj egyszerre elnyerte a tetszését, nagy örömmel nézegette, próbálta ki a biciklit. Alig tudta kivárni, hogy haza érjenek. Otthon szinte sötétedésig kerékpározott, nem akarta abbahagyni.

Kristóf, kívánjuk, sokáig, egészséggel tudd használni a biciklit.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását.


Köszönjük a 4 Sport bolt újbóli, sokadik segítségét.

Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2014.09.19.

8.Október

Jack kívánságára a szakemberek péntek délelőtt megkezdték a munkát: játszóteret varázsoltak a ház mögötti kertbe. A beton még nem kötött meg teljesen, de ebéd után már birtokba vehette az ifjú tulajdonos.

Amikor délután odaértünk, Jack még nem fáradt el, pedig édesanyja elmondása szerint azóta le sem szállt a kerti játékról, vagy ha mégis, csak azért, hogy újra felmászhasson rá. Ahogy láttuk is, bátyjával együtt: felmászott, lecsúszott, felmászott, leugrott – felváltva, rendületlenül. Szemmel látható volt az öröme.

/ 7




Vigyázz magadra, Jack, mert ha alatta vagy, a hinta megütheti a fejedet!


Köszönjük támogatóinknak, hogy segítettek örömet szerezni Jacknek!

Köszönjük a MagNet Magyar Közösségi Bank és az SCL Consulting Kft. támogatását!




Piacsek István
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. 09.19.


7.Október


András kívánsága egy profi kerékpár volt. Nagyon kedvesen fogadtak, és ennyi év rutinnal a hátam mögött, már pontosan tudtam, hogy ez nem az ajándéknak szól, hanem a vendégnek.

Amikor megérkeztem, András nem tudta miért jöttem, ezért megkértem menjünk ki az autóhoz. A csomagtartó kinyílt, arckifejezése pedig elárulta, hogy már megfejtette a titokzatos idegen jövetelének célját.

Izgalmas pillanatok következtek, ugyanis a kerékpárt össze kellett szerelni. Néhány logikai feladat leküzdése után ezt sikerült is elvégezni. Megkérdeztem Andrást, miért pont kerékpárt kért, hiszen bármit kérhetett volna. A válasza az volt, hogy amikor mankóval járt, és kórházban feküdt, folyamatosan egyetlen álom járt a fejében. Nevezetesen, hogy „körbetekerje” a Balatont. Minden nap erőt adott neki ez a gondolat, és a fantasztikus család, aki mögötte állt.

Most már nem lehet akadálya, hogy a terve teljesüljön, és valósággá váljon! Sok erőt, és jó egészséget kívánok az ajándék használatához!


András nevében is köszönjünk a kanadai Hollis Wealth támogatását!


Tar Zoltán
kívánság koordinátor
Balinka, 2014.10.05.


Archívum



Belépés