Beszámolók


1.Január
23.Február

Ismerősnek ezek a számok?

  • Emlékszem Sopronban
  • Van valami a levegőben
  • Mindenre ráveszel
  • Erre még meghívlak
  • Nem érinthet meg

Ha esetleg a címekről valakinek nem ugrana be a Fonogram és Petőfi Zenei Díjas Halott Pénz zenekarról beszélünk, melynek nagy rajongói két "csodalámpás" gyermek: Zétény és Zsadány, akiknek a hétvégén teljesült a "lehetetlennek gondolt" kívánságuk: találkozhattak a zenekar tagjaival.

/ 7





Nagyon köszönjük az együtt töltött időt, mely alatt a fiúk zenekari titkokat tudhattak meg, dob és gitároktatáson vehettek részt és még néhány "halott pénzes" ajándékot is kaptak, melyek segítségével Marsalkó Dávid szerint könnyebben fog menni a csajozás😉.

Amikor feladnád...
Olyankor ott van a Csodalámpa és köszönjük, hogy ott volt a Halott Pénz is. ❤️
Ha érdekel, hogy a zenekar miként élte meg a kívánságteljesítést csekkoljátok a Halott Pénz Facebook oldalát is!

Ne felejtsetek el követni minket Instagramon is: @csodalampaalapitvany, ahol még több részletet osztunk meg a kívánságok teljesítésével kapcsolatban.

Hálásan köszönjük a Halott Pénz zenészeinek: Marsalkó Dávidnak, Márknak, Gábornak, Barnabásnak, Samunak, Mihalovics Dávidnak,és menedzserüknek, Csillának a kedvességet, hogy segítettek valóra váltani a Zétény és testvére álmát.

Köszönjük továbbá a Zwack Unicum Zrt.-nek, hogy segítségükkel sikerült létrehozni ezt a nem mindennapi találkozót.


Patzauer Laura
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. február 20.

15.Február



Viktória nagyon bátor csodaszép hatéves kishölgy. Szeret beszélgetni, úgy nőcisen csicseregni.

Szívesen sürgölődik anyukája közelébe a konyhában, vagy logikai játékot játszanak nagyobb testvérével. Régi vágya már egy olyan saját játék konyha, ami nagyon hasonlít a felnőttek konyhájához. Ezért nem volt meglepetés, mikor elárulta mit kér a Csodalámpától ajándékba.

Azóta Viki, minden nap egy óvodának elegendő mennyiségű ebédet főz, szinte alig lehet kicsalni őt saját főzőműhelyéből.


Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását,
segítségükkel újból örömet okozhattuk!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. február 1.

15.Február

upload:Beszamolok/4500_Kristof_1.jpg

Kristóf egy pest megyei tanyán él három testvérével. Szorgalmas, jó tanuló fiú. A Csodalámpától egy mobiltelefont kért, hogy a kórházban töltött idő alatt is kapcsolatban maradhasson a testvéreivel és a barátaival.
Egy esős, sötét februári reggelen kezelésre érkezett a Klinikára, ahol átadhattam Kristófnak az ajándékot. Mondanom sem kell, mekkora örömmel vette át a mobiltelefont, melyet egy kedves mosollyal köszönt meg nekünk.
Mosolya megmelengette a szívünket ezen a borús reggelen.


Köszönjük az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a CEPOL és az EIT (budapesti székhelyű Európai Uniós Ügynökségek) kollégáinak a támogatását!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.02.08.


15.Február



Brendon tavaly kezdte a tanulmányait az Inczédy György szakiskolában karosszéria lakatosként, amit betegsége miatt most egy ideig nem tud folytatni.

Szabadidejében, mint a többi hasonló korú fiatal, szereti az Xbox játékokat, és persze a telefont, ami minden útjára elkíséri. Régóta a kívánság listáján első helyen szerepel egy Iphone készülék. Mikor kiderült, hogy az Alapítvány teljesíti egy álmát, nem időzött sokat a kéréssel. Hófehér Iphone 8, amit választott, és igencsak nagy örömet okozott számára ez az ajándék.

Az biztos, hogy mostanában Brendon érdeklődését egy elegáns hófehér újdonság köti le.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását,
mellyel nagy örömöt szereztek Brendonnak!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. február 9.

15.Február


Boróka egy nagyon vidám kislány. Mindent megvizsgál, tanulmányoz. Nyitott és érdeklődő.

Egyik nap, nagyon jó kis kívánsággal állt elő. Egy mikroszkópot kért a Csodalámpától, mivel nagy vágya volt egy ilyen műszer. Még azt is tudta, hogy komoly digitális eszközt szeretne, és ha lehet hozzá még kérni, tárgylemezeket, mert az a biológiai mikroszkópok alatt történő vizsgálat elengedhetetlen kelléke. A mintát erre az üveglapra kell előkészíteni és az objektív alatt vizsgálni. Valóban, ahogy megérkezett Boróka ajándéka, izgatottság, boldog mosoly és felfedezői türelmetlenség töltötte be a szobát. Az ágyat beborították a tárgylemezek és a vizsgálatra várakozó tárgyak tömkelege.

Szerencse, hogy aznap esett a hó, így Boróka szemén kívül még valami csillogott a szobában.
A hópehely vizsgálatával nagyon kellett igyekezni, mert az sajnos gyorsan olvadt a tárgylemezen.


„A Process Solutions csapata évek óta Önkéntes napok keretén belül, rendszeresen teljesíti beteg gyermekek kívánságait. Bár idén nem tudták megrendezni az eseményt személyesen, de szeretnének segíteni, ezért is jelentkeztek csodabogárnak."


Köszönjük a támogatást a Csodabogár jótékony sportolóként regisztrált Process Solutions Csapatának,
mellyel örömet okozhattunk egy felfedezésekre vágyó kislánynak!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021. január 21.

9.Február


Marci, mint a legtöbb óvodás kisfiú, imád legózni. Többféle lego készlete van, de tűzoltós még nem volt, és nagyon vágyott rá. Kívánsága hamarosan teljesült, Marci most már több doboz tűzoltós lego boldog tulajdonosaként azt tervezgeti, hogyan építse fel hatalmas tűzoltó bázisát.



Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ismételt támogatását!

Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2021.02.01.

9.Február

Annamária szakácsnak tanul, idén fog végezni. Meglehetősen szokatlan kéréssel fordult a Csodalámpa Alapítványhoz: kétzónás elektromos rostlapot kért. Kívánsága leendő szakmájához kapcsolódik, és kedves soraiból azt is megtudhatjuk, micsoda nagyszerű tervei vannak vele.

„Tisztelt Alapítvány! Ezúttal megköszönöm az ajándékot, ami tudásom kamatoztatását fogja szolgálni és finom cigánypecsenyét és sülteket fogok a segítségével készíteni. Gyakorlati helyemen , egy étteremben volt szerencsém többször kipróbálni egy hasonló készüléket és nagyon tetszett. Rendszeresen (persze, mikor nincs vírus) családi összejöveteleken sültek szoktak készülni és az ajándékom sokkal könnyebbé fogja tenni a folyamatot.
Köszönettel: Annamária”


Köszönjük a Starnetwork támogatását,
segítségükkel nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Tiszaörs, 2020.12.23.


7.Február


Matteo egy kedves első osztályos kisfiú. Nagyon szeret a testvérével együtt játszani. Leginkább az autós játékokat szeretik, mert az igazán „nagyfiús” játék. Sokat legózik és társasjátékozik együtt a két fiú.

Mikor Matteo-t megkérdeztem mi szeretne kívánni a Csodalámpától, hosszas gondolkodás után egy Xbox játékra esett a választása két kontrollerrel, hogy a testvérével együtt autóversenyezhessen.

Édesapjával kontrollvizsgálatra érkeztek a kórházba. Mikor meglátott a nagy dobozzal, igencsak meglepődött. Nagyon megörült az ajándéknak. Elmondta, alig várja, hogy már otthon legyen és a testvérével kipróbálja az új játékokat.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Starnetwork szervezésében decemberben adománygyűjtő influenszerek tagjainak, hogy közreműködésükkel teljesülhetett Laci álma!


Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2021. január 27.

7.Február



Bianka imádja az autókat, és már régóta vágyott egy elektromos kisautóra, amelybe beleülhet, vezetheti, „száguldozhat” vele. Álma végül egy szép decemberi napon teljesült. A kislány majd kiugrott a bőréből, úgy örült, amikor megpillantotta a szép piros kisautót.

Videofelvétel tanúsítja, hogy igazi meglepetés, határtalan öröm volt számára a Csodalámpa Alapítvány ajándéka:




Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel válhatott valóra Bianka álma.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. december 05.

5.Február


Zsófinak régi vágya vált valóra, amikor megkapta a Csodalámpa Alapítvány ajándékát. A nagylány kívánsága egy iPhone volt, melyet a kórházban vett át.

Örömtől csillogó szemmel, boldogan nézegette, milyen csodaszép készüléken keresztül tarthatja mostantól a kapcsolatot a külvilággal.


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását,
mellyel nagy örömet szerezhettünk egy kedves nagylánynak!

Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.25.

5.Február



Matyi a család szeme fénye, szülei próbálnak minél többet megtenni érte.

Péntekenként autó áll meg a házuk előtt, és a nagyfiút fejlesztésre viszik a városba. Szeret ott lenni, látszik, hogy jól érzi ott magát. A zene szintén jó hatással van rá, megnyugtatja és jobb kedve lesz tőle. Szülei tudják ezt, és régóta szerettek volna örömet okozni számára egy olyan tévével, amin a YouTube is fogható és rengeteg zenét lehet nézni és hallgatni.

Ezért az Alapítvány igyekezett Matyi segítségére lenni, egy SMART TV-vel. Még ha egy kicsivel is, de színesebb legyen számára a világ.


Köszönjük az Egység Közösség ismételt támogatását, segítségükkel Matyi kívánsága is teljesülhetett!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Tisztaberek, 2021. január 28.

5.Február


Martin nagyon kitartó elszánt ifjú ember. 10 éves volt, mikor megálmodta a kívánságát és elküldte a Csodalámpához.

Imádja az autókat, kedvenc márkája a Ferrari. Nagy álma a Ferrari Gyárlátogatás volt. Neki se, mint a többi kívánságtevő gyereknek, akik külföldre szerettek volna utazni, a Covid miatt nem tudtuk teljesíteni a kívánságát. Martin kitartását és elszántságát mi sem bizonyítja jobban, hogy most két év elteltével se lehet Őt az autók, és a száguldás élményétől eltántorítani.

Mivel külföldre utazni még most se lehetséges, helyette lett a kívánsága egy Playseat Forza Motorsport szimulátor versenyülés, hogy így egyenesen a versenypályán érezhesse magát. Ez a kitartás és elszántság a kísérője Martinnak a gyógyulásban is, hiszen lelkesedése és lendülete már a transzplantációt is elfeledtette vele.

Ahogy megérkezett az ajándéka izgatottsága és boldogsága elárulja alig várta már ezt a pillanatot, hogy kipróbálhassa az ülést, ami olyan stabil, és hiteles érzést nyújt számára, mintha valódi versenyautót vezetne.

Azt hiszem Martin most nagyon boldog, ez a Playseat Forza Motorsport szimulátor versenyülése csak fokozta benne a Ferrari életérzést.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását, segítségükkel megvalósíthattuk Martin kívánságát!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Jászalsószentgyörgy, 2021. február 04.

5.Február



A nagylány sajnos sok időt tölt a Tűzoltó utcai Klinikán, így kívánsága egy Xbox volt, amely segítségével minden bizonnyal gyorsabban telnek majd a kezelések közötti időszakok.

Az ajándék átvétele után Flóra ezt a kedves üzenetet küldte nekünk:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány! Ma megkaptam a kért kívánságomat. Szeretném annak megköszönni, aki teljesítette a kérésemet. Hálásan köszönöm. Mivel 17 éves nagylány vagyok nem szeretnék magamról mostani képet megosztani. Viszont küldök egy betegségem előtti képet. "Ilyen voltam, és ilyen leszek" Köszönettel Flóra.”

Kedves Flóra, kívánjuk, hogy mihamarabb így legyen!


Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.01.20.

5.Február



A kislány okostévét kért alapítványunktól, amelyen érdekes műsorokat és kedvenc meséit nézheti. Jelenleg Brigi naponta jár be kezelésre a kórházba, de délutánonként hazatérve várja őt szép, új TV-je.

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen benne!


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük egy újabb beteg gyermek kívánságát!


Mina Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.12 03.

4.Február


Nem ad semmi nagyobb erőt ahhoz, hogy bármi áron folytasd azt, amiben hiszel mint, amikor egy gyermek csillogó szemmel, izgatottan, örömtől potyogó könnyével köszöni meg az ajándékot, amit a Csodalámpától kapott.
Így volt ez a 13 éves Beliánnál, aki fantasztikusan boldog volt, hogy a régi, rendetlenkedő telefonja helyett kaphatott egy vadonatújat. Belián a mellett, hogy végtelenül udvarias és jól nevelt fiatal, nagyon jó tanuló, okos fiú is, akit a sok tudományos tárgy mellett a fotózás is érdekel, így új telefonjával nagyon sok természetképet tervez készíteni.
Reméljük megosztja majd velünk is! 😊

Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Mór, 2021.02.02.

3.Február

upload:Beszamolok/4421_Matyas_01.jpg

A kisfiú a déli határ menti községben él szüleivel és két nagyobb testvérével. Itt látogattam meg a családot, hogy átadhassam a Csodalámpa Alapítvány ajándékát. Matyi elmondta, már régóta szeretett volna egy külön laptopot, ami csak az övé, és nem nővére laptopját kell kölcsönkérnie. Örömmel vette át a várva várt gépet, mely most különösen nagy segítségére lesz a tanulásban.

Köszönjük a Batschka Stiftung ismételt támogatását,
segítségükkel teljesülhetett Matyi kívánsága!



upload:Beszamolok/Lurdy.png


Dr. Kapás Ferenc
kívánság-koordinátor
Kelebia, 2020.10.29.

1.Február


Máté 17 évesen életveszélyes égési sérülést szenvedett. A hosszú, fájdalmas kórházi kezelés során az orvosok, nővérek és segítők munkájára nagy hálával gondol. A kórházi pszichológus emlitette neki a Csodalámpa Alapítvány kívánság lehetőségét. Amikor hazatérhetett, hosszas, örömteli gondolkodás után (ami sokat segített a felépülésben) egy mountain bike lett a nyerő.
Máté nagyon boldog a kerékpárjával, további nagy tervei vannak vele. Végtelenül hálás az adományozónak, köszöni nagylelkűségét.

Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk Máténak!

Köszönjük a Sky Marketing Kft. támogatását, segítségükkel válthattuk valóra a nagyfiú álmát.







Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Biatorbágy, 2021. január 30.

Archívum



Belépés