Beszámolók


1.Január
23.December

Péter fiatal kora ellenére nagyon jártas az informatikában. Ha nem a kórházban tölti napjait, akkor otthon a számítógépével foglalkozik.
Kívánsága is ehhez kapcsolódott, szerette volna a meglévő gépet bővíteni, videó-kártyát, alaplapot kért. Kívánságát még karácsony előtt tudtuk teljesíteni, így különösen örült a meglepetésnek.
A jövőben még komolyabban szeretne informatikával foglalkozni, tanulni, programozni, amihez nagy segítséget jelent ez a felturbózott gép.

/ 3




Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását.



Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2015.12.11.

23.December

Előzetes telefonos egyeztetés után Csongort, nagyszülei társaságában otthonában találtam meg. A kezemben lévő csomagot meglátva, rögtön tudta, hogy ki vagyok, és mit hozhatok...
Amikor kibontotta a dobozt, látta, hogy éppen azt kapta, amit szeretett volna, egy ASUS laptopot, ami mellé még egy ASUS laptoptáskát is kapott ajándékba.
Jó volt látni, hogy mennyire örül a kamasz fiú, és természetesen azonnal ki is próbálta az új gépet, elbűvölve ettől a csodától...
Boldog karácsonyt Csongor!

/ 3




Visszatérő magántámogatóink, akik ismét névtelenséget kértek, nagyon nagy örömet szereztek ennek a kamaszfiúnak, köszönjük.


Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Kaposvár, 2015. 12.18.

23.December

Armand 13 éves kamasz fiú, hetedikes. Kéthavonta jön kezelésre, mindig rossz kedve van, nem szeret hozzánk járni. Mikor megtudta, hogy lehet egy kívánsága, egy rövid időre feldobódott, de nem is igazán hitte hogy lesz belőle valami. A kérése végül nagyon gyorsan teljesült...

Armand úgy tudta, ezen a napon csak kezelésre jön: először a vizsgálat, a szúrás következett, semmi jót nem remélt..., az hitte a kezelés kezdődik.

Majd beállítottunk a szobába két nagy dobozzal, ami a hőn áhított Play Station 4 szuper játékot rejtette.
Armand nagyon meglepődött, szinte el sem hitte, hogy övé ez a csodálatos ajándék, s így nagy-nagy kívánsága karácsonyra teljesült!

Hálásan köszönjük a támogatóink segítségét, hogy hozzásegítették Armandot álmai játékához!

Armand nevében is köszönjük az Xpatloop támogatását!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015. 12.17.



23.December

Örömömre szolgált, hogy én lehettem ott a 16 éves Angelika kívánságának teljesítésekor, aki egy laptopot szeretett volna. Angelika, egy Nyíregyháza melletti kis településen lakik szüleivel és 3 testvérével. Kerekesszékkel közlekedő, visszahúzódó, de mosolygós kislány.
Jelenleg a gyermekklinikán fekszik, anyukája is vele van. A nagylány nem tudta, hogy megyek hozzá, így igen nagy örömöt szereztünk neki a meglepetéssel.
A laptopot egy kedves debreceni felajánlónknak köszönhetően tudtuk ajándékozni neki, és így három nappal karácsony előtt még határtalanabb volt az öröm.
Angelika a laptopot első sorban játékokra használja majd, de rajzfilmeket is szeretne nézni rajta.
Elmondta nekem, két dologra vágyott mostanában, mind a kettő teljesült: a Mikulás hozott neki egy arany fülbevalót, mi pedig a laptopot, így igazán boldog lett.
Bár nagyon szerény kislány és sokat nem beszélt, de őszinte, tiszta mosolya mindent elárult.

A felajánlónknak nagyon köszönjük az ismételt támogatását, évente szerez örömet 1-1 csodalámpás gyermeknek ilyen módon.


Harkányi Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015.12.22.

22.December

Gergő egy fantasztikus fiatalember, még a kezelések alatti bizony sokszor nehéz órákat is képes mosolyogva megélni.

Titokban már régóta arról álmodott, hátha egy "jó tündér" megajándékozza egy olyan tablet géppel, amit már nagyon sokszor nézegetett a prospektusokban, ismerkedett "varázserejével" az interneten...

Aztán egyszer csak meglátogatta Gergőt a kórházban a Csodalámpa dzsinnje és elkezdett vele beszélgetni. A kamaszfiú eleinte picit zavarban volt, nem igazán merte bevallani titkos vágyát, de egy idő után a dzsinn bíztatására felbátorodott és csillogó szemekkel, lelkesen mesélte el, hogy minden vágya egy Samsung Galaxy Note Tablet, amivel nem csak a haverokkal tarthatná az állandó kapcsolatot és csacsoghatna velük skype-on, hanem rengeteg érdekes dolgot fedezhetne fel az interneten keresztül..., na jó, azért néha egy-egy érdekes internetes játékkal is múlatná az időt.

Gergő látta, hogy az utóbbi időben a Csodalámpa dzsinnjei csak úgy "röpködnek" a kórtermekben, majd távozásukat mindíg a gyerekek boldog mosolya kíséri. Azt azonban legmerészebb álmában sem gondolta, hogy a jó tündér őt is hamarosan megajándékozza a kért csodával.

/ 3



Bizony a kis kamasznak nem kellett sokáig várnia a csodára, kedves támogatónkkal Gábriel Péterrel hamarosan megleptük a kórházban és mikor megtudta, hogy elhoztuk neki titkos álmát , gyönyörű szemeivel ránk nézett és boldogságtól ragyogó tekintettel köszönte meg az elegáns, fekete tabletet.Nem kellett bíztatni, azonnal üzembe helyezte a gépet és máris azon gondolkodott, milyen programokat is kéne feltöltenie ahhoz, hogy a kórházból hazaérve a haverokkal azonnal "szörfözhessenek" kedvenc internetesen oldalaikon,, felfedezhessék a világ csodáit, hisz egy ilyen fantasztikus géppel minden lehetséges!

Hamarosan elbúcsúztunk Gergőtől és hagytuk, hogy a kamaszfiú a külvilág teljes kizárásával ismerkedjen tovább a kapott ajándékkal.

Köszönjük Gábriel Péter támogatását, mely lehetővé tette a kívánság teljesítését.


Szabó Angelika és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2015.december 16.


21.December

Dorián egy aranyos 5 éves kisfiú, aki már az első találkozásunkkor nagyon határozottan adta elő kívánságát,hogy egy távírányítós helikoptert szeretne.
Hamarosan jelentkezett egy kedves magántámogató, aki felajánlotta, hogy teljesíti a kisfiú kérését.
December 14-én adtam át a helikoptert boldog leendő tulajdonosának, aki nem akarta elhinni,hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága.
Széles mosollyal köszönte meg nekem az ajándékot.

/ 2



A Csodalámpa pedig ezúton is köszöni Vincze-Orel Dorottyának és családjának az önzetlen segítséget!!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Bp.2015.december 14.

21.December

Bence kívánságának megvalósulásához támogatónk gyűjtést rendezett, jótékonysági süti vásárt. A befolyt összeg révén kapta meg Bence az XBOX-ot, amire vágyott.
Az átadás napján vizsgálatra jött Budapestre édesanyjával a kisfiú. Orvosa segített abban, hogy hamarabb eljöhessen a kórházból a megszokottnál, így támogatónknál az irodaházban átvehette az áhított játékot.
Bence izgatottan várta az eseményt. A játékgéphez egy játékot is kapott, amit örömmel nézegetett. Érdeklődésünkre szívesen mesélt, arról, mi érdekli, mit szeret még csinálni.
Nagyon barátságos, beszélgetős és érdeklődő fiúcska Bence. Az ajándékától pedig nagyon lelkes és vidám lett.
Végül kölcsönös jókívánságok közepette elköszöntünk a támogatóktól és egymástól.

/ 4




Köszönjük a UCMS GROUP Hungary Kft. támogatását Bence nevében is!!



Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.dec. 11.

20.December

Lizát egy szürke, borongós csütörtöki napon kerestük fel Bartha Gusztávval, az Invitel munkatársával, hogy átadjuk neki azt a szuper televíziót, amit a Csodalámpától kért. Elárulom, hogy csak addig volt számunkra szürke és borongós ez a nap, míg be nem léptünk a lakásba. Megérkezésünk pillanatában elvarázsolt minket Liza gyönyörű, ragyogó mosolya, varázslatos lénye és az a kedvesség és szeretet, amit árasztott felénk.
Édesanyja elmesélte, hogy mennyi betegségen, kezelésen, műtéten vannak már túl, de szerencsére a sok fájdalom és nehézség ellenére Liza barátságos, mosolygós kislány maradt. Nagyon kíváncsi volt már, hogy mi lapul a nagy dobozban, ezért Gusztávval közösen kibontották. Itt még nem ért véget a meglepetések sora, hiszen az Invitel munkatársai ráadásként még összeállítottak Lizának egy csomagot, amiben pléd, fülhallgató és bögre lapult. Legnagyobb sikert a bögre aratta, ezt nem is akarta Liza letenni a kezéből. Az ajándékokért cserében kaptunk tőle ölelést és simogatást.

Köszönjük Neked Liza ezt a varázslatos délelőttöt és azt kívánjuk, hogy maradj mindig ilyen boldog és jókedvű!

/ 4




Köszönjük az Invitel ismételt támogatását!



Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúböszörmény, 2015.12.17.

20.December

Barbara kezelésre jött e borús vasárnap este a Tűzoltó utcai klinikára és nem sejtett semmit...
Szülei csak annyit mondtak, hogy valami papírokat kell még aláírni, mielőtt a betegszobába mennek, és kicsit várni kell a Klinika előterében.

Amikor Barbara meglátott meglátott bennünket a két jókora dobozzal közeledni, meglepődött...
Gondoltam, a nagyobbik árulkodó formájáról nyilván kitalálta, hogy a kért "sunburst" mintázatú elektromos gitár lehet benne. Így azután gonosz módon megkérdeztem Barbarát, hogy tudja-e, mi lehet ebben a fekete dobozban?
Elsőre bizonytalan "nem" volt a válasz, de másodikra egy hitetlenkedő és meglepett "Erősítő?!?"
Hát persze, hiszen mit ér egy elektromos gitár erősítő nélkül?

Kicsomagoltuk a gitárt, és Barbara kicsit hitetlenkedve mondta, de szép...
Gyorsan elmagyaráztam, melyik kapcsoló mit csinál, szüleinek átadtam a tartozékokat és szülei sem csapták be Barbarát, "valami papírokat" is aláírtak, pl. egy hozzájárulást ahhoz, hogy ezt itt most olvashassák...

/ 3




Sajnos nem időzhettünk sokáig, mert Barbarát már várták az osztályon, de azért annyi kiderült, hogy kedvenc együttese a Fall Out Boy.
Édesapjával visszacsomagoltuk a gitárt, elvégre a kórházban sok egyéb mellett gitározni csak ritkán lehet - mint pl. a csodalámpás mesedélutánokon.

Kedves Barbara, köszönöm a csodálatos mosolyodat, mielőbbi gyógyulást kívánok neked minden csodalámpás nevében!

Barbara nevében is köszönjük támogatóinknak, a MAXIMIZE-nak és a Mezzoforte hangszeráruháznak ezt a fantasztikus karácsonyi meglepetést!



Sípos Zsuzsanna, Patzauer Gábor és Laura
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2015.12.20.

16.December

Zsuzsi otthon tölti a napokat az öccsével és az édesanyjával, az állapota miatt már nem jár iskolába, de nagyon szereti a történelmet, és érdekli minden, ami a világban történik. Nyitott az érdekességek és az újdonságok iránt, ezért egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy azon keresztül elérhessen olyan információkat is, a melyeket a tévéből nem tudhat meg.
A FirstMed-FMC Kft. jótékony futói képviseletében Málnási Kingával kerestük fel Zsuzsit az otthonában, ahol még jó néhány családtaggal közösen nagyon kedvesen fogadtak. Zsuzsi nagy izgalommal nézte, ahogy segítettünk kibontani a laptopot, és látszott a szemén, hogy ő már pontosan tudja, mit, hol fog elsőként megkeresni a világhálón. Még egy kicsit beszélgettünk, de láttuk, már várja, hogy egyedül maradhasson a csodagéppel.

Kívánjuk Zsuzsi, hogy minél kellemesebben töltsd az idődet és legyen segítségedre ebben a laptopod!

/ 2




Köszönjük a „Csodabogarak” FirstMed-FMC Kft. futócsapatának, hogy a Spar Budapest Maraton versenyen résztvevő munkatársak jótékonysági gyűjtéséből sikerült Zsuzsi álmát valóra váltani.



Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. november 24.

16.December

Tomika egy igazi kis vagány, eleven, csacsogó, mindig mosolygó kisfiú.
Sokat beszélgettünk és bizony a kis huncutnak sok-sok elképzelése volt, hogy mivel is lephetné meg a dzsinn. Aztán egyszer, mikor meglátott a folyosón, behívott, két kis kezét összecsapta és ennyit mondott: végre rájöttem, hogy legesleges-legjobban egy távirányítós helikoptert szeretnék, tudsz kérni egy nagyon klasszat a dzsinntől?

Ki tudna egy ilyen szuper kérésnek ellenállni? Csupa kis szorgos dzsinn kezdett hozzá azonnal a helikopter "gyártáshoz", ami annyit jelentett, hogy az Európa 2000 Középiskola diákjai saját készítésű süteményeiket iskolai jótékonysági bulin értékesítették és a kapott összeget felajánlották, hogy a Csodalámpa segítségével megvalósítják a kis Tomika álmát.
Tomikának nem kellett sokat várnia, a finom sütik pillanatok alatt gazdára találtak, a Csodalámpa dzsinnje kiválasztotta a legvagányabb távirányítós helikoptert és máris repülhettünk a Tűzoltó utcai klinikára, ahol Tomika éppen kezelésen volt bent.

Az iskola képviseletében az igazgatóhelyettes Sikolya Erzsébet kíséretével Varga Niki, Varga Zsófi, Pethő Márk és Hegedűs Andris diákok izgatottan várták Tomikát a társalgóban. A kisfiú nem sejtett semmit, de mikor megtudta, hogy a kis csapat egy "igazi helikopteren" érkezett hozzá, akkor már gyanította, hogy nagy meglepetésben lesz része.
Az ajándékot kibontva máris padlótól a plafonig röpködött a helikopter a társalgóban és aki bizony nem vigyázott kellően, azt elgázolta.
Az irányítás csak gyakorlás kérdése - mondta Tomika és puff, máris eltalálta Andrist, majd sorban célba vett mindenkit, aki az útjába került..
Aztán lassan konszolidálódott a helyzet, Erzsébet kérésére elkezdődhetett a Zombi vadászat...., és ez bizony még talán ma is tartana, ha Tomika egyszer csak azt nem mondja: na, most már befejezem veletek a játékot, megyek és megmutatom ezt a gyönyörű helikoptert Emmának, a kis barátnőmnek. Megköszönte a kis csapatnak az ajándékot, pici kezével még integetett, aztán eltűnt és már csak a kórteremből kihallatszó zajból lehetett tudni, hogy Tomika produkálja magát kis barátnője előtt és igencsak gyakorolja a "mélyrepülést".
Drága kicsi Tomika, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és sok-sok örömteli időtöltést a helikopterrel.

/ 4




Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, hogy segítettek örömöt szerezni egy beteg kisfiúnak.



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.december 13.

16.December

Szófia nagyon szereti a babákat, órákat eljátszik velük, s hogy az álma is mesei lehessen, egy hercegnős ágyat kért a szobájába. A családhoz Horváth Csabával, az Invitel munkatársával látogattunk el, hogy segítsünk a szülőkkel együtt összeszerelni a rózsaszín ágyat. Szófia végig izgatottan leste, hogyan nyílnak ki egymás után a dobozok és a hosszú nagy bútorlapokból miként lesz egyszer csak ágy. Nem kis munkával és összefogással végül elkészült a csodaszép alvóhely, s így Szófia már kedvére babázhat és hercegkisasszonyosat játszhat testvérével a megújult szobájában.

/ 5




Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt, támogatását, mellyel Szófia álma megvalósulhatott.



Cziller Eszter és Felkai Márta
kívánság-koordiinátorok
Kecskemét, 2015. augusztus 18.

16.December

9 éves Zsombor nagy LEGO rajongó, szeret alkotni, ezért a kívánsága egy LEGO City vonat volt, állomással.
A kisfiú nem is sejtette, hogy a kívánsága ilyen gyorsan teljesül, így meglepődött, amikor egy orvosi vizsgálat közben egy hatalmas dobozzal megjelentem a kórházban.
Alig tudta kivárni a vizsgálat végét, a doktor úrnak minden tekintélyét be kellett vetnie…
Végül „kis hősünk” boldogan szorította magához a LEGO dobozát, és legszívesebben már hozzá is fogott volna az építéshez.
Apukája azonban meggyőzte, hogy ezzel várnia kell még a hazatérésig, nagyfiúként megértette, hogy szétszóródna az ajándék, addig is belefeledkezett a doboz képeinek szemlélésébe.
Jobbulást kívántam Zsombinak és sok-sok örömet az alkotáshoz.

/ 2



Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, nagy örömet szeretek a kisfiúnak!



Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2015.dec.9.

16.December


Martin a nővérével és édesanyjával él otthon, az állapota miatt már nem jár iskolába, de nagyon szeret beszélgetni a korábbi iskolatársaival. Azért, hogy minél könnyebben felvehesse velük a kapcsolatot, egy telefont kért a Csodalámpától. Támogatóinkkal, Muzelák Verával és Csongvai Kristóffal közösen látogattuk meg Martinékat. A családi házban a két testvér és az édesanyán kívül még több családtag is várt minket, akik nagyon kedvesen fogadtak. Martin szeme megcsillant, amikor segítségünkkel kibontotta a telefont: „hű, ilyenre vágytam!” sóhajtotta. Nekünk felnőtteknek nehezebben ment a különféle beállítás, de Martin mutatta, mit, hol kell elindítani. Közben elmesélte, hogy nagyon szereti a matematikát és egyéb tantárgyakat is, így ezen a szuper mobilon nem csak telefonál majd, hanem a világhálón böngészi az újdonságokat.
Azt kívánjuk Martin, hogy a barátaiddal beszélgetve minél több új élményben lehessen részed.



Köszönjük a „Csodabogarak” a Spar Budapest Maraton versenyen résztvevő ENSZ Menekültügyi Hivatala (UNCHR) munkatársi futócsapatának, valamint egy magántámogató meditációs csoportnak, hogy jótékonysági gyűjtéséből sikerült Martin álmát valóra váltani.


Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. november 24.

16.December

Jácint már nem hisz a dzsinn meséjében és ez érthető is, hiszen egy komoly kamaszfiú, aki azt hiszem már az első találkozásunkkor tudta, mit is szeretne kérni a Csodalámpától - legalábbis huncutul mosolygó szeméből ezt olvastam ki. Megfontolt fiatalemberként azonban tudta, hogy a mesékben olvasottakkal ellentétben ezúttal csak egy kívánsága válhat valóra és bár a csillagos eget nem tudjuk lehozni neki, de kedves, segítőkész emberek segítségével az álmából biztosan valóság lesz.

Jácint mert nagyot álmodni, egy igazán komoly mobiltelefont kért és bizony mi sem hittük, hogy két fantasztikus fiatalember, két jóbarát lelkesedése, önzetlen segítőkészsége ilyen rövid idő alatt segít boldog mosolyt varázsolni Jácint arcára.
Az egyetlen, első percben nem is olyan apró gondnak tűnő feladatot az jelentette, hogy Jácint - "komoly férfi lévén" - természetesen valami férfiasan sötét színű telefont szeretett volna és a készülék annyira új típus, hogy csak fehér színben volt kapható. Kedves támogatóink azonban nagyon szívükön viselték a nagyfiú kérését, nem ismertek lehetetlent és addig kutattak, míg egy gyönyörű sötét színű, karcmentes fóliával bevont, elegáns tokban megbúvó Motorola csodatelefont varázsoltak Jácint számára - pont azt a márkát és pont azt a színt, ami a fiú titkos álma volt.
A két jótékony "dzsinn" még arra is figyelt, hogy a telefon teljesen feltöltve kerüljön a fiatalember kezébe - hadd vegye azonnal birtokba az ajándékot.

A Csodalámpa önkénteseként boldogan vállaltam, hogy ezt a csodát azonnal beviszem Jácintnak, aki a kórházban az éppen aktuális kezelés befejezésére várt és még aznap haza is mehetett, most már a féltve őrzött kinccsel együtt.

/ 3



Mikor Jácint meglátta, hogy feléje közeledek a kórteremben, kicsit zavartan nézett rám és már sejtett valamit. Nem tudom ki volt izgatottabb a csomag kibontásánál, Jácint vagy én, aki kíváncsian vártam a nagyfiú reakcióját......, hát bizony az leírhatatlan volt és nagyon örülök, hogy kedves, csupa szív támogatóink és a Csodalámpa részéről én lehetettem személyesen tanúja ennek az önfeledt boldogságnak,

Ismét bebizonyosodott, hogy vannak olyan jóságos emberek, akik láthatatlanul, teljes titokban képesek arra, hogy igaz csupán képletesen - ezúttal egy gyönyörű, mindentudó mobiltelefon formájában- de lehozzák a csillagot is az égről, ha azzal örömet szerezhetnek egy beteg gyermek részére - Jácint nevében is nagyon szépen köszönjük a két fiatalember támogatását!

Kedves Jácint, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a valóra vált álom, a mobiltelefon használatában!

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest 2015.december 11.

16.December

Illés éppen, hogy elkezdte az iskolát, de már nagyon szépen olvas, kiváló matematikából, szereti a tudományos könyveket, de leginkább a csillagászat tetszik neki. Amióta a szüleivel együtt járt egy csillagvizsgálóban, azóta egyre többet kémleli az égboltot, és sok-sok információt gyűjt a bolygókról. Így hát nem csodálkoztunk, amikor a Csodalámpa önkéntesének elmesélte, mi a legfőbb álma: szeretne a magyar űrhajóssal, Farkas Bertalannal találkozni, hogy megkérdezhesse, milyen volt ott fenn, hiszen erről Illés 7 évesen még nem sokat tud.
Farkas Bertalan, akit mindenki Bercinek hív, már ismerősként köszöntötte a Csodalámpát, hiszen már másodszor teljesít kívánságot. Az irodájában találkoztunk, ami leginkább egy múzeumhoz hasonlított, hiszen a falakon végig az űrhajós képei, kitüntetéseit csodálhattuk. Körben a polcokon pedig maketteket láthattuk, melyek eredetijével hagyták el a Földet az 1980-as űrutazáson. Berci mesélt a súlytalanságról, amikor 28.000 km/óra sebességgel száguldott az űrhajó és hogy a kitartás az, ami meghozza a gyümölcsét az ember életében. Illésnek vittünk ajándékba két nagyon izgalmas könyvet a bolygókról és az űrutazásról, melyet Farkas Berci ott helyben dedikált is a kisfiúnak. A találkozóra elkísért bennünket Nyárai Gerzson fiatal videós, aki végigfilmezte a kívánságteljesítést. A találkozóról összeállított kisfilmet pedig a Petőfi TV a szombat esti adásában le is adta. Így fordult az elő, hogy Illés hírességgel találkozott, s maga is sztár lett egy estére.

/ 4





Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. december 3.

16.December

Evi - teljes nevén Evolett - nagy barna szemű, loknis hajú gyönyörű kislány, aki játékra alkalmas tabletet kért a Csodalámpától.
Édesanyjával kontrollra érkeztek a Heim Pál Kórházba, ahol sor kerülhetett az ajándék átadására. Evi számára meglepetés volt a kívánságteljesítés, mégis rögtön megértette, hogy miért is vagyunk ott annyian körülötte…
Örömmel kezdett neki a kicsomagolásnak, majd boldogan szorongatta a tabletet rejtő dobozt!
Az Invitelt, mint adományozót, Horváth Csaba képviselte, aki már rutinos résztvevője a kívánságteljesítéseknek, s akinek ezúton is köszönjük, hogy velünk volt ezen a vidám délelőttön!
Csabáék még néhány céges ajándékkal is kedveskedtek Evinek, aki porcelán bögrével a kezében futkosott a folyosón, határtalan örömét fejezve ki így!

/ 4




Köszönjük az Invitel ismételt támogatását!



Szécsi Katalin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. 12.11.

16.December

Mikulás napján volt lehetőségünk meglepni ajándékkal a 13 éves Évát. Az édesanya elmondása szerint Éva már kora reggeltől izgatottan várta az érkezésünket. Amikor a csodaszép új laptopot Évának átnyújtottuk, percekig nem tudott a meghatottságtól megszólalni. Csillogó szemekkel és széles mosollyal az arcán kapcsolta be a számítógépet és kezdte tanulmányozni a feltelepített játékokat. Éva fiútestvére fog majd segíteni az internet telepítésében, hogy Éva minél hamarabb tarthassa a kapcsolatot barátaival, akiktől sokszor távol kell lennie a betegsége és a kezelések miatt. Éva mondta, hogy ha már lesz internete, akkor először a Csodalámpa Alapítványt fogja bejelölni.
Éva édesanyja többször elismételte, hogy mennyire hálás a Csodalámpa Alapítvány minden támogatójának és önkéntesének, hogy ezt az örömet meg tudták adni a kislányának.

Köszönjük a American International School of Budapest támogatását!



Mormer Csilla
kívánság-koordinátor
Orgovány, 2015. december 06.

16.December

A budapesti 12 éves Ágoston hetente többször komoly kezelést kap.
Első találkozásunk alkalmával megígérte, hogy gondolkodik azon, hogy mit kívánjon a Csodalámpa dzsinnjétől.
Megismerkedésünk után rövid idővel érkezett a levél melyből megtudtuk, hogy Ágoston Lego játékot szeretne, nem is akármit, hanem LEGO Star Wars Millennium Falcon készletet.
Az apukával egyeztetve a meglepetés időpontját úgy döntöttünk, hogy december 11-én fogjuk átadni az ajándékot, ez egy pénteki nap, tehát a hétvége megfelelő alkalom felépíteni azt, amire Ágoston már évek óta vágyott.

Teljes gyógyulást kívánunk és sok örömöt az új játékkal.

/ 4




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. újabb támogatását!!



Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.12.11.

14.December

Mondhatom, mind Nikinek, mind a szüleinek, mind nekünk Csodalámpa önkénteseknek felejthetetlen, szívet melengető nap volt a mai.
Mindannyiunknak átlagos hétköznapnak indult… Niki abban a tudatban indult el otthonról, hogy a plázában a mamának fognak ajándékot vásárolni karácsonyra. Nem is gondolta volna, hogy micsoda meglepetés készülődik számára. A Libri könyvesbolt előtt már számára is mindenre fény derült!
Széles mosollyal az arcán, hatalmas lendülettel válogatta magának a szebbnél szebb mesekönyveket. Legszívesebben már ott elolvasott volna jó néhányat. Csak úgy csillogott a szeme, mikor a már jól ismert meseszereplőkre bukkant. Hamarosan szép kis kupac könyv várta, hogy újdonsült gazdájuk hazavigye őket.
És ha mindez nem lett volna elég, a boldog vásárlást finom sütizéssel koronáztuk meg. Hatalmas öleléssel búcsúzott tőlünk, mi pedig boldogan mentünk haza, hogy egy beteg kislánynak felejthetetlen élményt adhattunk, és e csoda részesei lehettünk.

/ 3




Köszönjük Balogh Ákos úrnak, a Libri Kft. tulajdonosának, a sok szép ajándék könyvet, a vásárlás, válogatás is felejthetetlen élményt jelentett a kislánynak!



Zámbori Andrea,Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2015.12.08.

14.December

A 17 éves Evelin otthonából érkezett kontrollra és a terápiára az osztályra, ahol nagy meglepetés érte!
Már meglepetés volt számára az is, hogy kívánhatott, és az is, hogy ilyen gyorsan teljesült a kérése… A nagylány öröme határtalan volt.
A gyönyörű Samsung okostelefont a szponzor, Fogarasi úr adta át a meglepett kamaszlánynak.
Evelin azt mondta, nagyon boldog és csodálatos érzés töltötte el, láttuk, nagyon meghatódtak az édesanyjával együtt.

/ 2




Köszönjük Fogarasi Zoltán úr támogatását!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015.12.10.

12.December

Panna 8 éves kislány, második osztályos. Mikor megtudta, hogy lehet egy kívánsága azonnal tudta, hogy mit szeretne!
Egy számítógépet!
Nagy meglepetés érte, mert egy kedves támogató jóvoltából már Mikulásra teljesült ez a kívánság.
A kicsi lány annyira meglepett volt, szinte el sem hitte, hogy ennek a gyönyörű piros kis gépnek ő a kisgazdája.

/ 5



Nagyon szépen köszönjük magántámogatónknak, Pukler Gábor úrnak ezt a csodálatos ajándékot!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015.12.04.

12.December

Ismeretségünk már több éves a nagycsécsi 12 éves Mátéval, aki egy nagyon csendes, kedves, udvarias, jó tanuló fiú.
Leginkább számítógépes játékokkal szeret játszani a barátaival.
De nap mint nap sokat beszélgetünk és játszunk mi ketten együtt is…
Arra a kérdésemre, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától, szinte gondolkodás nélkül vágta rá:
"Ha lehet, egy PS4-et a FIFA 16 játékkal!"
És eljött a várva várt nap, amikor Máté számára elhozta a Csodalámpa Dzsinnje a nagyon várt ajándékot.
Nagy volt az öröm, amikor Máté megpillantotta a hatalmas dobozt, amiben a PS és a focis játék lapult.
Azonnal elkezdődött a kicsomagolás, a gép összeállítása, és máris készen állt a PS a játékra!

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen az ajándékodba.

/ 4



Köszönjük magántámogatónk segítségét!!


Adorján László,Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Nagycsécs, 2015. december 06.

12.December

Gábor így emlékezett az utazásra:


„Kedves Csodalámpa!

A müncheni utazás életem egyik legszebb élménye volt. A repülőút nagyon szuper volt, nagyon élveztük.
Épségben megérkeztünk Münchenbe, elfoglaltuk a szállást, ami nagyon klassz volt. Még aznap kimentünk a stadionhoz egy aréna túrára, amit nagyon vártam. A fárasztó nap után pihentünk egyet a szállodában.

Elérkezett a várva-várt nap, a bőséges reggeli után elmentünk a BMW Múzeumba, ami igazán érdekes volt.
Délután elérkezett el a három nap csúcspontja, megérkeztünk csodálatos FC Bayern München stadionjának környékére, az emberek hömpölyögtek. Hosszas átvizsgálás után végre elfoglalhattuk a helyünket és vártuk a kezdő sípszót.
A meccs nagyon élvezetes volt, megláthattam a kedvenc csapatom játékosait. Szerencsére a csapatom győzött 2-0-ra.
Másnap szerencsésen hazaértünk.

/ 7



Köszönöm ezt a fergeteges kirándulást, köszönöm Nagy Ernő segítségét, nagyon jó fej és szimpatikus volt.”


Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a Jet Travel Kft. és magántámogatóink támogatását!


Dr. Nagy Ernő
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.november 30.



12.December

Bendegúz, becenevén Bendi, egy igazi kis eleven, izgő-mozgó kis 5 éves lurkó.
Amikor először találkoztam vele, igen határozottan LEGO DUPLO-t kért, amiből majd minél több mindent lehet építeni.
Nem kellett sokáig várnia a hőn áhított játékra, mert dec.4-én már teljesült is a kívánsága.
A Tűzoltó utcai Klinika aulájában adtam át Bendinek a hatalmas dobozt, melyet némi egyezkedés után végül kibonthatott, mert megígérte, hogy nem fogja szétszórni a legokat.
Így is történt,boldog mosollyal vette szemügyre a doboz tartalmát,végül vidáman megköszönte a csodálatos ajándékot.

/ 3




Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, nagy örömet szeretek a kisfiúnak!



Dr.Jenei Tibor
kívánság -koordinátor
Budapest,2015.december 4.

12.December

Árpád végzős középiskolás kamasz, aki nehezen hitte el, hogy neki is lehet kívánsága, ami majd teljesülhet.
Meglepetésére nagyon gyorsan érkezett az ajándék, ami határtalan örömet szerzett neki!
Apukája mondta, „ madarat lehetne fogatni a gyerekkel”, annyira örült ez az egyébként nagyon csendes fiú!

/ 2




Hálásan köszönjük a BME Kéttannyelvű Gimnázium tanulóinak a támogatást!


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015.12.09.

9.December

Fanni régi vágya volt, hogy legyen egy saját fehér okostelefonja, amivel tud fényképeket készíteni, zenét hallgatni, internetezni. Fanninak két kívánsága is teljesült rövid idő alatt, épp a Transzplantációs Klinikán lábadozott rég óta várt súlyos műtétje után, amikor megérkezett hozzá a Csodalámpa Alapítvány is.
Támogatónk képviselőjeként Hikádé Emese meglepte őt a várva várt telefonnal és sok más apró ajándékkal.
Fanninak nagyon tetszett az új készülék, nagyon boldoggá tették őt,ezekben a nehéz napokban!
Kívánjuk, hogy sokáig örömmel használd az új telefonodat!

/ 4



Köszönjük az Invitel ismételt támogatását!



Maléth Anikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.11.11.

4.December


Bercel már nagyon régóta vágyott egy saját akváriumra, benne halakkal, növényekkel. Az áhított kívánság több részletben vált valóra, hiszen először az akvárium lelt egy napfényes sarokra Bercel otthonában. A halak és a növényzet néhány nap múlva érkeztek meg, Berci már nagy izgatottsággal várta a csodaszép, ötféle aranyhalakból álló csapatot.

Lelkesen segédkezett a növények betelepítésénél és egyedül engedte szabadjára az aranyhalak seregét. Bármilyen kérdésre nagy lelkesedéssel adta meg a választ, hiszen nagyon régóta tanulmányozta, hogyan lehet otthon aranyhalakat tartani.

A kívánság még szebb lett, hiszen az pontosan egy évre rá érkezett meg, hogy a család megtudta, hogy Berci beteg. A nehéz időszakon bátran túllépve, Berci boldogan vette birtokba aranyhalait.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak és tanárainak, továbbá az ALLATELEDELNAGYKER.HU webáruháznak, hogy Berci kívánsága ilyen pompásan teljesülhetett!



Adrienne Pinter
kívánság-koordinátor
Nagykovácsi,2015.11.17.

Archívum



Belépés