Beszámolók


1.Január
19.December

Ismét a Fundamenta Lakáskassza dolgozói siettek egy csodalámpás gyermek megsegítésére:


2014.12.13. nevezetes nappá vált az életemben.
Először vettem részt Basa Gábor régióvezető és Vingl Kata területvezető kollégámmal személyesen egy kívánság teljesítésében.

Általunk egy olyan kislány vágya teljesült aki még pár hónapja önfeledten játszott sportolt és fel sem merült benne, hogy a betegség egy fiatal szervezetet is kikezdhet.
Leukémiát diagnosztizáltak nála.

Szédülök ahogy hallgatom a történetét és csodálom a hihetetlen nyugalmát.Dóra mosolyogva meséli ,hogy már jobban van. Magántanárok járnak hozzá és éppen ötöst kapott mielőtt jöttünk talán történelemből.

Itt egy pillanatra elméláztam mert Gáborra és Katára néztem és láttam rajtuk, hogy feszülten figyelnek és lenyűgözi őket is ennek a kislánynak a rendkívüli ereje.Kiválóan teljesít miközben infúziós állvány és betegágy és elsuhanó maszkos nővérek, orvosok, fel-fel csendülő gyereksírás a környezet. Átfutott rajtam, hogy egyébként a Tűzoltó utcai Klinika a maga módján rendkívül színes és barátságos hangulatot áraszt.

Belépésünkkor éppen a Csodalámpa önkéntesei karácsonyi ihletésű díszítéseket pakoltak. Na gondoltam ez hála az égnek nem tűnik kórháznak. Pedig kő keményen az. Mellettünk egy jóval kisebb fiúcska fájdalmasan felsírt és visszazökkentett újra Dóri világába.
Felé fordulva átadtam neki egy plüss róka lányt azzal, hogy ez egy varázslatos erejű kabala a találékonyság szimbóluma, erőt ad a gazdájának. Rám mosolygott jelezve, hogy ő már nagylány ám és a hó fehér laptopot amit a kívánságát teljesítendő hoztunk, megsímogatta.

Mindjárt el is mesélte mik a kedvenc számítógépes játékai és már el is törpült minden probléma arra a pár percre. Felállt mellénk egy közös fotó erejéig és felélénkülve mesélte anyukájával, hogy bizony nem is olyan rég még a lépcsőn se tudott feljönni. Egyszóval javul szerencsére és fel se tünt egyikőnknek se az, hogy azért még ott van az a bizonyos állvány.

Búcsúzóúl határozott pacsit váltottunk és megígérte, hogy a rókalánynak is lesz neve és vigyáznak egymásra. Gábor és Kata közben az anyukájától megtudta, hogy azért van problémája a kis testvérének is és van mit javítani a lakáskörülményeiken is.

Hazafelé jövet volt mit átgondolni. Köszönöm, hogy segíthettünk. Köszönjük Csodalámpa!

Kosztyu László


Köszönjük a Fundamenta-SZEB ismételt támogatását!dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2014.dec.13.


19.December

December10-e fontos nap volt Miskolcon a Gyermekkórházban, hiszen két beteg gyermekálma is teljesült.

A gyerekek ajándékát az FGSZ Zrt. Miskolci Üzemének munkatársa Orgován Zsolt úr adta át.
A 16 éves Bianka egy i Phone 5S okos telefonra vágyott, de nagyon…

/ 4Bianka „nagylányosan”, visszafogottabban örült a telefonnak, de a szája szögletében megjelenő mosoly mindent elárult!
Ámulva bontottuk ki a dobozt, körbeálltuk, megcsodáltuk, és éreztük, ismét jó helyre került az ajándék.

Köszönjük az FGSZ Zrt. támogatását, kollégájuk személyes jelenlétét a kívánságteljesítésen!!

Miskolc, 2014. december 10.

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor


19.December

Benjámin Miskolcra, a GYEK-be jár kezelésekre, okostelefont kért a Csodalámpától.

Egy szép téli napon el is hozta számára a várt ajándékot a Csodalámpa Dzsinnje... Beni nem tudta, miért kellett így, soron kívül bejönnie a kórházba.

Izgult, mert nem sok jó élménye van kórházlátogatásai alkalmával, sok kellemetlen, fájdalmas kezelésen esett már át a kamasz fiú, mesélte az édesanyja.

Amikor meglátta a kis fehér csomagot, még a szava is elállt.
Aztán arcát tenyerei közé rejtve suttogó hangon szólalt meg: "Uram Isten!! Ezt nem hiszem el! Tényleg megkaptam? És ilyen klassz telót !!"

Ezek után a szobában szem nem maradt szárazon a meghatódottságtól...

Kedves Benjámin! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a telefon használata során.


Benjámin nevében is köszönjünk a kanadai Hollis Wealth támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. december 18.

19.December

A 9 éves Balázs szeretett volna egy komoly elektromos rollert kapni, ami egy komoly fiúhoz illik.

Balázs a meglepetéstől szóhoz sem jutott, amikor a szobába belépett, és meglátta az ajándékot.

Először csak nézte, nézegette, aztán elkezdte kicsomagolni a rollert.

/ 4S amikor már teljes valójában előtte állt a járgány, akkor kezdett el beszélni. Nagyon beszédes lett a kisfiú, mert elmondta, hogy végre le fogja hagyni a tesóját, akinek csak” sima” rollerje van, de azért néha kölcsönbe oda adja majd egy kicsit neki ezt a nagyon klassz járművet.
S fel fogja tenni a facebookra,, hogy az egész világ láthassa, hogy álma valóra várt, s hogy ezért ő milyen boldog!!


Köszönjük az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!

Köszönjük az Import Diszkont Webáruház segítségét az ajándék összeszerelésében, szállításában, díszcsomagolásában.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. december 10.

18.December


Viki az utolsó kontroll vizsgálatára érkezett karácsony előtt a Transzplantációs Klinikára. Nagyon izgatott volt, mert édesanyja elárulta neki, hogy a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével ma teljesül a kívánsága.

J. Vencel másodéves orvostanhallgató ajánlotta fel, és adta át a hőn áhított notebookot a nagylánynak.

Mindketten nagyon izgatottak és boldogok voltak. Vencel megmutatta Vikinek, mit és hogyan kell használni, milyen alkalmazások vannak a gépen.

Viki verseket ír és belekezdett egy regénybe is, amiről mi már megtudhattunk részleteket, de mindenki más számára is hamarosan elérhető lesz a könyvesboltokban, reméljük.


Köszönjük J. Vencel felajánlását, amivel Viki jelentősen közelebb került álmai megvalósításához!
Maléth Anikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. 12.12.

18.December


Reni komoly betegséggel küzdött, de már otthonában gyógyul és erősödik. Kívánsága egy kombinált emeletes ágy volt, ami alatt szekrény és íróasztal is helyet kap.

A kívánsága teljesült a Hírös Mester Kft. segítségével. Nagy kihívás elé állította a támogató dolgozóit a bútor-összeszerelés, de annak ellenére megoldották, hogy nem szakmájukba vágott a feladat. Nem kevés időnkbe került, míg összeraktuk az építményt. A kft. igazgatójától is segítő irányítást kaptunk a feladat teljesítéséhez, és mi önkéntes lányok is szerepet vállaltunk az összeszerelésben, amely nagyon jó hangulatú csapatmunkává vált.

Végül 5 órás szerelés után a kész mű a helyére került, és Reni csillogó nagy barna szemmel rögtön birtokba vette az emeletes ágyat. Megnézte minden fiókját és rejtett zugát a szekrénynek.


Ezúton köszönjük a támogatást a Hírös Mester Kft-nek és kollégáinak az összeállításban nyújtott segítséget.Nagy Andrea és Illencsik Marcsi
kívánság-koordinátor
Szeged, 2014. december 10.

18.December

A 6 éves Bencének mindene a LEGO. Ezért igazán magától értetődő volt, hogy legót kért a Csodalámpától.

Kérése a Fundamenta SZEB csapatának támogatásával teljesült, akik így emlékeznek a kívánságteljesítésre:

"10 órára érkeztünk ma a miskolci kórházba, ahol nagyon kedvesen fogadott minket Zsuzsanna (Csodalámpás önkéntes, egyébként pedagógus).
Aztán felmentünk az osztályra Bencéhez, aki egy nagyon édes kisfiú!
6 éves lett most december elején, imádja a legokat és nagyon-nagyon örült a vonatnak, amit tőlünk kapott.
Rögtön ki is bontotta, és el is kezdte összeépíteni a sihuhut.

/ 3Timi vett még gyümölcsöket, illetve Sallai Ildike hozott 3 darab mesekönyvet, azt is odaadtuk Neki, azoknak is örült!

Túlzás nélkül: tényleg egy tünemény volt a kissrác, olyan kis huncut! Nem sokat beszélt, mert lefoglalták az ajándékok, de ha kérdeztünk valamit, válaszolt nagyon aranyosan, mosolygósan. Arról nem is beszélve, hogy kb. negyedóra alatt addig jutott a vonat összeszerelésben, ami nekünk 1 hétig tartana, szóval kis ügyes!

Minden esélye megvan a teljes gyógyulásra hála az égnek, úgyhogy szurkoljunk Neki!"

Bence, ahogy megkapta ajándékot, nagy örömmel és hozzáértéssel azonnal hozzá is kezdett a megépítéséhez.
Pár óra elteltével készen is lett a nagy mű, és Bence boldogan irányította a legóból készült vasutat a kórteremben.

Bence nevében is köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. december 17.


18.December

Napsütéses téli reggelen érkeztem Pallag Erika tanárnő társaságában a Fővárosi Szent László Kórház ambulanciájára, ahol szülei társaságában egy csodálkozó tekintetű kislány fogadott. Nem tudta ki vagyok és miért jöttem - hiszen apukája és anyukája titokban tartották, hogy kívánsága a mai napon teljesülni fog!

Bemutatkozásomat követően kíváncsian tekintett rám -miközben plüss kiskutyáját ölelgette- és érdeklődve figyelte mit rejt a kezemben lévő zacskó! Amikor átadtam a kis csomagot izgatottan kezdte bontogatni és mosolygós szemein látszott a hihetetlen öröm, amikor meglátta, hogy most már neki is van egy Tabletje, egy olyan fehér, amit annyira szeretett volna! Az öröm pillanatait követően csak mesélt és mesélt, így rengeteg mindent megtudtam a mindennapi életéről!

Hihetetlen megható érzés volt Alidával találkozni, aki annyi szomorú és nehéz pillanat után is képes volt megmaradni egy kis cserfes, életvidám kislánynak. Óriási élmény volt a kívánságát teljesíteni, és látni azt az önfeledt örömöt a szemeiben!

Kívánunk neked Alida mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömet a tablet használatához!

Szigetvári SzilviaKöszönjük Szigetvári Szilviának és Szigetvári Bálintnak, hogy ismét támogatták egy csodalámpás gyermek kívánságát.


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. december 5.

17.December


Amikor Peti a Csodalámpa önkéntesének elmesélte, hogy egy Wii játékgépet kér, még nem sejtette, hogy az igazi Télapó teljesíti majd a kérését

Kedd este, amikor már mindenki hazafelé ment, ő a családjával Budapest belvárosába tartott, méghozzá egy nagyon elegáns szállodába, hogy találkozhasson az igazi, lappföldi Mikulással,
Már nagyon izgatottak voltunk, amikor egyszer csak Joulupukki a manócskájával együtt odalépett hozzánk és ismerősen üdvözölt bennünket. (Az elmúlt évek alatt sokszor találkoztunk már, tavaly pedig egy csodalámpás kisfiú, Csaba kívánságát is ő, Joulupukki teljesítette finnországi otthonában, Rovaniemiben)

A Mikulás magyarul köszöntötte külön Petit is, megölelte, majd egy kicsit leült a padra és beszélgettek. Peti kíváncsi volt mindenre, hol lakik a Mikulás, kikkel tölti a napját, csinál-e mást is, vagy a télapóság kitölti az idejét. Joulupukki pedig a tolmácsa, a kismanó segítségével válaszolt mindenre, majd átadta az ajándékot. Peti azonnal bontogatni kezdte, s hirtelen felcsillant a szeme, ebből mi tudtuk, nagyon-nagyon tetszik neki. Még egy kis fotózás, interjúadás következett, amibe nem csak mi felnőttek, de a megajándékozott kisfiú is igencsak elfáradt. A találkozó végén odasúgta nekünk, már nagyon várja, hogy otthon kipróbálhassa a játékgépet.

Nagyon kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk neked Peti, és azt kérjük, hogy légy továbbra is ilyen vidám gyerek!


Köszönjük a Finnagora finn kulturális, gazdasági és tudományos központ, valamint a Finn Nagykövetség által szervezett jótékonysági főzőprogram résztvevőinek, hogy adakozásukból teljesülhetett Peti vágya. Külön hálásak vagyunk Bogdán Lillának, Nagyné Haris Évának és a Four Seasons Hotel Gresham munkatársának, Kateryna Szabónak, hogy találkozhattunk az igazi Mikulással.Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. december 02.

17.December


Hihetetlen nagy örömet szereztek Nekünk a háromkerekű biciklivel!

Azt sajnálom, hogy Niko a támogató Hölgyek, Urak előtt nem merte kimutatni ezt az örömöt.

3 órát bicikliztünk, miután elmentek a kedves vendégek, az eső ellenére!

Egyszerűen nem lehet leírni,hogy micsoda szabadságot láttam Niko arcán!

Hálás köszönetünk még egyszer!

Tisztelettel: *** Brigitta Dégről, *** Niko édesanyja


Niko nevében is köszönjük a Fundamenta Személyi Bankár támogatását!


Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Dég, 2014. 10. 17.

17.December

December 9-én a West End bevásárló központban a vízesésnél egy izgatott tinilánnyal találkoztam,aki édesapjával várakozott rám és Csongvai Kristóf úrra.
Kezemben volt egy kék színű táskában lapuló laptop, Klaudia álma.

Egy hangulatos kávézóban kapta meg az ajándékát, amit széles mosollyal köszönt meg támogatóinknak.

Megtudtuk Klaudiától,hogy jelenleg magántanuló,így sok segítséget jelent majd neki a tanulásban és a kapcsolattartásban ez a modern eszköz.

Köszönjük a UNHCR Global Service Centre kollégáinak, különösen Csongvai Kristóf „futó nagykövetünknek” és barátainak a támogatását, akik így segítették Klaudia álmának teljesülését!!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2o14.dec.9.17.December


December 13-án találkoztam az 5 éves Gergővel,aki a Tűzoltó utcai Klinikán feküdt kezelésen.

Nagy érdeklődéssel figyelte,hogy vajon mit rejthet a kezemben lévő ünnepi tasak.
Amikor kibontotta az ajándékát, boldogan ölelte magához a játékra is alkalmas tabletet, alig várta a kezelés végét, hogy a vendég-
házba visszatérve bekapcsolhassa az új masinát.

Gergő örömében édesanyja is osztozott, szép ünnepeket kívánva köszöntem el a kis családtól.


Köszönjük a Finnagora finn kulturális, gazdasági és tudományos központ, valamint a Finn Nagykövetség által szervezett jótékonysági főzőprogram résztvevőinek, hogy adakozásukból teljesülhetett Gergő vágya.


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2014.dec.l3.

16.December


Zsófi egy 9 éves bájos kislány, aki nemcsak a játékprogramokkal tölti szívesen az idejét, de szeret a konyhában segíteni az édesanyjának, épp ezért azt gondoltuk, elhívjuk egy pizza sütésre. Szüleivel és nővérével érkezett a Symbol étterembe, ahol a K&H Bank Treasury osztályának kollégái várták őt. A csapat nevében Behán Attila adta át neki a régen áhított XBOX ONE játékgépet. Zsófi teljesen meghatódott, amikor látta, mennyien veszik körül, de gyorsan belemelegedett a beszélgetésbe, s elmesélte, hogy az iskolában nagyon jól érzi magát és leginkább a rajzórákat szereti.

Közben a konyhában előkészítették a pizzát, s néhány hasznos tanács közepette mindenki kapott egy-egy nyers tésztát, melyre tetszés és ihlet szerint rákerülhetett a díszítés. A tervünk az volt, hogy igazi versenyt hirdetünk, de amint elkészült egy-egy remekmű és az kisült, alkotója nem tudta megállni és… -hát ez a pizzák sorsa -… jóízűen megette. Zsófi kissé elfáradt a nagy pizza készítésben, s valószínű már szerette volna minél előbb kipróbálni a játékgépet, így szüleivel elindultak haza.

Zsófi mindannyian azt kívánjuk, hogy nagyon sok örömed legyen a játékokban!


Köszönjük a K&H Bank és a Symbol Budapest rendezvényháznak, hogy közös programjukkal segítettek valóra váltani Zsófi álmát.Felkai Márta és Kiss Tímea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. november 29.

16.December
Borongós csütörtök délután volt, amikor egy hatalmas dobozzal megérkeztem a Madarász utcai kórházba. Tudtam, hogy nagyon édes, Botond nevű kisfiú várja a távirányítós Lego vonatot, amit a csomagom rejtett.

Kezelés ide, kezelés oda, Boti arca egyből felderült, amikor elmondtam, hogy hoztam neki valamit… Azonnal szét is szedtük a dobozt, és minden apró alkatrészt megvizsgáltunk a kis lurkóval - közben megállapítottuk az anyukájával, hogy ennek az összeszereléséhez csak a fiúk értenek.

És így is lett. A vonat varázslatos módon már éjszaka összerakta magát (apu jelentős mértékű segítségével), így mire másnap mentem a Mikulással látogatóba, már megcsodálhattuk az ide-oda száguldozó szerelvényt.

Elképesztő volt látni a lelkesedést és az örömöt Boti arcán, és kívánom, hogy sokáig játsszon a szupervonattal!


Köszönjük a Finnagora finn kulturális, gazdasági és tudományos központ, valamint a Finn Nagykövetség által szervezett jótékonysági főzőprogram résztvevőinek, hogy adakozásukból teljesülhetett Botond vágya.

/ 3
Keskeny Zsuzsa
kívánság-koordinátor
2014.12. 04.

15.December

Egy délután keltem útra Vikihez, hogy „ünnepélyesen”átadjam neki a Hello Kitty-s ágyat, amit a Csodalámpa Alapítvány dzsinnjétől kért.

Amint megérkeztem hozzájuk, anyukája mondta, hogy nagyon vártak már engem.

A kicsi lány megszeppenve fogadott, kicsit beszélgettünk, így hamar feloldódott. Beszélt és beszélt , megmutatta a szobáját és a bizony az új ágyat is.

Csináltam „róluk” egy pár képet, nagyon tetszett neki, hogy fotóztam, fülig érő szájjal ült az ágyán.

Kívánok neked nagyon szép álmokat az ágyikódban!

Köszönjük a Marko Dentál kft. ismételt támogatását!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Újfehértó, 2014.11.15.


15.December

Patrik 16 éves fiúként mivel is foglalkozna szívesen, mint a motorok és az autók?

Amint lehetett megszerezte engedélyét kismotorra, de nagyon vágyott arra, hogy autót is vezethessen, így a Csodalámpától egy személyautóra szóló jogosítvány megszerzésének lehetőségét kérte.
Betegsége ellenére nagyon ügyesen teljesített az elméleti vizsgákon, így hamarosan már a vezetést gyakorolhatta...

Köszönjük a Turbó Autós Iskola vezetőjének és kollégáinak, hogy minden segítséget megadtak Patriknak, így hamarosan sor kerülhetett arra, hogy az utakon teljesítsen. Vizsgája elsőre sikerült!


A boldog pillanatok után készült a mellékelt fotó, amin a nagyfiú büszkén tartja maga előtt a sikeres vizsgaeredményt.

Gratulálunk!!

Köszönjük a Sörényi-Invest Marketing és Ügyviteli Szolgáltató Kft. tartós támogatását!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2014.09.23.


15.December

Liliána egy igazi kishölgy, akinek a kívánsága egy mobiltelefon volt, de nem is akármilyen, hanem rózsaszín vagy fehér. Egy érintőképernyő ceruza hozzá pedig csak hab a tortán lenne. Nem sokkal azután, hogy beérkezett hozzánk a kívánsága hamarosan jelentkezett is egy kedves támogató úr, hogy nagyon szívesen teljesíti a kislány kívánságát. Így történt, hogy egy szép októberi napon Liliána és nagymamája „váratlan vendégeket” fogadott otthon, és egy gyönyörű telefon talált gazdára. A kislány nagyon örült neki, és rögtön jöhetett is a ceruza beüzemelése.

Reméljük Liliána, hogy hosszú ideig fog szolgálni téged az új telefonod!


Köszönjük Bodor Mátyásnak, hogy a Fundamenta SZEB képviseletében ismét segített valóra váltani egy álmot!


Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
Mélykút.2013.10.03.

15.December


Lili először nem tudta mit kívánjon a Csodalámpa Alapítványtól, de ahogy nézegette édesanyjával a honlapon található vágyakat, egyszer csak megtalálta azt, amit nagyon szeretne csinálni. Repülni! Nem is akármit szeretett volna látni felülről, hanem a csodálatos Balatont.

Nem kellett sokáig várnia, hogy teljesüljön ez a kívánsága, október hónap hosszú hétvégéjén felkerekedett a család hogy elmenjen Esztergomba ahol egy kis repülőgép várta őket. De nemcsak a gép, hanem egy kedves bácsi, Bánréti Attila a gép pilótája, valamint Pintér Adrienn a Nagykovácsi Amerikai iskola tanárnője, aki azokat a diákokat képviselte, akik egy őszi rendezvény részvételi díjával támogatták Lili kívánságának megvalósulását.

Kicsit mindenki izgult, hogy Lili mit fog szólni a repüléshez, de ahogy felszállt a gép az utasok egyik ámulatból a másikba estek. A csodálatos látvány, a panoráma mindenkit elvarázsolt. Lili a biztonság kedvéért édesapját kérte meg, hogy kísérje el, de hamar kiderült, hogy nem volt ok aggodalomra. Hamar eljött az a perc, amikor Lili „kivette a kormányt” a pilóta bácsi kezéből, és videó tanúsítja, hogy új pilótája lett a gépnek egy kis időre.

Kívánjuk Lili, hogy gyógyulj meg minél előbb és sose felejtsd el azt a fantasztikus délutánt!


Köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola segítségét abban,

hogy újabb álmot válthattunk valóra a hozzájárulásukkal!


Mocsonoky Andrea
kívánság- koordinátor
Budapest, 2014.10.25.

15.December
Leonárd kedvenc játéka a Tűzoltó utcai kórházban az a játszóház volt, amin az aulában lehet játszani, bújócskázni és csúszdázni. Más kívánsága nem is volt, mint egy ilyen játszótér az udvarukra, ahol a testvéreivel tudna játszani.

Az őszi esős időjárás nem kedvezett a játszótér elkészítéséhez és telepítéséhez, de egy kevésbé esős szombat délelőtt ez is megtörtént. Megjelent egy kocsi és nem sokkal később már felismerhetővé váltak a hinták a csúszda és a mászóka. Azért belekerült néhány órába, mire használhatóvá vált, a fiúk elfoglalhatták és elkezdődhetett a nagy játék.

Kívánjuk Leonárd, hogy nagyon sok kalandos órát tölts testvéreiddel a játszótéren!

Leonárd nevében is köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és a kanadai HollisWealth munkatársainak támogatását!
Mocsonoky Andrea
kívánság- koordinátor
Piricse, 2014.12.06.

Itt olvashatja Dominik, Leonárd és Márkó édesapja kedves levelét

15.December


Katáékhoz egy hűvös őszi napon állítottunk be, jómagam és 10 budapesti Eötvös gimnazista diák. Autóval és vonattal megtették a hosszú utat, hogy részesei lehessenek a Kata kívánságteljesítésének, a kislány örömének.

Kissé később megérkezett a kisteherautó, amit a diákok gyorsan lepakoltak és a mester segítségével összeállították a kerti játszótér fa szerkezetét.

Kata első meglepődöttsége után, hogy miért vannak itt ilyen sokan, gyorsan összebarátkozott a fiúkkal-lányokkal és nagy örömmel játszott velük és testvéreivel, miután birtokba vették a hintát és a csúszdát. Nem zavarta őket a hideg, párás időjárás.


Köszönjük az Eötvös József Gimnázium diákjainak, tanárainak

hogy támogatásukkal lehetővé tették Kata és természetesen testvérei örömét!
Lengyel Andrea és Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátorok
Hódmezővásárhely, 2014.10. 24.

15.December

Ilyen gyorsan még nem egyeztettünk időpontot támogatóval, mint Dávid esetében, ugyanis olyan hamar összegyűlt az ajándék ára, hogy minél hamarabb, még karácsony előtt szerették volna átadni azt. Szerencsére nem volt akadály sem Dávid, sem az én részemről, így gyakorlatilag egy héten belül megszerveztük a találkozót.

Két nagyszerű embert ismerhettem meg Kornélia és Zsolt személyében, akik elhozták Dávidnak a várva-várt számítógépet.

Először talán el sem hitte a kisfiú, amit lát, aztán azalatt a kellemes két óra alatt, amíg kibontottuk és Zsolt összeszerelte a gépet, igencsak felbátorodott Dávidunk. Kiderült, hogy jobban tud néhány dolgot, mint mi...

/ 4Mivel betegsége miatt magántanuló, nagy segítség neki a számítógép, amivel jelenleg játszani és mesefilmeket nézni tud, de a későbbiekben, az internet által még több információ jut majd el hozzá.

Az ajándékozás végén Dávid lepte meg az őt megajándékozókat saját kis ajándékával, nem kis örömet okozva a támogatóknak.

Használd egészséggel az ajándékodat Dávid!

Dávid nevében is köszönjük a Fundamenta Személyi Bankárok támogatását!


Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Jánoshida, 2014. nov. 29.

<>


15.December

Csaba okostelefont kért tőlünk.
Kérdésemre, miért is erre esett a választása, elmesélte, hogy az ő telefonja sajnos elromlott, nem lehet megjavítani. Több testvére van, így tudta, hogy jelenleg nem valószínű, hogy újat kapjon...

Támogatónk gyors döntésének hála, gyorsan teljesíthettük Csabi kívánságát.

Amikor kibontotta a csomagot, felragyogott a szeme, mondta, hogy ilyenre vágyott. (Hogy szó szerint idézzem, felkiáltott és azt mondta „Király!” :) )

/ 5Nagyon megörültem ennek, mert őszintén szólva a technikai tudást igénylő kívánságoknál mi is hosszan tanácskozunk, melyik készülék lenne a legmegfelelőbb, hiszen nem szeretnénk csalódást okozni a gyerekeknek.

Kívánjuk, hogy sok örömöt találj a telefonban és mielőbb gyógyulj meg.

Csaba nevében is köszönjük a Petite Genève Hungary, azaz a ROLEX Boutique támogatását.


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.12.10.


15.December

Bence, a mátészalkai 17 éves fiatalember, bár igyekezte titkolni örömét, szemmel láthatóan nagy lelkesedéssel fogadott bennünket.

Régi vágya teljesült, amikor kézbe vehette a hőn áhított notebook-t.

Bence már több, mint 10 éve érdeklődik az informatika iránt, tanulja azt, és a jövőben ezzel szeretne foglalkozni, ilyen irányban továbbtanulni. Ez idáig azonban egy elavult számítógépet használt családtagjaival közösen.

Az ajándék átadását követően nagy figyelemmel és hozzáértéssel indította el a gépet, amely nagy teljesítményével és legfrissebb szoftverével egy fiatalember minden igényét kielégíti. Örömmel vette észre, hogy a számítógép rendelkezik kamerával is, amely segítségével személyesen is társaloghat barátaival.

E kívánság teljesítésével Bence számára kinyílt a világ!

Kívánjuk, hogy tervei, vágyai teljesüljenek!

Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, szüleiknek és tanárainak támogatását!


Magyar Judit
kívánság-koordinátor
Mátészalka, 2014.11.18.


13.December


„Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket”

A 15 éves, Tószegen élő Melinda álmodott és kívánt. Laptopot kért a Csodalámpától. Melinda álma és a Fundamenta-Lakáskassza, SZEB Észak-Dunántúli Régiójának munkatársainak álma, melyben elterveztük, hogy csodát varázsolunk egy beteg kisgyermek mindennapjaiba összetalálkozott és a kívánság valóra vált.

Betegsége miatt, Melinda nem járhat moziba, nem járhat koncertre, az iskolát is magántanulóként végezte. A laptop elrepíti Melindát a filmek, és a zene világába, enyhíti számára, az elzártság nyomasztó érzését.

A Melinda édesanyjával megbeszéltük, hogy meglepetésként érkezünk. Mikor beléptünk, egy nagyon meglepett, de a boldogságtól csillogó szemű kislánnyal találkozhattunk. Édesanyja titkon elmesélte, hogy nemcsak filmet néz, zenét hallgat Melinda, hanem történeteket ír, melyek az Ő kis titkai. Ígéretet is kaptunk arra, hogy készül majd számunkra egy kis történet, mely az álom beteljesüléséről szól majd.

Bízunk abban, hogy a laptop segítséget ad abban, hogy Melinda élete teljesebbé váljon.


Jakabné Kovács Eszter
irodai referens,
a SZEB Észak-Dunántúli Régió munkatársai nevében


Kedves Andrea!

Az egész család nevében szeretnénk köszönetet mondani a Melindának küldött laptopért, amit azóta is nagy örömmel használ. Remélem, hogy a jövőben minél több ember meg fogja ismerni ennek az alapítványnak a mindenre elszánt gondoskodó munkáját, amellyel annyi rászoruló gyermeken segítettek már.

Hiszek abban, hogy további kitartó és áldozatkész munkával még sok személyhez eljut a segítség és az információ, amely az egész országban szétterjedve minél több embernek jelenthet örömöt, másrészt boldogságot, hogy segíthettek illetve segíthetett. A továbbiakban is kívánok az egész alapítványnak, különös tekintettel Bódis Tibornak, Jakabné Kovács Eszternek, Nyilas Mihálynak és Bodor Vandának ilyen jó munkát, valamint nagyon nagyon-nagyon szépen köszönjük, hogy elfáradtak hozzánk és meglepték Melindát.

Melindától a jövőben hamarosan továbbítjuk az ígért történetet. Addig is pici türelmeteket kérjük:)

Tisztelettel és köszönettel: ***** Brigitta (Melinda nővére)
Tószeg. 2014.11.18.


Köszönjük a Fundamenta SZEB támogatását!


13.December

Lacikát nagypapája kísérte Budapestre, orvosi vizsgálatokra. Megvártam, amíg végeznek és utána elindultunk egy közeli sportáruházba, hogy Lacika lábára próbálhassuk a stoplis focicipőt, amire régen vágyott.

Némi keresgélés és segítségkérés után megtaláltuk a neki tetsző és a lábára is kényelmes cipőt. Hogy használni tudja új cipőjét, „legyen mit rúgni”, egy bőr focilabdát is választott a kisfiú! Hozzáértéssel, szakszerűen kipróbálta, elég kemény és jól pattog-e.

Nagy örömmel fogta kezébe a csomagot, amiben mindkét kívánsága benne volt. Többször is megköszönte Lacika az ajándékot, csillogó szemén látszott, mennyire örül. A fénykép készítéséhez is lelkesen vette kezébe az új cipőjét és labdáját.


Köszönjük a kanadai Hollis Wealth vezetőinek és munkatársainak a támogatását!


Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.11.14.

13.December

Krisztiánt sikerült meglepni a kórházban, amikor vizsgálatra érkezett meg édesanyjával. Amikor a hölgy-csokor körbevette, kíváncsian nézett ránk, de amikor meglátta egyikünk kezében a laptopot, már sejtett valamit. A két fiatal hölggyel félrevonulva, a kórház folyosóján elkezdődött a laptoppal való ismerkedés, információcsere.

Közvetlen, barátságos beszélgetésbe merültek, melyből többek között az is kiderült, hogy focizik és – természetesen- várja a Mikulást is. Kapott egy saját készítésű, egyedi Spongya Bob-os pólót mivel édesanyjától megtudtuk, hogy ő az egyik kedvenc mesefigurája.


Kívánjuk Krisztián, hogy gyógyulj meg minél előbb, maradj ilyen kedves, közvetlen fiú!

Köszönjük a bpv Jádi Németh Ügyvédi Irodának, hogy hozzájárultak Krisztián kívánságának teljesüléséhez!

Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
Budapest, 2014.11.30.


13.December

A 4 éves Jánoska, akit Miskolcon a GYEK-ben kezelnek, egy nagyon halk szavú, csendes kisfiú. Azt azért elárulta, hogy mindene a traktor és különösen a JOHN DERE traktor a kedvence. Kórházi szobájának fala tele volt traktoros képekkel. Ezek után teljesen érthető, hogy egy John Dere traktort kért a Csodalámpától. S mivel a Csodalámpa dzsinnjei és dzsinn-lányai nem ismernek lehetetlent, Jancsika meg is kapta a gyönyörű zöld-sárga, beülős, két sebességes, akkumulátoros, rádiós John Dere traktort, és hozzá egy pótkocsit is!

A kicsi fiú meg sem tudott szólalni örömébe, csak arcocskája pirult ki a nagy meglepetéstől és örömtől. S ahogy ráült a traktorra, már nyomta is a pedált, és "szélsebesen" el is tűnt a szemünk elől. Jó volt látni Jánoska és szülei örömét.


Köszönjük a Hollis Wealth vezetőinek és kollégáinak a támogatást!!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2014.11.26.


8.December

Vivi PC-t kért a Csodalámpától. Nem volt egyszerű a választás, de ezzel a döntéssel többé nem kell Vivinek sorban állni a családi számítógép előtt.

Igazi rózsaszín leányszobában, barátnőjével együtt várt minket Vivien.

A gép összeállítása után az adományozó Morgan Stanley Budapest vezetőit és munkatársait képviselő Natalia segítségével a „felhőben” felhasználói fiókokat is létrehoztunk, aztán kezdődhetett a játék.

/ 4Köszönet Morgan Stanley budapesti irodjának a támogatásukért és Natalia Aleinova valamint Réti Rudolf személyes közreműködéséért az ajándék átadásában.


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánság-koordinátorok
Pécel, 2014-12-06

ArchívumBelépés