Beszámolók


1.Január
29.Július

Pisti 5 éves, nagyon szeret kerékpározni, de a régi biciklijét már kinőtte. Egy nagyobb kerékpárt szeretett volna kapni a régi helyett. Kívánságát sikerült teljesítenünk, véletlenül ugyan, de az időzítés is tökéletes volt. Pisti ugyanis a napokban kapja az utolsó klinikai kezelést, ezután hazamehet, és az otthoni kezelés mellett majd csak ellenőrzésre kell visszajárnia. Ez a tudat kárpótolja azért, hogy a biciklijét egyenlőre csak a klinika folyosóján nézegetheti. Öröm volt látni a kisfiú boldogságát, amikor meglátta a biciklit: "Hát ez egy csodabringa!!! Az enyém? Ez tényleg egy csodabringa!!!" Persze azonnal ki is próbálta, igaz csak álló helyzetben, de megbeszéltük melyik kar mire jó, és hogyan kell használni a váltókat, Pisti gondolatban már nem a klinika folyosóján, hanem otthon biciklizett...



Nagy Bettina kívánságkoordinátor

Szeged, 2005.július.14.


18.Július

Niki vágya teljesült, amikor ajándékba kapott egy Sony discman készüléket, valamint az áhított Eminem CD-ét. Minden bizonnyal valamivel kellemesebben telnek majd Niki napja ezt követően, és bízunk benne, hogy a kellemes zenehallgatás is segít a további haladásban.

Benkő Vilmos kívánságkoordinátor 2005. július 8.


18.Július

A 10 éves Krisztián legkedveltebb elfoglaltsága az építkezés, a logikai játékok. A Csodalámpától egy Lego City Rendőrkapitányságot kért. Kívánsága ma teljesült. A legós doboz majdnem akkora volt, mint Krisztián. Az izgalomtól és persze a doboz súlyától bizony úgy kifáradt, amig bevitte a szobába, hogy nem is bontotta ki azonnal. "Most egy kicsit pihenek" mondta, és el nem engedte volna a csomagot. Pár perc múlva, az édesanya segítségével mégis kibontotta a dobozt. Arcocskájáról csak úgy sugárzott az öröm, és mindjárt birtokba is vette a játékot. Krisztián kívánságának teljesülését köszönjük Demeter Brigittának és a Vodafone-nak.

Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 13.


18.Július

Jenni 2005.07.12-én szülei és egyéves kistestvére társaságában érkezett felülvizsgálatra, ami sokkal jobban sikerült a vártnál: ekkor sikerült ugyanis "meglepetésszerűen" átadni a jókora babát.

Ujfalusi Ildikó kívánságkoordinátor 2005.07.12.


18.Július

Gyuszi 17 éves, őssejt transzplantáció után van, és mivel nem mehet közösségbe, szabad dejének legnagyobb részét a számítógép előtt tölti. Kívánsága egy DVD író-olvasó volt, amit a Tűzoltó utcai gyerekklinikán adott át neki az Alapítvány.

Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 12.


18.Július

Július 1-jén, amikor Bencét kontrollra felhozták a budapesti Transzplantációs Intézetbe, a vizsgálat után nem hazafelé indult vele az autó, hanem a TV2 stúdiójához. A kapuban Győzike várta Bencét. Nagy volt a meglepetés! A megihletődött Bence átült Győzike autójába és máris robogtak a közeli Burger Kingbe, utána pedig fagyizni mentek. Sok mindenről esett szó köztük, de ez a kettőjük titka marad.

Konczné Joó Gabriella kívánságkoordinátor 2005. július 1.


3.Július

Viktor szülei, bár tudták, hogy szombaton érkezik a várva-várt számítógép, titokban tartották a fiuk előtt, aki amikor meglátta az idegen autót izgatottan kérdezte, hogy kik érkeztek vendégségbe?

Amikor azonban megkértük, hogy segítsen bevinni a billentyűzetet és az egeret, egyből felcsillant a szeme, és szinte futva vezetett minket a számítógép asztalához, ami már régota várta, hogy kerüljön rá valami.Amint működésbe lépett a gép, Viktor igen ügyesen megtanulta ki és bekapcsolni, és közösen megkerestük rajta a játékokat is.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


3.Július

Odett két testvérével és az anyukájával együtt nagyon várt már minket, hiszen a gyanús telefonokból már szemfülesen kitalálta, hogy ma fogja megkapni a számítógépet, ami már régi vágya volt. Bár a számítógép asztala még készülőben van, azért a szobában, a földön gyorsan összeraktuk a gépet, így Odett és testvérei egy idő után már érdeklődve tanulmányozták azt. Odett anyukája elmondt, hogy a kislány nagyon jó tanuló, év végén csak két négyese volt, a gépnek tehát a tanulás során is biztosan nagy hasznát veszi majd.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


3.Július

Amikor szombat reggel János meghallotta, hogy be kell mennie a Debreceni Klinikára, bizony nem nagyon örült, nem értette, hogy mi az amit előző nap elfelejett a doktor bácsi.Nem túl lelkesen ült az apukájával az autóban, amikor anyukája segítségével odavittük hozzá a számítógépet, a monitort és a különböző tartozékokat. Miután érdeklődött a számítógép típusa felől, elmondta, hogy, amikor reggel felkelt gyanús volt ugyan, hogy az apukája miért pakol le mindent a számítógép asztalról, de arra álmában sem gondolt volna, hogy ma már lesz is az azstalon számítógép.

János szüleivel boldogan indult haza, hogy minél előbb "beüzemelhesse" és működés közben is megnézhesse a gépet.

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


2.Július

Orbán Brigit szombaton reggel negyed nyolckor ébresztették az Alapítvány munkatársai, igen nagy örömet és meglepetést okozva ezzel neki.

Anyukája már pár napja tudta, hogy leányát milyen nagy öröm éri majd, de megkértük, hogy ne szóljon Briginek, aki így egyáltalán nem számított arra, hogy éppen ezen a napon kapja meg a laptopot, amit még karácsony táján kért az Alapítványunktól, de az IBM Hungary KFt szíves felajánlása segítségével, csak most tudtunk teljesíteni A laptop nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen Briginek nemrég volt a ballagása, és a szülinapja is, szeptemberben pedig már a Kecskeméti Szent László Gimnáziumba fog járni.

Szép nyarat és szeptembertől sikeres tanulást és mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Briginek!

Kissné Anita és Kiss Viktor kívánságkoordinátorok 2005. július 2.


Archívum



Belépés