Beszámolók


1.Január
26.Június


Fülöp,aki Füli névre hallgat, nagy focirajongó kisfiú.
Kivánsága volt,hogy a Bayern München csapattól kapjon egy focimezt,nem is akármilyet,hanem a csapat kapusának aláirásával.

Hosszas szervezőmunka eredményeként sikerült a Manuel Neuer aláírásával dísztett mezt megszerezni,június 23-án adtuk át Fülinek,aki boldog és széles mosollyal vette át ajándékát és bújt nyomban a trikóba édesanyja seígtségével.

Mielőbbi gyógyulást kívántunk Fülinek.


Fülöp nevében is köszönjük a segítséget testvérszervezetünknek a wünschdirwas e.V.-nek és az ott dolgozó kedves kollegáknak, elsősorban Frau Claudia Klemmernek.


dr.Jenei Tiborné önkéntes
kívánság-koordinátor
Budapest,2014.június 23.

(A gondviselők nem járultak hozzá a teljes kép megjelenítéséhez.)


24.Június




Tiszamogyorós volt az úti célunk, ahol a hároméves Kincső és családja várt minket. A pici lány kívánsága egy rózsaszín gyerekbútor volt, amit családja már titokban összeszerelt, mire megérkeztünk.

A csodaszép bútor, ami egy igazi királylányhoz illik, igazán vidámmá teszi Kincső szobáját. A kislány fotózáskor édesanyja nyaka köré fonta kis karját és onnan kukucskált felénk megilletődötten.

Pedig, amikor először megpillantotta az összeszerelt gyönyörű ágyat és a hozzá tartozó szekrénykét, boldogan kacagott, az édesanyja elmondása szerint az ajándékkal nagy örömet szerzett támogatónk a gyermeknek!

Kincső sajnos sok időt tölt a kórházban kezeléseken, ahonnan hazaérkezvén királylányhoz méltóan pihenheti ki megpróbáltatásait megújult szobájában.

Kívánjuk és reméljük, hogy az a szeretet, mellyel kívánságát teljesítettük, segítséget nyújt gyógyulásában.



Köszönjük Szalay Zsoltnak és a BP European Business Service Centre-nek a támogatást!


Alagi Enikő és dr.Magyar Judit
kívánság-koordinátorok
Tiszamogyorós, 2014.05.14.

24.Június




Valamikor év elején kerültem kapcsolatba az alapítvánnyal, amikor felajánlottam, hogy Biankát el tudom szállásolni Londonban, valamint szállítani is tudom, autóval. Aztán sok levelezés, néhány telefon és még több szervezés után, eljött a nagy nap és ott álltam a lutoni reptéren BIANKA táblával a kezemben.
Bevallom, nagyon izgultam, nem láttam előtte sem őt, sem az anyukáját. Végre megérkeztek! Bemutatkozás után autóba ültünk, majd Londonban elfoglalták szállásukat. Szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, így még aznap egy kis pihenés után velem tartottak a ház mögötti hatalmas parkba egy kis kutyasétáltatásra. Nagyon sokat beszélgettünk, Bia szerelmes lett a kiskutyámba, miközben kiderült, neki is van egy pulija. A park másik feléből lehet látni a Wembley Stadiont, ahol már aznap este volt az első One Direction koncert (majd szombaton és vasárnap is egy-egy), így Bia a nagy reklám-kivetítőn már láthatta is őket, és fényképeket is készített.

Nagyon lelkes, mosolygós nagylányt ismertem meg személyében, sokat beszélgettünk és nagyon megszerettem már ekkor, anyukájával együtt. Estére vacsora meghívásunk volt a Patisserie Valerie étterembe, egy kint élő magyar lány - Benke Anita - jóvoltából.
Mint kiderült, majdnem minden alkalmazott magyar volt, aki éppen akkor dolgozott és „királyi kiszolgálásban” volt részünk. Nagyon finomat ettünk, majd Bius még süteményt is kapott ajándékba. Megterveztük és megbeszéltük a programokat, vidáman telt az este.

Szombaton elmentünk egy kis vásárlásra Wembley Centrálba, majd egy kellemes otthon töltött pihenő után elindultunk a koncert helyszínére. A Wembley Stadionban 75 ezer ülő és 15 ezer állóhely van (sporteseményeken 90 ezer ülőhely), ez felfoghatatlan!
Hat óra körül búcsút vettem pártfogoltjaimtól, és Annamarira, a Csodalámpa Alapítvány londoni önkéntesére bíztam a családot.

Bianka bátor volt és mert álmodni, hogy eljut Londonba a One Direction koncertre!
Pár hónappal később, egy napsütéses hétvégén már Londonba sétált, izgatottan várva az esti One Direction koncertet. A Wembley Stadionban lévő sok-sok fiatal közül Bianka volt az egyik legizgatottabb rajongó. Fergeteges show-ban volt része, melyet a nagylány, minden energiáját összeszedve végig tapsolt és táncolt. Mindent megpróbáltunk, hogy bejuthasson a fiúkhoz, de sikertelenül.
A koncert hatalmas élmény volt számára, ugyanakkor fárasztó is. 10 óra után indultam értük autóval és bár gondoltam, hogy beragadunk, beálltam egy közeli parkolóba. Innen 1.5 óra alatt sikerült kijutnunk, majd utána 5 perc alatt haza. Bianka el is aludt az autóban.

A koncert csak a kezdete volt annak a fantasztikus hétvégének, amit Bianka Londonba töltött. Vasárnap Annamarival ment városnézésre, meglátogatta a Madam Tussaud’s Muzeumont, a Buchkingham Palotát, és a Big Bent. A városlátogatás fénypontját London új nevezetessége jelentette, a Shard. London legmagasabb épületének a 69-dik emeletéről Bianka rátekintést kapott a nyüzsgő városra. Nem maradt ki a programból a piros emeletes buszozás és a metrózás sem.
Ez az élménydús hétvége Bianka kitartásának eredménye, - kitartott álma mellett és nem adta fel. Elmondása szerint a nehéz pillanatokban a kezelések során ez az álom tartotta benne a reményt… és íme, a lelkes támogatóknak köszönhetően ismételten elmondhatja egy fiatal, hogy az álma valóra vált!

Köszönet a kint élő magyarok támogatásáért: Madam Tusseauds belépőkért a Schumo Limited Company-nak, a finom vacsoráért a Patisserie Valerie étteremnek, valamint köszönet a készpénzes támogatásért Kerekes Eszternek és Matisz Péternek.
A parkba elkísérte őket egy profi fotós, aki szintén londoni magyarként ajánlott ingyenes támogatást, ő Bede László.
Hétfőn már csak egy rövid kutyasétáltatásra maradt időnk, majd mentünk a reptérre, Bianka lehetett az első, aki felszállt a repülőre. Nehéz szívvel búcsúztunk, Biankával és anyukájával, azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy tartós barátságot kötöttünk.

Nagyon tartalmas hétvége volt, külön köszönet a londoni magyar támogatóknak, akik a Facebookos felhívásomra segítettek. Igazán nagyon jó érzés volt ez az összetartás. Nagyon sokan lájkolták a felkérést és írták, bárcsak tudnának segíteni és néhányan meg is tettük.



Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását!

/ 6




Rózsa Tünde támogató és
Annamaria Oosthuizen Londonban élő önkéntes
London, 2014.06.09.

17.Június




11 éves Péter kívánsága egy LCD televízió volt. Talán csak beszélni nem tud, azon kívül mindent. Itt is meglepetés volt érkezésünk. Igaz kis hősünk követte az interneten (hol máshol, a mai gyerekek!?) a kívánság teljesítések sorsát,de nem tudhatta mikor lepjük meg őt. Egy kissé hideg nyári délután toppantunk be a TV-vel. Kedves család, egy mosolygós kisfiú, és a nagytestvér fogadott bennünket.

A TV kibontása, összeszerelése Péter és édesapja feladata volt. Természetesen ez a férfiak számára kellemes feladat. Pár perc múlva már gyönyörködni lehetett a csodálatos képben. Meg volt az öröm! Péter 2 évvel ezelőtt esett át a betegségén, melyet a gondos háziorvos, majd a pécsi gyermek-onkológiai osztály csapata gyógyított meg. Ma már csak kontrollra járnak vissza, de ők is jó emlékeket őriznek erről az osztályról. 3 csodalámpás kívánságteljesítésem volt az elmúlt időszakban.

3 gyerek, 3 különböző betegség, 3 különböző kívánság, 3különböző helyen, és még sorolhatnám… valamitől mindegyik történet megegyezik abban, hogy a gyógyulást egy csodálatos kórházi csapat nagyban segítette, élükön Dr.Ottóffy Gáborral. Mindezt szeretettel, odafordulással, megértéssel, barátsággal, ha kellett szigorral, eréllyel érték el. Mindegy, hogy hogyan, de a módszerük bevált. A gyerekek meggyógyultak, a nehézségek ellenére jó emlékeket őriznek az ott töltött időszakról. Egyszer szeretném megismerni Dr. Ottóffy Gábort és csapatát.



Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Péter álma!




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Pókaszepetk, 2014.05.31.

17.Június




Hunor egy kerti játszóteret kért a Csodalámpától, melyen két hinta, mászóka és csúszda van, ami akár vizes csúszda is lehet.

Mire megérkeztem Tengelicre, egy ügyes csapat már az összeszerelés végén tartott. Hunor mindjárt ki is próbálta a hintát, arcán nagy-nagy örömmel.

Jó helyre került a játszótér, mert még két testvére is örömmel fogja használni.



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!!




Szabó László
kívánság-koordinátor
Tengelic, 2014.05.22.

17.Június




Bálint kívánsága egy tűzoltóautós emeletes ágy volt. Az ágy hamar meg is érkezett a család lakótelepi lakásába, majd gyorsan eldugták, csak az átadás volt hátra. A meglepetés előkészítésének legnagyobb mestere az anyuka volt, akivel szövetkeztünk az átadás részleteiről. Otthon mindent előkészített annak érdekében, hogy Bálintot valódi meglepetés érje!

Egyik hétvége alkalmával, míg Bálint a kezelést kapta a klinikán, addig otthon összeállításra került az egyik zárható szobában az ágy. A kisfiút otthonában kedden leptük meg!
Az osztályon láttuk már egymást, de nem nagyon tudta, most mit keresek ott, így ébredés után egy kicsit vonakodva fogadott. Lánytestvére segített, hogy vidámabb legyen, és végül a legidősebb testvér is előkerült a tanulásból, mikor kinyílt a bűvös szoba ajtaja.

Bálint attól a pillanattól, ahogy meglátta a tűzoltó autós ágyat, elfeledett minden tartózkodást, félszegséget, ugrándozva megsimogatta, körbejárta és kipróbálta az ágyat. Nővérét is biztatta, hogy beszállhat az autóba mellé. Felfedezte, hogy a kerekei forognak.

És elindult a játék...
Reméljük, azért később aludni is tudott új ágyában Bálintka!!



Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását!


Lengyel Andrea és Lengyel Lívia
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2014. 06.03.

17.Június






Haj, szegény Csodalámpa dzsinnje! Ha kilépnél a mesédből, hogy rácsodálkoznál a mai modern világra! A kérések már nem úgy szólnak, hogy ”Hipp-hopp, ott legyek, ahol akarok”, nem aranyat, ezüstöt, és mást kérnék tőled, s nem védelmet a sárkánytól. Más világ van ma már. A mai csodatetted egy PlayStation 4 játékgép, amelyet Ádám kért Tőled.

A játék megérkezése igazi meglepetés volta fiú számára, hisz törekszünk arra, hogy a kívánságát velünk megosztó gyermek ne sejtsen meg előre semmit sem. Ádám az ajándékot azonnal birtokba is vette, pillanatok alatt össze is kötötte a TV-vel. Hamarosan lehetett már harcolni, kalandozni, játszani vele. A mai gyerekeket ez nagyon érdekli, órákig le tudja őket kötni.

Míg Ádám játszott, mi az édesanyjával beszélgettünk, hogy mi is történt velük. A nehéz kezdetek, találgatások és egy műtét után jutottak el Szilveszter napján a Pécsi Gyermekklinikára. Rájuk ott virradt az újév és egy új élet is, melyet az osztály orvosainak és nővéreinek munkája, hite, szeretete adott vissza nekik. Az elbeszélésből, a sok-sok számukra kedves és segítőkész emberek közül kiemelkedett egy doktor, Dr. Ottóffy Gábor. Az ő tudása, gyermekszeretete, szülőtisztelete, empátiája adott erőt és hitet a gyógyuláshoz.

Történetük gyógyulással végződött, végződik, előttünk egy vidám kamasz fiúcska nyomta a gombokat, elfeledkezve a betegségéről és rólunk is. Köszönjük Pécsi Gyermekklinika!


Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását!




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2014.05.28.

16.Június




Stella a szőke hajú kékszemű tündérke túl van a nagy kezeléseken és kívánsága egy kerti játszó volt babaházzal és hintával.

Nagy izgalommal érkeztünk a családhoz, hisz most jött velünk új önkéntesünk az első kívánságteljesítésre. A hűs szobában beszélgettünk, mikorra megérkezett Szilágyi Norbert az általa készített fa játszótérrel. Stella édesapja fogadta őket és rögtön el is kezdték az összeszerelést az udvaron. Mi, lányok, addig odabenn beszélgettünk és hallgattuk, csodáltuk a kis cserfes, beszédes kislányt, aki teljesen elkápráztatott minket a lényével.

Azután kikísértük Stellát az udvarra, ahol állt a babaházas, hintás és piros-csúszdás kerti játszó. Nagy örömében gyorsan csúszott egyet, majd a babaház ablakából integetett és invitált bennünket be egy teára. Végül a hintát is kipróbálta. Búcsúzóul, ajándékképpen mi is kaptunk tőle és a szülőktől ajándékot. A szobába visszatérve a szülők pódiumot rögtönöztek és Stella két verssel és dallal ajándékozott meg minket, valamint mellé természetes kislányos bájával.



Ezúton köszönjük a résztámogatást P.A-nak és családjának, segítségükkel Stella álma valóra válhatott!






Dénes Zsuzsa, Márkusné Jutka, Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Császártöltés, 2014. 06.13.

16.Június




A 13 éves Rebeka lány létére cross-motort kért.

Meglepő, de csak addig, míg ezt a kis-nagylányt meg nem ismertük. Az adományozó Földgázszállító Zrt. képviselőjével, Kovács Gáborral indultunk átadni Zalaszentbalázsra az ajándékot.

Kissé kalandos kezdet után találtunk rá a keresett házra. A kismotor, elrejtve a kíváncsi szemek elől várta, hogy tulajdonosa meglelje őt. Csodaszép motor! Kecses, sportos, hófehér kis ékszer szinte.

Gábor maga is, mint motoros, sok hasznos tanáccsal tudta ellátni Rebekát. A motor kipróbálása sem maradhatott el természetesen. A kislány először bátortalanul, majd egyre magabiztosabban ült a nyeregben. Mi nők féltve néztük az édesanyjával és a rokonokkal, míg a férfi-népség bátorította őt.

A próbaút után a lakásban az édesanyja elmesélte betegségük történetét. Pécsett egy nagyon határozott, életrevaló, talpraesett és szimpatikus kislánynak adták vissza a felnőtté válás esélyét Ottóffy Gáborék.

Elköszönésünkkor Kovács Gábor egy motoros emblémát is adott ajándékba a saját motoros csapatától, valamint egy meghívás a legközelebbi motoros találkozóra.



Köszönjük a Földgázszállító Zrt. támogatását!


/ 2




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaszentbalázs, 2014.05.29.

12.Június

A 13 éves Sanyit otthonában leptük meg. Betegsége ágyhoz köti, így alapítványunktól egy laptopot kért, olyat, amivel játszani is tud. A nagyfiú arcán öröm és elégedettség tükröződött, amikor az az ajándékot átvette. Szüleitől azóta megtudtuk, Sanyi folyamatosan használja a gépet, sok felhőtlen, boldog percet átélve ennek a technikai csodának a segítségével.



Köszönjük az E.On Zrt. támogatását!!




Benkő Vilmos
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.05.27.


12.Június

A kis Robi édesanyjával és testvérével szeretett volna elmenni „Boboországba”. Alsópáhokon már több csodalámpás gyermek és családja töltött el felejthetetlen napokat :) Robika nagyon élvezte, hogy vonattal utaztak, ez is egyik vágya volt, hát ilyenek a mai gyerekek, az autós generáció! Az időjárás is kegyes volt, kellemes kora nyári időjárással, így sok órát tölthettek a szabadban, lehetett csúszdázni, fürödni, sokat szaladgálni meg pihenni is. A család nagyon jól érezte magát.



„Köszönet, köszönet, köszönet mindenkinek, aki ezt kisfiamnak és vele nekünk is lehetővé tette! Gyönyörű 4 napunk volt, itt minden olyan csodás!!!!”
- írta Helga, Robika édesanyja.


„Sok sikert és erőt kívánok mindenkinek, aki a Csodalámpa Alapítványnál dolgozik és azon fáradozik, hogy sok beteg ill. már gyógyult kisgyerek lehessen olyan boldog és vidám mint a mi Robikánk ezen a "nyaraláson" !!!!

Köszönettel:............ Helga”


Köszönjük a Kolping Hotel Spa&Family Resort ismételt támogatását!!




Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Alsópáhok, 2014.05.27.


12.Június




Hanna egy nagyon aranyos, bájos, élénk 3 éves kislány, akinek elsődleges támaszai a nagymamája és a nagypapája. Eddig egészségi állapota miatt még gyerekekkel nem igazán játszhatott, talán ezért is kért hordozható DVD lejátszót.

Támogatónkat, Simonfalvi Angelikát, édesanyja képviselte az ajándék átadásakor, a DVD lejátszó mellé sok-sok mesefilm is került a csomagba, ezeket majd Hanna sorban megnézheti.

Nagyon felélénkült a kislány, érdeklődve nézegette a színes képeket a DVD filmek dobozán. Látszott, nagyon nagy örömet szereztek neki!! Beszélgetés közben a nagymama elmesélte a kislány életének eddigi nehezebb és szerencsésebb fordulatait.

Ezután elköszöntünk, hogy indulhassanak, mert még utazás várt rájuk hazáig, örömmel láttuk, Hanna most már jól van, és kívánunk neki jó egészséget!



Köszönjük magántámogatónk, Simonfalvi Angelika segítségét!!




Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.05.26.

12.Június






Előre megbeszélt időpontban találkoztam az FGSZ munkatársaival, két kedves hölggyel, Anitával és Adriennel a Gödre nevű faluban, Adris lakóhelyén. Együtt mentünk a kisfiúhoz, aki már várt minket édesanyjával és a testvéreivel.

Én már egyszer találkoztam vele, így nem voltunk mind ismeretlenek számára. Kérdésemre elmondta, hogy már az elején tudta, hogy kik vagyunk, és nagyon várta ezt a pillanatot. A kívánsága egy laptop volt, amint a csomagból előkerült a masina, arca kivirult.

Az ajándékozás után egy bő fél órát segítettem neki programokat installálni, és magyarázni, hogy mi hogy működik. Ezen információk egy részével már tisztában volt, és a lakhelyén és az iskolában is fog tudni segítséget kérni. A laptopnak azért is veszi nagy hasznát, mert kézzel nem tud írni, így ez egy nagy segítség a tanulmányai végzésében. Azt is mondta, hogy nem tudja, hogy mennyire látszik rajta az öröm, de valójában nagyon boldog.



Köszönjük a Földgázszállító Zrt. támogatását,

Gáspár Adriennek, Tamás Anitának a kívánság személyes teljesítését!



Varga Ákos
kívánság-koordinátor
Gödre, 2014.június 2.

11.Június


Nikoletta komoly nagylány, aki betegsége miatt "kicseppent" az iskolai mindennapokból, a tanulásból és a baráti találkozásokból.

Alapítványunktól laptopot kért, amivel javíthat ezen a helyzeten...

A számítógépet egy budapesti kontrollvizsgálat alkalmával adhattuk át Nikolettának.
A találkozásra a Tűzoltó utcai klinikán került sor, ahol a kamaszok szótlanságával fogadta az ajándékot, de szemén azrét látszott, mennyire örül.
Biztosan jó helyre, értő kezekbe került ez a „masina”, Nikolett a kicsomagolás után azonnal elkezdte a készülék beüzemelését.

Nikoletta nevében is köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a Marriott Hotel Budapest vezetőinek és munkatársainak támogatását.



Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.05.30.


11.Június






Márkó még csak 5 éves volt, amikor azt kérte a Csodalámpától: szeretne a Tankcsapda együttessel találkozni. Így várnia kellett még egy évet, majd amikor már teljesíthető lett volna a kérése, az együttes koncertbeosztásai miatt nehezen tudtunk időpontot egyeztetni. Azután egyszer csak minden összejött…

A találkozót a Hungaroringen sikerült megszervezni, a 25 éves születésnapját ünneplő Tankcsapda első magyarországi fellépésén. A zenekar tagjai még délután, a koncert előtt fogadták Márkót, aki ajándékokat is kapott: Tankcsapda-naptárat, dedikált CD-ket, valamint egy gitárpengetőt. Márkó elmesélte, hogy Ő is gitározik, ráadásul több Tankcsapda-dalt is el tud játszani.

Még a próba és a koncert előtt Márkó felmehetett a színpadra, megnézhette, hogy hol énekel Lukács Laci, hol gitározik Sidlovics Gábor „Sidi” és hol dobol Fejes Tomi, így azt is közelről láthatta, ahogy a hangszereket behangolják. Ezután azt is megengedték a fiúk, hogy a zenekar próbáját végignézhesse.

A találkozó végén Márkónak az esti nagykoncertbe is sikerült bepillanthatnia, aki átélhette, milyen az, amikor a hatalmas nézőközönség együtt énekli a dalokat az együttessel.



Köszönjük Bakó Csaba menedzsernek és a Tankcsapda együttesnek, hogy teljesítették Márkó kívánságát,

aki bepillantást nyerhetett a színpad világában folyó munkálatokba is.

/ 4



dr. Kiss Tímea és Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Hungaroring, Mogyoród, 2014. május 18.

4.Június

A 16 éves József építész szeretne lenni.

Persze előbb még be kell fejezze tanulmányait a szakközépiskolában, le kell érettségizzen, utána lehet megcélozni a BME építész vagy statikus karát.

Betegsége miatt jó néhány hónapot ki kellett hagyjon a tanulásból, ezt az időt és főleg a tananyagot azonban gőzerővel próbálja behozni, sok vizsgát tud maga mögött, mert nagyon nem szeretne évet ismételni.

Tanulmányaihoz nagy szüksége van egy jól működő laptopra, ezért magától értetődő volt, hogy ezt kért tőlünk. Arról nem is beszélve, hogy számítástechnikából is vizsgáznia kell, szám szerint hétszer...

Szerencsére igen hamar jelentkezett kedves támogató vágyának teljesítéséhez, így a személyes találkozót kellett csak megszervezzük.
Édesapja, József kérdésünkre elmondta, hogy most már csak két havonta kell a kórházban kontroll vizsgálaton megjelennie, pár hete volt, így a következő budapesti utazás csak júliusban lesz esedékes.
Amikor megtudta, hogy miért kérdezzük, mondta, hogy valamelyik hétvégén szívesen felutaznak Budapestre, ugye hét közben a vizsgák miatt nem lehet.

Örömmel készültünk a mai napra, támogatóink képviseletében Zsuzsa és Zoltán jöttek el a Szamos cukrászdai sütizésre és kívánságteljesítésre.

Józsi nagyon örült a gépnek, a színe – ezüstszürke - különösen tetszett neki. Elfogódottság nélkül mesélt nekünk terveiről, hobbijáról, ami a néptánc.
Az idő gyorsan repült, közel két órát beszélgettünk.

Reméljük, hogy a laptop nagy segítséget jelent az elkövetkező vizsgákhoz és a tanuláshpz és kívánjuk Józsinak, hogy mielőbb gyógyuljon meg.

Köszönjük a Head of Unit, UNHCR Global Service Centre támogatását

és Scrivener Zoltán személyes jelenlétét a kívánság-teljesítésen!


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. május 31.


4.Június




Barni nem készült kisfiúkora óta ejtőernyősnek. Akkor döntötte el, hogy kipróbálja ezt a különleges élményt, a tandemugrást, amikor egy hosszú és komoly betegségből való sikeres felgyógyulást követően lehetősége nyílt, hogy teljesüljön egy kívánsága a Csodalámpa Alapítványnak köszönhetően.

Mivel nekem már kétszer is volt szerencsém átélni a szabadesés semmihez sem hasonlító érzését, örömmel vállaltam, hogy megszervezem Barni ugrását. A szeszélyes áprilisi időjárás nem könnyítette meg a dolgunkat, több halasztás után így végül május elsején, csodaszép napsütéses, enyhén felhős időben találkoztam vele és édesapjával a Siófok-Kiliti repülőtéren. Míg mi Barni apukájával beszélgettünk, őt alaposan felkészítették az ugrásra, kapott egy speciális ejtőernyős ruhát és megismerkedett a tandempilótával, Szőlővel (Szöllősi Jánossal), valamint az ugrását videokamerával és fényképezőgéppel is rögzítő ejtőernyős operatőrrel, Ovival (Ovidiu Balannal).

Rövid várakozás után az ejtőernyősök beszálltak a MI8-as helikopterbe, ami negyed óra alatt 4000 méteres magasságba repítette őket. Mint mindig, a tandemesek, így Barni és Szőlő is az utolsók közt ugrottak ki. Ahogy elhagyták a gépet, Barni is megtapasztalhatta, milyen érzés 45-50 másodpercig szabadon zuhanni, 180-220 km/h-s sebességre gyorsulva, s közben gyönyörködni az alatta térképszerűen elterülő balatoni tájban, a tó hatalmas vízfelületében, az óriási napsárga repceföldekben, a zöld mezőkben és Siófok látképében. 2500 méter zuhanás után, 1500 méteres magasságban Szőlő kinyitotta az ejtőernyőjüket, amit aztán az 5-6 perces ereszkedés alatt Barni is irányíthatott. Az ereszkedést már mi is jól láthattuk a földről, integettünk is nekik. Elsőként Ovi ért földet, majd profin landolt a szélesen mosolygó Barni és Szőlő is.

Sokáig beszélgettünk aztán az ugrásról, Barni elmesélte, hogy szinte nem is félt, talán csak a helikopter ajtajában, az ugrás előtt egy pillanatra. Mint mondta, fantasztikus érzés volt a szabadesés, látni az alattuk elterülő felhőt, majd átzuhanni rajta. Végig nagyon jól érezte magát, élvezte azt is, hogy irányíthatja az ejtőernyőt. Mikor kérdeztem, lesz-e ismétlés, azt válaszolta, ha rajta múlik, biztosan. Úgy fogalmazott, ez az ugrás élete top élményei közt marad örökre.
Nagyon jó érzés volt látni, hogy sikerült örömet okoznunk Barninak.



Köszönet illeti az ejtőernyősöket, Szőlőt és Ovit, valamint Editet, Szőlő feleségét, aki végig segített Barninak.



A kívánság nem teljesülhetett volna a támogató, az FGSZ Földgázszállító Zrt.-t segítsége nélkül.


/ 4




Lakatos Edina
kívánságkoordinátor
Siófok, 2014.05.01.

2.Június






Marika komoly nagylány, sajnos heti három alkalommal a SOTE Gyermekklinika művese osztályán kell kezelést kapnia.

A tanulásához és a kórházban töltendő sok-sok óra könnyebb elviseléséhez nagy segítség számára a laptop, így hosszas gondolkodás után végül ezt kért alapítványunktól.

A kívánság teljesítésén a támogató képviselője, Vankó Győző úr is jelen volt és nagy szeretettel segített kibontani, beüzemelni a csodálatos új gépet, melynek Marika nagyon örült.



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.május 12.

Archívum



Belépés