Beszámolók


1.Január
30.Augusztus


From: ...eszter@t-online.hu

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Levelüket megkaptam köszönöm! Az internet sikeresen be lett üzemelve. Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra. Augusztus 16.-án az Alapítványtól Gabriella és Móni néni elhozta otthonunkba az ADSL csomagot. Ezáltal egy életre szóló élménnyel ajándékoztak meg az Alapítvány jóvoltából. Mivel életem célja a tanulás, ezért nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! Sok erőt és kitartást kívánok a "csodára" váró szülőknek, gyermekeknek! Mégegyszer köszönöm Éva, Móni és Gabi néninek! Mély tisztelettel!

... Eszter, Balatonedericsről
 

Köszönjük Gabriellának, Szegedről, akinek révén e kívánság ilyen gyorsan teljesülhetett.

Márkus Mónika
koordinátor
2006.08.16.


23.Augusztus

Képriport

/ 9



Mercédeszt 15 hónapos kora óta kezelik sokizületi gyulladással. Anyukája mesélte, hogy nagyon gyakran lábra sem tud állni, olyan fájdalmai vannak.
Lovat, pontosabban egy pónit szeretett volna, aki a barátja lehet, akivel megoszthatja minden bánatát és örömét, de megvételére a család nem tudott még gondolni sem.

Mercivel először a budapesti Hídász utcai Honvéd Lovarda nyílt napján találkoztak a Csodalámpa képviselői. Az amúgy elég visszahúzódó kislány nagyon élvezte a pónik és igazi lovak közelségét, a lovas bemutatókat, és bár nem hitte, hogy képes lesz rá, egy kis biztatásra és némi külső segítséggel maga is nyeregbe szállhatott.

Bár a Csodalámpa kimondta, nem ajándékoz élő állatot (no jó, egy halakkal teli akvárium, az még rendben lehet), egyértelmű volt, hogy Mercédesz tényleg egy saját lovat szeretne. Neki ez adhatja meg azt az élményt, amitől jobban fogja érezni magát...
A szüleivel persze tisztáztuk: (el)tartani tudnak egy pónit, a nagypapa már a helyét is elkészítette, annyira szeretne Mercédesz egy lovat, no meg bíznak a Csodalámpában..
Na de hol lehet Magyarországon pónit szerezni?!?

A következő találkozásunkra egy budapesti kontrollvizsgálat után került sor. Együtt kiautóztunk a Pesterzsébeti lovasiskolába, Gubacspusztára, ahol Makai Dezső úr, a lovasiskola tulajdonosa, ismert póni tenyésztő fogadott minket, és készséggel mutatott meg pónikat.

A "póni-bőség" láttán Mercédesz el volt bűvőlve, gyakorolhatta a lovacskákkal való bánásmódott, simogatta, vezetgette egyiket-másikat. A tulajdonos kisunokája, a 6 éves Reni volt ebben nagy segítségére, hiszen ő szinte ott él a lovakkal, és nagy magabiztossággal mutatta Mercédesznek, hogyan kell bánni a csikókkal.

A következő randevúnkon, alig egy hét múlva pónit vásárolni robogtunk Pesterzsébetre.. Herkules, a másfél éves fakó Shetland mén új tulajdonosát várta a karám mellett... Gyönyörű, értelmes szeméből látszott, búcsúzik a társaitól és hízelegve dugta fejét új kis tulajdonosához. A karám otthon, Salgótarjánban már elkészült, várva lakóját. Mercédesz azt mondta, az első éjszakát ott tölti kispárnájával pónija mellett, hogy ne féljen az új helyen egyedül...
Ezúton is nagyon köszönjük Makai úr támogatását, amivel lehetővé tette, hogy ezt a szokatlan kívánságot is teljesíthettük... egy 10 éves kislány azóta nagyon boldog.

Flandera Tünde
kívánságkoordinátor
2006.08.22.





SMS üzenetet kaptunk Mercédesz édesanyjától:

Nagyon nagyon köszönjük a segítséget ezt a csodát hogy Merci elfeledte hogy beteg! kilenc év után most látom igazán boldognak és ezt nektek meg a csodalámpának köszönhetjük! köszönöm, hogy boldoggá tették Mercédeszt!

Mónika


Mercédesz és szülei segítettek Vivien Mara kívánságát teljesíteni 2007-ben.


17.Augusztus

Amikor beszélgettünk a kórházban Dáviddal, és megpróbáltuk megtudakolni, miért épp DVD író a vágya - illetve, óvatosan rákérdezni, hátha van a tarsolyban valami "izgalmasabb" álma, kiderült, hogy épp most megy középiskolába, imádja a számítógépét, legszívesebben előtte tölti az idejét, és már valóban nagyon régen szeretett volna egy DVD írót, de tekintettel arra, hogy a családnak most bizony egyéb kiadása is bőven adódik, a DVD író valahogy mindig hátrébb csúszott a kívánságlistán.
Ebben a pillanatban lépett be a Csodalámpa a képbe.... mert egy kicsi csoda mindent képes megoldani!
Bevallom, a vásárlás előtt (3 lány) jobban izgultunk, mint az, aki az ajándékot kapja.
Előre felkészültünk DVD írókból, hogy hozzá nem értésünket palástolva sikerüljön kiválasztani azt a fajtát, ami Dávid álma volt.
A hatalmas kínálat ellenére döntöttünk egy olyan típus mellett, ami mindannak a kritériumnak megfelelt, ami "most menőnek" számít.
Már csak néhány napot kellett várni, hogy Székesfehérvárról Dávid feljöjjön, kontrollra, és a Tűzoltó utcában beszéltük meg a randevút - sejtve, hogy meglepetést ugyan nem tudunk okozni a szervezkedésünkkel, de örömet mindenképpen!
Amikor megjelentünk, mint a Csodalámpa dzsinnjei (mindjárt három, és nőnemű) már huncut mosolyán látni lehetett, hogy mindent tud...
Átadtuka gyünyürűen becsomagolt ajándékot, Dávid nagyon örült, és nem volt nehéz rávenni, hogy "ugyan már kukkantson bele", ki tudja, mi is rejtőzik a díszes papír alatt..?
Ahogy lehámozta a körítést, boldogan mondta: "Épp ilyet szerettem volna!"...
Ennek mi legalább annyira örültünk, mint ő (hát persze, néha a dzsinnek is izgulnak..) és reméljük, sok szép, örömteli órát ajándékoztunk ezzel Dávidnak a mielőbbi gyógyulás reményében!

Flandera Tünde, Pelsőczi Dominika, Ruskó Márta
kívánságkoordinátorok
2006.08.13.



11.Augusztus

Zsolt eredetileg az Irigy Hónaljmiriggyel szeretett volna találkozni, de ezt a kérést sajnos csak később lehetett volna teljesíteni.

Jött viszont a Forma-1, és mivel Zsolt nagy autórajongó, kérte, hadd változtassa meg eredeti szándékát. A szombati időmérőt a helyszínen nézhette meg.

Patzauer Éva
ügyvezető
2006.08.04.


Köszönetet mondunk a Magyar Telekomnak, hogy segített a jegyek megszerzésében.



11.Augusztus

Milyen érzés az, amikor megtáltosít a fekete ló ereje? Szilárd járása még kicsit instabil, de ebből Michael Schumacher, s később én sem vehettünk észre semmit, ugyanis a találkozó, a közös fotózkodás, s az autogrammzápor olyan hatással volt Szilire, amit leírni sem lehet.
A szerdai focimeccs után - amikor a találkozóra sor került - napokig büszkén mesélte mindenkinek, milyen élményekben volt része.
Édesapjával együtt szomorkodtak szombaton Michael kétmásodperces büntetése miatt. Az eufória és a letargia csatájából azonban emléknek úgyis csak a szép marad meg: Kezet foghatott vele, rámosolygott, erőt adott a folytatáshoz - ki kinek? Ezek a találkozók a kölcsönös lelki támogatásról szólnak... szerintünk.

Csinády Rita Veronika és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.08.05.


Köszönetet mondunk a jegyekért a Magyar Telekomnak, a találkozó megszervezéséért pedig a Careers Management Group és a formula.hu munkatársának.

Schumacher úr kifejezett kérésére a személyes találkozásról nem publikálhatunk fényképeket.




11.Augusztus

A többiekhez hasonlóan Patrik is nagy izgalommal készült a találkozóra: külön csomagot állított össze az aláírandó emléktárgyakból. A közös fotózásnál büszkén állt fel tolókocsijából kedvence mellé - ami bizony édasapjától Schumacher úrig mindenkit meglepett egy cseppet...

A beszélgetés végén Ő volt a legbátrabb és közölte Schumacherrel, hogy: "Verje le jól a magyarokat a pályán", ami a tolmácstól szabad-finomított fordításban így hangzott: Patrik sok sikert kíván Önnek a Hungaroringen és természetesen itt a pályán is.

A találkozó után Patriknak különleges élményben volt része: magát a mérkőzést testközelből, a pálya széléről nézhette végig. Lefotózni Schumit, amint szögletet rúg, nem mindennapi élmény. A mérkőzés végén Eperjes Károly és Felipe Massa személyesen köszönte meg Patriknak a biztatást...

Köszönetet mondunk a jegyekért a Magyar Telekomnak, a találkozó megszervezéséért pedig a Careers Management Group és a formula.hu munkatársának.
Sajnos Schumacher úr kifejezett kérésére közös fotókat nem publikálhatunk a találkozóról.

Dobó Gábor
segítő
2006.08.05.






11.Augusztus

Csabának a találkozó Michael Schumacherrel túl rövidnek bizonyult.
Olyannyira, hogy sajnos a kedvenc ferraris pólóját sem volt ideje aláiratni. De természetesen kézfogás, egyéb autogramm, s néhány kedves szó neki is kijutott a bajnoktól, így igazából panaszra, reméljük neki sincs oka.
A focimeccs fantasztikus volt, Hajdú B. István és Hajós András kommentálásában komoly rekeszizomgörcsöket okozott, de mindekinek - így Csabának is - volt ideje kipihenni mindezt a Hungaringen, szombaton.
S valljuk be, senkinek sem egyszerű feldolgozni, hogy az a világsztár, akiért rajong, ott áll előtte, s kedvesen, közvetlenül beszélget vele.


Köszönetet mondunk a jegyekért a Magyar Telekomnak, a találkozó megszervezéséért pedig a Careers Management Group és a formula.hu munkatársainak.
A személyes találkozásról Schumacher úr kérésére nem publikálhatunk fényképet.

Csinády Rita és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2006.08.05.








Archívum



Belépés