Beszámolók


23.Augusztus

Képriport

/ 9



Mercédeszt 15 hónapos kora óta kezelik sokizületi gyulladással. Anyukája mesélte, hogy nagyon gyakran lábra sem tud állni, olyan fájdalmai vannak.
Lovat, pontosabban egy pónit szeretett volna, aki a barátja lehet, akivel megoszthatja minden bánatát és örömét, de megvételére a család nem tudott még gondolni sem.

Mercivel először a budapesti Hídász utcai Honvéd Lovarda nyílt napján találkoztak a Csodalámpa képviselői. Az amúgy elég visszahúzódó kislány nagyon élvezte a pónik és igazi lovak közelségét, a lovas bemutatókat, és bár nem hitte, hogy képes lesz rá, egy kis biztatásra és némi külső segítséggel maga is nyeregbe szállhatott.

Bár a Csodalámpa kimondta, nem ajándékoz élő állatot (no jó, egy halakkal teli akvárium, az még rendben lehet), egyértelmű volt, hogy Mercédesz tényleg egy saját lovat szeretne. Neki ez adhatja meg azt az élményt, amitől jobban fogja érezni magát...
A szüleivel persze tisztáztuk: (el)tartani tudnak egy pónit, a nagypapa már a helyét is elkészítette, annyira szeretne Mercédesz egy lovat, no meg bíznak a Csodalámpában..
Na de hol lehet Magyarországon pónit szerezni?!?

A következő találkozásunkra egy budapesti kontrollvizsgálat után került sor. Együtt kiautóztunk a Pesterzsébeti lovasiskolába, Gubacspusztára, ahol Makai Dezső úr, a lovasiskola tulajdonosa, ismert póni tenyésztő fogadott minket, és készséggel mutatott meg pónikat.

A "póni-bőség" láttán Mercédesz el volt bűvőlve, gyakorolhatta a lovacskákkal való bánásmódott, simogatta, vezetgette egyiket-másikat. A tulajdonos kisunokája, a 6 éves Reni volt ebben nagy segítségére, hiszen ő szinte ott él a lovakkal, és nagy magabiztossággal mutatta Mercédesznek, hogyan kell bánni a csikókkal.

A következő randevúnkon, alig egy hét múlva pónit vásárolni robogtunk Pesterzsébetre.. Herkules, a másfél éves fakó Shetland mén új tulajdonosát várta a karám mellett... Gyönyörű, értelmes szeméből látszott, búcsúzik a társaitól és hízelegve dugta fejét új kis tulajdonosához. A karám otthon, Salgótarjánban már elkészült, várva lakóját. Mercédesz azt mondta, az első éjszakát ott tölti kispárnájával pónija mellett, hogy ne féljen az új helyen egyedül...
Ezúton is nagyon köszönjük Makai úr támogatását, amivel lehetővé tette, hogy ezt a szokatlan kívánságot is teljesíthettük... egy 10 éves kislány azóta nagyon boldog.

Flandera Tünde
kívánságkoordinátor
2006.08.22.





SMS üzenetet kaptunk Mercédesz édesanyjától:

Nagyon nagyon köszönjük a segítséget ezt a csodát hogy Merci elfeledte hogy beteg! kilenc év után most látom igazán boldognak és ezt nektek meg a csodalámpának köszönhetjük! köszönöm, hogy boldoggá tették Mercédeszt!

Mónika


Mercédesz és szülei segítettek Vivien Mara kívánságát teljesíteni 2007-ben.

Archívum



Belépés