Beszámolók


1.Január
30.November

/ 2






Alexandra kívánsága egy emeletes ágy volt.

Az átadásra csütörtök délelőtt került sor, amikor Debrecenben jártak a klinikán, kontrollvizsgálaton. Alexandra sokáig nem értette, hogy miért is kell nagy autóval jönni a kórházba, hiszen akkor még nem sejtette, hogy ma kerül sor a várva-várt ajándék átadására.

Egy áruház parkolójában találkoztunk, ahol még csak két nagy matrac és dobozok lettek átadva, de Alexandra édesapja megígérte, hogy otthon hamarosan összeszereli az ágyat.

Azt hiszem, Alexandra így is nagyon boldog volt és örült az új ágyikónak.

Kívánjuk Neked, hogy érezd magad jól az új emeletes ágyadban!




Köszönjük dr. Erdélyi Márk magántámogatónk adományát, melynek segítségével újabb álom válhatott valóra.





Csinády Rita és Kiss Tímea
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2009. november 26.

28.November

Csabika kívánsága egy kamion formájú ágy volt.
Megígérte, hogy az új ágyán már egyedül fog aludni, mivel eddig a szüleivel aludt.

Mikor megérkeztünk, Csabika éppen a délutáni alvásából ébredt, természetesen az új ágyon. Boldogan mutatta az ajándékát.

/ 3



A kamion elejében, a sofőr helyén íróasztal van. Sok mesekönyv és lovakkal foglalkozó képes könyv volt az asztalon. Odaült és lapozgatta a könyveket, és mutatta nekünk a sok szép lovas képet. Majd kedvenc lovas figuráit sétáltatta a kamion műszerfalán. Megmutatta, hogy a kamion lámpái elöl, és hátul világítanak.

Reméljük, sokáig örömöd leled az ágyban és sok szép álom részese leszel.

Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Tengelic, 2009. 11. 26.

Köszönjük a támogatását, melynek révén egy újabb kisgyermek álma válhatott valóra!

27.November

Mirjam kívánsága egy kerékpár volt, amelynek előteremtését Horváth Károly úr vállalta magára.

A gyönyörűen feldíszített kerékpár és a hozzá színben is illő fejvédő átadására november 24-én a Tűzoltó utcai kórházban került sor az adományozó és felesége által.

Mirjam és édesanyja nagy örömmel és meghatódottan fogadta a kerékpárt. Horváth úr és felesége a meséskönyvek polca előtt várta Mirjamot a kerékpárral, aki hangos "óh-óh" felkiáltással fejezte ki meglepetését.
Meglepődött, de érezni lehetett, hogy már várta is ezt a pillanatot. Édesanyja segítségével lassan fel is oldódott visszafogottsága és rövidesen már vidáman biciklizett a teraszon. Talán a szülők sem gondolták, hogy a kívánság ilyen gyorsan teljesül, ez a Horváth házaspárnak köszönhető.

Mirjamnak ma nagyon jó napja volt, mert a délután során kisebb ajándékot kapott szép rajzaiért. Úgy hallottuk, hogy ezen a programon csak a biciklin ülve volt hajlandó bármit is csinálni.

A találkozóra, Mirjam váratlan megbetegedése miatt, nem kerülhetett sorra ez eredetileg tervezett időpontok egyikén sem, de egy héttel később már minden rendben volt.

Tomaj Ildikó
kívánság-koordinátor
Ősi, 2009. november 24.


26.November

Mariann régóta vágyott egy kényelmes fekhelyre, és ifjú hölgy lévén, úgy érezte egy baldachinos ágy illene leginkább a szobájába. Nehéz feladat elé állította a Csodalámpát, nagy összefogásra volt szükség a kívánság teljesítéséhez.

Ilyen ágyat készen sehol nem lehet kapni, ezért kerestünk egy asztalost, aki vállalta az ágy elkészítését fenyőből, majd egy önkéntesünk, Stumpf Anna, szakszerűen megvarrta a baldachint, ekkor már csak a legnehezebb, a szállítás következett.

Végül hosszas szervezés után az ágyat Janicsek Gábor támogatónk térítésmentesen, támogatásul szállította Bátyára.
Sikerült egy nagyméretű matracot rendelni, amit épp a mai napra ingyen szállítottak Mariann címére. Az ágyat a szülőkkel együtt állítottuk össze, meglepetésnek szántuk.

Mariann az ágy látványától nagyon meghatódott, pedig még nem volt teljes a csoda, mert a matrac még úton volt. A nagylány délután vizsgázni ment, mire hazaért már a matrac is az ágyban pihent, és így lett teljes az öröme.

Kívánjuk Mariann, hogy sok szép álmod legyen, és teljesüljenek úgy, mint ez a vágyad. Ez a kívánságteljesítés is azt bizonyítja, hogy sok ember összefogása a jó célért végül eredményre vezet!!

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak és diákjainak, hogy támogatták Mariann kívánságának teljesítését.

Patzauer Éva, Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Bátya, 2009.11.25.


26.November

Csenge egy törékeny, mindig mosolygó, igazi huncut kislány.

Mikor a Tűzoltó utcai Klinikán meséltem neki a Csodalámpáról, tágranyílt szemekkel nézett rám, de tekintete arról árulkodott, hogy a mesehallgatás helyett inkább kis barátnőjével Miriammal játszana. Amikor azonban meghallotta, hogy a Csodalámpa dzsinnjét erősen megdörzsölve teljesülhet egy olyan kívánsága, amiről már régen titokban álmodik, piciny kobakját a játszóház ajtaja előtti "parkoló" felé fordította és áhítattal nézett a katonás sorrendben szunyókáló gyermekautók felé.
Ettől kezdve számomra nem volt kérdéses, hogy Csenge titkos álma valamelyik kis autó. Na de melyik ?

Kérdésemre Csenge, anyukája segítségével hamarosan megadta a választ: elmesélte, hogy a BoboCar a kedvence, mert az egy olyan autó, amelyiknek nincs pedálja sőt motorja sincs, mégis fantasztikus sebességgel lehet vele "száguldani". Nagyon kíváncsi lettem, de nem akartam felébreszteni egyetlen, a parkolóban szunnyadó csodát sem, inkább elrohantam a játékboltba és megvettem Csenge álmát (igen, a játékboltban álmokat is lehet vásárolni!), természetesen kedvenc színét, a rózsaszínt választottam.

Csenge, hosszú kezelések után, ma már szerencsére csak kontrollra jár be a Tűzoltó utcai Klinikára, így édesanyjával szövetkezve beszéltem meg, mikor adhatom át neki az álmot.
A Klinikára megérkezve, a pici lány sajnos nem kerülhette el a reggeli szurit, de utána meglepetésként várt rá az osztályon kialakított kis játszóban a BoboCar.

Mikor Csenge megérkezett, még nagyon pityergős hangulatban volt a kapott csúnya szuritól, cumiját álcaként takaró kis pelusát pityergő szája elé tartotta.
Aztán előgurult rejtekhelyéről a csodajárgány és Csenge a pelust és cumit lazán eldobva, széles mosollyal pattant fel az autóra.
Ettől kezdve mindenki reszkethetett, mert megkezdődött a száguldás - orvosok és nővérek alig tudtak kitérni a feléjük tartó "veszedelem" elől.

Meg vagyok győződve róla, hogy a BoboCar a legjobb kezekbe került, a törékeny csöppség profi módon kormányozza a járművet, amely a játékos száguldáson túl nagyban hozzájárul Csenge egyensúlyérzékének, mozgáskoordinációjának javulásához, fejlesztéséhez is.

Kívánjuk Neked kicsi Csenge, hogy sok örömöd teljen a csoda autódban és ha egyszer véletlenül a Csodalámpa irodája felé veszed az irányt, szólj nekünk előre, mert a környéken nehéz parkolót találni!

Szeretnénk köszönetet mondani Kreskai György úrnak, mert segítségével szerezhettünk örömet, varázsolhattunk ismét mosolyt egy tüneményes kislány arcára.

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2009.november 24.


23.November


Nem volt egyszerű egyeztetni az ajándékátadás időpontját a ceglédi kislánnyal. Kórházi tartózkodása elhúzódott, de anyukájával tartott kapcsolatunk meghozta gyümölcsét. Október utolsó hetében otthon tartózkodott Maxika, így el is indultunk, hogy végre kipróbálhassa gyönyörű, mély bordó színben pompázó elektromos kerékpárját.

Műtétje után még nem teljesen felépülve, de annál lelkesebben ült fel a biciklire. Meglepődött, hogy milyen gyorsan indul a járgány, ám nagyon ügyesen sajátította el a kezelését.

Szívből remélem, hogy ez az ajándék segítséget nyújt abban, hogy minél gyorsabban meggyógyuljon és minden nap használni tudja majd ez az okos, szép nagylány.

Édesanyjától tudtam meg, hogy Maxika kiváló tanulója a ceglédi Kossuth Gimnáziumnak.

Kívánom, hogy minél hamarabb guruljon a kerékpár, rajta Maximával, az iskola felé!








Köszönjük a TARA Ingatlanfejlesztő Kft. anyagi támogatását!!

Köszönjük az Elektro Bike Kft. segítségét, amit a vásárlással és átadással kapcsolatban nyújtott.





Czakóné Bálint Judit
kívánság-koordinátor
Cegléd, 2009.10.30.





23.November

Szerencsés nap volt, pedig 2009. november 13. péntek délután 13 óra 13 perckor érkeztem a Gyermekklinikára. A harmadik emeleten Lengyel Andi - akinek jár az ajándékkal kapcsolatos szervezőmunkáért egy hatalmas köszönet -, szóval Andi már meglepetésünket próbálgatta... A szegedi csodalámpás gyógy- és varázslaptopot időben bekapcsoltuk, hogy biztosan rendben működjön, amikor átadjuk őt a világ egyik legszebb mosolyú nagylányának. Megérkezett Tatár Ági is - ők már régebbről megismerték Tóth Adriennt, én még nem.

Picit izgultam, hogyan érzi magát éppen Adri, úgyhogy a kórterembe lépve megkérdeztem tőle, mit szólna, ha éppen most teljesülne a nagy kívánsága. Halkan beleegyezett, és felült az ágyban. Adriennt megfontoltnak és bölcsnek láttam, nagyon jó vele beszélgetni. Mezőtúrról érkezett, nyolc hónapja van a klinikán, a betegsége sokszor teljesen ágyhoz köti, szóval, amikor letöltöttem a szükséges programot és megszólalt a Shrek zenéje, hirtelen Adri szobájába költözött a nagyvilág.
Azután megkérdezem, mit szeret. A lovakat. Ajjaj. Azt pont nem tudok rajzolni, de ha már megígértem … Rajzoltam Adrinak a laptopon a Paintbrush programmal egy eléggé csúnyácska lovat, girbegurba lábakkal, kicsit kutyusos fejjel. Jót nevettünk, aztán a nagymamija, aki nemcsak Adrit, de testvéreit is neveli, javasolta, hogy próbáljuk ki a CD-lejátszót. A nagylány olyan jó filmet vett elő a gyűjteményéből, hogy legszívesebben én is végignéztem volna vele. A Dirty Dancing első képeit az ágyból nézte, én mellette, a széken ülve, a zene szólt, a lelkünk pedig táncolt!

Kaptunk Adritól egy-egy csillogó mezőtúri tollat. Mindent köszönünk, Adri! Használd a laptopot boldogan és egészséggel!




Kapás Csilla,Lengyel Andrea,Tatár Ágnes
kívánságkoordinátorok
Szeged
2009.11.13.

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak és diákjainak, hogy Adrienn támogatták kívánságának teljesítését.


20.November


Bár Réka minden kívánsága ilyen gyorsan teljesülhetne…

A 16 éves nagylány egy Szabolcs megyei faluban él szüleivel és egyetemista bátyjával, ott várta a műtétre szóló behívót. És a kívánsága teljesülését.

Három héttel a szívátültetés után a kórházi különszobájában találkoztunk vele, hogy átadjuk régi és új szíve nagy vágyát: egy saját, számára gyönyörű laptopot.

Őszintén meghatódva vette át a Csodalámpa küldeményét, nagyon boldog volt. Az igazán komoly gondolkodású, ugyanakkor vidám ifjú hölgynek sok örömet jelent, és nagy segítség lesz a felépülése során a kapcsolattartásban és a táv-tanulásban ez a számítógép.

Használd egészséggel, kedves Réka!





Benkóczy Márta és Veres Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2009. november 17.

20.November


Azon az esős, szürke novemberi napon, amikor meglátogattam Lórándot és mamáját, az általa kért trambulin már napi gyakorisággal használatban volt.

Sajnos a család a kisfiú kezelése miatt a fővárosba kellett, hogy költözzön egy kis lakásba, így a nagyobb helyet igénylő bordásfal Érden maradt a családi házban.

A kért tornaeszközök megérkezése nagy örömet jelentett Lóránd számára, így az „egyik híján a másikkal vigasztalódik”, minden nap többször is felpattan az ugróágyra, és mamája aggódó pillantásai mellett, hosszú percekig képes szökdécselni rajta.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Lóránd, reméljük tavasszal már a bordásfalazás is bekerül a napi tornagyakorlataid közé!

Köszönjük a Prime Rate Kft. dolgozóinak, hogy ismét segítettek örömet okozni egy gyermeknek, és hozzájárulni gyógyulásához.








Mocsonoky Andrea
kívánságteljesítő
Budapest, 2009.11.06.

20.November


Egy nagyon érdekes és izgalmas kívánságteljesítésre került sor, Áron egy 8 éves kisfiú minden komolyságával csillagászati távcsőre vágyott, mivel már régóta érdeklődött az égbolt szépségei iránt. Felszerelés hiányában eddig csak a szemével „dolgozhatott”, azonban mostantól támogatói segítséggel mindez már komoly műszerrel történhet.

A kisfiú nagyságával vetekedő csomagot az édesanya segítségével vittem el a parkolóban álló gépkocsihoz, amelyben a lábműtéten átesett kisfiú várta a mamát vissza. Egy kis füllentéssel sikerült neki otthagynia őket az édesapával együtt, éppen ezért nagy volt a csodálkozás, amikor velem jött vissza és Áron nem tudta, mi fog történni.

Mikor azonban kezébe adtam a csillagászatról szóló könyveket, már felderengett egy halvány mosoly, a távcsöves doboz láttán pedig már igazi mosolyban is részünk lehetett.

Köszönjük a Prime Rate Kft-nek az ismételt segítséget, reméljük nagyon sok szép estét fognak szerezni Áronnak a csillagok, és talán pár év múlva, mint fiatal csillagásszal találkozunk vele újra.









Mocsonoky Andrea
kívánságteljesítő
Budapest, 2009.10.29.

19.November


Roland kontrollra utazott fel édesanyjával Budapestre, amikor találkoztunk a kórházban.

Nagy örömmel és lelkesen vette át ajándékát, a hordozható DVD lejátszót és a két filmet, amelyet kapott. Segítettünk neki kibontani a csomagot.

Mindjárt ki akarta próbálni, de mivel készültek haza menni, nem volt rá mód, így megbeszéltük vele, amint otthon lesznek, megnézheti a Thomas vonatról szóló filmet. Addig is a képeket nézegette a DVD borítóján!!

Végül a filmet a kezében szorongatva, boldogan indult haza.



Halmos Judit
kívánság-koordinátor
Budapest,2009.10.27.

18.November

Gujdó mindig is szerette az autókat, szívesen játszott velük!

De 5 évesen régóta vágyott egy kényelmes ágyra is, ezt a két álmát valósította meg egyszerre a Csodalámpa azzal, hogy egy gyönyörű, autó formájú ágyat ajándékozott a kisfiúnak.

A csomag megérkezésekor is nagy volt az öröm, de Gujdó szája akkor maradt igazán tátva, amikor meglátta az összeszerelt csodajárgányt, vagyis csodaágyat. A napjait azóta ott tölti, senkit sem enged az ágy közelébe.




Köszönjük a CEBC Hungary Bt. anyagi támogatását, valamint

a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának a szállításban nyújtott segítségét.








Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Pétervására, 2009.11.06.





11.November


Zoli kívánsága egy számítógép volt, amely kívánság viszonylag gyorsan valóra is vált.

A szomorkás őszi eső sem állhatott útjába Zoli családjának, hogy kocsiba üljenek és találkozzanak önkéntesünkkel a csodás ajándék átadása végett. A kisfiú boldogan ugrált az esőben, mikor meglátta plazma monitoros számítógépét.

Reméljük nekünk is ír majd rajta egy kedves levelet!



Csinády Rita
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2009.11.10.

10.November



Luca egy kedves, 3 éves kislány. Kerti mászókát és csúszdát kért és kapott a Csodalámpa dzsinnjétől. Boldogan vette birtokba a gyönyörű kerti játszóházat.

Eleinte félt a csúszdától, de ahogy kipróbálta, egyre bátrabban csúszott le újra és újra. A homokozó is elnyerte tetszését és az egyéves kistestvérével együtt sütötték a jobbnál-jobb homoktortákat.

Kívánunk nekik sok boldog órát önfeledt játékkal eltöltve!



Lengyel Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Bócsa, 2009.május 22.

10.November



Krisztián egy kerti játszóház után sóvárgott.

Szerencsére nem kellett sokáig izgulnia, mert egy napsütötte délutánon megkapta azt, amire már nagyon vágyott. Felállításában derekasan segédkezett, mondván így hamarabb birtokba veheti.

A csúszda, a hinta, a kisház is elnyerte tetszését, sorban próbálta ki mindet újra és újra.

Reméljük, Krisztián minden kívánsága ilyen gyorsan fog teljesülni, és ilyen nagy örömet fog jelenteni számára!



Lengyel Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Csanytelek, 2009. május 22.

10.November


Dávid még a nyáron kérte a Csodalámpától a laptopot.

Ma felhívtuk és kérdeztük, hogy mikor találjuk otthon. Izgatottan mondta, bármikor mehetünk, majd kérdezte, hogy a laptop miatt keressük-e.

Negyed óra múlva már ott is voltunk, Dávid az utcán kint állva várt ránk, hogy biztosan odataláljunk. Bementünk a házba, ahol édesanyja és kishúga fogadott bennünket. Átadtuk a gépet és egy Csodalámpás pólót. Nagyon örült a pólónak, és azt mondta, ez lesz a kedvence és a kórházban is majd ebben lesz.

Kicsomagolta a gépet, és nagyon elégedetten nézegette, tervezte, megmutatja barátainak a Teleházban a laptopot. Dávid nagyon sokszor megköszönte a gépet. Mondta, köszöni mindenkinek, aki hozzásegítette a laptophoz. Ma volt kontrolon és az első nagy öröme az volt, hogy minden eredménye jó. Második nem várt öröme ez a készülék. Azt mondta most már csak a harmadik öröme hiányzik, hogy teljesen meggyógyuljon.

Mi kívánjuk, hogy teljesüljön az is mihamarabb, hiszen az egészséged visszanyerése a legfontosabb! Használd a gépedet sok örömmel, Dávid!




Bezdánné Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Pécs, 2009. 10. 19.

10.November

Anett kívánsága egy laptop volt, amely - mivel elég sűrűn van kórházban - a tanulásban és az osztálytársakkal való kapcsolattartásban nagy segítség számára.

Hárman vannak testvérek, és mivel így most már saját laptopján tud kalandozni az interneten, nem kell tartania attól, hogy csak rövid ideig ülhet a gép mellett.

Nagyon örült a váratlan átadásnak, mivel nem tudta elképzelni, miért kell bejönni a klinikára, ha most nincs semmi panasza. Persze, amikor nem az ambulancián várakoztak, hanem a klinika teljesen más szintjén, akkor már mosolygós volt az arca, mintha valami összesküvést sejtett volna. Igaza is lett!

Használd örömmel a meglepetést, az új laptopod!




Lengyel Andrea és Illencsik Marcsi
kívánság-koordinátor
Szeged, 2009.10.28.

9.November


Szabolcs kívánsága egy PSP volt.

Szombaton délután sikerült őt meglepnünk a várva-várt ajándékkal. Szabolcs egy igazi sportemberként fogadott minket a focimezében. Hiszen, amikor csak teheti, rendszeresen sportol, focizik.

Volt nagy öröm, mikor átadtuk neki a játékot, amit természetesen gyorsan üzembe is helyeztek az apukájával. Sikerült hamar beindítani a PSP-t és kipróbálni az autóversenyes programot.

Kívánunk neked Szabolcs nagyon jó egészséget és azt, hogy használd nagy örömmel az új ajándékodat!

Köszönjük magántámogatónk felajánlását!





Kiss Ferencné és Kiss Tímea
kívánság-koordinátorok
Hajdúböszörmény, 2009. október 31.

9.November


Márió kedvenc sportolója Kovács Koko István, ezért mi mást is kívánhatott volna a Csodalámpától, mint azt, hogy szeretne találkozni a hírességgel.

Az összefogás mindig meghozza a gyümölcsét, most éppen a miskolci, a debreceni és a budapesti régió együttműködése segített.

Hosszú szervezés után végre elérkezett a nagy nap! Márió édesapjával 160 kilométerről, Szendrőládról érkezett Debrecenbe, ahol egy gyönyörű hotelban beszélgethetett Kokóval.

A találkozó előtti percekben már mindannyian nagyon izgatottak voltunk. Amikor Kovács István megérkezett, Márió szeme felragyogott és boldogan üdvözölte kedvencét. Egy remek hangulatú kakaózás, sütizés közben jót beszélgettek és a kisfiú nagyon sok érdekes dolgot megtudott példaképéről. Ajándékot is kapott Koko-tól, egy dedikált bokszkesztyűt, amit - mint megtudtuk - másnap bevisz az iskolába is, hogy mindenki megcsodálhassa!




Szeretnénk köszönetet mondani Kovács Koko Istvánnak, hogy lehetőséget adott a találkozóra

és Ludmán Erikának, aki a tér- és időbeli akadályok leküzdésében segített.





/ 3







Felkai Márta és Palásti Ildikó
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2009. október 19.

6.November

Zsanett, a kedves, 16 éves nagylány laptopra vágyott.

Anyukája már negyed órával korábban a Klinikán volt, nehogy Zsani valamit is megsejtsen, előtte Zsani barátnőjét megkérte, akinek ellenőrzésre kellett jönnie a Klinikára, hogy csalja magával Zsanit is.

Aztán jöttem én, felhívtam Őket a 3. emeletre. Ott aztán kiderült a turpisság, hogy az egész színjátékot Zsani kedvéért rendeztük!

A laptop láttán felcsillant a szeme, boldogan szorította magához. Biztosított arról bennünket, csakis Ő fogja cipelni, akármilyen nehéz! Ment is a barátnőjéhez, mert filmeket fognak nézni rajta.

Kívánjuk, mindig ilyen boldog legyél, mint az ajándék átadásakor voltál!


Lengyel Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2009.okt.28.

5.November


Gábor egy NINTENDO WII játékot kért a Csodalámpától.

Véleményem szerint ez a játék azért fantasztikus, mert így azok a gyerekek is, akik betegségükből kifolyólag sokáig el vannak zárva a külvilágtól, tartalmasan tudják tölteni az idejüket. Ez a játék nem csupán egy átlagos Tv-játék. A WII SPORT-program segítségével a gyerekek otthon tudnak mozogni. És ráadásul még jól is szórakoznak.

Egy kedves felajánló, Anita jóvoltából valóra válhatott egy újabb gyermek álma.

Köszönjük az önzetlen támogatást!

Használd egészséggel Gáborom!



Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
2009.10.30.

Archívum



Belépés