Beszámolók


1.Január
27.November


Tibike egy nagyon aranyos, cserfes kisfiú, aki nagyon szeret otthon vetítést rendezni, amire a családtagjait is meghívja. Álma volt, hogy koncertet is rendezzen, de nem volt mivel. Vágyott egy szintetizátorra. Ez a remek kívánság a dzsinn fülébe jutott, aki úgy gondolta, hogy meglepi Tibikét. Kedves támogatónk meg is vásárolta neki!

Tibike a kórházban feküdt. Mondtam neki, szépen öltözzél fel, mert nemsokára meglepetés érkezik! Bementem a szobájába és átadtam neki a szintetizátort. A boldogságtól a szeme csillogott.

Apukája segítségével gyorsan ki is bontották a csomagot, összerakták és ezután Tibike egész nap a hangszerrel szórakozott.

Este még koncertet is rendezett az osztályon benn fekvő kis betegtársainak! Öröm volt számomra, hogy láthattam, milyen boldog, hogy megkapta, amire vágyott!




Köszönjük a Budapest Marriott Hotel és a Coda Hangszerbolt támogatását!




Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015. 11.06.

27.November


Lilla kérése egy rózsaszín szobabútor volt. Nagyon szeretett volna egy saját, rózsaszínű leánybirodalmat.

Kívánsága teljesült, mivel apukája szépen kifestette a szobáját, anyukája vett szőnyeget és a Csodalámpa Alapítvány az Invitel támogatásával bútort is varázsolt oda. Mindez nagy titokban készült el. A meglepetés nagyon jól sikerült!

Lilla az oviból hazajövet bennünket az otthonában talált és mikor fény derült a titokra, vagyis a megújult szobára, a kislány meglepetésében szóhoz sem jutott.

Szép lassan birtokba vette kis birodalmát, a bútor minden kis fiókjába bekandikált.


Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Lilla álma!


Nagy Andrea és Túri Edit
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2015. szeptember 18.

27.November


Áron születése óta beteg, kívánsága egy laptop volt, hogy könnyebben tudjon tanulni. Érkezésünkkor már a testvérével kinn vártak minket az utcán. A laptop átadása után izgatottan bontotta ki a csomagot és kezdte beüzemelni a gépet.

Az Invitel támogatta ezt a kívánságot, így a cég képviseletében megjelent Horváth Csaba úr is, aki átadta még az általuk összeállított csomagot is. Áron az ajándék minden egyes darabjának nagyon örült.

Miután működésbe lendült a gép az installálás után, mi elköszöntünk és minden jót kívántunk a kisfiúnak és családjának.


Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Áron álma!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Mélykút, 2015. november 10.

25.November

Attila 17 éves kamasz, szakképző iskolába jár, ahol hegesztőnek tanul.

Sajnos betegsége sokszor szólítja a kórházba. Kívánsága egy asztali számítógép volt, ami a tanulásában is nagy segítséget jelenthet majd.

Van ugyan egy nagyon régi számítógépe, de azzal az utóbbi időben nagyon sok gondja volt…
Arról, hogy ilyen gyorsan teljesül a kívánsága, álmodni sem mert.

Nagy örömmel vette át tőlem ezt szuper számítógépet, ami már sokkal komolyabb a meglévőnél, és nagy monitorral rendelkezik.

/ 3



Attila megkért, hogy tolmácsoljam: nagyon köszöni a támogatóknak ezt a csodálatos ajándékot!!!


Nagyon szépen köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanáraiknak és más magántámogatóinknak, hogy segítettek Attila kívánságát valóra váltani.


Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2015.11.23.

24.November

Tomika kedvenc játéka már a klinikai kezelések alatt is a tabletje volt.
Minden alkalommal azzal játszott, ha szomorú, ha vidám volt, de azt is elmondta, hogy otthon is ezzel játszik, ha éppen nincs kinn az udvaron.
Sajnos a sajátja, amit a szüleitől kapott,végérvényesen elromlott, ezért lett a kívánsága egy új tablet.

Szép októberi napon teljesült a kérése, aminek a megvalósításában a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjai nyújtottak segítséget.

Nagy öröm volt Tomi számára az új "szerkezet", amit a gimisek segítségével azonnal beüzemeltek, beállítottak, hogy nyomban nekiláthasson a játéknak.

Köszönjük a budapesti Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak, hogy összefogásukkal valóra válhatott Tomi álma.


Márkusné Jutka és Nagy Andrea
kívánság-koordinátorok
Szakmár, 2015. október 24.

24.November

Regina mosolygós nagylány, az esedékes kontrollra érkezett a debreceni klinikára.

Teljesen váratlanul érte a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, nem számított rá, hogy éppen ma fogja megkapni.

Jókor érkezett az új telefon, mert az előző mobil már teljesen megadta magát, és ahogy a legtöbb fiatal, Regina sem tud igazán telefon nélkül létezni. Így most már nyugodtan netezhet, fotózhat, zenét hallgathat - és ami ennél is fontosabb, ha éppen a kórházban kell maradnia, kapcsolatot tarthat iskolatársaival, tanáraival is.
Édesapja kísérte el a vizsgálatra, együtt örültek az új iPhone-nak.

Használd egészséggel a telefonodat, Regina!

Regina nevében is köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. támogatását és munkatársainak adományait.

Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015. 11. 19.

24.November

Pisti egy 17 éves, meglehetősen szerény és visszafogott fiú, aki a Csodalámpától egy tabletet kért.

A mai napon kontrollra érkezett, és éppen a szakrendelőben várakozott a szüleivel, amikor megjelentem az ajándékával.

Meglepődött és nagyon örült, nem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt teljesül a kívánsága.

Nagyon szépen köszöni a Csodalámpának az ajándékot!

Az Alapítvány pedig köszöni magántámogatóink segítségét, amellyel lehetővé tették Pisti kívánságának megvalósulását!




Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015. 10. 19.

24.November

Dominik egy halkszavú, zárkózott kisfiú. Amikor a kórház társalgójában beszélgettünk, elárulta, hogy nagyon szeretne egy Tablet gépet kapni a dzsinntől, mert sajnos sok időt kell a kórházban töltenie és a kezelések közti időszakokban jó lenne írásban és skype-on közvetlen kapcsolatot tartani otthoni szeretteivel és a sulis haverokkal.

Azt már csak egész halkan súgta a fülembe, hogy bizony nagyon szeretné kipróbálni az izgalmas játékokat is, hisz játék közben tudja igazán felejteni a sok csúnya szuri rossz élményét.

A dzsinn ismeri a gyerekek legtitkosabb vágyait és a szorgalmas keresés során hamarosan belebotlott egy szuper, igazán fiúsan áramvonalas "kettő az egyben" gépbe, azaz egy gyönyörű mélypiros Transformer Notebook-ba, amit kicsi gazdája bármilyen célra használhat.

Már csak a kívánság teljesítésének időpontját kellett titokban megszervezni kedves támogatónkkal, Gábriel Péter úrral, aki örömmel vállalta magára a dzsinn szerepét és a kórházban személyesen adta át Dominiknak az ajándékot.

A kicsi fiú annyira meg volt lepve, hogy alig merte megfogni a csodagépet és miután örömtől csillogó szemekkel megköszönte az ajándékot, rövid idő után át is adta Péternek a gépet, aki készséggel segített annak össze-illetve szétszedésében és beüzemelésében.

Dominik a napi kezeléstől nagyon elfáradt, ezért hamarosan elbúcsúztunk tőle és hagytuk, hogy egyedül ismerkedjen tovább a megvalósult álommal.

Kicsi Dominik, kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömteli órát a gép használatával.

Köszönjük Gábriel Péter úr támogatását, segítségével szerezhettünk örömöt, varázsolhattunk boldog mosolyt Dominik arcára.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.november 19.

24.November


Amikor megismertem Csabit, sokat beszélgettem vele. Elmesélte az élete történetét, és azt mondta: „Tudod, nekem korán kellett felnőnöm”.

Beszéltem neki a Csodalámpa Alapítványról, és együtt kigondoltunk egy igazán „Csabis” ajándékot. A várakozás ideje alatt folyamatosan kételkedett benne, hogy megkapja álmai keverőpultját. Az eddigi tapasztalatai alapján ő már nem hisz/hitt a csodákban.

Bízom benne, hogy a mai nap segített neki abban, hogy újra higgyen, és küzdjön az álmaiért!


Nagyon szépen köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanáraiknak, a DJ Store Kft-nek és magántámogatóinknak, hogy ebben segítettek Csabának!



Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015. november 19.

24.November


A 16 éves Tornaszentjakabon élő szerény, csendes Attila, akit a GYEK-ben gondoznak, sokat gondolkodott, míg úgy döntött, hogy egy okostelefont kér a Csodalámpától. Régi telefonja nem tudta azokat a funkciókat, amiket egy SONY XPERIA Z3 okostelefon tud, ezért esett Attila választása a kis fekete csodára.

Már nem is hitte, hogy kívánsága valóra válik, amikor is a Csodalámpa dzsinnje meghozta számára a várva - várt telefont. Attilán csak a szája szögletében bujkáló mosoly jelezte, mennyire örül, de édesanyjának könnyesen csillogó szeme nagy meglepetésről és határtalan háláról tanúskodott.

Kedves Attila! Kívánjuk, hogy egészséggel és örömmel használd az új telefonodat.


Köszönjük az American International School of Budapest diakjainak és tanárainak, továbbá más magántámogatóinknak a támogatást!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Tornaszentjakab, 2015. november. 23.

24.November


A 12 éves Ózdon élő Ákos,- akit Miskolcon a GYEK-ben gyógyítanak - szeret kint tartózkodni a természetbe, s rácsodálkozni a természet adta szépségekre. Nem is gondolkodott sokáig azon, hogy mit szeretne a Csodalámpától kérni: egy fényképezőgépre esett a választása.

Ákos egy csendes, kedves, fiú. Nagy türelemmel várta, amíg a Csodalámpa dzsinnje meghozta számára az oly régen várt ajándékot. Váratlan, de annál nagyobb öröm volt számára, amikor megkapta a fényképezőgépet.

Kedves Ákos!
Kívánjuk, hogy sok örömöd teljen a fotózásban, sok szép képet készíts ezzel a szuper kis fényképezőgéppel.


Köszönjük az American International School of Budapest diakjainak, tanárainak és más magántámogatóinknak a támogatást!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2015. november. 17.

24.November


Adrián 10 éves kisfiú már születése óta több betegséggel küzd. Igazán csak anyukájával kommunikál, de nagyon szeret játszani, sajnos a betegágyhoz kötötten tud csak.

Így a fiatalember egy Sony típusú kézi PS Vita-t kapott, hozzá sok játékot, amelyekkel önfeledten játszhat majd otthon és a kórházi kezelések alatt.

Adrián a közelmúltban súlyos műtéten esett át, így lelkileg is nagyon sokat jelentett számára a meglepetés.


A kívánság teljesítéséért köszönetet mondunk az Eötvös József Gimnázium tanárainak és diákjainak, akik az ajándék átadásán is részt vettek és segítettek a játékgép beüzemelésében.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.11.18.

23.November

Robi már 3 éve túl van a kezeléseken, anno egy kedves segítőtől kapott egy X-BOX-ot, amivel azóta is folyamatosan játszott,sok nehéz percben is, de a gép javíthatatlanná vált.
Ezért kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól egy X-BOX játékgép lett.

A kisfiú november 9-én jött a klinikánkra ellenőrzésre, így erre a napra időzítettük a kívánságteljesítést is.

Csak anyukájával egyeztettünk az átadásról, így Robi számára igazán meglepetés lett, mikor fel kellett még jönniük a vizsgálat után a harmadik emeletre.

- Hová megyünk még? - kérdezte a vizsgálat után.

Mikor meglátta a nagy dobozt, hatalmas mosoly terült szét az arcán és nagyon örült. Különösen, mikor kiderült, hogy vannak a játékhoz ajándék CD-k is, mert pont ilyet szeretett volna kérni karácsonyra.

Anyuka bevallása szerint, nagy próba volt számára, hogy ne árulja el Robinak, hogy az orvosi vizsgálat mellett más is várja itt a klinikán…

Robi nevében is köszönjük a "Kurátor" Alap- és Alapítványkezelő Kft. támogatását!


Nagy Andrea és Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2015. november 9.

19.November

Lili a kezelésein már túl van és éli a korosztályának megfelelő mindennapjait.
A rendkívüli képzőművészeti tehetséggel megáldott kislány kívánsága egy tablet volt.
Az őszi szünet szerdai napján látogattuk meg, amikor teljesült a kívánsága. A testvérével és anyukájával vártak minket. Kissé meglepődött jöttünkre, de akkor már sejtette, miért is vagyunk itt. A tablet átvétele után rögtön megkezdődött annak beállítása és személyre szabása. Közben a helyi önkéntesünk, aki maga is művésztanár, szemügyre vette Lili munkáit, amiket a rajzszakkörön és az órákon készített. Nagyon ötletesek a rajzai, amik a korához képest szépek és kreatívak.

További minden jót kívánva jöttünk el a lányoktól!

/ 3




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Nagy Andrea és Peták Marcsi
Kívánságkoordinátorok
Szeged, 2015. október 28.

19.November




Krisztián 14 éves és kontrollra érkezett a Klinikára, amikor megleptem a Csodalámpa ajándékával, egy telefonnal. A meglepetéstől hirtelen még szóhoz sem jutott Krisztián, ahogy szülei sem a meghatottságtól. Nem gondolták, hogy ilyen gyorsan teljesül a kívánsága.

Amikor kézbe vette a készüléket Krisztián, arról kezdett mesélni, hogy hétvégén készül horgászni, viszi magával a telefont, és fotózni fog. A nagyfiú alig várja, hogy nyár legyen, és mehessen strandra, és a víz alatt is fotózhasson…

Kívánjuk Neked, Krisztián, hogy minden terved valóra váljon, lelj sok örömöt a telefonodban, és készíts sok szép fotót!


Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését.


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015.10.30.

19.November

A CSODALÁMPA Alapítvány egy újabb gyermek kívánságát teljesítette.

Leó egy futóbiciklit kért a Csodalámpától, mindent kék színben, kosárral, bukósisakkal és kesztyűvel, amit a szín és a méret miatt elég nehéz volt beszerezni, de a mohácsi HI Sport megoldotta.
Este érkeztem, Leó az ajtóban várt és segített bevinni a nagy dobozt, amiben a bicikli volt. A bukósisakot azonnal kivette és a fejére tette. Édesanyja a biciklire feltette a kosarat, és akkor vettük észre a bolt kedvességét, hogy a vázra LEÓ felíratott ragasztottak. Nagyon izgatottan várta, hogy minél előbb ráüljön. Leó gyors száguldásba kezdet, a lakás folyósója és a konyhája mindjárt biciklipálya lett.
Leót nem is lehetett levenni a bicikliről, onnan integetett távozásomkor.

/ 4




Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



Szabó László
kívánság-koordinátor
Dombóvár, 2015. 10. 27.

19.November

Kitti 10 éve tanul fuvolázni, meseszépen játszik az iskolától kapott hangszeren.

De milyen más lenne, ha lehetne egy saját hangszere! Így azután aligha lepődik meg bárki is, hogy egy saját fuvolát kért a Csodalámpától. Tanárával, Gruger Judittal egyeztettünk, hogy milyen fuvola illik Kittihez és tudásához és a választás egy "Trevor-James Cantabile, ezust fej, zart csider, acoustic" típusú fuvolára esett.

A tanárnő a beszerzésben is segített és összehozott bennünket a Fontrade Music hangszerüzlettel, akik készségesen álltak rendelkezésünkre. Az ő jóvoltukból igen hamar be tudtuk szerezni a csodaszép hangszert.

Mondják, nincsenek véletlenek…

Nagyjából Kitti kérésének beérkezésekor kaptunk egy kedves e-mailt Fülep Márk fuvolaművésztől is. A művész úr felajánlotta segítségét és tudását a csodalámpás gyerekeknek…

Kapva kaptunk az alkalmon és megkértük, hogy legyen jelen az ajándék átadásakor, hogy még különlegesebbé és Kitti számára emlékezetessé tehessük az eseményt.
Fülep úr örömmel teljesítette a kérést, sőt… Kittivel és tanárnőjével telefonon beszélt és kitalálták, hogy kis koncertet adnak...

Az ajándék átadására régi támogatónk, a Corinthia Hotel Budapest un. Jótékonysági Sunday Brunch-a keretében került sor. Ez annál is inkább indokolt volt, mert a különleges hangszert a hotel vendégeinek adományaiból vásároltuk.

Miután Kitti és szülei megérkeztek, Kitti és Fülep úr a szálloda báltermében elpróbálták a számokat – ekkor találkoztak személyesen először!

A Sunday Brunch elkezdődött, az étteremben közel 120 vendég gyűlt össze.

A Corinthia Hotel Budapest nevében Turák Imre úr üdvözölte a vendégeket, röviden beszélt a Csodalámpa és a Corinthia Hotel kapcsolatáról majd átadta a szót Patzauer Évának, aki a Csodalámpa tevékenységét ismertette pár mondatban. Ezután került sor a fuvola átadására.

Kitti hinni sem akart a szemének, remegő kézzel bontotta ki a csomagot, majd rakta össze a hangszert. Pár hangot fújt (nagyon szépen szólt a hangszer!), de végül Fülep úr tanácsára inkább a jól megszokott iskolai hangszeren tartották meg a közös koncertet. A művész el is magyarázta pár szóban a közönségnek, miért javasolta ezt: egy új hangszert meg kell szokni, össze kell „idomuljon” a hangszer a gazdájával és ehhez bizony hónapok kellenek.

/ 11



A kitűnő akusztikájú teremben a mini koncert csodásan szólt, annyira, hogy még a szomszédos teremben is elhallgatott a vendégek zajongása és mindenki a zenére figyelt.
Kitti méltó partnere volt a Fülep úrnak. A három darabból kettőt közösen, az utolsót a művész úr egyedül adta elő. Csodálatos volt…

A koncert után Fülep Márk úr is átadta saját ajándékait, kottákat és egy saját CD-t.

A koncert után a szálloda - fantasztikus repertoárú - zenekarának prímása is felajánlotta segítségét a Csodalámpának, miután egy számot Kitti kedvéért játszottak el.

Bízunk benne, hogy a fuvola sok örömteli órát ad majd a nagylánynak, reméljük, hogy segít Kittinek a teljes gyógyulásban.


Ezúton is szeretnénk megköszönni a Corinthia Hotel Budapest és nagylelkű vendégeinek önzetlen támogatását, továbbá a Fontrade Music hangszerbolt segítségét, mely lehetővé tette e kívánság teljesítését!

Köszönjük továbbá Fülep Márk művész úrnak és Gruger Juditnak, Kitti fuvola-tanárának segítségét, mellyel hozzájárultak a Kitti öröméhez és magántámogatóink segítségét!



Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.11.15.

18.November

Ramóna 6 éves kora óta küzd a betegségével.
A Csodalámpától egy rózsaszín laptopot kért, mert ez a kedvenc színe. A szakrendelőben szoktam vele és édesanyjával találkozni.
Ramóna mindig izgatottan kérdezgette, hogy van-e már valami hír a laptopról, mikor fog megérkezni...

A mai napon is kontrollvizsgálatra érkezett, amikor megleptem a várva várt ajándékával. Annyira izgatott volt, hogy hirtelen azt sem tudta, hova nyúljon, hova üljön le. El sem akarta hinni, hogy megérkezett az ajándéka. Amikor bontogatta , végig azt mondogatta, hogy rózsaszín legyen, rózsaszín legyen és az lett!

Pár percig gyönyörködött még benne a kislány, aztán csomagolta is vissza a várva várt ajándékot, mert megérkezett a betegszállító és mentek haza.

Használd egészséggel a laptopod, Ramóna!

Ramóna nevében is köszönjük az American International School of Budapest tanárainak és diákjainak, továbbá magántámogatóink támogatását!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015.11.13.

15.November

November 13-a péntek a csodalámpás Marcinak távolról sem volt szerencsétlen nap, ellenben neki igazi "csodát" hozott.

Marci mint minden hasonló korú fiatalember a hosszantartó kezelések egyhangúságának megtörésére, enyhítésére és persze a barátaival való kapcsolattartáshoz is egy laptopot kért a Csodalámpától.

A kívánság regisztrálását követően segítségünkre sietett az Immobilia Zrt., mint adományozó és jelezték, hogy a fenti napon a Fashion Street ünnepi díszkivilágitása felkapcsolásakor ők teljesitik Marci kívánságát.
A kívánságteljesítést a környezete annyira titokban tartotta, hogy Marci csak annyit tudott, hogy valahol a belvárosban ő is részese lesz egy díszkivilágitás felkapcsolásának.

Az utolsó símitások alatt megnéztük a vásári forgatagot, majd az ajándékot a cég vezérigazgatója Dr. Balázs László úr adta át a meglepett és megilletődőtt Marcinak.

/ 6



A meglepetés remekül sikerült, a Fashion Street díszkivilágitását Marci az ajándék átvétele után a Vezérigazgató úrral,valamint Patzauer Évával, a Csodalámpa ügyvezetőjével együtt kapcsolta fel.

A meglepetés Marci számára olyan csodálatos élményt jelentett, hogy a klinikára visszamenet teljesen a hatása alatt volt, és a klinikára érve azonnal mesélni kezdte az élményeit...

Marcinak jobbulást kívánunk,az adományozó Immobilia Zrt-nek Marci nevében is hálásan köszönjük a "kettős" élményt.


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest 2015.11.13.

11.November

Szilvi nagyon sok időt tölt a betegszállító autóban, valamint a kórházban, kívánsága egy laptop volt.
Ezzel tud majd játszani, filmeket nézni, és a későbbiekben tanulni is.

A PQS International Hungary Szolgáltató Kft. képviseletében Szilvi nagy örömére Berkes Dóra marketingmunkatárs adta át a gyönyörű fehér laptopot.

A PQS éttermeikben „szerencsesüti” elnevezésű süteményeket árultak amelyek megvásárlásával a vendégek is hozzájárultak e kívánság teljesítéséhez.

Sok örömöt és mielőbbi jobbulást kívánunk Szilviának.

Köszönjük Gál Pál Zoltán úr támogatását!

Lángh Zsófia
Kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. 10. 16.

9.November


Az aprócska Kriszti már iskolás, és nagyon jó eredménnyel fejezte be a két-tannyelvű első osztályt. A kórházi kezelések miatt azonban sok iskolai foglalkozást kellene kihagynia, amit nem szeretne, ezért egy laptopot kért a Csodalámpától, hogy annak segítségével otthonról is bekapcsolódhasson az egyébként interaktív tanórákba. De ha már laptopot kért, akkor rózsaszínűt szeretett volna, ami illik a kislányos külsőjéhez.

Az ajándékot a Corinthia Hotel Budapest és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. közös péntek délutáni jótékonysági rendezvényén adtuk át a szállodában. Kriszti először kicsit meglepődött, hiszen húsz fiatal lány és fiú állta körül kíváncsian várva, ahogy kibontja a nagy dobozt. A mosolygós tekintetből arra következtettünk, tetszik neki az ajándék. Pár perc múlva már feloldódva mesélte, hogy nagyon szeret főzni, és ha a felnőttek megengedik, akkor ő is szívesen megnézné, milyen ételt készítenek el.

Így hát Szabó Szabolcs Hotel Manager köszöntője után Turák Imre F&B Outlets Manager vezetésével a kis csapat betekinthetett, az ázsiai konyha rejtelmeibe. Itt Yang Zhi Jun chef irányításával a vendégek megtanulták a tavaszi tekercs különleges hajtogatását, a ropogós kacsa elkészítésének fortélyait és a zöldtea fagylalt összeállítása is tartogatott érdekességet.

Kriszti is a főzőcsapatot erősítette, a többiekkel együtt elvégzett minden feladatot, amit a chef adott, zöldséget aprított, tésztát tekert, almát hámozott. Amikor elkészültünk az étellel, akkor pedig az asztalnál ülőknek elmesélte, mi mindent tanul, milyen szakkörökbe jár. A nap végére megismertük őt és azt hiszem, mindenki nagyon örült, hogy közösen segíthettünk ennek a pici lánynak elfeledtetni a nehéz napokat és az ajándékkal támogatni tudjuk a tanulását.




Köszönjük a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a Corinthia Hotel Budapest támogatását,

hiszen összefogásukkal sikerült Kriszti álmát valóra váltani.




Felkai Márta
Budapest, 2015. október 2.

9.November


Az ötéves Bence kívánsága egy tablet volt, ami igazán különleges körülmények között került átadásra. Nyírbátorban, a sportcsarnokban találkoztunk vele, édesanyjával, valamint Pallai-Sárréti Ritával, aki a Nyírgyulaji KSE futsal csapat kapusának a felesége.

Az ő szervezésének köszönhetően valósulhatott meg ez a kívánság, a futballcsapat három mérkőzésének bevételével támogatta Bence álmát.

Az ajándék átadására a csapat Győri ETO elleni meccse előtt került sor. Bence izgatottan várta a pályára lépést és a találkozást a futballistákkal. Rövid várakozás után fantasztikus hangulatban felsorakoztak a csapatok a kisfiú bírók által övezett két oldalán. A csapatok bemutatását követően taps közepette átvehette áhított ajándékát a kis Bence, amelyhez egy a játékosok által dedikált labdát és egyéb kiegészítőket is kapott.

Az ajándékok átadását követően a szokásos kézfogásokban a kisfiú is aktívan részt vett. Elérkezett az este újabb izgalmas eseménye, amikor is Bence ünnepélyesen elvégezhette a meccs kezdőrúgását. Majd csillogó szemmel lejött a pályáról és édesanyja segítségével nekilátott ajándéka kibontásának.

Kívánunk sok örömet és egészséget az ajándék használatához!!


/ 2





Köszönjük a Nyírgyulaji KSE futsalcsapatának a támogatását, a kiváló szervezést, magántámogatóink segítségét

és a kedves fogadtatást Pallai- Sárréti Ritának.


Alaginé Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nyírbátor, 2015.10.12.

6.November


Vilmos már több hónapja a kórházban tölti mindennapjait. Arról ábrándozott, ha egyszer sikerül hazamennie, egy kényelmes ágyikóban szeretné tölteni az éjszakáit. A Csodalámpa dzsinnjének a fülébe jutott a kívánság, elkezdődött a szervezkedés…

A kisfiúnak sokat kellett várnia, míg haza mehetett, egy szép őszi napon érte a meglepetés, otthonában várta a szép új bútora.

Remélem, nagyon sok szép álomban lesz részed, melyek elfeledtetik veled a kórházban töltött hosszú-hosszú időt!




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. ismételt támogatását, mellyel Vili álmát is valóra tudtuk váltani!


Bobkó Stella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2015.09.07.

6.November


Vanessza, a 9 éves kis "Mosolyhercegnő", ahogy a nővérek hívják, sajnos sok időt tölt betegsége miatt a kórházban. Vidámságával gyakran deríti jobb kedvre társait, vagy bátorítja őket a nehéz pillanatokban Nagy vágya egy saját mobiltelefon volt, hogy a családtagjaival, barátaival így tudja tartani a kapcsolatot a kezelések alatt.

Egy szeptemberi délután az Invitel két munkatársával, Hikádé Emesével és Dömötörné Kocsis Judittal leptük meg őt a várva várt telefonnal.

Bár Vanessza szája előtt maszk volt, így mosolyát nem láthattuk, de szeme csillogása elárulta örömét.

Kívánjuk, kedves kis Mosolyhercegnő, hogy mielőbb gyógyulj meg!


Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Vanessza álma!

Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. 09.14.

6.November


Kristóf 12 éves kisfiú, aki nagyon szeretett volna egy laptopot, mellyel, mint magántanuló, társaival kapcsolatot tud tartani. De a kívánság megbeszélésénél megsúgta nekem, hogy játékra is jó lenne az a laptop!

Október 21-én teljesülhetett Kristóf kívánsága, az Invitel Zrt. képviselőjével, Hikádé Emesével együtt átadtuk Kristófnak a gyönyörű új laptopot. Az öröm a fényképek tanúsága szerint is határtalan volt!!

Kristóf a korosztályára jellemző magabiztossággal kezelte a helyzetet, percek múlva már működött is a “csodamasina”.

Kristófnak mielőbbi gyógyulást kívántunk.


Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Kristóf álma!


Dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. október 21.

6.November




Gergő kívánsága egy PC volt. Egy vasárnap délutánra sikerült megszerveznünk a találkozót, amikor megtörtént az ajándék átadása.
Gergő már nagyon várta, hogy megkapja az új komoly PC-jét, melyet örömmel vett át. A nagyfiúnak sokat segít majd a számítógép a tanulásban, szórakozásban, új játékok kipróbálásában.

Gergő kérésére arcképes fotó nem készült róla, de mi láttuk határtalan örömét, és kérte, köszönjük meg a támogatónak az ajándékát.


Köszönjük a K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó versenyen indult "Csodabogarak" Morgan Stanley futócsapatának, hogy jótékonysági gyűjtésükből sikerült Gergő álmát valóra váltani.



Dr. Kiss Tímea és Desacco Ervin
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015. október 18.

6.November


A 10 éves salgótarjáni Dominik egy fehér Asus laptopot kért a Csodalámpától. A kívánság teljesítésére együtt indultunk az Invitel salgótarjáni munkatársával, Barczi Ilonával.

Dominik és édesanyja nagy örömmel üdvözölt bennünket otthonukban, miközben a kisfiú izgatottan nézegette a kezünkben lévő csomagot. Leültünk a nappaliban beszélgetni egy kicsit, majd átadtuk Dominiknek a dobozt, amit azon nyomban ki is nyitott.

Gyorsan kicsomagolta a laptopot és ügyesen bekapcsolta a gépet, amit mindannyian megcsodáltunk. Dominik bátyja segített a beállításokkal, gyorsan haladtunk, de a kisfiú izgalma egyre nőt.

Éreztük, igazán csak arra vár, hogy belevesse magát a számítógép és az internet világába, elbúcsúztunk.

Kívánjuk, hogy Dominik sok örömet leljen az új laptopjában!




Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Dominik álma!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Salgótarján, 2015.07.09.

6.November




Andrist a Szt. László Kórházban transzplantálták a nyáron. A 100 nap elteltével végre hazatérhetett Sarkadra. Az ambulanciára már csak hetente kell járnia. Egy ilyen napon, a szokásos vérvétel után leptük meg Horváth Csaba úrral a kisfiút.

Andris kívánsága egy asztali számítógép volt. Nagy örömmel fogadta az ajándékot. Kíváncsian bontogatta az Inviteltől kapott meglepetéscsomagot is.

Kívánjuk, hogy akár játékhoz, akár tanuláshoz használod a gépet, egyaránt örömöd leld benne.


Köszönjük az Invitel Távközlési Zrt. támogatását, mellyel valóra válhatott Andris álma!


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2015.10.06.

2.November

Magyarországon vélhetőleg viszonylag kevés embernek van Mercedes G osztályú AMG autója.
De hogy közülük senki sem autózott eddig a Budapest Marriott Hotel Peppers Grill-jének asztalai között, az bizonyos.

Márpedig Alex éppen ezt tette…

De kezdjük az elején.
Alex egy beülős Mercedes kisautót kért a Csodalámpától. Úgy alakult, hogy régi támogatóink összefogása kellett a fenti „lehetetlen” álom megvalósításához: a Fundamenta Személyi Bankár és a Budapest Marriott Hotel támogatása is szükséges volt a meglepetéshez.

Alex kívánságát egy rendkívüli jótékonysági „Kívánságkonyha” keretében teljesítettük, ahová a Fundamenta vezetőit és Csodalámpát támogató munkatársait hívtuk meg a Marriott Hotel segítségével, egy igazi élményfőzésre.

Alex először kissé visszahúzódó volt, ami nem is csoda, hiszen egy számára szokatlan környezetben, hirtelen tíz-egynéhány úr és hölgy vette körül…
Azután – ekkor még messziről távirányítva - begördült a fantasztikus autó, és … Alex pont olyan visszafogott maradt. Mi lesz ebből?!?

Némi barátkozás után Alex mégis csak kibújt édesapja mögül és beült az autócsodába. Enders úr, a hotel igazgatója mutatta és magyarázta, mi, hogyan működik, és azután lassan megtört a jég… és Alex gázt adott!
Sajnos egy asztal kicsit útban volt, de a pici koccanásnak szerencsére semmi nyoma nem maradt.

/ 6



Közben elkezdődött a kívánságkonyha-program is, a kisfiút körülvevő „tömeg” kissé megritkult, s így már autózni is nyugodtabban lehetett.
Alex is felderült, átszellemült arccal hajtott végig az asztalsor előtt. Természetesen Enders úr és az édesapa segítette az első „gázfröccsöket” és kanyarokat.

Hazamenetel előtt Alex gondosan zsebre vágta a kocsi kulcsait, majd mosolyogva búcsúzott el vendéglátóitól.

Kedves Alex! Sok vidám autózást és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Ezúton is köszönjük a Fundamenta Személyi Bankárok és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezetőinek és munkatársainak évtizedes támogatását, a Budapest Marriott Hotel segítségét a jótékonysági kívánságkonyhák sikeréhez és ahhoz, hogy Alex kívánsága ilyen különleges körülmények között teljesülhetett.




Patzauer Éva és Felkai Márta
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2015. október 29.

Archívum



Belépés