Beszámolók


1.Január
28.November


Renáta rendszeresen jár a Tűzoltó utcába kezelésekre. Az ittlétek alkalmával, a gyerekekkel történt beszélgetések során tudta meg, hogy létezik egy Csodalámpa, amit ha megdörzsöl, teljesíti a kívánságát.

Nos, mit is kívánhatna egy mai 15 éves kislány mást, mint egy rózsaszín laptopot!

És valóban, megtörtént a varázslat, és egyszer csak jöttek a támogatók, a Mester Kiadótól, – és az óriás szatyor rejtekén ott bújt a hőn kívánt fantasztikusan gyönyörű rózsaszín laptop.

Drága kis Renáta, láttuk arcodon a boldog, elégedett mosolyt. Kívánjuk, hogy ez az önfeledt mosoly soha ne tűnjön el az arcodról, és segítsen hozzá a minél előbbi gyógyulásodhoz!



Köszönjük a Mester Kiadónak a támogatást és az önzetlen segítséget!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2008.11.05.




Már nagyon régóta szerettem volna egy rózsaszínű laptopot. Hála a Csodalámpa Alapítványnak és az adományozó cégnek, sikerült megkapnom. A gép nagyon jól felszerelt, játékokkal is megleptek. Még egyszer nagyon köszönöm, ez egy életre szóló élmény volt.

Renáta


28.November

Georgina kívánsága egy játék laptop készülék volt.

Georginát a kórterem forgataga biztosan feszélyezte és nagyon meg volt szeppenve, nehéz volt vele szót váltani.

Meghatottan fogadta az ajándékot és bizonyosan sok örömöt is fog lelni használatában.


Tomaj Ildikó és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2008.11.20.

28.November


Dániel vizsgálatra érkezett a kórházba, de édesanyjával egyeztettünk, hogy ezt az alkalmat használjuk fel a Dani által kért mobiltelefon átadására.

Ő nem számított az Alapítvány önkénteseinek látogatására, így igazi meglepetés volt számára, hogy kézhez vehette a készüléket.

Kamaszos meghatottsággal vette át a telefont, és nagyon köszönte a Csodalámpa Alapítványnak a támogatást.



A kívánságot azAAA Klinikák Dent Kft támogatásával teljesítettük. Dániel nevében is köszönjük.





Tomaj Ildikó és Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2008.11.20.

24.November

Kissé nehezen találtuk meg egymást Szabinával és szüleivel a Heim Pál Kórház parkolójában, de létrejött a találkozás.

Szabina vizsgálatra érkezett a fővárosba, de nem sejtette, hogy a Csodalámpa épp most fogja teljesíteni kívánságát. A 15 éves nagylány betegsége miatt magántanuló, így egy asztali számítógépet szeretett volna, mely segíti őt a tanulásban.

Lett is csodálkozás, mikor átpakoltuk kocsijukba a kívánság tárgyát! Szabina annyira meglepődött, hogy egy szót se tudott szólni. Csak percek múlva tudatosult benne, hogy teljesült kívánsága, van egy számítógépe!

Ekkor boldogságtól sugárzó arccal köszönte meg az ajándékot. Ezek után boldogan indult haza, hogy minél előbb kipróbálhassa a vágyott számítógépet.

Használd örömmel Szabina és jó tanulást, jó egészséget kívánunk!


Kovács Edina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008. október 31.

A számítógép a adománya. Szabina nevében is köszönjük!


24.November

Panka az utóbbi hetekben sokszor jött a kórházba az unalmas, néha fájdalmas kezelésekre.

Azt hitte, ez a nap is olyan lesz, mint a többi, de tévedett, a nővérke egy ajándékcsomaggal várta, a dobozban ott lapult a hőn áhított ajándék...

A Csodalámpa dzsinnjének messze, még az Óperenciás tengeren is túlra, de legalább is Bécsig kellett mennie, hogy megtalálja Panka álmát, a Magyarországon még nem kapható WINX-fiúbabát.


Köszönjünk magántámogatónk önzetlen segítségét a játék beszerzésében, megvásárlásában!





Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2008.10.21.

21.November

Zolika 10 éves kisfiú, aki betegsége miatt sajnos sok időt tölt a kórházban.

Nehezen telnek ott az órák és napok, ezért kívánt ő egy mobiltelefont a Csodalámpától. Így egyszeriben elrepül az idő, amikor végre valahára tud a barátaival beszélgetni. Nem marad le a velük történt eseményekről.

A telefon azonban nem csak "pletyizésre" való: Zolika zenét hallgat rajta, ami megnyugtatja, és elrepíti jó messzire, valami csodás helyre, hogy onnan feltöltődve és felfrissülve érkezzen vissza a nehéz hétköznapokba.




Köszönjük magántámogatónknak a szép, új készüléket!






Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2008.11.05.

20.November


Noémi kívánsága egy DVD lejátszó volt és hozzá néhány mesefilm, például a 101 kiskutya és a Vuk.

A kívánságot 28.-án, kedden sikerült teljesíteni a Bokay u. i klinikán.

Noémi már hosszú ideje "lakója" a Vese osztálynak és az iskolai tanulmányait csak a kórház kedves Klári nénijével - aki a tanító néni - tudja folytatni. A tanulás során közösen használták a kórház DVD lejátszóját és ez adta az ötletet Noéminek, hogy Ő is szeretne egy saját kis készüléket mely segítségével a hosszú kórházi tartózkodások ideje alatt tudna mesét nézni.

Noémi amint bontogatta a csomagot, és amikor a Vuk című mesefilmet meglátta, felkiáltott, hogy ennek az apukája is nagyon fog örülni otthon, mert az ő kedvence is.


Kedves Noémi!

Jobbulást kívánunk neked és reméljük, hogy a filmek elröpítenek a mesék világába és nem gondolsz a betegségedre.




Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor

19.November

A kis Máté rajong a vonatokért és mozdonyokért, ezért úgy gondoltuk örülni fog, ha némi segítséggel ugyan, de saját maga vezethet egy mozdonyt.


Mikor megérkeztünk a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomására, Máté azt sem tudta merre fodítsa fejecskéjét, annyi látnivaló akadt. Nagypapával azonnal kipróbálták, milyen is egy öreg pöfögős mozdony, aztán szétnéztünk a remízben és a szerelőműhelyben, amíg a mozdonyvezető bácsi beindította a legszebb mozdonyt.


Máté kicsit félve és meghatódva szállt fel anyuci nyakába kapaszkodva a mozdonyvezető fülkébe, de aztán megjött a bátorsága és a Gyermekvasút egyik vezetőjének és egyben kedves oktatójának, Vinish úrnak a segítségével már száguldottak is az "Óperenciás tengeren is túlra". Mikor visszaérkeztek a nagy túráról, jött a következő meglepetés: a sínautó, amit Marci már igazi profiként vezetett, megengedve édesanyjának és a nagypapának, hogy vele együtt részt vegyenek a száguldozásban.


És mi lehet a jutalma egy igazi kis profi mozdonyvezetőnek? Természetes egy Thomas mozdony és hozzá egy terepasztal, mert ugye azért nem lehet állandóan egy ilyen hatalmas mozdonyt vezetni?




Köszönjük a Gyermekvasút támogatását, mert nélkülük Máté álma nem teljesülhetett volna.




Sipos Zsuzsanna és Tomaj Ildikó
kívánság koordinátorok
2008.október 01.

/ 4




19.November


Csabi még csak 4 éves, de már sorolja a Forma 1-es bajnokokat. Az ő álma az volt, hogy egy igazi versenyautóba ülhessen. Kérése a Hungaroringen teljesülhetett, ahol a száguldás mellett olyan helyekre is bekukkanthatott, amiről sok felnőtt is csak álmodozhat.

Elsőként a pálya versenyirányító termébe ülhetett be, ahol a nemzetközileg is nagyra becsült Zettner Tamás beszélt neki a pálya és az azon folyó versenyek kulisszatitkairól. Megtudhatta, hogy az egyik falat teljes egészében betöltő képernyőkön hogyan követik az eseményeket, hogyan kezelik a kamerákat, és mit kell tenni, ha valami bajt észlelnek. Érdekes volt hallgatni, hogy a versenyző csapatokat hogyan jellemezte Tamás többek között attól függően, hogy mennyit beszélnek verseny közben az adó-vevőkön keresztül. Van például olyan csapat, aki egyáltalán nem beszél a versenyzővel, miközben az a pályán száguldozik, és van, ahol állandó a hangzavar. Az volt az egyik legizgalmasabb, hogy Csabi gombokkal kezelhette a versenypálya indító lámpáit.




Ezután Csabi olyan kiváltságban részesülhetett, amiben tényleg csak nagyon kevesen az autósok között. Felállhatott annak a dobogónak a legmagasabb fokára, ahonnan a versenyzők szokták, gyakran pezsgőzuhannyal, ünnepelni a győzelmüket. Ott állhatott, ahol példaképe, Michael Schumacher is többször ünnepelte győzelmeit.

Az izgalmak pedig akkor hágtak a tetőfokukra, mikor elérkezett az a pillanat, amikor Csabi beülhetett egy Opel Astra versenyautóba. Walter Csaba volt a sofőrje, aki 2006-ban és 2007-ben abszolút bajnoki második, míg 2008-ban első helyezett lett, illetve csapat szinten és a saját géposztályában szintén bajnoki címmel büszkélkedhet. Csabi kapott maga alá néhány párnát és egy szép bukósisakot a fejére, hogy aztán becsatolják az autó ülésébe. Egy nagy bólintással megadta a jelet a sofőrnek, felbőgött a motor, és az autó nemsokára eltűnt az enyhén ködös pályán. Ez a köd természetesen csak a Csodalámpa füstje lehetett...

Végül aztán a kis versenyzőjelölt visszaváltozott megint Csabivá, és a nagy esemény emlékére kapott pár szép ajándékot a Hungaroringtől, valamint egy távirányítós Roary versenyautót az Alapítványtól, hogy játékosan gyakorolhassa a versenyzést.

Édesapjától megtudtuk, hogy a kis hős otthon aztán napokig az élményeit mesélte, hiszen az autóban csak a két Csabi ült, a varázslatot csak ők ketten élték át.

Hajrá Csabi!


Kardos Tamás
kívánság-koordinátor
2008.10.22.



Köszönjük a segítségét.

14.November

Erzsike gyönyörű, 18 éves nagylány, már szinte felnőtt. Sajnos ötödik éve jár a Tűzoltó utcába, kezelésekre. A betegség azonban nem téríti el attól, hogy céljait valóra váltsa, és tanulmányait befejezze.

Ennek megkönnyítésére, a tanuláshoz kérte a Csodalámpa Alapítványtól a laptopot. Most már nincs akadálya annak, hogy a kórházban töltött időt is hasznosan töltse, és készüljön a nagy-betűs Életre.




Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
2008.10.28.

6.November


Dominika digitális fényképezőgépet kért és kapott a Csodalámpa Alapítványtól.

Dominika a jövő nagy fotósa lesz minden valószínűség szerint, hiszen nem mindennapi, hogy valakit már szinte a születése óta ennyire foglalkoztasson a fotózás. Nagyon szeret fényképezni, kicsi kezében ügyesen fogta a készüléket.

Azóta már biztosan sok képet készített az új géppel.

Kedves Dominika!
Használd olyan örömmel a fényképezőgépet, mint amilyen örömmel ajándékozott meg bennünket a te boldog mosolyod!



Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
2008-10-27

4.November

Márkó nagyon szeret fényképezni, ezért is kért a Csodalámpa Alapítványtól egy szép digitális fényképezőgépet.

Nem volt azonban zökkenőmentes az átadás, mert a Csodalámpa egy arany színű géppel lepte meg őt. Márkó azonban, mint igazi férfi ember, akinek elvei vannak, nem hagyta annyiban, és ragaszkodott az eredeti elképzeléséhez, hogy neki egy fekete színű gépe legyen. Elmentünk hát, kicseréltük, és így aztán valóban teljes lett az öröm.


Márkó, jó egészséget kívánunk neked, gyógyulj meg, és fotózz sokat!




Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
2008-10-16

4.November


Katika már nagyon régen vágyott egy elektromos kerékpárra, hogy könnyebb legyen számára a közlekedés. Sikerült is találnunk neki egy szépet, lányosat, bordó színűt. Már csak a jármű szállításával voltak problémáink, de szerencsére a dzsinn ebben is segített.

Az apukájával folytatott sok-sok telefonbeszélgetést, időpont egyeztetést követően végre eljött a nagy nap!

Amikor Katika meglátta az ajándékot, egy szót sem szólt, csak mosolygott. Kissé félénken ült rá a járműre, de a szeme csillogása mindent elárult!

Kívánunk neked kicsi lány mielőbbi gyógyulást és jó száguldozást a csodajárgányoddal!

Köszönjük Nagy Norbert (Berettyóújfalu) kerékpár-forgalmazó segítségét és együttműködését a kívánságteljesítésben!


Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Szentpéterszeg, 2008 10.21.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Kati nevében is köszönjük!


Archívum



Belépés