Beszámolók


1.Január
28.November

Kamillával akkor találkoztam, amikor már egy hősként túl volt egy csomó-csomó nehéz dolgon. Igazi nagy álma volt egy baba, egy olyan baba, ami olyan, mintha igazi lenne.

Lassan merte ezt elmondani, igazából nem is elmondta, hanem leírta egy kis levél formájában és még szóban is hozzátette:
„- Ha ez tényleg teljesül, akkor biztos létezik a Dzsin!”
Nagyon izgatottan várta, napról, napra és mindig megjegyezte gyógytornász Katának:
„- Áhhhhh ez biztos nem fog teljesülni.

...Aztán egy csütörtöki napon megérkezett a Dzsin.”

/ 5




Kamilla nagyon izgatott volt. Kérdeztem tőle emlékszik-e, mit kívánt a Dzsintől? Azt mondta, persze, de azt biztos nem tudta teljesíteni. Leültünk és meglátta a babát a dobozban. Hihetetlen élmény volt, hát még neki. Csodálta, a haját, a kezét, a körmeit, a ruháját és azt mondogatta:

„- Ezt nem hiszem el, létezik, most már biztos. Pont ilyet akartam. Ez hihetetlen. Pont babakocsit is szerettem volna, ezt nem is írtam meg a Dzsinnek, de tudta. „

Kolléganőimmel közösen össze is szereltük a babakocsit, segítettünk Kamillának beletenni babáját. Felelős szülőként első útja a doktor bácsihoz vezetett, aki meg is vizsgálta a kisbabát, és anyukáját ellátta jó tanáccsal. Sétáltunk még pár kört, majd Kamilla tisztába tette a babát és közölte velünk, hogy most már ebédidő van, megeteti, aztán alszanak egy nagyot. Csillogó szemmel hagytuk őket magukra.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel vált valóra Kamilla álma.



g


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 27.

28.November

A tündéri kis Ajsa vágya egy trambulin volt, amiben kedvére ugrándozhat.

/ 4




A vágya eljutott a Csodalámpa dzsinnjének fülébe, aki hamar a tettek mezejére lépett. Hamarosan megérkeztek a hatalmas csomagok, amit - kis szülői segítséggel - izgatottan bontogatni kezdett a kislány. Családi összefogással gyorsan sikerült felállítani a trambulint az udvaron, és már kezdődhetett is a móka. Ajsa nagyon boldog volt, amikor végre birtokba vehette a trambulint. A kislánynak 3 nagyobb testvére van, Ők is szívesen csatlakoztak kishúgukhoz egy közös ugrándozásra.

Kedves Ajsa! Kívánunk Neked nagyon sok vidám játékot, ugrándozást az új trambulinodban! Légy mindig ilyen mosolygós kis tündérke!


Köszönjük magántámogatóinknak, Marada Roland úrnak és családjának,
hogy Ajsa kívánsága is teljesülhetett!


Palásti Ildikó
Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátorok
Görbeháza, 2020. november 23.

24.November


A kislány kívánsága egy tablet volt, melyen játszhat, filmet nézhet, hogy gyorsabban teljenek a kórházi tartózkodás hosszú napjai.
Vivien nagy örömmel vette át ajándékát, és boldogan mesélte, a tablet kitűnő lehetőséget nyújt majd arra is, hogy tartsa a kapcsolatot barátaival, szüleivel, nagyszüleivel, testvéreivel.


Köszönet az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének,
akiknek összefogásával teljesülhetett Vivien kívánsága!



Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.06.


20.November

Laura egy nagyon kedves, barátságos kislány. Édesanyjával élnek együtt.

upload:Beszamolok/4393_Laura_1.png

A kislány sokat jár orvoshoz, és kórházban is több időt kell eltöltenie. Nagyon szereti a meséket. Laura kívánsága egy tablet volt, amin kedvenc mesefilmjeit tudja nézni. Amikor megérkezett számára a kis csomag, kíváncsian bontogatta az ajándékát. A máskor csicsergős kislány, most megilletődve, de széles mosollyal tudatta mennyire örül.

Az már biztos, hogy Laura nem fog unatkozni mostanában.

Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a
rendezvénykapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Laura vágya.

Itt megtekinthető az adományozók névsora



upload:Beszamolok/Slendy_pekseg.jpg


Veres Erzsébet
Horvai András
kívánság-koordinátorok
Mezőcsát, 2020. november 19.

20.November

A vírusveszély miatt Bencével sajnos nem találkozhattam, anyukájának tudtam átadni a Csodalámpa Alapítvány ajándékát a SOTE 2. sz. Gyermekklinika kapujában, amikor vizsgálatra jöttek.
A kisfiú anyukájától az alábbi kedves sorokat kaptuk:

Kedves Segítő!
November 10-én hozta el gyermekemnek a Csodalámpa Alapítvány ajándékát, egy játék kormányt, pedállal és váltóval, melyet még aznap átadtam neki a kórházban.
Bence nagyon boldog, régi vágya volt ez a játék, mely kívánság az Önök jóvoltából teljesülhetett. Amint hazaértünk, elsőként a szobájába sietett, hogy kipróbálhassa új játékát.
Nagyon szépen köszönjük az ajándékot.
Minden jót kívánunk az Alapítvány minden munkatársának és további sikereket.

Köszönettel: Bence anyukája


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük Lengyel Miklósnak a támogatást!


Solti Ferencné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.10.


19.November


Márkot érdeklik a technikai újdonságok, vágya pedig nem más volt, mint egy 3D nyomtató. A nagyfiú kontrollra jött a Tűzoltó utcai klinikára, amikor felhívtuk őt a jó hírrel, hogy ajándéka megérkezett, a Csodalámpa irodájában átvehető.

A vizsgálat után sietett is hozzánk, majd a várva-várt nyomtatóval folytatta tovább útját hazafelé. Kíváncsian várjuk, miket fog készíteni Márk a szuper nyomtatóval!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak és szüleiknek, valamint az iskola tanárainak támogatását, segítségükkel válhatott valóra Márk álma.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.03.


19.November


Laci szépen rajzol, és azt tervezi, építész lesz. Szereti az angol nyelvet és az asztaliteniszt. Vágya egy pingpongasztal volt, melynél nagy mérkőzéseket játszhat testvéreivel.

A Csodalámpa Dzsinnje teljesítette Laci kívánságát. Kertjükben ott áll a szép, új pingpongasztal, melynek használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. segítségét. Támogatásukkal ismét nagy örömet okozhattunk egy beteg gyermeknek!

upload:Beszamolok/MVM_Group.png


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2020.09.16.

19.November



A kislány vágya egy okostelefon volt, melyen keresztül tarthatja a kapcsolatot barátaival, családtagjaival a kórházban töltött kezelések, és az otthon töltött lábadozás időszaka alatt.

Kinga vizsgálatról hazafelé tartott, amikor szüleivel beugrottak a Csodalámpa irodájába az új telefonért. Sajnos, ebben a pandémiás időszakban csak pár percig találkozhattunk, azt is maszkban.

A kislány csillogó tekintete azonban arról árulkodott, igazán nagy örömet szereztünk neki ajándékunkkal.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. ismételt támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.04.

19.November


A kislány most szeptemberben kezdte az első osztályt, betegségéből adódóan magántanulóként. Mivel nem járhat közösségbe, nagyon fontos számára, hogy otthon minél többféle játéka, szórakozási lehetősége legyen.

Kívánsága egy hinta volt, melyet jó időben az udvaron, rossz idő esetén bent a házban is használhat.

Lizike vágya teljesült, a kislány boldogan repked új hintájával!


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Fegyvernek, 2020.11.05.


19.November


Egy hihetetlenül bájos kislánnyal beszélgettem a Tűzoltó utcai kórházban, aki tabletet kért a Dzsinntől. A záró vizsgálatok után találkoztunk egy kávézóban, ahol izgatottan várta, hogy teljesüljön a kívánsága.

Kedvenc testvércsapatát, a Tesók videóit szeretné nyomon követni, valamint esténként a testvéreivel közösen mesét nézni. A szivárványos, unikornisos tablet tok telitalált volt, hisz Dóri imádja a színes, vidám dolgokat.

Jó egészséget és élményekkel teli napokat kívánunk számodra!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak és szüleiknek, valamint az iskola tanárainak támogatását, segítségükkel válhatott valóra egy újabb beteg kislány álma.


Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.11.05.


18.November

Betegségéből adódóan Zétény sajnos sokat van kórházban, hiányoznak neki a barátai, osztálytársai.


A kisfiú nagyon szeret zenét hallgatni, kedvenc zenéitől mindig jobb kedve lesz. Nem csoda hát, hogy kívánsága egy olyan fülhallgató volt, amellyel a zenehallgatás valódi élményt nyújt. Jó érzés volt látni, mennyire örült, amikor átadtam neki a Csodalámpa Alapítvány ajándékát.

Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.





Koczkáné Hovanyecz Ilona
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. 11.05.


18.November

Tünde egy igazi kis nőci, aki szeret csinosan öltözködni, és telefonon játszani.

/ 3




Hárman vannak testvérek, sok időt tölt nővérével és bátyjával. Tünde jövőre iskolás lesz. Azzal a kéréssel fordult a Csodalámpához, hogy nagyon szeretne egy hófehér Tabot, amin tud játszani és majd a későbbiekben a tanulásban is segítségére lehet. Mint kiderült nem csak a fehér szín a kedvence a kislánynak, hanem minden, ami Unikornis. Így aztán örömét még az is fokozta, hogy a tok mintája, amit a Tabhoz kapott, a legendás egyszarvú.

Így lett Tünde egy igazán elegáns hófehér Tab tulajdonosa, aminek az épségére Unikornis vigyáz.


Köszönjük a Kia Motors Hungary Kft. támogatását!
Segítségükkel egy újabb beteg kisgyermek álmát válthattuk valóra.





Ábel Bea
Ábel Andor
kívánság-koordinátorok
Gyula, 2020. november 14.

18.November

Szabolcs egy életrevaló, eleven kisfiú. Nemrég született kistestvérkéje. Nagyon szeret rajzolni, és imádja az autókat.

/ 4




Az igazi kedvenc mégis, a szabadban töltött idő és játék. Otthonuk kertjének végében van egy gokart pálya, Domi, ott tölti idejét a legszívesebben. Nem is meglepő, hogy a vágya egy olyan távirányítós, nagy kerekű autó, ami füvön és sáron is átgázol. Csak kék legyen, mondja, mert a többi szín olyan lányos. Mire is való egy kontroll vizsgálat időpontja, ami pont péntek 13.-ra esik, persze, hogy nagy meglepetés és öröm szerzésére.

Azt hiszem, a fotók igazolják, hogy igen is sikerült teljesíteni a kis Szabolcs Dominik álmát.


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft.támogatását!

upload:Beszamolok/Nu_Skin.jpg


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2020. november 12.

18.November


Miért tett meg egy pár hónapos kiskutya majdnem 300 km-et? Lili nagyon szereti az állatokat, és az egyik legnagyobb vágya az volt, hogy saját kutyája lehessen, akivel otthon jókat tud játszani. Ezek után nem is volt kérdés, hogy mit kérjen a Csodalámpától. Egyik rokonuknak van egy francia bulldogja, akit Lili nagyon szeret, így egyértelmű volt számára, hogy ő is pont ugyanolyan kiskutyát szeretne.

Lili nem ült ölbe tett kézzel amíg mi kerestük neki a kutyust, hanem többször is lerajzolta magát a leendő kutyájával, kitalálta a nevét, sőt, még egy dalt is költött neki. Így hát nem CSODA, hogy hamar sikerült találnunk egy tenyésztőt, akinél pont volt Lili számára egy kiskutya, és jelentős árkedvezményt adva segített nekünk teljesíteni Lili álmát.

Egy vasárnap délelőtt érkeztünk meg a hatalmas csomaggal Liliékhez, aki természetesen nem sejtette, hogy milyen meglepetésben lesz része aznap. Izgatottan nyitotta ki a kutyaszállító doboz ajtaját, ahonnan Zara kíváncsian dugta ki a fejét. Pár másodperc múlva már teljesen otthonosan érezte magát új gazdijánál, körbejárta a lakást, kipróbálta a kényelmes fekhelyét, sőt a pórázt rátéve Lili a lakásban meg is sétáltatta. Annyira hihetetlen volt a kislánynak, hogy örökre náluk marad, hogy többször is megkérdezte, tényleg nem visszük el, tényleg mostantól náluk fog lakni? Megígérte, hogy gondos gazdija lesz, és sokat fog vele játszani, foglalkozni.

Kívánunk Lilinek nagyon sok élményt és vidám perceket Zarával!



Video Lili kívánságának teljesüléséről:



Köszönjük Tölösi Roland tenyésztőnek, hogy támogatásával valóra válthattuk Lili álmát, Dr. Perbát József állatorvosnak, hogy segített megtalálni a kutyust, valamint magánadományozóink nagylelkű támogatását, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak segítségét!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2020. november 15.


18.November

Gergő egy nagyon kedves nagyfiú, aki hosszú kórházi kezelés után már nagyon vágyott haza.

upload:Beszamolok/4443_Gergo_1.png

A kívánsága egy Xbox volt, hogy otthon a testvéreivel együtt játszhasson mindenféle izgalmas építős, autós játékot. Eljött az a nap is amikor végre orvosai hazaengedték. A legnagyobb öröm mégis az volt Gergő számára, amikor pár nap múlva megérkezett a Csodalámpa ajándéka is.

Azt gondolom, hogy mostantól már nincs olyan nap, hogy Gergő és testvérei unatkoznának.


Anyuka köszönősorait fényképek kíséretében kaptuk:
Tisztelt Alapítvány!
A mai napon megkaptuk az ajándékot! Nagyon nagy örömet szereztek vele a gyermekemnek! Nagyon szépen köszönjük!

Köszönjük a magántámogatóinknak, köztük a Klehn családnak és Dr. Antolik Gyula úrnak, hogy segítségükkel válhatott valóra Gergő kívánsága!



Benedekné Ferencsik Éva
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. november 13.

14.November

Hatvanban nagyon kedvesen fogadott minket Zara anyukája és az eleinte szégyenlős, de később már sokkal nyitottabbá váló, gyönyörű, ötéves Zara, aki tetőtől talpig "frozenos" (Jégvarázs) ruhában volt felöltözve.

/ 5




Nem véletlenül várta így a Csodalámpa ajándékozóit ez a nagylány - ugyanis a kívánsága egy Frozen lego volt! Izgalommal nyitotta ki az ajándékát, ebben nem csak édesanyja segített, hanem az aktív két és fél éves öccse is:) Egyből nekifogtak a kastély megépítéséhez, reméljük, sok örömteli (és szorgos) órát tudnak együtt eltölteni.

Zara, kívánjuk, hogy minél előbb visszatérhess az óvodába, és barátaiddal együtt is tudjatok játszani a legóval!

Zara nevében is köszönjük Moldoványi Balázs támogatását és személyes jelenlétét!


Márkus Móni
Moldoványi Balázs
kívánság-koordinátorok
Hatvan, 2020. november 10.

11.November


A nagylány vágya a jogosítvány megszerzése, öröme pedig határtalan, hogy Alapítványunktól segítséget kap álmának megvalósításához. Titanilla kedves levele magáért beszél:

„Kedves ismeretlen Csodatévő!

Köszönöm, hogy lehetővé tette, régóta várt, mégis oly messzinek tűnő kívánságom beteljesülését. Az, hogy ilyen hihetetlen gyorsasággal rám talált és megajándékozott ezzel a lehetőséggel, annyi energiát, örömöt és motivációt adott, hogy a kemoterápia utolsó része két KRESZ feladat között elsuhant mellettem. Igyekszem majd jó sofőr lenni, hogy ha egyszer mögöttem jön, ne kelljen dudálnia, mert lefulladok a pirosnál.

Hálás köszönettel: Titanilla”


Köszönjük a Prime Rate Kft. és a Jó?Jó!Autósiskola támogatását !




Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Pécel, 2020. 11.12.

11.November



Mercédesz azzal a kéréssel fordult a Csodalámpa Alapítványhoz, hogy tegyük lehetővé számára a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati oktatást, mivel nagy álma, hogy minél előbb vezethessen. A nagylány lelkesen tanul, nekünk pedig az alábbi levelet küldte:

„Tisztelt Álom Varázsló!

Szeretném megköszönni, hogy valóra váltotta a kívánságomat! Még a KRESZ résznél járok. December környékére tervezem az elméleti vizsgát.

Szeretnék minél hamarabb a forgalomba kerülni, törekszem arra, hogy minél hamarabb bemutathassam a jogosítványomat.

Tisztelettel, Köszönettel: Mercédesz”

Kedves Mercédesz, csak így tovább, és hamarosan meglesz az áhított jogosítvány!


Köszönjük a Kühne+Nagel Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet okozhattunk Mercédesznek!



Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Táborfalva, 2020. 11.04.


Sikerült a vizsga! Mercédesz köszönö levelét ide kattintva olvashatják el!

11.November



Levente gerincbetegség miatt kényszerült kerekesszékbe és már nyár óta több kórházban megfordult kivizsgálásokon, kezeléseken. Sajnos a tanévet nem tudta elkezdeni az osztálytársai között, így számára nagy segítséget jelentett a Csodalámpa ajándékba.

Ifjú kora ellenére már felsőfokú angol nyelvvizsga büszke tulajdonosa. A nyelv gyakorlásához, a tanuláshoz és a hosszú kezelések közötti pihenőidőben biztosan napi használatban lesz a „Csoda-laptop”.


Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!


Mészáros Gabriella és Szalayné Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020,10.27.

11.November

/ 3




Beni pont egy vizsgálatról érkezett vissza, amikor én éppen a "Dzsinntől" vettem át az ajándékát. Kérdeztem, hogy ráér-e, ő pedig lelkesen jött. Nagyon izgatott lett, lelkesen bontotta a csomagot és utána kb. egy órán keresztül csak ezt lehetett hallani tőle:

- Húúúú ez zsír!
- Azta nem is gondoltam, hogy ezt is tudja!
- Húúú de menő!

Egész véletlenül kéznél is volt egy pendrive, amiről már tudta is tölteni a fontos dolgokat új gépére. Nagyon jó kis gazdája lesz! Használd egészséggel!


Köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. segítségét.
Támogatásával óriási örömet okozhattunk Benjaminnak!

upload:Beszamolok/MVM_Group.png


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. november 06.

10.November


Benjámin betegség miatt került kerekesszékbe. Gimnáziumi tanuló, aki számítástechnikai fakultációra jár és hobbija, a digitális fotózás is a számítógéphez köti.

Akkora örömet szerzett számára a Csodalámpa ajándéka, a szuper laptop, hogy az átvételi elismervényre az aznapi dátumot is csak nehezen tudta leírni. Örömében a rehabilitációs team tagjai szintén osztoztak vele, idősebb szobatársai (Benjámin felnőtt betegek között van) pedig irigykedtek, amiért már túlkorosak a kívánságokhoz.


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását!


Mészáros Gabriella és Szalayné Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020,10.27.

4.November

Zolika betegségét nem régen diagnosztizálták. Nagyon nehéz szociális körülmények között élnek, édesanyja egyedül neveli gyermekeit, ezért is szerettem volna boldogabbá tenni ezt a kisfiút.

/ 3




Soha nem lett volna telefonja, amiről annyit álmodott, soha nem lett volna okosórája, amiről még álmodni sem mert. Tudtam, hogy hatalmas kívánság a korához képest, de én nem tudtam ellenállni, annak a csodálatos szempárnak, amik mesélni tudnának. Zolika úgy tudta, hogy be kell jönnie egy kontroll vérvételre hozzánk. Az Édesanyjával szövetkeztem így a kis hazugságunk stabil lábakon állt. Semmit sem sejtett. Nem húztam sokáig az átadást, mert láttam a nagy boci szemein nagyon aggódik, fél., így elővettem a szekrényemből azt az okos telefont és azt az okosórát, amit nagyon szeretetett volna. Nem kell mondanom, volt nagy meglepetés! Azonnal kibontotta, kezelésbe vette. Bár a testi kontaktus most elmaradt a Corona vírus miatt, de mosolya és öröme kárpótolt mindenért.

Annyira hálás volt, és annyira boldog, hogy az leírhatatlan. Nem győzött hálálkodni. Üzeni az adományozóknak, hogy minden napjuk olyan csodás legyen, mint amilyen neki volt az adományozás napján.


Köszönjük magánadományozóinknak, köztük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel tudtuk meglepni Zolikát!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. november 04.

4.November

Réka az elmúlt évben nagyon súlyos nehézségeken ment keresztül. Balesete megviselte lelkileg, melyből sokszor nehéz újból pozitív gondolatokkal hozzáállni a napi élethez.

/ 2




A hosszú hónapok nehézségei után már otthonában, új szobájában leptük meg az éppen 18 évessé vált fiatalt. Kívánsága az volt az alapítványtól, hogy egy élményfestésben vehessen részt. Különösen értékes meglepetés, hiszen egy olyan kikapcsolódásról beszélünk, mely eltereli a figyelmünket a bajokról, a rossz dolgokról, ráadásul egy új énünket ismerjük meg az alkotás pár órája alatt. Így történt Rékával is, aki a kezdeti meglepődés után, nagyon profi módon állt hozzá a festéshez. A Piktortanoda tulajdonosa, Mulik Tünde ajánlotta fel a segítséget és ő maga személyesen, illetve egy kedves kolléganője adta az élményfestés lehetőségét és szakmai támogatását a fiatal lány kívánságának teljesülésében.

Réka csodás képet festett segítségükkel. A Csodalámpától kapott festőkészlettel pedig a későbbiekben is önfeledten alkothat majd.


Köszönjük magántámogatóink, köztük Mulik Tünde és kolleganője támogatását, melynek segítségével Réka kívánsága is teljesülhetett!


Szilvágyi Erzsébet
Mészáros Gabriella
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. október 30.

Archívum



Belépés