Beszámolók


1.Január
26.Június

Dávid Róbert, nagyon szereti az állatokat, betegsége súlyosbodása előtt lovagolni járt. Szívesen játszik a szabadban kutyájával, Fortunával. Szeret olvasni, legózni, számítógépen játszani.

Nagyon szorgalmasan tanul, kedvenc tantárgya a környezetismeret. Van egy játék a számítógépen, amit nagyon kedvel. A Planet Zoo, de sajnos az otthoni gépe nem indítja el. Ezért Dávid komoly kéréssel fordult az Alapítványhoz. Nagyon szeretne egy olyan laptopot kapni, amin ez a játék elindul

Az Alapítvány szívesen teljesítette ezt a kívánságot, Dávid pedig nagy örömmel és lelkesen vetette bele magát az új gép beüzemelésébe. Így lett Dávid egy komoly laptop tulajdonosa, amin játszani és tanulni is lehet.

Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását, melynek segítségével Dávid kívánsága is teljesülhetett!



Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Mád, 2020. június 3.


25.Június



Gyermek, felnőtt kedve jó, édes élet Haribo!

S ez pontosan így igaz, hiszen nem mindennapi álmot váltottunk valóra, amikor a Haribo Hungária Kft. vezetői vendégül láttak minket a nemesvámosi gyárban, hogy egy Lentiben élő kislánynak igazi boldogságot szerezzünk.

(Boglárka a ZMGYVK és TEGYESZ IV.sz Lakásotthon Hálózat Lenti lakásotthonában él a testvérével Benedekkel.)

Boglárka imádja a gumicukorkát és kíváncsi volt arra, hogyan is készül az ő kedvence. Ezért a Haribo gyárat szerette volna meglátogatni a testvérével, Benedekkel, aki mostanában nagyon sok időt tölt vele a kórházban.

Amikor a gyerekekkel megérkeztünk a nemesvámosi gyár parkolójába, nem kis meglepetésünkre a Haribo sárga mackója és a vezetőség tagjai együtt fogadtak minket. A testvérpár először kicsit megilletődve, bátortalan mosollyal figyelt. Aztán kis idő múlva Boglárka és Benedek már önfeledten nevetgéltek a macival, s a vidám kis csapat elindult a hatalmas Haribo gyárépület felé.

A recepcióhoz érve mindenki szeretettel üdvözölt bennünket. Megkaptuk a látogatói névtábláinkat és ismertették velünk a számunkra szervezett programot. Az irodában felvettük a védőöltözetet, miközben szabadon kóstolgathattuk a számtalan gumicukorkát.
Az üzem nagyon érdekes volt, és sok titokra is fény derült a gyárlátogatás során, amiről persze nem beszélhetünk. A titkokat, amiket ránk bíztak, megőrizzük. Bogi és Benedek nagyon sokat kérdeztek, érdeklődve figyeltek. Alapos, mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptunk a séta során a termelési igazgatótól, aki anyanyelvén, német nyelven tartott számunka idegenvezetést, melyet mi magyarra tolmácsolva élvezhettünk.

Az üzemlátogatásról visszatérve az irodában finom uzsonnával vártak bennünket és természetesen kedvünkre nassolhattuk tovább a Haribo gumicukorkákat. A maci végig nagyon jó hangulatot teremtett és oldotta a gyerekek feszültségét, így vidám beszélgetéssel zárult a látogatásunk.

A vendéglátóink különféle ajándékokkal is készültek, s a gyerekek mosolya csak úgy ragyogott, amikor megkapták a személyre szabott meglepetéseiket. Bennünket kísérőket sem engedtek el Haribo gumicukorka nélkül. Sőt! A Haribo Hungária Kft. jó néhány csomagot küldött a Thábita Gyerekhospice Ház lakóinak és a Pécsi Onkológiai Gyermekosztály bentfekvő kis betegeinek is, nagy-nagy örömöt okozva ezzel mindenkinek.

Bogi és Beni soha nem felejti el ezt a különleges napot és plüss macijuk mindig eszükbe juttatja a nagy, sárga Haribo macit és az ő szeretetteljes ölelését, minden feszültséget feloldó humorát. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolnunk a beteg gyerekek arcára!


/ 5




"Add tovább, hogy van tovább!" www.csodalampa.hu

Végh Tünde és Szabó László
Kívánságkoordinátorok
Nemesvámos, 2020. 06. 17.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Csík Klára támogatónknak a segítséget, Axel Pietruschinskinek (termelési és műszaki ügyvezető igazgató) a gyár bemutatását, Perjés Ákosnak (kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgató) a lehetőséget a látogatásra és a vendéglátást, Hamerli Klaudiának (ügyvezető igazgatói asszisztens) a teljes program megszervezését, a nagy, sárga Haribo macinak, hogy a látogatás alatt végig gondoskodott a kis csapat jó hangulatáról, valamint dr. Benyó Gábornak, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatójának, hogy csodalámpásként elkísérte Boglárkáékat.


A Csodalámpa vezetősége nevében hálásan köszönjük a Haribo Hungária Kft. teljes vezetésének és munkatársainak a fantasztikus, szeretetteljes fogadtatást és a körültekintő szervezést. Köszönjük továbbá magántámogatóinknak, hogy hozzájárultak Boglárka öröméhez.

Tisztelettel:

Patzauer Éva és Felkai Márta

17.Június



Tibor komoly fiatalember, szereti az idegen nyelveket, jelenleg angolt tanul. Szabadidejében szívesen motorozik.

Saját bevallása szerint rajong a mobiltelefonokért, és folyamatosan nyomon követi az új telefonok megjelenését, specifikációit, az új fejlesztéseket. Kívánságát így fogalmazta meg, „nagy vágyam egy kozmosz szürke Samsung mobiltelefon, mert mindig szerettem volna egy csúcskategóriás készüléket a kedvenc telefon márkámból”

Ha a csúcskategóriásat nem is tudta a Csodalámpa teljesíteni, de egy éjfekete Samsung Galaxy S9 készülékkel meglepte Tibort, aki kedves soraival tudatta velünk mennyire örül az ajándéknak.

Tibor az alábbi levéllel köszönte meg ajándékát:

Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni az Önöktől kapott Samsung Galaxy S9 mobiltelefont, tetszik, és nagyon örülök neki! Sok sikert kívánok a továbbiakban a munkájukhoz, hogy hozzám hasonlóan nagyon sok gyereknek tudjanak örömet szerezni!

Üdvözlettel: *****i Tibor


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Tibor kívánságát valóra válthattuk.


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. június 05.


17.Június



Nóri 11 éves, nagyon eleven, belevaló és mosolygós kislány. A Csodalámpa Dzsinnjétől teleszkópos mountain bike kerékpárt kért.

Mikor megérkeztünk az ajándékkal, nagyon nagy volt az öröm – régóta vágyott egy olyan biciklire, ami alkalmas lehet akrobatikus elemek tanulására és gyakorlására. Anyukája elmondta, hogy Nóri, amikor felnő, majd profi parkour-os szeretne lenni. Nos, nincs afelől kétségünk, hogy ez így is lesz! Mázli, hogy az bringa mellé még egy sisak is dukált.

Gyors gyógyulást és sok-sok (balesetmentes) nyeregben töltött, élményekkel teli percet kívánunk!


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Nóri álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Katona Csenge – Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kompolt, 2020. május 22.

17.Június



Milán tavaly nyáron sokat lubickolt a kertjükben lévő felfújható medencében, mindaddig, amíg az nyár végén tönkre nem ment. A kisfiú szomorú is volt, hogy az idén nem lesz medencéje.

Amikor tavasszal megtudta, hogy kívánhat a Csodalámpától, egyértelmű volt, hogy mit szeretne kérni. Nagy volt az öröm, amikor megérkezett az áhított medence, mely nem csak új, de nagyobb is, mint a régi volt.

Milán csak azt sajnálja, hogy az időjárás még nem teszi lehetővé, hogy kipróbálja, de egy-kettőre itt a nyár, és hamarosan csobbanhat új medencéjében.


Köszönjük a S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását, melynek segítségével egy újabb beteg kisgyermek álma válhatott valóra!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.05.22.

17.Június


Az 5 éves Milán a legkisebb gyerek a családban. Testvéreivel szívesen játszik együtt.

Milán igazi mai kis srác, érdeklődését a szórakoztató elektronika köti le. Nagyon szeret TV-t nézni és imádja a kütyüket. Érdekli a telefon és a rajta lévő játékok. A számítógépek és a konzolok világa egyaránt jó kis időtöltést jelentenek számára. Így nem is kérdés, miért kért a Csodalámpától egy Xbox-ot.

Szerencsére most nem kellett hosszú időt töltenie a kórházban, ezért az ajándék bontására az otthonában került sor. Az igazi örömöt Milán számára az Xbox konzol mellett a kedvenc játéka, jelentette. A Minecraft, ahol kiélheti építési vágyát, ebben a végtelen kreatív világban, ahol a veszélyes mobok legyőzhetők, erőt adva Milánnak a gyógyuláshoz.



Köszönet Kiss Márk stylistnak, aki saját tervezésű maszkot adományozott az egészségügyben dolgozó orvosoknak, nővéreknek, illetve további elkészült 100 darab maszk eladásából az alapítványunkat támogatta, valamint a védőeszközöket megvásárló barátainak és Fekecs Katának (aki a maszkokat gyártotta), hiszen az ő összefogásukkal teljesülhetett Milán kívánsága.


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Tiszafüred, 2020. június 02.

17.Június



Miklós 18 éves, komoly fiatalember. Négy testvére van. Jelenleg felszolgálóként dolgozik, és szeretne tovább tanulni.

Szívesen tölti idejét filmnézéssel, egyik nagy kedvence a Transformers. Így nem meglepő, hogy a kívánsága a Csodalámpától egy olyan laptop, amin játszani is lehet és a tanulásban is nagy segítségére lenne. Miklós régi vágya már egy ilyen eszköz. A vírusos időszak nehézségei miatt kicsit távolinak tűnt számára, hogy valóra válhat a kívánsága.

De sikerült a meglepetés és az öröm se maradt el, amikor kiderült, hogy még sem olyan távoli és elérhetetlen ez az álom. Egyik napon megérkezett a csomag, férfias szűkszavúsággal és titkolt boldogsággal, csak ennyit mondott „köszönöm szépen a laptopot”. Biztosra vesszük, hogy azóta Miklós már egy zöld táskát is kapott hozzá, hiszen ez a kedvenc színe.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Miklós álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Pápasalamon, 2020. július 02.

17.Június



Levente 15 éves, kedves és mosolygós fiú. Az alapítványtól egy pingpongasztalt kért, amit a család gyönyörű, Bükk-béli, hétvégi házában adtunk át.

Hiszen tavasztól őszig rengeteg időt töltenek ott, így ott van lehetőség igazán kihasználni a régóta vágyott sporteszközt. Levi elmondta, az utóbbi időszakban sokat tanult online, és jó egy kicsit kiszakadni a mindennapok bezártságából és virtualitásából. A pingpongasztal erre nagyon jó lehetőséget nyújt neki, meg is mutatta nekünk, milyen ügyesen tud adogatni.

Reméljük Levi, hogy sok örömöd leled majd az asztalban és mielőbbi felépülést kívánunk Neked!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel ismét csodát tettek!


Katona Csenge – Havasi Máté
kívánság-koordinátorok
Kompolt, 2020. május 22.


17.Június


A 4 éves kislány kedvence a Jégvarázs mese. Gyakran beöltözik Elzának, és énekel, táncol, ahogy azt a filmben látta. Álma egy Jégvarázs mintás gyerek franciaágy volt, melyet egy szép napon szobájába varázsolt a Csodalámpa dzsinnje. Hajnalka kimondhatatlanul boldog, és igyekszik minél több időt tölteni új ágya közelében: éjszaka kényelmes ágyként, napközben színpadként használja.

A kislány anyukája ezt mesélte nekünk:

„Hajnus nagyon szereti a csajos dolgokat, igazi kislány. Amikor először hallotta a Legyen hó című dalt, kijelentette, hogy ő szeretne köpenyt, kesztyűt, koronát, és úgy énekelni, ahogy a mesében.

Azóta csak arról beszélt, hogy milyen jó lenne egy új ágy, ami Jégvarázsos, mert a régit már kinőtte. Megkérdeztem, mit szólna, ha a Csodalámpától kérnénk egy ilyen ágyat. Természetesen igen volt a válasz.

Megmutattam neki a gyerekeket, akik már kaptak valamit, és azt kérdezte, hogy ők is sokat voltak kórházban, azért kaptak ajándékot? Hálásak vagyunk, hogy mosolyog a sok rossz után. Köszönjük szépen, hogy valóra váltották kislányunk álmát.”



A Csodalámpa Alapítvány nevében hálás köszönetünket fejezzük ki Sáhó Dánielnek nagylelkű támogatásáért, hiszen így közösen nagy örömet szerezhettünk Hajnalkának!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Tószeg, 2020.05.27.

17.Június


Ervin már kinőtte futóbiciklijét, és különben is olyan „nagyfiús” bicajt szeretett volna, amilyen a bátyjának van.

A mosolygós, vidám kisfiú a Kardiológiai Intézetbe jött kontrollra, és nem is sejtette, hogy Budapestről egy csodaszép, új biciklivel tér majd haza. Alig bírta kivárni, hogy az ajándékot megmutassa testvérének, és együtt biciklizhessenek.


Köszönjük a Koliken Kft. támogatását, mellyel közösen nagy örömet szerezhettünk Ervinnek!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.05.14.

17.Június



A 16 éves nagylány kívánsága egy trendi vezeték nélküli fülhallgató volt, mellyel élvezet a zenehallgatás, és melyet sétálás közben is kényelmesen használhat.

Már régóta vágyott rá, így sikerült különösen nagy örömet szereznünk neki ajándékunkkal.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott Enola kívánsága!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Szentendre, 2020.05.29.

17.Június



Dániel jelenleg szakközépiskola gépészeti szakán tanul. Szeret időzni és játszani az online térben. Ahogy ő fogalmaz: „sajnos csak telefonon tudok játszani”.

Dani kívánsága a Csodalámpától egy Xbox konzol, az elmaradhatatlan FIFA 2020 játékkal. Valóban ezek a játékok sokkal élvezetesebb időtöltést biztosítanak a konzolokon, mint a telefonon. Érthető tehát a nagy vágyakozás. Az öröm is, amit okozott a csomag megérkezése. Dani régi vágya vált valóra. Így már egész kis szórakoztató központban érezheti magát, az izgalmas játék hevében. Mivel Dani azt is elárulta, hogy nagyon szereti a gazdálkodós játékot, ezért megleptük egy saját farmmal.

Dani éljen az egészséges vidéki élet, ahol szíved szerint gazdálkodhatsz és kedvedre építheted a saját farmodat, élvezheted egy kis falucska hangulatát.


Köszönjük a PannErgy Nyrt. segítségét, hogy támogatták Dani álmát!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Fábiánháza, 2020. június 03.

17.Június



Brendon nagyon szeretni való örökmozgó kisfiú, aki nagyon szeretett volna egy XBOX focis és legós játékot. A kórházban nem telt el nap, hogy a találkozásaink alkalmaival ne kérdezte volna meg, hogy mikor fog jönni a Csodalámpa Dzsinnje, aki elhozza neki az ajándékot.

A válaszom mindig az volt, hogy azt sajnos nem tudom. Eljött a várva várt nap, és egyszer csak megérkezett a Csodalámpa ajándéka. A kis örökmozgó nagyon meglepődött, amikor bevittem szobájába a nagy csomagot. Benne az XBOX konzollal. Beni nem mert a csomaghoz nyúlni akkor sem, amikor mondtam, hogy ez az ő ajándéka. Kértem, hogy segítsen kibontani a nagy dobozt, hogy megnézzük, mi van benne. Szemmel láthatólag nem hitte el, hogy valóban megérkezett, amire olyan nagyon vágyott.

Nézett rám, kicsit sírósan kicsit mosolyogva, de már fülig érő a szájjal a boldogságtól. Természetesen azonnal be kellett üzemelni a játékokat, hogy Brendon és kis betegtársai játszhassanak vele.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott egy örökmozgó kisfiú kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 29.

17.Június



Áron mindene a foci. Azt kérte a Csodalámpától, hogy elmehessen az UEFA- Bajnokok Ligája egyik mérkőzésére. Sajnos a korona vírus ebben az évben átírta a külföldre utazás lehetőségét.

Így Áron egy okostelefonra változtatta a kívánságát. A soron következő kontrollvizsgálat alkalma igazán jó lehetőségnek bizonyult a teljesítésére. A kamasz fiú nagyon meglepődött, amikor megkapta az ajándékot, amit a Csodalámpa küldött számára.

Az, hogy erre pont Gyermeknap idején került sor, az már csak hab volt a tortán. Váratlan örömet okozott és mosolyt varázsolt a régen várt telefon. Csak idő kérdése volt, hogy Áron arcán látható meglepődöttséget a boldogság öröme és izgalma vegye át.


Köszönjük Martin Péter úr támogatását, segítségével valóra válhatott Áron kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 29.

11.Június


Tibor komoly fiatalember, szereti az idegen nyelveket, jelenleg angolt tanul. Szabadidejében szívesen motorozik.

Saját bevallása szerint rajong a mobiltelefonokért, és folyamatosan nyomon követi az új telefonok megjelenését, specifikációit, az új fejlesztéseket. Kívánságát így fogalmazta meg, „nagy vágyam egy kozmosz szürke Samsung mobiltelefon, mert mindig szerettem volna egy csúcskategóriás készüléket a kedvenc telefon márkámból”

Ha a csúcskategóriásat nem is tudta a Csodalámpa teljesíteni, de egy éjfekete Samsung Galaxy S9 készülékkel meglepte Tibort, aki kedves soraival tudatta velünk mennyire örül az ajándéknak:


“Kedves Csodalámpa!

Ezúton szeretném megköszönni az Önöktől kapott Samsung Galaxy S9 mobiltelefont, tetszik, és nagyon örülök neki! Sok sikert kívánok a továbbiakban a munkájukhoz, hogy hozzám hasonlóan nagyon sok gyereknek tudjanak örömet szerezni!

Üdvözlettel:

Tibor

Köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, tanárainak a támogatást, segítségükkel tudtuk meglepni Tibort!


Veres Erzsébet és Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. június 05.

1.Június

Vajon kell-e jobb beszámoló, mint Roland kedves sorai?

"Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Ma nagyon szuper napom van!

Reggel még izgultam, mert altatás előtt álltam. Szerencsére a beavatkozások rendben mentek, és jól ébredtem.

Ez már magában is nagy öröm, de rögtön ezután megjelent Zsuzsa néni a Csodalámpa Alapítványtól, akinek mindig nagyon örülök. Aztán megtörtént a csoda, elővette a hőn áhított iphone-t, amit nagyon szerettem volna megkapni.

Leírhatatlanul boldog vagyok és nagyon köszönöm a Csodalámpának, hogy hozzájárult, hogy ez a napom a lehető legszuperebb legyen.

További munkájukhoz minden jót kívánok!
Üdvözlettel: *****i Roland

Kedves Roland, mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk neked!

Roland nevében is köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatását



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság koordinátor
Miskolc, 2020.05.27.

Archívum



Belépés