Beszámolók


1.Január
20.Február



Zenta sokat jár kórházi kezelésre és bizony hiányzott neki, hogy akár útközben, akár a hosszú várakozási idő alatt felhívhassa valamelyik tesót, beszélgethessen barátnőivel vagy akár csak a telefonról elküldött egyetlen mosolygós hangulatjellel jelezhesse szeretteinek, hogy minden rendben van.

Ezért aztán a kis kamaszlány arra kérte a dzsinnt, lepje meg egy okostelefonnal, ami aztán a napi beszélgetéseken túl segít abban is, hogy sok okos, érdekes dolgot megnézhessen, megtanulhasson a telefonra feltelepíthető programok segítségével... ha már egyszer olyan okos az az okostelefon!

A Tűzoltó utcai Klinikára éppen kontrollra érkező kislányt egy elegáns Samsung Galaxy telefonnal leptük meg. Mikor Zenta meghallotta, hogy a Csodalámpa Alapítványtól érkeztem, annyira meglepődött, hogy hirtelen meg sem tudott szólalni. Gyönyörű szemeivel rám nézett és huncutul csillogó szemei elárulták, már sejti, hogy valami nagy meglepetésben lesz része.
Bizony nagyon meglepődött Zenta, mikor a "varázsdobozból" előkerült az okosabbnál is okosabb telefon - amint a kezébe vette az ezüstösen csillogó csodát, megszűnt számára a külvilág - teljesen rabul ejtette a telefon!

Hamarosan el is búcsúztam, hiszen oly' sok "feladat" vár Zentára mire minden fontos és kevésbé fontos dolgot feltölt a telefonra, hogy ebben zavarni... hát azt bizony nem illik!

Mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt, okos elfoglaltságot kívánunk a mobiltelefon használatában!


Köszönjük a Forrai családnak a támogatást!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.02.06.

20.Február


Valentin épp egy kontrollra utazott, amikor tudomást szerzett arról, hogy a Csodalámpa Alapítványtól kívánhat valamit.

Bár sok barátja van, akikkel együtt bicikliznek, fociznak, szurkolnak, aktív életet élnek, mégis úgy döntött, nem ilyen jellegű lesz a kérése, hanem egy laptop.

Álma gyorsan teljesülhetett kedves támogatóink segítségével, meglepetésként a kórházban megkapta a laptopját, az adományozó CIB Bank képviseletében Kulcsár Zoltán úrtól .

A nagyfiú öröme határtalan volt!!


Hálás köszönet a CIB Bank segítő közösségének, akik a december 1-jén megrendezett fergeteges ReCIBrock-partin gyűjtött adományból valósították meg Valentin álmát!


Ambrus Judit
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.02.05.

20.Február


Danika 6 éves, életvidám, örökmozgó kisfiú volt a betegsége előtt. Sajnos átmenetileg jelenleg nem tud egyedül járni. Nagyon megtetszett neki az osztályon levő elektromos rendőrautó.

Nagy álma volt egy saját akkumulátoros kisautó, melyet a mai nap folyamán – egy tűzpiros Ferrari képében - át is adtunk neki.

Mielőbbi teljes felépülést és balesetmentes közlekedést kívánunk a csodajárgánnyal!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!


Szilágyi Krisztina
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2018. január 17.

16.Február

upload:Beszamolok/3709_Daniel_2.jpeg

A 17 éves Dani vágya a számítógépéhez egy komoly videókártya volt monitorral együtt. Elmondása szerint azért is ez a kérése, mert informatikai szakon tanul, szeretne ezen a pályán elhelyezkedni, továbbtanulását segítené az eszköz.

Kívánságát mielőbb szerettük volna teljesíteni, alaposan körbejártuk a beszerzést, mert a cél az volt, hogy valóban sok évre támogassuk a nagyfiú tanulását is.

Óriási meglepetést szerezhettünk a nagyfiúnak, annál is inkább, mert az utolsó percig sikerült titokban tartanunk, mire készülünk.

Ráadásként támogatóink képviseletében egyik kollegájuk, István is részt vehetett a teljesítésen.

Ahogy a képekből is látszik, sikerült eltalálni Dani vágyát.

Reméljük, hogy sok öröme lesz a gépben és pár év múlva „kész” informatikusként meglátogat majd minket.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a K&H Bank üzleti vezetőinek és a Develor Zrt. vezetőinek összefogását és privát adományát!


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018. január 31.

7.Február


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kicsi települése Rohod, ahol Richard él az édesanyjával. Jobb helyre nem is kerülhetett volna ez a gyönyörű szobabútor!

Ricsi nagyon örült az ajándéknak, már karácsonyra be tudta rendezni a szobáját, ruhái kényelmesen elférnek a szekrényben.

Ágya elősegíti gyógyulását azzal, hogy az éjszaka megfelelő környezetben tud pihenni.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank segítségét!


Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Rohod, 2017.12.22.

7.Február


Natasa már rég várta ezt a nagy pillanatot, mi is reméltük, hogy még karácsony előtt megkapja a tabletet.

Aznap el is tűnt a szemünk elől, nehezen, de sikerült rátalálnunk. Épp indulásra készen voltak. Nagy örömmel kezdte kibontani a csomagot és kérdezgette: - Ez mi?? Ez az??

Nagyon boldog volt és nagy örömmel ölelgetett mindenkit, azonnal meg akarta nézni és használni. Mivel még nagy út állt előttük, megbeszéltük, hogy otthon alaposabban szemügyre veheti az ajándékát, a régen vágyott tabletet.




Köszönjük Csordás Nórának és családjának az ajándékot!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.18.

7.Február


Nagykállóba indultunk, hogy a hétéves Levente kívánságát teljesítsük. Nagyon sok időt töltött mostanában kórházban, így hazaérkezve nagyon várta, hogy megkapja az óhajtott XBOX-ot, hisz nagyon szeret rajta játszani.

Megérkezésünk után egy nagyon csendes, mosolygós kisfiút ismertünk meg. Erőteljes bíztatásunkra kezdett neki a nagy doboz kicsomagolásához. Kis segítséggel kezébe foghatta az ajándékát, aminek nagyon örült.

A nagymama elmondása szerint ma egész nap erről a pillanatról beszélt. Távozásunk előtt még Levente hangja is megjött… Megtudtuk, szeptembertől iskolába indul, amihez jó egészséget, kitartást kívánunk. Reméljük az XBOX-ban sok öröme telik.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Alagi Enikő és Alagi János
kívánság-koordinátorok
Nagykálló, 2017. 12.14.

7.Február



Klaudia igazi kis hölgy, szereti, ha rend van a szobájában, így alapítványunktól egy nagy macis szekrényt kért, mivel a nagyon szereti a macikat is.

Megrendeltük a bútort, mindannyian izgultunk, karácsony előtt megérkezik-e… Igen, 19-én kiszállították a szekrényt, amit a kislány nagy örömmel vett birtokba.

Anyukája így emlékezik:


Szeretnék megköszönni a szekrényt, kislányomnak, Klaudiának nagyon tetszik. Egyfolytában pakolgatja kis ruháit, játékait. Amikor meséli, hogy ő milyen szép szekrényt kapott, csak úgy ragyog az arca…

Minden örömet köszönünk, amit ezzel a szekrénnyel okoznak neki. Sajnos féléven belül már ez a 3. daganat, amit találtak nála…

Köszönjük, hogy egy kis boldogságot hoztak neki.



Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Erdős Réka és Bakonyi Joli
kívánság-koordinátorok
Tét, 2017.12.29.

7.Február



Dzsesszika nagyon szeret játszani. Többszöri beszélgetés után lassan megnyílt az egyébként halkszavú, visszahúzódó kislány, és elmesélte, hogy otthon sokat nevet testvéreivel együtt társasjáték csata közben, különösen mikor valamelyik tesó akkorát dob a kockával, hogy azonnal 15 fokot kell vissza csúsznia a létrán.

A bogárszemű kislánynak sajnos most sok időt kell a kórházban töltenie, elszakadva családjától és a barátnőktől. A kórházi kezelés ideje alatt nagyon nehezen telnek a napok- hetek-hónapok. Ezért Dzsesszika azt kérte a Csodalámpától, ha lehet, "varázsoljon" neki a dzsinn egy olyan laptopot, amit nem túl nehéz kézben tartani - hiszen a sok szuritól sajnos sokszor fáj a karja és a csuklója. Elmondta, hogy nagyon hiányoznak a barátnői és a laptop segít neki a csajokkal csacsogni, megosztani egymás között az igazi "női" titkokat... és hát azért nagyon szeretne elkalandozni az internetes játékok világában is.

A kis kamaszlány álma sok jószívű dzsinn összefogásával, a Kühne+Nagel Kft. munkatársainak felajánlásával valósulhatott meg ilyen gyorsan.

Dzsesszikát a kórházban leptük meg a nőiesen elegáns laptoppal. Az ajándékot a Kühne+Nagel Kft. két kedves munkatársnője, Kokas Eszter és Sütő Diána adták át az örömtől és meghatottságtól szinte teljesen megnémult kislánynak... és aztán a két hölgy még további apró ajándékokkal lepte meg a boldogságtól még mindig kicsit kábult „laptop-királynőt”.


Köszönjük a Kühne+Nagel Kft. támogatását, hiszen segítségükkel sikerült egy újabb beteg kisgyermek álmát valóra váltani.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.február 06.

7.Február



Ádámot a dunakeszi otthonukban tudtuk felkeresni a kívánsága teljesítésére, egy kedves, vidám hangulatú találkozó keretében. A kérése egy Playstation4 játékgép volt, néhány játékkal együtt.

Az adományozó Richard Jacobs úr amerikai családja éppen Budapesten tartózkodott. A szülők úgy gondolták, hogy ez egy nagyszerű tanulási lehetőség a 3 gyermekük számára, hogy megértsék, hogy adni nagyon fontos.

Az ismerkedés is könnyen ment, Ádám nagy örömmel, kicsit meghatottan vette át az ajándékot, amit közösen azonnal beüzemeltek. Vendéglátóink karácsonyi hangulatot teremtettek a házi készítésű mézeskalácsokkal, meghitt, méltó ünneplése volt az emberi jóság, a segítőkészség és a gyógyulásban való reménynek.

Ádámnak mielőbbi felgyógyulást kívánunk!




Köszönet a Jacobs családnak e nemes gesztusért!


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Dunakeszi, 2017. december 18.

6.Február



Karácsonyi meglepetésként érkeztünk 2017 decemberében Géderlak faluba Norbihoz, hogy átadjuk a régen várt laptopot. Ő azonnal játszani és zenét hallgatni szeretett volna, így aztán gyorsan kibontottuk és beüzemeltük az ajándékot.

Használd egészséggel, Norbi, és boldog új évet neked és az egész családodnak!


Köszönjük a Lenovo Technology B.V. támogatását!


Dr. Kapás Ferenc és Kapás Csilla
kívánság-koordinátorok
Géderlak, 2017.12.21.

6.Február



Éva jogosítványt szeretett volna szerezni Alapítványunk segítségével. Megkereste az OPAL Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot.

Kértük, tavasszal feltétlenül tájékoztasson bennünket az eredményes gyakorlati vizsgáról, és a jogosítvány megszerzéséről.

Sok sikert kívánunk alapítványunk nevében!!


Köszönjük magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Éva álmának a megvalósulásához!


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

6.Február

Dávid, mint korosztályából oly sokan, jogosítványra vágyott…

Megkereste az Árvai Autósiskolát, ami iskolájához és lakóhelyéhez is viszonylag közel van, és elkezdte a tanfolyamot, amint beköszöntött a jó idő. Az elméleti és gyakorlati oktatással jól haladt, a vizsgákon ügyesen teljesített.

Gratulálunk frissen megszerzett jogosítványához!


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását, valamint magántámogatóink segítségét, amellyel hozzá járultak Dávid álmának a megvalósulásához!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.12.12.

6.Február



Andris, mint korosztályából oly sokan, imádja a legókat, így alapítványunktól egy LEGO rendőrállomást kért. Izgatottan várta, hogy mikor hozza végre a dzsinn az ajándékát.

A dzsinnn helyett tőlem kapta meg a sok dobozból álló LEGO készletet, a kisfiú huncut arcán nagy-nagy öröm tükröződött!!


Köszönjük az American International School of Budapest ismételt támogatását!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.12.13.

5.Február

Andris, mint korosztályából oly sokan, imádja a legokat, így alapítványunktól egy LEGO rendőrállomást kért.

Izgatottan várta, hogy mikor hozza a dzsinn az ajándékát.
Picit talán csalódott, hogy egy dzsinn helyett tőlem kapta meg a sok dobozból álló LEGO készletet, de a kisfiú huncut arcán nagy-nagy öröm tükröződött!!

Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak és tanárainak évtizedes támogatását!


Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2017.12.13.

Archívum



Belépés