Beszámolók


1.Január
31.Május

Vanessza vágya egy tablet volt. Kérdésünkre, miért is ez a kívánsága, azt válaszolta, hogy játszani szeretne vele, a kórházban sok társának van, akik kölcsönadják neki, ami jó móka.

Megérkezésemkor a nővérek azzal fogadtak, hogy igen csak rosszkedvű a kislány, remélik, hogy az ajándék majd felvidítja.
Amikor találkoztam vele, valóban szomorkásan feküdt a kereveten, azért azt megengedte, hogy leüljek mellé. Az első perctől kezdve úgy beszélgettünk, mintha sok éve ismernénk egymást, kérdeztem, mit gondol, ki vagyok. Mondta, hogy nem tudja.
Erre elmeséltem neki, hogy azt hallottam valakitől, hogy lenne egy nagy-nagy álma.

Nyomban huncut fény költözött a szemébe és azt súgta, hogy valóban lenne egy, amit a Csodalámpától kért. De már ekkor mosolygott.
Amikor elővettem az ajándékot a táskából és átadtam azzal a sok jókívánsággal, amit a Thomas Mann gimnázium diákjai, tanáraik és szüleik küldtek neki, odabújt hozzám és vidáman átölelt, majd szakavatottan bontogatta a csomagot.
A tablet természetsen rózsaszín volt, na nem olyan kislányos, hanem inkább nagylányos árnyalat.

Teljesen oda volt érte és csillogó szemmel mondott köszönetet. Én csak annyit kértem tőle, hogy ígérje meg nekünk, gyorsan meggyógyul és ha lehet, alkalomadtán megmutatja játékát a diákoknak is.

Kívánjuk, hogy a tablet sok örömet szerezzen Neked, Vanessza, és mielőbb légy újra pajtásaiddal.


Köszönjük a budapesti Thomas Mann Gimnázium tanulóinak, tanárainak és szüleiknek a segítséget és támogatást.


Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014. május 31.


31.Május

Amilyen gyorsan beköszöntött a nyári meleg, olyan hirtelen kaptunk hírt egy kívánságról, amely csak arra vár, hogy mihamarabb teljesítsük. Ami persze nem váratott sokat magára, hiszen sikerült Dáviddal és a családjával összehoznunk 2 nappal későbbre egy találkozót. Azonban – mint azt az édesapától megtudtuk-, ez sem bizonyult elég gyorsnak, mivel Dávid már az időpont egyeztető telefonhívás után számlálta a percet, mikor is érünk oda és veheti kézbe a hőn áhított laptopot.

Egy kis útbaigazítást követően odataláltunk a házhoz, ahol már az ajtóban vártak minket. Egy magas fiatalember fogadott látszólag szenvtelen arccal. Az eddig bontatlan doboz kicsomagolására szinte bíztatni kellett, de inkább csak próbálta leplezni az izgalmát. Abból is látszott mindez, hogy szinte egész idő alatt az édesapjával beszélgettünk, míg Dávid beüzemelte és szemügyre vette az ajándékát.




Nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk a falun élő családnál. Dávid szenvedélyesen szereti a traktorokat és mindent, ami vele együtt jár, legyen szó erdőről, vagy mezőről. Ez a szemlélet a családon is érződött, így megkóstolhattuk a saját kecskéjük tejéből készített túrós süteményt. Sokat viszont nem időztünk náluk, mivel éreztük, hogy Dávid már alig várja, hogy munkának láthasson és minél előbb „belakhassa” az új laptopját, amihez viszont idő és nyugalom szükséges.




Reméljük, hogy az új laptopján tanulás után ezt a beszámolót is fogja olvasni!

További minden jót kívánunk! Használd egészséggel Dávid!


Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását!



Takács Anikó és Potyondi Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Gic, 2014. május 27.


30.Május


Levente nagyon szereti az állatokat és az volt a vágya, ha meggyógyul, szeretne "személyesen" találkozni kis kedvencével, egy igazi szurikátával.
Ezért aztán azt kérte a dzsinntől, hogy tesójával Hannával együtt egy egész napot bóklászhasson az Állatkertben, hisz nincs is annál izgalmasabb, mint szembe találkozni a mesék világából is jól ismert hosszúnyakú zsiráffal, a jóllakott elefántot telefántnak becézett ormányossal és a többi kedvenccel - a szurikátáról nem is beszélve!

A látogatás napján még a napocska is Leventéért ragyogott, még az időjárás is "tudta" hogy ezen a napon mindennek úgy kell sikerülnie, ahogy azt Levi szeretné. Belépve az Állatkert kapuján csupán néhány lépést tettünk, mikor megláttuk a Gyűrűsfarkú maki szobrát - ez máris meghatározta az indulási irányt. A szobortól néhány lépésre megláttuk a tüneményes Lemúr majmokat, Levi és Hanna szinte rátapadtak a kerítésre, ámulva nézték ahogy Matyi, Guszti, Mester és Vilma, a kis maki csapat a gondozó kezéből kapkodja a finom csemegét. Sajnos az utolsó falatok lenyelését már nem láthattuk, mert időben kellett a Varázshegyhez érkeznünk, hogy láthassuk az "Állatok akcióban" című programot. Nem bántuk meg, fantasztikusan érdekes volt látni röptében a baglyot, a kormoránt, a héját és a többi száguldozó "ragadozót", amint a fejünk felett süvítettek el a produkció jutalmaként kitűzött zsákmány bekebelezéséért.

A bemutató után még egy ideig ismerkedtünk a Varázshegy kiállítóterében rejtőző számtalan csodával, az Őstenger térben a gyerekek olyan különleges állatokkal ismerkedhettek, amelyek csak Magyarországon láthatók, láttunk tőrfarkú rákokat, különleges medúzákat, élő korallokat, bohóchalakat és még számtalan őstengeri csodát.

A Dínó teraszra és a Neander Völgybe már el sem jutottunk, hisz a dzsinn már ott toporgott a szurikáták sziklás birodalma előtt és alig várta, hogy a kezében szorongatott meglepetést átadhassa Levinek. Mikor a fiatalember megérkezett, a dzsinn átadott neki egy borítékot, amiben ott lapult Kainda, a 2 éves kis nőstény szurikáta - na, nem élő nagyságban, csak a mosolygós fényképe és az oklevél, miszerint Levente "hivatalosan" is örökbe fogadta a kis tüneményt ,Nevelőszülővé vált, ami persze szülői "kötelezettségekkel" is jár: szülői értekezletre kell járnia Levinek, ha mindent tudni akar kis kedvencéről - úgy tűnik, sosem lehet elég korán kezdeni a felelősség vállalását! Levi arckifejezéséből azonban kiderült, cseppet sem bánja az ilyen feladatokat.

Nagyon gyorsan repült az idő és még sok volt a látnivaló. Láttuk az összes "hírességet", a hosszúnyakút, az ormányost, a nagy melegtől teljesen kinyúlt tigriseket, "szafari túrára" indultunk volna egy teljesen lepusztult terepjáróval (nem is jutottunk sehova!), majd a nagy melegből betértünk a még melegebb Pálma házba, ahol találkoztunk Banyával - a hatalmas lajhárral, kicsit távolabb tőle pedig a kis 3 hónapos újszülött lajhár bébivel ismerkedhettek meg a kis kíváncsi tesók.
Persze nem maradhattunk le a Fóka-Móka parádéról sem, így aztán késő dálutánra járt az idő, mikor átjutottunk a Holnemvolt Park-ba. ahol aztán a Barlangvasút és Dzsungel vasút rejtelmes sikátoraiban pihenhették ki a gyerekek az állatkerti gyaloglás fáradalmait. Körülnéztünk még Manófalva házikóiban, jártunk az állatsimogatóban, majd mikor azt hittük, a két kis huncutka már járni sem tud a fáradtságtól, kiderült, hogy beneveznek még egy labirintus túrára is - nem árulom el, melyikük talált ki először a labirintusból, de mindketten nagyon ügyesek voltak.

Drága kicsi Levente, kívánunk Neked nagyon jó egészséget és reméljük még sokáig emlékezni fogsz az Állatkert minden kis-és nagy lakójára, akik valamennyien nagy szeretettel zárták szívükbe a kis hőst és nagy szurikáta rajongót.


Sipos Zsuzsanna és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014.05.23.



30.Május


Gergely vágya egy igazán jó telefon volt. Kérdésünkre, miért is erre vágyik, csak annyit mondott, hogy ezzel szeretné tartani édesanyjával és családjával, barátaival a kapcsolatot.

Geri semmit nem sejtett abból a meglepetésből, amit a Britannica International School diákjai és tanárai készítettek elő a számára.
Édesanyja, Szilvia is csak annyit mondott neki, hogy iskolalátogatóba mennek.

A szokásos, heti diák- és igazgatói találkozó érdekes bejelentéssel kezdődött, nevezetesen, hogy kis időre új diáktárs érkezett közénk.
A tanulók örömmel adták át Gerinek a várva várt telefont, óriási tapssal is köszöntötték. A nagyfiú szóhoz sem tudott jutni, mosolya és csillogó szeme azonban elárulta meghatottságát.

Kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg és sok-sok barátot szerezz telefonod segítségével.

Geri nevében is köszönjük a támogatást a Britannica International School diákjainak, tanáraiknak és szüleiknek.


Mocsonoky Andrea és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. május 26.


21.Május

A Csodalámpa Dzsinnje egy apró, törékeny kislánnyal találkozott a Madarász utcai Gyermekkórházban tavasszal. Amikor elmondta neki, hogy lehet egy kívánsága, amit szívesen teljesítene, az ifjú hölgy nem tétovázott sokáig és már meg is volt a kívánság: „egy televíziót szeretnék a szobámba”.



Dzsinni sem húzta az időt, és hamarosan már jelentkezett is Petra édesanyjánál, hogy találkozott egy kis csapattal, akik szeretnék teljesíteni a kislány kívánságát. Egy kis összeesküvést szőttek, hogy nagy legyen a meglepetés, és egy esős csütörtöki délelőtt a kórházban meglepték Petrát a televízióval.

Valóban nagy volt a csodálkozás, a kislány először szólni sem tudott, de később, ahogy a képek is mutatják, már félénken elmosolyodott.



Kívánjuk Petra, hogy sok szórakoztató és hasznos órát tölts a televízió előtt, és minél előbb gyógyulj meg!


Köszönjük a Fantasma Fehérnemű bolthálózat munkatársainak, hogy hozzájárultak Petra öröméhez!

Petra keresztanyja fényképet küldött


Mocsonoky Andrea
kívánság koordinátor
Budapest, 2014.15.15.


21.Május

A 10 éves Józsika elmondta, hogy összegyűjtött egy kis pénzt, mert nagyon vágyna egy laptopra. Azt is mondta, hogy még sok ideig kell gyűjtenie, mert a laptop nagyon sokba kerül.Sajnos még hosszú hónapokig kell kórházban tartózkodnia, és olyan jó lenne, ha tudná tartani a kapcsolatot az otthon maradottakkal, mert nagyon hiányoznak..



Meg játszani, zenét hallgatni és filmeket nézni is nagyon jó lenne, és még egy, ami nagyon fontos, hogy sütemény recepteket szeretne letölteni az internetről, mert Ő nagyon szereti a sütiket, aztán majd csak megsütné neki valaki.
Megkérdeztem Tőle, hogy mit szólna hozzá, ha a Csodalámpa Dzsinnje elhozná neki azt a laptopot, amire nagyon vágyik.Nem hitte el, hogy ez lehetséges lenne.



S eljött a várva várt nap, s a Csodalámpa Dzsinnje tényleg elhozta Józsinak a laptopot. A boldogságtól először meg sem tudott szólalni! Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen a laptop használatakor, s sok jó sütireceptet tölts le a netről.

Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2014. május 19.




20.Május




Robi nyitott, közvetlen, barátságos nagyfiú, aki már pár napja ismét a Tűzoltó utcai Klinikán feküdt. Anyukája „közreműködésével”teljesen váratlanul érkeztem a kórterembe.

Robi nagyon elcsodálkozott, meglepetésében először nem is jutott szóhoz, majd mosolyogva vette kézbe ajándékát, az első saját X-BOX konzolját, e pillanatot egy fotóval meg is örökítettem. A játék nem volt ismeretlen Robinak, mert a barátainál már sokszor játszott vele, így a beüzemeléssel otthon már nem lesz gond. Mostantól Robi is áthívhatja őket és indulhat a móka.

Robi, mielőbb gyógyulj meg, és mindig őrizd meg vidám mosolyodat!



Köszönjük a Szerencsejáték Zrt. támogatását, amellyel nagy örömet szereztek.

Havasi Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.04.28.

20.Május




Lilla hosszú hónapok óta kórházban fekszik. A kívánsága egy laptop volt, amin lehetősége van a kórházi kezelések alatt filmet nézni, zenét hallgatni, internetezni és az osztálytársakkal tartani a kapcsolatot.

Az ajándék átadásakor is kórházban tartózkodott. A laptopot meglátva nagyon megörült az ajándéknak, és azonnal be is kapcsolta. A 10 éves kicsi lány öröme határtalan volt, amikor használatba vette élete első saját laptopját.



Köszönjük a Parafix Hungaria Kft. támogatását!!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2014. 05.16.

20.Május




A 4 éves, kecskeméti Klaudiát álmából ébresztettük a hírrel: a ház előtt várjuk, hogy átvegye a gyönyörű biciklijét. A kis kétkerekűt sok keresgélés után sikerült beszerezni a támogatónak, hogy az a kis Klaudia minden vágyát kielégítse.

Nagy izgalommal vártuk a kislányt és már előre tudtuk milyen nagy lesz a boldogság.

De aztán… az álmából ébresztett Klaudiának - aki szorosan ölelte anyukáját - először csak a gyönyörű szemeiben bujkáló mosoly jelezte… tetszik, naná, hogy tetszik, de aztán, egy kis idő elteltével elengedte az anyukája nyakát és birtokba vette a csodajárgányt.

Kívánjuk, hogy sok öröme teljék benne!



A támogató Nagy Nikolettnek és párjának köszönjük azt az emberséget, jóságot, szeretetet,

amellyel azon fáradoztak, hogy egy gyereket boldoggá tegyenek.

/ 3




Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2014.04.17.

20.Május

Eszter kívánsága egy igazi, szép pónicikli volt.
Izgatottan várta, mikor érkezik meg a lovacska hozzá, amin nem csak otthon nyargalhat fel és le a szobájában, hanem alkalomadtán álmában is elrepülhet kedvenc meséjének színhelyére.

Eszti és családja 2014. május 9-én meghívást kapott a Britannica Nemzetközi Iskola heti találkozójára, melyen közel 200 diák vett részt.

Kezdetben azt hitte, hogy az iskolát mutatják meg neki, ám amikor felcsendült a neve a rendezvényen, kezdett gyanús lenni neki a dolog.

/ 5




Az iskola néhány diákja boldogan húzta elő a lovacskát tartalmazó dobozt a függöny mögül.
Természetesen a kicsomagolásnál is segítettek. A lovacska vidáman nyerített, ahogy meglátta kisgazdáját, alig várta, hogy Eszti felpattanjon rá.

Reméljük, hogy az ajándék segít mielőbb meggyógyulnod és sokáig örömet találsz a lovacskában.

Köszönjük a Britannica Nemzetközi Iskola diákjainak, tanáraiknak és szüleiknek, hogy segítettek a kívánság teljesítésében.


Mocsonoky Andrea és Patzauer Éva
Kívánságkoordinátorok
Budapest, 2014. május 9.


19.Május




Főszereplő lett a csodalámpás Zsófiból, ha csak egy jelent erejéig is, de egy igazi sorozatban, a Jóban Rosszban egyik epizódjában. Zsófi azt kérte a Csodalámpától: szeretne elmenni egy forgatásra és ott a színészekkel találkozni.

Zsófi egy éve nem jár iskolába, a kezeléseken kívül minden idejét otthon tölti, így sokat tévézik, a Jóban, Rosszban epizódjait pedig ki nem hagyná, ezért a sorozat szereplőinek szinte minden lépését ismeri. Mivel Nyíregyházán laknak, szinte elképzelhetetlen, hogy az utcán összefusson bármelyik szereplővel, pedig jó néhány a kedvence. Így azt kérte a Csodalámpától, szeretne megnézni egy forgatást, ahol találkozhat a színészekkel. Nagyon hosszú idő eltelt, mire sikerült megszervezni, hiszen Zsófi Debrecenbe jár kezelésekre, s azt is figyelembe kellett venni, hogy csak a korának megfelelő jelenetek forgatásán lehet ott. Így azután végre eljött az a kicsit esős, kicsit borongós májusi nap, amikor bemehettünk a Csillagvirág Klinikára. Ujvári Barbara már ismerősként fogadott bennünket, hiszen a stúdióba az elmúlt években immár a negyedik gyermeket vittük el.

Zsófit már várták a színészek, s örömmel vették körbe. Madár Veronika sokat mesélt a jelenetekről, Boronits Gábor és Gesztesi Máté autogramot adott, Szabó Zsófival közös kép készült, Legerszki Krisztina pedig izgatottan várta már Zsófit, ahogy elmondta, neki is jóleső érzés, hogy örömet szerezhet egy kislánynak a találkozással. Ott volt Elvira nővér is, azaz Juhász Adrienne, aki megmutatta a sminkszobát, az öltözőket, s végre eljutottunk a forgatás színhelyére is, a klinika előterébe, ahol a jelenet többi színészével is beszélgethettünk.

S hogy a csodát még lehet fokozni? Igen, Zsófi egy jelenetben főszereplő lehetett, amint édesanyjával együtt elköszönnek a doktornőtől, azaz Végh Judittól. Az epizódot 3 hónappal később, egy szeptemberi adásban láthatjuk mi is.

S bár kint folyamatosan esett az eső, bent a sok izgalmas látnivalótól és a hihetetlen élményektől Zsófi csak mosolygott és mosolygott, s alig akart elköszönni az őt körülvevő színészektől.



Köszönjük Ujvári Barbarának az ismételt szervezést, a Jóban Rosszban stábjának a szeretetteljes fogadtatást,

Kubinszky Péter rendezőnek pedig, hogy Zsófinak adta a „főszerepet”.


/ 4




Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.05.14.


19.Május


A 11 éves Zoli, miután megtudta, hogy kívánhat egyet a Csodalámpa dzsinnjétől, nem sokáig kellett töprengenie azon, hogy mit is kérhetne. Beszélgetésünk során hamar kiderült, hogy egy igazi férfival van dolgom, ezért nem lepett meg, mikor a kezembe adott cetlin, amire kívánságát írta, ez állt: távirányítós German Tiger Tank.

A kívánság hamar teljesült, és amikor Zoli megkapta az ajándékot, a hihetetlen boldogság mellett igazi szakértelem is látszott rajta. Kívülről fújta a különböző tankok nevét, és a Tigris Tankot is nagyon hamar összerakta.

A 11 éves nagyfiú betegsége miatt nem sportolhat, de abban biztos vagyok, hogy ezzel a "járgánnyal" sok-sok kört fog megtenni.



Köszönjük a P3Modell Webáruház által felajánlott ajándékot!

Külön köszönet a gyors és szakszerű segítségér Ferenczi Balázsnak, így mi is eligazodtunk a tankok világában!


Szverle Viki
kívánság-koordinátor
2014.04.04.


19.Május


Eszter nagyon megörült, amikor megtudta, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól, és kívánsága nálunk, támogatóink segítségével meg is valósulhat.

A kislány sok kezelésen és kórházban töltött napon van már túl a Heim Pál Kórházban betegsége miatt. Minden vágya egy TABLET volt. Nagy izgalommal és várakozással teli nap volt Eszter életében az ajándékátvétel napja.

Örömmel és lelkesedéssel fogta kezébe a várva várt tabletet és persze a lila tokot, őszinte boldogságának mindannyian örültünk. Határozott, hozzáértő mozdulatokkal készítette vele első fotóit a kórház kedves nővéreiről és kezelőorvosáról.



Köszönjük magánadományozónk ismételt támogatását!


Pálffy Szilvia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2014.április 29.

14.Május



Patrik súlyos beteg kisfiú, akinek egyik kedvenc elfoglaltsága a számítógépezés.
Ezért lett a kívánsága egy laptop, amit a kórházi kezelések alkalmával is magával tud hozni és játszhat, tanulhat rajta.

Kívánsága egyik kardiológiai ellenőrzés alkalmával teljesült. Patrik csak azt nem értette, hogy ha minden vizsgálaton túl van, akkor miért kell még feljönnie a III. emeletre.

A liftből kilépve, amikor meglátott és kicsit később a kezemben lévő táskát is megpillantotta, a nagy szemei még jobban kikerekedtek a meglepetéstől és az örömtől.

Boldogan vette át a laptopot, mivel teljesült a kívánsága!



Köszönjük Riskó Csilla magántámogatónk felajánlását!





Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2014. március 24.

9.Május

Rikardó, a hároméves kicsi fiú, igazi „férfiként” az autókért rajong, unokatestvérei beülős kisautóját megtanulta vezetni, igazán élvezve az autózást. Így alapítványunktól hasonló beülős autót kért. A meglepetés ajándékot a nyuszi vitte nagypénteken a kisfiú nagy örömére. Összeszerelés után azonnal kipróbálta, és azóta is nagyon élvezi a játékot.

/ 2





Köszönjük a Britannica International School támogatását!




Nagy Olga
kívánság-koordinátor
Vaja, 2014.04.18.


9.Május




Kriszti egy laptopot kért a Csodalámpától, mivel sok időt tölt a kórházban, és laptopja segítségével szeretné fenntartani a kapcsolatot iskolatársaival, barátaival, és a külvilággal. A laptop abban is segítségére lesz, hogy nem maradjon le az iskolában.

Krisztit a kórházban leptük meg, két kezelés között. Nagyon megörült a gyönyörűséges új laptopnak, és támogatónk Kéri Csaba segítségével egyből be is üzemelte. Kriszti is csak ámult, hogy mennyi mindent tud ez a kis okos gép. Csabival gyorsan email címet cseréltek, és meg is beszélték, hogy levelezni fognak.

Kívánjuk Krisztinek, hogy sok-sok öröme teljen a szép új laptopban.



Szeretnénk köszönetet mondani a Havervagy! csapatának,

ezen kívül külön Kéri Csabának a nagylelkű segítségért!


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Érd, 2014.03.20.

9.Május




Flávió kívánságának teljesítése:
Kiskecske helyett nagyképernyős televíziót vittünk Flávióhoz Kelebiára… És szokás szerint hatalmas adag szeretetet kaptunk cserébe, köszönjük! Íme a történet…

Tavaly novemberben indult Flávió egyezkedése a Csodalámpával. Nem volt könnyű dűlőre jutni, hogy mi legyen az ajándék... Végül arra jutottunk, hogy természetfilmek nézegetéséhez jól jönne egy tévé Fláviónak.

A 12 éves fiú édesanyja, édesapja, testvére is ott volt, amikor megtaláltuk a házikót, bevittük a nagy dobozt és kibontottuk az ajándékot. A polcok tele érmekkel, a falak tele rajzokkal és oklevelekkel… látszik, hogy egy jó focista és kiváló rajzos lakik a szobában. Flávió egyelőre az ablakból figyeli az udvari hinta mögött szaladgáló kiscsibéket, és hátul az erdőt, amit nagyon vágyna már bebarangolni.

A fotókhoz: Flávió és anyukája megmutatta nekünk, milyen sokan összefognak, vért adnak Kelebián, hogy a betegeknek segíthessenek. Büszkén mutatták meg nekünk a véradók hosszú névsorát. A másik képen ott egy focilabda, amit a futballisták aláírtak Fláviónak, hogy érezze, mennyire várják vissza. És ott lóg a falon az angyalka is, aki Fláviót minden klinikai útjára elkíséri.

Kívánjuk, hogy hamarosan újra mehess sportolni, erdőt járni, addig is köszönjük az ajándék rajzot! Sok örömet, egészséget kívánunk az új tévédhez!



Köszönjük a KPMG Hungaria Kft. támogatását!


/ 2




Dr. Kapás Ferenc, Kapás Csilla
kívánság-koordinátor
Kelebia, 2014. április 15.

9.Május

Bogi, a tündéri 3 éves leányzó már nagyon várta, hogy saját, igazi nagylányos ágya legyen. Terveztünk, szerveztünk, intézkedtünk és végül szülei segítségével sikerült megtalálni a legjobbat, egy igazi "Bogis" ágyat. Azon a pénteki délutánon egy nagycsalád nyüzsgő életébe csöppentünk bele. Az ágyat darabokban szállították oda, de a sok dolgos kéz pillanatok alatt összeszerelte és a büszke tulajdonos máris birtokba vehette. Nagyon tetszett neki a rózsaszín csodaágy.

/ 4



Álmodj szépeket kicsi Bogi az új ágyikódban!


Köszönjük az E.ON Hungaria Zrt. támogatását!




Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúszoboszló, 2014.04.11.


9.Május







Beatrix egy kerti játszóteret kért a Csodalámpától, és nem is akármilyet. A kis hölgy pontosan megmondta, hogy hintát és rózsaszín csúszdát szeretne.

Ismét egy fantasztikus asztalos csapat sietett a segítségünkre, akik nem nyugodtak addig, míg nem sikerült megszerezniük a kért színű csúszdát.

Mikor megérkeztünk Érdre, a játszótér összeszerelése már majdnem befejeződött. Beatrix már nagyon várta, hogy kipróbálhassa a csodaszép új játékát. Amíg az utolsó réteg festék száradt, elbeszélgettünk kicsit Beatrixszel és apukájával.

A finom meleg tavasz napfényben gyorsan megszáradt a festék, és Beatrix hamarosan boldogan élvezte vadonatúj hintáját és csúszdáját, még nővére is csatlakozott hozzá



Szeretnénk köszönetet mondani a Havervagy! csapatának, külön Kéri Csabának a támogatásért!


/ 3




Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Érd, 2014.04.10.

6.Május





2014. április 24-én reggel a repülőtéren találkozott kis csapatunk: Bence, Janka, Kati, az őket kísérő szülők és a Csodalámpa alapítvány képviseletében mi ketten kísérők. Már az első pillanatban látszott, hogy jó csapatot fogunk alkotni, amit az együtt töltött négy, élményekben gazdag nap teljesen igazolt.
Már a repülőút és a szállodában lakás is nagy és új élmény volt a legfiatalabb kislánynak, de a többiek is rácsodálkoztak a kellemes repülés után a Charles De Gaulle repülőtér nyüzsgő forgatagára. A Hotel Pavillon National-ban laktunk, ahol kényelmesen elhelyezkedtünk, majd egy gyors ebéd után elindultunk felfedezni Párizs csodálatos nevezetességeit. Izgalmas és újszerű élmény volt mindenki számára eligazodni a ”föld alatti”Párizs világában , azaz kiigazodni a 14 metró és 5 RER vonal szerteágazó hálójában.

Az első nap kiemelkedő eseménye a sétahajókázás volt a Szajnán, amely során érintettük a belváros legfontosabb látnivalóit. (Notre-Dame, Musée d’ Orsay, Petit Palais, Grand Palais) Ezután megnéztük az Étoile téren a diadalívet. A második nap két részre vált csapatunk. Janka és Bence a felnőtt kísérőkkel az Eurodisney látványosságait fedezte fel, így teljesülhetett nagy álmuk, hiszen az egész napos kirándulás során találkozhattak mesefigurákkal és mesehősökkel, érdekes és izgalmas játékokat próbálhattak ki, megcsodálhatták a park különleges attrakcióit, a híres mesekastélyt.

Kati, az édesanyja és én pedig elindultunk, hogy felfedezzük Versailles szépségeit. Nemcsak a palota csodálatosan berendezett termei, a park szökőkútjai és szobrai tettek ránk nagy hatást, hanem a Kis Trianon Palota, Marie Antoinette világa is.

A harmadik napon még sok látnivaló várt ránk, sétánk során megnéztük a Notre-Dame-ot, a Sainte Chapelle-t , lifttel felmentünk az Eiffel-Toronyba, ahonnan a szemerkélő eső ellenére szép kilátás nyílt Párizsra. Délután következett a Louvre, séta a Tuileriák kertjében és a Concorde tér.
A negyedik nap délelőtt sok szép és felejthetetlen élménnyel gazdagabban vártuk a haza indulást, búcsút intve a francia fővárosnak.



Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. és a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. támogatását!





/ 4




Batári Éva és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
2014. 04.27.

6.Május





2014. április 24-én reggel a repülőtéren találkozott kis csapatunk: Bence, Janka, Kati, az őket kísérő szülők és a Csodalámpa alapítvány képviseletében mi ketten kísérők. Már az első pillanatban látszott, hogy jó csapatot fogunk alkotni, amit az együtt töltött négy, élményekben gazdag nap teljesen igazolt.
Már a repülőút és a szállodában lakás is nagy és új élmény volt a legfiatalabb kislánynak, de a többiek is rácsodálkoztak a kellemes repülés után a Charles De Gaulle repülőtér nyüzsgő forgatagára. A Hotel Pavillon National-ban laktunk, ahol kényelmesen elhelyezkedtünk, majd egy gyors ebéd után elindultunk felfedezni Párizs csodálatos nevezetességeit. Izgalmas és újszerű élmény volt mindenki számára eligazodni a ”föld alatti”Párizs világában , azaz kiigazodni a 14 metró és 5 RER vonal szerteágazó hálójában.

Az első nap kiemelkedő eseménye a sétahajókázás volt a Szajnán, amely során érintettük a belváros legfontosabb látnivalóit. (Notre-Dame, Musée d’ Orsay, Petit Palais, Grand Palais) Ezután megnéztük az Étoile téren a diadalívet. A második nap két részre vált csapatunk. Janka és Bence a felnőtt kísérőkkel az Eurodisney látványosságait fedezte fel, így teljesülhetett nagy álmuk, hiszen az egész napos kirándulás során találkozhattak mesefigurákkal és mesehősökkel, érdekes és izgalmas játékokat próbálhattak ki, megcsodálhatták a park különleges attrakcióit, a híres mesekastélyt.

Kati, az édesanyja és én pedig elindultunk, hogy felfedezzük Versailles szépségeit. Nemcsak a palota csodálatosan berendezett termei, a park szökőkútjai és szobrai tettek ránk nagy hatást, hanem a Kis Trianon Palota, Marie Antoinette világa is.

A harmadik napon még sok látnivaló várt ránk, sétánk során megnéztük a Notre-Dame-ot, a Sainte Chapelle-t , lifttel felmentünk az Eiffel-Toronyba, ahonnan a szemerkélő eső ellenére szép kilátás nyílt Párizsra. Délután következett a Louvre, séta a Tuileriák kertjében és a Concorde tér.
A negyedik nap délelőtt sok szép és felejthetetlen élménnyel gazdagabban vártuk a haza indulást, búcsút intve a francia fővárosnak.



Köszönjük az Eurodisney, a Földgázszállító Zrt és a Német Gazdasági Klub (DWC) támogatását!


/ 4




Batári Éva és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
2014. 04.27.

6.Május





2014. április 24-én reggel a repülőtéren találkozott kis csapatunk: Bence, Janka, Kati, az őket kísérő szülők és a Csodalámpa alapítvány képviseletében mi ketten kísérők. Már az első pillanatban látszott, hogy jó csapatot fogunk alkotni, amit az együtt töltött négy, élményekben gazdag nap teljesen igazolt.
Már a repülőút és a szállodában lakás is nagy és új élmény volt a legfiatalabb kislánynak, de a többiek is rácsodálkoztak a kellemes repülés után a Charles De Gaulle repülőtér nyüzsgő forgatagára. A Hotel Pavillon National-ban laktunk, ahol kényelmesen elhelyezkedtünk, majd egy gyors ebéd után elindultunk felfedezni Párizs csodálatos nevezetességeit. Izgalmas és újszerű élmény volt mindenki számára eligazodni a ”föld alatti”Párizs világában , azaz kiigazodni a 14 metró és 5 RER vonal szerteágazó hálójában.

Az első nap kiemelkedő eseménye a sétahajókázás volt a Szajnán, amely során érintettük a belváros legfontosabb látnivalóit. (Notre-Dame, Musée d’ Orsay, Petit Palais, Grand Palais) Ezután megnéztük az Étoile téren a diadalívet. A második nap két részre vált csapatunk. Janka és Bence a felnőtt kísérőkkel az Eurodisney látványosságait fedezte fel, így teljesülhetett nagy álmuk, hiszen az egész napos kirándulás során találkozhattak mesefigurákkal és mesehősökkel, érdekes és izgalmas játékokat próbálhattak ki, megcsodálhatták a park különleges attrakcióit, a híres mesekastélyt.

Kati, az édesanyja és én pedig elindultunk, hogy felfedezzük Versailles szépségeit. Nemcsak a palota csodálatosan berendezett termei, a park szökőkútjai és szobrai tettek ránk nagy hatást, hanem a Kis Trianon Palota, Marie Antoinette világa is.

A harmadik napon még sok látnivaló várt ránk, sétánk során megnéztük a Notre-Dame-ot, a Sainte Chapelle-t , lifttel felmentünk az Eiffel-Toronyba, ahonnan a szemerkélő eső ellenére szép kilátás nyílt Párizsra. Délután következett a Louvre, séta a Tuileriák kertjében és a Concorde tér.
A negyedik nap délelőtt sok szép és felejthetetlen élménnyel gazdagabban vártuk a haza indulást, búcsút intve a francia fővárosnak.



Köszönjük az Eurodisney, az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank támogatását!



/ 4




Batári Éva és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
2014. 04.27.

5.Május





A 4 éves Mária nagy álma egy kerti játszótér volt.

Egy kellemes, tavaszi pénteken, március 21-én délután érkeztem meg Mária neszmélyi otthonába, ahol a szorgos kezeknek köszönhetően megvalósult a nagy meglepetés és álom: a kerti játszótér!

Hihetetlen örömmel és magabiztosan vette birtokba ajándékát, a részben rózsaszínűre festett kerti játszóteret, ő szerette volna ezt a színt, amihez foghatót még én sem láttam. A többfunkciós játszótér pedig azonnal éreztette jótékony hatását: a boldogságot, örömöt és a gyógyhatást az önfeledt játék formájában nyújtja!

Köszönöm, hogy részt vehettem Mária örömében!



A felajánlónak, a Magyar Nemzeti Banknak köszönjük ezt a csodálatos játszóteret,

amely sokáig fog még örömet szerezni a lánykának.


Pál Melinda
kívánság-koordinátor
Neszmély, 2014.03.21.

5.Május


Levente nagyon szeret legózni. Kedvencei a nindzsák, ezért is vágyott már régóta a LEGO Ninjago Tűztemplomára.

Igazi kihívás lesz megépíteni a templomot, a tűzokádó sárkányt, de a nindzsák ott lesznek, hogy segítsenek.

És persze segíteni fognak abban is, hogy Levente minél gyorsabban meggyógyuljon.


A kívánság teljesítése a LEGO Manufacturing Kft. jóvoltából valósult meg,

amelyet ezúton is köszönünk!


Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2014. április 17.

1.Május

Brúnó galéria ágyat szeretett volna, alul egy kuckóval.
Fantasztikus támogatónk, aki elvállalta, hogy megcsinálja, kijött felmérni a helyszínt, tervezett, rajzolt, ötletelt, de az elképesztő végeredményre senki sem számított.

Pár hónapba telt, mire elkészült az alkotás - mert valóban az, ehhez nem férhet kétség.

Egy verőfényes tavaszi napon érkeztünk a barátságos ürömi otthonba, ahol Brúnó kishúga és nagymamája vártak.
Az asztalos csapat már elment. Hamarosan a mit sem sejtő Brúnó is megérkezett anyukájával az oviból.

Orvul felszaladtunk az emeletre Brúnó anyukájával, hogy meglessük az ágyat, még mielőtt Brúnó megtalálja. Amikor megláttuk a mesebeli kalózvárat a szobában, még a szánk is tátva maradt.

Gyorsan hívtuk is Brúnót, hogy jöjjön, mert egy nagy meglepetés várja.
Mikor meglátta az ágy-várat, felkacagott az elragadtatottságtól. Izgatottan ragadta meg a kulcsot, hogy kinyissa az igazi várkaput és belépjen új birodalmába.

/ 5




Egyből felkapaszkodott a lépcsőn, hogy megvizsgálja az emeleten lévő ágyat is, és lelkesen integett ki a bástyafal mögül. Hamarosan kishúga is követte, és vidáman játszottak fent, majd lemásztak, hogy kipróbálják a felvonóhidat (!) is.

Reméljük, hogy Brúnónak és húgocskájának sok-sok öröme fog telni a csodaszép várban.


Brúnó nevében is köszönjük az RTT Group Kft vezetőinek és munkatársainak a fantasztikus meglepetés-várkastélyt.

Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Üröm, 2014.04.15


Archívum



Belépés