Beszámolók


1.Január
28.November


A kicsi Zsombor beülős autóra vágyott, hosszas kórházi tartózkodása után leptük meg ezzel az ajándékkal.

A kisfiú nagyon örült az új játékának, szülei elmondása szerint, amikor csak az időjárás engedte, autózott az udvarukon, mint egy igazi nagyfiú: gázt adott, fékezett, kanyarodott, jó sofőrként figyelmesen vezetett.

Sok kellemes percet és órát kívánunk önfeledt játékkal!!


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zsombor kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. 11.08.

28.November


Zétény súlyos beteg, kontroll vizsgálatra érkezett a kórházba édesanyjával. Egyikőjüknek sem szóltam arról, hogy az ajándéka megérkezett. Úgy gondoltam, így nagyobb lesz a meglepetés.

Hamar letudtuk a vérvételt, a testsúlymérést, a vérnyomásmérést. Ezek közben sem szóltam el magam. Majd a kötelező rossz után elővettem a „csodajárgányt” amit Zétény kért, egy elektromos rollert.

A nagyfiú nagyon meglepődött, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánsága, azonnal kibontotta a csomagot. Hamar összeraktuk az elektromos rollert, megengedtem neki, hogy ki is próbáljon. Fülig érő szájjal "száguldozott" a kórház folyosóján. Majd a kezembe adta a rollert, hasonlóképpen, mint Zétény, én is nagyon élveztem a helyzetet.

A család nagyon hálás, és nagyon szépen köszöni mindenkinek, aki segített.


Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party, 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Zétény kívánsága.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.11.07.

28.November


Máté, mind korosztályából oly sokan, szeret a szobájában tartózkodni, az íróasztalánál üldögélni, a számítógépén játszani, kapcsolatot tartani a barátokkal…

A nagyfiú úgy gondolta, egy kényelmes GAMER székben még jobban telhetne az idő, álmát igyekeztünk minél előbb valóra váltani.

Igazi meglepetésként érkezett az ajándék, Máté örömmel szerelte össze a forgószéket, azóta is sokat használja kedvenc időtöltéseihez.




Köszönjük az XpatLoop magántámogatóinknak, köztük a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek, hogy a Xpat Charity Party 'Fireworks Night' rendezvényen gyűjtött adományok révén teljesülhetett Máté kívánsága.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2018.11.13.

28.November



Márk egy nagyon kedves mosolygós kamaszfiú, akinek sajnos még elég sok időt kell majd kórházban töltenie... és bizony a hosszú kezelések alatt és között nagyon nehezen múlik az idő.

Márk egy igazi harcos, még a legnehezebb kezeléseket is szó nélkül tűri, hiszen tudja, hogy minden kezelés egy újabb lépés a teljes gyógyuláshoz.

Többször beszélgettünk arról, vajon minek is örülne a legjobban, ha a Csodalámpa teljesítené egy kívánságát. Végül gyönyörű szemeit, mosolygós tekintetét felém fordítva őszintén elmondta, hogy bizony nagyon jó lenne, ha a szurikról, kezelésekről, infúziós állványról időnként meg tudna feledkezni... ezért egy Xbox One játékgépet szeretne kérni, izgalmas játékkal.

Xbox One? Izgalmas játék? Hát ennél izgalmasabb feladatot nem is adhatott volna Márk a dzsinnek... és az izgalmas feladatokat valahogy mindig gyorsan meg tudja oldani a "nagy varázsló"!

Így történt ez Márk esetében is, akit a kórházban leptünk meg az ajándékkal.

A kamasz fiú a kórházi ágyban boldogan fogta magához a hatalmas dobozt, örömtől csillogó szemei pedig azt sugallták, már nagyon várja, hogy a játékban pont olyan igazi harcosként győzhesse le a gonosz ellenséget, mint amilyen igazi harcosként fogja legyőzni a csúnya betegséget!

Drága Márk, a Csodalámpa teljes csapata kíván Neked mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon sok örömöt a kapott ajándékban.


Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.11.23.

14.November


Zoé 16 éves nagylány, aki 11 éve kezdett lovagolni az utcájuk szomszédságában fekvő lovas udvarban. Amikor megtudta, hogy a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát, egyértelmű volt számára, hogy a lovaglással kapcsolatban fog kérni.

Szeretne megtanulni western lovagolni, ezért egy western nyerget kért. A lovaglás számára kikapcsolódást jelent, szabadságot és együttműködést egy olyan állattal, aki nem beszéli a nyelvünket, de sok munkával meg lehet tanulni megérteni őket.

Zoé imádja a sebességet, nagyon szeret terepen vágtázni, illetve „szabad-idomítani”. Mindene a lovaglás. Amikor kórházban kell feküdnie, akkor is azt tartja benne a lelket, hogyha kijut, mehet lovagolni.

Zoé lovát Csinosnak hívják, aki két éve van nála. Együtt fogják kezdeni a western lovaglást, amihez jó tanulást és sok sikert kívánunk!


Köszönjük a Mellow Mood Hotels támogatását!



Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen,2018.10.05.

14.November


Sanyika egy csacsogó, örökmozgó kisfiú. Legjobban az autók érdeklik. Nagyon sok autója van otthon, s mikor kezelésre jön a kórházba akkor is behozza játszani kedvenc autóit. Egyik alkalommal, amikor kezelésen volt, az Aladdin és a csodalámpa című mesét olvastam neki, míg édesanyja a doktor nénikkel beszélgetett.

A kisfiú nagy érdeklődéssel hallgatta a mesét, s nézegette a képeket a meséskönyvből. A mese végén megkérdeztem, hogy ha lenne egy kívánsága, ő mit kérne a Dzsinntől. És a válasz szinte azonnal megszületett:

"Egy autót szeretnék kérni, amibe a kistestvéremmel együtt ülhetek bele, és világít, zenél, és fekete színű"- mondta határozottan Sanyika

És a Dzsinn, mint már olyan sokszor, most is meghallotta ezt a kívánságot is, s el is vitte Sanyika kerecsendi otthonába az akkumulátoros autót. Nagy volt az öröm, amikor a hatalmas dobozból előkerült szép, fekete kétüléses, világítós, zenélős autó. A család apraja-nagyja együtt örült Sanyikával.

A kisfiú és testvére azonnal ki is próbálták a "csodaautót", ahogy Sanyika fogalmazott!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Sanyika kívánságát valóra válthattuk.


Tatárné Csonka Zsuzsanna
Adorján László
kívánság-koordinátorok
Kerecsend, 2018.11.10.

14.November


A 11-éves Roland egy Lenovo laptopot kért az alapítványtól. Roland sajnos sok időt tölt a kórházban, és a laptop segítségével így tudja tartani a kapcsolatot családjával, barátaival, és iskolatársaival. Így még az iskolai feladatokat is könnyebb lesz megcsinálni.

Rolandot a kórházban látogattuk meg Helgával, a támogató képviselőjével. Nagy volt az öröm és a meglepetés, mikor Helga átnyújtotta a laptopot rejtő dobozt a nagyfiúnak. Helga segített beüzemelni a gépet és természetesen egy vírusírtó is fel lett telepítve.

Közben Rolandtól azt is megtudtuk, természetesen játszani is szeretne a klassz új gépén!


Külön köszönetet szeretnénk mondani a BlackRock Budapestnek, és a cég képviseletében jelen levő Pálfi Helgának, hogy hozzájárultak Roland kívánságának teljesüléséhez.


Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.10.17.

14.November



Nóri számára ez a kedd is úgy kezdődött, mint azok a napok, mikor kontroll vizsgálatra kellett mennie. Ma a doktor nénije is nagy izgalommal várta ezt a délelőttöt, mert ő már tudta azt, hogy ma lesz a nagy nap, Nóri kívánságteljesítésének napja!!

Egy váratlan pillanatban megjelentünk a Csodalámpa piros táskájával a játszószobában, ahol a kislány és szülei várakoztak.

Nóri még mindig nem gondolta, hogy a kívánsága ma fog teljesülni. Nagy volt az öröme mikor meglátta az ajándékát! Odaült vele az asztalhoz, és már ismerkedett is laptopjával. Hálásak vagyunk ezért az újabb élményért!




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Nóri kívánságát valóra válthattuk.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.11.13.

14.November


A kis Gergő már régóta vágyott egy komoly, "nagyfiús" okostelefonra. Mikor meghallotta, hogy a Csodalámpa dzsinnje valóra tudja váltani álmát, hitte is meg nem is, hogy valóban léteznek még igazi csodák.

A fiúcska türelmesen várt és nagyon meglepődött, mikor meglátogattuk a kórházban. Amikor meghallotta a Csodalámpa nevét, felcsillant a szeme, rám mosolygott és megkérdezte: te tényleg elhoztad nekem az okostelefont, amit a dzsinntől kértem?

El bizony! Átadtam az álmot rejtő dobozkát, Gergő kivette az elegáns, "nagyképernyős" telefont és boldogan magához szorította. Miután a meglepetéstől magához tért, bekapcsolta a készüléket, beállította a magyar nyelvű menüt és profi módon máris nekilátott a beüzemeléshez. Közben pedig elmesélte, hogy amint vége a kezelésnek, apa elviszi őt igazi medvét simogatni és akkor már a saját telefonján fogja megörökíteni a hatalmas medvét.

Ügyes légy Gergő, mosolyogj szépen a medvére, akkor még talán integetni is fog neked és igazi sztárfotókat készíthetsz róla a profi telefonoddal.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Gergő kívánságát valóra válthattuk.


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.november 12.

14.November


Enikő súlyos betegségen van túl, már hosszú ideje éli régi, megszokott kis életét.

Megerősödött, így orvosai engedélyével egy udvari trambulint kért a Csodalámpától, amin egyedül és testvérével is vidáman tud ugrálni.

A kislány már alig várta, hogy az összeszereléssel elkészüljön az édesapja, az időjárás is kedvezett, így megkezdődhetett a gondtalan játék a saját kertjükben.


/ 2





Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Enikő kívánságát valóra válthattuk.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.11.11.

14.November


Bianka az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott. Sokszor lesz még vendége a korházunknak ezért is kérte a hordozható számítógépet, mert tanulmányaihoz, kapcsolattartásra nagyon jó hasznát venné.

Édesanyjával titokban megbeszéltük, hogy úgy is be kell jönni, kontroll vizsgálatra, akkor majd átadjuk a nagylánynak a laptopot. Megkértem az anyukáját, hogy ne árulja el Biankának a meglepetést.

Hétfőn fel is jöttek hozzám az osztályra, Bianka szomorúan és éhesen jött, mert az hitte vérvétele lesz.

Nagy volt az öröme, amikor megpillantotta a kezemben a laptopot. Sosem láttam még ennyire boldognak, mind a hárman meghatódva nézték a csodamasinát, amíg tartott a beüzemelés.

A képek mindent elárulnak!!


Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Nagy Edina és Kónya Tímea
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2018.09.25.

14.November



Ákos egy nagyon kreatív kamasz fiú, ő elsősorban a LEGO játékokkal tud fantasztikus dolgokat alkotni. Mikor elkezdtünk beszélgetni, csillogó szemén azonnal láttam, hogy tudja, mi lenne az, ami a legnagyobb boldogságot jelentené számára. Elmondta, hogy egy komoly Star Wars játékról álmodik, egy igazi "harcos" játékról, amiben felveheti a versenyt a felülmúlhatatlannak látszó birodalmi fegyverrel. A feladat megvalósításához sok-sok termet, hangárt kell megépítenie, szuperlézert irányíthat, vezérlő teremből legyőzhet támadó csillagokat, számtalan élményben lehet része... ha egyszer sikerülne felépítenie a bizony több mint 4000 darabból összerakható Lego birodalmat.

A hatalmas dobozban megbúvó "birodalommal" akkor leptük meg Ákost, amikor az éppen aktuális kórházi kezelést befejezve hazafelé készülődött. Mikor meglátta az óriási dobozban rejlő "birodalmat" összecsapta a kezét és boldog mosollyal kísérte a mozdulatunkat, amint anyával együtt az ágyra helyeztük a súlyában sem kicsi dobozt. Ákos megsimogatta az ajándékot, majd boldogságtól ragyogó arccal a nyakamba borult és szinte azt sem tudta, hogy köszönje meg az ajándékot.

Most már csak sok türelemre, kitartásra van szükség ahhoz, hogy a birodalom felépüljön, de ez biztosan nem jelent problémát Ákos számára, mert a három hét kezelési szünet bőven elegendő lesz egy ilyen ügyes fiúnak, hogy megépítse álmai birodalmát.

Jó munkát és nagyon sok örömöt kívánunk a szórakozáshoz!


Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását, segítségükkel egy újabb nagyfiú álmát tudtuk megvalósítani!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.október 15.

6.November



2018. október 19-én reggel találkozott kis csapatunk a repülőtéren, a 16 éves Roland és a szintén 16 éves Fanni, hogy együtt megismerkedjünk Párizs nevezetességeivel és csodálatos műemlékeivel. Roland először utazott repülővel, így neki már ez is új élményt jelentett. A kellemes repülőút és a szállodában történő elhelyezkedés után elindultunk felfedezni a Montmarte szépségeit, megmásztuk a Sacré-Coeurhöz vezető lépcsőket és a dóm megtekintése után letekintettünk a város alattunk elterülő látványosságaira.

A szombat délelőttöt a Louvre gazdag gyűjteményének megismerése töltötte ki, az egyiptomi műkincsek, az ókori görög és római szobrok megtekintése után az itáliai reneszánsz festők műveit, köztük a Mona Lisát, csodáltuk meg. Az olasz mesterek: Leonardo, Raffaello, Botticelli, Michelangelo műveinek megtekintése után a későbbi korok néhány remekművét néztük meg. Ezután egy hatalmas sétát tettünk a Tuileries kertjén és a Concorde téren keresztül eljutva a Champs Élysées-re, ahol felszálltunk egy városnéző buszra, amivel kényelmesen és a kellemes napsütést élvezve ismerkedtünk a város szépséges látnivalóival. Esténként fáradtan, de az élményektől fellelkesülve tértünk haza a szállodánkba, hogy másnap reggel pihenten és vidáman folytassuk Párizs felfedezését.

A harmadik napot a Notre-Dame lenyűgöző szépségeivel kezdtük, ahol a vasárnapi mise ének- és orgonahangjai, az üvegablakokról áradó színes fények varázslatos hangulatot teremtettek. Ezután kis csapatunk a városnéző busszal indult tovább, hogy megismerje a város többi, méltán híres épületét és történelmét. És a legjobban várt nevezetesség megtekintése még csak ezután következett! Az Eiffel –torony nem csak méreteivel nyűgözte le Rolit, de a toronyból letekintve az egész várost megcsodálhatta, így régi vágya teljesült! Este a kivilágított Champs Élysées-én sétálva a Diadalívhez érkeztünk, ami Fanni álma volt.

Az utolsó nap programját közösen döntöttük el! A vincennes- i kastély felfedezését terveztük és jól döntöttünk, mert a középkori királyi vár termei, bástyái, a várbörtön, a várkápolna megtekintése méltó befejezése volt a négynapos párizsi kirándulásnak!


/ 2




Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft. és a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. október 24.

6.November



2018. október 19-én reggel találkozott kis csapatunk a repülőtéren, a 16 éves Fanni és a 16 éves Roland, hogy együtt megismerkedjünk Párizs nevezetességeivel és csodálatos műemlékeivel. Roland először utazott repülővel, így neki már ez is új élményt jelentett. A kellemes repülőút és a szállodában történő elhelyezkedés után elindultunk felfedezni a Montmarte szépségeit, megmásztuk a Sacré-Coeurhöz vezető lépcsőket és a dóm megtekintése után letekintettünk a város alattunk elterülő látványosságaira.

A szombat délelőttöt a Louvre gazdag gyűjteményének megismerése töltötte ki, az egyiptomi műkincsek, az ókori görög és római szobrok megtekintése után az itáliai reneszánsz festők műveit, köztük a Mona Lisát, csodáltuk meg. Az olasz mesterek: Leonardo, Raffaello, Botticelli, Michelangelo műveinek megtekintése után a későbbi korok néhány remekművét néztük meg. Ezután egy hatalmas sétát tettünk a Tuileries kertjén és a Concorde téren keresztül eljutva a Champs Élysées-re, ahol felszálltunk egy városnéző buszra, amivel kényelmesen és a kellemes napsütést élvezve ismerkedtünk a város szépséges látnivalóival. Esténként fáradtan, de az élményektől fellelkesülve tértünk haza a szállodánkba, hogy másnap reggel pihenten és vidáman folytassuk Párizs felfedezését.

A harmadik napot a Notre-Dame lenyűgöző szépségeivel kezdtük, ahol a vasárnapi mise ének- és orgonahangjai, az üvegablakokról áradó színes fények varázslatos hangulatot teremtettek. Ezután kis csapatunk a városnéző busszal indult tovább, hogy megismerje a város többi, méltán híres épületét és történelmét. És a legjobban várt nevezetesség megtekintése még csak ezután következett! Az Eiffel –torony nem csak méreteivel nyűgözte le Rolit, de a toronyból letekintve az egész várost megcsodálhatta, így régi vágya teljesült! Este a kivilágított Champs Élysées-én sétálva a Diadalívhez érkeztünk, ami Fanni álma volt.

Az utolsó nap programját közösen döntöttük el! A vincennes- i kastély felfedezését terveztük és jól döntöttünk, mert a középkori királyi vár termei, bástyái, a várbörtön, a várkápolna megtekintése méltó befejezése volt a négynapos párizsi kirándulásnak!


/ 2




Köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. és a Főtaxi támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. október 24.

5.November



Négy évesen meglepő, de Matyika állandóan a konyhában segít anyukájának.

Volt nagy öröm, mikor meglátta ajándékát, egy felszerelt játékkonyhát, amit szülei igazi meglepetésként, titokban szereltek össze a számára.

Magabiztosan odaállt a pulthoz, egyből elkezdett főzni, italt készíteni, amit aztán nekünk felnőtteknek meg is kellett kóstolnunk.

Jó volt újra részese lenni ennek a mosolyszerzésnek!




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük elsősorban a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és tanárainak, hogy Matyika kívánságát valóra válthattuk.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2018.10.19.

5.November


Máté az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott, ezért kérdeztem meg tőle, hogy ha lehetne egy kívánsága, mi lenne az. Hosszasan beszélgettem vele a Csodalámpáról, végül a kívánsága egy okos TV lett.

Édesanyjával titokban megbeszéltük, hogyha úgy is be kell jönni kontroll vizsgálatra, akkor majd átadjuk Máténak a TV-t.

Megkértem az anyukáját, hogy ne árulja el Máténak a meglepetést.

Hétfőn fel is jöttek hozzám az osztályra, Máté szomorúan és éhesen jött, mert az hitte vérvétele lesz. Szóltam neki, hogy egy pillanatra kiszaladok, de várjon meg itt, végül betoltam azt a hatalmas csomagot.

Mikor meglátta, nagy volt az öröme. Sosem láttam még ennyire boldognak. Könnyeikkel küszködtek az édesanyjával együtt.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Máté kívánságát valóra válthattuk.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2018.10.08.

Archívum



Belépés