Beszámolók


1.Január
30.Június



Az óvodás kislány kívánsága egy nagy medence volt, amelyet felállíthatnak kertjükben, és amelyben két kistestvérével együtt vidáman lubickolhatnak majd a forró nyári napokon.

Vivien kitörő lelkesedéssel figyelte, ahogy helyére kerül a medence, és az sem szegte kedvét, hogy pár napot még várni kell a pancsolással.

És eltelt a "pár nap":



Köszönjük magántámogatónknak, elsősorban Henriknek, hogy örömet szerezhettünk Viviennek.


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Városföld, 2022.06.08.

30.Június


Léna nagyméretű kerti medencét kért alapítványunktól, hogy terápiája kiegészítéseként mozoghasson a vízben. Mivel egyébként is szívesen lubickol, ezért észrevétlenül fejlesztheti magát, embert próbáló erőfeszítések helyett önfeledten szórakozva.

Szülei és két testvére féltő gonddal vigyáznak rá, segítik mindenben. Cserébe mostantól vendégül láthatja majd őket a forró nyári napokon egy kis hűsítő közös pancsolásra!

Kedves Léna! Sok örömteli pillanatot kívánunk neked és a családodnak!



Léna szüleitől kaptunk egy igazán szívből jövő köszönőlevelet:

Kedves Csodalámpa Alapítvány!

Hálásan köszönjük, hogy kívánhattunk a mi Lencsinknek egy medencét, és meg is kaptuk. Léna, Lencsi 2-es típusú SMA (gerincvelői izomsorvadás) betegséggel él. Jelenleg kerekesszékkel tud közlekedni, de mozgása fejleszthető.

A legjobb fejlesztés a vízben való mozgás számára. A víz felhajtó ereje pedig segít neki abban, hogy egyedül állni és sétálni is tudjon. Úszni is tanul, amivel olyan mozgásokat végez, olyan izmokat erősít, ami tornával nehezebb. Szeret a víz alá kerülni is, így a tüdeje is erősödik, ami szintén fontos terápia részére. Mindezt pedig úgy, hogy észre sem veszi, hiszen élvezi a vízben való mókát.

Az alapítvány segítsége nélkül sajnos nem tudtuk volna megvásárolni ezt a medencét, egy fizetős strandra pedig nem tudtunk volna minden nap elvinni Lencsit. Mindezek mellett pedig az egész családnak jó szórakozás, mindannyian hogy együtt tudunk kikapcsolódni Lencsivel. A vízben nincs akadály, nincs kerekesszék, nincs különbség közöttünk.

További szép nyarat kívánunk: Zs.... család


https://youtube.com/shorts/6LMjNsx76R4


Köszönjük magántámogatóinknak hogy Léna kívánsága is teljesülhetett!


Hanzl József
kívánság-koordinátor
Mogyoród, 2022.06.29.

30.Június



Dani régi vágya teljesült, amikor megkapta az X-Box konzolt, valamint hozzá játékokat. Nagy mosollyal vette át ajándékát, és már azon gondolkodott, melyik lesz az első játék, amelyet kipróbál.


Köszönjük magántámogatóink, köztük a Thermal Hotel Visegrád vezetőségének és nagylelkű vendégeinek, hogy teljesülhetett Dani kívánsága.



Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.06.23.

30.Június


Brendon egy 9 éves mosolygós, életvidám kisfiú. Sokat volt eddig kórházban és vár még rá egy nagy műtét. Szeret interneten játszani, mesét, YouTube videókat nézni. Tavaly óta magántanuló és szeptemberben a Kórházsuli programban fog részt venni, illetve online terápiás foglalkozáson. A Csodalámpa Alapítványtól egy telefont kért, amin mindent megtehet, amit szeretne: játszani, videókat nézni és az online programokba is be tud kapcsolódni.

Brendon egy keddi napon érkezett a klinikára kontroll vizsgálatra, amikor az ajándékát átadtam. Tudta, hogy érkezni fogok. Amikor meglátott széles mosollyal köszöntött. Nagyon izgatott volt, így át is adtam a várva várt telefonját.

Használd egészséggel Brendon! Hozzon Neked sok örömöt!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Brendon kívánságát!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen,2022.06.27.

22.Június



Zoli 9. osztályba jár, kedvenc tantárgya az angol. Szabadidejében szívesen játszik számítógépes játékokkal, sokszor nem is egyedül, hanem társaival együtt online folynak a „nagy csaták”.

Ehhez a szórakozáshoz kért a Csodalámpa Alapítványtól egy Xbox-ot, amelyet boldogan vett át, de csillogó szemén látszott, legszívesebben már otthon lenne, hogy mielőbb kipróbálhasson minél több játékot.

Örömteli kikapcsolódást kívánunk Zoli!


Köszönjük Som-Balogh Edinának a támogatást, mellyel teljesíthettük Zoli kívánságát.


Ivády Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2022.június 15.

22.Június



Virág egy igazi kamaszlány! Szeret sminkelni, ruhákat nézegetni, vásárolni a neten, zenét hallgatni, romantikus filmeket nézni, fényképezni, csacsogni a barátaival.

Régi telefonja sajnos elromlott, ezért egy okostelefont kért a Csodalámpától. Kérése meghallgatásra talált! :-)

Amikor átadtam Virágnak a kis csomagot, amiben a gyönyörű lila színű SAMSUNG okostelefon és a tok lapult, meglepetésében meg sem tudott szólalni.

Mint később elmondta, igazából ő nem is bízott abban, hogy tényleg meg fogja kapni a telefont, amire nagyon vágyott! Amikor már tényleg felfogta, hogy az övé a lila telefon, örömében a nyakamba ugrott, úgy köszönte meg az ajándékot.


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel valóra válthattuk Virág álmát!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. június 15.

22.Június



Ricsi apukája elmondta nekünk, hogy a fiának nincs laptopja, és nagyon szeretne egyet. Megbeszéltük, hogy ezt a kívánságteljesítést titokban tartjuk, hadd legyen igazi meglepetés.

Tervünk sikerült, valóban nagy volt az öröm, amikor átadtuk az ajándékot, az áhított laptopot! Használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Ricsi kívánsága!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
2022. Pécs, 06.15.

22.Június



Melinda egyik szenvedélye az éneklés. Magánénekórákra jár, zenei pályára készül, énektanárként képzeli el a jövőjét.

Másik nagy szenvedélye az úszás, a kórházi kezelése előtt egyesületben úszott. A Csodalámpától egy kerti medence volt a kívánsága, hogy bármikor kedvére tudjon úszni.

Amikor megérkezett hozzájuk a kívánsága, az időjárás még nem tette lehetővé a medence kipróbálását, erre még egy kicsit várnia kellett Melindának.


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Pilisjászfalu, 2022.05.14.

22.Június


Domonkos nagyon szeret csavarogni, utazni, „világot látni”.

A másik dolog, ami le tudja kötni a figyelmét, az a zene. Sokféle zenét szeret hallgatni és ilyenkor táncol is a zenére. Domonkosra nagy hatással van a bátyja, ezért a Csodalámpától egy pont ugyanolyan kézi játékkonzolt kért, mint Benedek. Ez pedig egy Nintendo Switch volt, amelyhez játékokat is kapott ajándékba.

Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Domonkos kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.31.

22.Június


Csenge szeret sportolni és a testnevelés a kedvenc tantárgya. Kiskora óta szertornázott, a felemás korlát volt a kedvence. Mostanában inkább a röplabdázás vonzza őt.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amin a kórházban töltött időben online csatlakozhat az óráihoz vagy megnézheti a kedvenc filmjeit, pl. a Harry Potter filmeket, vagy játszhat a kedvenc játékaival, mint a Roblox.


Köszönjük magántámogatóink segítségét, mellyel teljesíthettük Csenge kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.14.

22.Június



Benedek szeret sportolni: 3 éves kora óta dzsúdózik, de szeret kerékpározni, búvárkodni is. Szívesen jár vidámparkba és persze örömmel „lóg” és játszik a barátaival.

A Csodalámpától egy Nintendo Switch volt a kívánsága, amihez játékokat is kapott ajándékba, hogy a kórházi kezelések alatt elüthesse a várakozás idejét.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Benedeknek!


Köszönjük a Budapest Marriott Hotel támogatását,
amellyel teljesíthettük Benedek kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.31.

20.Június

Olivér egy nagyon aranyos pici fiú.
Lassan 2 éves lesz, és csupán pár hónapot töltött otthon, a szerettei körében. Betegségéből adódóan nagyon - nagyon sokat szenvedett. Ami mellékhatása lehetett a kemoterápiának és a transzplantációnak, ő mindenen átesett!

Egy igazi HARCOS TÚLÉLŐ!

Sajnos a betegség ismét kiújult nála. Most egy új gyógymódot próbálnak ki Olikán, amiben mindnyájan nagyon reménykedünk, hogy segíteni fog ennek a tündéri kisgyereknek. Nagy udvaruk van, s jó lenne egy kerti játszótér számára...

Nagyon - nagyon reméljük, hogy felépül!

/ 3






Koordinátorunk pár mondattal kiegészítette az előbbi sorait:
"Annyira jó volt látni, ahogy tágra nyílt szemekkel nézte ahogy Mátrai úrék felépítik ezt a tényleg szuper játszóteret. és ahogy készen volt, már ki is akart próbálni mindent!! ....... Olivért júliusban újra kell csontvelő transzplantálni. A műtét elég kockázatos, de mindnyájan nagyon bízunk ennek a kisembernek az élni akarásában."


Olivér nevében is köszöbjük az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-nek és magántámogatóinknak, hogy együtt örömet, reményt és erőt adhattunk a kisfiú gyógyulásához.

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.06.15

17.Június

A Csodalámpa Alapítvány hétvégén teljesítette Tamás kívánságát, ami egy medence volt.

Egy nagyon szimpatikus fiatalemberrel találkoztam otthonában. A medence a kertben lett felállítva.

Tamás vízilabdázott a baleset előtt, amely a sok kórházi tartózkodása alatt nagyon hiányzott neki, ezért nem kellett sokat gondolkodnia, mi lesz a kívánsága.

A kórházi kezelések között pár napot otthon tudott tölteni, így egy kis láblógatással a medencét használatba vette barátai körében.

A gyógyulása mellett az iskolai tanulmányait is szem előtt tartja, a nyár végén lesznek a záróvizsgái.
Alig várja, hogy a medencében ülhessen, amit jelenlegi egészségügyi állapota még nem enged meg.

Erőt és kitartást kívánunk a gyógyuláshoz, és sok sikert a vizsgákhoz.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Tamás kívánságát!


Ficzere Edina
kívánság-koordinátor
Szolnok, 2022.06.12.

16.Június

Peti sok időt tölt kórházban, mert különböző kezelésekre kell járnia.

Nagyon szeret focizni és a szabadban játszani a barátaival, akikkel mostanában nem találkozhat.

A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött időben beszélhessen a nővéreivel és a barátaival és persze, hogy a kedvenc játékaival is játszhasson rajta.

Köszönjük magántámogatóinknak, a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársainak, hozzátartozóiknak és barátaiknak a kiemelkedő támogatást.



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.14.

15.Június


Bence aktív életet él. Szereti a sportokat: versenyszerűen focizott, kosarazott és kézilabdázott.
Hobbija a lovaglás, amit akár minden nap meg is tehet, hiszen a családi farmjukon lovakat is tartanak.

Persze Bencének a tanulmányaival is foglalkozni kell, hiszen logisztikát tanul, kereskedelmi területen szeretne elhelyezkedni. A Csodalámpától épp ezért egy mobiltelefon volt a kívánsága, hiszen a kórházi kezelések miatt még nem járhat közösségbe és többnyire telefonon tud bejelentkezni az órákra. A mobiltelefon mellé kapott még egy ajándék okosórát is, amire Bence nem is számított.

A kórházi évzáró ünnepség előtt találkoztunk Bencével, ahol nagy örömmel vette át a Groupama Biztosító Zrt. munkatársaitól a díszdobozos mobiltelefont és okosórát.


Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, segítségükkel teljesíthettük Bence kívánságát.



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.10.

14.Június



A 3. osztályos kisfiú régóta vágyott egy laptopra, így számára nem is volt kérdés, mit kérjen a Csodalámpa Alapítványtól.

Zsombor vizsgálatra érkezett, amikor átadtam neki ajándékát. Örömteli mosollyal bontotta ki a nagy dobozt, majd boldogan vette szemügyre a készüléket. Alig várta, hogy hazamehessen, és mielőbb beüzemelhesse szép, új laptopját.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesülhetett a kisfiú kívánsága!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.05.26.

14.Június


Lilla kedveli a kézműves foglalkozásokat, de a zenehallgatás is a kedvencei közé tartozik. Miután már 13 éves, koncertekre is nagyon szívesen elmegy. Egyik kedvenc énekese Paulina, így azt kérte a csodalámpától, hogy személyesen találkozhasson az énekesnővel.

Paulina volt az egyik fellépője egy Bókay-kerti koncertnek, ezért oda szerveztük meg a találkozót. Lilla végighallgatta a koncertet, majd bemehetett a színfalak mögé és kedvencével négyszemközt beszélgethetett. Édesanyjával egy kicsit távolabbról szemléltük őket és azt láttuk, hogy Lilla kissé megilletődött, de a mosoly az arcán azt bizonyította, hogy nagyon jót beszélgettek. Paulina -mint később megtudtuk- több történetet is elárult csak Lillának. A fiatal, tehetséges énekesnő nagyon kedves volt, örült a találkozónak, közvetlen volt Lillával, aki boldogan ment haza az élménnyel, dedikált füzettel.




Nagyon köszönjük Paulinának és magántámogatóinknak, hogy valóra váltották egy beteg gyermek álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.28.

14.Június

Liliana egy csendes, kedves kislány. Kórházi kezelése után, még egy jó ideig otthonába kell tartózkodnia, ezért tanuláshoz, filmek nézegetéséhez, és kis barátnőivel való kommunikációhoz kért egy laptopot a Csodalámpától.
A kislány kérése meghallgatásra talált, és Liliána csakhamar egy szép laptop tulajdonosa lett. A meglepetéstől és boldogságtól alig tudott megszólalni. Szemeiben könnyek csillogtak épp úgy, mind az édesanyjának szemeiben. Ezek az öröm, és a hála könnyei voltak!

Kedves Liliana!
Boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk álmod valóra váltásában!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.06.10.

14.Június



Szép napfényes májusi nap látogattuk meg Kingát és kedves családját, hogy átadhassuk a Csodalámpa által ajándékozott kis játszóteret. Nagy volt a nyüzsgés, ott volt Kinga 3 kistestvére is, 3 kiskutyájuk és van 2 macska is, bár velük nem találkoztam…

Kedves Kinga, kívánjuk, hogy minél több és vidámsággal teli időt tudj testvéreiddel eltölteni a csúszdán, hintán, mászókán!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Inárcs, 2022.05.14.

14.Június


Gréti egy bájos, kedves mindig csacsogó pici lány. Van egy iker bátyuskája, és egy majdnem 1 éves kis öcsikéje. Mindhárman aranyos, barátságos gyerekek. Grétának van egy kis műanyag csúszdája a kertben, de Gréta szerint az már nagyon kicsi. Ezért szeretett volna helyette egy jó nagy csúszdát, meg kettő hintát, hogy a tesójával együtt tudjanak repülni.

Amikor készen lettek a játékok, először csak tágra nyitott szemekkel nézte, milyen nagy játszóteret kapott aztán meg örömében vagy ötször körbefutotta saját játszóterét, és azt kiabálta, hogy IMÁDOM!! IMÁDOM! IMÁDOOOOM!

A hinták és a nagy csúszda mellé még Gréta kapott egy mászó falat is, amit testvérével természetesen azonnal ki is próbáltak. És persze a hintát is birtokba vették mindketten.
Jó volt látni, hogy mennyire boldogok a gyerekek és a meghatódott szülők! S hogy most is nagyon jó helyre került a Csodalámpa játszótere!

Drága kicsi Gréta! Kívánjuk, hogy sok-sok boldog, gondtalan órát tölts el ezekkel a szép játékokkal! Erősödj, és gyógyulj meg minél hamarabb!




Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását, segítségükkel teljesülhetett Gréta kívánsága!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság- koordinátor
Miskolc, 2022. június 2

14.Június


Gergő vágya egy pingpongasztal volt, amelyet felállíthatnak a kertjükben, és amelynél az egész család jókedvűen játszhat együtt. A családdal töltött idő, szórakozás Gergőnek különösen nagy öröm, mivel a kezelések miatt sok időt tölt kórházban, így ritkán lehet együtt családjával.

A Csodalámpa Dzsinnje jól időzített: Gergőnek éppen befejeződött az egyik kezelése, és hazamehetett, amikor megérkezett a neki címzett hatalmas csomag, benne az áhított pingpongasztallal. Az összeszerelést követően a család késő estig pingpongozott önfeledten, jókedvűen.

Kívánunk Gergőnek sok vidám pingpong meccset!




Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Gergő kívánságát!


Tatár Ágnes
kívánság koordinátor
Kiskunmajsa, 2022. 06.01.

14.Június



Bence az általános iskola 1. osztályát végzi, és nagyon szeretett volna egy laptopot, amelyet persze nem csak tanuláshoz használhat, hanem játszhat is rajta, vagy mesét nézhet, ha éppen ahhoz van kedve.

A kisfiú nagy örömmel, hatalmas mosollyal vette át ajándékát.


Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Bence kívánságát!


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.05.26

14.Június


Árpi egy tabletet kért a Csodalámpától, amelyet fejlesztő játékaihoz használhat. A kisfiú – legnagyobb meglepetésére – a tablet mellé megkapta azt a kék játék autóbuszt is, amelyet már régen kinézett, és nagyon vágyott rá.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy örömet varázsolhattunk Árpi arcára!


Dr. Nagy Beáta Erika
kezelőorvos / kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.06.09.

10.Június

Oscar mobiltelefont kért tőlünk, alapvetően (még csak) azért, hogy játsszon rajta.

Édesapjával érkezett a Corinthia Budapest Hotelben tartott adománygyűjtő gálánkra.

Oscar kicsit sem volt zavarban a színpadon, vidáman válaszolt Geszti Péter kérdéseire a közönség derültsége közepette, aki azért jelezte Oscarnak, hogy egy telefon sok másra is használható, pl. barátokkal csevegésre is.

Oscar kérését a hotel igazgatója, Pace úr teljesítette, személyesen adta át a a fiúnak a kért Samsung okostelefont.



Köszönjük Oscarnak és édesapjának, hogy jelenlétükkel megtisztelték gálaestünket és köszönjük magántámogatóinknak, valamint Geszti Péternek és a Corinthia Hotel Budapestnek , továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Oscarnak, akinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

10.Június

Lilla alighanem most járt először a Corinthia Hotel Budapest fantasztikusan elegáns báltermében, ahol a Csodalámpa 18. születésnapját ünnepeltük támogatóink társaságában.

Ehhez képest Lili igen bátran, egyedül jött a színpadra, ahol Geszti Péterrel, az est műsorvezetőjével beszélgetett arról, miért pont egy számítógépet kért az alapítványtól. Elsősorban azért, hogy ne kelljen osztoznia testvérével a játékokon.

Péter kérdésére, hogy "és ha mégis el akarja venni tőled, akkor mi lesz? " a kislány kapásból válaszolt: "Majd a mama rászól!"
Lili ajándékát Vidovics Ádám, az gálaest egyik támogatója, a Special Effects International Ltd. egyik vezetője adta át.

Köszönjük Lillának és szüleinek, hogy jelenlétükkel megtisztelték gálaestünket és köszönjük a Corinthia Hotel Budapestnek, magántámogatóinknak, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Lillának, akinek mielőbbi teljes gyógyulást és a laptophoz sok örömet kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

10.Június

Lili betegsége alatt sem hagyta abba a gitározást, sőt, úgy döntött, hogy más szinten folytatja.

A Csodalámpától egy elektromos gitárt kért. Sajnos az eredetileg kinézett Yamaha típust a kért színben nem tudtuk beszerezni. Helyette viszont egy igazi Fender gitárt ajánlottunk: Squier Contemporary Stratocaster Special HT, LRL, Black Pickguard, Pearl White ... leírni is hosszú.

Bár az eredeti kérésben nem szerepelt, egy elektromos gitár nem sokat ér erősítő nélkül, így egy 10w-os Fender erősítőt kapott Lili a gitár mellé.

Az ajándékot a Corinthia Hotel Budapestben tartott adománygyűjtő vacsoránkon Hajós András adta át a közönség tapsa közepette. És amit támogatóink már nem láthattak, a színpad mögött András tanított Lilinek néhány hasznos fogást, akkordot is - amúgy gitárosok között ez természetes segítség.

Köszönjük Lilinek, hogy jelenlétével megtisztelte gálaestünket és köszönjük Geszti Péternek és a Corinthia Hotel Budapestnek, továbbá fellépőinknek, az est támogatóinak és kedves vendégeinknek, hogy örömet szerezhettünk Lilinek, akinek mielőbbi jobbulást kívánunk.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.02.

9.Június

Emma nagyon mozgékony gyerek, imád a fiú testvérével focizni, fogócskázni, rollerezni, biciklizni, gördeszkázni, görkorcsolyázni és fára mászni.
Ha rossz az idő, és nem lehet kint lenni, akkor legózik.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amelyen - az ő szavaival élve – okosító játékokat játszhat.

Köszönjük magántámogatóink, valamint a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest diákjainak és tanárainak támogatását, az általuk szervezett sütivásár segítségével teljesülhetett Emma kívánsága is!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.24.

7.Június



Hanna nagyon kreatív lány, igazán jó a kézügyessége. Szabadidejében mindenfélét alkot, rajzol, fest, barkácsol. A jövőjét is ilyen területen képzeli el, dekoratőr szeretne lenni, de a rajzfilmkészítés is nagyon foglalkoztatja.

A Csodalámpától egy érintőceruzás tablet volt a kívánsága, mert a kórházban töltött időszakban is sokszor és sokat szeretne rajzolni.

A támogatást köszönjük a Lenovo Technology B.V.-nek, mellyel valóra válthattuk Hanna kívánságát.




Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.08.

7.Június


Feri némi töprengés után különféle számítógép alkatrészeket és egy monitort kért a Csodalámpától.

Édesanyja elmondta, hogy egy "sokmozgásos" iskolai nap után duzzadt térddel jött haza.
Borogatták, a duzzanat elmúlt.

Azután egy fél évvel később ismét előjött a duzzanat, de akkor már nem javult a borogatástól.
Orvoshoz mentek, és másnap már a kórházban voltak...

Bár máshogyan terveztük, az egyik, az operációját megelőző kemoterápia kellős közepén adtam át a kért ajándékokat - remélve, hogy egy kicsit felvidítjuk ezzel a srácot.

A kezelések sajnos nagyon megviselik Ferit, állandóan rosszul van, szédül, de azért egy halvány mosollyal nyugtázta az ajándékokat.

Ezúton is köszönjük a Corinthia Hotel Budapest vezetésének, Geszti Péter úrnak és magántámogatóinknak, hogy Feri pár pillanatra elfeledkezhetett a csepegő infúzióról és a gyógyulásig még hátralévő hosszú útról.


Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.06.03.


2.Június



Szonja igazi kamaszlány. Mint a legtöbb kamasznak, neki is egy iPhone volt az álma! És Szonjának teljesült az, amire nagyon vágyott!

Igazi meglepetés volt számára kívánságának teljesítése, ahogy azt meg is írta nekünk:

„Köszönöm szépen a felajánlónak az Iphone-t!!!! Igazi meglepetés volt, mert azt hittem, hogy vérvételre visznek a szüleim. Alig akartam elhinni, hogy ez egy meglepetés nap lesz számomra, hiszen megkaptam a telefont, amire nagyon-nagyon vágytam.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!!!!
Szonja”


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek
nagylelkű támogatását, mellyel örömet szereztünk Szonjának!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. május 25

2.Június


Petra egy gyönyörű kék szemű pici lány. Kertes családi házban él szüleivel. A ház kertje még kialakítás alatt áll, de már megtalálták, és kijelölték annak a fa kerti játszótérnek a helyét, melyre Petra vágyott. A legfontosabb, amit a pici lány szeretett volna, hogy a csúszda piros színű legyen!

Gyereknapra meg is érkezett a várva várt hinta, mászóval és a legfontosabb, a piros színű csúszda. Petra szobája ablakából nézte, ahogy a két bácsi összeszereli a játékokat. És miután minden készen lett, boldogan vette birtokba saját játszóterét.

Kedves Petra! Jó egészséget kívánunk neked, és azt, hogy sok vidám, és boldog percet tölts kint a szabadban és élvezd ennek a szép játszótérnek a játékait.





https://youtube.com/shorts/y0iEhYZ27jM


Petra édesanyjának levelét ide kattintva olvashatják el.


Köszönjük a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. ismételt támogatását!


Tatárné Csonka Zsuzsanna és Adorján László
kívánság-koordinátorok
Debrecen, 2022. május 29

2.Június


Shelby, a 8 hetes Cavalier King Charles spániel és Mercédesz, a 16 éves nagylány is hosszú utat tett meg az ország két különböző szegletéből, hogy találkozhassanak. Merci egy kontrollra érkezett Budapestre, Shelby pedig itt várta új gazdiját. Szerintem elmondhatjuk, szerelem volt első látásra. A kiskutya rögtön odaszaladt a nagylányhoz, aki persze azonnal felkapta őt.

Mercédesz elárulta, hogy már nagyon régóta szeretett volna egy ilyen kiskutyát, hiszen imádja az állatokat, szeret róluk gondoskodni. Nemcsak házi kedvenc, de hűséges társ és barát is lesz a kutyus. A játék mellett tanítgatni is fogja, és persze a sétáltatás is az ő feladata lesz.




Köszönjük Hanzi Attila tenyésztőnek a segítőkészségét, valamint a Schneider Electric támogatását,
mellyel teljesíthettük Mercédesz álmát is!


Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.16.

2.Június


Lizának nagy álma teljesült két nappal a 10. születésnapja előtt: találkozhatott Ákossal a turnényitó koncert előtt.

Liza régi rajongó: hároméves korában a család egy autócsere kapcsán bukkant rá egy Ákos cd-re és "szerelem volt első hallásra". A rajongás azóta is töretlen. Liza a találkozón saját készítésű ajándékokkal kedveskedett az énekesnek, aki büszkén dedikálta neki albumát.

Életre szóló élmény marad a találkozó és az azt követő koncert!

/ 4




Köszönjük Ákosnak, hogy valóra váltotta Liza álmát!


Kis Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.28.

2.Június

upload:Beszamolok/4814_Leila11.jpg

Leila egy pici, örökmozgó kislány. Sok időt töltött kórházban. Van két fiú testvére, akikkel imád játszótérre menni. Sajnos ez most egy ideig nem lehetséges. Ezért a Csodalámpa Dzsinnje megoldotta ezt a problémát, s Leiláék udvarára varázsolt egy kerti játszóteret.
A három testvér nagy örömmel vette birtokba a játékokat. Jó volt látni, hogy Leila és testvérei elfeledve az előző hónapok megpróbáltatásait, önfeledten, boldogan játszanak saját játszóterükön.


Ezúton is köszönjük a Groupama Biztosító támogatását és hogy együtt szerezhettünk nagy örömet a kislánynak.



Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022.05.23.

2.Június


Dezső szeret olvasni, ez az egyik kedvenc időtöltése. Mostanában egy új hobbit talált magának, szeretne megtanulni zongorázni.

Épp ezért a Csodalámpától egy Yamaha szintetizátor volt a kívánsága (és egy hozzá tartozó állvány), melyen szabadidejében elkezdheti a zongoraleckéket.

Dezső az egyik, kórházban töltött nap után boldogan és izgatottan vette át tőlünk a vágyott szintetizátort. Hazaérve rögtön kibontotta és „üzembe helyezte” új hangszerét.


Köszönjük az MVM Energetikai Zrt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Dezső kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.26.

2.Június



Áron 2. osztályos, szőke hajú, kék szemű, halk szavú, csendes fiúcska. Szeret társasjátékozni, gyurmázni, festeni, rajzolni. Van egy pici telefonja, azon nézegeti a mesefilmeket. Áron kívánsága a Csodalámpától egy tartó tokkal ellátott tablet volt, amin kedvenc mesefilmjeit nézegethetné az alatt az idő alatt is, amit kórházban kell töltenie.

A várva várt ajándék Áron számára hamar meg is érkezett! Bár a kisfiú nem érezte túl jól magát azon a napon, amikor Csodalámpás kívánsága teljesült, de azért széles mosollyal fogadta a dobozt, amit átadtam neki. Szemében örömkönnyek csillogtak.

Jó volt látni, hogy még ha nincs is túl jó napja egy beteg gyermeknek, a Csodalámpa mosolyt tud csalni az arcára!

Kedves Áron!
Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd ajándékodban, és gyógyulj meg minél hamarabb!


A kisfiú, és családja nevében is hálásan köszönjük magántámogatónk segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2022. május 19

1.Június


Hektor nagyon szereti az autókat és általában a járműveket, az építőjátékokat és nyomdával is nagyon szívesen játszik.
A Csodalámpától sok-sok játékot kért, főleg olyanokat, amik a kedvenc rajzfilmjéhez, a Mancs őrjárathoz kapcsolódnak.

A hatalmas dobozból nagy érdeklődéssel pakolgatta ki egymás után a játékokat: az autóverseny pályát, a golyófuttatót, a nyomdakészletet, a dominót és a Labirintus társasjátékot.

Kedvence a szirénázó rendőrautó és világító trolibusz lett.

Hektor, amint végignézte a kívánt játékokat, kérte, hogy rögtön induljanak haza, hogy mindegyikkel tudjon még játszani estig.

Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.05.26.


Archívum



Belépés