Beszámolók


1.Január
25.Február

A SIMS2 most nagyon hódít... előző teljesítésünk után alig néhány nappal, ismét egy újabb játékkal szaladtunk be a kórházba.

Sára a SIMS1 játékot már nagyon jól ismerte - igazi profi volt, és most a Csodalámpa segítségével megérkezett a SIMS2 alapjáték, és egy igazi "lányos" kiegészítő: a "csili-vili cuccok".

Nagy öröm volt, Sári láthatóan már alig várta, hogy kipróbálhassa. .. az a nap hosszúra nyúlt: éjjel már a SIMS2 rejtelmeit fedezte fel. Reméljük, azért egy kis alvásra is jutott idő.

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2007.02.08.

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!


25.Február

Szilvia kívánsága egy számítógép volt, mert jelenleg ilyen irányú tanulmányokat folytat egy bentlakásos iskolában. Az iskolában van számítógép, de sokat segítene a tanulásban, ha hétvégén otthon is tudna gyakorolni.
Mivel az ajándék átadására hétközben kerülhetett csak sor, ezért Szilviával - kivételesen - személyesen nem tudtunk találkozni. A nevében szülei vették át az ajándékot.

A kívánság teljesítésében nyújtott segítséget a Magyar Külkereskedelmi Banknak nagyon köszönjük.

Dobó Gábor
2007.02.14.

25.Február

Péter (9) Szombathelyen lakik.
Betegsége miatt magántanulóként jelenleg 2. osztályos tanuló. Mikor először találkoztam vele, azt mondta, hogy az a kívánsága, hogy több időt tölthessen a kis testvérével.
Beszélgetésünk során kiderült, hogy Péter szeret tanulni, szereti a természetet és az állatokat. Kedvencei az afrikai állatok és az utóbbi időben nagyon megtetszettek neki a dinoszauruszok is.

A következő találkozónkra már konkrét kívánsággal készült: természettel foglalkozó, állatos könyvet szeretne.

A könyveket a szombathelyi K.O. könyvesboltban adtuk át.
Péter nagyon örült minden könyvnek de igazán a dinoszauruszokról szóló fogta meg, azt kezdte el rögtön lapozni.
A könyv átadására édesapja és kezelőorvosa kísérte el a fiút.
Péter örömét látva örömkönny is csillogott az édesapa szemében...

Köszönjük a támogatást Balogh Zsolt úrnak a K.O. könyvesbolt tulajdonosának, hogy a boltban, a kéréshez méltó helyen teljesíthettük Péter kívánságát.

Huszár Béláné
kívánságkoordinátor
Szombathely
2007.02.10.


25.Február

Régóta húzódott a kívánság teljesítése - egészen addig, amíg egy felajánló: Kiss Virág nem jelentkezett: ő segíteni tud abban, hogy Márk kívánsága, a video kamera teljesülhessen... ekkor felgyorsultak az események.
Szerencsére Márkék alig néhány napon belül épp jöttek fel a kórházba.
Már csak az időpont, és hely egyeztetése volt hátra (természetesen a szülők bevonásával, szigorúan titokban), és máris a mit sem sejtő Márk előtt álltunk, és mosolyogva közöltük: a Csodalámpától jöttünk!
Márk arca felragyogott - már szinte nem is hitt abban, hogy kívánsága teljesülhet.
Izgatottan nyitotta ki a csomagot, ami egy csodaszép, Canon videokamerát rejtett, örömében a szava is elakadt...
Nagyon boldog volt, gyorsan végignézte az összes tartozékot, és végre megszólalt: épp ilyet szerettem volna!
Ezúton is köszönjük Kiss Virágnak ezt az óriási segítséget, hogy végre Márk kívánsága is teljesülhetett!

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2007.02.07.



25.Február

A János kívánsága egy mobil telefon volt, hogy a kórházból többet beszélhessen mamájával.
Egy kedves felajánlónk: Gonda Melinda segítségével megvalósult az álom...

János mamájával kontrollra jött a Tűzoltó utcai kórházba, amikor "megleptük". Nagyon boldog volt, hogy teljesült végre kívánsága.

Kérésére közös fénykép is készült Melindáva, a nap emlékére.

Ezúton is köszönjük Melindának, hogy egy újabb kívánság teljesülhetett.

Flandera Tünde és Titkos Rita
kívánságkoordinátorok
2007.01.05.



25.Február

Imre (12) egyik kedvence a SIMS számítógépes játék. Nem volt kérdéses, hogy a Csodalámpától a továbbfejlesztett változatot, a SIMS2-t szeretné megkapni. Mégpedig a Háziállatok kiegészítéssel együtt, mivel nagyon szereti az állatokat, több kutyájuk is van otthon.

Imre édesanyjával szövetkeztünk, aki titokban a laptopot is elhozta a kórházba a kipróbáláshoz, és kezelés közben leptük meg Imrét. Szerencsére a szomszédban rögtön egy SIMS szakértő is akadt, aki néhány trükköt elárult Imrének a szoftverrel kapcsolatban. Reméljük, azóta sikerült életre kelteni a virtuális családot és az állatok sem hiányoznak a házból.

Flandera Tünde, Titkos Rita
Kívánságkoordinátorok
2007.01.30.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!




20.Február

Máté már nagyon izgatott volt, hogy miért kellett megszakítani útjukat Velencéről hazafelé - ahol a hétvégéjüket töltötték, a transzplantációs táborban - és miért kell várakoznia egy budapesti bevásárló központban. Annál nagyobb volt a boldogság és a meglepődöttség, mikor kiderült, hogy kik vagyunk, hogy honnan és miért jöttünk.
Leírhatatlan volt a kamasz fiú öröme, mikor lázasan csomagolta az ajándékot. Mindent alaposan szemügyre vett, simogatta a hőn áhított PSP-t. Azt mondta, hogy hazafelé az autóban majd részletesen tanulmányozza a leírását.
Jó tanulást Máté, aztán kikapcsolódásként jó játékot!

Sulija Anikó & Piacsek István
Koordinátorok
Budapest
2007.02.19.



A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

20.Február

Dóri és Virág testvérek, mindkettőjük kívánsága volt, hogy részt vehessenek a "Barátok közt" című napi drámai sorozat egyik forgatásán.
Január 25-én, csütörtökön a megszokott rend szerint kezdődött a nap Dóriéknál. Készülődés Budapestre a Transzplantációs Klinikára vérvételre. A furcsa csak az volt, hogy "az anyu miért jön velük", ő nem szokott.
"Vásárolni kell valamit a Campona-ban", volt a tömör válasz.
A rutinvizsgálat után találkoztunk a stúdió előtt, ahol már vártak minket vendéglátóink.
Az aznapi forgatáson részt vevő színészek igazi házigazdaként fogadták a lányokat, beszélgettek velük, fényképeket készítettek az előcsarnokban. Aztán körbe vezettek minket a stúdióban és belenézhettünk az egyik jelenet forgatásába.
Nagy élmény volt a lányoknak. Köszönjük szépen az egész stábnak!

Sulija Anikó & Piacsek István
Koordinátorok
Budapest
2007.01.25.



19.Február

Vivien súlyos betegsége miatt sajnos nem járhat óvodába.
Reméljük, hogy az ajándék számítógép segít elviselni a betegséget, az állandó otthonlétet.

Kívánunk Viviennek sok-sok izgalmas játékot.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget a Magyar Külkereskedelmi Banknak nagyon köszönjük.

Kőszegi Judit
koordinátor
Pécs, 2007.02.12.

19.Február

Gyula nagyon meglepődőtt amikor pénteken este felkerestem a klinikán és átadtam neki a várva várt psp-t. Attól a pillanattól kezdve, hogy kibontotta megszűnt körülötte a világ. Boldogan szerelte össze, töltötte fel és próbálta ki a készülékkel kapott játékot. Kívánunk Gyulának mielőbbi gyógyulást és sok örömet.


Kőszegi Judit
koordinátor
Pécs, 2007.02.16.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

19.Február

Dávid már két éve végez otthon időjárási megfigyeléseket, hiszen meteorológusnak készül. Minden reggel és este megméri a napi hőmérsékletet, szélirányt, illetve a csapadék mennyiségét. Nagyon szeretett volna egy kanalas szélmérőt, amely segítségével a szélsebességét is tudja mérni.

Miután megszereztük a szélmérőt, úgy gondoltuk, hogy milyen nagyszerű dolog lenne, ha Dávid egy meteorológussal találkozhatna, és ő adná át neki az eszközt.

Dávid elmesélte, hogy 2 évvel ezelőtt írt Vissy Károlynak és kért tőle útmutatást, hogy mit kell tennie, ha ő is meteorológus szeretne lenni. Ezért úgy gondoltuk, hogy a neves szaktekintélyt kellene megkeresni, aki örömmel fogadta a kérést.

2006. december 7-ére szerveztük a találkozót a budapesti Országos Meteorológiai Szolgálatban. Dávid egész úton izgult, nagyon várta a találkozást a híres időjóssal, akitől átvehette a kanalas szélmérőt. Az egyik televízió esti hírműsorban látható időjárás-jelentést az OMSZ-ban veszik fel. Megnéztük, hogyan készül a felvétel és Vissy Károly után Dávid is lehetőséget kapott, hogy elmondja a következő napok időjárását. Nagyon profin, hozzáértően tette, látszott rajta, hogy mindennap ezzel foglalkozik. A szereplésről felvétel készült, amit videó-kazettán is megkapott.

Dávid elhozta az otthoni megfigyeléseit, amelyeket megmutatott Vissy Károlynak is, aki dicsérte Dávid komoly szakértelemmel készített feljegyzéseit.

Köszönjük Vissy Károlynak és az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak Dávidnak a találkozásra, amely valószínűleg egy életre szóló örömet okozott.


Felkai Márta és Huszár Béláné
koordinátorok
2006.12.11.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

19.Február

Unalmas a munkád? Lóg a főnököd is? Ne várj egy percig se! Told el a biciklit! De legalább Tiszafüredig!
Tegnap, köszönhetően a csiklandozó napsütésnek, és egy biciklit óhajtó-sóhajtó ifjú hölgynek, "eltoltuk a biciklit" Tiszafüredig. Csengővel, kosárkával, kulaccsal, piros bokrétával, úgy ahogy azt illik felszerelni.

Anett, az új tulajdonos persze semmit sem tudott minderről, Majorné Anita, a régi tulaj - vagyis a bickli felajánlója - viszont annál többet.
Ő anno első fizetéséből vette a ezt kerékpárját, hogy könnyebben járhasson vele munkába.

S most szép emlékeit megosztotta a 12 éves tiszafüredi ifjú hölggyel is.
E nemes gesztusért Anett megígérte, hogy hű tulajdonosává válik a szép mountain bikenak, vigyáz rá. Reméljük, hogy a friss levegőn tekerve hamar meggyógyulsz, Anett!!!


Csinády Rita régióvezető és
Palásti Ildikó kívánságkoordinátor
Tiszafüred, 2007.02.05.


14.Február

Zsuzsa (17) középiskolás nagylány. Már régóta szeretett volna számítógépet, így amikor meghallotta, hogy a Csodalámpa Alapítvány akár teljesítheti kívánságát, nem sokat töprengett, írjon-e nekünk.

Együtt örültünk, amikor csillogó szemekkel, személyesen vette át a gépet. Most már csak internet kapcsolatot szeretne, és így valóban kitárulhat előtte a világ.


Giákné B. Judit
koordinátor
2007.02.03.


14.Február

Beszámoló helyett következzen Vanda levele:



Kőszegi Judit
koordinátor
2006. december 17.



14.Február

T. Csodalámpa Alapítvány!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Önöknek, hogy Dorina megkaphatta a hőn áhított Pihe Pony-ját.

Sajnos a mi anyagi lehetőségeink nem tették volna lehetővé, hogy egy ilyen játékot megvegyünk neki és nagyon-nagyon szépen köszönjük, hogy Önök ezt megtették helyettünk, nagyon nagy örömöt okozva ezzel.

Dorina azt kérte, hogy üzenjem meg, hogy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szépen köszöni a pónit.

Mégegyszer hálás köszönettel:

Anita és DORINA

Dorina kívánságának teljesítését a Fundamenta Személyi Bankárai támogatták. Köszönjük!

Tar Zoltán
koordinátor




11.Február

Ádám nagyon szereti használni a számítógépét és azt gondolom, ezzel a monitorral még élvezetesebb lesz a tanulás is és a játék is.
Sajnos az átadásra a kórházban került sor, de biztos vagyok benne, hogy így még nagyobb örömmel és lelkesedéssel készült haza, hogy végre beüzemelje és kipróbálja az új monitort!


Krekó Viktória
koordinátor
2007. jan 18.


A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

11.Február

Zolcsit két meglepetés is érte egyszerre: Nemcsak a hőn áhított PSP boldog tulajdonosa lett, hanem "médiasztár" is. A kívánságteljesítés közben ugyanis a Magyar Televízió stábja forgatott. Zolcsi derekasan helyt állt a kamera tüzében, s azóta boldogan játszik új PSP-jén.


Csinády Rita
régióvezető, Debrecen
2007. Január 16.


A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

11.Február

Karácsonnyal nem ért még véget Viktória számára a meglepetések sora.

Megkapta azt a biciklit, amire már nagyon vágyott. Sőt, az ajándékhoz sisak, könyök és térdvédő is tartozott! Most már jöhet a jó idő és mehet a bicaj!

Köszönet Németh Norbert Józsefnek a gyönyörű kerékpárért és a hozzá tartozó védőfelszerelésért.

Giákné B. Judit
2006.12.27.

11.Február

Sebastian kezelése már véget ért és egy ellenőrzés alkalmával adtuk át neki a kért kisbiciklit.
Nagy meglepetés volt, mert a családból senki sem tudta, hogy lesz egy ilyen ajándék.
Sebike csak szemlesütve nézegette: most már saját bicaja lett, és nem kell a testvéreitől elkérni.

Köszönet magánadományozónknak a szép kerékpárért.

Lengyel Andrea
2007.01.08.


11.Február

2007. január 10-én Kéri Lacit leptük meg a sebességváltós biciklivel.

Nagyon tetszett neki a kék-szürke színű bicaj. A kerekei bár kissé még laposak voltak, amíg a doktornőre várakoztak, volt ideje a Tisza-parton tenni vele pár kört a napsütésben.

Köszönet az adományozó Vajdáné Máté Beának a szép kerékpárért, illetve segítőnknek, Koczor Dórának, aki a szállítást biztosította.


Lengyel Andrea
2007.01.10.
Szeged,2007. február 8.


10.Február

Ákos nagyon szeretett volna egy LCD monitort, mert az övé már régi, elavult. Sokat használja a számítógépet a tanuláshoz, ezért fontos neki, hogy jó legyen a képminőség és kímélje a szemét.

Még karácsony előtt történt, hogy sugárkezelésre jöttek a Pécsre. Anyukájával szövetkezve kitaláltuk, hogy azt mondja majd, hogy egy útiköltség papírért be kell jönni az osztályra.

Ákos mit sem sejtve türelmesen várakozott, amíg mi viziteltünk. Majd egyszer csak elé álltam a monitorral. Nagyon meglepődött, mert nem számított rá. Tekintete elárulta, hogy boldog és rohant volna vele haza azonnal, hogy kipróbálhassa az ajándékát.

Ákos beszélgetés közben is szorongatta a monitorát, és elmondta, hogy pont ilyet szeretett volna.

Kívánjuk, hogy legyen sok örömöd az ajándékban!


Bezdánné Végh Tünde
Pécs, 2006.12.18.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

10.Február

Virág kívánsága egy elektromos kismotor volt.
Az átadásra január végén került sor, egy kezelés után, amely után feküdnie kellett, és amely egy kicsit elkábította.
Szerencsére ez sem vette kedvét, mikor meglátta a hatalmas dobozt, amely a várva - várt ajándékot rejtette.
Mivel nem kelhetett ki az ágyból, segítettünk neki, hogy végre szemügyre vehesse újdonsült játékát!

Virág minden áron fel szeretett volna ülni a kismotorra, ezért betettük az ágyába, hogy kipróbálhassa!

Jó érzés volt látni, hogy mennyire örül!
Legszívesebben azonnal ki is próbálta volna, de sajnos ezt még nem lehetett.
Azért, hogy ne csak alkatrészeket lásson az ajándékból, az anyukája és egy ápoló segítségével elkezdték összeszerelni a motort.
Virág szemei csak úgy csillogtak a boldogságtól!
Ezekért a pillanatokért éredemes segíteni, látva a gyerekek boldogságát!
Reméljük sok boldog pillanatot szereztünk ezzel Virágnak.
Kívánjuk,hogy sok örömét lelje benne, és ezzel egy kicsit elősegítettük gyógyulását!

Seffer Zsuzsanna és Illencsik Mária
koordinátorok
Szeged,2007. január 30.




A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

10.Február

Marcell PSP-t szeretett volna mivel betegsége gyakran köti ágyhoz, ezzel pedig ott is kiválóan lehet játszani.
Sajnos nem voltam jelen amikor megkapta az ajándékát. Kicsit visszahúzódó, de nagyon meglepett volt, elmondások szerint.

Másnap reggel találkoztunk és kérdeztem, hogy nem kapott �e valamit előző nap. Rögtön válaszolt, hogy de bizony. Azt kapta amire olyan nagyon vágyott. Csak azért nem játszik még vele, mert tölteni kell. Közben megérkezett anyukája a feltöltött játékkal. Marcell profi mozdulatokkal bekapcsolta és már játszott is. Játék közben folyamatosan magyarázott, hogy ez milyen szuper és hogy hogyan kell használni.

Elmondta azt is, hogy ez milyen nagyszerű dolog, mert lehet bővíteni és akkor újra és újra megújul. Már sorolta is, hogy milyen kiegészítőket szeretne karácsonyra. Aztán önfeledt játékba merült új PSP-jével, már nem is figyelt ránk, sem a környezetére.

Reméljük sok felejthetetlen órát játszol majd e játékkal!


Bezdánné Végh Tünde
Teljesítve: Pécs, 2006.12.17.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

10.Február

Eszti nagyon aranyos kislány. Ahogy bekerültek a kórházba és elkezdődött a kezelése, ő is gyógyítani akart mindenkit.
Csak egy baj volt, hogy nem volt hozzá orvosi táskája.

Innen adódott a kívánsága, ami teljesült is egy szirénázó mentővel együtt.

Huncut szemeivel, kíváncsian nézett ránk, mikor meglátott minket a nagy csomagokkal.

Örömében, mikor meglátta mit kapott majd kibújt a bőréből és folyamatosan beszélt, beszélt és kérdezett.

Mindannyian, akik körülvettük megkaptuk a napi szurinkat és gyógyszerünket, most már
Eszti doktor néni meg tud gyógyítani mindenkit.

Lengyel Andrea
2006.12.16.

A kívánság teljesítéséhez nyújtott segítséget köszönjük a MOL-nak!

10.Február

Barnabás kívánsága egy kis színes televízió volt, hogy az ő is a szobájában tudjon TV-t nézni. Azt, hogy ez a kívánásga gyorsan tudott teljesülni, elsősorban egy nagyon kedves házaspárnak: Radácsy Évának és Farkasnak köszönhető, hiszen ők ajánlották fel a készüléket.

Sajnos a személyes találkozó nem jöhetett létre, mert Barnabás éppen olyan kezelést kapott, ami miatt teljesen steril körülmények között kellett lennie. Már eleve úgy készültünk Éva nénivel, hogy az ajándékot csak Barnabás édesapjának tudjuk majd átadni, így nagy volt az öröm, hogy az átadáskor - ha csak telefonon is - de tudott váltani néhány szót Éva néni és Barnabás.

Külön köszönet a Radácsy házaspárnak azért is, mert külön ajándékcsomaggal készültek Barnabás mellett a kórház többi kis betegének is.


Dobó Gábor
koordinátor
2006.12.10.


10.Február

Anett minden vágya egy babaház volt. Nem is kellett sokat várnia, hogy beteljesüljön álma.

Az anyukájával az átadást megelőző héten egyeztettünk, hogy mikor lepjük meg Anettet.
Nehéz volt titokban tartani, mivel már régen mehettek volna haza, de meglepetés miatt még maradni kellett...
Akkor már nem volt titok többé, hogy a babaházat hozzák!

A szobában már türelmetlenül várt bennünket anyukájával, fülig érő mosollyal!

Rögtön ki is bontotta egy kis segítséggel az ajándékát. Előkerültek a babák, a ház, sok matricával, alkatrészekkel.
Ezután villámgyorsan vissza is csomagolta a házat, hogy minél hamarabb hazaérjen, hogy otthon összerakhassa és játszhasson vele.

Reméljük, Anett, hogy nagyon sokáig örömödet leled benne!

Jó egészséget kívánunk hozzá!


Zámbori Andrea és Illencsik Mária
koordinátorok
Szeged,2007. február 8.



6.Február

Igazi meglepetéssel kezdődött az év Erzsinek a Madarász Kórházházban. Régóta vágyott egy laptopra: tanuláshoz, az unalmas kórházi kezelések eltöltéséhez.

Január 3-án teljesült az álma! Épp a lumbálás után volt, amikor a Csodalámpa "ott járt" - rögtön jobb lett a kedve... Mindannyian osztoztunk az örömében. Köszönjük!

Hné Szandtner Györgyi

2007.01.03.

Akik segítettek a kívánság teljesítésében:



Köszönjük!





2.Február

Niki (14) álma egy számítógép volt, amelyen játszhat, tanulhat, internetezhet és e-mailezhet az ismerőseivel. Nagy volt az öröm, amikor az iskolából hazaérkező Niki mepillantotta az asztalon az új számítógépét. Azonnal 2 számítógépszakértő szomszédját is felhívta telefonon, hogy jöjjenek át segíteni a gép elindításában és megismerésében. Rövid percek alatt meg is érkeztek a szomszédok.

Niki elmesélte nagy álmát, miszerint felnőtt korában szociális munkásként szeretne a saját magáéhoz hasonló helyzetben lévő gyerekeken és felnőtteken segíteni, nekik támogatást nyújtani. Niki azt is elmesélte, hogy nagyon szép a hangja és egy színjátszó társulatba is jár minden héten.

Dudás Péter
koordinátor
2007.01.22.

Akik segítettek a kívánság teljesítésében:



Köszönjük!


2.Február

Anita nagyon szereti a kutyákat, így először ezt kért a Csodalámpától is. Ám mivel már több is várja őt otthon, a szülei javaslatára újragondolta a kívánságát.

Otthon a testvérével osztozik egy számítógépen, de nagyon vágyott egy laptopra, ami a kórházban is a társa lehet.
Egy nagylelkű felajánlónak köszönhetően teljesíthettük a kívánságát. Anita szinte elhinni sem merte, hogy mostantól büszke laptop tulajdonos lett. Rögtön kipróbálta a masinát, felfedezte a játékprogramokat.

Mint mondta, mostantól mindig vele lesz a gép, ami még a kórházi tartózkodást is elviselhetőbbé teszi.

Flandera Tünde, Koósz Ágnes, Titkos Rita
Kívánságkoordinátorok
2007.01.14.

Akik segítettek a kívánság teljesítésében:



Köszönjük!


Archívum



Belépés