Beszámolók


1.Január
28.Február

Benett egy szorgalmas kisfiú, aki nagyon szeret iskolába járni, a történelem a kedvenc tantárgya.
Tavaly Benett részt vett a XIV. Kanizsa-Karos INTERSPORT Félmaratonon, a tanárai segítségével végig tekerte kerekesszékével a 21 km-es távot.

Ekkor jött a vágya arra, hogy milyen jó lenne, ha biciklin is megtehetne hosszabb-rövidebb távokat.

A Csodalámpától ezért egy speciális bicikli volt a kívánsága, amellyel a család többi tagjával együtt kirándulhat majd.









Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Miklósa Erikának, Figula Mihály úrnak és a Pannon Bormíves Céh borászainak, hogy segítségükkel teljesíthettük Benett kívánságát.



Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.27.

22.Február


Liliána nagyon kreatív nagylány. Szabadidejében leginkább alkot, tehetséges a festésben, az írásban és a zenélésben is. Magántanuló és sokszor hosszabb időt kell kórházban töltenie. Ezeken a napokon is „falja” a könyveket, tavaly 186 könyvet olvasott el, idén már 13-at. Lili nem csak olvas, hanem maga is ír, készülőben van egy regénye és verseket is szokott írni.

Tavaly márciusban kezdett el akusztikus gitáron tanulni és olyan jól halad, hogy a Csodalámpától egy elektromos gitár és egy tok volt a kívánsága. Lili izgatottan várta, hogy végre kézbe vehesse új hangszerét. Egy spontán kis koncerttel ajándékozott meg minket, ahol meghallgathattuk Lili saját szerzeményét is.

Lilinek mielőbbi teljes gyógyulást, jó szórakozást és sok sikert kívánunk a továbbiakban!





Köszönjük a Diplomata Jótékonysági Vásár szervezőinek, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezetének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltanunk Liliána kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.20.

22.Február



Elizabet szeret táncolni, sportolni, kedvence a röplabda. Kívánsága egy mobiltelefon volt, ugyanis a régi készülékével már sok probléma adódott.

Boldogan vette át szép, új mobiltelefonját, mely nagy hasznára lesz a kórházi kezelések időszakában is.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád és magántámogatóink segítségét,
mellyel teljesíthettük Elizabet kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.02.15.

19.Február


Dávid imádja az autókat, de nem csak nézni szereti őket, hanem szerelni is. Otthon is, de még a kórházban töltött idő alatt is szerelgetett ezt-azt. Pl.: elektromos kisautókat hozott helyre, hogy a kicsik tudjanak vele játszani.

Így kérése a Csodalámpától gyorsan megszületett. Kedvenc autómárkája a Mercedes-Benz és szerette volna megnézni, hogyan és hol készülnek ezek a csodák.

Dávid a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba látogathatott el családjával, ahol egy egész délutános programmal várták őt. Beleülhetett és mehetett is egy általa a termékpalettáról választott modellel, miközben teljeskörű információt kaphatott az autó tulajdonságairól, képességeiről. Az ezt követő több üzemet érintő gyárlátogatás minden képzeletét felülmúlta, bemutatták neki a kecskeméti üzem által gyártott modelleket és részletesen a gyártás folyamatát a prés- a karosszéria- és az összeszerelő üzemben.

Nagyon érdeklődő volt: a karosszériagyártástól az összeszerelésig, majd az új autók tesztpályájáig mindenből kapott ízelítőt, amit nagyon élvezett. Sok kérdés tett fel és valószínűleg még több minden is érdekelte volna. Azon is elkezdett gondolkozni, hogy ha nagyobb lesz, itt, a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban fog dolgozni. A nagyon okos és az autókkal, autószereléssel -a korához képest- maximálisan értő fiatallal valószínűleg a márka is nagyon jól fog járni. 😊


Nagyon köszönjük a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetőségének, hogy lehetővé tették ennek a rendhagyó látogatásnak a lehetőségét, Beszteri Orsolyának a szívélyes körbevezetést. Hozzájárultak ezzel ahhoz, hogy Dávid álma valóra váljon és életre szóló élményt kaphatott!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2024.02.07.

19.Február



Cintia már nagylány, de a kora miatt még éppen kérhetett a Csodalámpától. Betegsége miatt nehezen mozdul ki a család az otthonából, így Cintia kívánsága az volt, hogy elmehessen szüleivel egy pár napra kikapcsolódni.

A Vígszínház nézőinek támogatásával Cintia álma az egyik, ami májusban megvalósulhat, így örömmel vette át a vouchert Rudolf Péter igazgatótól.


Köszönjük szépen Rudolf Péternek, a Vígszínház igazgatójának és a színház vezetésének, az előadás nézőinek, valamint magántámogatóinknak, hogy segítségükkel megvalósulhatott egy nagybeteg gyermek álma.




Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.12.

19.Február


Brájen nagyon nehéz időszakon van túl, de már otthon lehet családja körében és kívánhatott is a Csodalámpától. Az ő kívánsága az volt, hogy a TheShowK nevű testvér trióval találkozhasson, akik videóikkal visznek színt a kb. 600.000 feliratkozójuk életébe.

De egyik legnagyobb követőjük életébe garantáltan. Ez Brájen, aki minden tud a csapatról, minden videójukat látta és rajongásig szereti a 3 fiatalt. Hatalmas volt az öröme, hogy élőben meglátogatta őt a 3 testvér.. A 8 éves kisfiú egyébként is korát meghazudtolva van képben minden dologgal az élet számos területén. Nagyon tájékozott, talpraesett, rendkívül bátor és erős egyéniség. Előtte az egész világ!

Nagyon jól szórakoztak együtt, ajándékot is kapott, sőt még a csapat feliratkozott Brájen video megosztójára is. Brájen örökre szóló élményt kapott azon a péntek délutánon!




Nagyon szépen köszönjük a TheShowK-nak, hogy valóra váltották egy nagybeteg gyermek álmát!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.09.

15.Február



Marika sok időt tölt a kórházban, így nagy öröm számára, hogy megkapta az áhított tabletet, amin internetezhet, filmet nézhet, játszhat. Gyorsabban és élvezetesebben fog így telni az idő.


Köszönjük a LeasePlan Hungária Zrt. vezetőinek és munkatársainak,
hogy segítségükkel teljesíthettük Marika kívánságát!


Dr. Nagy Beáta
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.02.14.

14.Február


Léna egy nagyon közvetlen, jókedélyű kislány. Nagyon szeret kézműveskedni, rajzolni és festeni. Az iskolában a technika a kedvenc tantárgya. A tánc a másik hobbija, a pápai Tánc-lánc néptánccsoport tagja. Nagyon hiányoznak neki a barátai, az osztálytársai.

A Csodalámpától egy érintőceruzás tablet volt a kívánsága, mellyel a kórházban is tud alkotni és persze meséket nézni, valamint játszani is.


Köszönjük a Diplomata Jótékonysági Vásár szervezőinek, a Budapesti Diplomata Házastársak Szervezetének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel sikerült valóra váltanunk Léna kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.13.

14.Február


Iringó szabadidejében horgol, de szeret puzzle-t kirakni és szokott segíteni a szüleinek a ház körüli állatok etetésében is. Sok időt tölt a kisbárányok és nyulak között. A sütés-főzésben is segít anyukájának, a jövőben cukrászként szeretne dolgozni.

A Csodalámpától egy tablet volt a kívánsága, hogy a kórházban töltött idő gyorsabban teljen a filmnézéssel, játékkal vagy zenehallgatással.


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását, mellyel teljesíthettük Iringó kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.12.

14.Február


Ádám már izgatottan várt bennünket, kerekesszékével szemben ült az ajtóval, hogy minél előbb megpillanthassa az ajándékát. Fülig ért a szája, amikor betoppantunk az étkezőjükbe a hatalmas dobozzal. Egész lénye, keze-lába, arca, csillogó szemei kifejezték a hihetetlen boldogságát.

Alig várta, hogy a csomagolóanyagból előbújjon nagy álma, az Xbox konzol. Az örömöt csak fokozta a Forza Horizon5 emblémájának megpillantása a csomagoláson. Szemei mindent kifejeztek, boldogan ragyogtak, alig akarta elhinni, hogy álma valóra vált.


Köszönjük a Luminis Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Ádám kívánságát.


Ludvigné Serfőző Csilla és Ludvig József
kívánság-koordinátorok
Kőszeg, 2024.02.11.

7.Február


Zoli nagyon szeret focizni, 5 éves kora óta űzi ezt a sportot, a Szajol Községi Labdarúgó Klub tagja. A játékok közül is azokat szereti leginkább, amelyek kapcsolódnak a focihoz.

A Csodalámpától egy Xbox volt a kívánsága, mellyel gyorsabban telik a kórházban töltött idő, és amivel a barátaival közösen is tud majd játszani.


Köszönjük az UNIQA Biztosító Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Zoli kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.01.

5.Február


Mia nagyon közvetlen kislány. A többi pici lányhoz hasonlóan nagyon szeret sürögni-forogni a játékkonyhájában, de időnként besegít az igazi konyhában is. Festegetni is szokott és nagyon muzikális, zenét hallgat és táncol is közben.

A Csodalámpától egy lábbal hajtható, rózsaszín kisautó volt a kívánsága egy utánfutóval, amivel majd szállíthatja a babáit és a játékait. Már csak a tavaszi időnek kell megérkeznie és biztos, hogy Mia egész délután kint autókázik majd a szabadban.


Köszönjük támogatónk, Balogh Ottó úr segítségét, mellyel teljesíthettük Mia kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.01.31.

5.Február


Martin kívánsága egy saját televíziókészülék volt. Szobájában most a Samsung TV-n nézheti kedvenc filmjeit, meccseket. Martin még a kerekes székből is kiszállt egy kis segítséggel a fotózás idejére.

Többször is nagyon köszönte az adományt. Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek és családja arcára!


Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Martin kívánságát!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Pettend, 2024.01.26.

5.Február



Levente arra vágyott, hogy legyen egy saját tabletje, amelyen kedvenc meséit bárhol és bármikor megnézheti.

A kisfiú nagy örömére, kívánsága a mai napon teljesült. Reméljük, sok örömöt hoz majd életedbe az új tableted!


Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Levente vágyát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.01.31.

5.Február


Feri nagyon nyitott és jókedélyű fiú. Mindene a sport, már 11 éve karatézik a Honvédban. Nagyon hiányzik neki a mozgás, a heti nyolc edzés.

Feri jó tanuló, angol-magyar kéttannyelvű gimnáziumba jár. A tanulás és a sportolás mellet nem sok szabadideje marad, de szeret kirándulni és az apukájával horgászni.

Szereti a kosárlabdát is, a kedvence Jannisz Antetokunmpo. A Csodalámpától egy Nike sportcipő volt a kívánsága, melyet Feri nagy örömmel vett át és persze rögtön fel is próbált.


Köszönjük a MOL - Új Európa Alapítvány segítségét, mellyel teljesíthettük Feri kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.02.01.

5.Február


Emmához a délutáni alvás végén érkeztem. Kicsit álmosan, anyukájához bújva, de kíváncsian nézett rám. Egy terápiás kerékpárt vittem neki, amelynek használata fejleszti és biztosabbá teszi majd a mozgását.

A kislány lassan feloldódott és megmutatta hogyan megy vele. Mosolygósan, nagyon ügyesen használta. A kanyarodás még nem annyira megy, de gyakorlással meglesz az is. Remélem, ez a kerékpár sokáig kitart, és erőt ad a nehézségek leküzdéséhez.


Köszönjük magántámogatóinknak, a CFP blog szerkesztői és a magyar társasjátékosok közösségének összefogását, hogy segítségükkel sikerült nagy örömet szereznünk Emmának!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Sümeg, 2024.01.27.

Archívum



Belépés