Beszámolók


1.Január
30.Április

Gergő különleges kívánsága az volt, hogy angolul beszélő gyerekekkel szeretne találkozni és angolul tanulni. Vele készült az alábbi "mini-riport".

Miért szeretsz angolul tanulni?

-Erre még nem gondoltam és igazándiból nem is tudom. Angolul beszélni jó mulatság!

Hogyan tanították neked a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanulói az angolt?

-Játékosan. Hol skype-on, hol személyesen. Például mulatságos volt angolul a kő, papír, olló játék, a Simon mondja… körjáték, vagy a skype-on mutatott szókártyák angol megnevezése. Érdeklődéssel oldottam meg a képek és szavak párosítását a magyar-angol képes szótárban.

A plüssfarkast, – amivel megleptek karácsony előtt – használom, mindahányszor leülök TV-zni, az ölembe veszem. A társasjátékot nem próbáltuk még, de veletek szívesen megpróbálnám…

Miért érdekes különböző nemzet gyerekeivel találkoznod?

-Hogy sok nemzettel tudjam megértetni magam.

Más gyerekek az AISB (Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola) tanulói mint Te?

-Nem. Egyedül abban különböznek, hogy ők sok nyelvet tudnak. (Nem a szájukban lévő nyelvet tudják ….:-)

Tapasztaltál-e bármi érdekeset az AISB tanulói között?

-A nemzetközi fesztiválon többféle finomságot megkóstoltam, különösen ízlett a mandulás-almás pite, amit az orosz standon vásároltunk. Az iskola diákjai jókedvűek és táncos lábúak. A vidámság és az ízletes finomságok hatottak rám leginkább.

Tudtad viszonozni a figyelmességeiket?

-Igen, megköszöntem, hogy vendégül láttak a fesztiválon, a látogatásukkor ajándékokat hoztak

Mit gondolsz, mit tanultak Tőled az idelátogató gyerekek?

-Hogy mennyire választékosan beszélek, többet nem is tudok.






Köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, hogy segítségükkel újabb álmot válthattunk valóra!




28.Április

Kinga még csak pár napja jött ki a korházból, amikor már volt lehetőségünk meglátogatni. A kért rózsaszín Hello Kitty-s futóbiciklit azonnal szemügyre vette. Sugárzott a boldogságtól és nyomban ki is próbálta. Köszönjük a Budapesti Német Iskola tanulóinak az adománygyűjtést!


Szabó-Jilek Nóra
Önkéntes, diákképviselő
Budapest 2013.04.25.


26.Április

Nándor különleges álma jó szándékú felnőttek összefogásával teljesülhetett egy különleges jótékonysági főzőest keretében.
A Corinthia Hotel Budapest adott helyet a Kívánságokonyhának, ahol ezúttal a Fundamenta-Lakáskassza csapata az indiai konyha érdekes fűszereivel és ízletes ételeivel ismerkedhetett meg.

Nándort és résztvevőket Róna Márta, a Corinthia Hotel Budapest kommunikációs igazgatója és a Csodalámpa képviseletében Felkai Márta köszöntötték, majd a kis csapattal közösen átadták acsillogóan új hangszert Nándinak. Nándi a "közönség" kedvéért nyomban kipróbálta az új szerzeményt.
Nagyon örült, hiszen már évek óta zongorázik, de szeretne egy másik hangszeren is megtanulni. (A szaxofon tetszett nagyon, csak ezt a drága hangszert a család már nem tudja megvásárolni.)

Egy budapesti kórházban kezelik, így sajnos egy rövid beszélgetés után vissza kellett mennie szüleivel a kezelésre. A vendégeket és Nándiékat egy kis sétára invitálták a hotel képviselői a gyönyörű bálterembe és az elnöki lakosztályba, valamint a spa részlegbe, majd kezdődhetett az izgalmas főzés.

/ 3



Ezen az estén a résztvevők Bolyki Péter és az indiai származású Lucas Patole séfek vezetésével különleges főzési praktikákat tanulhattak, miközben közösen készítették el a finom vacsorát.
A menü fenséges ízű, joghurtos mango itallal kezdődött, melyet a zöldséges töltelék elkészítése követett. A vajas csirke előkészítésénél még volt, aki csak nézte a többiek szorgoskodását, de a Samosa tésztájának a szaggatásából már a hölgyek és az urak is egyaránt kivették a részüket. S amit a csapat főzött, azt meg is ehette, egy nagyon hangulatos vacsora közepette.

Nándi nevében is köszönjük a Corinthia Hotel Budapest vezetésének és személyzetének, továbbá a Fundamenta-Lakáskasszának a támogatást és azt, hogy Nándi kívánsága ilyen pompás körülmények között teljesülhetett.


Felkai Márta
kívánság-koordinátor
Budapest 2013.04.19.

24.Április




Zalán régi vágya teljesülhetett, amikor szüleivel a soproni Hotel Lövérben pihenhettek Húsvét előtt. A szálloda sok színes programja közül Zalán kedvence az íjászkodás volt.

Nem maradhatott ki a szaunázás és a fürdés sem a hotel uszodájában. Tojásfestés, gasztrotúra is szerepelt még a programokban és persze városnézés, séta az erdőben.

Zalán és családja nagyon élvezték a soproni kirándulást, még szívesen maradtak volna, de a locsolás sem maradhatott ki otthon.




Köszönjük a Hotel Lövérnek, hogy támogatásukkal hozzájárultak a kívánság teljesítéséhez.







Majerné Tiba Beatrix
kívánság-koordinátor
Sopron, 2013.április 30.

24.Április



A 13 éves újszíves Dávid a GOKI-ba jár kezelésre. Kívánsága egy laptop volt, amin elsősorban kedvenc stratégiai játékait szeretné játszani, s mivel már kész felnőtt, természetesen tanulásra is használná azt.

Régi vágya teljesült, amikor támogatónk, Szigetvári Bálint jóvoltából a kórházban átvehette vadonatúj ASUS laptopját, megannyi kiegészítővel. Dávid komoly férfiakhoz illő visszafogott, ámde leplezhetetlen lelkesedéssel bontotta ki dobozát, egyenként megvizsgálva minden egyes darabját első saját laptopjának.




Köszönjük a Comprel Számítástechnikai és Kommunikációs Bt -nek a támogatást!




Szverle Viktória
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.04.02.

19.Április



Robi egy nagyon kedves, csendes fiú, a kórházban találkoztam vele először, amikor szerettem volna megtudni, mi lenne az a kívánság, amire nagyon vágyik. Sok megpróbáltatáson ment keresztül születésétől kezdve, és komoly műtétek sorozata várt még rá. Nem volt könnyű elsőre kitalálni mit is szeretne a legjobban, hiszen ilyen lehetőséget eddig még nem kapott. Aztán túljutott az egyik nagy szívműtéten, és a kívánság is megszületett: egy jó minőségű laptop.

És elkezdődött a szervezés. Csoda vagy nem, de jelentkezett egy édesapa a két gyermekével, hogy ők szívesen teljesítenék ezt a kívánságot. Gyorsan meglett a computer. Az első tervezett átadáson azonban „inkább orvosaival kellett” találkoznia Robinak.

Az újabb időpontban már minden rendben volt, így a kis csapat több városból összeverődve sikeresen megjelent Robi szobájában, aki meg is lepődött először, hogy ennyien jöttünk. A rövid ismerkedés után teljesen feloldódott a hangulat, és óriási volt az öröm, amikor meglátta a készüléket. A „fiúk” egymás között gyorsan megbeszélték a fontos szakmai kérdéseket.

Érzelmekről nem beszéltünk, de érezhetően volt ott bőven, mindkét fél részéről. Felemelő, szép délelőtt volt.

A következő műtéten talán kicsit könnyebb lesz túljutni ennek a nagyon bátor, lélekben erős fiúnak, a laptop segít neki a kapcsolattartásban, a tanulásban és azt jelenti, hogy mások is gondolnak rá. Mielőbbi sikeres felépülést kívánunk!




Az adományozó Juhász család szerényen csak ennyit mondott: Örülünk, hogy segíthettünk!

A Csodalámpa nevében is nagyon köszönjük!





Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. március 23.

19.Április



Luca, akit édesanyja így szólít, egy XBOX Kinect játékgépet kér még az elmúlt év végén a Csodalámpától.

A kívánságot a listából a Főtaxi Zrt. választotta ki, így kerülhetett sor a kívánságteljesítésre március 27-én a Tűzoltó u-i Gyermekklinikán. Az ajándékot az adományozó cég vezérigazgatója, Szunomár Tibor úr adta át, akivel a fényképek tanúsága szerint Luca hamar megbarátkozott, és boldog mosollyal pózolt a felvevőgépek előtt.

Nem zavarta őt az sem, hogy Rényi doktor bácsi is mellette állt, mert nem fél a kicsi lány, anyukája elmondása szerint, a klinikai orvosoktól.

Sok örömet kívánunk a játékhoz, és nagyon jó egészséget.



Köszönjük a Főtaxi Zrt. ismételt támogatását!!




Dr.Jenei Tiborné
kívánság- koordinátor
Budapest,2013. március 27.

17.Április


Három izgatott kislány várt rám 2013. ápr. 5-én a Liszt Ferenc repülőtéren. Az kötötte össze őket, hogy régi álmuk volt Eurodisneylandbe eljutni, és most ennek kapujában álltak. Természetesen az anyukák is elkísérték lányaikat, és velünk jött még egy aranyos doktornő is. Mi nyolcan jó kis csapat lettünk!

A lányok kicsit féltek a repüléstől, de az út kellemes volt. A kapitány megígérte a lányoknak, hogy landolás után bemehetnek a pilótafülkébe. Így mind a hárman végül beültek a kapitányi székbe, és természetesen csináltunk jó néhány képet ezekről a percekről is.
A következő meglepetés a TGV volt. A 32 kilométerre fekvő Disneylandbe a vonat a CDG repülőtérről összesen 10 perc(!) alatt vitt el bennünket. A lányoknak nagyon tetszett, amikor a fák mellett iszonyú sebességgel rohant a vonatunk.

Disneylandben újabb meglepetés várt a kis csapatra a szállodában. A szépen berendezett, kényelmes szobáink a földszinten voltak egymás mellett és egy hatalmas parkra nyíltak az ajtók. A lányok egyik szobából a másikba szaladgáltak, természetesen a parkon keresztül.

Délután 17 óra körül jött a szuper élmény, a Disneyland Park. A bejárat láttán, szinte megdermedt a kis csapat az örömtől. Dia és anyukája szemében könnyek jelentek meg a park kapujában. A főbejárat előtt fényképek tömegei készültek a lányokról.

Miután bementünk, a gyerekek nem tudtak válogatni a sok lehetőség közül, így megegyeztünk, hogy péntek délután Lucáékkal tartok, szombat délelőtt Diáékkal és szombat délután Lottival járjuk végig a csodákat. A lányok kipróbálták szinte valamennyi hullámvasutat, lovagoltak, hintóban utaztak, csónakáztak, kis vasúttal utaztak, Szellemkastélyban jártak, űrhajóban ültek. Természetesen nem maradhatott ki az Aladin és a csodalámpa barlang sem. Nagyon szép volt a show, ahol a kedvenc mesehősök vonultak fel. Lehetett fényképezkedni, aláírást kérni… Teljesen feltöltődve, betegségről megfeledkezve tértünk vissza minden este a hotelba.

Lucáék egy félnapos párizsi kirándulásra mentek, ahol többek között megnézték a Notre Dame-ot is.

A kis csapat nagyon sok élménnyel tért vissza Budapestre és köszönik a Csodalámpának, hogy kérésük megvalósult.




Violetta nevében is köszönjük Eurodisneynek, a Földgázszállító Zrt-nek valamint a Bunge Növényolajipari Zrt-nek a támogatást, mely e kívánság teljesítését lehetővé tette.





/ 8



Batári Éva
kívánság-koordinátor
2013.04.07.

17.Április


Három izgatott kislány várt rám 2013. ápr. 5-én a Liszt Ferenc repülőtéren. Az kötötte össze őket, hogy régi álmuk volt Eurodisneylandbe eljutni, és most ennek kapujában álltak. Természetesen az anyukák is elkísérték lányaikat, és velünk jött még egy aranyos doktornő is. Mi nyolcan jó kis csapat lettünk!

A lányok kicsit féltek a repüléstől, de az út kellemes volt. A kapitány megígérte a lányoknak, hogy landolás után bemehetnek a pilótafülkébe. Így mind a hárman végül beültek a kapitányi székbe, és természetesen csináltunk jó néhány képet ezekről a percekről is.
A következő meglepetés a TGV volt. A 32 kilométerre fekvő Disneylandbe a vonat a CDG repülőtérről összesen 10 perc(!) alatt vitt el bennünket. A lányoknak nagyon tetszett, amikor a fák mellett iszonyú sebességgel rohant a vonatunk.

Disneylandben újabb meglepetés várt a kis csapatra a szállodában. A szépen berendezett, kényelmes szobáink a földszinten voltak egymás mellett és egy hatalmas parkra nyíltak az ajtók. A lányok egyik szobából a másikba szaladgáltak, természetesen a parkon keresztül.

Délután 17 óra körül jött a szuper élmény, a Disneyland Park. A bejárat láttán, szinte megdermedt a kis csapat az örömtől. Dia és anyukája szemében könnyek jelentek meg a park kapujában. A főbejárat előtt fényképek tömegei készültek a lányokról.

Miután bementünk, a gyerekek nem tudtak válogatni a sok lehetőség közül, így megegyeztünk, hogy péntek délután Lucáékkal tartok, szombat délelőtt Diáékkal és szombat délután Lottival járjuk végig a csodákat. A lányok kipróbálták szinte valamennyi hullámvasutat, lovagoltak, hintóban utaztak, csónakáztak, kis vasúttal utaztak, Szellemkastélyban jártak, űrhajóban ültek. Természetesen nem maradhatott ki az Aladin és a csodalámpa barlang sem. Nagyon szép volt a show, ahol a kedvenc mesehősök vonultak fel. Lehetett fényképezkedni, aláírást kérni… Teljesen feltöltődve, betegségről megfeledkezve tértünk vissza minden este a hotelba.

Lucáék egy félnapos párizsi kirándulásra mentek, ahol többek között megnézték a Notre Dame-ot is.

A kis csapat nagyon sok élménnyel tért vissza Budapestre és köszönik a Csodalámpának, hogy kérésük megvalósult.




Köszönjük Eurodisneynek, valamint az E.ON Zrt -nek az ismételt támogatást!!











/ 7



Batári Éva
kívánság-koordinátor
2013.04.07.

17.Április


Három izgatott kislány várt rám 2013. ápr. 5-én a Liszt Ferenc repülőtéren. Az kötötte össze őket, hogy régi álmuk volt Eurodisneylandbe eljutni, és most ennek kapujában álltak. Természetesen az anyukák is elkísérték lányaikat, és velünk jött még egy aranyos doktornő is. Mi nyolcan jó kis csapat lettünk!

A lányok kicsit féltek a repüléstől, de az út kellemes volt. A kapitány megígérte a lányoknak, hogy landolás után bemehetnek a pilótafülkébe. Így mind a hárman végül beültek a kapitányi székbe, és természetesen csináltunk jó néhány képet ezekről a percekről is.
A következő meglepetés a TGV volt. A 32 kilométerre fekvő Disneylandbe a vonat a CDG repülőtérről összesen 10 perc(!) alatt vitt el bennünket. A lányoknak nagyon tetszett, amikor a fák mellett iszonyú sebességgel rohant a vonatunk.

Disneylandben újabb meglepetés várt a kis csapatra a szállodában. A szépen berendezett, kényelmes szobáink a földszinten voltak egymás mellett és egy hatalmas parkra nyíltak az ajtók. A lányok egyik szobából a másikba szaladgáltak, természetesen a parkon keresztül.

Délután 17 óra körül jött a szuper élmény, a Disneyland Park. A bejárat láttán, szinte megdermedt a kis csapat az örömtől. Dia és anyukája szemében könnyek jelentek meg a park kapujában. A főbejárat előtt fényképek tömegei készültek a lányokról.

Miután bementünk, a gyerekek nem tudtak válogatni a sok lehetőség közül, így megegyeztünk, hogy péntek délután Lucáékkal tartok, szombat délelőtt Diáékkal és szombat délután Lottival járjuk végig a csodákat. A lányok kipróbálták szinte valamennyi hullámvasutat, lovagoltak, hintóban utaztak, csónakáztak, kis vasúttal utaztak, Szellemkastélyban jártak, űrhajóban ültek. Természetesen nem maradhatott ki az Aladin és a csodalámpa barlang sem. Nagyon szép volt a show, ahol a kedvenc mesehősök vonultak fel. Lehetett fényképezkedni, aláírást kérni… Teljesen feltöltődve, betegségről megfeledkezve tértünk vissza minden este a hotelba.

Lucáék egy félnapos párizsi kirándulásra mentek, ahol többek között megnézték a Notre Dame-ot is.

A kis csapat nagyon sok élménnyel tért vissza Budapestre és köszönik a Csodalámpának, hogy kérésük megvalósult.



Diana nevében is köszönjük Eurodisneynek, a Földgázszállító Zrt-nek valamint a Bunge Növényolajipari Zrt-nek a támogatást, mely e kívánság teljesítését lehetővé tette.






/ 8



Batári Éva
kívánság-koordinátor
2013.04.07.

16.Április



Várva-várt mosoly...

A 15 éves Nóri élete hosszú hónapok óta, a betegsége és az ezzel járó kezelésekről szól. Jelenleg a kórház a második "otthona", amíg teljesen meg nem gyógyul.

Nóri kívánsága az volt a Csodalámpa Alapítványtól, hogy részt vehessen egy One Direction koncerten. Az együttes dalait hallgatja, amikor csak lehetősége van rá, és a zenekar posztereivel van tele a szobája. Ha bármit tudni szeretnék a zenekar tagjairól a legjobb Nórit megkérdezni, szinte mindent tud róluk! Kiderült, hogy a One Direction húsvét után Londonba ad nagyszabású koncertet az O2 Arena-ban. Az alapítvány csapata a segítőkész támogatóval azonnal megszervezte Nórinak, hogy ott lehessen ezen a koncerten. Azonban a koncert előtti napig kérdéses volt egészségi állapota.

Utolsó pillanatban, indulás előtti nap kapta meg a végső engedélyt a kezelő orvosoktól az utazásra. Így a következő reggel Nóri már úton volt Londonba. Órák leforgása alatt máris a nyüzsgő, esős London belvárosában találta magát. A koncert előtti napon, sikerült meglátogatni a híres Hyde Park-ot és megnézni a várost madártávlatból a London Eye-ról, és a piros emeletes busz, a fishen chips sem maradhatott ki a programból…

A koncert napján Nóri jókedvűen, kivirult arccal várta az esti programot. Sikerült még néhány fotót is készíteni, amit általában nem szeret, de ez egy különleges nap volt... Nóri a koncert előtti pillanatokban izgatottan várta a többi tízezer rajongóval együtt a kedvenceket, hogy elkezdjék a gigantikus koncertet. Ez volt az a pillanat, amikor egy igazán boldog mosolyt és örömet láttunk Nóri arcán!

Köszönet a segítőkész támogatónak, az orvosoknak, hogy közös erővel valóra váltottak egy álmot és hozzájárultak egy rég nem látott mosolyhoz!




Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. és az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatását!









/ 2



Tankó Annamária
kívánság-koordinátor
London, 2013.április 6.

Archívum



Belépés