Beszámolók


1.Január
24.Április

Gergő 7 éves és nagyon meglepett minket a kívánságával, hiszen ebben a korban inkább játékokat kérnek a gyerekek. Ezzel szemben neki komoly kérése volt: kedvenceivel, a Kowalsky meg a Vega együttes tagjaival szeretett volna egy személyes találkozót. Édesanyjától megtudtam, hogy nagyon nagy rajongója a zenekarnak, minden dalukat kívülről fújja, és 5 éves kisöccsével - és persze szüleikkel - együtt minden Kowalsky meg a Vega koncerten ott vannak. Az együttes zenéje nagyon megfogta Gergőt. és betegsége alatt rengeteg élményt és kikapcsolódást nyújtott neki a zenék hallgatása, a koncertre járás, így sokkal erősebb lelkivilággal tudta átvészelni a betegséggel tartó hónapokat.

Mi sem volt természetesebb mint, hogy nekiálltunk megszervezni a találkozót. Pécsen, a zenekar egyik koncertje előtt Gergő és testvére találkozhatott a bandával, akik nagyon meglepődtek. amikor meglátták a fiúkat, mert mint kiderült, ők már a színpadon is énekeltek velük 1-1 koncert alkalmából.
Gergő nagyon boldog volt, felejthetetlen élményt jelentett neki ez a találkozás. Személyre szóló ajándékot is készített minden egyes tagnak, akik nagyon meghatódtak ettől a kedvességtől.


Köszönjük a Kowalsky meg a Vega együttesnek, hogy valóra váltották Gergő álmát!.

Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Pécs, 2022.04.09.

22.Április

Amikor a nagylány értesült arró, hogy a Csodalámpa Alapítvány teljesíti egy kívánságát, úgy döntött, él a lehetőséggel, de nem saját magának kívánna, hanem a Tappancs Alapítvány kis állatkáinak szerezne örömet.
Vivien nagyon szereti az állatokat, neki is vagy egy kutyusa.
Azt kérte tőlünk, hogy kiskutyáknak, cicáknak való játékokat, felszereléseket vigyünk Szegedre.
Örömmel teljesítettük a szokványosnak nem mondható kívánságot.

Felemelő érzés volt látni Vivien boldogságát, amint átvette az ajándékokkal teli dobozt.
Meglepetésként, saját kutyusa számára külön ajándékokkal keveskedtünk.





Köszönjük a Groupama Biztosító támogatását, és hogy személyesen is jelen voltak a kívánság teljesítésénél.





Köszönet az Állati Finomságok Boltja-nak az árkedvezményért.


Tatár Ágnes
kívánság-koordinátor
Szeged, 2022.02.02.


14.Április


Zsófi nagyon szereti a cicákat és a kutyusokat. Sajnos egy ideje több időt kell kórházban töltenie.
A Csodalámpától egy olyan plüss kutyus volt a kívánsága, amit meg lehet vizsgálni és gyógyítani a játék orvosi eszközökkel. A lovak is nagy kedvencei Zsófinak. Büszkén mesélte, hogy ő bizony már lovagolt. Másik kívánsága egy interaktív póni volt, akit gondozni és ápolni kell. Még 3 társasjátékot is kapott, amikkel az ikertestvérével együtt játszhat otthon.
Nagyon vidám, bájos és csacsogós volt a kislány, amikor átvette a csodás játékokat, és már alig várta, hogy otthon kibonthassa a csomagokat.

Két nappal később Zsófi anyukájától az alábbi kedves levelet kaptuk:

"Kedves Éva!
Nagyon köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak az ajándékokat!
Zsófi folyamatosan simogatja az interaktív lovacskáját és a síró kiskutyussal alszik azóta.
Az igaz vagy hamis játékkal is naponta többször játszunk és a Piszkos Kanapé és Pitypang és Lili is társasjáték is bekerült a kedvencek közé.
Igazán nagy örömöt okoztak neki. Talán még egyetlen egy alkalommal sem kapott ennyi mindent egyszerre. Különleges élmény ez neki.
Még egyszer nagyon köszönöm a lehetőséget!
Üdvözlettel:
Adrienn"


A támogatást köszönjük Végel Tamás úrnak, segítségével teljesíthettük Zsófi kívánságát.

Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.04.12.

13.Április

Csenge nagy örömmel és izgalommal vette át játszóterét. A fotók és a kislány anyukájának kedves sorai magukért beszélnek:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Hálás szívvel köszönjük szépen Csenge lányunk nevében is ezt a csodálatok játszóteret.

Annyira lázban volt Csenge, míg össze nem lett szerelve, hogy a déli alvást is kihagyta😊. Utána nem is lehetet elhozni a csúszdától, egyfolytában azt mondogatta: Nekem nagyon tetszik!

Nagyon szépen köszönjük az Alapítványnak!

Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük a kislány kívánságát!

/ 3





Fekete Mónika és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Alsószölnök, 2022.03.30.

12.Április

Egy szép tavaszi napon a határhoz közeli településre terjedelmes csomagot szállított a futárcég. Norbert régóta áhított MB kerékpárja érkezett, de sajnos, a nagyfiú nem tudta átvenni ajándékát, mivel éppen a debreceni klinikán tartózkodott, kezelés céljából.
Hisszük, hogy kívánságának teljesítésével hozzájárulhattunk ahhoz, hogy Norbi pár nap múlva már hazatérhetett, és boldogan próbálta ki szuper bicaját.

Köszönjük a Colliers Magyarország Kft. támogatását, segítségükkel nagy örömet szerezhettünk Norbertnek!

Nagyné Szabó Éva és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Jánkmajtis, 2022.04.07.

12.Április


Laci kontrollra érkezett klinikánk kardiológiai ambulanciájára. Kezelőorvosa hívott, hogy itt vannak és jöhet a kívánságteljesítés.

A kisfiú nagyon örült a laptopnak, bár nem volt beszédes kedvében, de a szeme csillogásából lehetett tudni, hogy boldog.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2022.április 5.

11.Április


Pami a betegsége miatt mostanában nem mehet közösségbe, így különös boldogság számára a saját játszótér, amely a kertükben várta őt, amikor hazatért a kórházból.
Hinta, csúszda, mászóka - mintha egy igazi játszótéren lenne. Hintából kettő is van, hogy testvérével együtt élvezhesse a játszótér nyújtotta örömöket.

Köszönjük a Colliers Magyarország Kft., Fa-Bi-Ke Kerti Játékok és Kiegészítők támogatását, segítségükkel egy újabb kislány vágyát teljesíthettük!

Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Köröstarcsa, 2022.02.22.

11.Április

Adél imádja a lovakat és rendszeresen jár lovagló edzésekre. Száron már tud lovagolni és most, hogy már túl van a kórházi kezelésen, egyre több időt szeretne a lovak között tölteni.

A Csodalámpától különböző lovagló felszereléseket kért az edzéseihez.

Nagy örömmel és lelkesedéssel választotta ki a ruházatát, a legeslegjobban a kobaknak örült Adél.

/ 3



Sok sikert kívánunk Adélnak a leendő sportteljesítményeihez.

A támogatást köszönjük a Thermal Hotel Visegrád nagylelkű vendégeinek, a hotel munkatársainak és magántámogatóinknak, mellyel teljesíthettük Adél kívánságát.




Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2022.03.22.

5.Április


Olivért - mint a hasonló korú fiúkat - a technika, az informatika érdekli, ilyen irányú tanulmányokat folytat.
A Csodalámpától egy TV volt a kívánsága, melyet a saját szobájába kért, hogy a kuckójából tudja nézni kedvenc filmjeit. Olivér nagyon örült, amikor átvehette a kívánságát és amint hazaért, rögtön be is üzemelte a készüléket.

Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását, amellyel teljesíthettük Olivér kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.17.



5.Április


Krisztián a jövőben fodrászként szeretne dolgozni. A foci mellett a másik nagy szenvedélye a zene. Szabadidejében szívesen zenél, otthon sokszor játszik akusztikus és elektromos gitárján.

Egy mobil telefont kért a Csodalámpától, mellyen bárhol tud zenét hallgatni.

Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget, mellyel teljesíthettük Krisztián kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.03.17.

5.Április

15 éves vagy. Van egy álmod. Egy álom, mely meghatározó lesz egész életedre. Olyan élmény, amit soha senki nem vehet el tőled. Bepillantást nyersz a múltba, megéled a jelent és egy kicsit megismered azt a jövőt, amit néha elképzelni sem lehet.

Valahogyan így lehetnek a gondolatok Anna fejében, aki szülei sugallatára lehetőséget kapott, hogy egy nagyon különleges programon vehessen részt.
A Csodalámpa megkereste az Országos Széchényi Könyvtár Főigazgató helyettesét, aki végtelenül segítőkész volt és kedves kollégáival együtt egy fantasztikus napot szervezett meg a fiatal lánynak. Mindent láthatott, amit mások nem, a Budai Várban található hatalmas épületben. Kezében tartott XVI. századi könyveket, lapozott 28 kg súlyú hatalmas könyvet, belelátott a könyvtár hatalmas raktárába és az ott folyó munkába.

Belepillanthatott a papíröntés technikájába, majd egy kicsit kitanulta a könyvborító aranyozás mesterségét. Diavetítés, Joseph Haydn kézirata, kottája majd a digitalizáció különleges eszközei mind-mind elképesztő élményekkel gazdagította a - fiatal kora ellenére nagyon értékes - gondolatait.

Végül, de nem utolsó sorban egy fantasztikus interaktív kiállításon megtudta, hogy hol NEM szavalta el Petőfi Sándor a Magyar Nemzeti Dalt. Vajon sokan tudják ezt Annán kívül?

/ 4





Köszönjük Gerencsér Juditnak, hogy megszervezte ezt a csodálatos napot. Köszönjük a Főigazgató Úrnak, valamint a résztvevő kedves munkatársaknak, hogy ilyen hatalmas örömet és tudást adtak át Annának.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. 04.02.

5.Április




Ági vágya egy trendi okosóra volt, amely különféle funkcióival segíti a sport, az egészséges, aktív élet kontrollálását. Nagy izgalommal vette át ajándékát, és öröme határtalan volt, amint megpillantotta, hogy a csomagban pont olyan ezüst színű Apple Watch Nike óra lapul, mint amit megálmodott.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház ismételt támogatását!

Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2022.04.02.



5.Április


Ábel régóta szeretett volna egy elektromos rollert, amellyel lakhelye közelében közlekedhet. Külön kérése volt, hogy a roller hatótávolsága megfeleljen az otthon-iskola-otthon távolságnak. Kívánsága teljesült, a kisfiú öröme pedig határtalan.
Ábel, menő lesz ezzel suliba járni!

Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és a Szerencsejáték Zrt. ismételt támogatását!



Fekete Mónika és Gárdos Erika
kívánság-koordinátorok
Táplánszentkereszt, 2022.03.24.

Archívum



Belépés